Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2281 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-27, 01:34   #68401
Iwonalodz
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez hahihehy Pokaż wiadomość
plunkinguję w bawełniany T-shirt (XXL ). glut to, tak jak mówisz, żel.
apaszkę polecam
Jeszcze raz ogromnie dziękuję za pomoc

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 12:40   #68402
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

chciałam się pochwalić, że zrobiłam duże zakupy na zrobsobiekrem za ponad stówę, więc zabieram się w końcu za zabawę z półproduktami
dzięki kascysco - Twój blog jest najlepszym doradzaczem jaki spotkałam..

Ćwiczę od 08.11.2012

(część ciała : ile cm mniej)
pod piersiami: -4 cm
w piersiach: -8 cm
okolice pępka: -9 cm
talia: -6 cm
biodra: -7 cm
uda: -2 cm
łydki: -2 cm
dziuwlenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 13:55   #68403
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Dziękuję
robiłam zdjęcie składu, ale go przepiszę teraz:

Aua, VP/VA Copolymer, Carbomer, triethanoloamine, glicerin, pantenol, propylene glycol, parfum, PEG 40 hydrogenated oil, PEG-25, PABAMethylchloroisothiazo ilnone, Methylisothiazoilnone, Cl 42080

A kod kreskowy: 5904114070094
Dzękuję

Cytat:
Napisane przez lejniseczka Pokaż wiadomość
nie wiem też czy w tej mojej porannej fryzurze nie ma jakiegoś udziału mój kot hehe, bo codziennie około 4 rano przychodzi do mnie i "myje" mi włosy do momentu aż się obudzę i go nie powstrzymam nie wiem ile trwają te kocie zabiegi, ale że śpię zawsze na brzuchu to cały tył głowy kocur ma do dyspozycji Jest to codzienny rytuał i nie wiem jak go tej "troski" oduczyć. Czy włosy naolejowane czy nie - przez koci język muszą być potraktowane
Moja Kota robi to samo, gdy chce mnie obudzić

Cytat:
Napisane przez DzierzbaCzarnoczelna Pokaż wiadomość
Zdjęcia w naturalnym świetle, bez flesza. Kolor nieco przekłamany ze względu na kiepskie oświetlenie. Na drugim zdjęciu ładny zawijas wygrzebany ze spodu Oj, gdyby tak wszystkie się chciały zakręcić
Bardzo ładne włosy

Cytat:
Napisane przez agusia2569 Pokaż wiadomość
o....jeszcze jedno, dostałąm od koleżanki spray utrwalający loki marca anthony "strictly curls, curl booster" Nie mogę nic sensownego znaleźć na jego temat, może któraś z was się spotkała z nim? Będe wdzięczna za info
Ja go lubię Ale ja nie unikam ani sylikonów, ani pq.
Stary 2012-08-27, 14:45   #68404
89szalona89
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny Podczytuję Was od jakiegoś czasu i się zastanawiałam czy mogę dołączyć? Na wizażu jestem od dawna a na forum zakręcone trafiłam coś koło miesiąca temu.
Moja włosowa historia jest bardzo podobna do Waszych. Od małego miałam kręcone włosy które z biegiem lat kręciły się mniej lub bardziej. Niestety bardzo m się one nie podobały były spuszone, suche i nie mogłam nich nigdy ułożyć, dlatego wpadłam na jakże genialny pomysł- prostownica! tak tak zaczęłam prostować i męczyłam tak włosy około 4 lat. W końcu gdy siadła prostownica ( chyba to znak) zaczęłam się jakoś przyzwyczajać do moich włosów. Teraz już jestem pewna, że kocham moja kręciołki ale wiem że jeszcze dużo im potrzeba żeby były piękne. W czerwcu podcięłam o około 4 cm bo końcówki były w strasznym stanie.
Dziewczyny mam do Was wielką prośbę podam Wam jak wygląda obecnie moja pielęgnacja i bardzo byłabym wdzięczna jakbyście mi napisały co ewentualnie robię źle, co można poprawić.
Staram się co mycie olejować włosy obecnie jest to olej łopianowy na skalp i oliwa z oliwek ewentualnie olej łopianowy na długości. Moje włosy nie lubią olejowania na całą noc jedynie tak 3-4 h. Myję je odżywką ( Isana wygładzająca lub z babassu) raz na 2 tyg szampon oczyszczający. Nakładam garnier avocado na kilka minutek lub też issana z proteinami pszenicy. Raz w tyg robie maskę na godzinę lub 2 obecnie l'biotica do włosów wypadających staram się ja urozmaicać miodem, gliceryną, jajkiem. Stosuje płukankę lnianą po każdym myciu, działa u mnie świetnie. obecnie b/s to joanna z pokrzywą. Włosy myję co 2-3 dni. Mam nadzieję, że komuś chciało się przeczytać ten mój przydługi post i coś mi poradzi
Wklejam Wam zdjęcie moich włosów, sama już widzę poprawę ale myślicie, że jest możliwość na jeszcze większy skręt niż obecnie?
Pierwsze zdjęcie to włosy około 2 msc temu, 2 to miesiąc temu a 3 jest z dzisiaj. 2 ostatnie zdjęcia pokazują moje włosy przed stosowaniem zasad CG i po około 2 tyg jak zaczęłam stosować, ostatnie z dzisiaj
Serdecznie Was pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF4402.jpg (52,6 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF4396.jpg (85,8 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF4406.jpg (129,2 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (50,9 KB, 64 załadowań)

Edytowane przez 89szalona89
Czas edycji: 2012-08-27 o 14:56
89szalona89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 15:01   #68405
Aileen96
Przyczajenie

Cześć wam
Dzisiaj już zakupiłam podstawowe produkty i zaczynam swoje świadome dbanie o włoski
Tylko nie do końca wiem co w jakiej kolejności.
Mam odżywkę garniera z avocado i masłem karite, issane z olejkiem z baobassu (to jest szampon, nie?), joanne z apteczki babuni z miodem i mlekiem - odżywka, i jedwab bioskil.
Napiszecie mi co w jakiej kolejnosci? Jako O1, M, O2? Proszę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P6183876.jpg (95,9 KB, 89 załadowań)
Aileen96 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 15:07   #68406
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aileen96 Pokaż wiadomość
Mam odżywkę garniera z avocado i masłem karite,
Cytat:
issane z olejkiem z baobassu (to jest szampon, nie?),
tak, odżywka myjąca
Kolejność podpowiedzą Ci dziewczyny, ja nigdy nie miałam ,tych kosmetyków
nie cieszy mnie widok jedwabiu biosilk w tym stadku - on ma alkohol, moim zdaniem nie bedzie dobry do zabezpieczania...

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 15:15   #68407
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
, issane z olejkiem z baobassu (to jest szampon, nie?),
własnie - zakupiłaś szampon zamiast odżywki
my używamy odżywki isany z olejkiem babassu

wg mnie pierwsze O - isana tylko odżywka ( tu nie masz odżywki myjącej do pierwszego O)
M - szampon - ten isany jest nieładny ma IPA ( Marta dobrze pamiętam? ) lepszy byłby BD
drugie O ładniej - garnier AiK
b/s joaśka ( większość z nas używa joanny naturii niebieskiej, bądź w innych barwach ochronnych)
żelu brakuje - lniany ugotuj i jakiś drogeryjny zakup atriste za CZY złote czy bielendy czarną rzepę czy joaśkę mrożąco, moja ulubioną

a biosilk wyrzuć - w sensie daj koleżance, której nie lubisz

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
tak, odżywka myjąca
Kolejność podpowiedzą Ci dziewczyny, ja nigdy nie miałam ,tych kosmetyków
kolezanka kupiła szampon

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Edytowane przez Miskaa78
Czas edycji: 2012-08-27 o 15:19
Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 15:37   #68408
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 89szalona89 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Kolejna falowana . Ładne włoski, będzie coraz lepiej. Co do zestawu - technicznie wszystko ok, skoro sprawdza się w praktyce to też świetnie. Warto w przyszłości eksperymentować jeszcze z innymi produktami .
Jak i czym stylizujesz?
Stary 2012-08-27, 15:42   #68409
89szalona89
Wtajemniczenie

A zapomniałam o stylizacji Po myciu i odżywce b/s nakładam ugniatając żel mrożący chyba najlepiej się u mnie sprawdza. Zapomniałam dodać że harmonijkuje włosy bawełnianą koszulką. Największy problem mam obecnie z tym jak moje włosy wyglądaj na 2 dzień po myciu zupełnie nie mogę ich okiełznać wtedy
89szalona89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 15:48   #68410
Aileen96
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
własnie - zakupiłaś szampon zamiast odżywki
my używamy odżywki isany z olejkiem babassu

wg mnie pierwsze O - isana tylko odżywka ( tu nie masz odżywki myjącej do pierwszego O)
M - szampon - ten isany jest nieładny ma IPA ( Marta dobrze pamiętam? ) lepszy byłby BD
drugie O ładniej - garnier AiK
b/s joaśka ( większość z nas używa joanny naturii niebieskiej, bądź w innych barwach ochronnych)
żelu brakuje - lniany ugotuj i jakiś drogeryjny zakup atriste za CZY złote czy bielendy czarną rzepę czy joaśkę mrożąco, moja ulubioną

a biosilk wyrzuć - w sensie daj koleżance, której nie lubisz

kolezanka kupiła szampon
Kurcze kurcze. I wyślij tu tatę po zakupy. ;> Szampon sie do niczego nie nadaje? Bo ja już kolekcje tych szamponów mam i nie wiem co z nimi robić. I nic się ponoć nie nadaje;/ Dzisiaj dam na pierwsze O może olej jakiś - zabiorę coś z kuchni;p Koniecznie muszę używać żelu/pianki?Nie lubie swoich włosów po takich produktach? jak się gotuje żel lniany? Jakiego szamponu mogę użyć? Jeszcze nie sprawdzony mam Szampon Lorin z mleczkiem Brzoskwiniowym i Cytryną. Do włosów przetłuszczających się .
Tył etykietki. Działa tonizująco, ściągająco,zapobiega nadmiernemu przetłuszczaniu się, a unikalna formuła mleczka brzoskwiniowego nadaje włosom połysk i miękkość. Składniki/INCI:Aqua,Sodium Laureth,Sulfate,Cocamide DEA,Cocamidopropyl Betaine,PEG-7,Glyceryl Cocolate,Sodium Chloride, Citric Acid,Glycol Distearate, Laureth 4, Tetrasodium EDTA, Metchylchloroisothiazolin one,Methylisothiazolinone ,Parfum,Prunus Persica (Peach) Extract, Propylene Glycol Lemon, (Citrus medical limonu,) Extract , CI 15985. No to tyle
Stary 2012-08-27, 16:05   #68411
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Kurcze kurcze. I wyślij tu tatę po zakupy. ;> Szampon sie do niczego nie nadaje?
szampon oddaj tacie nie jest to łagodny szamponik.
A co do reszty - poczytaj pigułke i FAQ podpięte na pierwszej stronie tego wątku, tam jest wszystko łącznie z przepisem na żel ( 2 łyżki siemienia lnianego na szklankę wody gotować 5 min )

kosmetyki sprawdzaj w wątku analizowym, jak ich nie ma to wklej skład taki jak to wpisałaś do analizowego i poczekaj na jego analizę. Spis produktów zgodnych z CG też jest podpięty - przejrzyj.
Powodzenia

Stary 2012-08-27, 16:11   #68412
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

Cytat:
Kurcze kurcze. I wyślij tu tatę po zakupy. ;> Szampon sie do niczego nie nadaje? Bo ja już kolekcje tych szamponów mam i nie wiem co z nimi robić. I nic się ponoć nie nadaje;/ Dzisiaj dam na pierwsze O może olej jakiś - zabiorę coś z kuchni;p Koniecznie muszę używać żelu/pianki?Nie lubie swoich włosów po takich produktach? jak się gotuje żel lniany? Jakiego szamponu mogę użyć? Jeszcze nie sprawdzony mam Szampon Lorin z mleczkiem Brzoskwiniowym i Cytryną. Do włosów przetłuszczających się .
Tył etykietki. Działa tonizująco, ściągająco,zapobiega nadmiernemu przetłuszczaniu się, a unikalna formuła mleczka brzoskwiniowego nadaje włosom połysk i miękkość. Składniki/INCI:Aqua,Sodium Laureth,Sulfate,Cocamide DEA,Cocamidopropyl Betaine,PEG-7,Glyceryl Cocolate,Sodium Chloride, Citric Acid,Glycol Distearate, Laureth 4, Tetrasodium EDTA, Metchylchloroisothiazolin one,Methylisothiazolinone ,Parfum,Prunus Persica (Peach) Extract, Propylene Glycol Lemon, (Citrus medical limonu,) Extract , CI 15985. No to tyle
polecam Ci piankę Isany pomarańczową, prawdopodobnie zgodna z CG za co pierwszy plus otrzymuje, no i też nie lubię swoich włosów po żelach wszelkiego rodzaju, a tej pianki w ogóle nie czuć na włosach (pewnie każde włosy są inne i nie wiadomo jak na Twoich się sprawdzi, ale spróbuj - warto! ) za co dostaje drugi wielki-gigantyczny plus.. ;d

a żel się gotuje tak, że łyżkę siemienia się gotuję z mniej więcej szklanką wody do takiego momentu, że się będzie takie gęsty robił.. i taka filozofia.. ;D trzeba wyczuć ten moment kiedy trzeba przestać gotować, bo jest ryzyko, że nie przeleci nic przez sitko.. ;P

Ćwiczę od 08.11.2012

Stary 2012-08-27, 16:51   #68413
shaantia
Przyczajenie

Question Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Cześć wszystkim!
Bardzo bym chciała mieć takie śliczne loczki jak wy!! Proszę podzielcie się swoją opinią. Może jakiś ekspert też mógłby się wypowiedzieć? Czy dałoby się na moich włosach? Ogólnie moja historia jest taka:

Miałam włosy w kolorze mysiego blondu i długie, lekko falowane na końcach. Ale nie byłam z nich zadowolona. Robiłam różne rzeczy (czarne od spodu szamponetką, potem pasemka, różne podcinanie itp), aż gdzieś tak od 2006 roku stanęło na tym, że ściełam je do ramion i farbowałam włosy na czerwono (co 3-4,czasem co 5 miesięcy) zwykłą farbą. W tym okresie myłam włosy codziennie szamponem do włosów farbowanych i używałam codziennie odżywki. Włosy suszyłam BARDZO okazjonalnie, zazwyczaj schły same. Nie używałam żadnych prostownic itp.

Farbowałam włosy tak na czerwono do momentu aż w końcu zamarzyły mi się loczki. Około 14 miesięcy temu przestałam farbować włosy i zaczęłam używać głęboko regenerującej i odżywiającej maski do włosów (2 razy w tyg), oraz używać szamponu i odżywki do regeneracji włosów. Po 7 miesiącach poszłam do fryzjera specjalisty, który szamponem koloryzującym (szampon ten nie niszczy włosów) wyrównał mi kolor włosów do brązu (bo moje odrosty były dużo ciemniejsze od dawnego mysiego blondu) i podciął włosy. Ale trwała wtedy nie wchodziła w grę, bo miałam jeszcze sporo tych starych pofarbowanych włosów.

Teraz mam włosy praktycznie do ramion i zostało mi około 1,5 cm włosów z pozostałościami starej farby. Reszta to już włosy, które mi odrosły i włosy, które były farbowane szamponem koloryzującym.

1.Czy przyszedł wreszcie ten czas i w przyszłym miesiącu mogę zdecydować się na trwałą?
2.Przy długości włosów do ramion jakiej długości włosy wyjdą jak już się je nakręci (chciałabym na średnie wałki)?
3. Czy na średnie wałki uzyskam któryś z efektów ze zdjęć z załączników? Jeśli nie to na jakie wałki powinnam się zdecydować?
4. Czy na moich włosach będzie się trzymał taki skręt? Ogólnie moje włosy nie są jakoś bardzo proste, zazwyczaj same się trochę podkręcają tak jak u Bree z Gotowe na wszystko tylko że w różne strony ( http://media.teksty.org/t/jart//dir1/foto/604_prez1.jpg ) Kilka razy miałam robione loki na wesele, to trzymały się dobrze bo od południa w dniu nakręcenia, do późnego południa w dzień po weselu.b
5. Po jakim czasie po zrobieniu trwałej mogę zafarbować włosy? Wolałabym nie chodzić w tlenionym blondzie zbyt długo
6. Aha no i jeszcze jedna sprawa. Mam ogromny problem z przetłuszczającymi się włosami. Muszę je myć codziennie, bo na następny dzień już są fatalne. Czy jest to jakaś przeszkoda? Słyszałam, że po trwałej ten problem może zniknąć?

Bardzo proszę o opinie
Pozdro
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 555dd1410013f35e4da86970.jpg (29,1 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2006-curls-red.jpg (40,5 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bw5.jpg (20,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img125358.fryzury-srednie.1344755.jpg (31,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg loki-21.jpg.php.jpg (24,4 KB, 11 załadowań)
shaantia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 17:00   #68414
Aileen96
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
szampon oddaj tacie nie jest to łagodny szamponik.
A co do reszty - poczytaj pigułke i FAQ podpięte na pierwszej stronie tego wątku, tam jest wszystko łącznie z przepisem na żel ( 2 łyżki siemienia lnianego na szklankę wody gotować 5 min )

kosmetyki sprawdzaj w wątku analizowym, jak ich nie ma to wklej skład taki jak to wpisałaś do analizowego i poczekaj na jego analizę. Spis produktów zgodnych z CG też jest podpięty - przejrzyj.
Powodzenia
Szampon Isany ma taki sam skład jak ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...acy-wlosy.html a ten ma dobrą opinie. Więc jak z nim?
Stary 2012-08-27, 17:22   #68415
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
Szampon Isany ma taki sam skład jak ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...acy-wlosy.html a ten ma dobrą opinie. Więc jak z nim?
Nie do końca kieruj się oceną na KWC, nieraz zachwalane są tam kosmetyki które kręconowłosym są nieodpowiednie, przeglądaj forum oraz chociażby blogi Ajrisz czy Kascysko
ten szampon ma w składzie sls, więc raczej nie nadaje się do codziennego mycia,
poza tym czy mi się wydaje czy w skladzie jest Formic Acid ?! po kiego borowika on tam ? poza tym jest polyquat, całkiem fajny to ten szampon raczej nie jest

Z ciekawszych szamponów, takich delikatniejszych jest hipp, co prawda jest to koło 10 zł za 200 ml, ale szamponem myje się tylko sam skalp, wiec ten rodzaj kosmetyków jest raczej wydajny przy lokach ja zazwyczaj mam szampony coś kolo 250 ml i starczają mi na bardzo długo, natomiast odżywki schodzą migiem, bo nakładane są na całą długość włosów, a ja mam długie włosy

U mnie dzisiaj lniany glucik będzie już nie doczekać się nie mogę hahaha, jako żel to może nie byłam aż tak zachwycona, ale jako maska, ooooo lubimy się i to bardzo

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 17:30   #68416
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
ooo już Imbryka odpisała

Napisałam Ci gdzie szukac produktów zgodnych z CG - tam jest wszystko szampony, odżywki, maski, żele, pianki etc. - czyli na zakręconym podforum, nie na KWC ( chyba ze znasz sie na składach, ale wtedy nie pisałabyś tego posta )
Przecież możesz używać tego szamponu, uprzedziłam tylko, że delikatny on nie jest i kręconowłose go nie używają

edit - dobre opinie jedna opinia "może być"

Edytowane przez Miskaa78
Czas edycji: 2012-08-27 o 17:31
Stary 2012-08-27, 17:40   #68417
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shaantia Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim!
Bardzo bym chciała mieć takie śliczne loczki jak wy!! Proszę podzielcie się swoją opinią. Może jakiś ekspert też mógłby się wypowiedzieć? Czy dałoby się na moich włosach? Ogólnie moja historia jest taka:
Znajdź lepiej wątek o trwałej. Tu wszyscy "walczą" z naturalnymi kręciołami

Dziewczyny, ja dzisiaj zaspałam i obudziłam się na 30 minut przed wyjściem do pracy z olejem Babydream na głowie Pobiegłam do łazienki i zastosowałam program minimum - błyskawiczne mycie łagodnym szamponem, a potem rzuciłam się na wystającą z pudełka maseczkę Marion z octem malinowym 60 sec, co wydało mi się wtedy ratunkiem, chociaż na pewno nie jest zgodna z CG. No więc - NIE KUPUJCIE TEGO Po 60 sec nie udało mi się nawet wbić porządnie grzebienia (i to mają być te osławione silikony). Chlusnęłam Joanną Makową, żelem lnianym, żelem Bielendy i czułam jakie suche mam włosy... Dmuchnęłam suszarką, jednocześnie malując się i wybiegłam bez odgniatania i z na wpół mokrymi włosami. Reakcja koleżanki po pracy: "łał, fajne włosy masz dzisiaj!"
Stary 2012-08-27, 18:45   #68418
Aileen96
Przyczajenie

Dziękuje wam wszystkim za pomoc ogólnie Wiem co i jak mniej więcej, jeszcze jedne zakupy i będzie idealnie.
Właśnie siedzę z olejem z winogron na głowie tak do 19;> Później umyję włosy jakims szamponem - sam skalp, chyba ten lorin wydaje się najbezpieczniejszy (jak bym mieszkała w mieście było by łatwiej coś kupić;()
Później nałożę odżywkę garniera AiK. A na koniec bs Joanne z mlekiem i miodem. Popsikam czymś z avonu i posmaruje końcówki serum regenerującym. Nie posiadam żelu ani pianki więc będzie bez;<
No to mój pierwszy raz. Jupidijej!

Jak chcecie mogę za pół godzinki jak wyschną dodać zdjęcia;p

Edytowane przez Aileen96
Czas edycji: 2012-08-27 o 19:26
Stary 2012-08-27, 18:51   #68419
Aldrin
Zakorzenienie

Gdzie mogę kupić szampon brzozowy barwa ziołowa? Pytałam w aptece, kiosku, sklepie i rosmanie i nigdzie go nie ma. Wiem, że jest na necie ale szkoda mi dać 5 zł za szampon a 10 zł za przesyłkę. Gdzie wy go kupujecie albo macie może jakiś inne szampony które są warte uwagi?
Stary 2012-08-27, 19:09   #68420
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Gdzie mogę kupić szampon brzozowy barwa ziołowa? Pytałam w aptece, kiosku, sklepie i rosmanie i nigdzie go nie ma. Wiem, że jest na necie ale szkoda mi dać 5 zł za szampon a 10 zł za przesyłkę. Gdzie wy go kupujecie albo macie może jakiś inne szampony które są warte uwagi?
Ja widziałam w Auchanie i w Lewiatanach
Stary 2012-08-27, 19:13   #68421
shaantia
Przyczajenie

aaaj, przepraszam, nie zauważyłam, powinniście o tym napisać w temacie postu
shaantia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 19:18   #68422
xyz7
Zadomowienie

Wklejam obiecane zdjęcia włosów. Jak widać - tragedia. Niewiadomo co na głowie, w jednym miejscu mega kręcone, w drugim zaledwie fale. Zapuszczam włosy i nie chcę ich ścinać, tylko rozdwojone końcówki i potem chcę je pielęgnować. Co powiedzieć fryzjerce? Cieniowanie? A może wszystkie włosy na prosto? Nie mam pojęcia. Mam nadzieję, że jest jakiś potencjał w tych włosach

Z przodu są bardziej proste chyba od prostowania, może się przyzwyczaiły do bycia prostymi, bo zawsze katowała przód prostownicą.

Chciałabym trochę mniejszy skręt od góry, marzą mi się takie fale/loki, ale wiem, że z takimi włosami to sobie pomarzyć mogę...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg forum1.jpg (24,1 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg forum2.jpg (25,5 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg forum3.jpg (33,3 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg forum4.jpg (26,6 KB, 33 załadowań)
xyz7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 19:52   #68423
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Reakcja koleżanki po pracy: "łał, fajne włosy masz dzisiaj!"
haha ! otaczający ludzie nie zauważają wszystkich szczegółów, nikt nie zauważy, że coś Ci się w wyglądzie nie podoba póki nie zwrócisz im na to uwagi
u mnie czasem są falo-loki nastroszone, a ludzie "wow, to Twoje naturalne włosy? super !"

z drugiej strony to fajne, jak ludzie mówią miłe słowa na temat fal i loków, a często spotykam sią z takimi sympatycznymi opiniami

Ale mi dzisiaj żel lniany wyszedł, geeeee ! !
Jak chciałam gluta lnianego jako żel do wlosów, to albo sztywna galareta, albo jaki półpłynny, a jak chcę nałożyć jak maskę, to wychodzi w sam raz, podstępny glut

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 20:01   #68424
lejniseczka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez xyz7 Pokaż wiadomość
Wklejam obiecane zdjęcia włosów. Jak widać - tragedia. Niewiadomo co na głowie, w jednym miejscu mega kręcone, w drugim zaledwie fale. Zapuszczam włosy i nie chcę ich ścinać, tylko rozdwojone końcówki i potem chcę je pielęgnować. Co powiedzieć fryzjerce? Cieniowanie? A może wszystkie włosy na prosto? Nie mam pojęcia. Mam nadzieję, że jest jakiś potencjał w tych włosach

Z przodu są bardziej proste chyba od prostowania, może się przyzwyczaiły do bycia prostymi, bo zawsze katowała przód prostownicą.

Chciałabym trochę mniejszy skręt od góry, marzą mi się takie fale/loki, ale wiem, że z takimi włosami to sobie pomarzyć mogę...
Jak odstawiłam prostowicę i potem lokówko-suszarkę (której też używałam do rozprostowywania loków) i używałam kosmetyków z tymi wszystkimi silikonami i innymi złami to też miałam na głowie coś takiego. Ni to loki, ni to fale i ogólnie jedno wielkie siano, a jak się złapało pasemko włosów to jak choinka - nie znalazło się dwóch włosów tej samej długości (były chyba wszystkie - począwszy od 2cm kończąc na 10cm i każdy się w inną stronę wywijał), no taka miotła na głowie

Jak trafiłam na to forum i przestałam je katować tym wszystkim czym wcześniej i zaczęłam je pielęgnować na sposoby, o jakich tu piszą, to zaczęły odrastać inne, ładniejsze, o lepszej strukturze. Jak odrosło mi tak z 5 cm takich "nowych" włosów to poszłam do fryzjera, żeby mi te suche sianowate końcówki trochę podcięła. Powiedziałam fryzjerce tak: niech Pani tnie te suche końcówki jednocześnie nadając jakiś sensowny kształt, fryzurę, która będzie pasować do kręconych włosów. Poprosiłam też, żeby jej nie poniosło z tymi końcówkami, wolę przyjść za jakiś czas drugi raz na jeszcze jedno cięcie niż mieć głowę jak baran W trakcie cięcia mówiła mi, że mam tak połamane i "krzywe" włosy, że raz musi ciąć 0,5cm , raz 2 cm i chyba poza te 2 cm nie wychodziła.

Cieniowała też oczywiście, w sumie to nawet jakby nie chciała to moje połamańce i tak już były tak różne, że nie było wyjścia Potem kazałam jej wysuszyć włosy na szczotkę, bo :
a) bałam się co zrobi z moimi kudłami chcąc je wysuszyć na kręcone (nie wiem czy miała np dyfuzor i wie jak się z nim obchodzić:P), nie miała odpowiednich kosmetyków itd.
b) chciałam sprawdzić co za fryzurę mi wymyśliła i ile ścięła (a że na kręconych tak nie widać i miałam małe doświadczenie wtedy z lokami bo wcześniej prostowałam to niech prostuje ostatni raz w życiu na pamiątkę a co ! :P )

Efekty możesz zobaczyć na zdjęciach ze dwie strony wcześniej. Ja raczej byłam zadowolona, bo i trochę lepiej wyglądały i poprawił się skręt trochę. Ubolewałam trochę nad długością, bo nie cierpię krótkich włosów jak wiem, że jestem skazana na loki. No i wiem, że jeszcze z jedna taka wizyta u fryzjera mnie czeka.. Ale widzę, że Ty masz dość długie, więc jak Ci ciachnie to nie będzie tragedii Spróbuj może tak jak ja, stopniowo. No i pielęgnuj, nie susz jak nie musisz. Dokształcaj się i próbuj.
Mi zajęło chyba z 2 tygodnie zanim ogarnęłam to forum i te wszystkie włosowe zasady Powinno być coraz lepiej. Nie powiem, że będzie na 100%, bo sama jestem jeszcze "w drodze" i też na to liczę. No nic, zobaczymy. Życzę Ci powodzenia w walce o piękne włosy

Matko znowu mnie poniosło! Sorry, że się tak rozpisałam
lejniseczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 20:07   #68425
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Praktycznie w każdym sklep PSS SPOŁEM oraz sklepy spożywcze ze stoiskami drogeryjnymi.
A czemu chcesz akurat ten? Szampon ma myc i już. Może być inna Barwa.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 20:22   #68426
wiew
Przyczajenie

Dziewczyny mam pytanie odnośnie żelu lnianego. Zawsze po nałożeniu skleja mi włosy, robią się cienkie suche nitki, z tego co wiem to naturalne. Potem podobno trzeba się pobawić w odgniatanie...ale u mnie to nie działa. Włosy jak były sklejone tak dalej są, nie wiem co robię źle, ale doprowadza mnie to do szału. Czy to w ogóle normalne, czy ja nie potrafię tego zrobić jak należy?
wiew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 20:24   #68427
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

Cytat:
Napisane przez shaantia Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim!

...............
fakt, że nie do tego wątku co trzeba trafiłaś, ale jak już trafiłaś to Cię mogę już przestrzec
ja zrobiłam na swoich włosach trwałą, było fajnie przez kilka miesięcy, jak mi zaczęły odrastać moje włosy to musiałam zacząć prostować, bo jednak górę miałam prostą, a resztę za bardzo zlokowaną.. jak zaczęłam prostować to je tak dopaliłam po i tak wypalającej trwałej, że nadawały się tylko do ścięcia i musiałam je z bólem obciąć do ramion!
także jeżeli teraz walczysz o zdrowsze włosy, żeby je trwałą spalić to jest to bezsensowne.. jak tylko masz w swoich coś z kręcono-falowanych to lepiej zacznij o nie dbać, a będzie pięknie i zdrowo

w załączniku ukazana moja trwała - głupia byłam, że ją zrobiłam!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF6356.jpg (28,7 KB, 76 załadowań)

Ćwiczę od 08.11.2012

Edytowane przez dziuwlenka
Czas edycji: 2012-08-27 o 20:26
Stary 2012-08-27, 20:38   #68428
Aileen96
Przyczajenie

No to moje zakręcone kłaczki po umyciu;>
To w staniku już suche Ładnie;p Nie liczyłam na taki efekt od razu
A wy co sądzicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P6183880.jpg (34,0 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P6183886.jpg (39,8 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P6183894.jpg (37,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P6183913.jpg (24,4 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P6183915.jpg (22,0 KB, 63 załadowań)
Stary 2012-08-27, 20:50   #68429
xyz7
Zadomowienie

lejniseczka dziękuję za odpowiedź Twoje włosy fajne, ale ja bym chyba umarła, gdyby mnie fryzjerka tak ciachnęła, bo nigdy nie miałam włosów krótszych niż do ramion.

zrobiłam sobie listę kosmetyków (od przyszłego tygodnia zaczynam kurację):

oczyszczanie: szampon Barwa
mycie odżywką: Balsam Mrs Potters aloesowy, Rossman Yung/Isana z olejkiem babassu, Joanna Mak i Bawełna
metoda OMO: odżywka Isana z babassu, mycie skalpu: żel do higieny intymnej facelle
odżywka na 5 minut ze spłukiwaniem: garnier avocado i karite, Alterra granatowa
płukanie: ocet jabłkowy
odżywka bez spłukiwania po myciu: Joanna Naturia, Joanna Mak i bawełna, Joanna z apteczki babuni miód i proteiny mleczne

oczywiście kupię po jednej sztuce wszystkiego, spisałam, zeby miec wybór. czy są jakieś błędy? albo może powinnam coś zastąpić innymi produktami?

xyz7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 20:51   #68430
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Ja widziałam w Auchanie i w Lewiatanach
Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Praktycznie w każdym sklep PSS SPOŁEM oraz sklepy spożywcze ze stoiskami drogeryjnymi.
A czemu chcesz akurat ten? Szampon ma myc i już. Może być inna Barwa.
Dziękuje
Nie musi to być akurat ten pytałam w sklepach ogólnie o barwę i wszyscy patrzyli na mnie jak na idiotę, nikt nie wiedział o co chodzi. Zobaczę jeszcze w Auchanie i w Społem może coś znajdę

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości