Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13. - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-27, 20:09   #721
Nikita...
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13.

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 20:28   #722
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
chcę dzieciom "wprowadzić" nową panią

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Aha.... oglądałam wczoraj ten film http://www.filmweb.pl/film/S%C5%82od...3w-2011-548865 polecam już dawno nie oglądałam filmu gdzie nie dało się przewidzieć co się dalej wydarzy
obejrzałam zwiastun i fajnie się zapowiada, ale poczekam aż mąż wróci, sama sobie takich filmów nie serwuję bo potem noc z głowy mam

Cytat:
Napisane przez xmonikax27 Pokaż wiadomość
halo

no łądnie nie było mnie kilka dni a tu już nowy wątek

ale ale już się tłumaczę z mojej nieobecności

mężuś wrócił z trasy powiedział pakuj się jedziemy na wakacje no myślałam że dostał z głową bo wiecznie narzeka na brak kasy spakowałam Majkę i siebie i pojechaliśmy nad jeziorko w ślesinie pogoda nawet fajna, domek salon sypialnia, kuchnia i wc z prysznicem dla mnie raj co prawda trwało to 5 dni ale wypoczełam za miesiąc było super
super, że odpoczęłaś nad jeziorkiem, zawsze to jakaś odskocznia od codzienności

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Ech... Wszystkie nadzieje rozwiane
Głupia @ przyszła
A ja naiwna myślałam, że to będzie takie proste ...
przykro mi kochana. Ja też pamiętam za pierwszym razem mówiłam, że to nic jak się nie uda, ale w głębi duszy mówiłam sobie, no jak się nie uda, na pewno będzie dzidzia. Teraz już staram się po prostu tego nie roztrząsać i iść do przodu- kolejny cykl to kolejna szansa obyś jak najszybciej doczekał się II kreseczek

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
Opis mojego porodu :
W niedziele 29.07 pojechalismy na umowiony termin do szpitala na sprawdzenie surczy i tetna malutkiego... Polozna zbadala mi czy juz mam rozwarcie i stwierdzila, ze szyjka juz calkowicie zanikla i teraz juz tylko czekac, az zacznie sie rozwierac Podlaczyla mnie pod KTG i wyszly mi mocne skurcze, ktorych ja nie czulam Moj TZ poszedl do samochodu, bo zaparkowalismy pod zakazem, a badanie mialo trwac krotko. Ja lezalam na lozku w sali porodowej i nagle poczulam mokro Odlaczyla mnie, wstalam i ciagle cos mi tam lecialo, ona sprawdzila i okazalo sie, ze to wody plodowe Napisalam do Meza, ze odeszly mi wody i ze musze zostac w szpitalu, niech szybko przyjdzie, a on myslal, ze ja zartuje Musialam napisac mu drugiego smsa, zeby mi uwierzyl No wiec pozniej kazali mi chodzic i przyjsc jak zacznal sie bole. Chodzilismy sobie po parku, bo byl przy szpitalu i czekalismy... Najgorsze byly te saczace wody i uczucie, ze ciagle ci cos tam leci
Tak minela cala niedziela i ... NIC. W koncu pod wieczor dostalam pokoj i poszlam sie polozyc spac. Ok 1.00 w nocy poczulam w koncu bole jak na miesiaczke i zglosilam sie na KTG, byly skurcze co 7 Min. ale tak po 2 godzinach znowu ustaly i mialam isc sie przespac. Ach...
W poniedzialek rano dostalam sniadanko do lozka i przyszedl obchod lekarzy, ze beda musieli mi Oksytocyne podlaczyc, bo juz 20 godz. od pekniecia pecherza minelo.Takze podlaczyli mnie i po pol godzinie dostalam skurczy W koncu Myslalam, ze teraz pojdzie szybko, ale sie przeliczylam Rozwarcie bardzo powoli szlo, tak 1 cm na godzine... a ja czekalam i czekalam... Bole zaczynaly byc juz nie do zniesienia i jak mialam chyba 5 cm. poprosilam o ZZO. Uff... ALE ULGA Bronilam sie przed tym rekami i nogami, ale nie dalo sie inaczej Pozniej juz bylo super, porod wspominam naprawde bardzo dobrze. Nic mnie nie bolalo Moglam sobie sama dozowac znieczulenie jak zaczynalam czuc bol Wkoncu nadszedl czas gdzie moglam przec Malutki byl juz prawie 2 godz w kanale rodnym, bo glowka nie bylo do konca przekrecona, zebym mogla przec i musialam ruszac biodrami, zeby sie przekrecila i gdyby teraz nie poszlo szybko musieliby mu pomoc wyjsc (Vacum, albo by na brzuch naciskali, a tego nie chcialam) Juz po pierwszym parciu bylo widac glowke Maz zagladnal, chociaz ja mu mowilam, zeby nie patrzal i widzial juz wloski Jeszcze 3 razy i Oliverek byl na swiecie Byl taki siny i zgnieciony, ale najpieknieszy na swiecie Plakalismy razem z mezem, polozyli mi go na piersi... byl taki cieplutki i delikatny, odrazu szukal cyca, przylozylam go i zaczal pieknie ssac Spedzilismy tak godzinke i potem zbadali malutkiego, wykapali i ubrali. Nie moglam sie na niego napatrzec i ciagle go calowalam, a maz tez w niego wpatrzony i powtarzal tylko jaki on piekny Pozniej dostalam krwotoku i musieli szybko dzialac, bo ponoc bylam az zielona... Podali mi chyba 4 kroplowki naraz, a ja probowalam sie ratowac glebokimi oddechami... Oliverek poszedl do tatusia w ramiona, a ja odplywalam... Tak po godzinie bylo juz lepiej i przewiezli nas do mojej sali. W szpitalu musialam zostac 5 dni, przez 3 dni wcale nie wstawalam, bo od razu mi w glowie sie krecilo, bo mialam hemoglobine 5,7 gdzie norma to 12-14. Chcieli mi podac krew, ale czekali i obserwowali, czy moze wzrosnie... W piatek wzrosla do 6,5 i powiedzieli ze moge wyjsc do domu, ale bede jeszcze bardzo slaba i bedzie to troche trwalo,az dojde do siebie. Ale ja juz w szpitalu nie moglam wytrzymac, plakalam ze chce juz do domu, bo nie czulam sie tam dobrze i wyszlismy z Oliverkiem w piatek do domciu Pierwszy tydzien byl ciezki, bo ja jeszcze sily nie mialam, a moje hormony szalaly, ale juz nastepny tydzien byl duzo lepszy, a juz teraz czuje sie normalnie i z Oliverkiem juz sie na tyle poznalismy i przyzwyczailismy do siebie, ze nie wyobrazam sobie teraz zycia bez niego
bardzo pozytywnie czyta się opis twojego porodu cieszę się, ze nie zaznałaś wiele bólu, dobrze, z edoszłaś do siebie po utracie krwi

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
Bikus,
TZ stwierdzil, ze kiedy jak nie teraz. W przyszlym roku juz chcemy wzmowic staranka wiec ostatni gwizdek aby jechac na jakas egzotyke. Potem to juz nam zostanie Europa no chyba, ze babcia przygarnie bobaska na 2 tyg. Dodam, ze portugalska babcia juz przebiera nozkami, tak bardzo chce miec wnuka
pewnie zwiedzajcie teraz ile się da

pojeździłam tylko godzinkę bo zimno się zrobiło, jednak wieczory już chłodne są. Idę dalej nadrabiać bo dopiero na 21 stronie jestem

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 20:32   #723
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dodaja dziękuję. Czego dokładnie do salonu szukasz??

Nikita no właśnie Dziś poszłam do babci i jak Maja ją przywitała?? "brrr" i plucie babcia to podłapała i zaczęły na zmianę pluć.

Stokrotko trzymaj się. Jakie plany na ten miesiąc??

oo fajne jest to HH z wypustkami Kiedyś kręciłam. Przypomniałyście mi

Gosiu, Natalko ciekawe kiedy mnie @ nawiedzi. Ale dziś już mnie ye bolą i w jajnika kuło więc może??

Bao i bardzo dobrze jej powiedziałaś.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 20:51   #724
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Mrowinko ja też trzymam kciuki!!

Zjadłam pierożków i trochę mi lepiej Mamusia musi zrobić następne...
ja też bym zjadła pierożków i to jeszcze moje ulubione

Cytat:
Napisane przez FD_nika Pokaż wiadomość
czuje sie na tym forum jak intruzek chyba dosc zamkniete grono ale fajnie ze chociaz sie troche wygadałam - taki monolog ...tymczasem pa pa pa
myślę, że nie masz powodu do takiego samopoczucia, my tu jesteśmy otwarte, może jak chcesz to napisz do mrowinki to doda cię na pierwszą stronę do listy to poczujesz się bardziej swojsko

Cytat:
mrowinko będę cierpliwie czekać - uczę się tego od Mistrzyni

FD_nika
ja tu jestem od niedawna i naprawdę bardzo się cieszę, że tu zajrzałam - dziewczyny przyjęły mnie bardzo miło, odpowiadały na wszystkie moje pytania i nikt nigdy mnie tu nie potraktował źle

Nikita... decoupage to technika ozdabiania różnych przedmiotów.
Cytując za wikipedią : Decoupage klasyczny polega na naklejaniu wzoru z papieru i pokryciu go wieloma warstwami lakieru tak, aby wtopił się całkowicie i nie był wyczuwalny przy dotknięciu. W zamyśle ma on wyglądać jak namalowany.

W załączniku przykład
decoupage to fajna technika, robiliśmy wazony na zajeciach w poprzednim semestrze, mój nie wyszedł oczywiście rewelacyjnie, ale stoi jako ozdoba oczywiście

Cytat:
WOW, sliczne to. Ja niestety nie jestem uzdolniona pod tym wzgledem, w zyciu bym czegos takiego nie byla w stanie zrobic.

Ja mam przed soba ostatni tydzien w starej pracy.
Juz 2 miechy minely, nie chce mi sie az wierzyc.
A z tymi kreskami dokladnie tak jak piszesz, kazda ma zawsze nadzieje i jak sie nie udaje to jest takie dziwne uczucie niespelnienia. Przynajmniej ja tak mialam.
i jak trochę szkoda ci odchodzić czy wręcz przeciwnie? ja to jakbym szła do nowej pracy to strach by mnie zżerał, zawsze tak mam jak idę w nowe miejsca których nie znam, nie lubię zmian

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość

--------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Mogę liczyć na Wasze potrójne kciuki na jutrzejszy dzień?
kciuki mocno zaciśnięte kochana

Cytat:
1.Załącznik 4850237

2.Załącznik 4850238

3.Załącznik 4850239

no i słucham... które zamówić ?
mi się podoba 46 i 62 też
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Mrowinko trzymam kciuki

ja zapisałam się dzisiaj do endo prywatnie na uwaga! 10.11 ale to dobra lekarka więc warto mam nadzieję, że do starań pomoże mi poskromić tą tarczycę
o kurcze, trochę odległy ten termin, ale do staranek pewnie uda się wyleczyć tarczycę

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
łoł, dzieczęta ale mnie ręce bolą, sąsiad przyniósł mi taczkę jabłek :/ połowa już obrana i sie smazy a drugą musze zostawić na jutro bo inaczej ręce mi odpadną. Paznokcie tez mam zafarbowane :/

STRONG mnie tez 46 sie podoba
wiem co czujesz, wczoraj chyba z 8 kg jabłek obrałam i to do tego takich małych, ręce myślałam, że mi odpadną, jeszcze z 4 kg mi zostało ale na razie nie mam natchnienia
Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Tasia to ja codziennie jem kaszkę manną
a ja nie cierpię kaszy manny ciuszki ładne zamówiłaś, zawsze chciałam zamówić taką pakę ale ja raczej niewymiarowa jestem, więc znając życie większość by nie pasowała

Cytat:
No wlasnie, teraz jest najlepszy czas bo jestesmy mlodzi (tzn w miare) i nie ma jeszcze dzieciow
A o jakim narzedziu tortur mowa?
Przypominam, ze jutro kolejna plyta Ewy w Shape.

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Czes Strokrotka!
Moj TZ tez dzis wyjechal, wraca w piatek.
Ja juz dzis rower zaliczylam wiec idz i korzystaj!
korzystam, chciałam jeździć do pracy rowerem, ale w tym tygodniu mam tyle do pozałatwiania, że nie dam rady, a ty rowerek, ćwiczenia, wielkie brawa za to

Mrowinko ja też potwierdzam, że jesteś bardzo cierpliwa i też trzymam kciuki za ten cykl, wykresik ładny, tak jak dziewczyny pisały

a ja jestem zła, bo chyba jakieś cholerstwo mi się przyplątało, bo swędzi i upławy mam dzisiaj. Muszę się wybrać do apteki po jakiś specyfik, o drożności mi nie zrobią jak się nie wyleczę od takiego zapalenia może wzrosnąć tam temperatura?

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Stokrotko trzymaj się. Jakie plany na ten miesiąc??
jak się uda od od poniedziałku będę robiła praktyki od 7 do 11, na 11,15 do pracy aż do 18 i tam przez dwa tygodnie, potem jak się uda to tydzień urlopu biorę i kończę praktyki do tego 2 zjazdy mam czyli dwa weekendy odpadają, w jedne weekend chcę iść z koleżankami potańczyć. Zleci bo dużo zajęcia będę miła

Baobabku też bym się wkurzyła na twoim miejscu, mam nadzieję, ż mama odzyska parasolkę

Łukaszek
Stary 2012-08-27, 20:59   #725
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

przykro mi kochana. Ja też pamiętam za pierwszym razem mówiłam, że to nic jak się nie uda, ale w głębi duszy mówiłam sobie, no jak się nie uda, na pewno będzie dzidzia. Teraz już staram się po prostu tego nie roztrząsać i iść do przodu- kolejny cykl to kolejna szansa obyś jak najszybciej doczekał się II kreseczek
Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość

ja niby jakos specjalnie sie nie nastawilam ale jak zobaczylam jedna kreseczke to jednak smutno,
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36152748]Karolinko, życzę, żebyś się starała krócej niż ja. Duuużo krócej
[/QUOTE]

Dziękuję Ja bardzo wierzyłam, że za pierwszym razem nam się uda... najwidoczniej, że wiara NIE czyni cuda

Cytat:
WOW, sliczne to. Ja niestety nie jestem uzdolniona pod tym wzgledem, w zyciu bym czegos takiego nie byla w stanie zrobic.
Ja też jakoś plastycznie uzdolniona nie jestem, ale chcę spróbować
Stary 2012-08-27, 21:22   #726
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Stokrotko to dobrze, że ci tak szybko ten miesiąc zleci. Wiesz ja generalnie nosze 36 jak coś będzie lekko za dużo to oddam mamie albo sprzedam jak ona nie będzie chciała. A kwota jak za tyle ubrań to myślę, że jest ok. Ja się generalnie bałam zamówić ale pokazałam mężowi, ze mi się podoba i on mi zalicytował i wygrał hehe.

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Strong widzę, że masz jutro szczepienie małego, czym szczepisz i czy nie chiałaś go przesunąć?? Ja dopiero w 9 tyg szczepiłam bo mi lekarze doradzili aby po skończonym 2 m-ce dopiero.

Stary 2012-08-27, 21:36   #727
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
a ja jestem zła, bo chyba jakieś cholerstwo mi się przyplątało, bo swędzi i upławy mam dzisiaj. Muszę się wybrać do apteki po jakiś specyfik, o drożności mi nie zrobią jak się nie wyleczę od takiego zapalenia może wzrosnąć tam temperatura?
Myślę, że może W końcu to jakaś infekcja...

Mamuńcia jutro zrobi następną partię pierożków

A ja zdycham...
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 21:37   #728
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Z czym te pierożki jadłaś??

Stary 2012-08-27, 21:40   #729
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Z czym te pierożki jadłaś??
Pisałam Z kapustką i grzybkami
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 21:50   #730
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Stokrotko to dobrze, że ci tak szybko ten miesiąc zleci. Wiesz ja generalnie nosze 36 jak coś będzie lekko za dużo to oddam mamie albo sprzedam jak ona nie będzie chciała. A kwota jak za tyle ubrań to myślę, że jest ok. Ja się generalnie bałam zamówić ale pokazałam mężowi, ze mi się podoba i on mi zalicytował i wygrał hehe.

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Strong widzę, że masz jutro szczepienie małego, czym szczepisz i czy nie chiałaś go przesunąć?? Ja dopiero w 9 tyg szczepiłam bo mi lekarze doradzili aby po skończonym 2 m-ce dopiero.
na takiej zgrabnej laseczce to wszystko ładnie będzie leżeć ja już kupuje ciuchy rozmiar 40-42 więc nie jest już tak łatwo wszystko dobrać. Szczególnie brzuch mam duży, w sobotę jak wróciliśmy z obiadku to aż chciałam wam pokazać mojego balona- normalnie 5 miesiąc, musiałam się przebrać w jakąś luźniejszą bluzkę bo pewnie znowu by mnie po brzuchu głaskali i gratulowali ciąży

Cytat:
Myślę, że może W końcu to jakaś infekcja...

Mamuńcia jutro zrobi następną partię pierożków

A ja zdycham...
no właśnie tak pomyślałam, dzisiaj lekko tempka skoczyła i pewnie to od tego, nie nakręcam się już ty stosowałaś to tantum rosa nie? to działa?

Łukaszek
Stary 2012-08-27, 22:04   #731
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
na takiej zgrabnej laseczce to wszystko ładnie będzie leżeć ja już kupuje ciuchy rozmiar 40-42 więc nie jest już tak łatwo wszystko dobrać. Szczególnie brzuch mam duży, w sobotę jak wróciliśmy z obiadku to aż chciałam wam pokazać mojego balona- normalnie 5 miesiąc, musiałam się przebrać w jakąś luźniejszą bluzkę bo pewnie znowu by mnie po brzuchu głaskali i gratulowali ciąży
kochana na bank nie było aż tak źle

Ja używałam po porodzie tamtum rose, ale to w sumie w innym celu.

Maja szaleje, dziś kilka razy przekręciła się z brzuszka na plecki - to jej dobrze wychodzi oraz z plecków na brzuszek - tylko jej rączka zostaje pod brzuszkiem i się wkurza bo jeszcze nie opanowała jak się ją wyjmuje hehe.

Stary 2012-08-27, 22:07   #732
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
nie dawniej jak w sobotę, jechałam do sklepu i spotkałam ŻYCZLIWĄ sąsiadkę... ależ ona mi nagadała... w sensie powatarzała mi ile się o mnie mówi w sklppie, w kościele i wszędzie gdzie się te babcinki wszystkie spotykają. Że bez slubu, że dziecko i że napewno na garnuszku rodziców masakra... jeszcze kilka takich że pewnie ten mój nie chce mnie za żone, że pewnie dziecko też zostawi płakać mi się chciało.. ba nawet dalej chce jak o tym pomyślę. Ludzie są okropni...
Mrowinko, masz moje kciuki mam nadzieję że dobrze się staraliście
Strong, nie przejmuj się plotkarami Za kciuki dziękuję.
Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
coś niemiłego mi się dzisiaj przytrafiło i się zastanawiam nad przyczyną, @ się spodziewam 6 września (obsuwy nie powinno byc bo jeszcze biorę anty więc regularnie), dziś od rana niezbyt dobrze się czułam ale olałam objawy bo tak miewam na 10 dni przed...no i był sexik z Tż co zakończyło się krwawieniem teraz mnie brzucho nawala
miała któraś taką sytuację?
Mnie się nie zdarzyło, plamienie owszem, ale krwawienie z bólem brzucha nie Dobrze by było poradzić się lekarza, tym bardziej że ślub za pasem i krwawienie to ostatnie, czego teraz potrzebujesz.
Cytat:
mrowinko
Madziu, cóż tam widzisz w tej szklanej kuli? Są jakiej szanse?
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Mrowinko trzymam kciuki
ja zapisałam się dzisiaj do endo prywatnie na uwaga! 10.11 ale to dobra lekarka więc warto mam nadzieję, że do starań pomoże mi poskromić tą tarczycę
Dzięki Strasznie odległy termin. Oby Ci tylko pomogła ta lekarka.
Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Mrowinka kciuki są
Mowa o ciężkim, dużym hula hopie, który jest wyposażony w eleganckie wypustki
Dziękuję za kciuki.
Nigdy nie nauczyłam się kręcić hula hop, a szkoda
Cytat:
Mrowinko ja też potwierdzam, że jesteś bardzo cierpliwa i też trzymam kciuki za ten cykl, wykresik ładny, tak jak dziewczyny pisały
a ja jestem zła, bo chyba jakieś cholerstwo mi się przyplątało, bo swędzi i upławy mam dzisiaj. Muszę się wybrać do apteki po jakiś specyfik, o drożności mi nie zrobią jak się nie wyleczę
Stokrotko, ja wiem, czy ładny? Wykres jak wykres Jeszcze parę dni muszę poczekać, okaże się, co z tego będzie.
Na własną rękę chcesz się leczyć? Nie lepiej pójść do lekarza? Żebyś nie zaszkodziła sobie...
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 22:11   #733
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Mrowinko same dobre rzeczy widzę

A ja jeszcze nie odebrałam swoich wyników zapomniałam - dopiero teraz sobie przypomniałam

Stary 2012-08-27, 22:12   #734
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się w ulewny i zimny poranek

Zaraz się zbieram do laboratorium i po farbę do włosów trza się doprowadzić do porządku, bo w weekend impreza szkolna, w poniedziałek rozpoczęcie roku szkolnego już mam hennę i pazurki zrobione jutro fryzjer wracam do żywych jednym słowem.....

---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

Baobabuś w końcu Ci odpisałam w K
oo miałam pytać o to samo co Madzia, ale już doczytałam

Cytat:
Chlamydia mowisz, no w sumie pod tym katem to mnie jeszcze nie badali. Chce sie zapisac teraz do urloga, dostalam juz cynk na dobrego w miasteczku kolo Pragi wiec jak tylko uda mi sie tam dodzwonic to lece. Powiem mu ale o tej chlamydi, moze mi zleci badania.
Zrób, zrób nawet jeżeli lekarz nie zleci. Łatwo mówić... ja też się nie spodziewałam, nawet nie miałam za bardzo ku temu podstaw, a tu taki zonk.

xxKasiax
piękny opis!
zazdroszczę możliwości dawkowania tego znieczulenia

dziewczyny u nas w Polsce to możliwe?

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36149157]
Pani dr w zeszły piątek zobaczyła na usg dorodny pęcherzyk i kazała próbować, a ja jestem posłuszną pacjentką Postaraliśmy się tego dnia i poprawiliśmy w niedzielę. Pęcherzyk pękł w sobotę, niedzielę lub poniedziałek.[/QUOTE]

Czarny, mary, hokus, pokus....

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
Ana*** te bezowe butki bardzo ladne,

Cytat:
Ana, te beżowe buty mi się podobają.
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 22:14   #735
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ana nie wiem czy w Pl można sobie zzo dawkować, ja nie miałam.

Stary 2012-08-27, 22:17   #736
Konto usunięte

Cytat:
Mrowinko same dobre rzeczy widzę

A ja jeszcze nie odebrałam swoich wyników zapomniałam - dopiero teraz sobie przypomniałam
Madziu, po wyniki marsz!

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Czarny, mary, hokus, pokus....
Czaruj, czaruj - może coś wyczarujesz
A jak Ty się czujesz? Kiedy idziesz sprawdzić, czy jesteś już zdrowa?
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 22:20   #737
kotekk81
Zakorzenienie

Wieczor

jaki intensywny dzien mialam zreszta od pewnego czasu mam same takie....i bylam tak padnieta ze zasnelam z Maja i teraz mi tak ziiiimnooo ze grzeje sie ciepla herbatka i chyba skocze pod goracy prysznic.....aaaa i wlasnie wrocil Tz z pracy i pyta czy dzis tez ogladamy film haha chyba mu sie spodobalo to siedzenie pod kocykiem

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 22:26   #738
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Mrowinko no muszę, muszę.

Kotku już masz lepszy humorek??

My chyba wybierzemy te zaproszenia na chrzest http://allegro.pl/zaproszenia-na-chr...584203540.html męzowi sie te z ramkami nie podobają. Mamy ładne zdjęcie z sesji więc myślę, że będzie ok. A zdjęcie chyba damy te z kremową opaską.

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2012-08-27 o 22:27
Stary 2012-08-27, 22:35   #739
Konto usunięte

Cytat:
Mrowinko no muszę, muszę.
Tym bardziej, że zwlekanie nie zmieni wyników
Stary 2012-08-27, 22:38   #740
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36165732]Tym bardziej, że zwlekanie nie zmieni wyników [/QUOTE]

Wiem i tym bardziej się na siebie wkurzam. W środę pójdę.

Stary 2012-08-27, 22:49   #741
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Pisałam Z kapustką i grzybkami
mniam!!!! dziś jadłam z baru mlecznego, ale to nie to samo co mamy
Stary 2012-08-28, 03:55   #742
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

A jeśli zdarzy się, że nie będę mogła karmić piersią, to nie będę widziała nic złego w podawaniu mm. Dziecko coś jeść musi - a jakoś nie znam przypadków, żeby dzieci na mm były "gorsze" od tych karmionych piersią.

No, to tyle ode mnie.

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
Opis mojego porodu :
Super ze porod tak dobrze poszedl jedak ZZO daje duzo nie? Fajnie ze mialas go do konca mi przed parciem odlaczyli. Uff nie zaciekawie z ta krwia ale najwazniejsze ze jestes cala i zdrowa

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
Dzien dobry!!!!!!!!!!!!!!!

buziaki dla kazdej, bez wyjatku w poliki i brzuszki milego dnia kochane, zostawilam malego newsa w k. nadrobie potem, obiecuje, tylko mi sie o poniedzialek troche weekend przedluzyl

a kto tu taki szczesliwy z rana

Cytat:
Żabcia na kulki z ameryki będzie już pewnie za późno ale kto wie czy mi się do lipca znów czego nie zachce
chrzest na 7 października by wypadał ale konkrety będę mieć jutro czy w ogóle mi się ksiądz zgodzi

nie dawniej jak w sobotę, jechałam do sklepu i spotkałam ŻYCZLIWĄ sąsiadkę... ależ ona mi nagadała... w sensie powatarzała mi ile się o mnie mówi w sklppie, w kościele i wszędzie gdzie się te babcinki wszystkie spotykają. Że bez slubu, że dziecko i że napewno na garnuszku rodziców masakra... jeszcze kilka takich że pewnie ten mój nie chce mnie za żone, że pewnie dziecko też zostawi płakać mi się chciało.. ba nawet dalej chce jak o tym pomyślę. Ludzie są okropni... a każdy z nich ma swoje za uszami.

Mogę liczyć na Wasze potrójne kciuki na jutrzejszy dzień?
Jak bedzie cos chciala to pisz smialo

Super z tymi chrzcinami napewno ks nie bedzie Wam robil problemu.

Ludzmi sie nie przejmuj

Kciuki zacisniete

Cytat:
1.Załącznik 4850237

2.Załącznik 4850238

3.Załącznik 4850239

no i słucham... które zamówić ?
zdecydowanie 46

Hello
Ja dzisiaj mialam wizyte u gina ( cytologie itp ) Musialam wziasc ze soba Dominika bo maz w pracy mama tez. I przez droge gadam do Dominika zeby byl grzeczny i nie narobil mi wstydu i co? Darl sie cala wizyte

Zostawilam Wam cos w K

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 04:24   #743
Amani
Zakorzenienie

Kasia - bylas bardzo dzielna

Karolina2121 - przykro mi, ze sie nie udalo....ale pomysl,ze przed wami przyjemne staranka

Mrowinka - trzymam kciuki

Baobabek - ale szkoda tej parasoleczki...

Cytat:
Ktoś tu tryska dobrym humorkiem, aż zarażasz

Strong - wiesz jak to jest w małej miejscowości, zwłaszcza na śląsku... nie przejmuj się, ludzie zawsze znajdą powód, żeby gadać... Najważniejsze, że żyjecie tak, jak wy chcecie, reszte zazdrosnych osób miejcie gdzieś

Kotekk - cieszę, że się że już lepiej

Zabcia - ja
kurcze, do Dominiś dał popalić

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 06:29   #744
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Ja tylko na chwilę, Kamil mi ładnie spał w nocy więc się wyspałam, nadrobię popołudniu a tymczasem biorę się za śniadanie i jadę załatwiać a szczepienie mamy na 15:30.
Stary 2012-08-28, 08:18   #745
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Aaby, dla mnie fakt karmienia piersią 2 latka nie jest obrzydliwy, choć moją granicą był rok. Sęk w tym, jak to dziecko jest piersią karmione, bo takiego roczniaka spokojnie można nauczyć już kultury jedzenia czyli nie zawsze i wszędzie kiedy on chce, ale tylko wtedy, gdy są z mamą sam na sam, przed spaniem albo rano. to jak ze słodyczami i deserem - nie na zawołanie, ale np tylko po obiedzie Widocznie Twojej koleżance taki sposób karmienia, gdzie dziecko rozpina bluzkę przy wszystkich pasuje, choć przyznaje, mnie (mimo że jestem zwolenniczką kp) też by to zniesmaczyło. Nigdy nie karmiłam przy innych - tylko przy mężu no i na początku przy mamie, ale nawet i to mnie krępowało.
Zgadzam się z Tobą Rzeczywiście jeżeli planuje się dłużej karmić, i dziecko jest już takie chodzące i wołające, to warto nauczyć go jakichś "manier" - o ile tak to można nazwać. Tutaj jest pełna swoboda i chyba to mnie najbardziej raziło - choć dziwne, bo Maja jest naprawdę ułożoną dziewczynką (aż momentami zastanawiałam się, czy nie za bardzo ).
Co do pogrubionego - widzę siebie w przyszłości tak samo

Cytat:
Tulę bardzo mocno

Cytat:
Jestem tolerancyjna o ile nie musze tego ogladac.
O to to!

Cytat:
Ech... Wszystkie nadzieje rozwiane
Głupia @ przyszła
A ja naiwna myślałam, że to będzie takie proste ...

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36148935]Też miałam przekłuwane mniej więcej w tym wieku, co Ty. Sama zdecydowałam. Ale ja kolczyki noszę codziennie, jak wyjdę bez nich w domu, to mi tak dziwnie, pusto Nie noszę za to innej biżuterii (poza obrączką, oczywiście).
[/QUOTE]
Ja noszę tylko obrączkę i pierścionek zaręczynowy

Cytat:
Mowa o ciężkim, dużym hula hopie, który jest wyposażony w eleganckie wypustki
Widziałam te Twoje "eleganckie wypustki"

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 08:18   #746
aaby
Zakorzenienie

kaska, jak pierwszy dzień po urlopie? Żyjesz?
Madzia, Twój bacik był mega nieskuteczny
Kasia - cudny opis porodu! Byłaś bardzo dzielna Najważniejsze, że już doszłaś do siebie i uczycie się siebie nawzajem.
Nikita - Tajlandia Już Ci zapowiadam, że będziesz miała niezłą dopłatę za nadbagaż, bo moje prawie 60kg zamierza wbić się do Twojej walizki
Bao - nieładnie Twoja mama postąpiła Szkoda, że niektórzy nie potrafią uszanować rzeczy innych Mam nadzieję, że parasolka się znajdzie
strong - Kochana, wiem, że łatwo mówić i że one bolą, ale postaraj się nie przejmować plotkami Jesteście teraz we trójkę, macie siebie, i obojętnie co by się nie działo, czy by się waliło czy paliło, to możecie na siebie liczyć! A te wszystkie gospodynie niech lepiej zajmą się swoimi problemami
Potrójne kciuki!
Co do zaproszeń, to czy wszystkie prócz 45 i 46 nie są takie same? Wyłamię się, bo w 46 absolutnie nie podoba mi się wstążeczka Lubię prostotę, więc postawiłabym na zdjęcie z prostym napisem.
Mabi - dziwna sytuacja, może warto przejść się do gina?
Madzia - marsz po wyniki!

Bry!
Ależ mnie oczyska bolą Daaawno nie byłam tak niewyspana. Wczoraj po pracy pojechaliśmy na zakupy i wróciliśmy o 21 Potem zasnęłam na kanapie, przed północą poszłam pod prysznic i położyłam się po północy. A pobudka 5.10 Moje oczy i głowa nie są mi za to wdzięczne

Byliśmy m.in. w Decathlonie i skusiłam się na buty do biegania. Wzięłam takie najtańsze, na początek (nie wiem, czy w ogóle po powrocie z pierwszego biegania pójdę drugi raz, więc nie chciałam wydawać nie wiadomo ile) - chyba Agnusek kiedyś polecała: http://www.decathlon.com.pl/PL/ekiden-50-199918190/#
Mąż ma identycznie (wersja męska) i na początku był zadowolony (teraz niestety ma problemy z kolanem i nie wiemy, czy to przypadkiem nie przez zerową amortyzację ). Ale na początek jest.
Kupiłam też taką cieniutką wiatrówkę - http://www.kalenji-running.com/en-GB...jacket-8180227. Była za 30zł, a przyda się i do biegania, i na rolki
Mąż kupił sobie spodnie... i możemy ruszać Muszę się jeszcze zmusić do pierwszego wyjścia z domu

Poza tym możecie być ze mnie dumne, bo zadzwoniłam rano do przychodni i zarejestrowałam się do lekarza - poproszę go o skierowanie do laryngologa, niech obada te moje kryptowate migdałki i może zajrzy w zatoki, baaaardzo często mnie bolą.

Dziś nowa płyta Ewy... Po obejrzeniu zwiastuna nawet nie pędziłam do kiosku, bo i tak nie kupię - jakiś hardcore to jest! Skalpela jeszcze nie opanowałam, killera nawet ani razu nie odpaliłam (nie wiem, co tam się kryje ), więc nie będę mrozić funduszy w kolejną płytę Może za kilka m-cy poproszę chomika

I się aaby rozpisała...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Edytowane przez aaby
Czas edycji: 2012-08-28 o 08:20
aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 08:52   #747
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

aaby cieszę się, że bacik pomógł, jakby co to pisz aa i brawa za rejestrację do lekarza

Strong powodzenia na szczepieniu

Stary 2012-08-28, 08:57   #748
agnusek22
Wtajemniczenie

Cześć czołem

Aaby widze, że butki kupiłaś Ja je mam i po kilku mc użytkowania nadal polecam Idealne do biegania po asfalcie jak dla mnie. Szczególnie jak ktoś początkujący jest

Przede mną leży nowy shape, ale aż się boję tego, co jest na płycie Gdzie widziałyście zajawki?

W pracy pojawiają się nowe nadzieje Chociaż jeszcze za wcześnie na 100% radość

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 08:58   #749
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Agnusek no to trzymam kciuki za nowe nadzieje

Kurde.. dziś mam to spotkanie z architektem i jestem cała podjarana

Stary 2012-08-28, 09:05   #750
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
Agnusek no to trzymam kciuki za nowe nadzieje

Kurde.. dziś mam to spotkanie z architektem i jestem cała podjarana

No nawet Ci się nie dziwie, z jesteś podjarana

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości