Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-27, 21:55   #4621
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale przezylam koszmar masakra! Zjadlam na kolacje frytki i takie troche tluste byly jak mnie potem zaczal bolec brzuch! Myslalam ze padne tak skurczowo ruszyc sie nie umialam, lzy mi wyciskalo..... Potem w kibelku chyba z 20 minut siedzialam..... Az mi teraz slabo. Ale moj tz caly czas ze mna lezal i powiedzial ze go nastraszylam.

A teraz lezalam na plecach i ruszala mi sie dzidzia ale tak nisko strasznie.... Na wysokosci gdzie zaczynaja sie wlosy.... A nigdy tak nisko sie nie ruszala i sie martwie czy to normalne???
Bidula;*
co do tych ruchów tak nisko, moja dzidzia z godzine temu też tak się ułożyła nisko ale zaraz poszla sobie hulać na górę kolo pępka to chyba normalne, nie martw sie
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Sarah jakiej firmy wozek?

My lozeczko takie bierzemy, caluski komplet http://allegro.pl/mega-zestaw-16cz-l...576017216.html
oooo fajny zestaw!!! ja się zastanawiam ciągle nad tym baldachimem czy to nie jest zbędne???(kurz itd) kazdy mi odradza i mój tż już podłapał i mnie namawia żeby nie kupować, no ale co każda dzidzia miala a moja nie będzie miec? ale ładne!!!!!!

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 22:33   #4622
mitabe
Rozeznanie

Hej dziewczyny
Melduję, ze wizyta udana, wyniki mam dobre, gin zrobił szybkie usg, sprawdził serduszko i jak macica wygląda. Po 10 września kazał na połówkowym iść i mam nadzieję, że się dowiem co tam jest . Pytałam go o twardniejacy brzuszek w jednym miejscu na chwile i powiedziałże to dzidzia i nie ma co się martwić. Ogólnie jakoś mi lepiej po wizycie, spokój czuję .
Najzabawniejsze jest to, że wyszłam od niego z gabinetu i nie zapłaciłam za wizytę byłam tak zakręcona, a gin też jakiś poweekendowy chyba hehe. Przypomniałam sobie po 2 godzinach dopiero i zadzwoniłam żeby przeprosić, a on się śmiał, że nawet nie zauważył hehehe. Jutro TZ pojedzie kasę oddać.

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Witam po weekendzie.
Przed chwilką nadrobiłam,napisałam pięknego posta z wielocytowaniem i mi wcięło No ale napiszę jeszcze raz to co pamiętam.
Nieźle...już drugi siusiak zniknął. Tak nie mogłam się doczekać poznania płcią teraz to chyba nawet się cieszę że dopiero na połówkowym bo znając siebie nakupowałabym wszystkiego pod konkretną płeć a jakby później wyszło że to jednak pomyłka była to nie miałabym z tym co zrobić
Hope bardzo mi się podoba imię Igor, na dzień dzisiejszy też tak nazwałabym synka

Ja mam jutro o godzinie 17 USG połówkowe w 3D. Już nie mogę się doczekać, w końcu płeć poznamy i okaże się co z tymi moimi przeczuciami na dziewuszkę. Mąż powiedział wczoraj że już się stresuje (pierwszy raz idzie ze mną na usg). Trzymajcie kciuki żeby dzidzia była zdrowa i wszystkie narządy prawidłowo rozwinięte.

Wczoraj późno wróciliśmy po tym weselu, zmęczona byłam bardzo bo z soboty na niedzielę w hotelu się nie wyspałam no i dziś spałam od 21 do 9:30 czyli 12 i pół godziny Wesele ok, ja bez nerwów bo już trzeci raz byłam świadkiem a i własny ślub i wesele mam za sobą ale panna młoda i jej mama denerwowały się bardzo i musiałam je uspokajać. Potańczyliśmy z mężem sporo nawet a on tylko ciągle się pytał czy to aby dziecku nie zaszkodzi a później śmiał się że pierwsze "tani tani" już dzidzia ma za sobą. Fotograf i kamerzysta powiedzieli, że pierwszy raz obsługują wesele gdzie świadkowa jest w ciąży, panny młode w ciąży owszem bywały ale świadkowa pierwszy raz Spać poszliśmy o 5:30 a obudziłam się o 8:30 czyli spałam tylko 3 godziny a później leżałam i nie mogłam zasnąć. Wszystko przez to że od rana w hotelu robili pranie jakieś i strasznie było słychać i jeszcze tłukli jakieś kotlety chyba z 2 godziny. W sobotę od rana padał deszcz ale na szczęście jak wychodziliśmy od panny młodej to nie padało i jak były życzenia pod kościołem to też nie padało. Rano w sobotę jeździliśmy jeszcze kupić na wszelki wypadek biały parasol
Dobrze że obiadu nie muszę dziś robić bo dostaliśmy trochę weselnego żarełka na wynos. Do tej pory siedzę w szlafroku. Przed chwilą był listonosz i niezłą miał minę jak mnie zobaczył w szlafroku i rozczochraną o 13 godzinie zwłaszcza że w szlafroku nie widać że jestem w ciąży. Ok, ubieram się i pójdę zaczerpnąć świeżego powietrza i kupię pieczywo przy okazji.

Lady wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!
mitabe udanej wizyty, czekam na relację. Napisz mi jeszcze gdzie oglądaliście wózki i gdzie był największy wybór.
Hehe ja ostatnio otworzyłam dla listonosza w piżamie bo jakoś zapomniałam, że jeszcze w niej siedzę, a byłam dopiero w trakcie śniadania. Stał i patrzył się na mnie, a ja głupia myślałam, że brzuch zauważył. Dopiero jak zamknęłam drzwi spojrzałam w lusterko i zobaczyłam jak wyglądam wtedy zrozumiałam, że nie o brzuch mu chodziło tylko o mój wygląd ogólny hehe.

Powodzenia jutro !

Wózki oglądaliśmy tylko w Fartlandii, ale w sumie nie było tych modeli co chciałam sprawdzić.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 22:59   #4623
LadyWhisper
Zakorzenienie

Bokeh moze zbyt ciezkie jedzonko? I organizm tak zareagowal?

Delicjanka ja juz pisalam, my miec musimy, bo nasza kota jest nieobliczalna i zawsze to jakies zabezpieczenie przed nia, tym bardziej, ze mozna ta moskitiera zaslonic cale lozeczko i zawiazaczawsze bede choc troche spokojniejsza

Ciesze sie, ze wam sie podoba

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

A wlasnie, kiedy macie zamiar kupowac mebelki wozki itd? My juz wiemy, ze wozek bedziemy zamawiac koniec listopada bo podobno czeka sie na nie miesiac, a co z reszta? Wybrane juz mamy, wiec kwestia zamowienia tylko....

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 23:07   #4624
mitabe
Rozeznanie

Co do wiaderka, poczytałam komentarze z linka i dziwi mnie, że negatywne opinia mają osoby ktore nie używały nigdy, a jedyna osoba która kąpała maleństwo pozytywnie się wypowiedziała. Jakiś czas temu zalazłam w innym miejscu wiele dobrych opini mam i powiem, że nawet się zaczęła zastanawiałam czy nie kupić. Jednak stwierdziłam, że za drogie wolę wydać na coś innego, tym bardziej, że wanienkę i tak będę musiała kupić bo mamy tylko kabinę z prysznicem.

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

My zakupy zaczniemy na poczatku listopada.

Idę spać i tak długo wytrzymałam dzisiaj , dobranoc.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 23:29   #4625
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Co do wiaderka, poczytałam komentarze z linka i dziwi mnie, że negatywne opinia mają osoby ktore nie używały nigdy, a jedyna osoba która kąpała maleństwo pozytywnie się wypowiedziała. Jakiś czas temu zalazłam w innym miejscu wiele dobrych opini mam i powiem, że nawet się zaczęła zastanawiałam czy nie kupić. Jednak stwierdziłam, że za drogie wolę wydać na coś innego, tym bardziej, że wanienkę i tak będę musiała kupić bo mamy tylko kabinę z prysznicem.

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

My zakupy zaczniemy na poczatku listopada.

Idę spać i tak długo wytrzymałam dzisiaj , dobranoc.
Ja sobie nie wyobrażam umyć w tym wiaderku główki ;] zwłaszcza, że Sade np. miała dość sporo włosów na głowie
i wypowiadać się będę tak samo negatywnie na ten temat, pomimo iż ni używałam.. bo to dla mnie strata kasy i jakoś nie widzi mi się wciskanie dzieciaczka jak ogórka do słoika..i kiszenie w nim....
Stary 2012-08-28, 00:01   #4626
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dziewczyny, przed chwilą prawie się rozpłynęłam.
Jeszcze kilka godzin temu marudziłam mojemu TŻowi na gg, że chciałabym już widzieć ruchy gołym okiem i mocno je wyczuwać ręką, a tu nic... A tu niespodzianka - pół godziny temu moje dziecię się tak rozkręciło, że mi cały brzusio podskakiwał, w dodatku odpowiadało na mój dotyk! O rany, co za piękne przeżycie!
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 06:34   #4627
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Mam nadzieję, że dziś uda się zrobić to ekg bo jak nie w mojej przychodni połowa lekarzy na urlopach
Ja już po śniadanku. O 6 mnie taki głód złapał, że musiałam wstać i zjeść.

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2012-08-28 o 06:56
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 07:06   #4628
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:

Delicjanka ja juz pisalam, my miec musimy, bo nasza kota jest nieobliczalna i zawsze to jakies zabezpieczenie przed nia, tym bardziej, ze mozna ta moskitiera zaslonic cale lozeczko i zawiazaczawsze bede choc troche spokojniejsza

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

A wlasnie, kiedy macie zamiar kupowac mebelki wozki itd? My juz wiemy, ze wozek bedziemy zamawiac koniec listopada bo podobno czeka sie na nie miesiac, a co z reszta? Wybrane juz mamy, wiec kwestia zamowienia tylko....
Wózek planujemy kupić bliżej zimy, natomiast mebelki na razie odpuszczamy - i tak dziecko na początku będzie w naszej sypialni, więc urządzenie jego pokoiku będzie zbyteczne.

Pisałyście o nawilżaczach. Osobiście mam negatywne zdanie na ich temat - mnóstwo bakterii i grzybów się gromadzi

EDYCJA: o ile mówicie o takim elektrycznym, który "dmucha" parą.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-08-28 o 08:30
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 07:20   #4629
zoffka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Matkoooo jaka zgaga mnie męczy
Na zgagę najlepsze migdały Takie w całości, ze skórką Mnie ratowały pod koniec pierwszej ciąży, bo jak leżałam, to paliło mnie po każdym posiłku. A tak zjadłam 3-4 migdały i przechodziło

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ja po wizycie i dzidziuś urósł, ale jakoś nie fajnie się ustawiał i nie mam tym razem zdjęcie - ale następna wizyta 17 września - połówkowe 3D to wtedy wstawię. Pięknie ziewał dzisiaj, taka mała otwarta buzia

Płci nie mam potwierdzonej, poczekamy do dokładniejszego USG. Poza tym mam ponąć ładną długą szyjkę macicy, a to dobrze jest, prawda??
Gin potwierdziła też, że "pękające bąbelki" to zapewne dziecko, bo tak często kobiety na początku właśnie ruchy opisują
Gratulacje udanej wizyty. A co do szyjki, to bardzo dobrze Jak się skraca, oznacza przedwczesny poród i trzeba leżeć i brać leki

Cytat:

My lozeczko takie bierzemy, caluski komplet http://allegro.pl/mega-zestaw-16cz-l...576017216.html
Ładne Kupiliśmy podobne dla Zosi, też na allegro. Podobało mi się, ale ta moskitiera wisiała może dwa dni. Dłużej nie wytrzymałam, mąż ją zdemontował i wyniósł. Tylko przeszkadzała. Fakt, że ładnie to wygląda, ale jak dla mnie nie praktyczne

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Melduję, ze wizyta udana, wyniki mam dobre, gin zrobił szybkie usg, sprawdził serduszko i jak macica wygląda. Po 10 września kazał na połówkowym iść i mam nadzieję, że się dowiem co tam jest . Pytałam go o twardniejacy brzuszek w jednym miejscu na chwile i powiedziałże to dzidzia i nie ma co się martwić. Ogólnie jakoś mi lepiej po wizycie, spokój czuję .
Najzabawniejsze jest to, że wyszłam od niego z gabinetu i nie zapłaciłam za wizytę byłam tak zakręcona, a gin też jakiś poweekendowy chyba hehe. Przypomniałam sobie po 2 godzinach dopiero i zadzwoniłam żeby przeprosić, a on się śmiał, że nawet nie zauważył hehehe. Jutro TZ pojedzie kasę oddać
To bardzo dobrze To, że wizyta udana A z tą kasą to wiesz, kobiety w ciąży są usprawiedliwione Ja osattnio mam taką sklerozę, że aż wstyd, jak wychodzę z domu, to zawsze po coć wracam

A co do wiaderka - nie używałam, ale wolę zwykła wanienkę To wiaderko do mnie nie przemawia.

BlackSanctum - i tak będzie coraz częściej... i coraz mocniej

Idę na śniadanko, nie mam weny co by tu zjeść. Wczoraj na drugie zjadłam tabliczkę czekolady. Nie wiem, tak mnie ostatnio do słodkiego ciągnie...
zoffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 08:21   #4630
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Kochana może to nie padaczka, ale jesli nawet to nie płacz, mój piesek miał od małego padaczkę i był z nami 17 lat, takze nie placz, da sie z tym zyc, a moj im starszy tym coraz rzadziej miał ataki.

Lady wszystkiego najlepszego.

A ja łożeczko zamówiłam na allegro.

I wózek kupiłam, 3w1, byłam w 2 duzych sklepach w Szczecinie Boboland i Oleńka a wózek w końcu wzięłam w Świnoujściu., polskiej firmy. Na początku byłam napalona na x-landera ale w realu nie wygladaja fajnie no i jak jeszcze babka w sklepie mi powiedziała, ze one z Chin przypływają to masakra,, nie wiem skąd one maja tak wysokie noty, poza tym Mąż mówi, że trzeba wspierać polską gospodarkę hehe

Dziękuję Ci kochana za te słowaMam nadzieję, że psiak będzie z nami długo. Nawet nie wiesz ile dla mnie znaczy to, co napisałaś.
Stary 2012-08-28, 08:26   #4631
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Witam z rano. Za oknem wiedzę słoneczko. Mam nadzieję, że tak już zostanie na resztę dnia Dziś obudziłam się tak głodna jak bym od dawna nie jadła. Zjadłam sobie kanapeczki z serkiem ze szczypiorkiem i pomidorkiem Teraz sobie leżę i właśnie czuję jak moja dzidzia się uaktywniła. Chyba po tym śniadanku

Miłego dnia wszystkim

Co do nawilżacza powietrza planujemy kupić na zimę, bo wtedy zawsze mamy suche powietrze w pokoju. Wiadomo sezon grzewczy. Jednak jeszcze nie zastanawialiśmy nad tym jaki. Teraz jest ok, mam w pokoju higrometr także codziennie wiem jaka jest wilgotność powietrza. Generalnie utrzymuje się w normie. Chodzi głównie o zimę.
Stary 2012-08-28, 08:48   #4632
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

Przeglądam sobie allegro i zobaczcie na co trafiłam
Tzw. zestaw "na bogato"
http://allegro.pl/tylko-nowe-usa-uk-...560137562.html
1200,00 ?

Mi się strasznie podobają te łóżeczka z moskitierą i całymi zestawami, falbankami,ochraniaczami, kołderkami, sprawię na pewno takie

Na jeden dzień TŻ wrócił, idziemy wybrać meble kuchenne dzisiaj Czy któraś ma doświadczenie z kuchniami z BRW?

Bokeh - jak się czujesz?
Stary 2012-08-28, 09:02   #4633
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

O to faktycznie, Wam się przyda, ale ja chyba też chce mieć ;]

Wózek tez chce kupić jakoś pod koniec listopada, jednak w łóżeczko chyba się wcześniej zaopatrze, od połowy września chce już zacząć kupować takie pierdołki, żeby to jakoś rozplanować... bo na ostatnia chwile to ciężko, latać z brzuchalem i wybierać

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przed chwilą prawie się rozpłynęłam.
Jeszcze kilka godzin temu marudziłam mojemu TŻowi na gg, że chciałabym już widzieć ruchy gołym okiem i mocno je wyczuwać ręką, a tu nic... A tu niespodzianka - pół godziny temu moje dziecię się tak rozkręciło, że mi cały brzusio podskakiwał, w dodatku odpowiadało na mój dotyk! O rany, co za piękne przeżycie!
klask i: cudny widok co? ja to włąśnie ostatnio siedziałam w nocy z godzinę i prawie ryczałam z radości tak fajnie mi brzuch falował

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
.

Pisałyście o nawilżaczach. Osobiście mam negatywne zdanie na ich temat - mnóstwo bakterii i grzybów się gromadzi

EDYCJA: o ile mówicie o takim elektrycznym, który "dmucha" parą.
nie wiem o jakim pisze, nie mam pojęcia jeszcze dzisiaj siądę i poczytam o tych cudach na kiju;p

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
1200,00 ?

Mi się strasznie podobają te łóżeczka z moskitierą i całymi zestawami, falbankami,ochraniaczami, kołderkami, sprawię na pewno takie

Na jeden dzień TŻ wrócił, idziemy wybrać meble kuchenne dzisiaj Czy któraś ma doświadczenie z kuchniami z BRW?

Bokeh - jak się czujesz?
o a wczoraj bylo 850 ;p hehe.. piękne są te rzeczy dla dzidzi te łózeczka, kocyki nie kocyki aj

Witam z rana wreszcie przespałam całą noc, do 4 rano mialam otwarte okno, jak poszlam do wc i wracałam to tak mi zaczęło być zimno ze aaaaaaaaaa kołdra + koc = wybawienie
ale plecy mnie bola...;/
czas na śniadanko

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-08-28, 09:07   #4634
Ifwka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36154250]Pytam, bo ja robiłam ot z głupia frant, już tu pisałam: tsh 2,3 o ile pamiętam dobrze, ft3 i 4 nie pamiętam jak ale w normie. Poszłam do endo, i jest ok. Tsh normę ma do 4,2 (?) chyba. Ja ciągle głłosy słyszę, że w ciąży powinno być max. 1, ale zarówno endo-gino jak i mój gin stwierdzili, że wszystko ok jest.

To daj mi prasowanie (luuubię takie fajne, bezmyślne zajęcie, można oglądać film czy audiobooka słuchać) a ty mi przyjdziesz umyć podłogi
[/QUOTE]
Ja byłam wczoraj u specjalisty, zresztą fajna doktorka i pooglądała wyniki, pooglądała mnie i mówi ze taki urok ciąży akurat, nie ma się na razie co przejmować, powtórzyć jeszcze w trzecim trymestrze te badania na wszelki wypadek. Przy okazji zrobiła mi ekg bo faktycznie puls jak mi mierzyła to miałam 100, ale ekg wyszło wzorcowo, i mówi że często przy niższym ciśnieniu jest wysoki puls i nie mam się czym martwić.

Prasowanie uwielbiam, jak mnie głowa boli to prasuję bo mi przechodzi no i tv przy tym do woli oglądam.

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja też nie zapinam dzinsów Odpinam guzik a zapinam gumką do włosów (przewlekłam gumkę przez dziurkę i zahaczam o guzik).
Ja póki jeszcze ciepło w miare jest do mam jeszcze trzy pary spodni które dość nisko są zapinane i na razie dopinam ale mam już tzry pary dzinsów ciążowych i jak się chłodniej zrobi to je wyciągnę
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 09:08   #4635
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

klask i: cudny widok co? ja to włąśnie ostatnio siedziałam w nocy z godzinę i prawie ryczałam z radości tak fajnie mi brzuch falował
Niesamowity! Nie da się tego opisać, to trzeba poczuć i zobaczyć na własne oczy! A najgorsze jest to, że zaczęło się akurat teraz, jak chwilowo mój TŻ jest na drugim końcu Polski - strasznie to przeżywał wczoraj, jak dziecko zaczęło brykać, to kazał mi przekazać brzusiowi, że tatuś mocno kocha.

Cytat:
Napisane przez zoffka Pokaż wiadomość
Na zgagę najlepsze migdały Takie w całości, ze skórką Mnie ratowały pod koniec pierwszej ciąży, bo jak leżałam, to paliło mnie po każdym posiłku. A tak zjadłam 3-4 migdały i przechodziło

Gratulacje udanej wizyty. A co do szyjki, to bardzo dobrze Jak się skraca, oznacza przedwczesny poród i trzeba leżeć i brać leki

BlackSanctum - i tak będzie coraz częściej... i coraz mocniej
Co do zgagi, to jak ktoś ma silną, to nic nie pomoże, oprócz leków - niestety, zwłaszcza u takich kobiet, które miewały ją przed ciążą.

Moja siostra ma krótką szyjkę, musiała tego pilnować u lekarza i chyba coś na to brała, ale nie jestem pewna - w każdym razie nic się nie stało, wszystko się dobrze skończyło.

Mam nadzieję, że będzie coraz mocniej - zakochałam się w tym zjawisku!
Stary 2012-08-28, 09:10   #4636
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Wiecie co mowie tz ze dziecko sie ruszalo ze mi sie az brzuch ruszal.... A on ze "mhm"..... I pytam sie ze co jego to nie cieszy??? A on ze "nie rusza mnie to" tak mi sie przykro zrobilo ;( tak jakby mial to wszystko w dupie..... Nie wiem co o tym myslec...
Mój tak zareagował jak pierwszy test mu pokazałam, kreseczka była bardzo bladziutka i też tylko wzruszył ramionami i aż się popłakałam, tym bardziej że wiem od początku że mnie bardziej zależało na dziecku bo on już jedno ma wię nie ma jakiegoś parcia na drugie.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-08-28, 09:11   #4637
sylwietta1988
Zakorzenienie

Witam sie śniadankowo

moj młody tak wczoraj szalał wieczorem, że chyba mam siniaki od tego kopania a tatus cały szcześliwy gadał do brzucha dobre pół godziny

dzisiaj u mnie piękna pogoda, także "piorę" koce, pościel- na jutro mam przewidziane firanki i mycie okien. Cała pełna zapału i checi do pracy

Nażeczona- co do kuchni BRW ja mam i jestem bardzo zadowolona- ja mam z tych bardziej stylowych- NIKA cos tam, nie pamiętam a nie wiem gdzie mam kwity- w kazdym razie fronty drewniane, pięknie sie prezentują.

co do zakupów tych poważniejszych to po wozeczek umówilam sie z pania n 4 wrzesnia- za 150 zl bede miala wymarzony tako granatowo-czerwony

łóżeczko jak najbardziej nowe- tez w komplecie z całym wyposażeniem tylko u patrzyłam sobie na allegro z firmy arus. zamówie dopiero na początku grudnia, żeby sobie złozyc na spokojnie i patrzec
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 09:13   #4638
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoffka Pokaż wiadomość
Dobra, ale bez jakiegoś polerowania, bo z tym brzuchem chyba nie dam rady Ostatnio męża zagoniłam do tego
Ja dlatego zarządziłam zakup porządnego mopa bo mi się już ciężko trochę schylać, i to z dwiema minimum końcówkami żeby jedna była do mycia a druga do polerowania paneli. I teraz jestem zadowolona bo jak goście robia nam centralne to codziennie trzeba myć podłogę.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-08-28, 09:14   #4639
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Niesamowity! Nie da się tego opisać, to trzeba poczuć i zobaczyć na własne oczy! A najgorsze jest to, że zaczęło się akurat teraz, jak chwilowo mój TŻ jest na drugim końcu Polski - strasznie to przeżywał wczoraj, jak dziecko zaczęło brykać, to kazał mi przekazać brzusiowi, że tatuś mocno kocha.

Co do zgagi, to jak ktoś ma silną, to nic nie pomoże, oprócz leków - niestety, zwłaszcza u takich kobiet, które miewały ją przed ciążą.

Moja siostra ma krótką szyjkę, musiała tego pilnować u lekarza i chyba coś na to brała, ale nie jestem pewna - w każdym razie nic się nie stało, wszystko się dobrze skończyło.

Mam nadzieję, że będzie coraz mocniej - zakochałam się w tym zjawisku!
Wczoraj oglądałam filmiki na YT jak dzidziulki kopią to normalnie... :OOOO
niesamowite

a pytanie co do tej szyjki, są jakieś objawy ze sie ona skraca??

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-08-28, 09:15   #4640
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Mój tak zareagował jak pierwszy test mu pokazałam, kreseczka była bardzo bladziutka i też tylko wzruszył ramionami i aż się popłakałam, tym bardziej że wiem od początku że mnie bardziej zależało na dziecku bo on już jedno ma wię nie ma jakiegoś parcia na drugie.
Współczuję, to smutne, taki trochę kopniak na początek... Nie wiem, jak ja bym się z tym czuła, mój się entuzjazmuje wszystkim od samego początku, więc jestem pewna, że byłoby mi bardzo przykro, gdyby było inaczej...

Delicjanka, to musi lekarz na badaniu Ci wykryć, że ona się skraca - ja myślałam, że to może genetyczne u nas (tzn u mnie i u siostry), że jest krótka itp itd, ale mój nic nie mówił... Więc chyba jest dobrze... Ale i tak się martwię tym.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-08-28 o 09:16
Stary 2012-08-28, 09:15   #4641
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
znalazłam spodnie na allegro. zastanawiam sie czy kupić
59 zl, chyba kupie...
No dość tanie, ale ja mam jedne z C&A a drugie z targu to te ze sklepu o niebo lepiej leżą, jedne mam jeszcze od koleżanki też sklepowe i tez sa super.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-08-28, 09:16   #4642
sylwietta1988
Zakorzenienie

a te "pierdółkowe" rzeczy dla maluszka to już teraz po "Matki Boskiej Pieniężnej" bedziemy kupowac, żeby rozłożyło sie finansowo na te trzy miesiace, bo przeciez suma sumarum uzbiera sie za spore pieniądze. Innym względem jest jeszcze stosunkowo mały brzuszek, także łatwiej teraz chodzic po sklepach, a później najwyzej allegro i poczta polska
Stary 2012-08-28, 09:17   #4643
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
No i kupiłam, mam nadzieję że nie będę żałować to mój pierwszy raz jeśli chodzi o spodnie

http://allegro.pl/show_item.php?item=2580968396

u tego samego sprzedawcy od razu kupiłam też spódnicę a co!

http://allegro.pl/show_item.php?item=2581149903

Oby tylko były dobre
Koniecznie napisz jakie będą i może jakąś fotkę, zwłaszcza spódnicy jestem ciekawa bo musze jakąs kupić a po sklepach to minimum 8 dych.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-08-28, 09:22   #4644
sylwietta1988
Zakorzenienie

Ja mam własnie krótką szyjkę od samego początku- taka już moja uroda.....
juz po pierwszym badaniu gin mi powiedzial, że od 30 tyg. bede musiala naprawde się oszczędzac i uwazac, żeby wytrzymac do konca
Stary 2012-08-28, 09:25   #4645
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
ojjj...smutnawo...

Cytat:

Delicjanka, to musi lekarz na badaniu Ci wykryć, że ona się skraca - ja myślałam, że to może genetyczne u nas (tzn u mnie i u siostry), że jest krótka itp itd, ale mój nic nie mówił... Więc chyba jest dobrze... Ale i tak się martwię tym.
Acha, bo troche się przestraszylam, bo czasem a raczej pare razy dziennie mam takie lekkie skurcze jakby przy miesiączce i oczywiscie mądra Kasia google i juz zaczęła sobie kminić w głowie ze moze to szyjka sie skraca hahaha... ale to juz chyba są te skurcze braxtona bo one się ujawniaja od 20 tyg ponoc, ale nie wiem czy to to. Wczoraj wzielam nospe na wszelki wypadek.

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
a te "pierdółkowe" rzeczy dla maluszka to już teraz po "Matki Boskiej Pieniężnej" bedziemy kupowac, żeby rozłożyło sie finansowo na te trzy miesiace, bo przeciez suma sumarum uzbiera sie za spore pieniądze. Innym względem jest jeszcze stosunkowo mały brzuszek, także łatwiej teraz chodzic po sklepach, a później najwyzej allegro i poczta polska
dokłaaaaaaaaaaaaaaaaaaadn ie

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-08-28, 09:26   #4646
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej kobitki baaaaaaaaaardzo wam dziekuje za zyczenia!!! Jestescie kochane

Bylysmy z mama ogladac marite i powiem wam szczerze, ze sie zakochalam jeszcze bardziej!!! Na pewno bede kupowac ten wozek, kwestia tylko tego, czy 3w1 czy 2w1.
Moje wrazenia takie - pierwsze co, wyglada bosko. Naprawde, jak ktos lubi typowo klasyczne wozki, cos pieknego. Dwa - ogromna gondola. Szeroka i dluga, w porownaniu z innymi wozkami robi wrazenie. Prowadzi sie super, jedna reka leciutko idzie. Wzielam dla porownania ze skretnymi kolami i niestety kompletnie to nie dla mnie, ucieka mi taki wozek nie moge go naprostowac, jakos nie lezy. Mieciutkie zawieszenie czy jak to sie zwie, mysle, ze spokojnie mozna ululac malucha bez trzesienia ziemi;-) budka gleboka, sklada sie i rozklada troche ciezko, ale mysle, ze to kwestia rozruszania jej. Dno gondoli regulowane. Wypina sie momentalnie ze stelaza, sklada sie tez w mig. Raczka regulowana chyba 2 stopnie. Spacerowka, okiem laika ogromna. Szczerze mowiac balam sie, ze mi sie nie spodoba, ale jak tylko weszlysmy z mama do sklepu to od razu tamten i koniec;-)
Teraz kwestia czy granatowo-bialy czy brazowo-kremowy. W sklepie byl granatowo-bialy i wygladal slicznie.

Mam nadzieje, ze komus pomoge;-) aha cena 2w1 u nas to 1250, fotelik k. 300zl gdzies.

Zrobilysmy z mama wielki spacer, zdziwila sie, ze mam tyle sily, ona nie nadazala, wiec nie jest ze mna chyba tak zle
Moja bratowa ma granatowo-białą i naprwde jest śliczna. Do tego koła łatwo się dementują, np żeby do sedana włożyć, widziałam naocznie .
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-08-28, 09:26   #4647
sylwietta1988
Zakorzenienie

Black Sanctum mam do Ciebie pytanie jako do profesjonalistki- jaki powinien byc pędzel do nakładania fluidu? Do tej pory rozprowadzałam gąbeczką, ale słyszałam, że pędzlem lepiej- tylko nie wiem jaki kupic?
Stary 2012-08-28, 09:28   #4648
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
moj mąż wyskoczył w sobotę wieczorem z tekstem: tak pięknie w tej ciąży wyglądasz, że mogłabyś byc zawodową surykatką
Mój mi prawi komplementy ze mam taka skórę napiętą, jędrną, gladką, tylk ociekawe jaka będzie po porodzie

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Przeczytalam na serduszkach
Ja też
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-08-28, 09:31   #4649
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Cytat:
Hej kobitki baaaaaaaaaardzo wam dziekuje za zyczenia!!! Jestescie kochane

Bylysmy z mama ogladac marite i powiem wam szczerze, ze sie zakochalam jeszcze bardziej!!! Na pewno bede kupowac ten wozek, kwestia tylko tego, czy 3w1 czy 2w1.
Moje wrazenia takie - pierwsze co, wyglada bosko. Naprawde, jak ktos lubi typowo klasyczne wozki, cos pieknego. Dwa - ogromna gondola. Szeroka i dluga, w porownaniu z innymi wozkami robi wrazenie. Prowadzi sie super, jedna reka leciutko idzie. Wzielam dla porownania ze skretnymi kolami i niestety kompletnie to nie dla mnie, ucieka mi taki wozek nie moge go naprostowac, jakos nie lezy. Mieciutkie zawieszenie czy jak to sie zwie, mysle, ze spokojnie mozna ululac malucha bez trzesienia ziemi;-) budka gleboka, sklada sie i rozklada troche ciezko, ale mysle, ze to kwestia rozruszania jej. Dno gondoli regulowane. Wypina sie momentalnie ze stelaza, sklada sie tez w mig. Raczka regulowana chyba 2 stopnie. Spacerowka, okiem laika ogromna. Szczerze mowiac balam sie, ze mi sie nie spodoba, ale jak tylko weszlysmy z mama do sklepu to od razu tamten i koniec;-)
Teraz kwestia czy granatowo-bialy czy brazowo-kremowy. W sklepie byl granatowo-bialy i wygladal slicznie.

Mam nadzieje, ze komus pomoge;-) aha cena 2w1 u nas to 1250, fotelik k. 300zl gdzies.

Zrobilysmy z mama wielki spacer, zdziwila sie, ze mam tyle sily, ona nie nadazala, wiec nie jest ze mna chyba tak zle
Cytat:

Aaaa dziękuję Lady, jak już wszystko wymacałaś to z czystym sercem będę mogła brać maritę A łóżeczko bardzo ładne, tylko ja bym wolała bez tych pierdół typu baldachimy, zresztą ja dostanę łóżeczko, więc nie będę wybrzydzać

Dzień dobry kobietki, miłego dnia
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 09:31   #4650
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tez miałam brac taki komplet ale jak juz psiałam mamy Sezem po drodze i tam jest wszystko, i jak tak liczyliśy z Tż to cena wyjdzie podobnie a wszystkiego sobie podotykamy, i pościele mają śliczne i ogromny wybór.
19.02.2013 - Oliwka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości