Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-27, 12:06   #541
FD_nika
Raczkowanie

Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Witam się po weekendzie ale powiem Wam, że pomimo wolnego week nieodpoczełam wogóle od kilku dni pobolewa mnie głowa, co normalnie mi się to zdarza bardzo rzadko i wogóle jakiegoś doła łapie.......dziś 18dc, i nadal rzadnych objawów owu, testów owu też już nierobie bo u mnie się niesprawdzają a z tempką to już kosmos jakiś niską miałam tylko 7dc (36,2) i 12dc (36,2) a tak to sobie skacze od 36,5 do 36,8 a dziś 36,6 tak jak wczorej................i co sądzicie??? I dodam wam,że niegdy wyższej temperatury niż 36,8 u siebie niezaobserwowałam z poprzednim cyklu, no chyba że w grę wchodzi choroba to wtedy wiadomo, że jest wyższa........Ja już wiarę pomału tracę, a przytym i ochote na przytulanki, starania.... Czyżby pozostawał mi monitoring cyklu robić u gina???
Dziś jeszcze ta pogoda maskryczna, i rozwód mojej kuzynki (3 dzieci, 19 lat po ślubie)- której mi tak szkoda
Trzymajcie się ciepło w ten poniedziałek
czasem nic sie nie chce tylko ryczec co? ale nic sie nie martw nie jestes tu sama a na nasze wsparcie mozesz liczyc ...
Stary 2012-08-27, 12:08   #542
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Ehh... Udało mi się umówić do innego lekarza, wizyta wypadnie 11dc więc może będzie widać, czy jakiś pęcherzyk rośne. A clo postanowiłam brać, bo skoro będzie usg to będę wiedziała na czym stoję... Zobaczymy co z tego wszystkiego wyniknie...

A TZ badął się? Może powinien?
Stary 2012-08-27, 12:42   #543
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Witam się po weekendzie ale powiem Wam, że pomimo wolnego week nieodpoczełam wogóle od kilku dni pobolewa mnie głowa, co normalnie mi się to zdarza bardzo rzadko i wogóle jakiegoś doła łapie.......dziś 18dc, i nadal rzadnych objawów owu, testów owu też już nierobie bo u mnie się niesprawdzają a z tempką to już kosmos jakiś niską miałam tylko 7dc (36,2) i 12dc (36,2) a tak to sobie skacze od 36,5 do 36,8 a dziś 36,6 tak jak wczorej................i co sądzicie??? I dodam wam,że niegdy wyższej temperatury niż 36,8 u siebie niezaobserwowałam z poprzednim cyklu, no chyba że w grę wchodzi choroba to wtedy wiadomo, że jest wyższa........Ja już wiarę pomału tracę, a przytym i ochote na przytulanki, starania.... Czyżby pozostawał mi monitoring cyklu robić u gina???
Dziś jeszcze ta pogoda maskryczna, i rozwód mojej kuzynki (3 dzieci, 19 lat po ślubie)- której mi tak szkoda
Trzymajcie się ciepło w ten poniedziałek
Nie wiem sama.. ja tempke dopiero uczę się mierzyć i póki co sama czekam na skok lada dzień...
Ale owu rozpoznaje po kłuciu jajnika, dość mokro mam... (no i za pomocą kalkulatora mniej więcej wiem kiedy powinna wystąpić..)póki co te metody chyba się sprawdzają u mnie.
Będzie dobrze

Cytat:
Ehh... Udało mi się umówić do innego lekarza, wizyta wypadnie 11dc więc może będzie widać, czy jakiś pęcherzyk rośne. A clo postanowiłam brać, bo skoro będzie usg to będę wiedziała na czym stoję... Zobaczymy co z tego wszystkiego wyniknie...
Dobre i to.Oby wynikło coś dobrego.

Cytat:
Napisane przez FD_nika Pokaż wiadomość
No to super ... 3 mam kciuki Mnie podbudowal ostatnio gin ... przepisla mi bromergon na 2 miesiace i zapytalam kiedy mam przyjsc na kontrole powiedzial ze dpiero jak mi sie zatrzyma@ ja dopytalam czy jednak nie wtedy gdy skoncza mi sie tabletki odpowiedzial ze raczej to pierwsze wiec dał mi nadzieje ze do 2 m-cy powinno sie udac ,,,, ale w koncu to gin a nie prorok ale chce mu wierzyc
Bromergon bierzesz na zbicie prolaktyny? bo mi też to ginka przepisała(2 opakowania),wczoraj wzięłam pierwsze pół tabletki no i w październiku mam przyjść na kontrolę.

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 12:50   #544
FD_nika
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość

Bromergon bierzesz na zbicie prolaktyny? bo mi też to ginka przepisała(2 opakowania),wczoraj wzięłam pierwsze pół tabletki no i w październiku mam przyjść na kontrolę.
Prolaktyne zawsze mialam podwyzszona na wlasna reke bralam castangus i obnizyl mi ja ,,, teraz mam prolaktyne w gornych granicach normy bylam u gina i powiedzial ze jesli staram sie o dzidzie to mam brac pol tabl bromergonu przed spaniem bo w nocy stezenie prolaktyny jest najwieksze i wtedy moge miec ja podwyzszona. Wiec lykam sobie bromergon i licze ze w tym cyklu zaskocze a Ty mocno masz podwyzszona prolaktyne? badania tarczycowe tez robilas?
Stary 2012-08-27, 12:55   #545
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Prolaktyne zawsze mialam podwyzszona na wlasna reke bralam castangus i obnizyl mi ja ,,, teraz mam prolaktyne w gornych granicach normy bylam u gina i powiedzial ze jesli staram sie o dzidzie to mam brac pol tabl bromergonu przed spaniem bo w nocy stezenie prolaktyny jest najwieksze i wtedy moge miec ja podwyzszona. Wiec lykam sobie bromergon i licze ze w tym cyklu zaskocze a Ty mocno masz podwyzszona prolaktyne? badania tarczycowe tez robilas?
Castagnus też biorę( wspomniałam o tym lekarce,powiedziała że jak chce to mogę brać te ziółka), w sumie mi się już kończy i nie wiem czy kupić drugie opakowanie czy brać samego bromka? Też biorę na noc ale po 7 dniach jak będe się dobrze czuła to mam zwiększyć dawkę na 1 tabletkę.
Prolaktynę mam 56,a norma to max 25.
Tak robiłam TSH,T3,T4 i wyszły w normie.

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2012-08-27, 13:00   #546
FD_nika
Raczkowanie

............

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Castagnus też biorę( wspomniałam o tym lekarce,powiedziała że jak chce to mogę brać te ziółka), w sumie mi się już kończy i nie wiem czy kupić drugie opakowanie czy brać samego bromka? Też biorę na noc ale po 7 dniach jak będe się dobrze czuła to mam zwiększyć dawkę na 1 tabletkę.
Prolaktynę mam 56,a norma to max 25.
Tak robiłam TSH,T3,T4 i wyszły w normie.
To szczescie w nieszczesciu ze tylko prolaktyna podwyzszona ja biorac bromergon castangus odstawiłam ale biore wiesiołek do dnia spodziewanej owulacju na polepszenie sluzu
Stary 2012-08-27, 13:00   #547
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość

A TZ badął się? Może powinien?
TŻ jeszcze się nie przebadał. Jeśli w tym cyklu się nie uda to od października chcę się leczyć w centrum leczenia niepłodności, tam badają też nasienie, więc podjerzewam że wtedy zadziałamy też w tym kierunku. Ale póki co wiem że problem jest z mojej strony, mam za wysoką prolaktynę i mimo tego że zbijam ją ładnie lekami sporadycznie występuje u mnie owulacja. Do tego mięśniak w ścianie macicy... Nie będzie łatwo, a ja z miesiąca na miesiąc mam coraz mniejsze nadzieje. Żebym chociaż wiedziała że ze mną wszystko jest ok, to bym się tak nie zamartwiała....
Stary 2012-08-27, 13:08   #548
FD_nika
Raczkowanie

Cytat:
TŻ jeszcze się nie przebadał. Jeśli w tym cyklu się nie uda to od października chcę się leczyć w centrum leczenia niepłodności, tam badają też nasienie, więc podjerzewam że wtedy zadziałamy też w tym kierunku. Ale póki co wiem że problem jest z mojej strony, mam za wysoką prolaktynę i mimo tego że zbijam ją ładnie lekami sporadycznie występuje u mnie owulacja. Do tego mięśniak w ścianie macicy... Nie będzie łatwo, a ja z miesiąca na miesiąc mam coraz mniejsze nadzieje. Żebym chociaż wiedziała że ze mną wszystko jest ok, to bym się tak nie zamartwiała....
A czym zbijasz prolaktyne? a po czym poznajesz ze nie masz owulacji ? co miesiac robisz monitoring?
Stary 2012-08-27, 13:25   #549
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
A czym zbijasz prolaktyne? a po czym poznajesz ze nie masz owulacji ? co miesiac robisz monitoring?
Od 5 lat jestem na bromergonie i ładnie mi się zbija po nim prolaktyna. Jak tylko próbuję zmniejszyć dawkę to znów leci wysoko do góry... W tym ms akurat nie miałam monitoringu więc nie wiem czy była (ale test owu wyszedł pozytywny i tempka skoczyła ładnie), ale na jakieś 5 razy kiedy miałam usg w ciągu ostatnich 8 miesięcy owulacja była tylko raz, ale wtedy jeszcze się nie staraliśmy... W pierwszym cyklu z clo coś tam niby rosło, ale było za wcześnie żeby powiedzieć czy coś z tego będzie. Teraz zaczynam 3 cykl, po którym wg ulotki trzeba zrobić 3-miesięczną przerwę i dopiero potem można próbować jeszcze raz stymulować owulację...
Stary 2012-08-27, 13:29   #550
FD_nika
Raczkowanie

Cytat:
Od 5 lat jestem na bromergonie i ładnie mi się zbija po nim prolaktyna. Jak tylko próbuję zmniejszyć dawkę to znów leci wysoko do góry... W tym ms akurat nie miałam monitoringu więc nie wiem czy była (ale test owu wyszedł pozytywny i tempka skoczyła ładnie), ale na jakieś 5 razy kiedy miałam usg w ciągu ostatnich 8 miesięcy owulacja była tylko raz, ale wtedy jeszcze się nie staraliśmy... W pierwszym cyklu z clo coś tam niby rosło, ale było za wcześnie żeby powiedzieć czy coś z tego będzie. Teraz zaczynam 3 cykl, po którym wg ulotki trzeba zrobić 3-miesięczną przerwę i dopiero potem można próbować jeszcze raz stymulować owulację...
Kurcze jakos sie boje miec robiony monitoring jak wyjdzie mi ze nie mam owulki w danym cyklu to odbierze mi to nadzieje na to ze akurat w tym miesiacu nie dostane @ a łapie sie tego jak nie wiem co
Stary 2012-08-27, 13:41   #551
Luna0
Zakorzenienie

Anteria jak najbardziej Cie rozumiem i ciesze się że nam ufasz i piszesz swoje żale
Co do TŻ to poprostu nie zgraliście się charakterami... miłość taka jest że nei wszyscy muszą się super zgrywać i nie ma recepty które z tych związków są bardziej udane.
Mimo wszystko to przykre że się kłócicie, bo Ty teraz masz doła,a on nawet jak ma to pewnie nie da po sobie poznać Miałam tak z byłym...
I też tak mam że jak się pokłóce to zamiast żyć normalnie to się czuje zawiedziona, zmartwiona... jakbym była z obcym człowiekiem, bo nienawidze jak się coś psuje

Na szczęście u mnie ostatnio ok.. tzn. na weselu oczywiscie krzyczałam pare razy na TŻ ale to nie dziwne bo jak zawsze się spił, tyle że on grzeczny jest potem wpadł do łóżka i śpiewał na cały głos "moja myszka na mnie krzyczy, caaaaaałyyy dzień i nie lubi mnie"

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 14:00   #552
pszczoua
Zakorzenienie

Bo z tym piciem jest tak, że jeśli ktoś po alkoholu jest potulny i miły to wg mnie ok - może sobie od czasu do czasu wypić. Jednak znam kilka osób które robią się wybuchowe i wręcz agresywne (lub napalone na wszystkich dookoła ) I wg mnie właśnie takie osoby powinny ograniczać spożycie %...
Stary 2012-08-27, 14:25   #553
FD_nika
Raczkowanie

Moj maz przez 5 lat 3 razy mial takie jazdy ze mi pojechal jak po scierce - bez podstawnie ... 2 razy niby nie pamietal (bo nie bylo swiadkow) za trzecim razem juz nie mial tego onfortu - potem przepraszal ale to gdzies w srodku zostaje teraz juz zero vodki tylko piwko

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Oki wizarki moje Kochane zmykam zajrze jutro teraz troche porzadkow obiadek mojemu mezusiowi a potem wizyta u mamy 3 majcie sie cieplutko .... jutro juz tylko 19 dni i zrobie tescik jupiii
Stary 2012-08-27, 14:53   #554
monini2507
Zakorzenienie

Hej kobitki ale jaja
Wystawiłam suknie na jednym z portali ślubnych i odezwała się do mnie jakaś kobietka o imieniu Sara z Kanady która jest zainteresowana moja suknia slubna z tym że chce ją kupić dla przyjaciółki z Nigerii i tam ma wysłać ta paczkę z suknią. I teraz latam byłam na poczcie ważyłam suknię obliczałam ile będzie kosztwała przesyłka i zamiast się uczyć to latam sobie i was podczytuję
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 15:01   #555
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

monini nie wysylaj tej sukni!! jakis czas temu byla jakas afera wlasnie z tym sposobem przekretow. nie wiem dokladnie o co chodzilo, ale cos bylo ie halo ;/ poszukaj, moze cos w necie na ten temat znajdziesz. oo, takie forum;/ chca dane do przelewu i czyszcza konto?? http://www.wykop.pl/link/226201/nige...u-przestrodze/

hej ho laseczki wpadam sie przywitac i lece spaaaaaaaccc!!! no masakra co sie dzis ze mna dzieje;/ zero energii;/ pewnie to po dosc aktywnym weekendzie, a i noc krotka byla buziaki

NA ZAWSZE W SERCU...

Edytowane przez santom
Czas edycji: 2012-08-27 o 15:07
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 15:03   #556
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

Na szczęście u mnie ostatnio ok.. tzn. na weselu oczywiscie krzyczałam pare razy na TŻ ale to nie dziwne bo jak zawsze się spił, tyle że on grzeczny jest potem wpadł do łóżka i śpiewał na cały głos "moja myszka na mnie krzyczy, caaaaaałyyy dzień i nie lubi mnie"
Hahaha Jakbym o swoim słyszała...Tylko u mnie zamiast Myszka jest Żabcia

Cytat:
Bo z tym piciem jest tak, że jeśli ktoś po alkoholu jest potulny i miły to wg mnie ok - może sobie od czasu do czasu wypić. Jednak znam kilka osób które robią się wybuchowe i wręcz agresywne (lub napalone na wszystkich dookoła ) I wg mnie właśnie takie osoby powinny ograniczać spożycie %...
I z tym się zgodzę w 100%

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Hej kobitki ale jaja
Wystawiłam suknie na jednym z portali ślubnych i odezwała się do mnie jakaś kobietka o imieniu Sara z Kanady która jest zainteresowana moja suknia slubna z tym że chce ją kupić dla przyjaciółki z Nigerii i tam ma wysłać ta paczkę z suknią. I teraz latam byłam na poczcie ważyłam suknię obliczałam ile będzie kosztwała przesyłka i zamiast się uczyć to latam sobie i was podczytuję
Heheh każda wymówka dobra by się oderwać od nauki
A tak na poważnie to poradzisz sobie tak czy siak

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 15:47   #557
FD_nika
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
monini nie wysylaj tej sukni!! jakis czas temu byla jakas afera wlasnie z tym sposobem przekretow. nie wiem dokladnie o co chodzilo, ale cos bylo ie halo ;/ poszukaj, moze cos w necie na ten temat znajdziesz. oo, takie forum;/ chca dane do przelewu i czyszcza konto?? http://www.wykop.pl/link/226201/nige...u-przestrodze/

hej ho laseczki wpadam sie przywitac i lece spaaaaaaaccc!!! no masakra co sie dzis ze mna dzieje;/ zero energii;/ pewnie to po dosc aktywnym weekendzie, a i noc krotka byla buziaki
Oby owocna
Stary 2012-08-27, 16:00   #558
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Anteria jak najbardziej Cie rozumiem i ciesze się że nam ufasz i piszesz swoje żale
Co do TŻ to poprostu nie zgraliście się charakterami... miłość taka jest że nei wszyscy muszą się super zgrywać i nie ma recepty które z tych związków są bardziej udane.
Mimo wszystko to przykre że się kłócicie, bo Ty teraz masz doła,a on nawet jak ma to pewnie nie da po sobie poznać Miałam tak z byłym...
I też tak mam że jak się pokłóce to zamiast żyć normalnie to się czuje zawiedziona, zmartwiona... jakbym była z obcym człowiekiem, bo nienawidze jak się coś psuje

Heh mój też raczej spokojny jest po alkoholu tyle że ja pewnie nie powinnam pić za dużo Bo nie mogę spokojnie odeprzeć jego argumentów a wtedy podnoszę głos, jego to strasznie drażni i temu lecą różne teksty i tak się nakręcamy wspólnie. Dzięki dziewczyny za pomoc dzwoniłam przedtem do niego to już jest ok trochę się wkurzył na mnie ja na niego ale niby zły już nie jest a i ja się lepiej czuję po siłowni i jest ok. Dawno nie było już takiej kłótni między nami w sumie nie znoszę tego bo zwykle jest tak że on idzie wtedy spać a ja leżę wkurzona. On musi zawsze ochłonąć i to nie jest złe ale ja chce zawsze szybko się pogodzić i spokojnie zasnąć i temu ciągnę temat a go to wkurza. I tak się gnębimy nawzajem
Stary 2012-08-27, 16:01   #559
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
racja!! Gdyby mój był jakiś agresywny czy wulgarny szczzególnie na imprezach typu wesele to poprostu musiałabym mu zabronić i tyle. Ale jest śmieszny, pośpiewa, poględzi i po powrocie padnie na łoże wiadomo jak każdy pijany wkurza gdy druga osoba jest trzeźwa ale wkurza tylko mnie a nie wszystkich w około

Cytat:
ale jaja

Anteria Z tego co napisałaś to poprostu zwykła kłótnia była i najważniejsze że już po niej

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."

Edytowane przez Luna0
Czas edycji: 2012-08-27 o 16:03
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 16:17   #560
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:

Dzieki a info już poczytałam troche o nich na necie dziewczyny powiem Wam że jesteście nie zastąpione
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 16:31   #561
wiola_lola
Raczkowanie

Dziewczyny potrzebuje pomocy..
mój cykl trwa 28dni, stosunek był 16 i 17 dnia cyklu czy jest mozliwość ciąży czy to nie możliwe? do okresu jeszcze trzy dni a mnie od ok 2dni pobolewa w podbrzuszu, nie wiem czy to okres czy może ciąża, liczę ze mi pomożecie

wiola_lola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 16:45   #562
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiola_lola Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuje pomocy..
mój cykl trwa 28dni, stosunek był 16 i 17 dnia cyklu czy jest mozliwość ciąży czy to nie możliwe? do okresu jeszcze trzy dni a mnie od ok 2dni pobolewa w podbrzuszu, nie wiem czy to okres czy może ciąża, liczę ze mi pomożecie
Generalnie wszystko zależy od tego jaką masz długość II fazy cyklu (u każdej kobiety jest to indywidualna sprawa). Przyjmuje się że II faza trwa 12-16 dni, także jeśli miałabyś akurat te 12 dni to oczywiście że jest możliwość ciąży. Natomiast jeśli było już po owulacji to raczej słabe szanse (no chyba że się wstrzeliliście i komórka jeszcze była zdolna do zapłodnienia )
Stary 2012-08-27, 19:56   #563
anna2007
Raczkowanie

witam wieczorową porą

czytałam jak pisałyście aby pójść 9-10 dni po zapłodnieniu na Bete...
Ja byłam w 10 dniu i nie wyszła,a w ciaży już byłam

jeszcze co do krwiaka to chyba do Mokki czyli nie leżałaś? a ile czasu trwało aż się go pozbyłaś?
anna2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 20:10   #564
kwitka13
Zadomowienie

u mnie @ nadal nie ma, brzuch tylko lekko daje o sobie znać i męczy mnie zgaga ale to efekt castagnusa i miałam tak samo w ostatnim cyklu, wiec nie biorę tego za objaw niczego. Jutro pewnie zrobię kolejnego sikańca.

miłego
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 20:25   #565
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
u mnie @ nadal nie ma, brzuch tylko lekko daje o sobie znać i męczy mnie zgaga ale to efekt castagnusa i miałam tak samo w ostatnim cyklu, wiec nie biorę tego za objaw niczego. Jutro pewnie zrobię kolejnego sikańca.

miłego
Ja tam obstawiam fasolkę

Jutro do pracy...więc pomału się zbieram do łożeczka
Dobranoc

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2012-08-27, 20:30   #566
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez anna2007 Pokaż wiadomość
witam wieczorową porą

czytałam jak pisałyście aby pójść 9-10 dni po zapłodnieniu na Bete...
Ja byłam w 10 dniu i nie wyszła,a w ciaży już byłam
Hmmm to ja jednak poczekam i tak będę miała co robić w tym tygodniu to nie będzie mnie nosić

Cytat:

miłego
Stary 2012-08-27, 20:51   #567
kalusia1
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny!
Dołączam do grona Staraczek Na razie to mój drugi cykl usilnych starań Teraz mam 30 dc, @ powinna być w sobotę, ale na razie cisza. Zrobiłam dzisiaj po pracy test,niestety wyszedł negatywny Cały czas mam jednak nadzieje, że może się udało... Możliwe, że test nie wykryłby jeszcze ciąży?
Wiem, że drugi cykl starań to malutko..., ale tak bardzo chciałabym, żeby udało się jak najszybciej.
Poza tym widzę u siebie różne objawy, np. znacznie powiększone piersi, wrażliwe i bolesne sutki, temperatura 37-37,2, kremowa wydzielina z pochwy, uczucie zgagi. Niestety wiem, że jak bardzo się czegoś chce to można sobie wmówić niektóre rzeczy, a takie objawy mogą też oznaczać zbliżającą się @
No i tak mi się jakoś smutniasto zrobiło i dlatego zdecydowałam się do Was napisać. Bo forum czytam od dawna śledząc ten i inne wątki

Pozdrawiam cieplutko i wszystkim starającym życzę jak najszybszego zafasolkowania!
kalusia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 21:01   #568
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale póki co wiem że problem jest z mojej strony, mam za wysoką prolaktynę i mimo tego że zbijam ją ładnie lekami sporadycznie występuje u mnie owulacja. Do tego mięśniak w ścianie macicy... Nie będzie łatwo, a ja z miesiąca na miesiąc mam coraz mniejsze nadzieje. Żebym chociaż wiedziała że ze mną wszystko jest ok, to bym się tak nie zamartwiała....
Dziewczyny, jak piszecie o za wysokiej prolaktynie, to macie na mysli te podstawowa czy te po obciazeniu?
teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 21:41   #569
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak piszecie o za wysokiej prolaktynie, to macie na mysli te podstawowa czy te po obciazeniu?
Ja mam obie za wysokie. Początkowo pierwsza była w normie i dopiero po obciążeniu szalała, ale całkiem się rozhuśtała i teraz bez bromka to ani rusz... Mam tylko nadzieję że uda mi się zafasolkować i po ciąży wszystko się unormuje...
Stary 2012-08-27, 21:42   #570
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia1 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Dołączam do grona Staraczek Na razie to mój drugi cykl usilnych starań Teraz mam 30 dc, @ powinna być w sobotę, ale na razie cisza. Zrobiłam dzisiaj po pracy test,niestety wyszedł negatywny Cały czas mam jednak nadzieje, że może się udało... Możliwe, że test nie wykryłby jeszcze ciąży?
Wiem, że drugi cykl starań to malutko..., ale tak bardzo chciałabym, żeby udało się jak najszybciej.
Poza tym widzę u siebie różne objawy, np. znacznie powiększone piersi, wrażliwe i bolesne sutki, temperatura 37-37,2, kremowa wydzielina z pochwy, uczucie zgagi. Niestety wiem, że jak bardzo się czegoś chce to można sobie wmówić niektóre rzeczy, a takie objawy mogą też oznaczać zbliżającą się @
No i tak mi się jakoś smutniasto zrobiło i dlatego zdecydowałam się do Was napisać. Bo forum czytam od dawna śledząc ten i inne wątki

Pozdrawiam cieplutko i wszystkim starającym życzę jak najszybszego zafasolkowania!
Witam
Radzę powtórzyć test z porannego moczu. Jeśli to wczesna ciąża to test mógł nie wykryć po południu albo jeśli jesteś po terminie @ to odrazu przejdź się zrobić Bete. Będziesz miała 100 procent pewności i nie stracisz za wiele na testy Trzymam kciuki

Cytat:

miłego
Ajć będzie mały groszek albo mała fasolka Daj znać koniecznie jutro jak test

A ja już leże w łóżeczku. Spacer zaliczony, a pozatym dzień leniwie zleciał. Była u mnie kumpela na kawce ze swoimi dziećmi. Później my byliśmy na działce u moich rodziców. Teraz dzieci już śpią, a ja mam czas dla siebie.
Kurde Wam też tak zimno??? normalnie wskoczyłam w piżamke dłuższą bo gęsią skórkę mam na całym ciele i telepie się jak za przeproszeniem gówno w maju

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości