|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
Dziś Madzia o 13 była już po 2 drzemkach półgodzinnach i pomimo że marudziła nie chciała spać :/ nam się chciało spać bo pogoda do spania a ona nie
więc namówiłam męża i pojechaliśmy do galerii z drugiej strony Krakowa, Madzia od razu usnęła w samochodzie i spała w sumie 1,5 godz. byliśmy tam w takim Smyku mega store, kupiłam jej ślicznego bodziaka z długim rękawem z dużymi oczami na przodzie i ustami i ciepłego polarowego pajaca do spania na zimę bo ona się przykrywać nie lubi Przyjechaliśmy po 18. po 19 dałam kaszkę, było już na łee bo zmęczona to zaczęłam jej mówić jak szczeka piesek którego mamy na dole i się śmiała więc przeszczekaliśmy z mężem całą kaszkę )) i wtedy zjadła całą teraz od prawie godziny śpi po kąpaniu i cycu ![]() zaraz Was nadrobię
|
#3242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3243 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wie że język to język bo mówie jej pokaż język a ona tak fajnie wystawia i robi do szpica
|
|
|
|
|
#3244 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
No ale wiem,ze widocznie jeszcze nie czas na niego. Kurcze teraz zaczelam czytac o tabletkach i skutkach ubocznych i nie wiem sama czy nie odstawic.Fakt,ze bez tabletek czulam sie lepiej.Odkad zaczelam brac boli mnie czesto glowa,jestem rozdrazniona,mam zmienne nastroje.To moze byc ich przyczyna? No i ja mam zylaki,nie jakies mega ale mam.I problemy z krazeniem tez mam. Z drugiej strony nie chcialabym teraz zajsc jeszcze w ciaze,bo to za szybko moim zdaniem. Sama nie wiem co robic. Tez jeszcze nie dostalam okresu po porodzie,to nawet z npr probowac nie moge prawda?Bo trzeba na okres czekac tak?
|
|
#3245 |
|
Zadomowienie
|
Aalegna, bardzo dziękuję
|
|
|
|
#3246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3247 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
świetnie to opisałaś Madzia też się tak ślicznie smieje jak mnie widzi a jest na rękach u kogoś innego i nie zawsze chodzi o cyca
|
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3249 |
|
Zadomowienie
|
wróciliśmy , jestem umęczona, nie mówiąc o Mateuszku, który padł żywcem.
Aguska co antykoncepcji, to mnie tez troche przeraza dluga lista skutków ubocznych, ja mierze codziennie temperature i o obserwuje śluz, poki co taka "antykoncepcja" mi wystarcza.Jesli chodzi o regularnosc mierzenia, to ja nie zawsze o tej samej porze mierze temperature, czasem napije sie wieczorem troche alkoholu ( podobno to tez ma wplywa na wynik) ,ale skok i wzrost temperatury (owulacje i dni plodne) jestem w stanie okreslic kiedy mam. Temp najlepiej mierzyc nie wstajac z lozka, odrazu po przebudzeniu.
|
#3250 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też będę je kupowała
|
|
#3251 |
|
Rozeznanie
|
z antykoncepcją to ja mam ogromny problem...nie mogę po raz kolejny zajść w ciązę- będzie to dla mnie duże zagrożenie życia, tak więc potrzebuję super pewnej metody. hormony odpadają- ze względu na moje serducho...naturalne metody też odpadają -biorę różne leki, pomiary nie byłyby wiarygodne.chyba tylko gumki nam zostają
albo w ogóle seks sobie odpuścimy
|
#3252 |
|
Wtajemniczenie
|
mam coś fajnego do polecenia http://allegro.pl/vtech-migoczaca-hu...576824107.html
my dostaliśmy tą kulę używaną po siostrzenicach męża i Seba jest nią zachwycony, w szczególności biedronką i migającymi światełkami tylko że mama musi stale ją pod nos podsuwać bo jak poturla się dalej i nie sięga to Sebi zaczyna swoje eeeee eeeeee eeeee i nerw na maksa mamy
|
#3253 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co tak czytam o tych tabletkach i kurna doczytalam sie ze tez moze przy nich dojsc do zaplodnienia ale zarodek nie ma szans na zagniezdzenie sie w macicy wiec dzis juz odstawiam tabletki skoro tak to wyglada
![]() Nie wiedzialam, ze moze dojsc do zaplodnienia przy regularnym stosowaniu nawet co do minuty ![]() Teraz to dopiero sobie namieszam w cyklu, ciekawe za ile dostane kolejny @. A czytam tez o npr no i chyba wybiore sie do jakiejs poradni, ciekawe co w mojej sytuacji mi poradza... Cytat:
![]() Cytat:
Wiesz Gosiu ja tak sie boje kolejnej ciazy, ze nawet myslalam o zupelnej wstrzemiezliwosci ale tak sie chyba nie da Ale ja nie wyobrazam sobie miec trojki dzieciaczkow, bo potem trzeba miec z kim je zostawic wracajac do pracy. Poza tym w moim przypadku ciaza bylaby duzym ryzykiem bo lekarz mi mowil, ze moglabym nie donosic. Nie wiem co robic, mam cholerny dylemat, beznadziejne to wszystko ![]() Cytat:
Stesknilam sie![]() Dzieki ze napisalas o tej metodzie, ale napisz mi jeszcze co w przypadku mojej pracy na nocki, kiedy to nie spie przez 40 godzin w sumie (liczac pobudke np o 6 rano, potem nie spie caly dzien, potem ide na noc na 12 godz i po nocy sie nie klade i ide spac dopiero o 22?) Cytat:
No a z tym npr to ja bym sie bala jesli nie dostalas jeszcze okresu, tak jak konia napisala, ze to mozliwe, ale trudne ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
No ale co dalej? Chyba pas cnoty
|
|
#3254 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3255 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a może to co bralam wcześniej za śluz nim nie było ![]() Cytat:
jakbym czytała o moim Piotrusiu! My dziś cały dzień u teściów...mały znowu zabawiany przez babcię i dziadka i prababcię także był zadowolony a ja mam wyrzuty sumienia bo teściowa zrobiła na obiad krokiety....w naleśnikach było mleko a w farszu wołowina...tak więc moją dietę bezbiałkową szlag trafił...no ale nic innego nie było ![]() mam nadzieję że Piotrusiowi się nie pojawi nowa wysypka...
|
|
#3256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rano sie budze codziennie o tej samej godzinie i mierze temp tak? Ale kiedy mam zaczac mierzyc? W pierwszy dzien miesiaczki??? No i jak te wykresy robic o jej dla mnie to na razie nie do ogarniecia bo nigdy siebie nie obserwowalam.... A szyjke tez sobie badasz? Podpowiedz no troszke ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- karolca widzialam filmik No Ewelinka swietnie sie buja hihihi Oj szybka dziewczynka z Niej Jeszzce chwilka i jak poleci jak pieseczek na czterech konczynach i bedziesz Ją gonic jak ja Filipa przez pol roku hehe
|
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://npr.pl//index.php/content/category/5/17/43/ ja przed drugą ciążą się obserwowałam 3 miechy albo 4, w sumie głównie temperaturę mierzyłam, no i śluz obserwowałam, przed pierwszą ciążą miesiąc, u mnie skoki i fazy widać było jeszcze pamiętajmy,że płodność kobiety drastycznie spada od pewnego wieku, coś koło 30 już zaczyna spadać,więc jest szansa ,że dużo wpadek nie będzie, nie wiem jak Wasi rodzice i najbliższe ciotki , ale u mnie w rodzinie to tylko "kalendarzyki' stosowały i każdy ma tyle dzieci ile planował A mi jest niedobrze, spać nie mogę, ale w sumie co się dziwić, jak codziennie chodzę spać ok.1, a dzisiaj mi zależy żeby zasnąć, bo jutro do tej roboty to o 5.25 wyjeżdżam i to z Kają , więc pobudka o 4.40, chyba będę liczyc baranki
|
|
|
|
|
#3258 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I autor napisał w niej, że dzieci od 4. miesiąca życia rozwijają się już we własnym tempie i jeśli nie obracają się z plecków na brzuszek to mają na to czas aż do 7 miesiąca. Cytat:
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry my od 6 nie śpimy masakra, mąż mi zrobił kawę i leze z małym w łóżku jeszxze
nocka dziś dobra mały jadł 3 razy i zasypial bez marudzenia ufff
|
|
|
|
#3260 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
U nas nocka jakaś taka dziwna, bo Hania obudziła się o 3 i to wcale nie była głodna tylko chciała sobie pogadać z kimś a nie tylko z sobą w ciemności Po pół godzinie prób przystawienia Jej do piersi łaskawie zdecydowała się possać przez 5minut, a potem znów gadanie ![]() i wstała o 7.50... Tak więc znów się coś zmieniło, a ja sobie zaplanowałam dzisiejszy dzień pod te ostatnie.... |
|
|
|
#3261 |
|
Zadomowienie
|
Witam się o poranku
Nocka w miare ok pobudka o 3:20 później o 7 dałam jej herbatke( bo jeszcze nie była głodna) pospałyśmy do 8:30 i czekam aż zgłodnieje Dziś kończymy 24 tydzień
Edytowane przez 88natka Czas edycji: 2012-08-27 o 10:13 |
|
|
|
#3262 | |||
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Siedzialam wczoraj troche na necie i czytalam o tabletkach anty i wyrzucilam moje tabletki.Na razie bedziemy gumek uzywac (mam nadzieje,ze zdadza egzamin,bo Wiki to akurat skutek peknietego kondoma )a potem pomysle o tym npr.A to trzeba specjalny termometr miec owulacyjny,prawda?Wiem,ze kolezanka cos takiego kupowala.Ja mam jeszcze w domu takie paski owulacyjne,kupilam jak chcialam w ciaze zachodzic.Ale nigdy owulacji mi nie pokazaly,a w ciaze zaszlam,wiec chyba sa cos nie teges ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzieki Konia za strone U mnie w rodzinie jedna ciotka zaszla w wieku 42 lat,a druga 48 lat,wiec wole sie nie sugerowac tym ze plodnosc mi spada
|
|
#3263 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() no wlasnie tez o tym myslalam, ze nasze mamy ciotki nie mialy dzieci rok po roku a raczej wiekszosc nie stosowala tabletek anty tylko tak jak piszesz kalendarzyk. No ale zdarzalo sie, ze wpadki byly dobrze po 30-tce albo 40-tce, ale to moze poszalały kobitki ![]() karolca Filip raczkowal najpierw w tył, zabawne to bylo
|
|
#3264 |
|
Zadomowienie
|
Hejka!
Nadrobic pierw musze,a jest troche. Nie wiem jednak czy ten Moj Męczydupa pozwoli. Dzis ma dzien jeczenia i miauczenia, a sluchanie tego non stop staje sie powoli denerwujace. Nawet siku isc nie moge,bo normalnie dla Niego tragedia zyciowa . Z wielkim bolem uspalam po to aby sie wybudzil nadal niewyspany Lece nadrabiac na ile sie uda buzka!
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#3265 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynyz uk kupywałyście coś z tej księgarni? Bo chciałam zamówić jakieś bajki do czytania. http://www.polskaksiegarnia.co.uk/
|
|
|
|
#3266 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Pytanie tylko jak dlugo jeszcze![]() Maz woli mleko z kartonu Czytam, ze tez dlugo przekonywalas Szymka do butli..Kurcze u nas wystartowalo dobrze z lyzeczka, a teraz dziabąg zamyka usta jak tylko widzi i koniec. Nic a nic. Nie kumam o co chodzi,bo nie o smak. Nawet nie sprobuje a juz sie wzbrania. Na sile tez nigdy nie podawalam. Nie wiem czy teraz przeczekac i za kilka dni podac,czy codziennie probowac,czy moze dzis jest ten szczesliwy moment,ze zalapie. Najgorsze,ze to sie odbija na Jego samopoczuciu,bo odkad zaczal jesc pokarmy stałe to bączysławy byly mniejsze,a i kupsztal codziennie bez bolu. Teraz tylko na mleku sadzi takie wodniste kupy,a baki mogłyby robic za bron biologiczną. Cytat:
A ja proponuje zapuscic wlosy z tej strony gdzie ciapki i problem z glowy .Albo zrob podobne z drugiej strony i wmowisz wszystkim, ze taka moda teraz! zobaczysz,ze dlugo nie bedziesz musiala czekac na "zgapianie"Cytat:
![]() Mnie tez kiedys skusilo sciecie,ale niestety efekt byl odwrotny od zamierzonego ![]() Widzę, ze temat anty na tapecie. Ja dlugo bralam tabsy i w sumie odkad dobralam dobre dla siebie to skutkow ubocznych nie odczuwalam (choc tu trzeba T zapytac,bo to On znosil dzielnie wszystkie PMS ). Teraz tez planuje wrocic i porobilam nawet badania na krzepliwosci etc. aby miec spokojnie sumienie. Nie widze za bardzo alternatywy. Co do NPR to robilam przy okazji nauk przedslubnych i jakos moje cialo nie wykazalywalo checi wspolpracy, albo ja nieumiejetnie to robilam. Jednak ta metoda zdecydowanie nie jest dla mnie..bo ani sumiennie bym tego nie miala cierpliwosci prowadzic, a co gorsze znajac siebie zapomnialabym nie raz. Tez poki co rodzenstwo dla Roba mi nie w glowie,bo jeszcze za wczesnie(a dwa,ze po CC musze sie wstrzymac). Pisalyscie o spirali. Moja kolezanka zalozyla..na 5 lat..byli zadowoleni. Jednak gin który mnie prowadzi odradza, jesli jeszcze chce sie miec dzieci. Aguska piszesz, ze u Was to juz dwojeczka starczy...hmm ciezki orzech do zgryzienia. Wiadomo,ze gumki to jak lizanie lizaka przez szybe. Niektorzy lubia inni jakos nie bardzo. Nie wiem sama co bym zrobila jakbym miala taki dylemat. Komfort braku stresu co mc jest naprawde bardzo wazny,bo inaczej nie ma frajdy z samego faktu. Nie o to przeciez chodzi. Są jeszcze zastrzyki, ale to tez hormony. Oj nic madrego nie napisalam, a tyle nabazgrolilam. A maz Twoj ma jakis pomysl na te sytuacje? ![]() oho Syrena sie obudzila...to konczy moj wywod;] ide pocieszyc biednego Robcia strapionego zyciem,spaniem i jedzeniem
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||
|
|
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gosiu ja tez wczoraj nie wzielam kolejnej tabletki, jednak bylam nieprzekonana a jeszcze dodatkowe rzeczy o ktorych poczytalam mnie utwierdzily by jednak nie brac tego swinstwa Do gumek nie mam zaufania.
|
|
#3268 |
|
Wtajemniczenie
|
Natka za 24tygodnie!!
Zia super wygladasz w krotkich wloskach!! Asika jaka fajna Zuzia!! a my dopiero sie zwleklismy sie wszyscy z wyrka, o rany Hanka spedza ostatnio 14-16h w lozku!!! |
|
|
|
#3269 | |
|
Rozeznanie
|
Aguśka, też odstawiłam... Nawet nie ze względu na działanie, które jest bardzo kontrowersyjne, ale po prostu dostałam meeega okres, normalnie 2 tygodnie!
Cytat:
|
|
|
|
|
#3270 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
![]() a ja uszykowałam się na spacer, mlody miał chwilę na mnie poczekać i położyłam go do łóżeczka dałam maskotkę do zabawy, przychodze po 10 min bo coś mi za cicho było a on śpi kurcze ponad rok go nie miałam i tak dobrze mi z tym było musiał się znowu przypałętać ![]() dziewczyny co same zupki gotujecie jakie mięsko dodajecie oprócz piersi kuraka??
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.

więc namówiłam męża i pojechaliśmy do galerii z drugiej strony Krakowa, Madzia od razu usnęła w samochodzie i spała w sumie 1,5 godz. byliśmy tam w takim Smyku mega store, kupiłam jej ślicznego bodziaka z długim rękawem z dużymi oczami na przodzie i ustami
i ciepłego polarowego pajaca do spania na zimę bo ona się przykrywać nie lubi
więc przeszczekaliśmy z mężem całą kaszkę 

bo ogladamy czasem samochody przez okno i mówię mu dzisiaj że pojedziemy brum brum a on głowę w stronę okna i łapki tam wyciągał, albo ostatnio mu pokazywałam brum brum na tvn turbo i jak następnego dnia wspomniałam brum brum to on głowa w tv (który był wyłączony) 

Stesknilam sie