![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Perfumowanie dyskretne czy "ogonowe"? ;)
Drogie Wizazanki!
Jak w temacie, chcialabym dowiedziec sie czy uzywajac perfum robicie to dyskretnie i czuc Wasz zapach gdy jest sie bardzo blisko czy spsikujecie sie namietnie i idac zostawiacie za soba ogon? ![]() Ja baaardzo lubie mocno pachniec i uwielbiam gdy otoczenie czuje, natomiast podobno poprawne uzywanie perfum to wlasnie jakies 2,3 dyskretne psiki... Spotkalam sie z opiniami, ze mocno wyczuwalne perfumy sa wulgarne, ze powinnysmy je czuc tylko my i np nasz mezczyzna... Takze nie wiem, czy aby mj ogon nie jest nieelegancki ![]() Ile tak mniej wiecej aplikujecie psikow? co o tym sadzicie kochane? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Perfume Lover
|
Dot.: Perfumowanie dyskretne czy "ogonowe"? ;)
Zdecydowanie perfumowanie ogonowe i nie dbam o to czy to 'eleganckie' czy nie. Lubię, gdy ktoś pachnie, lubię gdy na ulicy mija mnie ktoś i zostawia za sobą mgiełkę, ogon, zasłonę dymną z zapachu. Nawet jeśli danego zapachu nie lubię, to i tak jest to przyjemne. Oczywiście pomijam sytuacje typu: praca w zatłoczonym ciasnym biurze i hektolitry Słonia czy innego Addicta (chociaż ja osobiście byłabym zachwycona), ale ogólnie lubię ciągnąć za sobą ogon i lubię gdy inni ciągną.
Inna sprawa, że nawet 1 dyskretny psik Słonia czy Addicta wystarczy, żeby otoczenie nas czuło.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Pytanie raczej nie ma sensu, bo jest za wiele czynników, by jednocznacznie zawyrokować: dużo, czy mało.
Wszystko zależy od pogody, ciebie i perfum. Takiego Angela wystarczą 2 małe psiki, czegoś lekkiego i cytrusowego - dużo więcej. Tylko proszę bardzo ładnie i słitaśnie, niech to nie będzie Coco MDM i Light Blue, od obu zapachów skręca mi żołądek. Osobiście lubię zarówno dyskretne zapachy jak i te z powerem. Ilość dostosowuję do mocy zapachu, bo nie chcę sobą wypełnić całej atmosfery. Starczy, że mam prawie 2m wzrostu, dobre ponad 100 kilo i autorytarny charakter ![]() Edytowane przez michau2312 Czas edycji: 2012-08-27 o 09:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ja tez uwielbiam ogony i to nie tylko na sobie
![]() kolezanka z pracy namietnie uzywa mademoiselki- cale biuro nia pachnie, czysta przyjemnosc ![]() zawsze w drodze do pracy mijam jedna kobitke z ogonem jak lisia kitka- lapie sie ze jak tylko ja widze to "nawachuje" ![]() wiadomo, staram sie nie naduzywac zeby otoczenia nie podtruc- zwlaszcza kilka godzin w upalnym biurze w nielubianym zapachu moze meczyc- ale taki ogonek na 2-3 metry (blizej nikt nie siedzi) mile widziany. jestem wrecz rozczarowana zapachem jesli nie daje choc najmniejszego ogonka ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2012-08-27 o 09:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Mrs Mrau
|
Nie znoszę ogonów. Wolę poczuć zapach lub się nim podzielić gdy ktoś stanie blisko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
zdecydowanie dyskretne
![]() perfumuję się dla siebie, więc 1-2 psiki na szyję/dekolt mi wystarczą, żeby przez parę godzin móc pochylić lekko głowę do przodu i czuć piękny zapach ![]() A czy inni tez go czują, to mnie nie interesuje, nie muszą ![]()
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
ja bardzo lubię ciągnąć za sobą ogon i lubię też, jak inni to robią
![]() ![]() ![]() fakt, taki ogon może być wulgarny, jeśli ktoś użyje naprawdę mocnych i nachalnych perfum, których piękno jest "dyskusyjne", w ogromnej ilości i wręcz zatruwa pomieszczenie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
perfumowy zawrót głowy
|
zdecydowanie jak pachnieć to ogoniasto
![]() sama lubię czuć od innych smugę zapachu, szczególnie jeśli to coś co mi się podoba...
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() To, ze wszystko zalezy ode mnie to wiem ![]() ![]() Edytowane przez LilyLauraIsabelle Czas edycji: 2012-08-27 o 10:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Guerlain Lover
|
Ogoniasto
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Stosuję 1-2 psiki, żeby mieć dookoła szyi szaliczek z zapachu. I jeśli komuś uda się przejść przez wszystkie zasieki i pola minowe, żeby się blisko mojej szyi znaleźć, to poczuje zapach.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Uwielbiam "ogony" u siebie i u innych
![]() ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie jestem za ogonem
![]() ![]() Edytowane przez magsch Czas edycji: 2012-08-27 o 10:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Po dwóch psikach Premierowej Piątki, po jakiejś godzinie wchodząc do pomieszczenia usłyszałam: Co to, kadzidełka? ![]() Habanitę na wyjście doludziowe: psik jeden, ewentualnie dwa. Lubię ogoniastość, ale staram się pachnieć dyskretnie, co chyba nie zawsze mi się niestety udaje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() Perfumuję się przede wszystkim dla siebie, zwykle 3-4 psiknięcia, nie wiem, czy ciągnę za sobą ogon, ale oczywiście bardzo mi miło, jak ktoś skomplementuje ![]() ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Ja lubię takie malutkie ogonki - jak ktoś stoi pół metra, metr ode mnie, to czuje zapach. Albo w ogóle tylko takie chmurki, że czuje je tylko ja i ewentualnie ktoś bliski. Natomiast sytuacje, gdy ktoś przechodzi i dziesięć metrów za nim unosi się smuga uważam za przesadną, a już w ogóle dramatem jest gdy idę ulicą a tu jeden drugi, piąty, ósmy ogon. Zwariowac można :P.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Perfume Lover
|
Cytat:
Gdzie Ty mieszkasz ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Dwa psiki Habanity? wow, ja jak już go wezmę to jeden baardzo delikatny
![]()
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Ja z tych dyskretnych
![]() U innych natomiast lubię ogony i chmury, byle bym nie musiała w nich siedzieć. Na szczęście w biurze siedzę sama, a nawet jak koleżanka czy szefowa pachną ogoniasto, to mam z nimi przeważnie krótsze niż dłuższe kontakty i nie zdążę się zmęczyć ![]() O elegancji w tym kontekście nawet chyba nie myślę ![]() ![]()
![]() |
#24 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2012-08-27 o 12:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Panaroja
|
Lubię ogon u siebie , u innych - zalezy z czego , ale zawsze wolę ogon perfum niż ogon menelski , który niestety jest znacznie częściej spotykany , bądź w ogóle ogon niemycia , powszechny w komunikacji . Zreszta oba ogony są niejako przyczyną mojego ogona - wolę się dusić własnymi perfumami niż
![]() ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teoretyzowałam, bo koleżanki mam raczej miłe niż złośliwe i wiedzą, że mnie od byle czego głowa boli ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Matka buldoga
|
Krotko powiem: uwielbiam ogony...wszystkie
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:28.