|
|
#2401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
oj ja też
Cytat:
nie ma za co Cytat:
ja się dziwię, że te nasze dzieci wytrzymują tyle czasu w takiej ciasnocie hehehe za wizytę
|
|
|
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedzeniowe, w sensie tego, że zaczęłam jeść dużo więcej niż zwykle i ciągle byłam głodna to od samego początku, jeszcze zanim dowiedziałam się o ciąży. |
|
|
|
|
|
#2403 |
|
Zakorzenienie
|
Dragusia- gratulacje
Coś ostatnio mało aktywne jestesmy... Klawiatury w dłoń! |
|
|
|
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
![]() gratuluje 'siusiaka' tez bym chciala
|
|
|
|
|
#2405 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję ![]() to trzymam kciuki za siusiaka u Ciebie ![]() mam nadzieję tylko że mój Michałek nie zamieni się w Anię
|
|
|
#2406 | |
|
Zakorzenienie
|
haaaahaaaaa
![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2407 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przyjmujemy ciepłoCytat:
Cytat:
Tż już dostał zlecenie na jutro![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do tp? To lekarz Ci powiedział, że się przesuwa? Bo z tego co czytałam, to nie ma co się sugerować wielkością dzidzi po 10 tygodniu, bo dzieci zaczynają już wtedy rosnąć różnie - tzn, mają zapisane w genach czy będą mniejsze czy większe - czy będzie ważyło niecałe 3 kg, czy może ponad 4 kgMoja koleżanka miała taka sytuację, że od początku miała wyznaczony termin porodu na 24 stycznia (tego roku) a gdy w polowie ciąży zaczęła równolegle chodzić do innego lekarza to tamten nagle zaczął się bawić w wyznaczanie terminu porodu na nowo. Wyznaczył jej na 5 stycznia, bo dziecko było duże. No i oczywiście koleżanka urodziła 22 stycznia, czyli prawie zgodnie z terminem wyznaczonym na początku ciąży. Urodziła dużego chłopaka - ważył 4300
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2012-08-27 o 23:03 |
||||||
|
|
|
|
#2408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
moja mama ma 2 braci - starszy ma parke ( c.28 i s.24, ) ale jego corka ma juz 2 dziewczynki ( 6 i 3 latka ) . mlodszy brat mamy ma 3 dziewczyny ( 17, 3 i 2 ). nas sa 3 dziewczyny (29,26 i 18 ). z czego tata ma tylko jednego brat co tez ma parke (c.19 - s.15) wiec nie powiem licze po ciuchu na susiaka ![]()
|
||
|
|
|
|
#2409 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym wczoraj po dniu w pracy wszystko mnie na wieczór rozbolało i padłam ale dziś maszeruję znowu dzielnie, chciałabym tak do grudnia pracować minimum, a najlepiej lutego. ![]() ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- No ja się lekko opuściłam, przyznaje, ale wróciłam do pracy a że w pracy non stop do mnie do pokoju ktoś włazi i o coś pyta, plus nadrabiam zaległości, to nie mam za bardzo czasu na internetowanie ![]() Pomijając już fakt, że o ciąży nikt poza szefem nie wie, i by się zdziwili skąd taki wątek otwarty :P Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2012-08-28 o 07:50 |
||
|
|
|
|
#2410 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wybaczcie Oby po tym 10tyg, troche znosniejsza byla ta ciaza... Wczoraj TZ byl na zakupach, kupil mi owoce, ser zolty, troche warzyw i dzis mi lepiej, zaczynam dzien od brzoskwini
Nie prostuje wlosow od 01.03.2012 Ost. Farbowanie 30.05.12 ![]() ŻONA OD 16.07.11 Czekamy na Bejbii! http://www.suwaczki.com/tickers/zud3ol2a133o08zn.png Spotkamy sie za http://www.suwaczki.com/tickers/cd9b3e3kdqo8qacs.png |
|
|
|
|
|
#2411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.diagmed.info.pl/index.php...racownia%20usg i medikor napewno Pewnie wybiore któreś z tych Narazie czekam do II trym zeby sie umowić, podobno najlepiej jest ok 20tc, ale to juz zalezy kto i co chce zobaczyć im wieksze dziecko tym ladniej zobaczysz jego twarz ale tym mniej ciało Dragusia piękny dzidziol!
|
|
|
|
|
|
#2412 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szybciutko rośnie! z terminem porodu to ja bym narazie poczekała. Mojej siostry dzidzia zawsze była większa na początku aż o 2 tygodnie! a później się wyrównało i urodziła dzień po terminie wyznaczonym według ostatniej OM Ale dzidzia śliczna! ciekawe czy moja coś urosła eh! jeszcze 3 tygodnie...
|
|
|
|
#2413 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym brała na Twoim miejscu l4 już teraz jak się tak czujesz. Ja firma ok, to zrozumieją, a jak ćwoki to i chodzenie do 6 miesiąca nie pomoże. Ja na szczęście czuję się bardzo dobrze plus po prostu bardzo, bardzoo lubię swoją pracę i daje mi ona masę satysfakcji. Ale jakbym się źle czuła, to po prostu poszłabym na l4. Zresztą z takimi mdłościami i samopoczuciem to i tak się chyba bardziej (jak to się u nas mówi ) robi dupo godziny niż jakoś realnie pracuje, więc nie ma co się przemęczać.
|
|
|
|
|
|
#2414 |
|
Raczkowanie
|
witajcie chyba znalazłam wątek dla siebie to znaczy dla nas, jestem na podstawie kalkulatorów w 7 tygodniu z terminem na 18.04.2013 i czekam na wizytę u gina w między czasie nerwowo powtarzam testy...i wszystkie pozytywne z dwoma kreskami
![]() jestem mamą 6 letniego łobuza i marze po cichu o córce, a jak nie będzie drugi łobuz.. wcinam mięso smażone ostro przyprawione i tony słodyczy muszę zacząć kontrolować wagę ostatnio przybrałam 26 kg ale zrzuciłam..![]() jedynie chce mi się strasznie spac...pozdrawiam wszystkie mamusie marzec-kwiecień 2013 |
|
|
|
|
#2415 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
mi sie zaczeło 6/7 tydzień i trwa do teraz juz nie tak intensywnie od kilku dni ale nadal ![]() mniam mniam też chce już święta ![]() Cytat:
widze że już kilka z nas ma usg w czwartek ja mam o 18.30 Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2416 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam termin na 12 kwietnia 2013 Ja dolaczylam do Mam wczoraj
Nie prostuje wlosow od 01.03.2012 Ost. Farbowanie 30.05.12 ![]() ŻONA OD 16.07.11 Czekamy na Bejbii! http://www.suwaczki.com/tickers/zud3ol2a133o08zn.png Spotkamy sie za http://www.suwaczki.com/tickers/cd9b3e3kdqo8qacs.png |
|
|
|
|
|
#2417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja się wczoraj najadłam pierogów ruskich mniam mniam
|
|
|
#2418 |
|
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny
![]() zapomniałam jaka to radośc kiedy rośnie w nas nowe życie.. u nas dziś oczywiście mięso kurczak w curry... to moja druga ciąża a czuje się znów jak bym poruszała się po omacku...mam pierwszą wizytę dopiero w 9 tygodniu nie wiem czy to nie za późno.. ale i tak nie mam wyboru lekarz jest na urlopie... ![]() mam pytanie to wasza pierwsza czy kolejna ciąża..mój syn powiedział mi że fajnie że pod warunkiem że będzie starszy brat...
|
|
|
|
|
#2419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście, z tego, że wracam do dzieci tez się cieszę, ale oczywiście ja ostatnio tylko o żarciu![]() Cytat:
![]() Ale brechta, poszłam wczoraj do pracy na "rozpoznanie" (sprzątanie w przedszkolu) i okazuje się, że 4 z nas w tym z szefową na czele jest w ciąży;p Przedszole się nazywa Ziarenko, a my się smiejemy, że trzeba zmienic nazwe na Nasionko
|
||
|
|
|
|
#2420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w jakim wieku masz syna?Ja już mam córcie ma 3 latka i 4 miesiąca mi za to mowi że chce i braciszka i siostrzyczke hehe---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
|
|
|
#2421 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pozatym zero stresow, beztrosko, piekna pogoda, zabawa od rana do wieczora.... no i po powrocie @ nie bylo Ja bylam w zeszlym tyg na wizycie, mi moja gin wyliczyla ze to 6/7 tc, dala skierowanie na badania te pierwsze, skierowala na usg w 10tc, i dala termin zeby sie zapisac na kolejna wizyte w 10tc, wiec mysle ze to nie jest pozno... mi moja gin powiedziala zebym o siebie dbala nie dzwigala itp, bo do 10tc mozna poronic jesli cos bedzie nie tak z fasolka,to organizm jej nie przyjmie, i zebym zrobila badania i w 10tc przyszla, bo tak to nawet nie ma co zabardzo zobaczyc.... wiec jej zaufalam.
Nie prostuje wlosow od 01.03.2012 Ost. Farbowanie 30.05.12 ![]() ŻONA OD 16.07.11 Czekamy na Bejbii! http://www.suwaczki.com/tickers/zud3ol2a133o08zn.png Spotkamy sie za http://www.suwaczki.com/tickers/cd9b3e3kdqo8qacs.png Edytowane przez barbara_barbie Czas edycji: 2012-08-28 o 08:47 |
|
|
|
|
|
#2422 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- my o drugie staraliśmy się koło roku z pierwszym wpadka ale 2 lata po ślubie dowiedziałam się o synku w połowie 3 miesiąca bo normalnie miesiączkowałam teraz książkowo brak okresu i po 3 dniach test 2 kreski....i tu po takim wyczekiwaniu strach czy nie za późno czy nie za duża różnica wieku między dziećmi...teraz wrzuciłam na luz i się ciesze zresztą dziś mamy 8 rocznice ślubu![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Barbara_barbie teraz doczytałam mamy różnice tygodnia w terminach.. będziemy razem odliczac...ja na usg umówiłam się na 3d w genomie muszę tylko wziąśc skierowanie do poradni genetycznej ja mam wadę serca, syn również co prawda nie wielka ale jest, w pierwszej na kasę robili mi wszystkie badania. |
|
|
|
|
|
#2423 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mieszkam pod Warszawa, i mialam problem z przyjeciem mnie gdziekolwiek, musialam sie dopisac na ubezpieczenie meza, bo nikogo nie obchodzilo ze ciaza jest chroniona, jest na to ustawa, i ze maja obowiazek mnie przyjac, myslalam ze juz za pozno jest, chcialam aby ktos mnie przyjal i skierowal na te 1 badania ale albo terminu nie bylo albo lekarza, albo poprostu nie bo nie ma pani ubezpieczenia pani placi. ja test robilam tydz po spodziewanej @, i od razu 2 krechy wyszly, pierwsze 2 dni to ja plakalam, nie wiedzialam co myslec, i milion pytan, co teraz bedzie, czy dam sobie rade, itp taki szok chyba potem ten stres z lekarzem, az poszlam do szpitala nowego w Grodzisku Maz. tam jest poradnia ginekologiczna, i udalo mi sie wcisnac na wizyte, juz mam karte ciazy, itp Ja mam 23 lata, w szpitalu bylam tylko raz, gdy mama mnie rodzila... No i zdrowa jestem,nie chodze prywatnie do gina, nie stac nas... bo ja nie pracuje, bylam w trakcie szukania pracy i o! fasolka Moze jedno USG te drozsze sobie zafundujemy zobaczymy, to dopiero poczatek, TZ to juz chyba wszedzie obwiescil ze bedzie dumnym tata
Nie prostuje wlosow od 01.03.2012 Ost. Farbowanie 30.05.12 ![]() ŻONA OD 16.07.11 Czekamy na Bejbii! http://www.suwaczki.com/tickers/zud3ol2a133o08zn.png Spotkamy sie za http://www.suwaczki.com/tickers/cd9b3e3kdqo8qacs.png Edytowane przez barbara_barbie Czas edycji: 2012-08-28 o 09:11 |
|
|
|
|
|
#2424 |
|
Raczkowanie
|
ciąża jest cudownym przeżyciem ale czasem w nie odpowiednim momencie..tak jak pisałam z synem nie widziałam prawie do 3 miesiąca, teraz trochę strachu ja mam już 33 lata, mąż ma firmę ja robię biurokracje, syn idzie do szkoły wydatków co nie miara...a tu dzidziuś o którego się staraliśmy i chyba już nawet odpuściliśmy po roku że jak nie to nie a tu niespodzianka...
głowa do góry państwowi lekarze też są ok, i tak najważniejsza jest położna.. bardzo się ciesze że jest tu do kogo skrobnąc, życzę Wam dziewczyny miłego dnia bez nudności |
|
|
|
|
#2425 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny
Cytat:
zapytam tej mojej prywatnej ginki. no nie wiem to co mam nie zmieniac suwaczka? mam mowic ze jestem już dziś wg moich piewszych obliczej w 13 tygodniu jak wg usg wychodzi dzis juz prawie 14? 13t6d? stripi ty zmienilas prawda? potem jak znowu pojde do luxmedu i zapytaja sie mnie to sie pomyle. nie wiem jak dziecko w 14 to ja chyba tez, najwyzej nie urodze w 40 tylko w 41 tygodniu tak ? Cytat:
Cytat:
no napewno ze twoja urosła i to o ile! ej ja nie zmieszcze 4kg klocka zeby go sama urodzic i ciekawe po kim taki wielki rosnie. za duzo drożdzy Cytat:
![]() no to niezly masz apetyt ![]() Cytat:
no kochana to ja nie wiem jak ty to zrobisz zeby conajmniej 7latka odrazu urodzić ![]() ![]() Cytat:
no nadrobilam, faktycznie ostatnio cos malo piszecie a nas przybylo. trzeba znowu wprowadzic kontrowersyjny temat to sie rozpiszecie ![]() ja zaraz lece na wizyte ale teraz bez usg tylko kontrola wynikow i mam nadzieje ze mi da na mocz i morfologie skierowanie, bo tamta moja prywatna kazala znowu zrobic. a placic nie chce. powiem wam ze chodzic do dwoch ginkow nie jest zle ale osobno wizyta osobno usg BEZ SENSU! nie wiem co za debil wymyslil.
|
|
|
#2426 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zazwyczaj gdy sie odpusci, przestanie sie starac i nakrecac to ta blokada puszcza i nagle niespodzianka Teraz juz mi przeszlo, gdyby nie te meczace nudnosci to ogolnie jestem szczesliwa :PNie martw sie, jak to ja mowie "Wszystko bedzie w czekoladzie" Rowniez milego dnia zycze!
|
|
|
|
|
#2427 |
|
Raczkowanie
|
Dragusia dzięki
![]() ale mnie oświeciłaś zapisze się państwowo do gina dodatkowo by miec skierowania na badania... |
|
|
|
|
#2428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj serdecznie masz ten sam termin co ja. tylko ja na razie sobie sama obliczylam, ale 12 wrzesnia ide do lekarza wiec pewnie cos wiecej mi powiedza, ogolnie tam gdzie mieszkam nie traktuja ciazy do 12 tyg zbyt powaznie. ale ja mam nadzieje ze bd wszytsko wporzadeczku
|
|
|
|
|
|
#2429 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
ale za darmo wszystkie badania
|
|||
|
|
|
|
#2430 |
|
Raczkowanie
|
hej Kasia ale zbieg okoliczności ja pochodzę również z sosnowca
![]() mnie się skończyły nudności jak na razie i jestem na etapie że chce mi się strasznie spac.. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

Ja do tej pory ciągle czuje, że mam pełny pęcherz lecę do kibelka a tam dwa siurki i koniec 

wygląda na to że ja także zostanę mamusią ale kwietniową. Czekam obecnie na telefon od ginekologa kiedy mam przyjechać, póki co wczoraj test i dzisiaj momentalnie pokazały dwie kreski, 10 dni po dacie planowanego okresu a go nie ma i piersi strasznie bolą w jajnikach? kręci i z dnia na dzień chodzę bardziej śpiąca.

ja mam o 18.30
05.07.2008