Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-27, 23:24   #2761
Ma_majka
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
106

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co myślicie o takim zestwaie czy to do siebie bedzie pasowalo bo jakos tak mi sie zamazylo
sukienka+pudrowe czółenka+ fryzura niski prosty kok z kwatkiem w koloze butów no i oczywiscie ten makijaż??
Myślę że będzie super
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 23:58   #2762
peperonik
Zadomowienie

hej dziewczynki
czytam Was od rana z doskoku,bo latam jak kot z pecherzem dzis
dopiero udalo mi sie wszystko nadrobic,ale nie wszystko pamietam
DeKajkasciskam ogromne kciuki
Aniaef za Ciebie tez ogromniaste
emylka gratulacje rocznicy
Micia sliczne zdjecia i gratuluje 100-dniówki
Perelkasuper,ze termin sie udalo zajac i Tobie tez gratuluje studniowki polaczenie sukienki,butow i makijazu swietne
Kamalika,Landi,Marti, Weroniczka macie cudne brzuszki
Diana spełnienia marzen i leciutkiego porodu
Jasiu z lozkiem niezla akcja, moja tesciowa na bank by przyleciala zobaczyc co sie stalo,a moj tz by jej prawde powiedzial i jeszcze podkoloryzowal,bo zawsze ja wkreca,a ja sie pale jak burak
musso za dobre wyniki na powtorce glukozy
niteczka gratuluje udanej wizyty ale masz juz duze dzieciatko - super
wogole jestem z was dumna,ze tak dzielnie znioslyscie dzis glukoze
trzymam za jutrzejsze badania i wizyty
gratuluje kolejnych tygodni

hmm wiecej nie pamietam,ale i tak Was wszystkie uwielbiam
powysylalam zaproszenia na facebooka,tym co podaly adresy
a to moj http://www.facebook.com/milena.bogucka.75 jakby ktoras mnie zaprosic chciala

jak cos dziewczynki pokrecilam to przepraszam, niestety nadal mnie infekcja trzyma i mi dokucz i dostaje juz z nia swira,ale do srody musze wytrzymac do wizyty
dzis np mialam podudke o 6.30 z takim swedzeniem,ze myslalam,ze zwariuje,a tu sie podrapac nie mozna,bo to bol mocny sprawia
boje sie,ze ten antybiotyk przestaje pomagac,ale wezme go jeszcze do srody

Edytowane przez peperonik
Czas edycji: 2012-08-28 o 00:09
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 04:37   #2763
Kamalika
Raczkowanie

No to się wyspałam

Wczoraj byłam pierwszy raz na szkole rodzenia i na zajęciach na sali pani rehabilitantka zrobiła ćwiczenia dla ciężarnych ..... matko mam mega zakwasy, a jak wróciłam to zaczęłam Was czytać, wysłałam kilka zaproszeń na fb i chyba w trakcie rozmowy z landi film mi się urwał ze zmęczenia
Ewcia wybacz

A teraz mnie skurcz poderwał pewnie też efekt tych ćwiczeń - generalnie przed ciążą bardzo intensywnie brykałam po fitness klubach a teraz zastój - muszę zacząć ćwiczyć, mam w domu piłkę i płyty z ćwiczeniami dla ciężarówek. Do porodu jeszcze zdążę popracować nad kondycją. Teraz jestem przerażona moim brakiem formy

Idem Was nadrobić

"Niech no ja dorwę tę mendę co mi ubrania w szafie po nocach zwęża ... "
Kamalika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 07:09   #2764
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Witam z rana.

Ja od godziny na nogach, mąż wyszykowany do pracy a ja zaraz zbieram sie po tesciowa

Nadrobie Was później kochaniutkie

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 07:19   #2765
Kasia_11_83
Rozeznanie

Hey. Witam się z rana i od rana trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i badania Gratuluję też wczorajszych.

Justa ja jestem w mniej więcej podobnej ciąży i non stop jeżdżę autem (i jako pasażer i jako kierowca). W ostatni weekend jednorazowo zrobiłam ponad 450 km (jako pasażer), a dnia następnego 200km. Teraz w czwartek jadę do teściów (260km), tam mamy wesele i w niedziele powrót Staram się wygodnie usiąść co nie zawsze się udaje, bo jak mamy dużo bagaży to musimy złożyć tylne siedzenie i nici z rozłożenia fotela. Także moim zdaniem śmiało możesz jechać

Marti i Landi - super macie brzuszki. Marti ja też mam 90 cm na pępku a waga się waha pomiędzy 59, a 60 kg. Jak u Ciebie?

Gabi chyba dobrze doczytałam, że masz jutro wizytę z USG, czyli tak jak ja

Perełka śliczne makijaże, buciki też świetnie wyglądają z sukienką. Uwielbiam ten kolor- mam taką torebkę, szalik i marynarkę, naprawdę do wielu rzeczy pasuje

Sorki, że tak wybiorczo odpowiadam, ale zapomniałam cytować i wszystkiego nie pamiętam

Zastanawiam się czy któraś z was miała wózek Maclarena? Jakie są wasze odczucia? Mi cały czas po głowie chodzi ten mój i nie wiem czy podjęłam słuszną decyzję
W załączniku pokazuję model wózka i fotelik z bazą. Kolory jak na zdjęciach.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg maclaren_lx_1.jpg (50,2 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg MaxiCosiPebbleFamilyFix2011_BrownEarth.jpg (24,9 KB, 8 załadowań)

Kasia_11_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 07:32   #2766
aerien83
Zadomowienie

Cześć

witam się z kawką kochane.
Piękne fotki i piękne brzuszki dziewczynki.
Głodna jestem od bladego świtu i chyba sobie ruskie pierogi podsmażę od teściowej w ogóle to teściowa zapowiedziała się do mnie na ploty na czwartek - przyjdzie do południa i będziemy same

A dzisiaj po obiadku jedziemy na kawę do koleżanki i jej 4-miesięcznej córy, ale fajnie

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty .
Miłego dnia
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 07:58   #2767
judkama
Zakorzenienie

hejo

niteczka musso gratuluje wizyt
musso oby powtorka glukozy okazała sie juz dla Ciebie laskawsza
dylthara wyniki masz super

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się czy któraś z was miała wózek Maclarena? Jakie są wasze odczucia? Mi cały czas po głowie chodzi ten mój i nie wiem czy podjęłam słuszną decyzję
W załączniku pokazuję model wózka i fotelik z bazą. Kolory jak na zdjęciach.
ja nie mialam, wiec ciezko stwierdzic, balabym sie tych malutkich koleczek z przodu, ale to tez zalezy gdzie bedziesz i po czym jezdzic,
u mnie po wertepach zimą to niekoniecznie
poczytaj sobie opinie na mama z klasa pewnie cos tam znajdziesz w tym watku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post36163588
wydaje sie solidny ten wozeczek

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Cześć

w ogóle to teściowa zapowiedziała się do mnie na ploty na czwartek - przyjdzie do południa i będziemy same

oooo jak milutko, ja nie lubię sam na sam z teściówką niby w porzo kobita a jednak to ... teściowa

beda dzis wizyty? jesli tak to

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 07:58   #2768
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Cześć

witam się z kawką kochane.
Piękne fotki i piękne brzuszki dziewczynki.
Głodna jestem od bladego świtu i chyba sobie ruskie pierogi podsmażę od teściowej w ogóle to teściowa zapowiedziała się do mnie na ploty na czwartek - przyjdzie do południa i będziemy same

A dzisiaj po obiadku jedziemy na kawę do koleżanki i jej 4-miesięcznej córy, ale fajnie

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty .
Miłego dnia
Hey. Podziwiam za apetyt od rana ja ledwo wcisnę Activię i to tylko dlatego, że chcę wypić kawkę. Dopiero jak wracam do domu koło 9 jestem głodna i jem normalne śniadanie.
U mnie też zapowiada się ciekawy dzień- bo po pracy jadę do koleżanki, z nią do kosmetyczki, później umówiłam się z drugą koleżanką na obchód po porodówce To nic, że na 99% nie będę tu rodziła, ale nigdy nic nie wiadomo Jak mam możliwość, to można skorzystać.
Jutro spotykam się z koleżankami z pracy (na najnowsze ploteczki, bo już po Radzie będzie),a w czwartek wyjazd do teściów i weselicho
A w domu syf na maxa Od miesiąca tylko podróżuję i nie mam czasu tak generalnie posprzątać - tylko pranie i pakowanie

Dziewczyny macie może już tą ciemną kreskę na brzuchu? Bo ja nie, a tak wczoraj podczas kąpieli się zastanawiałam kiedy się pojawia?

Stary 2012-08-28, 08:04   #2769
Lonia89
Raczkowanie

Hej dziewczyny u nas remont w wypialni wiec pełno przenoszenia wynoszenia sprzatania i jutro malowanie robimy. Mam do was pytanie w zwiazku z tym
NIE JEDNA JUZ Z Z WAS ROBIŁA MALOWANIE WE WŁASNEJ SYPIALNI, CZY TO POMIESZCZENIE MUSI SIE DŁUGO WIETRZYC? CZY ODRAZU TAM SPAŁYSCIE? BO MY MALUJEMY W SRODE I TAK SIE ZASTANAWIAM KIEDY ILE TO SIE MA WIETRZYC I KIEDY JUZ MOGE TAM PRZEBYWAC? DLATEGO ZE PEŁNO GRATÓW STOI W POKOJACH U RODZENSTWA MOJEGO MEZA A ONI ZJEZDZAJA W PIĄTEK NA WEKEND WIEC PASUJE TO WSZYSTKO OD NICH JUZ POPRZENOSIC DO NAS.

12.01.2008 - nasz początek*
28.07.2010- zaręczyny
16.07.2011- ŚLUB;*
28.03.2012 - dwie wymarzone kreseczki
29.11.2012- Nasz termin
Lonia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 08:06   #2770
aerien83
Zadomowienie

judkama uwierz mi: ja też nie boję się tego czwartku

Kasiu ale przynajmniej korzystasz z tegorocznych wakacji na maxa, ciągle w rozjazdach co do ciemnej krechy to mam od 12 tyg niemalże, z Kubusiem też miałam ale nieco później. Może należysz do nielicznej grupy która mieć nie będzie, ale to tylko się ciesz ja najpierw miałam od spojenia łonowego do pępka a teraz już mi od pępka wyjechała w górę a pępek to mam wręcz czarny ale znika to i normuje się po porodzie
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 08:06   #2771
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
hejo

niteczka musso gratuluje wizyt
musso oby powtorka glukozy okazała sie juz dla Ciebie laskawsza
dylthara wyniki masz super

ja nie mialam, wiec ciezko stwierdzic, balabym sie tych malutkich koleczek z przodu, ale to tez zalezy gdzie bedziesz i po czym jezdzic,
u mnie po wertepach zimą to niekoniecznie
poczytaj sobie opinie na mama z klasa pewnie cos tam znajdziesz w tym watku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post36163588
wydaje sie solidny ten wozeczek

oooo jak milutko, ja nie lubię sam na sam z teściówką niby w porzo kobita a jednak to ... teściowa

beda dzis wizyty? jesli tak to
Dzięki za linka. Widzę, że tam dziewczyny są naprawdę obcykane w temacie Zapytam, może akurat ktoś ma

Stary 2012-08-28, 08:07   #2772
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Ja mam dzisiaj po 18 wizytę
No dobra to co zjem na śniadanko

Kasia ja kreski nie mam i czytałam ze to nie jest mus, albo moze pojawić sie na sam koniec

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha

Edytowane przez Gabi2
Czas edycji: 2012-08-28 o 08:08
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 08:18   #2773
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Ja mam dzisiaj po 18 wizytę
No dobra to co zjem na śniadanko

Kasia ja kreski nie mam i czytałam ze to nie jest mus, albo moze pojawić sie na sam koniec
Trzymam kciuki za wizytę - ja wyczytałam, że masz jutro A za kreską nie tęsknie, może się w ogóle nie pojawiać

Moja Nela odprawia dzikie harce w brzuchu, cały czas jest główką w górze i "grzebie" mi w prawym boku od półtora tygodnia. Lewy ją totalnie nie interesuje

Liczy któraś z was ruchy?

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
judkama uwierz mi: ja też nie boję się tego czwartku

Kasiu ale przynajmniej korzystasz z tegorocznych wakacji na maxa, ciągle w rozjazdach co do ciemnej krechy to mam od 12 tyg niemalże, z Kubusiem też miałam ale nieco później. Może należysz do nielicznej grupy która mieć nie będzie, ale to tylko się ciesz ja najpierw miałam od spojenia łonowego do pępka a teraz już mi od pępka wyjechała w górę a pępek to mam wręcz czarny ale znika to i normuje się po porodzie
Korzystam, korzystam, ale już pomału mam dosyć Dobrze, że to ostatni weekend Bo nasze finanse leżą i kwiczą.
A jeszcze tyle rzeczy do kupienia

Za krechę dziękuję - nie chcę jej

Stary 2012-08-28, 08:20   #2774
halwaya
Zakorzenienie

Morning
Ja wczoraj gości podejmowałam w domu. Mój tż się postarał i prawie wszystko sam zrobił: obiad dwudaniowy, przekąski (nawet powykrawał kwiatuszki z rzodkiewek!!). Ja pratycznie tylko ciastka wyłożyłam na talerz Goście super - siedzieliśmy, śmialiśmy się Fajnie spędzony wieczór - już dawno tak nie miałam.

Dziś niestety do tyry.. ale odliczam.. jeszcze 9 razy i URLOP
Co do FB - to fajnie, że tam jesteście - ja nie miałam okazji prześledzić co do tej pory od wczoraj tutaj na forum pisałyście - za to z FB mam powiadomienia i nie umyka mi nic

Pozdrawiam wszystkie. Miłego dnia życzę.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 08:21   #2775
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lonia89 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny u nas remont w wypialni wiec pełno przenoszenia wynoszenia sprzatania i jutro malowanie robimy. Mam do was pytanie w zwiazku z tym
NIE JEDNA JUZ Z Z WAS ROBIŁA MALOWANIE WE WŁASNEJ SYPIALNI, CZY TO POMIESZCZENIE MUSI SIE DŁUGO WIETRZYC? CZY ODRAZU TAM SPAŁYSCIE? BO MY MALUJEMY W SRODE I TAK SIE ZASTANAWIAM KIEDY ILE TO SIE MA WIETRZYC I KIEDY JUZ MOGE TAM PRZEBYWAC? DLATEGO ZE PEŁNO GRATÓW STOI W POKOJACH U RODZENSTWA MOJEGO MEZA A ONI ZJEZDZAJA W PIĄTEK NA WEKEND WIEC PASUJE TO WSZYSTKO OD NICH JUZ POPRZENOSIC DO NAS.
szczerze mowiac slyszalam ze to zalezy jakiej farby uzywasz, sa niby mniej toksyczne i wtey krocej wietrzysz, ale ktore to nie wiem
ale balabym sie od razu spac, bo mozna sie zatruc przeciez

a krechy nie mam ciemnej wcale
z Tomkiem mialam, ale nie pamietran kiedy sie pojawila, teraz jakos miec nie musze

ruchow nie licze jak sie zaczyna krecic to jest wiecej niz 10 raczej
ale ogolnie spokojne dziecko mam

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-08-28, 08:22   #2776
kaaamila1
Zakorzenienie

Dzień Dobry Moje Kochane

Uff..ale miałam nadrabiania..na szczęście dzisiaj po pracy będę na bieżąco, bo mąż ma służbę

Powysyłałam trochę zaproszeń na fb

Cytat:
Napisane przez karolla12 Pokaż wiadomość
Hej Laseczki

Wpadłam tylko na chwilkę.

Mam nadzieję,że u Was wszystko w porządku.Jestem nad morzem jest super

Pozdrawiam cieplutko:lov e:
Pięknie wyglądasz !!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
A ja po usg
za chwilę Was zacznę nadrabiać bo naskrobałyście że ho, ho...

AnnaEf - spokojnie, nie denerwuj się - wiem że łatwo powiedzieć. Najlepiej się połóż - dziecko może poprostu naciska zbyt mocno. Nie masz skurczy - to ważne. Więc spokojnie połóż się i za jakiś czas sprawdź czy dalej jest tak samo. A jak wróci tż to wtedy na IP. I trzymam kciuki aby było dobrze

A na usg - hmm... Mały rozwija się prawidłowo, nawet nadprawidłowo (pooglądałam go trochę - nawet mosznę na 3d widziałam - szok). Znów termin z usg wcześniejszy (16 październik - jeszcze chwilka i w rocznicę ślubu będziemy mieli niespodziankę). Wiem - tak naprawdę przyjdzie na świat kiedy będzie chciało. Jeszcze mogę go przenosić.
Poza tym prawie zemdlałam na usg (a jestem twardzielka) - nie jestem w stanie leżeć długo na wznak. Po jakimś czasie brakuje mi oddechu, zaczęło mi się robić ciemno przed oczami, słabo, nawet słyszałam w oddali - ale Pan doktor był cierpliwy, uratował sytuację i część badań robił jak tak lekko siedziałam.
Zacytuję Wam coś: "przypuszczalna masa płodu - 2 091g"

Mykam Was nadrabiać...
za wizytę ! Maluszek rośnie jak na drożdżach

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
ja już po wizycie, glukozę muszę powtórzyć poza tym wszystko ok szyjka trzyma macica w porządku oglądałam serduszko dokładne usg w 32 tygodniu
Oby kolejna glukoza wyszła dobra

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
moj tz to jednak jest antytalencie fotograficzne a ja modelingowe on nie umie robic zdjec a ja pozowac-jakos lepiej sie czuje z drugiej str obiektywu
z moimi dzieciami 5,5 letnim i 29tygodniowym-z profila nic nie wyszlo bynajmniej mi sie nic nie podoba:/ wiec wstawiam takie zwyklaki robocze z Lauretta:P

Tynkusia nie wiem jak jest z normami ale jak sie przekracza na czczo to niedobrze:/ ja np na czczo mam zawsze ok a juz po posilkach niekoniecznie:/ a po o bciazeniu jaki masz wynik??
Piękne z Was Dziewczyny !!!

Cytat:
Napisane przez dyltharra Pokaż wiadomość
Odebralam wyniki - na czczo 79, a po 2 godzinach 103 przy 75g!
Z radosci az opchalam sie tortem, a zupelnie nie mialam ochoty i chyba ide w kime

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
Dojotka i tak będę musiała jeszcze zajrzeć do szkoły więc podjadę i załatwię wszystko jednocześnie

a z okazji rozpoczęcia przeze mnie i Kubę III trymestru (wczoraj) łapcie tu fotkę apartamentu mojego 28-tygodniowego syna
Śliczny brzunio

Cytat:
A co sadzicie o tym makijazu? Nada sie do cywilnego?
Pewnie, że się nada !!! Świetny jest

Cytat:
Dziewczyny a co myślicie o takim zestwaie czy to do siebie bedzie pasowalo bo jakos tak mi sie zamazylo
sukienka+pudrowe czółenka+ fryzura niski prosty kok z kwatkiem w koloze butów no i oczywiscie ten makijaż??
Jak dla mnie rewelka

Cytat:

Dziewczyny macie może już tą ciemną kreskę na brzuchu? Bo ja nie, a tak wczoraj podczas kąpieli się zastanawiałam kiedy się pojawia?
Ja również jeszcze nie mam..

Cytat:
Napisane przez Lonia89 Pokaż wiadomość
Ja powiem Ci szczerze, że spałam od razu..ale mieliśmy całą noc wszystkie okna w domu pouchylane..

......................... ...............

Laseczki trzymam kciuki za wszystkie wizyty i badania

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 08:24   #2777
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę - ja wyczytałam, że masz jutro A za kreską nie tęsknie, może się w ogóle nie pojawiać

Moja Nela odprawia dzikie harce w brzuchu, cały czas jest główką w górze i "grzebie" mi w prawym boku od półtora tygodnia. Lewy ją totalnie nie interesuje

Liczy któraś z was ruchy?

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------

Za krechę dziękuję - nie chcę jej
Moja mała ruchliwa za bardzo nie jest.. trochę rano, trochę wieczorem i trochę w ciągu dnia - za nic nie naliczę 10 ruchów na godzinę w ciągu normalnego dnia.. nie wiem czy mam się tym martwić - zapytam położną.. może po prostu nie czuję wszystkiego?

Kreski też nie mam - nawet pępek mam wklęsły - jedyna moja ozdoba to rozstępy - wyglądam jak tygrysica.. smaruje się kremami, ale to nic nie daje - już to zaakceptowałam.
Jutro kończę 31 tydzień

Stary 2012-08-28, 08:26   #2778
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
szczerze mowiac slyszalam ze to zalezy jakiej farby uzywasz, sa niby mniej toksyczne i wtey krocej wietrzysz, ale ktore to nie wiem
ale balabym sie od razu spac, bo mozna sie zatruc przeciez

a krechy nie mam ciemnej wcale
z Tomkiem mialam, ale nie pamietran kiedy sie pojawila, teraz jakos miec nie musze

ruchow nie licze jak sie zaczyna krecic to jest wiecej niz 10 raczej
ale ogolnie spokojne dziecko mam
My malowaliśmy pokoik Neli jakieś dwa miesiące temu i jak na dłużej zamknę drzwi to czuję zapach farby
Ja też nie liczę, ale moja wierci się prawie non stop - czy to możliwe??

Stary 2012-08-28, 08:33   #2779
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
My malowaliśmy pokoik Neli jakieś dwa miesiące temu i jak na dłużej zamknę drzwi to czuję zapach farby
Ja też nie liczę, ale moja wierci się prawie non stop - czy to możliwe??
niby przez większą część czasu nasze dzieciaczki powinny spać, ale kto wie co one tam naprawdę robią

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-08-28, 08:34   #2780
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Moja mała ruchliwa za bardzo nie jest.. trochę rano, trochę wieczorem i trochę w ciągu dnia - za nic nie naliczę 10 ruchów na godzinę w ciągu normalnego dnia.. nie wiem czy mam się tym martwić - zapytam położną.. może po prostu nie czuję wszystkiego?

Kreski też nie mam - nawet pępek mam wklęsły - jedyna moja ozdoba to rozstępy - wyglądam jak tygrysica.. smaruje się kremami, ale to nic nie daje - już to zaakceptowałam.
Jutro kończę 31 tydzień
Kurcze to teraz ja zaczynam się martwić, bo Nela jest aktywna prawie cały czas Czuję ją prawie non stop, jak nie kopniaki, to przelewanie, uciskanie, nie mówiąc już o bolącym wypychaniu.. Poza tym cały czas pod palcami czuję jej ciałko, w tym miejscu brzuch jest twardy, a często nawet jestem w stanie wyczuć główkę.
10 ruchów jestem w stanie policzyć w kilka minut

Ja pępek mam już wystający, nie tak bardzo, ale sterczy No i też mam jeden rozstęp, właśnie obok pępka Pojawił się jakiś tydzień temu i na razie cisza.. Boję się rozstępów, smaruję ten brzuch jak nawiedzona wariatka, masuję, szczypie koło pępka.. Ale co ma być to będzie..

Gratuluję skończonego tygodnia Jesteś tu "najstarsza" ciążą, ciekawe czy to Twoje dzieciątko pojawi się jako pierwsze? Mi lekarz na ostatnim USG powiedział, że Mała wyprzedza termin o ponad tydzień i termin przesunął się na koniec października, ale to się jeszcze może zmienić.

Edytowane przez Kasia_11_83
Czas edycji: 2012-08-28 o 08:38
Stary 2012-08-28, 08:37   #2781
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:

Jutro kończę 31 tydzień
Moje małe również nie jest aż tak mocno ruchliwe..zastanawiałam się właśnie czy to przez łożysko, które mam z przodu po lewej stronie..

Stary 2012-08-28, 08:38   #2782
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze to teraz ja zaczynam się martwić, bo Nela jest aktywna prawie cały czas Czuję ją prawie non stop, jak nie kopniaki, to przelewanie, uciskanie, nie mówiąc już o bolącym wypychaniu.. Poza tym cały czas pod palcami czuję jej ciałko, w tym miejscu brzuch jest twardy, a często nawet jestem w stanie wyczuć główkę.
10 ruchów jestem w stanie policzyć w kilka minut
.
To ja bym się cieszyła - ruchliwe dziecko to jak najbardziej pożądany efekt Ja właśnie się martwię jak za długo nie czuję.. czasami myślami ją zmuszam, żeby się poruszyła.. mówię - daj znak, bo mamusia się martwi - grzeczne dziecko mam

Stary 2012-08-28, 08:41   #2783
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
To ja bym się cieszyła - ruchliwe dziecko to jak najbardziej pożądany efekt Ja właśnie się martwię jak za długo nie czuję.. czasami myślami ją zmuszam, żeby się poruszyła.. mówię - daj znak, bo mamusia się martwi - grzeczne dziecko mam
Jeżeli tak mówisz to wierzę na słowo Pewnie po porodzie będę marzyła o spokojnym, ale patrząc na mój i męża temperament to raczej mało prawdopodobne. Oboje byliśmy bardzo żywymi dzieciakami, zresztą do dziś nie umiemy usiedzieć na tyłkach, ciągle nas gdzieś goni..

Stary 2012-08-28, 08:49   #2784
landi0909
Zakorzenienie

Hej

ja teraz niestety z Wami nie posiedzę, bo zaraz idę do rodziców - muszę zająć się siostrzeńcem siostra wróciła do pracy a mój tata nie zawsze sobie radzi

wieczorem wspomniałam o skurczach łydek, i dziś nad ranem mnie złapał pierwszy raz skucz łydki od kilku lat ale brzuszek już nie boli jutro lekarz mi powie co najlepiej kupić na te skurcze bo teraz to kuleję tak mnie boli ta noga
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 08:51   #2785
kaaamila1
Zakorzenienie

Miałam Wam opowiedzieć mój sen ! Pierwszy raz śnił mi się poród i nasza dzidzia

Lekarz odbierał mi poród, ale nic nie bolało Miałam wrażenie, że zemdlałam, bo miałam już maluszka na brzuszku ! Była to dziewczynka i straszny pulpecik z niej był. Na główce miała dużo włosków Lekarz mówił, ze waży przeszło 4 kg.

Później powiedział, że niestety mnie trochę rozerwało i założył mi 9 szwów A najlepsze było to, że powiedział, że moja cipka wymaga operacji plastycznej, bo nie wygląda

Hehe

Stary 2012-08-28, 08:54   #2786
landi0909
Zakorzenienie

Kamila to super ja Ci może lepiej nie powiem, czy tak będzie czy nie, bo wszystkim w koło krakam płeć dziecka i poród kuzynce wykrakałam syna podobnego do jej męża, i że urodzi 12 lipca a koleżance córę i że urodzi 9 września - w moje urodziny, ciekawe czy się spełni do końca
Stary 2012-08-28, 08:55   #2787
dyltharra
Raczkowanie

Cytat:

Jutro kończę 31 tydzień
Moje dziecie ruchliwe jest tylko w nocy - wtedy urzadza mi przemeblowanie w brzuchu, rzuca sie, jakby przynajmniej skakala i spac zupelnie nie daje W ciagu dnia czuje ja od czasu do czasu. Raczej rzadko.
Kreche mam okropna - przez caly brzuchol. Mam nadzieje, ze ladnie zejdzie, bo nie jest to zbyt efektowne
Pierwszy raz w zyciu dostalam strasznej zgagi - meczyla mnie cala noc. Niefajne uczucie
Dzien dobry!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 29 tydzien 2.jpg (24,8 KB, 32 załadowań)
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt
dyltharra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 08:57   #2788
landi0909
Zakorzenienie

dyltharra mam identyczny pępek taki wręcz naciągnięty

ok zmykam, buziaki
Stary 2012-08-28, 08:58   #2789
weronika23
Zakorzenienie

czesc melduje sie i zmykam robic porzadki
bylam na badaniach i teraz zjadlam cieplutki chlebus pozniej pnadrbiam i widze ze madzia sie pojawila ojjjjj kochana a juz sie martwilam

hehe ja mam 13 kg i waze 60
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 08:58   #2790
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
Kamila to super ja Ci może lepiej nie powiem, czy tak będzie czy nie, bo wszystkim w koło krakam płeć dziecka i poród kuzynce wykrakałam syna podobnego do jej męża, i że urodzi 12 lipca a koleżance córę i że urodzi 9 września - w moje urodziny, ciekawe czy się spełni do końca
Hehe Czarownica
Mam nadzieje, ze moja cipka nie będzie aż tak źle wyglądać

Cytat:
Napisane przez dyltharra Pokaż wiadomość
Moje dziecie ruchliwe jest tylko w nocy - wtedy urzadza mi przemeblowanie w brzuchu, rzuca sie, jakby przynajmniej skakala i spac zupelnie nie daje W ciagu dnia czuje ja od czasu do czasu. Raczej rzadko.
Kreche mam okropna - przez caly brzuchol. Mam nadzieje, ze ladnie zejdzie, bo nie jest to zbyt efektowne
Pierwszy raz w zyciu dostalam strasznej zgagi - meczyla mnie cala noc. Niefajne uczucie
Dzien dobry!
Wspólczuje zgagi
Brzuszek śliczny a krecha zejdzie na pewno !

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości