|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III
Cytat:
co do tych ruchów tak nisko, moja dzidzia z godzine temu też tak się ułożyła nisko ale zaraz poszla sobie hulać na górę kolo pępka Cytat:
ale ładne!!!!!!
|
|
|
#4622 | |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
Melduję, ze wizyta udana, wyniki mam dobre, gin zrobił szybkie usg, sprawdził serduszko i jak macica wygląda. Po 10 września kazał na połówkowym iść i mam nadzieję, że się dowiem co tam jest . Pytałam go o twardniejacy brzuszek w jednym miejscu na chwile i powiedziałże to dzidzia i nie ma co się martwić. Ogólnie jakoś mi lepiej po wizycie, spokój czuję .Najzabawniejsze jest to, że wyszłam od niego z gabinetu i nie zapłaciłam za wizytę Cytat:
Powodzenia jutro ! Wózki oglądaliśmy tylko w Fartlandii, ale w sumie nie było tych modeli co chciałam sprawdzić.
|
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh moze zbyt ciezkie jedzonko? I organizm tak zareagowal?
Delicjanka ja juz pisalam, my miec musimy, bo nasza kota jest nieobliczalna i zawsze to jakies zabezpieczenie przed nia, tym bardziej, ze mozna ta moskitiera zaslonic cale lozeczko i zawiazac zawsze bede choc troche spokojniejszaCiesze sie, ze wam sie podoba ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- A wlasnie, kiedy macie zamiar kupowac mebelki wozki itd? My juz wiemy, ze wozek bedziemy zamawiac koniec listopada bo podobno czeka sie na nie miesiac, a co z reszta? Wybrane juz mamy, wiec kwestia zamowienia tylko....
|
#4624 |
|
Rozeznanie
|
Co do wiaderka, poczytałam komentarze z linka i dziwi mnie, że negatywne opinia mają osoby ktore nie używały nigdy, a jedyna osoba która kąpała maleństwo pozytywnie się wypowiedziała. Jakiś czas temu zalazłam w innym miejscu wiele dobrych opini mam i powiem, że nawet się zaczęła zastanawiałam czy nie kupić. Jednak stwierdziłam, że za drogie wolę wydać na coś innego, tym bardziej, że wanienkę i tak będę musiała kupić bo mamy tylko kabinę z prysznicem.
---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- My zakupy zaczniemy na poczatku listopada. Idę spać i tak długo wytrzymałam dzisiaj , dobranoc.
|
#4625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i wypowiadać się będę tak samo negatywnie na ten temat, pomimo iż ni używałam.. bo to dla mnie strata kasy i jakoś nie widzi mi się wciskanie dzieciaczka jak ogórka do słoika..i kiszenie w nim.... |
|
|
|
|
#4626 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przed chwilą prawie się rozpłynęłam.
![]() ![]() Jeszcze kilka godzin temu marudziłam mojemu TŻowi na gg, że chciałabym już widzieć ruchy gołym okiem i mocno je wyczuwać ręką, a tu nic... A tu niespodzianka - pół godziny temu moje dziecię się tak rozkręciło, że mi cały brzusio podskakiwał, w dodatku odpowiadało na mój dotyk! O rany, co za piękne przeżycie! |
|
|
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że dziś uda się zrobić to ekg bo jak nie
![]() ![]() w mojej przychodni połowa lekarzy na urlopach Ja już po śniadanku. O 6 mnie taki głód złapał, że musiałam wstać i zjeść. Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2012-08-28 o 06:56 |
|
|
|
#4628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisałyście o nawilżaczach. Osobiście mam negatywne zdanie na ich temat - mnóstwo bakterii i grzybów się gromadzi EDYCJA: o ile mówicie o takim elektrycznym, który "dmucha" parą.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-08-28 o 08:30 |
|
|
|
|
#4629 | |||
|
Raczkowanie
|
Na zgagę najlepsze migdały
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kupiliśmy podobne dla Zosi, też na allegro. Podobało mi się, ale ta moskitiera wisiała może dwa dni. Dłużej nie wytrzymałam, mąż ją zdemontował i wyniósł. Tylko przeszkadzała. Fakt, że ładnie to wygląda, ale jak dla mnie nie praktyczne Cytat:
To, że wizyta udana A z tą kasą to wiesz, kobiety w ciąży są usprawiedliwione Ja osattnio mam taką sklerozę, że aż wstyd, jak wychodzę z domu, to zawsze po coć wracam ![]() A co do wiaderka - nie używałam, ale wolę zwykła wanienkę To wiaderko do mnie nie przemawia. BlackSanctum - i tak będzie coraz częściej... i coraz mocniej ![]() Idę na śniadanko, nie mam weny co by tu zjeść. Wczoraj na drugie zjadłam tabliczkę czekolady. Nie wiem, tak mnie ostatnio do słodkiego ciągnie... |
|||
|
|
|
#4630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję Ci kochana za te słowa
|
|
#4631 |
|
Rozeznanie
|
Witam z rano. Za oknem wiedzę słoneczko. Mam nadzieję, że tak już zostanie na resztę dnia
Dziś obudziłam się tak głodna jak bym od dawna nie jadła. Zjadłam sobie kanapeczki z serkiem ze szczypiorkiem i pomidorkiem Teraz sobie leżę i właśnie czuję jak moja dzidzia się uaktywniła. Chyba po tym śniadanku ![]() Miłego dnia wszystkim ![]() Co do nawilżacza powietrza planujemy kupić na zimę, bo wtedy zawsze mamy suche powietrze w pokoju. Wiadomo sezon grzewczy. Jednak jeszcze nie zastanawialiśmy nad tym jaki. Teraz jest ok, mam w pokoju higrometr także codziennie wiem jaka jest wilgotność powietrza. Generalnie utrzymuje się w normie. Chodzi głównie o zimę.
|
#4632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi się strasznie podobają te łóżeczka z moskitierą i całymi zestawami, falbankami,ochraniaczami, kołderkami, sprawię na pewno takie Na jeden dzień TŻ wrócił, idziemy wybrać meble kuchenne dzisiaj Czy któraś ma doświadczenie z kuchniami z BRW? ![]() Bokeh - jak się czujesz?
|
|
#4633 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wózek tez chce kupić jakoś pod koniec listopada, jednak w łóżeczko chyba się wcześniej zaopatrze, od połowy września chce już zacząć kupować takie pierdołki, żeby to jakoś rozplanować... bo na ostatnia chwile to ciężko, latać z brzuchalem i wybierać Cytat:
![]() ![]() klask i: cudny widok co? ja to włąśnie ostatnio siedziałam w nocy z godzinę i prawie ryczałam z radości tak fajnie mi brzuch falował Cytat:
dzisiaj siądę i poczytam o tych cudach na kiju;p Cytat:
Witam z rana wreszcie przespałam całą noc, do 4 rano mialam otwarte okno, jak poszlam do wc i wracałam to tak mi zaczęło być zimno ze aaaaaaaaaa kołdra + koc = wybawienie ![]() ale plecy mnie bola...;/ czas na śniadanko
|
|
|
#4634 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36154250]Pytam, bo ja robiłam ot z głupia frant, już tu pisałam: tsh 2,3 o ile pamiętam dobrze, ft3 i 4 nie pamiętam jak ale w normie. Poszłam do endo, i jest ok. Tsh normę ma do 4,2 (?) chyba. Ja ciągle głłosy słyszę, że w ciąży powinno być max. 1, ale zarówno endo-gino jak i mój gin stwierdzili, że wszystko ok jest.
To daj mi prasowanie (luuubię takie fajne, bezmyślne zajęcie, można oglądać film czy audiobooka słuchać) a ty mi przyjdziesz umyć podłogi ![]() [/QUOTE] Ja byłam wczoraj u specjalisty, zresztą fajna doktorka i pooglądała wyniki, pooglądała mnie i mówi ze taki urok ciąży akurat, nie ma się na razie co przejmować, powtórzyć jeszcze w trzecim trymestrze te badania na wszelki wypadek. Przy okazji zrobiła mi ekg bo faktycznie puls jak mi mierzyła to miałam 100, ale ekg wyszło wzorcowo, i mówi że często przy niższym ciśnieniu jest wysoki puls i nie mam się czym martwić. Prasowanie uwielbiam, jak mnie głowa boli to prasuję bo mi przechodzi no i tv przy tym do woli oglądam. ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
|
|
#4635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A najgorsze jest to, że zaczęło się akurat teraz, jak chwilowo mój TŻ jest na drugim końcu Polski - strasznie to przeżywał wczoraj, jak dziecko zaczęło brykać, to kazał mi przekazać brzusiowi, że tatuś mocno kocha. Cytat:
Moja siostra ma krótką szyjkę, musiała tego pilnować u lekarza i chyba coś na to brała, ale nie jestem pewna - w każdym razie nic się nie stało, wszystko się dobrze skończyło. Mam nadzieję, że będzie coraz mocniej - zakochałam się w tym zjawisku!
|
||
|
|
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
Mój tak zareagował jak pierwszy test mu pokazałam, kreseczka była bardzo bladziutka i też tylko wzruszył ramionami i aż się popłakałam, tym bardziej że wiem od początku że mnie bardziej zależało na dziecku bo on już jedno ma wię nie ma jakiegoś parcia na drugie.
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie śniadankowo
![]() moj młody tak wczoraj szalał wieczorem, że chyba mam siniaki od tego kopania a tatus cały szcześliwy gadał do brzucha dobre pół godziny ![]() dzisiaj u mnie piękna pogoda, także "piorę" koce, pościel- na jutro mam przewidziane firanki i mycie okien. Cała pełna zapału i checi do pracy ![]() Nażeczona- co do kuchni BRW ja mam i jestem bardzo zadowolona- ja mam z tych bardziej stylowych- NIKA cos tam, nie pamiętam a nie wiem gdzie mam kwity- w kazdym razie fronty drewniane, pięknie sie prezentują. co do zakupów tych poważniejszych to po wozeczek umówilam sie z pania n 4 wrzesnia- za 150 zl bede miala wymarzony tako granatowo-czerwony ![]() łóżeczko jak najbardziej nowe- tez w komplecie z całym wyposażeniem tylko u patrzyłam sobie na allegro z firmy arus. zamówie dopiero na początku grudnia, żeby sobie złozyc na spokojnie i patrzec |
|
|
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dlatego zarządziłam zakup porządnego mopa bo mi się już ciężko trochę schylać, i to z dwiema minimum końcówkami żeby jedna była do mycia a druga do polerowania paneli. I teraz jestem zadowolona bo jak goście robia nam centralne to codziennie trzeba myć podłogę.
|
#4639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niesamowite a pytanie co do tej szyjki, są jakieś objawy ze sie ona skraca??
|
|
|
#4640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, jak ja bym się z tym czuła, mój się entuzjazmuje wszystkim od samego początku, więc jestem pewna, że byłoby mi bardzo przykro, gdyby było inaczej...Delicjanka, to musi lekarz na badaniu Ci wykryć, że ona się skraca - ja myślałam, że to może genetyczne u nas (tzn u mnie i u siostry), że jest krótka itp itd, ale mój nic nie mówił... Więc chyba jest dobrze... Ale i tak się martwię tym. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-08-28 o 09:16 |
|
|
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
No dość tanie, ale ja mam jedne z C&A a drugie z targu to te ze sklepu o niebo lepiej leżą, jedne mam jeszcze od koleżanki też sklepowe i tez sa super.
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
a te "pierdółkowe" rzeczy dla maluszka to już teraz po "Matki Boskiej Pieniężnej" bedziemy kupowac, żeby rozłożyło sie finansowo na te trzy miesiace, bo przeciez suma sumarum uzbiera sie za spore pieniądze. Innym względem jest jeszcze stosunkowo mały brzuszek, także łatwiej teraz chodzic po sklepach, a później najwyzej allegro i poczta polska
|
|
|
|
#4643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam własnie krótką szyjkę od samego początku- taka już moja uroda.....
juz po pierwszym badaniu gin mi powiedzial, że od 30 tyg. bede musiala naprawde się oszczędzac i uwazac, żeby wytrzymac do konca |
|
|
|
#4645 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
#4647 |
|
Zakorzenienie
|
Black Sanctum mam do Ciebie pytanie jako do profesjonalistki- jaki powinien byc pędzel do nakładania fluidu? Do tej pory rozprowadzałam gąbeczką, ale słyszałam, że pędzlem lepiej- tylko nie wiem jaki kupic?
|
|
|
|
#4648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Ja też
|
|
#4649 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dzień dobry kobietki, miłego dnia
|
||
|
|
|
#4650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:01.

ale zaraz poszla sobie hulać na górę kolo pępka 
ale ładne!!!!!!
. Pytałam go o twardniejacy brzuszek w jednym miejscu na chwile i powiedziałże to dzidzia i nie ma co się martwić. Ogólnie jakoś mi lepiej po wizycie, spokój czuję
No ale napiszę jeszcze raz to co pamiętam.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

klask i: cudny widok co?
22.05.2008
14.08.2011
mowie tz ze dziecko sie ruszalo ze mi sie az brzuch ruszal.... A on ze "mhm"..... I pytam sie ze co jego to nie cieszy??? A on ze "nie rusza mnie to" tak mi sie przykro zrobilo ;( tak jakby mial to wszystko w dupie..... Nie wiem co o tym myslec...

baaaaaaaaaardzo wam dziekuje za zyczenia!!! Jestescie kochane