|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
Cytat:
![]() Cytat:
i piekne dziecie (jakos ta ikonka najbardziej przypomina mi bobasa, ciekawe czemu )
|
||
|
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
A więc opiszę jak wypad się udał
![]() Na pogodę nie ma co za bardzo narzekać bo czw, pt i sob była ładna , niedziela trochę popadało ale tak to nawet OK tylko bez słońca. Za to poniedziałek strasznie lało ale i tak wyjeżdżaliśmy dziś. Do jeziora mieliśmy ok 200m niestety nie mogłam się kąpać bo jak na złość w dniu wyjazdu dostałam @ .Mieliśmy dość mały pokoik za to cały duży taras należał do Nas. Ja spałam z Oskarem na kanapie a TŻ na osobnym pojedyńczym łóżku. Właścicielka domku nawet spoko , ale lubiła sobie pogadać jak Nas dorwałą to ciężko było uciec. Mąż nawet mi pomagał przy Oskarze tzn kiedy chciałam to się nim zajął czego w domu za bardzo nie ma. Wstawał w nocy robić mleko choć w domu też to robi. Gdy byliśmy na Górze Żar to nie było gdzie siedzieć więc usiadłam sobie na takim dużym kamieniu a TŻ zaraz przyszedł z kocem abym na niego sobie usiadła "bo wilka dostanę " ![]() Oskar robił furorę i nikt Nam nie wierzył że on ma 4 miesiące myśleli że więcej bo taki duży i garnął sie strasznie do siedzenia.W sobotę podjechali do Nas mój wujek z rodzinką a w niedzielę my pojechaliśmy do nich na kawę bo to 20km tylko od miejsca gdzie spędzaliśmy wczasy. TŻ mówi na Oskara "gaguszek" i wujek stwierdził że Oskar dla niego już będzie gaguszkiem tak więc Oskar ma kilka ksywek brat TŻ mówi na niego "dzidziolek" lub "nobelek" a teraz jeszcze "gaguszek" ![]() Oskar był nawet grzeczny choć nie podoba za bardzo mu się leżenie w wózku na spacerze lub ogólnie jak nie śpi bo jest strasznie ciekawy świata. A aby go uspać w wózku musiałam iść na największe wrtepy bo wózek musiał podskakiwać aby mój syn zasnął. Tak w ogóle przyszła już któraś z Was na pampersy 4 ?? bo Oskar ma już 3 za ciasne trochę tak mi się zdaje miałam na próbę od znajomych 4 i są dobre. |
|
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
No hej mamuśki
ja weszłam na chwilę zobaczyć co u Was słychać. ![]() Nasza droga minęła dobrze ja prowadziłam tż siedział z tyłu z Anią a Antek ze mną z przodu. Po drodze mieliśmy jeden postój a Ania prawie całą trasę spała. Ania wieczorem trochę płakała ale myślę że to przez zmianę miejsca a już wczoraj było ok Jest super rybka zaliczona .
|
|
|
|
#3304 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja już jakiś miesiąc temu przeszłam na 4 tylko dady, ale rozmiarówka (kg) jest chyba taka sama, 4 są od 7 do chyba 18 kg i nam pasują o wiele lepiej bo są wyższe i Madzia ani razu sie w nich nie przesikała
|
|
#3305 |
|
Wtajemniczenie
|
ojeJ tak piszecie o Malej zdjeciach a ja na kompie dopiero sprawdze bo na tel mi srednio wygodnie a ssak mi zasypia na cycu wiec jeszcze troche to potrwa.
Mala gratulacje zabeczka ![]() Gosia swietny joke:-D nad morze nie pojechalismy ale zrobilismy sobie wypad do Norwich,to duze miasto,stolica hrabstwa,50km od nas,czasami sobie tam jezdzimy.poszlismy sobie do fajnej knajpki na kawusie I Tz wzial sobie jakas slodkosc przepyszna...a ja grube frytki poszlismy do galerii bo Hania lubi obrazy ,bardzo lubie galerie sztuki.a ze Hania zasnela to przeszlismy sie po malych uliczkach I trafilismy do katedry,jest naprawde duza,obeszlismy katedre, akurat chor mial probe,Hania spala w najlepsze,ale obudzila sie jak rozmawialismy z pania ktora obserwowala ptaki na wiezy katedry.znow Hanie przewijalam w bagazniku,ale jej sie to podoba.wrocilismy do domu a dziecko w super humorze,ona tak lubi byc poza domem,podczss mycia zero placzu,a przewaznie sie wydziera podczas smarowania.---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Nikki super ze wczasy udane,Nowaken bawcie sie dobrze! Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-08-27 o 20:38 |
|
|
|
#3306 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a dziś Seba przeszedł sam siebie nasz spacer polegał na szybkim przejsciu do babci i z powrotem bo za chiny nie uleżał w gondoli a na rękach przeszczęśliwy i piszał jak samochody przejeżdżały i krzyczał bruuuuuuuu i buuuuuuu no wiem że kurczaki są nafaszerowane, a mówisz że indyk nie? ja jeszcze żadnego mięska nie dodawałam---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
pokradne na fb
|
|
#3307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobry jest też gołąbek, ale teraz ciężko z nim nawet na wsi. indyk oczywiście też dobry. wszystko lepsze od kurczaka bo on oczywiscie najbardziej naszpikowany hormonami
|
|
#3308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łudzę sie ze jak bedzie siedzial i wiecej widzial to nie bedzie krzyszal w wozku
|
|
|
|
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
My też nie mamy
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
Heja,
ja po intensywnym dniu , ale wszystko zalatwione ![]() Nadrabiam od tyłu ![]() Jeśli chodzi o mięso to hormony sa zakazane w tuczu zwierząt, a jeśli są to nielegalnie, nie jest najważniejsze czy będzie to mięso z małego sklepu czy dużego marketu, bo czasem producent jest ten sam, ważne,żeby były od sprawdzonego producenta , z renomą, taki boi się wpadki z hormonami itp.,a "dziwne" rzeczy stosuje się nie tylko w chowie brojlerów kurzych, ale tez indyczych czy nawet w cielęcinie, to jest specyfika chowu intensywnego, że stosuje się pasze z dodatkami ....Najlepiej mięso kupić u rolnika ,u takiego , który stosuje "dobrą" paszę.Ale wiadomo,że wtedy cena jest zupełnie inna. Idę dalej jak raczek do tyłu
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-08-27 o 21:17 |
|
|
|
#3311 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie może się za bardzo ruszyć, przekręcić, ale za to w ulice i w samochody wpatrzony był tak, że nawet jak spotkaliśmy babcie to na nią nie reagował, auta były ważniejsze
|
|
#3312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życzę spokojny nocek
|
|
|
|
|
#3313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3314 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikii to gdzie byliście dokładnie? My w okolicach Żywca byliśmy i też wchodziliśmy na Żar
Wy też tam?
|
|
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
My byliśmy w Międzybrodziu Bialskim a Wy gdzie?? i w jakim terminie ?? :P
|
|
|
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki!
My już jesteśmy po chrzcinach Wczoraj byliśmy na naukach i szczerze ogarniał mnie stres - spać w nocy nie mogłam. Ale po wejściu do kościoła okazało się nie tak strasznie jak wczoraj Ogólnie były 2 chrzty My i dziewczynka 6 miesięczna. Michaś był cały czas grzeczny zasnął na rękach TŻta i spał twardo, jak ksiądz polewał go wodą nawet się nie obudził i dalej spał. Obudził się dopiero pod koniec, ale nie płakał cały czas ciuchutko był. Śmiał się jak nie wiem. Po kościele w restauracji też było wsio ok miał tyle nianiek non stop się chichrał. Była też jego kuzynka 1,5 miesięczna Zdjęcia będę miała w tygodniu od siostry TŻta. Dziś Was raczej nie nadrobie bo z TŻtem spędzamy wieczorek Ogólnie powiem Wam, że w restauracji za obiad, ciasto, tort, kawa - herbata, kompot zapłaciliśmy 900zł to chyba nie dużo co? Byłam w szoku bo nie wiem jakim cudem wyliczyłam 1500zł ? Ciasta jeszcze zostało i 3 kawałki tortu to zapakowali nam do domu. A danie też nie było zwykłe byle jakie tylko rosół i 3 kawałki schabu każdy w innym smaku + ziemniaki i surówki. Tort 2 kg w kolorze biało - niebieskim. Na prezent dostaliśmy huśtawkę, album malucha i reszta to sama kaska.900 zł na 18 osób. skopiowałam z FB bo jestem na chwile w sumie nadrobie Was chyba pod koniec weekendu bo w środę jedziemy nad jeziorko
|
|
|
|
#3317 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki..witam po weekendzie bez internetu hehe..
Narazie tak na szybko napiszę co tam ładnego na mailu widziałam a potem wezmę się za nadrabianie co tam napisałyście przez te ostatnie dni ![]() Monia śliczne zdjęcie z Haneczką...wyglądasz prześlicznie ![]() Natkulec ale ta Madzia zdolniaszka.. Mała Tymuś prawdziwy przystojniak...a to zdjęcie w łóżeczku boskie A Ty rewelacyjnie w tej fryzurce wyglądasz.. Zia bardzo łądnie Ci w tych włoskach...Tż się spisał a dla Ciebie za odwagę..Nikki super, że wyjazd udany..zdjęcie Oskarka na tle nieba świetne ![]() Natka Oliwka już taka "dorosła" ![]() Asika Zuzia jak zawsze ślicznotka... Cotton ale córcia zainteresowana Reksiem Jolka super, że chrzciny udane..rzeczywiście mało wydaliście na imprezkę jak na 18 osób.. |
|
|
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Elastyczne, wysokie. Nie zdarzyło się, aby po całej nocy były przesikane (chyba że źle założone). W dodatku ładnie pachną ![]() Ewelinka dostała krzesełko do karmienia
|
|
#3319 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#3320 | |||||
|
Gang Iren
|
Czesc dziewczynki!
U nas nocka srednia,bylo jedno karmienie o 2,po godzinie Eryk zrobil kupe,przy przewijaniu osikal sie i dokonczyl kupe jeszcze na przewijaku,pozniej obudzil sie i gadal,lapki mial zimne,wiec wzielam go do nas do ogrzania. Wczoraj siedzialam tez do polnocy przy filmie (ogladalam pierwsza czesc Trylogii Millenium- swietny kryminal!Polecam!A jeszcze dwie czesci tej przyjemnosci przede mna No i napalilam sie juz na ksiazki,bo filmy na podstawie powiesci sa ),zanim sie ogarnelam to przed pierwsza bylo.Dzis mamy szcepienie (trzecie) wiec prosimy o kciuki! Cytat:
,bralam jeszcze Polscy poeci dzieciom Konopnicka,Tuwim,Fredro,K ozlowska,niestety okladka jest miekka,ale ilustracje sa za to przepiekne!!Cytat:
My jeszcze nie przeszlismy,ale te trojeczki juz ciasne sie robia i jeszcze troche i przejdziemy na rozm 4. Cytat:
![]() Oby tak dalej Cytat:
![]() No i te galerie,super,od malego ma kontakt ze sztuka.Moze wyrosnie na artystke ![]() Cytat:
![]() O jaki fajny przydatny prezent.Super!
|
|
#3321 |
|
Wtajemniczenie
|
gosia zazdroszcze tylko jednego karmienia
![]() karolca super to krzesełko ![]() a u nas dziś 3 karmienia ja nie wiem to moje dziecie gdzies tak od 3 tyg tak często je w nocy, dostał o 20 a o 00:00 chciał znów i potem o 3:00 i o 4:30 jeszcze raz, zastanawiam się coraz bardziej czy nie zacząć podawać na noc mm, tylko się boję że strace pokarm a jeszcze bym chciała cycem pokarmic
|
#3322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
![]() Jak Tam nocki u Was??? My wstaliśmy o 7...ale z wyrka wyszliśmy o 8 Tymuś przesypia mi już całą noc...i nawet jak go coś zbudzi w nocy to pogada sobie i zasypia sam...Dzisiaj miał chyba ciężką noc bo poszedł spać przed 20 a o 22 obudził sie z płaczem...więc dostał cycka i poszedł spać, o 2:00 znowu sie obudził ale sam zasnął no i wstał na karmienie o 4:30 potem już o 7:00...wiec dziwnie jak na niego bo on zazwyczaj spi twardo od 20 do 6/7 rano ale może ząbki go drażnią??Wczoraj dałam Tymusiowi pierwszy raz kukurydzianego chrupka super sobie z nim radzi...chociaż on i wszystko w około poklejone na maxa![]() NO i dostał wczoraj też pierwszy raz kaszkę mleczno-ryżową...w sumie jak ja otworzyłam i zobaczyłam że to prawie sam cukier to nie wiedziałam czy mu to dać...za to sama połowe zjadłam łyżeczką Dałam mu troszkę na 50ml wody 1 łyżkę...wyszło akurat na deserek do tego zmiksowałam brzoskwinkę z działeczki + 5 malin( tu zaszalałam) i kawałeczek bananka...wlałam to na ciepłą kaszke NIE mieszając i zajadał jak nie wiem co...
|
#3324 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
My już dawno na pampkach 4
|
|
|
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dzisiaj miałam pobudkę,picie i spanko, czas opercyjny 15 minut, Mravka , dzisiaj podam troszkę kaszki na noc, łyżeczką, zrobię na moim mleku, zobaczymy jak wyjdzie.Małej pocą się stópki jak na moje oko zbyt mocno, więc pewnie mało ma wit. d, teraz dam jej w kaszce , a 4 wrzesnia na szczepieniu skonsultuje podanie większej ilości wit.d w kroplach.A Ty aalegna podajesz kaszkę ? |
|
|
|
|
#3327 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
Podobało mi się inne krzesełko, miały ładne kolory i design, ale brak regulowanego podnóżka. A funkcje te same. No i tylko ten i Fisher Price miały nakładki na pasy. Bo krzesełko FP podobało się Ewelince, ale tam tapicerka była materiałowa a tutaj jest ceratka, więc i łatwiej utrzymać czystość
|
|
#3328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super się Ewelinka prezentuje w tym leżaczku
|
|
|
|
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
czesc mamuski i ja sie melduje
bylam przekonana ze zastam nowa czesc my wrocilismy wczoraj z polski, bylo ok, mala dzielna, kazdy chcial nosic i nosil a najwiecej wujek meza ktory z reszta bardzo Julci przypadl do gustu bylo o niebo lepiej niz jak sie spodziewalam wiec sie cieszymy z mezem gorzej zesmy sie nie wysypiali bylismy w Katowicach w tym sklepie FIDO i w sumie moge polecic, kupilismy malej krzeselko do karmienia (takie drewniane, jeszcze nie na teraz )hustawke,posciele, wypelnienie, kocyk i kilka malych gadzetow typu kubeczki, zabawki zamowilam wczoraj wieczorem nowe lozeczko dla Julci bo w dostawce juz jej ciasno w gondoli to samo - nie potrafi sie na bok przekrecic, a czesto chce jeszcze na brzuszek i wtedy denerwuje sie i placze. Lozeczko zmiesci nam sie tylko 120x60. Zamowilam w ikei bo o dziwo u nas juz mozna tez zakupy online robic
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3330 |
|
Wtajemniczenie
|
jolka super ze chrzciny udane,
Emigra super ze wyjazd udany I jakie fajne zakupy zrobiliscie.Mala pytasz o nocke,Hania zasnela wczoraj po 19 przewijanko o 23 I 3 i troche cycka pocisgnela,o 5 troche sie obudzila bo tz wstal do pracy,ale zasnela i spala do 7,przez poltorej h szalala ale juz spi 2h
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.

to jego nowa zajawka
i piekne dziecie
(jakos ta ikonka najbardziej przypomina mi bobasa, ciekawe czemu 
.

.
ja jeszcze żadnego mięska nie dodawałam

nie może się za bardzo ruszyć, przekręcić, ale za to w ulice i w samochody wpatrzony był tak, że nawet jak spotkaliśmy babcie to na nią nie reagował, auta były ważniejsze
za odwagę..