|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł ![]() |
|||
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,72% |
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
2 | 3,45% |
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
1 | 1,72% |
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
0 | 0% |
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
0 | 0% |
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
8 | 13,79% |
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
2 | 3,45% |
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
5 | 8,62% |
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
14 | 24,14% |
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
2 | 3,45% |
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
1 | 1,72% |
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
1 | 1,72% |
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
0 | 0% |
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
17 | 29,31% |
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
4 | 6,90% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Jaś, Antoś wszystkiego co najsłodsze w życiu z okazji pierwszych urodzin
![]()
#4682 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Dzień dobry
![]() Wszystkiego najlepszego dla Jasia i Antosia! Dziewczywny, widzę, że u Was też problemy z uzębieniem. Ja od ubiegłego sierpnia (porodu) to już 4 ząb lęczę (drugi kanałowy i podobno koleny nadaje się do leczenia)! Jak tak dalej będzie, to chyba zbankrutuję ... i wszystkie zęby będę miała leczone! ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Maiałam jeszcze napisać, że załączyłyście śliczne zdjęcia dzieciaków. ania - zazdroszczę takeigo aktywnego wypoczynku, mój mąż niestety z tych co nie lubią chodzić po górach ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4683 |
Zakorzenienie
|
Jaś , Antoś wszystkiego co najlepsze chłopaki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4684 |
Raczkowanie
|
ania - gratuluję kolejnej ciąży!!!!
Ale musisz być silna kobitka że się na takię wędrówki wybierasz, rozumiem, że brak typowo ciążowych objawów? |
![]() ![]() |
![]() |
#4685 |
Zakorzenienie
|
Jasiu i Antosiu - wszystkiego najlpszego z okazji roczku
![]() ![]() ale mam nudną robotę dziś.. ![]() o coś Was miałam zapytać i zapomniałam..... aha jakby któraś chciała te paputki z fastdeal'a to nadal jest oferta - ważna do północy https://www.fastdeal .pl/oferta-zakupy-grupowe/warszawa/ekotuptusie-buciki-paputki-kapcie-papcie-dzieci/6263 usunąć spację przed .pl za 25zł lub 27zł z przesyłką już - ponoć fajne te paputki ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-08-28 o 08:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4686 |
Rozeznanie
|
trzeba wstawać do chirurga, to Zuzia śpi w najlepsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4687 |
Zakorzenienie
|
Marzenko
napisz mi na kom co z jutrem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4688 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, piszecie, że nie zostawiłyście/ nie zostawicie swoich pociech na kilka dni, ja nie widze w tym nic złego, mój mały łącznie bez nas (mnie i męża) spędził około 7 tygodni (łącznie, nie jednorazowo) u dziadków - zarowno moich rodziców jak i teściów i nie widzę w tym nic złego. U nas babcie zajmują się na zmiane Rafciem jak jesteśmy w pracy i tak się złożyło, że żadna nie mogła sprawować opieki u nas w domu albo mnie nie było od pon do piątku.
Jak po małego jedziliśmy nie widziałam większej różnicy, no może został trochę bardziej rozpuszczony..., ale i tak był szczęśliwy. Chociaż teraz widzę, że im będzie starszy to będzie trudniej, bo rozbi się coraz bardziej rozumny ![]() Dla mnie oczywiście dziecko jest najważniejsze, ale nie chce rezygnować z pracy, która daje mi dużo satysfakcji, ale niestety wymaga wyjazdów kilkudniowych, więc staram się to jakoś pogodzić. W końcu szczęśliwa mama, to szczęśliwe dziecko ... ![]() Ale sie rozpisałam, nie zlinczujcie manie za moje wywody ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4689 |
Zakorzenienie
|
spoko, ja tam daje dziecko do zlobka, to wcale nie mniej wyrodne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4691 | |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() O matko jaka ja jestem dziś niewyspana ![]() Miałam dziś koszmar.... z rodziną TŻ w rolach głównych ![]() Wczoraj dyskutowaliśmy z TŻ na temat szczepionki MMR i stwierdziliśmy, że Julka zaszczepimy potem tylko na odrę. Tylko zastanawiamy się jak to ominąć, jakś zgodę podpisać? Któraś na to nie szczepiła?? Cytat:
Trzymam ![]() Co do spania to ja najpóźniej chodzę o 23. Aniu jakie boskie zdjęcie!Jak samopoczucie? Adaś słodki chłopak, za to mój taki nerwus się zrobił! Jak coś mu się nie podoba to aż się tak napina, trzęsie się, podnosi rączki, wystawia dolne ząbki napinając mięśnie żuchwy i szyi. Trochę śmiesznie to wygląda ale ja też byłam taki nerwus. I zostałam do tej pory ![]() Kajool no właśnie gdzie się wybierasz? Telik ja też mam chaos w domu ![]() Ten mały Kostuś o którym wam kiedyś pisałam, że leży w szpitalu na zachłystowe zapalenie płuc znów w szpitalu leży- od soboty. Ma teraz 4 miesiące. Cały czas pojawia się krew w kupce. Trochę chorowity dzieciaczek. Szkoda go ale cóż zrobić... ![]() Przepraszam, że tak po łebkach ale oczy mam na wpół otwarte. Lecę kawę zrobić bo naprawdę zaraz zasnę...
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4692 |
Rozeznanie
|
Jasiu, Antosiu 100Lat Przystojniaki! Zdrówka, nie schodzącego usmiechu na twarzy!!!!
ja troszkę zazdroszcze tym mamusiom, które moga, mają możliwośc zostawienia swoich pociech np. u dziadków. Jeszcze kilka mcy temu nie wyobrażałam sobie małej z nikim zostawić, ale teraz kiedy jest taka rozumna, taka duża, "samodzielna" to z chęcią bym ją dała na "wakacje". Na pewno bym tęskniła, większośc czasu myslała co u niej, dzwoniła co rusz...ale potrzebowałabym takiego wytchnienia ![]() Dlatego Anka nie będe linczowac, tylko pocichu zazdroszcze sytuacji ![]() Stresuje się dziś troszkę, bo mają pdoesłac nową wersję domniemanego kontraktu męża, w pt jak coś jest rozwiązanie dotychczasowej umowy.....taka wielka niewiadoma przed nami, boję się, że ciągle będziemy tacy "niestabilni"finansowo... ... |
![]() ![]() |
![]() |
#4693 |
Wtajemniczenie
|
alibany ja mam też takie podejście - po cichutku "zazdroszczę" możliwości zostawienia dziecka... ja bym pewnie mogła-dziadkowie (obojętnie czy moi rodzice, czy teściowie) bardzo by się ucieszyli, że mogą pobyć z wnuczką, ale u nas ciągle jeszcze UU rządzi, więc chwilowo nie mogę skorzystać
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4694 |
Zakorzenienie
|
Anka spoko, ja nie potępiam takich zachowań. Podziwiam że ktoś umie się tak wyluzować i jechać na tydzień na wczasy
![]() Alibany trzymam kciuki za pomyślne rozwiąznie sprawy. Jak z Twoją pracą? wysyłasz cv? jak tak patrzę na oferty to ciężko wogóle gdzieś cv wysłać. na pracuj.pl to raczej takie ogłoszenia dla konkretnych osób, z doświadczeniem i pojęciem...
#4695 |
Zakorzenienie
|
Jasiu, najsłodszy blondasku, ciocia brumkowa życzy Ci stu przyjemnych, łatwych, zdrowych lat!!!
![]() ![]() ![]() Antosiu, słoneczko - wszystkiego naj naj naj! ![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-08-28 o 10:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4696 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja np nie umiałabym póki co zostawic Martyny na noc u dziadków. ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- TELIKOWY JASIU i AGOWY ANTOSIU WSZYTSKIEGO CO NAJLEPSZE W KOLEJNYM ROKU ŻYCIA
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4697 | |
Zadomowienie
|
Sto lat, sto lat niech żyją, żyją Nam.
Sto lat, sto lat niech żyją, żyją Nam... ![]() A kto?JOHNY & ANTHONY! ![]() Najlepszego przystojniacy kochani. ![]() ![]() ![]() Nie będę pisać, jak przeczytałam to zdrobnienie. ![]() Cytat:
![]() Aaniu, na tym zdjęciu wygląda jakby miś służył za przynętę dla Adasia. ![]() ![]() Madziaranew, super przyjęcie. ![]() ![]() DDewik, Borys przystojniak i ma świetne imię! ![]() Anka, dla mnie to co innego. Taką masz pracę, która wymaga wyjazdów. Mnie jedynie dziwi fakt, że ktoś zakłada rodzinę, a wolne chwile/wakacje chce spędzać bez niej.(dziwi mnie, ale też nie będę potępiać ![]() ![]() Telik, Ty mi się tu bez zdjęć nie pokazuj. ![]() ![]() Kajool, mów o co chodzi z tym pakowaniem, bo już mi się w nocy śniło, że pojechałam z Hanią Ci pomagać przy przeprowadzce do tż. ![]() Patik, no widzisz jest światełko w tunelu. ![]() ![]() Pieleszko, no to znalazłaś sposób na tż i wszyscy na tym korzystają. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4698 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Marzenka do pakowania pomocy juz nie potrzebuje, ale mozesz przyjechac na kawe ![]() JASIU i ANTOSIU STO LAT MALUCHY SLODKIE!!!!
![]() ![]() |
![]() |
#4699 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jak, napisz proszę ![]() Jade na działkę. Ładna pogoda, może ostatni raz w tym sezonie ;(, więc szybko się z Tymciem spakujemy i jedziemy ![]() ![]()
![]() |
#4700 |
Raczkowanie
|
eveewe, alibany, Pieleszka – dzięki, że trochę rozumiecie!!!
![]() Pierwszy raz, jak zawiozłam małego i wracałam sama, to nieźle się poryczałam i bardzo się zastanawiałam, czy nie próbować zmienić pracy. Jednak 5 dni rozłąki szybko minęło (oczywiście baaaaardzo tęskniłam, myślałam, co robi, czy zjadł wszystko itp.) i kolejnym razem było już łatwiej. a co do zmiany pracy po rozmowie z mężem doszliśmy do wniosku, że to nie jest dobre rozwiązanie, ponieważ w nowej pracy nie wiadomo na kogo się trafi, jakie warunki, i na początku zawsze trzeba poświęcić dużo czasu na wdrożenie się, itp. A w obecnej to chociaż wiem, jakie panują zasady, że gdy nagle potrzebuję urlopu to go dostanę, panuje spoko atmosfera, wiem na czym stoję… patik87, marzena_S– na wakacje bez dziecka na pewno bym nie wyjechała, w końcu to jest wolny czas dla rodziny, przede wszystkim na nadrobienie czasu z dzieckiem, którego w trakcie tygodnia tak mało… ![]() patik87 - to kiedy będziemy mogli składać gratulacje z okazji obrony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4701 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ja raz na tydzień coś wyślę, ale tak jak piszesz, większośc ofert to albo dla specjalistów, konkretnych zawodów, albo takie firmy "krzak"...ciężko Cytat:
![]() ![]() marzenka dziękuję ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4702 |
Zakorzenienie
|
#4703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż nie raz mama przyjechała- jak .ię broniłam. Ale jak zadzwoniłam, że wracam, o już ubrana była i gotowa do wyj.cia... Antoni i Janie! ![]() 1000 lat na.ze kochane chłopaki! zdrówka, miło.ci i duuużo cukierków ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-08-28 o 11:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4705 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wręcz moge powiedzieć, że muszę im odmawiać, bo najchętniej to chcieliby, żeby był z nimi cały czas... ![]() Marina bardzo współczuję, że nikt nie może się chociaż na pół dnia zająć Igim (poza wspomnianą kuzynką, która za chwile będzie miała mniej czasu, bo pójdzie do szkoły), bo pamiętma jak jeszcze byłam na macierzyńskim i Rafciu miał kolki, jka chciałam chociaż godzinkę posiedzieć, w spokoju coś przeczytać... Z tego co pamiętam, pisałaś, że może uda się ze złobkiem, to trochę odetchniesz no i w kwestii finansowej byłoby lepiej. ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I też Ci .ię nie dziwię - jak alibany zazdro.zczę ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4708 |
Zakorzenienie
|
Beatko - kupiłam paputki-tuptusie
![]() Sowy ![]()
#4709 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cos ciekawego znalazłam na stronach zusu Zasiłek macierzyński przysługuje objętym ubezpieczeniem chorobowym:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:57.