|
|
#1561 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI
Mol_aa u nas tez pomidory nie podchodzą,ba! ja dzisiaj zjadłam plasterek (wsiowe,nie pryskane) i Mały dostał plam na twarzy;(
A oczy mojemu sie już troszkę zmieniły, idą w kierunku brązowych ( ja mam brązwoe,tz brązowo-zielono-szare)
28.11.2011 Edytowane przez saaraa_lub Czas edycji: 2012-08-27 o 22:06 |
|
|
|
#1562 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
? Życzę żebyście obie wytrzymały całą noc ![]() Cytat:
Cytat:
takie maluszki same w sobie są prześliczne, po co je dodatkowo "upiększac"? joamic planujesz ściągać małej kolczyki na noc i zakładac codziennie czy będzie spała w kolczykach? moja mala zasnela o 21 i juz zaliczyla jedna pobudką, śpi na naszym łózku już...
|
|
#1563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2.uszka moga sie paprac 3.moze szarpac kolczyk i poranic uszka 4.moze zdjac kolczyka i np polknac... |
|
|
|
|
#1564 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam 180, bo taki mialam na sesji brzuszkowej i nie zamienie na nic :P LoooFFFF ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
kochana moja od miesiąca to zasypia 19-20 i po 2h juz 1wsza pobudka na cyca... od paru dni chcialam oduczuc, ale ryk taki, skrzek, jakby ze skóry obdzierali ![]() nie wiem, skoro nie zeby to może boi się ciemności ?! ohooo... 2ga pobudka... zmykam
|
||
|
|
|
#1565 |
|
Rozeznanie
|
Dalia właśnie widziałam Twoją sesję cudeńko!!!
|
#1566 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1567 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
sama miałam przebite uszy jak miałam 3 lata i mama teraz zawsze powtarza ze to był błąd bo nie dałam sobie dokładnie przemyć, zrobiła mi się ropa. Poza tym nie wyobrażam sobie spać w kolczykach, nawet malutkie wkręty mi przeszkadzają a co dopiero dziecku. Chyba że zdejmować do każdej drzemki i pozniej znowu wkładać? no nie rozumiem totalnie ale to indywidualna sprawa, tak jak kwestia karmienia.... baszka, dalia zastanawiałam się już jakiś czas nad tym revlonem ale jak polecacie to zakupie i ja mam niestety kilka śladów po tradziku ;/
Alunia Edytowane przez olka1610 Czas edycji: 2012-08-27 o 22:20 |
|
|
|
|
#1568 |
|
Zakorzenienie
|
my już dawno opuściliśmy na drugi poziom,ale zastanawiam się czy by na ten najniższy nie opuścić....
|
#1569 |
|
Zadomowienie
|
Olusia
|
|
|
|
#1570 |
|
Raczkowanie
|
Hej Mamuśki,
podczytałam Was pobieżnie. Mój ma oczy ciemno-brązowe od dawien dawna. W zasadzie nie pamiętam kiedy mu się zmieniły, jakoś ok. 2 miesiąca chyba... Też szukam dobrego podkładu na bazie wosku, a nie wody. Polecicie coś? U nas nadal problem jedzenia... dzisiaj przez 1 h darł się w aucie, aż musiałam się zatrzymac i nakarmić, a później u rodziców. Ale byłam już twarda i wciskałam mu do buzi inne pokarmy zamiast mego mleka. Ssie te cycki co godzinę, by się najeść, a innymi smakołykami gardzi. Dwie- trzy łyżeczki i naraa :/ Gdy go przetrzymałam zjadł całego banana. Dziewczyny, z czego dajecie wodę Maluszkom do picia? Bidon, niekapek, kapek? |
|
|
|
#1571 |
|
Rozeznanie
|
Tuszka mój pije z bidonu
http://allegro.pl/nuby-bidon-nie-kap...477520999.html albo z doidy ( w domu)-heheh to pod kapek podchodzi
|
#1572 |
|
Wtajemniczenie
|
tuszka ktos mi kiedys opowiadal,ze przetrzymal dziecko chyba ze 3 dni,bo tez tylko mleka i mleko,az w koncu zadzialalo.Bylo to pod stalym okiem pediatry,oczywiscie dziecko dostawalo mleko,ale nie tak czesto.Nie wiem,czy ja bym tak potrafila.Pewnie gdyby sytuacja mnie zmusila,to tak
My mamy niekapek nuka |
|
|
|
#1573 |
|
Rozeznanie
|
Dobranoc
|
#1574 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Na kubek doidy czekam już ze 2 miesiące i pewnie sama go kupię. Dzisiaj przetrzymałam go ze 3 h, to był dla mnie hard core, dla niego pewnie też. Podtykałam mu inne pokarmy, ale nie cyca. I oby tak zostało
|
||
|
|
|
#1575 |
|
Rozeznanie
|
tuszka u nas z jedzeniem też problem, bywało już lepiej- zjadała cały mały słoiczek obiadku. A dzisiaj znowu cały dzień na mleku i nie pomagało przetrzymywanie
u nas to może zęby bo widać kolejnego, zobaczymy jak będzie jutroidę i ja spać tylko zastanawiam się gdzie bo moja panna śpi w poprzek, najmniejsza a najwięcej miejsca zajmuje ![]() do jutra
|
#1576 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale koniec końców nie przekłułam uszu B. ![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- z butli ze smokiem
|
|
#1577 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Niet
![]() Dobry Nie śpimy, bo tż musiał wcześniej do pracy wstać - a urok mieszkania w kawalerce jest taki, że jak my wstaniemy to i mała się budzi..eh ---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ---------- Cytat:
Podziwiam i Ciebie i Oivkę - dzielne dziewczyny ---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:35 ---------- Cytat:
No tak zrobię, mniej gęstą, może posmakuje. A tą co jej zrobiłam, sama zjadłam ze smakiem ![]() ---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ---------- Pamiętamy ---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ---------- Moja piła z niekapka, ale nagle jej się odmienił0o i nie chce. I pije z butelki.. No i chyba nowy jakiś kubełek muszę kupić.. Bo ile będzie z butelki ciągnąć..? ---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ---------- Cytat:
Edytowane przez princessskaa Czas edycji: 2012-08-28 o 06:55 |
|||
|
|
|
#1578 |
|
Zadomowienie
|
hej
)
|
#1579 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1580 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Nie wyspałam się dzisiaj bardzo bo mała jakoś niespokojnie spała, a o 3 pobudka na jedzenie - wracamy do nocnego karmienia A tak ładnie przesypiała noce Co do kolczyków - to jak byłam w ciąży to chciałam przebić uszka małej- ale teraz jak pomyślę jak ją to będzie bolało - to odpuszczam do czasu, aż sama będzie chciała. Ale słyszałam, że takie małe dzieci w ogóle sie nie interesują kolczykami - i nie ciągną więc lepiej się goi - ale tak tylko słyszałam. Mam koleżankę, któa obu swoim córkom przebiła uszka jak miały po 6 miesięcy - i wszystko się ładnie goiło bo one w ogóle nie zakumały, że coś mają nowego w uszkach ![]() Olusia wydaje mi się, że teraz sa takie zapięcia w kolczykach dla dzieci, że raczej mało jest prawdopodobne, żeby odpięły ipołknęły. No ale wszystko się może zdarzyć. Ja w kązdym bądź razie czekam z kolczykami i już.
Szukam swojego miejsca na ziemi.... Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.) Edytowane przez dominej Czas edycji: 2012-08-28 o 07:25 |
|
|
|
#1581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hej boze co moje adamisko dzis w nocy wyprawialo, plakal straszliwie, pol bloku chyba pobudzil. w koncu mu paracetamol dalam
|
|
#1582 |
|
Zadomowienie
|
dermablend jest super ale dla cery tlustej i mieszanej, dla suchej raczej zbyt ciężki niestety glam dzieki ze mi o nim przypomnialas
musze go sobie znowu sprawic tym bardziej ze zima sie zbliza... tylko bede polowac na probki bo cena tubki jak dla mnie zaporowa
|
#1583 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak poza tym to każdy decyduje kiedy my się zdecydowaliśmy teraz. Witam z kawą -)
|
|
#1585 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-08-31 o 16:37 |
|
|
|
#1586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wam powiem ze w sumie chyba do tej pory nie mialam podkladu idealnego ktory by mnie absolutnie zachwycil probowalam roznych polkow i jedno wiem- srednia typu loreale czy burzujki czesto niewiele ustepuja wysokopolkowcom np teraz mam puder lancoma a wcale nie jest lepszy od max factor
|
|
#1587 |
|
Zadomowienie
|
he dziewczyny, noc tragiczna, ledwo załapałam jak sie nazzywan rano, mały marudy, pewnie znowu te cholerne zeby, tylko nie mam pojecia ktore, nie da mi sie tej paszy małej otworzyc
![]() wczoraj był baardzo zajety dzien, napisze pozniej jak moj mozg wroci na swoje miejsce
|
|
|
|
#1588 | |
|
Rozeznanie
|
Dupa
![]() Padnę jak wróce od ponedziałku do pracy. Cytat:
Dziewczyny doradzcie to z tym żłobem robic bo juz naprawde nie wiem, a mam tylko ten tydzuen zeby cos posstanowic:Prywatny czy publiczny: pieniążkowo jeżeli idzie o ilość godzin to kasa taka sama, jeżeli cciałabym wiecej godzin to publiczne bardziej sie opłaca. Ilość dzieci pryw. 15, 3 panie, publ. 30, 2 panie. obawam sie ze jak teraz zrezygnuje z publicznego to gdybym chciała kiedyś spróbować to mnie nie przyjmną, a kobitka w prywatnyn szczedrze mnie irytuje.... no iboje sie co z Niną tutaj juz te panie zna a one ją i nie wiem... nie jestem pewna pozostawnia jej w prywatnym, bo póki co tak postanowiłam ale coś mi szepcze zeby spróować... kurde wiem ze jecze ale doradzcie cos
|
|
#1589 |
|
Wtajemniczenie
|
Zmysł nie mam pojęcia.. Mnie przeraża trochę 30 dzieci i dwie panie.. Ale wszytko zależy od kobiet tam pracujących - jeżeli przykładają sie do swojej pracy to ja bym chyba do prywatnego dała.. Nie sądzę,żeby teraz rezygnacja z państwowego miała wpływ na przyjęcie w przyszłości - ale może się mylę? Nie wiem jak to jest. A jakie opinie ma ten żłobek prywatny?
|
|
|
|
#1590 |
|
Rozeznanie
|
Witam się i ja z kawką
![]() zmysł a czemu zastanawiasz sie nad zmiana, coś nie tak jest? Ja bym była chyba za panstwowym. dygotka powiesz co to za puder w kamieniu? ![]() joamic pewnie że kazdy robi jak chce, przecież napisałam że to indywidualna sprawa. A z tym spaniem w kolczykach to bardziej miałam na mysli to ze nie wygodnie a nie że się moga rozpiąć.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

? Życzę żebyście obie wytrzymały całą noc 

takie maluszki same w sobie są prześliczne, po co je dodatkowo "upiększac"?
i nie zamienie na nic :P LoooFFFF
moja od miesiąca to zasypia 19-20 i po 2h juz 1wsza pobudka na cyca... od paru dni chcialam oduczuc, ale ryk taki, skrzek, jakby ze skóry obdzierali 

ale koniec końców nie przekłułam uszu B.
Podziwiam i Ciebie i Oivkę - dzielne dziewczyny
kok: 

bo juz naprawde nie wiem, a mam tylko ten tydzuen zeby cos posstanowic: