|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Szukam cudotwórczyni... Pomożecie?
Kurczę... Czemu nastolatkom zawsze jest tak ciężko wyrobić z kasą?
Zrobiłam sobie listę rzeczy, które muszę sobie kupić [najlepiej do końca miesiąca]... Oto ona: 1. Szorty. 2. Dwie letnie bluzeczki. 3. Przydałaby się też jakaś sukienka na lato ![]() 4. Żel do mycia twarzy - Lirene. 5. Jakiś d-o-b-r-y tusz do rzęs. 6. No, i błyszczyki mi się kończą, więc mazidełko do ust się przyda ![]() I na to wszystko mam... 100zł... Nie 300, nie 200, tylko jedyne 100zł! Eh... I co robić w tej sytuacji?! |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam cudotwórczyni... Pomożecie?
Hmm gdybym ja miała podobną sytuację to poszłabym do takiej jednej hurtownii odzieży
U Ciebie też musi być coś takiego. (Zresztą właśnie parę dni temu to zrobiłam, tam bluzeczki ładne i na lato -krótki rękaw, krótkie - kosztują 15-20 zł)Szorty też powinnaś znależć w takiej hurtowii (zaznaczam, że nie jest to dziadowski skład ubrań, tylko fajna hurtownia )Błyszczyk można znależć za PARĘ złotych dosłownie, pachnący, smakujący, świecący itd Co do żelu to pierwsze słyszę nie wiem, ile kosztuje, ale Ty wiesz najlepiej jeśli za duuuużo, to może poczekasz jeszcze troszkę ?A może kupić jedną bluzkę na razie? ![]() Albo oglądnąć wątki w Targowisku (albo założyć swój? )Pozdrawiam :P też mam ten sam problem zawsze
|
|
|
|
|
#3 | |
|
|
Cytat:
Eh, tyle że ciuszki to ja w Reporterze kupić chciałam Ale może rzeczywiście rozejrzę się po 'niefirmowych' sklepach Chociaż wątpię, żebym coś znalazła, bom wymagająca Znacie może jakieś dobre sklepy z niedrogimi ciuszkami w Gliwicach? ![]() Wątek na Targowisku mam [http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=48456]... Ale jakiś mały zastój jak na razie... Może jak zrobię dokładkę, to zlecą się chętne na kupno/wymiankę ![]() A jaki błyszczyk mogłabyś mi polecić? Nie musi mieć jakiegoś extra intensywnego koloru - byle by się błyszczał nawilżał, ładnie pachniał i smakował No, i był tani
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Heh skad ja to znam ja sobie juz zrobilam liste za jakies 500-600 zl
Chcialabym znalesc sobie jakas prace na wakacje, ale nie wiem nawet jaka moze na promocjach w sklepie, ale musze zrobic ksiazeczke sanepidu :|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jestem wymagająca - noszę tylko to, co jest prawie za małe
hehe i szczerze mówiąc dłuuuugo muszę szukać, żeby coś kupić, ale udaje mi się coś zawsze znaleźć. W Reporterze nie ejst aż tak drogo (jeśli chodzi o bluzeczki, te zawsze są tańsze niż cała reszta swetrów, bluz, spodni itd) Błyszczyk... tanie błyszczyki ma inglot (sprint) tyle, że on bardziej lepi niż nawilża, ale ślicznie pachnie i się błyszczy ![]() W Rossmanie (albo w Naturach) można kupić tanie błyszczyki w tubkach, nie wiem jakiej firmy, nie zwróciłam uwagi, ale jakieś dziewuszki je polecały (4zł ) podobno są super. Zresztą szukanie błyszczyka (jeśli są testery) to sama frajda ![]() Ja sobie bardzo chwalę Astora Shine Extreme, ale on był drogi :/ |
|
|
|
|
#6 |
|
BAN stały
|
Agoosiu zdradzisz gdzie w Krakowie jest ta hurtownia z ubraniami. Właśnie jestem na kupnie nowych rzeczy, a jak zwykle nie mam za dużo pieniędzy.
Czy w takiej hurtowni można kupować pojedyncze rzeczy czy trzeba kupić dużo ciuszków? Znasz może jakąś hurtownie z indyjskimi ubraniami?PA!!! |
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
W tej hurtowni można kupować pojedyncze sztuki - inaczej nie byłoby mnie tam
![]() Z tym, że chyba doliczają mały procencik (10%?) do ceny na metce. Tak czy inaczej hurtownia jest na ulicy Łokietka (przecznica od Wrocławskiej - okolice Nowego Kleparza). Czasem trzeba się porządnie tam rozglądnąć, ale można wybrać coś ładnego ![]() A na wspomnianej Wrocławskiej, wg. mojej Mamy, jest hurtownia indyjska ![]() Jeśli tam będę, to sprawdzę, a może Ty sobie sprawdzisz szybciej
|
|
|
|
|
#8 |
|
BAN stały
|
Agoosia!!! Bardzo pięknie dziękuję!!!
A jeśli chodzi o tusz to kupiłam w Rossmanie ASTOR SWING&VOLUME za ok.19zł, przedtem miałam MaxFactor 2000 Calorii i muszę przyznać, że wielkiej różnicy nie widzę poza cenową (jakieś 20zł).
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnie możesz zmieścić się w tej kwocie.Oto mój biznesplan. ![]() 1.Błyszczyk AA Fruit Kiss- ok. 8 zł(można znaleźć taniej), spełnia wszelkie Twoje kryteria. ![]() 2.Żel do mycia twarzy Lirene będzie kosztował ok.12 zł. 3.Dobry tusz do rzęs- proponuję Pierre Arthes Mascara XXl, naprawdę super tusz.Kosztuje coś ok.12 zł. Kosmetyki załatwione, wydałyśmy dotychczas ok. 30 zł. ![]() 4.Ciuchy.Sugerowałabym zrezygnować tymczasowo z jednego topu. Podejrzewam, że masz tam gdzieś w okolicy sklep H &M.Tam z pewnością kupisz resztę swoich wymarzonych rzeczy.Ceny są tam śmiesznie niskie, a rzeczy fajne.Więc mamy do dyspozycji jeszcze 70 zł.Przy odrobinie szczęścia i dobrej woli spokojnie się w tym zmieścisz. Życzę powodzenia.A jak się nie uda- to przecież świat się nie zawali.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
możesz wypatrzyć coś fajnego na allegro.
|
|
|
|
|
#11 | |
|
|
Cytat:
H&M... Popularny sklep Ale chyba nigdy w nim nie byłam, a na pewno nic nie kupiłam... Naprawdę tak tanio tam jest? Wiecie może, gdzie w Gliwicach (i okolicach) jest ten sklep?
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
W Gliwicach jeszcze nie ma, ale z tego co slyszalam to znajdziesz takowy w Będzinie. Co do tanich sklepow z bluzeczkami, to w Reserved na rogu ul.Zwyciestwa i Wyszynskiego mozna kupic fajne kolorowe koszulki od 19zl, w Big Starze jest promocja zas, i bodajze za Big Starem w pasazu jest nowy sklep w miejscu gdzie byly kiedys ubranka Top Secret. Pewnie znasz, bo na wprost jest reporter
Moze tam zajrzyj
|
|
#13 |
|
Wtajemniczenie
|
W Czeladzi jest H&M, to Twoja aglomeracja (choć jak daleko ta Czeladź dokładnie od Gliwic, nie mam pojęcia).
W H&M jest tanio, ale nie aż tak, żeby zmieścić dwa topy (a choćby i jeden), szorty oraz sukienkę w kwocie 70zł. Już sama sukienka to będzie wydatek rzędu 50zł. Ale mowa o rzeczach z najnowszej kolekcji (choć dostawa to chyba bardziej odpowiednie słowo ) W H&M są jednak często wyprzedaże, właściwie stale stoi jakiś wieszak z przecenionymi rzeczami (nie są wadliwe) i wtedy faktycznie topy kosztują po 9zł a sukienki po 25. ![]() Inna opcja to właśnie jakiś "outlet" z końcówkami serii. Albo i fajny lumpeks Ja mam taki ulubiony, w którym kupuję np. wszystkie swoje paski. ![]() Powodzenia! |
|
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie o taki wieszak wyprzedażowy mi chodzi. Doskonale pamiętam takie sytuacje z własnej młodości , jak na nic mi nie wystarczało...Wtedy niestety nie było H &M, więc pozostawał mi lumpeks, któremu nota bene jestem do dziś wierna.Tak więc tę metodę też polecam- w ślad za Pixie, z tym że musisz mieć naturę grzebacza i łowcy.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze coś mi się przypomniało.Jeśli masz gdzieś w okolicy hipermarket Leclerc, to jest tam teraz promocja- żel do mycia twarz z serii AA Young + błyszczyk AA Fruit Kiss "guma balonowa" gratis- wszystko razem za ok. 12 zł, jeśli dobrze pamiętam.
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja akurat też mam dziursko w kieszeni, program oszczędnościowy włączony i powracam do lumpeksowych "łowów" oraz ćwiczenia wyobraźni komponując nowe zestawy z tego, co już mam Prosty sposób na "umodnienie" starych ciuchów to dodatki - np. jakieś super-trendi kolczyki, pasek, apaszka. A takie można znaleźć w wersji ekonomicznej, czyli w "lumpach" i ... na Allegro. ![]() Ostatnio byłam w H&M, powzdychałam sobie nad sweterkiem za prawie 100zł, po czym praktycznie taki sam udało mi się kupić w lumpeksie za jedyne 13zł ![]() p.s. Koko, pozdrawiam Olsztyn, przeurocze miasto! Tylko raz byłam, bo strasznie mam daleko, ale bardzo mi się podobało.
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też zawsze uważałam,że jest urocze, ale zdawało mi się że to tylko przez "znajmość" i sentyment takie mi się wydaje. A tu proszę. Ja też tylko raz byłam z kolei we Wrocławiu , bo mam równie daleko, hyhy.Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
|
Cytat:
Oczywiście, że znam te sklepy Nie omieszkam tam zajrzeć przy najbliższej okazji
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
BAN stały
|
Ostatnia kolekcja w H&M jest w przystępnych cenach. Tu jest link do Avanti http://serwisy.gazeta.pl/avanti/5,52...81940.html?x=6 możesz przeglądnąć letnie sukienki (w H&M 39,90zł).
|
|
|
|
|
#20 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
BAN stały
|
Nie przejmuj się do Krakowa też nie przychodzą jakieś rarytasy z kolekcji H&M. Większości rzeczy z bilbordów nie widziałam w sklepie w Kraku, na ale w Wa-wie chyba są (bo gdzieś muszą być - prawda???)
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.

U Ciebie też musi być coś takiego. (Zresztą właśnie parę dni temu to zrobiłam, tam bluzeczki ładne i na lato -krótki rękaw, krótkie - kosztują 15-20 zł)
?
Ale może rzeczywiście rozejrzę się po 'niefirmowych' sklepach
Chociaż wątpię, żebym coś znalazła, bom wymagająca