|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X
![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2762 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki
czytam Was od rana z doskoku,bo latam jak kot z pecherzem dzis dopiero udalo mi sie wszystko nadrobic,ale nie wszystko pamietam DeKajkasciskam ogromne kciuki ![]() Aniaef za Ciebie tez ogromniaste ![]() emylka gratulacje rocznicy ![]() Micia sliczne zdjecia Perelkasuper,ze termin sie udalo zajac i Tobie tez gratuluje studniowki polaczenie sukienki,butow i makijazu swietne Kamalika,Landi,Marti, Weroniczka macie cudne brzuszki Diana spełnienia marzen i leciutkiego porodu Jasiu z lozkiem niezla akcja musso za dobre wyniki na powtorce glukozyniteczka gratuluje udanej wizyty ale masz juz duze dzieciatko - super wogole jestem z was dumna,ze tak dzielnie znioslyscie dzis glukoze ![]() trzymam za jutrzejsze badania i wizytygratuluje kolejnych tygodni hmm wiecej nie pamietam,ale i tak Was wszystkie uwielbiam ![]() powysylalam zaproszenia na facebooka,tym co podaly adresy a to moj http://www.facebook.com/milena.bogucka.75 jakby ktoras mnie zaprosic chciala jak cos dziewczynki pokrecilam to przepraszam, niestety nadal mnie infekcja trzyma i mi dokucz i dostaje juz z nia swira,ale do srody musze wytrzymac do wizyty dzis np mialam podudke o 6.30 z takim swedzeniem,ze myslalam,ze zwariuje,a tu sie podrapac nie mozna,bo to bol mocny sprawia boje sie,ze ten antybiotyk przestaje pomagac,ale wezme go jeszcze do srody
Edytowane przez peperonik Czas edycji: 2012-08-28 o 00:09 |
|
|
|
#2763 |
|
Raczkowanie
|
No to się wyspałam
![]() Wczoraj byłam pierwszy raz na szkole rodzenia i na zajęciach na sali pani rehabilitantka zrobiła ćwiczenia dla ciężarnych ..... matko mam mega zakwasy, a jak wróciłam to zaczęłam Was czytać, wysłałam kilka zaproszeń na fb i chyba w trakcie rozmowy z landi film mi się urwał ze zmęczenia ![]() Ewcia wybacz A teraz mnie skurcz poderwał pewnie też efekt tych ćwiczeń - generalnie przed ciążą bardzo intensywnie brykałam po fitness klubach a teraz zastój - muszę zacząć ćwiczyć, mam w domu piłkę i płyty z ćwiczeniami dla ciężarówek. Do porodu jeszcze zdążę popracować nad kondycją. Teraz jestem przerażona moim brakiem formy Idem Was nadrobić
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana.
Ja od godziny na nogach, mąż wyszykowany do pracy a ja zaraz zbieram sie po tesciowa ![]() Nadrobie Was później kochaniutkie
|
#2765 |
|
Rozeznanie
|
Hey. Witam się z rana i od rana trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i badania
Justa ja jestem w mniej więcej podobnej ciąży i non stop jeżdżę autem (i jako pasażer i jako kierowca). W ostatni weekend jednorazowo zrobiłam ponad 450 km (jako pasażer), a dnia następnego 200km. Teraz w czwartek jadę do teściów (260km), tam mamy wesele i w niedziele powrót Staram się wygodnie usiąść co nie zawsze się udaje, bo jak mamy dużo bagaży to musimy złożyć tylne siedzenie i nici z rozłożenia fotela. Także moim zdaniem śmiało możesz jechać Marti i Landi - super macie brzuszki. Marti ja też mam 90 cm na pępku Gabi chyba dobrze doczytałam, że masz jutro wizytę z USG, czyli tak jak ja Perełka śliczne makijaże, buciki też świetnie wyglądają z sukienką. Uwielbiam ten kolor- mam taką torebkę, szalik i marynarkę, naprawdę do wielu rzeczy pasuje Sorki, że tak wybiorczo odpowiadam, ale zapomniałam cytować i wszystkiego nie pamiętam ![]() Zastanawiam się czy któraś z was miała wózek Maclarena? Jakie są wasze odczucia? Mi cały czas po głowie chodzi ten mój i nie wiem czy podjęłam słuszną decyzję W załączniku pokazuję model wózka i fotelik z bazą. Kolory jak na zdjęciach.
|
#2766 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
witam się z kawką kochane. Piękne fotki i piękne brzuszki Głodna jestem od bladego świtu i chyba sobie ruskie pierogi podsmażę od teściowej w ogóle to teściowa zapowiedziała się do mnie na ploty na czwartek - przyjdzie do południa i będziemy same ![]() A dzisiaj po obiadku jedziemy na kawę do koleżanki i jej 4-miesięcznej córy, ale fajnie Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty .Miłego dnia
|
|
|
|
#2767 | ||
|
Zakorzenienie
|
hejo
niteczka musso gratuluje wizyt ![]() musso oby powtorka glukozy okazała sie juz dla Ciebie laskawsza ![]() dylthara wyniki masz super ![]() Cytat:
,u mnie po wertepach zimą to niekoniecznie poczytaj sobie opinie na mama z klasa pewnie cos tam znajdziesz w tym watku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post36163588 wydaje sie solidny ten wozeczek Cytat:
oooo jak milutko , ja nie lubię sam na sam z teściówką![]() beda dzis wizyty? jesli tak to ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#2768 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie też zapowiada się ciekawy dzień- bo po pracy jadę do koleżanki, z nią do kosmetyczki, później umówiłam się z drugą koleżanką na obchód po porodówce To nic, że na 99% nie będę tu rodziła, ale nigdy nic nie wiadomo Jak mam możliwość, to można skorzystać. Jutro spotykam się z koleżankami z pracy (na najnowsze ploteczki, bo już po Radzie będzie),a w czwartek wyjazd do teściów i weselicho A w domu syf na maxa Od miesiąca tylko podróżuję i nie mam czasu tak generalnie posprzątać - tylko pranie i pakowanie Dziewczyny macie może już tą ciemną kreskę na brzuchu? Bo ja nie, a tak wczoraj podczas kąpieli się zastanawiałam kiedy się pojawia?
|
|
#2769 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny u nas remont w wypialni wiec pełno przenoszenia wynoszenia sprzatania i jutro malowanie robimy. Mam do was pytanie w zwiazku z tym
NIE JEDNA JUZ Z Z WAS ROBIŁA MALOWANIE WE WŁASNEJ SYPIALNI, CZY TO POMIESZCZENIE MUSI SIE DŁUGO WIETRZYC? CZY ODRAZU TAM SPAŁYSCIE? BO MY MALUJEMY W SRODE I TAK SIE ZASTANAWIAM KIEDY ILE TO SIE MA WIETRZYC I KIEDY JUZ MOGE TAM PRZEBYWAC? DLATEGO ZE PEŁNO GRATÓW STOI W POKOJACH U RODZENSTWA MOJEGO MEZA A ONI ZJEZDZAJA W PIĄTEK NA WEKEND WIEC PASUJE TO WSZYSTKO OD NICH JUZ POPRZENOSIC DO NAS.
|
#2770 |
|
Zadomowienie
|
judkama uwierz mi: ja też nie
boję się tego czwartku ![]() Kasiu ale przynajmniej korzystasz z tegorocznych wakacji na maxa, ciągle w rozjazdach co do ciemnej krechy to mam od 12 tyg niemalże, z Kubusiem też miałam ale nieco później. Może należysz do nielicznej grupy która mieć nie będzie, ale to tylko się ciesz a pępek to mam wręcz czarny ale znika to i normuje się po porodzie
|
|
|
|
#2771 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dzisiaj po 18 wizytę
![]() No dobra to co zjem na śniadanko ![]() Kasia ja kreski nie mam i czytałam ze to nie jest mus, albo moze pojawić sie na sam koniec
Edytowane przez Gabi2 Czas edycji: 2012-08-28 o 08:08 |
|
|
|
#2773 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A za kreską nie tęsknie, może się w ogóle nie pojawiać Moja Nela odprawia dzikie harce w brzuchu, cały czas jest główką w górze i "grzebie" mi w prawym boku od półtora tygodnia. Lewy ją totalnie nie interesuje Liczy któraś z was ruchy? ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
Dobrze, że to ostatni weekend A jeszcze tyle rzeczy do kupienia Za krechę dziękuję - nie chcę jej
|
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
Morning
Ja wczoraj gości podejmowałam w domu. Mój tż się postarał i prawie wszystko sam zrobił: obiad dwudaniowy, przekąski (nawet powykrawał kwiatuszki z rzodkiewek!!). Ja pratycznie tylko ciastka wyłożyłam na talerz Goście super - siedzieliśmy, śmialiśmy się Fajnie spędzony wieczór - już dawno tak nie miałam. Dziś niestety do tyry.. ale odliczam.. jeszcze 9 razy i URLOP Co do FB - to fajnie, że tam jesteście - ja nie miałam okazji prześledzić co do tej pory od wczoraj tutaj na forum pisałyście - za to z FB mam powiadomienia i nie umyka mi nic Pozdrawiam wszystkie. Miłego dnia życzę.
|
#2775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale balabym sie od razu spac, bo mozna sie zatruc przeciez a krechy nie mam ciemnej wcale ![]() z Tomkiem mialam, ale nie pamietran kiedy sie pojawila, teraz jakos miec nie musze ruchow nie licze jak sie zaczyna krecic to jest wiecej niz 10 raczej ale ogolnie spokojne dziecko mam
|
|
|
|
|
#2776 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Moje Kochane
Uff..ale miałam nadrabiania..na szczęście dzisiaj po pracy będę na bieżąco, bo mąż ma służbę Powysyłałam trochę zaproszeń na fb ![]() Cytat:
Cytat:
za wizytę ! Maluszek rośnie jak na drożdżach![]() Cytat:
Oby kolejna glukoza wyszła dobra ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pewnie, że się nada !!! Świetny jest Cytat:
Cytat:
Cytat:
......................... ............... Laseczki trzymam kciuki za wszystkie wizyty i badania
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|||||||||
|
|
|
#2777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kreski też nie mam - nawet pępek mam wklęsły - jedyna moja ozdoba to rozstępy - wyglądam jak tygrysica.. smaruje się kremami, ale to nic nie daje - już to zaakceptowałam. Jutro kończę 31 tydzień
|
|
#2778 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też nie liczę, ale moja wierci się prawie non stop - czy to możliwe??
|
|
#2779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2780 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czuję ją prawie non stop, jak nie kopniaki, to przelewanie, uciskanie, nie mówiąc już o bolącym wypychaniu.. Poza tym cały czas pod palcami czuję jej ciałko, w tym miejscu brzuch jest twardy, a często nawet jestem w stanie wyczuć główkę.10 ruchów jestem w stanie policzyć w kilka minut Ja pępek mam już wystający, nie tak bardzo, ale sterczy No i też mam jeden rozstęp, właśnie obok pępka Gratuluję skończonego tygodnia Jesteś tu "najstarsza" ciążą, ciekawe czy to Twoje dzieciątko pojawi się jako pierwsze? Mi lekarz na ostatnim USG powiedział, że Mała wyprzedza termin o ponad tydzień i termin przesunął się na koniec października, ale to się jeszcze może zmienić.
"Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie.. " Nela - Kocham Cię Córeczko !! Edytowane przez Kasia_11_83 Czas edycji: 2012-08-28 o 08:38 |
|
|
|
|
#2781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#2782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie się martwię jak za długo nie czuję.. czasami myślami ją zmuszam, żeby się poruszyła.. mówię - daj znak, bo mamusia się martwi - grzeczne dziecko mam
|
|
#2783 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2784 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
ja teraz niestety z Wami nie posiedzę, bo zaraz idę do rodziców - muszę zająć się siostrzeńcem siostra wróciła do pracy a mój tata nie zawsze sobie radzi ![]() wieczorem wspomniałam o skurczach łydek, i dziś nad ranem mnie złapał pierwszy raz skucz łydki od kilku lat jutro lekarz mi powie co najlepiej kupić na te skurcze bo teraz to kuleję tak mnie boli ta noga |
|
|
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam Wam opowiedzieć mój sen ! Pierwszy raz śnił mi się poród i nasza dzidzia
Lekarz odbierał mi poród, ale nic nie bolało Miałam wrażenie, że zemdlałam, bo miałam już maluszka na brzuszku ! Była to dziewczynka i straszny pulpecik z niej był. Na główce miała dużo włosków Lekarz mówił, ze waży przeszło 4 kg.Później powiedział, że niestety mnie trochę rozerwało i założył mi 9 szwów Hehe
|
|
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
Kamila to super
kuzynce wykrakałam syna podobnego do jej męża, i że urodzi 12 lipca a koleżance córę i że urodzi 9 września - w moje urodziny, ciekawe czy się spełni do końca
|
|
|
|
#2787 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W ciagu dnia czuje ja od czasu do czasu. Raczej rzadko.Kreche mam okropna - przez caly brzuchol. Mam nadzieje, ze ladnie zejdzie, bo nie jest to zbyt efektowne ![]() Pierwszy raz w zyciu dostalam strasznej zgagi - meczyla mnie cala noc. Niefajne uczucie Dzien dobry!
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt |
|
|
|
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
dyltharra mam identyczny pępek
![]() ok zmykam, buziaki
|
|
|
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
czesc melduje sie i zmykam robic porzadki
bylam na badaniach i teraz zjadlam cieplutki chlebus pozniej pnadrbiam i widze ze madzia sie pojawila ojjjjj kochana a juz sie martwilam hehe ja mam 13 kg i waze 60 ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#2790 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czarownica![]() Mam nadzieje, ze moja cipka nie będzie aż tak źle wyglądać Cytat:
Brzuszek śliczny a krecha zejdzie na pewno !
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

Staram się wygodnie usiąść co nie zawsze się udaje, bo jak mamy dużo bagaży to musimy złożyć tylne siedzenie i nici z rozłożenia fotela. Także moim zdaniem śmiało możesz jechać

a pępek to mam wręcz czarny