|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Yves Rocher - promocje, oferty, nowości - cz. IV
Cytat:
http://pieknaodzawsze.blogspot.com/2...int-creme.html |
|
|
|
|
#2822 |
|
Raczkowanie
|
Baza różana jest wspaniała, chociaż:
- nie przedłuża trwałości podkładu - nie matowi cery. Wspaniale jednak nawilża, wygładza buzię i ujednolica cerę, poprawia jej koloryt. Nie zapycha. Polecam raczej jako zastępnik dla podkładu na lepsze dni naszej cery niż jako bazę pod podkład. Ślicznie rozświetla, będzie super dla cer suchych. |
|
|
|
#2823 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2824 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie zrobiłam lawendowe spa YR swoim girom i dziś już łaskawszym okiem patrzę na te pastylki
, których mam jeszcze od gromaaaaaa...Dziś dłużej trzymałam szkity w wodzie, potem peeling YR i na koniec krem! W takiej kolejności to ma sens
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałyście, że w ofercie przy kasach są teraz błyszczyki, tzn. że nie ma już peelingu za pół ceny?
![]() W takim razie mam jeszcze "miejsce" w grouponie, może BB wezmę Próbowała już któraś?
|
#2826 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
BB jutro będę próbować z rana przy mejkapie
|
|
|
|
|
#2827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A można gdzieś tą książeczkę w necie przejrzeć? Albo któraś mogłaby mi napisać jakie dokładnie są tam oferty, bo ja nie pamiętam, a bym sobie już listę zrobiła?
|
|
#2828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Daj znać jak testy
|
|
#2829 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie chce mi się szczegółów pisać2 w cenie 1 na wybraną parę takich samych kosmetykow do pielegnacji twarzy ovale lifting krem 117 cs kuracja 112 ginseng actif krem 3w1 44 hydra vegetal zel-krem 39 riche kreme krem 149 serum vegetal krem 89 żele pod prysznic 3w cenie2 17,80zł -30% na 1 dowolny kosmetyk do makijażu -30% na dowolny kosmetyk 2 szampony za 19,90zł roślinna pielęgnacja -35% na 1 dowolny zapach -40% na 1 dowolny kosmetyk do pielegnacji ciala -40% na 1 kosmetyk do demakijazu GRATIS za dowolny zakup>6,90zł żele 50ml un matin au jardin |
|
|
|
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
|
#2831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny który jest lepszy http://www.yves-rocher.com.pl/makija...re/puder_sypki czy http://www.yves-rocher.com.pl/makija...puder_matujacy a i jeszcze jedno wasi Tż-towie uzywali może http://www.yves-rocher.com.pl/dla_me...sam_po_goleniu ??? jakie opinie??? i czy http://www.yves-rocher.com.pl/dla_me...lyn_po_goleniu o nim tez prosze opinie. Bo moj Tż zazyczył sobie płyn po goleniu ten a nie chce kupowac kota w worku
Edytowane przez martyna3275 Czas edycji: 2012-08-28 o 08:34 |
|
|
|
|
#2832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2833 |
|
Zadomowienie
|
To dobrze, że nie czytałam Twojej opinii, bo byłabym jeszcze bardziej zawiedziona.
Na razie nie jestem w ogóle zadowolona, 34,90zł to dużo jak za tak słabo napigmentowany krem, a na problematyczną skórę bez kremu się NIE NADAJE. Być może dla cer prawie idealnych i niewymagających... Zobaczę niedługo jeszcze na krem, umyję tylko włosy. Ogólnie mam cerę mieszaną, ale leczę się teraz dermatologicznie i moja skóra jest obecnie bardzo wrażliwa i wysuszona. Poczekajcie jeszcze trochę. MOJA RECENZJA: Bez żadnego kremu pod spodem (na gołą skórę) Ogólnie moja cera aktualnie jest dość trudna, ponieważ leczę się u dermatologa i mam kurację nieco złuszczającą, więc trzeba wziąć to pod uwagę w tej recenzji. Zważywszy na wrażliwość mojej skóry, podkreślenia suchych skórek bez kremu w sumie się spodziewałam, raczej nie u każdego tak musi być bez kremu, jeśli nie macie ogólnie problemów ze skórkami. Krycia praktycznie nie ma. Zapach na twarzy jest typowo pudrowy, już bardziej podobny do podkładu, ale wciąż na szczęście jest przyjemny. Krem szybko zastyga, a chcąc sprawdzić krycie dokładałam go więcej na twarz i przy rozcieraniu zaczął się rolować i ścierać, jak np. samoopalacz do nóg ten w tubce przy zbyt dużej ilości nałożenej, nieestetyczne i nadaje się do zmycia. Ale mamy też ogromny plus – krem nie jest tłusty, w moim przypadku przydałoby się tylko muśnięcie pudrem. Skóra w dotyku jest mięciutka. Odcień Medium jakby ciemnieje na twarzy, nie kryje, lecz przyciemnia w moim przypadku twarz i nie jestem zadowolona. Jestem za to prawie pewna, że Light byłby dla mnie za jasny. Wielki minus dla gamy kolorystycznej. Tylko to krycie… Prawie zerowe, nie dla problematycznych cer, dla skóry z leciutkimi problemami dla podkreślenia koloru owszem. Kolejny „krem BB”, który nie kwalifikuje się jako produkt do makijażu, raczej jako jedna z warstw. Być może mocniej kryjący puder na całość trochę by pomógł, ale nie o to mi chodziło Na kremie (Iwostin Hydratia fizjologiczny krem z ceramidami): FUUU!!! Chyba już wiem, o co chodzi – krem szybko zastyga i ja widocznie nie potrafię sobie z tym poradzić, a na kremie jest jeszcze gorzej. Nakładam normalna ilość, jak podkładu, czyli taki ok. 1cm pasek, a tu się zaczyna już nawet nie rolować, co ścierać i „zbijać” w plamy, jakby nam się podkład okropnie powycierał. Chyba wiecie o co chodzi… Nie wiem, jak trzeba nakładać ten krem, żeby było równo? Centymetr po centymetrze? Szkoda, że nie mam aparatu, bo bym Wam pokazała, co ja teraz mam na twarzy. Plama goni plamę. Do zmycia! Tak jak pisałam, może dla bezproblemowej skóry się będzie nadawał… Cóż, spuszczam głowę i wracam pokornie do minerałów, jestem tylko wściekła, bo już BB od Garniera za niecałe 15zł był lepszy niż to. 35zł to dla mnie sporo jak za taki bubel… Chcecie, to spróbujcie, ale naprawdę – weźcie wcześniej jakieś próbki. Ogólnie odnoszę wrażenie, że ta moda na BB kremy to tylko wyciąganie kasy… Już lepiej zainwestować w lżejszy podkład. Jedyne co mi się podoba, to miękka w dotyku skóra, ale już po samym Iwostinie jest podobne wrażenie. Ja osobiście nie polecam kupować tego czegoś w ciemno. Na temat trwałości nic nie powiem, bo idę to zmyć. Ale nie spodziewałabym się cudów, krycie jest małe, więc nie oceniałabym tego kremu tak jak podkładu pod względem trwałości. Przejechałam dłonią po policzkach i pięknie się roluje... Ech, chyba pójdzie w świat i może ktoś inny go polubi, będzie dla kogoś super, jak dla koleżanki wcześniej. Edytowane przez malyszkicownik Czas edycji: 2012-08-28 o 10:29 |
|
|
|
#2834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam puder matujący - moja siostra używa i bardzo sobie chwali. Właśnie dzisiaj idę sobie go kupić, jest na przecenie po 39,90 PLN w sklepach stacjonarnych.
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2837 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nawet nie będę próbować tego bb kremu, bo ja mam tak problematyczną i alergiczną skórę, że boję się, żeby mi coś nie wywaliło na niej znowu i żeby gorszego kuku sobie nie zrobić...
|
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
strasznie się napaliłam na ten BB krem
muszę zdobyć próbki i przetestować! dziwne, nie wspominają o tych kremach na fb.
Jaś 20.06.2015 06.09.2014 Edytowane przez rybkaa90 Czas edycji: 2012-08-28 o 11:47 |
|
|
|
#2839 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A więc oddam BB krem YR Medium, użyty 2 razy
|
|
|
|
|
#2840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis jest moj trzeci dzien z kremem BB
![]() Uzywalam na gola skore i na krem nawilzajacy - w obu przypadkach ok! * Solo - bylo mi troche "za malo" , ale dla cery bez szczegolnych potrzeb nawilzajacych powinien byc wystarczajacy. * Na krem Terra Naturi Wildrose & Ginko - efakt podobny, tylko nawilzenie lepsze. Nic sie nie sciera, nie roluje, gladziutka buzia, stonowana, ujednolicony koloryt, krycie minimalne. * Na krem dermatologiczny (tez mam problemy ) - dokladnie j.w.Ja jestem zadowolona i polecam Jedynie do krycia moge sie przyczepic. Jednak co skora to inne wymagania, warto prosic o probki lub odlewki (u mnie bez problemu - nawet sama pani ekspedientka zaproponowala )
|
|
|
|
#2842 | |
|
Zadomowienie
|
Ale już wysłałam przecież Twoją wymiankę
Nie chcę robić odlewek, nie opłaca mi się to niestety, ostatnio dużo się wymieniałam i za same te wysyłki miałabym drugi krem i jeszcze trochę ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na tubce nic ni ma Na szybko wklejam zdjecia - mam odcien Light |
|
|
|
|
#2845 |
|
Zadomowienie
|
Szkoda, byłam ciekawa, może się czymś różni... Jeszcze spróbuję może kiedyś, nie wiem
|
|
|
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ktoś wstawiał real foto tej kosmetyczki?
Nie mogę znaleźć a nie wiem czy nie wycofać zamówienia.
|
#2847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam zwykle problem zeby sobie dobrac odpowiedni "makijaz" - kiedy uzywalam wszystkiego po kolei: kremu, bazy, podkladu, pudru - bylo mi tego za duzo Skora sie dusila i odwdzieczala brzydkimi niespodziankami...Dlugo szukalam produktu, ktory spelnialby funkcje nawilzajaco-koloryzujaca. YR BB - nie jest moze idealem (zyczylabym sobie lepszego krycia jednak), ale jak na szybki makijaz z rana dla mnie jest na serio ok |
|
|
|
|
#2848 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak się nadal nie polubimy, no to trudno
|
|
|
|
|
#2849 |
|
Zadomowienie
|
Ktoś już wstawiał, ale dorzucę jeszcze moje. Nie wiem, ja jestem zadowolona z tej kosmetyczki, jak na gratis to nie jest zła i dużo się w nią zmieści.
Przy okazji pojemniki i woda Monoi bezalkoholowa ze składem. |
|
|
|
#2850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

, których mam jeszcze od gromaaaaaa...

Próbowała już któraś?

nie chce mi się szczegółów pisać

06.09.2014
)