Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy! - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-27, 13:53   #3151
maggie123
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Maggie Jasiu w dzień jada co 3 godziny tego pilnuje (choć widzę że on by chciał częsciej) a wnocy jak sie obudzi u nas wychodzi tak co 4 godziny jak narazie. Zazdroszczę takie spania w nocy

U mnie położna mówiła ze jesli nie chce pokarmu to mam założyć stanik bo wtedy pokarm mniej nachodzi
ja w szpitalu potrzebowałam stanika, bo jak już miałam nawał pokarmu, to cycki takie ciężkie i twarde i bolesne. Nawet zwykła koszulka dotykająca ciała potrafiła ten ból niemiłosiernie spotęgować.

Ja moją na siłę co 3-4 godziny w ciągu dnia budzę, bo śpioszek z niej wielki. Pociumka 15 minut i znów spać. Bardzo mnie to martwiło w szpitalu, bo się nasłuchałam, że przez pierwsze 10 minut ssania to bardziej wodnisty pokarm a dopiero po 10 bardziej wartościowy odżywczo. No ale pediatra i położne mnie przekonały, że nie ma się co martwić, bo Zuzanka pięknie na wadze przybiera i widocznie mam tak dobry pokarm, że te 15 minut jej wystarcza. Brzuszek ma już teraz okrąglutki...

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
A nam dzisiaj 2 tygodnie stuknie )
mamy mały problem z kupcią ale walczymy i mam nadzieje, że wszystko się unormuje
Pokarmu mam coraz mniej .. ehhh bywa tak ..
i przesyłam Wam naszą księżniczkę
cudowna Adunia widzę, że również na Nią ciuszki są za duże, jak i na moją Zuzankę

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 13:54   #3152
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

w ogóle dziewczyny moja córeczka to istny aniołek. Śpi cały czas, budzi się tylko na jedzonko (czasami to ja ją budzę żeby co 3-4 godziny zjadła). Najlepsze są poranki, bo po nocnych karmieniach (ok 23, później ok 4) budzi się dopiero po 8. Dziś pospała do 8.30

to naprawdę aniołek

Konczi
twoja córeczka też śliczna

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 13:56   #3153
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
mamy mały problem z kupcią ale walczymy i mam nadzieje, że wszystko się unormuje
sama słodycz

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 13:57   #3154
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Mi moja gin radziła do porodu wziąść stary duży t-shirt męża, tylko problem w tym że my jesteśmy prawie takiego samego wzrostu i żadna jego koszulka nie zasłoni mi tyłka, więc do porodu wezmę zwykłą koszulę na szelkach, najwyżej ją wyrzucę
Ech gdybym wiedziała wcześniej to bym was obdarowała koszulkami męża. On ma prawie 2 m wzrostu. Bez 4 cm

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 13:57   #3155
karolluki
Raczkowanie

Asiulka, Konczi słodkie te wasze maluszki
I już dwa tygodnie zleciały, nawet nie wiadomo kiedy, a jakie tu emocje wtedy były jak rodziłyście
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 13:59   #3156
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny

dziś z rana poleciałam zanieść siuśki do przychodni a później byłam z psiakiem u weterynarza. i jest tak jak przypuszczałam, zatkane gruczoły i to dość mocno więc czyszczenie dupki i czopki przez kilka dni. muszę mojemu małemu jakieś gatki uszyć na tę okazję
teraz biedak śpi więc do wieczora mam spokój

Cytat:
Hej ale wy lecice z tym pisaniem po weekendzie nie jestem w stanie nadrobić tzn wszystko czytałam ale odpisac to nie

Zielona będzie dobrze masz już dużego chłopaka. Obyście wytrwali jak najdłużej.

Jasiu dzisiaj konczy 2 tygodnie ja ten czas leci, strasznie szybko a rośnie w oczach już nie jest taki mały bąbel.. z dnia na dzien coraz większy. na dole wstawiam zdjęcia z dzisiaj moich dzieci

co do sprawy sąsiadki jak zobaczylam że rodzice wrócili to się ucieszyłam niestety nie na długo bo jak usłyszeliśmy co ta jej matka gada to normalnie masakra. Specjalnie wychodzi na ogródek i wrzeszczy żebyśmy wszystko słyszeli ogólnie powiedziała że jak te moje dzieci będą darły ryja to zadzwoni na policje i powie że je bijemy i m altretujemy moją siostrę nazwya głupią gówniarą na moich rodziców jedzie że niby rozwód biorą na teściów ze to wielcy imprezowicze (zrobili jedną imprezę już nawet nie poamiuetam kiedy) że ja to się mszczę za to ze jak Zuzia płakała w nocy to pukali nam w ściany i ogólnie ubzdzili sobie że to ja dzwonię gdzie ja ani jednego telefonu nie wykonałam. No i powiedzieli swojej córce żeby sie nie przjemowała aaa i na nas ze holota jesteśmy bo dzien dobry im nie mówimy a ja sie kłaniałam za kazdym razem a ta zawsze łęb w drugą stronę nosz kobieta po 40 a pusto we lbie zehohooh...

tosz napisałam
śliczne dzieciaczki
a sąsiadeczkę to tylko

Konczita, prawdziwa królewna z Twojej córci

mam do Ciebie pytanko, bo zdecydowałam się na takie łóżeczko, które Ty masz, tylko że białe.
długo czekałaś na przesyłkę? bo ja wybrałam opcje za pobraniem i ciekawa jestem kiedy mogę spodziewać się paczki

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2012-08-27 o 14:02
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 14:00   #3157
karolluki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Ech gdybym wiedziała wcześniej to bym was obdarowała koszulkami męża. On ma prawie 2 m wzrostu. Bez 4 cm
To kawał chłopa z niego, a koszulki by mi pewnie do kolan sięgały
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 14:02   #3158
Asiuulka89
Zakorzenienie

U nas w szpitalu dają takie sexi flexi koszule ahhh jak ja się wtedy kobieco czułam
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 14:11   #3159
aga_ton
Wtajemniczenie

wczoraj wieczorem zamówiłam laktator a a dziś dostałam maila, że został już wysłany
ekspresowo, nawet się nie spodziewałam będę mogła poćwiczyć na sucho
Stary 2012-08-27, 14:19   #3160
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Gda, też się nad tym zastanawiam.
My mamy leżaczek-huśtawkę i wydaje mi się, że dla noworodka to nie jest zbyt dobra pozycja na początek. Poczekam z miesiąc przynajmniej, zanim Małą do niego włożę.
Zresztą teraz i tak nie ma potrzeby.
w ogóle dziewczyny moja córeczka to istny aniołek. Śpi cały czas, budzi się tylko na jedzonko (czasami to ja ją budzę żeby co 3-4 godziny zjadła). Najlepsze są poranki, bo po nocnych karmieniach (ok 23, później ok 4) budzi się dopiero po 8. Dziś pospała do 8.30

Jakbym mogła korzystałabym z zzo ale niestety w Lublinie w żadnym szpitalu nie ma. Nawet jak chcesz zapłacić, to nie dostaniesz. do 3-4 palców rozwarcia można dostać dolargan. Ale nie decydowałam się na niego bo już rozwarcie za duże było i mała mogła pojawić się wcześniej niż 2 godziny po podaniu leku. Dodatkowo dolargan nasila żółtaczkę i może powodować zaburzenia ssania.
Co do pozycji, to niestety w tym szpitalu tylko klasyczni emożna rodzić jakbym miała wybór, na pewno byłaby jakaś wertykalna pozycja. Małej byłoby łatwiej z siłą grawitacji wyjść + obyłoby się bez nacięcia...
Czemu nie ma potrzeby na razie? Bo malutka tyle śpi? A śpi w łóżeczku swoim?

Ale masz szczęście, że taka spokojniutka. Daje Ci odpocząć.

A jak Ty się czujesz?

U mnie w szpitalu na szczęście zachęcają do aktywnego porodu i można w dowolnej pozycji rodzić. Nie rozumiem jak w XXI wieku, mogą jeszcze istnieć szpitale, zmuszające do rodzenia w pozycji, która im odpowiada, a nie rodzącej... CHORE.

Cytat:
Piękna! A jak Ty się czujesz jako mama?

Cytat:
Ooo byłyby idealne!

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

dziś z rana poleciałam zanieść siuśki do przychodni a później byłam z psiakiem u weterynarza. i jest tak jak przypuszczałam, zatkane gruczoły i to dość mocno więc czyszczenie dupki i czopki przez kilka dni. muszę mojemu małemu jakieś gatki uszyć na tę okazję
Ze swoim pieskiem masz jak z dzieckiem

A ja jestem ciekawa jak nasze młode mamy-pierworódki się czują psychicznie...? Miałyście jakiś baby blues, czy raczej totalna euforia?
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 14:22   #3161
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj wieczorem zamówiłam laktator a a dziś dostałam maila, że został już wysłany
ekspresowo, nawet się nie spodziewałam będę mogła poćwiczyć na sucho
Masz szczęście. Ja za moją przesyłką tą platformę czekam od 17.08 paczka zaginełą w UPS i dzisiaj powtónie mi ją wysyłają ciekawe czy jutro wreszcie dostanę
Stary 2012-08-27, 14:23   #3162
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Super że już będą mebelki

Mam nadzieję że się pochwalisz nam
Oczywiście

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Dzisiaj jedziemy oglądać wózki. Możecie polecić jakieś fajne z dużymi, pompowanymi kołami? Które są najbardziej popularne? Tak do 1300 za nowy
Z dużymi pompowanymi to te Roan Marita czy jakoś tak mi się tylko kojarzą, cenowo się zmieścisz, tyle że spacerówka moim zdaniem brzydka.

Cytat:
Zresztą teraz i tak nie ma potrzeby.
BTW Doświadczone Mamusie - jak często powinien taki maluch jeść?
może urosnąć sporo. Mi teraz wychodzi 70F a przed ciążą c nosiłam.
Stanik, który masz weź koniecznie do szpitala. Przyda się przy nawale pokarmu, gdy piersi bolą i są jak dwa doczepione kamienie
To Ci się aniołek trafił. Moja Paulinka też taka była. Na początku, później jej się odmieniło Ale nawróciła się na szczęście.
Karmić tak co 3 godziny powinnaś. Najlepiej z pediatrą ten temat poruszyć po zważeniu Zuzi.
Co do cycków, ja przed ciążą miała f więc jakie będą po porodzie

Cytat:
Maggie Jasiu w dzień jada co 3 godziny tego pilnuje (choć widzę że on by chciał częsciej) a wnocy jak sie obudzi u nas wychodzi tak co 4 godziny jak narazie. Zazdroszczę takie spania w nocy

U mnie położna mówiła ze jesli nie chce pokarmu to mam założyć stanik bo wtedy pokarm mniej nachodzi
Ale Ty karmisz mm, a wtedy rzadziej się karmi. Piersią to dziecko decyduje kiedy chce jeść.
A z tym stanikiem to głupota totalna. Bez stanika po prostu nie jest się w stanie wyrobić, kiedy piersi są duże i obrzmiałe. Stanik jest konieczny. No chyba że ubiera się za mały, gdzie cyce wylewają się poza miski, taki ucisk może spowodować zahamowanie laktacji, jak i guzy w piersiach.

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
tamlin
jak dlugo mozna z czyms takim czekac i jak to moze sie skonczyc?
Jeśli nic się nie dzieje to czeka się jak najdłużej. Każdy dzień jest cenny.

Cytat:
Biedny piesio... Majtki kup dziecięce albo pampersika ubierz
Stary 2012-08-27, 14:24   #3163
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
a jaki leżaczek, jeśli można zapytać?
bo ja raczej zamówię taki

http://allegro.pl/fisher-price-lezac....html#delivery
my zdecydowalismy sie na ten : http://allegro.pl/fisher-price-lezac...567077462.html

tez 3 w 1, rozklada sie do lezenia i jest do 18 kg i zdecydowanie kolorystycznie mi bardziej odpowiada niz te inne

dobre opinie tez ma : http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/okazja/inn...zek-w2583.html

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
no wiec tak jak przekazala niegrzeczna maly wazy 2600 2700. po usg wod jest duzo mimo saczenia bo podobno stale sie produkuja, lekarka na usg mowila ze beda czekac na moje skurcze,nie beda wywolywac u ze beda sie cieszyc jak dotrwam do 36tyg,ale wrozy mi ze 3dni.Ale u mnie dalej skurczy brak.Zobaczymy co dzis ordynator na wizycie powie
no to juz duzy chlopak, bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
hey mamuśki,

colds za dziewczyny, by lada dzień wyszły do domku

zielona by wszystko było dobrze wózeczek super i za tą ceneno to już kawał chłopaka z małego
nisia to super, ze wykluczono cholestazę
bianeczka dziękujemy za kciuki i wszystkiego najlepszego dla córeczki

a teraz zgodnie z obietnicą chwalę się kącikiem malutkiej w naszej sypialni
normalnie nie mogę się na niego napatrzec i doczekac, aż malutka będzie z nami
co do zawartości przewijaka to są w nim kocyki, pieluszki, chemia, ręczniczek z kapturkiem, kilka innych drobiazgów i ubranka do 3m-c. Reszta pochowana w przyszłym pokoiku małej, który już jest odmalowany

sliczny koncik, my w tym tyg tez juz rozkladamy wszystko

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Nastawilam dzidziusiowe pranie, nie za szybko? wole miec to juz przyszykowane w razie co, w komodzie nie powinno sie zakurzyc chyba.
Tyle tego mam bedize teraz okazja zeby sprawdzic czego ewentualnie brakuje.
My dziś zaczęłyśmy 36 tydzień.
ja tez od tego lub przyszlego zaczynam prac bedziemy juz na nowym mieszkanku.

Cytat:
Dziewczynki dostałam smsa od Katarzinki:

Jest w szpitalu. Odeszły jej wody i czeka na cesarkę.

Będzie dzisiaj dzidzia

Cytat:
jaka slodka sliczna i kochana no brak slow !!!

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 14:27   #3164
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

ja wróciłam od doktorka.mam rozwarcie na 2 cm,tzn miałam na 1 ale mi pogmyrał i zrobił na 2,szyjka zgładzona.teraz mam plamienie przez to gmyranie i jakies skurcze.wszystko mnie boli.im bliżej tym perspektywa porodu mnie coraz bardziej przeraża.wydaje mi sie to takie nierealne troche.echh.ide was nadrobić
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 14:29   #3165
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Masz szczęście. Ja za moją przesyłką tą platformę czekam od 17.08 paczka zaginełą w UPS i dzisiaj powtónie mi ją wysyłają ciekawe czy jutro wreszcie dostanę

o kurcze, to już się nie podniecam bo jeszcze moja zaginie
także dopóki nie mam jej w ręku to

i ja też mam pytanie do dziewczyn, które już rodziły... miałyście robioną lewatywę? bo nie wiem czy mam się nastawić psychicznie
Stary 2012-08-27, 14:32   #3166
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Oczywiście

Z dużymi pompowanymi to te Roan Marita czy jakoś tak mi się tylko kojarzą, cenowo się zmieścisz, tyle że spacerówka moim zdaniem brzydka.

To Ci się aniołek trafił. Moja Paulinka też taka była. Na początku, później jej się odmieniło Ale nawróciła się na szczęście.
Karmić tak co 3 godziny powinnaś. Najlepiej z pediatrą ten temat poruszyć po zważeniu Zuzi.
Co do cycków, ja przed ciążą miała f więc jakie będą po porodzie

Ale Ty karmisz mm, a wtedy rzadziej się karmi. Piersią to dziecko decyduje kiedy chce jeść.
A z tym stanikiem to głupota totalna. Bez stanika po prostu nie jest się w stanie wyrobić, kiedy piersi są duże i obrzmiałe. Stanik jest konieczny. No chyba że ubiera się za mały, gdzie cyce wylewają się poza miski, taki ucisk może spowodować zahamowanie laktacji, jak i guzy w piersiach.

Jeśli nic się nie dzieje to czeka się jak najdłużej. Każdy dzień jest cenny.

No tak właśnie powiedziała no cóż ja nie jestem od karmienia piersią dlatego pisałam jak u nas to wygląda. nawet nie wiem czy teraz nadal sie karmi na życzenie jeśli karmi się naturalnie
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36152505]ja wróciłam od doktorka.mam rozwarcie na 2 cm,tzn miałam na 1 ale mi pogmyrał i zrobił na 2,szyjka zgładzona.teraz mam plamienie przez to gmyranie i jakies skurcze.wszystko mnie boli.im bliżej tym perspektywa porodu mnie coraz bardziej przeraża.wydaje mi sie to takie nierealne troche.echh.ide was nadrobić[/QUOTE]

czyżby u Ciebie też coś powoli zaczynało się dziać?? Kciuki i nie bój się dasz radę
Stary 2012-08-27, 14:33   #3167
LadyBeatta
Zadomowienie

Cytat:

Będzie dzisiaj dzidzia

Cytat:
slicznota!
Stary 2012-08-27, 14:37   #3168
gda
Zakorzenienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36152505]ja wróciłam od doktorka.mam rozwarcie na 2 cm,tzn miałam na 1 ale mi pogmyrał i zrobił na 2,szyjka zgładzona.teraz mam plamienie przez to gmyranie i jakies skurcze.wszystko mnie boli.im bliżej tym perspektywa porodu mnie coraz bardziej przeraża.wydaje mi sie to takie nierealne troche.echh.ide was nadrobić[/QUOTE]

Uuuuu ale suuuper! Nie bój się! Chwilkę pocierpisz, ale czyż to nie ekscytujące, że poznasz już niedługo swoje dziecko?

Jeju mam nadzieję, że w przyszły poniedziałek na ktg i wizycie też już coś wyjdzie... Mam dosyć tej ciąży, chcę już mieć mały brzuch, bo czeka na mnie tyle pięknych ciuchów, które kupiłam w ostatnich miesiącach

No i chcę już mieć swojego dzidziola przy sobie!
Stary 2012-08-27, 14:39   #3169
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Uuuuu ale suuuper! Nie bój się! Chwilkę pocierpisz, ale czyż to nie ekscytujące, że poznasz już niedługo swoje dziecko?

Jeju mam nadzieję, że w przyszły poniedziałek na ktg i wizycie też już coś wyjdzie... Mam dosyć tej ciąży, chcę już mieć mały brzuch, bo czeka na mnie tyle pięknych ciuchów, które kupiłam w ostatnich miesiącach

nie denerwuj mnie z tymi ciuchami ja to sobie tylko witryny sklepowe oglądam nawet nie zamierzam przymierzać bo najpierw trzeba schudnąć. No ale Ty z taką figurą faktycznie masz dużo możliwości
Stary 2012-08-27, 14:42   #3170
gda
Zakorzenienie

A ciekawe jak tam Colds... Wczoraj była aktywna na wizażu, może nas podczytywała

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
nie denerwuj mnie z tymi ciuchami ja to sobie tylko witryny sklepowe oglądam nawet nie zamierzam przymierzać bo najpierw trzeba schudnąć. No ale Ty z taką figurą faktycznie masz dużo możliwości
Założę się, że schudniesz raz, dwa!

Ja w sumie nie chciałabym chudnąć, bo podobają mi się moje proporcje teraz... Wszystkie te ciuchy już czekają na mnie w większym rozmiarze, więc tym bardziej nie chcę chudnąć
Stary 2012-08-27, 14:45   #3171
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
A ciekawe jak tam Colds... Wczoraj była aktywna na wizażu, może nas podczytywała

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Założę się, że schudniesz raz, dwa!

Ja w sumie nie chciałabym chudnąć, bo podobają mi się moje proporcje teraz... Wszystkie te ciuchy już czekają na mnie w większym rozmiarze, więc tym bardziej nie chcę chudnąć
w takim razie tydzień i już b ędziesz sie mogła stroić macica się skurczy brzucha mieć nie będziesz
Stary 2012-08-27, 14:46   #3172
sandra23s
Zadomowienie

no ja juz ktg,ktore nic nie wykazało.jak sie nic nie rozkreci to w srode następne.wg pomiarow z usg mala wazy 3108g.....plecy mnie dzisiaj bolą masakrycznie i do tego mała mi siedzi chyba na jakims nerwie bo jak sie rusza to mnie jakis paraliż łapie

gratuluje dziewczyny nowych tygodni

katarzinka

ja tez chce juz na porodówke

a gdzie sojka-moja blizniaczka ciążowa???

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 14:50   #3173
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Co do wózków z dużymi pompowanymi kołami to ja mam roan ale kolezanka ma taki http://allegro.pl/wozek-mutsy-urban-...581259122.html i moim zdaniem i jej zreszta tez jest zajezacny. Gdyby nie to ze juz miałam wózek kupiony to bym od niej ten wzieła ale nawet nie wiedziałąm ze ma go na oddanie juz i ze ma do niego gondole... sprzedaje teraz go kolezance innej. Osobiscie prowadziłam spacerówke z dzieciaczkiem 2 lata w srodku i super sie po lesie prowadzi ma skrętna oś tylą chyba supoer sie kieruje skręca sie rączka. Rączka taka teleskopowa mozna sobie ją wydłuzyc i skrócic. Mnie sie bardzo ten wózek podoba i załuje ze go nie wziełam od niej wczesniej albo nie kazałam sobie dac z racji na spacerówke bo w roanie faktycznie jest brzydka.

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/

Edytowane przez lukrecja_25
Czas edycji: 2012-08-27 o 14:51
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 14:51   #3174
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

tak właśnie pomyślałam, że podkradnę jednego najmniejszego pampersa Lenie,wytnę dziurkę na ogonek i powinno być ok

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
my zdecydowalismy sie na ten : http://allegro.pl/fisher-price-lezac...567077462.html

tez 3 w 1, rozklada sie do lezenia i jest do 18 kg i zdecydowanie kolorystycznie mi bardziej odpowiada niz te inne
to był mój pierwszy wybór
ale później pomyślałam sobie, że może zostawię go dla drugiego dziecka i wybrałam bardziej uniwersalny kolor.
ale ten róż jest śliczny
Stary 2012-08-27, 14:55   #3175
sandra23s
Zadomowienie

asiuulka,konczi słodziutkie wasze dzieciaczki:l ove:

a jak Zuzia w roli starszej siostry???

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 14:57   #3176
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
2 tygodnie? Jak ten czas leci.
Co z tym pokarmem? Nie da się czegoś zrobić?
Córeczka - śliczności.

Cytat:

Będzie dzisiaj dzidzia
Czekamy na kolejnego dzieciaczka
Stary 2012-08-27, 14:58   #3177
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
asiuulka,konczi słodziutkie wasze dzieciaczki:l ove:

a jak Zuzia w roli starszej siostry???
Zuzia dobrze wczoraj miała napad czułości i wycałowalła Jasia a potem głaskała i mówiła już nie placz Jasiu
Stary 2012-08-27, 14:59   #3178
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:

Będzie dzisiaj dzidzia
trzymam
Cytat:
Ja do porodu kupłiam koszulę za 17 zł. Jest trochę długa, bo przed kolano, ale najwyżej podwinę kiecę i lecę Ktoś mi radził Tshirta ale się zastanawiam jak w tym mogą ci przyłożyć dziecko po porodzie. Rozetną go na pół Bez sensu. Znaczy koszulkę of kors.
jak byłam zwiedzać porodówke to położna powiedziała że mozna rodzić w czym sie chce,nawet nago i że podnosza najczesciej koszulke do gory na kangurowanie
chciałam też t-shirta ale mam wszystkie za krótkie,tzn za pupe nie siegaja a od męzusia tez sobie nie pozycze bo mojego wzrostu jest mniej wiecej.wiec biore taka koszule do spania za pupe

Cytat:
kochana
[QUOTE=aga_ton;36152563
i ja też mam pytanie do dziewczyn, które już rodziły... miałyście robioną lewatywę? bo nie wiem czy mam się nastawić psychicznie [/QUOTE]
co prawda ja jeszcze nie rodziłam ale w moim szpitalu odradzaja.położna młówła że na świecie sie już od tego odchodzi ale jak sie chce to robia.ja nie chce.niech sie dzieje
Cytat:
czyżby u Ciebie też coś powoli zaczynało się dziać?? Kciuki i nie bój się dasz radę
myśle że to jeszcze troche potrwa bo skurcze mam nieregularne i nie czuje sie jakbym miałą rodzić jakoś wkrótce.zobaczymy.kciuki sie przydadza bardzo
Cytat:

ekscytujące ale też przerażające.jeszcze tydzień temu miałam takie samo podejscie ale jak usłyszałam krzyki tej kobitki na porodówce to mam lęki od tego czasu

asiulka89 a Ty nie chciałaś od początku karmić piersią czy tak wyszło?

Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Czas edycji: 2012-08-27 o 15:02
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 15:09   #3179
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Hej laseczki, mamusie sierpniowe nadal blokują wrześniówki???
Była u mnie położna, poopowiadała mi o połogu - już sama nie wiem, co dla mnie gorsze, czy poród czy połóg

Zielona trzymaj się kochana, dzidziuś już duży, sterydy podane, będzie dobrze.

Nisia super, że wykluczyli to dziadostwo

Colds już niedługo w domciu będziesz

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
u nas do rodzenia daja koszule taką jednorazówke ze tak powiem ale mozna rodzic w swojej jak sie chce. Mnie osobiscie szkoda zniszczyc koszuli wlasnej wiec z jednorazowej chetnie skorzystam
W moim szpitalu też podobno dają, ale położna powiedziała mi, że lepiej wziąć swoją, bo może tak się zdarzyć że np limit na dany dzień zostanie wykorzystany i zostane bez koszuli. Pozatym koszule te są często ałabej jakości i nie wchłaniają potu. Też słyszałam, że bardzo nie pobrudzisz takiej koszuli.

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiem, że już kiedyś była o tym mowa, ale teraz nie znajdę w tylu stronach wątków. Kupowałyście płyn po płukania tkanin dla niemowląt?
Ja kupiłam płyn do płukania lovela, bo u mnie strasznie twarda woda. Jestem zadowolona, potęguje zapach, bo te co wyprałam w samym proszku z loveli słabiej pachną. Ale czy jest niezbędny? Raczej nie. Wiem, że ten płyn możesz kupić w realu. Ja kupiłam w markecie budowlanym.

Cytat:

Będzie dzisiaj dzidzia
Ciekawa jestem co będzie

Cytat:
Słodziak malutki...

To u mnie jest podobnie, szyjka porodowa, rozwarcie na 2 cm. Poród coraz bardziej mnie przeraża i może zacząć się w każdej chwili, brrr. Bałam się trochę igraszek z mężem, bo myślałam, że zaraz na porodówke pojadę, ale wcale tak łatwo nie jest. Niech sobie dzidzie jeszczcze trochę posiedzą, mają wkońcu 3 tygodnie do porodu. A ile Leoś waży?
Stary 2012-08-27, 15:10   #3180
lukrecja_25
Wtajemniczenie

U nas na SR połozne mówiły ze robią lewatywe ale zeby sie nie bac tego bo to pomaga bo podobno udowodniono ze ruchy jelit podczas własnie srania ze tak powiem pobudzaja macice do skurczów.. nie wiem czy tom prawda ale ja chyba kupie zestaw i jak bede wiedziała ze to chyba juz to zrobie w domu lewatywe... a w szpitalu mozesz sie nie zgodzic nikt nikogo do tego zmusic nie może tak? no a i jeszcze jedno... wole miec lewatywe niz zesrac sie w trakcie bo nie było by mi miło z tym ani połoznekj przypuszczam

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości