|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Cytat:
Ja moją na siłę co 3-4 godziny w ciągu dnia budzę, bo śpioszek z niej wielki. Pociumka 15 minut i znów spać. Bardzo mnie to martwiło w szpitalu, bo się nasłuchałam, że przez pierwsze 10 minut ssania to bardziej wodnisty pokarm a dopiero po 10 bardziej wartościowy odżywczo. No ale pediatra i położne mnie przekonały, że nie ma się co martwić, bo Zuzanka pięknie na wadze przybiera i widocznie mam tak dobry pokarm, że te 15 minut jej wystarcza. Brzuszek ma już teraz okrąglutki... Cytat:
|
|
|
#3152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Konczi twoja córeczka też śliczna
|
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3155 |
|
Raczkowanie
|
Asiulka, Konczi słodkie te wasze maluszki
![]() I już dwa tygodnie zleciały, nawet nie wiadomo kiedy, a jakie tu emocje wtedy były jak rodziłyście
|
|
|
|
#3156 | |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() dziś z rana poleciałam zanieść siuśki do przychodni a później byłam z psiakiem u weterynarza. i jest tak jak przypuszczałam, zatkane gruczoły i to dość mocno więc czyszczenie dupki i czopki przez kilka dni. muszę mojemu małemu jakieś gatki uszyć na tę okazję ![]() teraz biedak śpi więc do wieczora mam spokój ![]() Cytat:
a sąsiadeczkę to tylko Konczita, prawdziwa królewna z Twojej córci mam do Ciebie pytanko, bo zdecydowałam się na takie łóżeczko, które Ty masz, tylko że białe. długo czekałaś na przesyłkę? bo ja wybrałam opcje za pobraniem i ciekawa jestem kiedy mogę spodziewać się paczki
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-08-27 o 14:02 |
|
|
|
|
#3157 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
U nas w szpitalu dają takie sexi flexi koszule
ahhh jak ja się wtedy kobieco czułam |
|
|
|
#3159 |
|
Wtajemniczenie
|
wczoraj wieczorem zamówiłam laktator a a dziś dostałam maila, że został już wysłany
ekspresowo, nawet się nie spodziewałam będę mogła poćwiczyć na sucho
|
|
|
|
#3160 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale masz szczęście, że taka spokojniutka. Daje Ci odpocząć. ![]() A jak Ty się czujesz? U mnie w szpitalu na szczęście zachęcają do aktywnego porodu i można w dowolnej pozycji rodzić. Nie rozumiem jak w XXI wieku, mogą jeszcze istnieć szpitale, zmuszające do rodzenia w pozycji, która im odpowiada, a nie rodzącej... CHORE. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja jestem ciekawa jak nasze młode mamy-pierworódki się czują psychicznie...? Miałyście jakiś baby blues, czy raczej totalna euforia?
|
||||
|
|
|
#3161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
paczka zaginełą w UPS i dzisiaj powtónie mi ją wysyłają ciekawe czy jutro wreszcie dostanę
|
|
|
|
|
#3162 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście
Cytat:
Cytat:
Ale nawróciła się na szczęście.Karmić tak co 3 godziny powinnaś. Najlepiej z pediatrą ten temat poruszyć po zważeniu Zuzi. Co do cycków, ja przed ciążą miała f więc jakie będą po porodzie ![]() Cytat:
A z tym stanikiem to głupota totalna. Bez stanika po prostu nie jest się w stanie wyrobić, kiedy piersi są duże i obrzmiałe. Stanik jest konieczny. No chyba że ubiera się za mały, gdzie cyce wylewają się poza miski, taki ucisk może spowodować zahamowanie laktacji, jak i guzy w piersiach. Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3163 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez 3 w 1, rozklada sie do lezenia i jest do 18 kg i zdecydowanie kolorystycznie mi bardziej odpowiada niz te inne ![]() dobre opinie tez ma : http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/okazja/inn...zek-w2583.html Cytat:
Cytat:
sliczny koncik, my w tym tyg tez juz rozkladamy wszystko ![]() Cytat:
bedziemy juz na nowym mieszkanku. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3164 |
|
Konto usunięte
|
ja wróciłam od doktorka.mam rozwarcie na 2 cm,tzn miałam na 1 ale mi pogmyrał i zrobił na 2,szyjka zgładzona.teraz mam plamienie przez to gmyranie i jakies skurcze.wszystko mnie boli.im bliżej tym perspektywa porodu mnie coraz bardziej przeraża.wydaje mi sie to takie nierealne troche.echh.ide was nadrobić
|
|
|
|
#3165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o kurcze, to już się nie podniecam bo jeszcze moja zaginie ![]() także dopóki nie mam jej w ręku to ![]() i ja też mam pytanie do dziewczyn, które już rodziły... miałyście robioną lewatywę? bo nie wiem czy mam się nastawić psychicznie
|
|
|
|
|
#3166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no cóż ja nie jestem od karmienia piersią dlatego pisałam jak u nas to wygląda. nawet nie wiem czy teraz nadal sie karmi na życzenie jeśli karmi się naturalnie ![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36152505]ja wróciłam od doktorka.mam rozwarcie na 2 cm,tzn miałam na 1 ale mi pogmyrał i zrobił na 2,szyjka zgładzona.teraz mam plamienie przez to gmyranie i jakies skurcze.wszystko mnie boli.im bliżej tym perspektywa porodu mnie coraz bardziej przeraża.wydaje mi sie to takie nierealne troche.echh.ide was nadrobić[/QUOTE] czyżby u Ciebie też coś powoli zaczynało się dziać?? Kciuki i nie bój się dasz radę |
|
|
|
|
#3167 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36152505]ja wróciłam od doktorka.mam rozwarcie na 2 cm,tzn miałam na 1 ale mi pogmyrał i zrobił na 2,szyjka zgładzona.teraz mam plamienie przez to gmyranie i jakies skurcze.wszystko mnie boli.im bliżej tym perspektywa porodu mnie coraz bardziej przeraża.wydaje mi sie to takie nierealne troche.echh.ide was nadrobić[/QUOTE]
Uuuuu ale suuuper! Nie bój się! Chwilkę pocierpisz, ale czyż to nie ekscytujące, że poznasz już niedługo swoje dziecko? ![]() Jeju mam nadzieję, że w przyszły poniedziałek na ktg i wizycie też już coś wyjdzie... Mam dosyć tej ciąży, chcę już mieć mały brzuch, bo czeka na mnie tyle pięknych ciuchów, które kupiłam w ostatnich miesiącach No i chcę już mieć swojego dzidziola przy sobie! |
|
|
|
#3169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to sobie tylko witryny sklepowe oglądam
|
|
|
|
|
#3170 | |
|
Zakorzenienie
|
A ciekawe jak tam Colds... Wczoraj była aktywna na wizażu, może nas podczytywała
![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
Ja w sumie nie chciałabym chudnąć, bo podobają mi się moje proporcje teraz... Wszystkie te ciuchy już czekają na mnie w większym rozmiarze, więc tym bardziej nie chcę chudnąć |
|
|
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3172 |
|
Zadomowienie
|
no ja juz ktg,ktore nic nie wykazało
.jak sie nic nie rozkreci to w srode następne.wg pomiarow z usg mala wazy 3108g.....plecy mnie dzisiaj bolą masakrycznie i do tego mała mi siedzi chyba na jakims nerwie bo jak sie rusza to mnie jakis paraliż łapiegratuluje dziewczyny nowych tygodni ![]() ![]() katarzinka ![]() ja tez chce juz na porodówke ![]() a gdzie sojka-moja blizniaczka ciążowa???
|
#3173 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do wózków z dużymi pompowanymi kołami to ja mam roan ale kolezanka ma taki http://allegro.pl/wozek-mutsy-urban-...581259122.html i moim zdaniem i jej zreszta tez jest zajezacny. Gdyby nie to ze juz miałam wózek kupiony to bym od niej ten wzieła ale nawet nie wiedziałąm ze ma go na oddanie juz i ze ma do niego gondole... sprzedaje teraz go kolezance innej. Osobiscie prowadziłam spacerówke z dzieciaczkiem 2 lata w srodku i super sie po lesie prowadzi ma skrętna oś tylą chyba supoer sie kieruje skręca sie rączka. Rączka taka teleskopowa mozna sobie ją wydłuzyc i skrócic. Mnie sie bardzo ten wózek podoba i załuje ze go nie wziełam od niej wczesniej albo nie kazałam sobie dac z racji na spacerówke bo w roanie faktycznie jest brzydka.
Edytowane przez lukrecja_25 Czas edycji: 2012-08-27 o 14:51 |
|
|
|
#3174 | |
|
Wtajemniczenie
|
tak właśnie pomyślałam, że podkradnę jednego najmniejszego pampersa Lenie,wytnę dziurkę na ogonek i powinno być ok
![]() Cytat:
ale później pomyślałam sobie, że może zostawię go dla drugiego dziecka i wybrałam bardziej uniwersalny kolor. ale ten róż jest śliczny |
|
|
|
|
#3175 |
|
Zadomowienie
|
asiuulka,konczi słodziutkie wasze dzieciaczki
a jak Zuzia w roli starszej siostry???
|
#3176 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co z tym pokarmem? Nie da się czegoś zrobić? Córeczka - śliczności. Cytat:
|
||
|
|
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3178 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
i że podnosza najczesciej koszulke do gory na kangurowaniechciałam też t-shirta ale mam wszystkie za krótkie,tzn za pupe nie siegaja a od męzusia tez sobie nie pozycze bo mojego wzrostu jest mniej wiecej.wiec biore taka koszule do spania za pupe Cytat:
[QUOTE=aga_ton;36152563 i ja też mam pytanie do dziewczyn, które już rodziły... miałyście robioną lewatywę? bo nie wiem czy mam się nastawić psychicznie [/QUOTE]co prawda ja jeszcze nie rodziłam ale w moim szpitalu odradzaja.położna młówła że na świecie sie już od tego odchodzi ale jak sie chce to robia.ja nie chce.niech sie dzieje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() asiulka89 a Ty nie chciałaś od początku karmić piersią czy tak wyszło? Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 Czas edycji: 2012-08-27 o 15:02 |
|||||
|
|
|
#3179 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hej laseczki, mamusie sierpniowe nadal blokują wrześniówki???
Była u mnie położna, poopowiadała mi o połogu - już sama nie wiem, co dla mnie gorsze, czy poród czy połóg ![]() Zielona trzymaj się kochana, dzidziuś już duży, sterydy podane, będzie dobrze. Nisia super, że wykluczyli to dziadostwo ![]() Colds już niedługo w domciu będziesz ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36152505]ja wróciłam od doktorka.mam rozwarcie na 2 cm,tzn miałam na 1 ale mi pogmyrał i zrobił na 2,szyjka zgładzona.teraz mam plamienie przez to gmyranie i jakies skurcze.wszystko mnie boli.im bliżej tym perspektywa porodu mnie coraz bardziej przeraża.wydaje mi sie to takie nierealne troche.echh.ide was nadrobić[/QUOTE] To u mnie jest podobnie, szyjka porodowa, rozwarcie na 2 cm. Poród coraz bardziej mnie przeraża i może zacząć się w każdej chwili, brrr. Bałam się trochę igraszek z mężem, bo myślałam, że zaraz na porodówke pojadę, ale wcale tak łatwo nie jest. Niech sobie dzidzie jeszczcze trochę posiedzą, mają wkońcu 3 tygodnie do porodu. A ile Leoś waży?
|
|
#3180 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas na SR połozne mówiły ze robią lewatywe ale zeby sie nie bac tego bo to pomaga bo podobno udowodniono ze ruchy jelit podczas własnie srania ze tak powiem pobudzaja macice do skurczów.. nie wiem czy tom prawda ale ja chyba kupie zestaw i jak bede wiedziała ze to chyba juz to zrobie w domu lewatywe... a w szpitalu mozesz sie nie zgodzic nikt nikogo do tego zmusic nie może tak? no
a i jeszcze jedno... wole miec lewatywe niz zesrac sie w trakcie bo nie było by mi miło z tym ani połoznekj przypuszczam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.

)

po weekendzie nie jestem w stanie nadrobić tzn wszystko czytałam ale odpisac to nie
aaa i na nas ze holota jesteśmy bo dzien dobry im nie mówimy 

będę mogła poćwiczyć na sucho 

za dziewczyny, by lada dzień wyszły do domku
no to już kawał chłopaka z małego