Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-28, 08:25   #4681
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Jaś, Antoś wszystkiego co najsłodsze w życiu z okazji pierwszych urodzin

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 08:41   #4682
anka_1984
Raczkowanie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Dzień dobry

Wszystkiego najlepszego dla Jasia i Antosia!

Dziewczywny, widzę, że u Was też problemy z uzębieniem. Ja od ubiegłego sierpnia (porodu) to już 4 ząb lęczę (drugi kanałowy i podobno koleny nadaje się do leczenia)! Jak tak dalej będzie, to chyba zbankrutuję ... i wszystkie zęby będę miała leczone!

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Maiałam jeszcze napisać, że załączyłyście śliczne zdjęcia dzieciaków.

ania - zazdroszczę takeigo aktywnego wypoczynku, mój mąż niestety z tych co nie lubią chodzić po górach ...
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 08:47   #4683
dziubek79
Zakorzenienie

Jaś , Antoś wszystkiego co najlepsze chłopaki
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 08:48   #4684
anka_1984
Raczkowanie

ania - gratuluję kolejnej ciąży!!!!
Ale musisz być silna kobitka że się na takię wędrówki wybierasz, rozumiem, że brak typowo ciążowych objawów?
Stary 2012-08-28, 08:49   #4685
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Jasiu i Antosiu - wszystkiego najlpszego z okazji roczku

ale mam nudną robotę dziś..

o coś Was miałam zapytać i zapomniałam.....

aha jakby któraś chciała te paputki z fastdeal'a to nadal jest oferta - ważna do północy

https://www.fastdeal .pl/oferta-zakupy-grupowe/warszawa/ekotuptusie-buciki-paputki-kapcie-papcie-dzieci/6263 usunąć spację przed .pl

za 25zł lub 27zł z przesyłką już - ponoć fajne te paputki

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-08-28 o 08:51
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 08:57   #4686
CookieMonsters
Rozeznanie

trzeba wstawać do chirurga, to Zuzia śpi w najlepsze
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 09:05   #4687
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Marzenko
napisz mi na kom co z jutrem
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 09:06   #4688
anka_1984
Raczkowanie

Dziewczyny, piszecie, że nie zostawiłyście/ nie zostawicie swoich pociech na kilka dni, ja nie widze w tym nic złego, mój mały łącznie bez nas (mnie i męża) spędził około 7 tygodni (łącznie, nie jednorazowo) u dziadków - zarowno moich rodziców jak i teściów i nie widzę w tym nic złego. U nas babcie zajmują się na zmiane Rafciem jak jesteśmy w pracy i tak się złożyło, że żadna nie mogła sprawować opieki u nas w domu albo mnie nie było od pon do piątku.
Jak po małego jedziliśmy nie widziałam większej różnicy, no może został trochę bardziej rozpuszczony..., ale i tak był szczęśliwy.
Chociaż teraz widzę, że im będzie starszy to będzie trudniej, bo rozbi się coraz bardziej rozumny

Dla mnie oczywiście dziecko jest najważniejsze, ale nie chce rezygnować z pracy, która daje mi dużo satysfakcji, ale niestety wymaga wyjazdów kilkudniowych, więc staram się to jakoś pogodzić.
W końcu szczęśliwa mama, to szczęśliwe dziecko ...

Ale sie rozpisałam, nie zlinczujcie manie za moje wywody ... ale ja to chyba jedyna wyrodna, która tak postępuję
Stary 2012-08-28, 09:27   #4689
83monia
Zakorzenienie

spoko, ja tam daje dziecko do zlobka, to wcale nie mniej wyrodne

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 09:33   #4690
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, piszecie, że nie zostawiłyście/ nie zostawicie swoich pociech na kilka dni, ja nie widze w tym nic złego, mój mały łącznie bez nas (mnie i męża) spędził około 7 tygodni (łącznie, nie jednorazowo) u dziadków - zarowno moich rodziców jak i teściów i nie widzę w tym nic złego. U nas babcie zajmują się na zmiane Rafciem jak jesteśmy w pracy i tak się złożyło, że żadna nie mogła sprawować opieki u nas w domu albo mnie nie było od pon do piątku.
Jak po małego jedziliśmy nie widziałam większej różnicy, no może został trochę bardziej rozpuszczony..., ale i tak był szczęśliwy.
Chociaż teraz widzę, że im będzie starszy to będzie trudniej, bo rozbi się coraz bardziej rozumny

Dla mnie oczywiście dziecko jest najważniejsze, ale nie chce rezygnować z pracy, która daje mi dużo satysfakcji, ale niestety wymaga wyjazdów kilkudniowych, więc staram się to jakoś pogodzić.

Ale sie rozpisałam, nie zlinczujcie manie za moje wywody ... ale ja to chyba jedyna wyrodna, która tak postępuję
a tam zlinczuja - dobrze jest. Skoro twoja praca wymaga wyjazdow ok. ja sama jak ide na impreze zostawiam mala u mojej mamy i nie widze w tym nic zlego. Pracuje tez, wiec pol dnia marysia spedza z babcia.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 09:36   #4691
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Dzień dobry
O matko jaka ja jestem dziś niewyspana
Miałam dziś koszmar.... z rodziną TŻ w rolach głównych
Wczoraj dyskutowaliśmy z TŻ na temat szczepionki MMR i stwierdziliśmy, że Julka zaszczepimy potem tylko na odrę. Tylko zastanawiamy się jak to ominąć, jakś zgodę podpisać?
Któraś na to nie szczepiła??
Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Witam nieludzką porą
do niespania o tej godzinie moze mnie zmusic tylko dziecko, albo moj byly
byłam dzisiaj u tego fryzjera ( Chelsea jest całkiem nieźle, chyba) i u dentysty byłam i też nie było źle. a jutro chirurg normalnie dni pełne wrażeń. ale ponieważ o tej porze zwykle śpie, to nawet nie wiem co mam pisać
No to super! Pochwal się fryzurą!
Trzymam za chirurga.
Co do spania to ja najpóźniej chodzę o 23.

Aniu jakie boskie zdjęcie!Jak samopoczucie?
Adaś słodki chłopak, za to mój taki nerwus się zrobił!

Jak coś mu się nie podoba to aż się tak napina, trzęsie się, podnosi rączki, wystawia dolne ząbki napinając mięśnie żuchwy i szyi. Trochę śmiesznie to wygląda ale ja też byłam taki nerwus. I zostałam do tej pory Będzie miał po mnie charakterek.

Kajool no właśnie gdzie się wybierasz?
Telik ja też mam chaos w domu

Ten mały Kostuś o którym wam kiedyś pisałam, że leży w szpitalu na zachłystowe zapalenie płuc znów w szpitalu leży- od soboty. Ma teraz 4 miesiące. Cały czas pojawia się krew w kupce.
Trochę chorowity dzieciaczek. Szkoda go ale cóż zrobić...

Przepraszam, że tak po łebkach ale oczy mam na wpół otwarte. Lecę kawę zrobić bo naprawdę zaraz zasnę...

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 09:49   #4692
alibany
Rozeznanie

Jasiu, Antosiu 100Lat Przystojniaki! Zdrówka, nie schodzącego usmiechu na twarzy!!!!

ja troszkę zazdroszcze tym mamusiom, które moga, mają możliwośc zostawienia swoich pociech np. u dziadków. Jeszcze kilka mcy temu nie wyobrażałam sobie małej z nikim zostawić, ale teraz kiedy jest taka rozumna, taka duża, "samodzielna" to z chęcią bym ją dała na "wakacje". Na pewno bym tęskniła, większośc czasu myslała co u niej, dzwoniła co rusz...ale potrzebowałabym takiego wytchnienia
Dlatego Anka nie będe linczowac, tylko pocichu zazdroszcze sytuacji

Stresuje się dziś troszkę, bo mają pdoesłac nową wersję domniemanego kontraktu męża, w pt jak coś jest rozwiązanie dotychczasowej umowy.....taka wielka niewiadoma przed nami, boję się, że ciągle będziemy tacy "niestabilni"finansowo... ...
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 09:56   #4693
pieleszka
Wtajemniczenie

alibany ja mam też takie podejście - po cichutku "zazdroszczę" możliwości zostawienia dziecka... ja bym pewnie mogła-dziadkowie (obojętnie czy moi rodzice, czy teściowie) bardzo by się ucieszyli, że mogą pobyć z wnuczką, ale u nas ciągle jeszcze UU rządzi, więc chwilowo nie mogę skorzystać nie mówię tu o tygodniu - tyle bym psychicznie nie wytrzymała, ale tak na dzień i noc to nie widzę problemu ale pewnie mi lżej niż mamom nie pracującym.. ja już Hankę zostawiam odkąd skończyła pół roku i to obcym ludziom: najpierw żłobek, teraz niania, więc pewnie mi łatwiej sobie wyobrazić taką "rozłąkę" z dzieckiem. zwłaszcza, że to już nie taki bezbronny niemowlaczek,a całkiem "sprytne" małe dziecko

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 10:02   #4694
patik87
Zakorzenienie

Anka spoko, ja nie potępiam takich zachowań. Podziwiam że ktoś umie się tak wyluzować i jechać na tydzień na wczasy a praca i wyjazdy służbowe, zostawienie z nianią, babcią na noc czy dzień to nie to samo.

Alibany trzymam kciuki za pomyślne rozwiąznie sprawy. Jak z Twoją pracą? wysyłasz cv? jak tak patrzę na oferty to ciężko wogóle gdzieś cv wysłać. na pracuj.pl to raczej takie ogłoszenia dla konkretnych osób, z doświadczeniem i pojęciem...
Stary 2012-08-28, 10:05   #4695
brumek
Zakorzenienie

Jasiu, najsłodszy blondasku, ciocia brumkowa życzy Ci stu przyjemnych, łatwych, zdrowych lat!!!

Antosiu, słoneczko - wszystkiego naj naj naj!

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-08-28 o 10:58
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 10:15   #4696
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:

Jaka wyrodna Kazdy postepuje tak jak chce. jeżeli jestes szczesliwa, spełniaz sie a dziecko na tym nie cierpi 9a nie cierpi bo jest z ukochanymi dziadkami) to wszytsko jest w jak najlepszym porzadku. Tak jak napisałas szczesliwa mama=szczesliwe dziecko.
Ja np nie umiałabym póki co zostawic Martyny na noc u dziadków.

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

TELIKOWY JASIU i AGOWY ANTOSIU WSZYTSKIEGO CO NAJLEPSZE W KOLEJNYM ROKU ŻYCIA

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 10:24   #4697
marzena_S
Zadomowienie

Sto lat, sto lat niech żyją, żyją Nam.
Sto lat, sto lat niech żyją, żyją Nam...
A kto?
JOHNY & ANTHONY!
Najlepszego przystojniacy kochani.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Cookasku, to o której Ty chadzasz spać normalnie?
Nie będę pisać, jak przeczytałam to zdrobnienie.

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Stresuje się dziś troszkę, bo mają pdoesłac nową wersję domniemanego kontraktu męża, w pt jak coś jest rozwiązanie dotychczasowej umowy.....taka wielka niewiadoma przed nami, boję się, że ciągle będziemy tacy "niestabilni"finansowo... ...
Trzymam żeby wyszło jak najbardziej pomyślnie dla Was.

Aaniu, na tym zdjęciu wygląda jakby miś służył za przynętę dla Adasia. Jestem w szoku, że taki maluch dzielnie zwiedza i maszeruje razem z Wami.

Madziaranew, super przyjęcie. Śliczne jesteście obie i też widzę Cię po raz pierwszy.

DDewik, Borys przystojniak i ma świetne imię!

Anka, dla mnie to co innego. Taką masz pracę, która wymaga wyjazdów. Mnie jedynie dziwi fakt, że ktoś zakłada rodzinę, a wolne chwile/wakacje chce spędzać bez niej.(dziwi mnie, ale też nie będę potępiać) Dzieci szybko rosną i takie wspólne wakacje nie będą trwać wiecznie.

Telik, Ty mi się tu bez zdjęć nie pokazuj.

Kajool, mów o co chodzi z tym pakowaniem, bo już mi się w nocy śniło, że pojechałam z Hanią Ci pomagać przy przeprowadzce do tż.

Patik, no widzisz jest światełko w tunelu. Zaraz się będziesz chwalić, że obroniłaś się na 5!

Pieleszko, no to znalazłaś sposób na tż i wszyscy na tym korzystają. Mama ma spokój, Hania się dotlenia a tż robi co lubi.
Stary 2012-08-28, 10:31   #4698
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Kajoolku
Jedziesz do Tzta?
Trzymam kciuki za was
Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Proszę bardzo Brumku
Moj Borysek nad morzem na początku czerwca

Kajoolku faktycznie samo centrum, trzymam kciuki za wyjazd i bycie "wreszcie razem"
Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Śliczne jesteście dziewczyny

Uwielbiam to dziecko

A my to niby zdjęć nie lubimy oglądać ?

Co mnie ominęło, że dopiero teraz się dowiaduje że Kajool wyjeżdża?!!

Eh tż poszedł się położyć ze slowami "idę już do łóżka, ale nie zasnę Ci jeszcze" - po 5 min tak chrapie że pewnie sąsiedzi go slyszą
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Kajool wyjeżdżasz??? coś mnie chyba ominęło
Cytat:
Kajool, ale Ty do rodziców na razie tak? Nie do męża?
Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Kajool wyjeżdża ?????????????????
Chyba jeszcze nie
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
eh wiesz widzisz chyba nic z tego nie wyjdzie bo brakuje organizacji wszystkim. Zero odzewu. No sonda z datą i nazwą miasta byłaby ok, konktertnie by było kto kiedy może i gdzie. Wiadomo że wszystkich i tak nie zbierzemy, ba, nawet połowy. Ja to mogę do Wawy, Rzeszowa, Radomia..

zasiałaś zamęt kajool gdzie wyruszasz, do męża wreszcie?

ślicznego masz synka, i jaki elegancik na huśtawce.

Madziara ja Cię chyba nie widziałam nigdy, lachon z Ciebie.

Cześć.

Dziewczyny mogę drukować pracę Już z górki powinno być.
Jeszcze ta prezentacja.
Qrwa nadal mnie coś tam na górze w zębach ćmi.
Cytat:
to sie szybko sprawili mam nadzieje, że w całości doszło, bo to była moja pierwsza samodzielnie zapakowana paczka w życiu

ja to tak 21:30 zaraz po tym jak Zuzia zaśnie, od jej urodzenia tak mam

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
O matko jaka ja jestem dziś niewyspana
Miałam dziś koszmar.... z rodziną TŻ w rolach głównych
Wczoraj dyskutowaliśmy z TŻ na temat szczepionki MMR i stwierdziliśmy, że Julka zaszczepimy potem tylko na odrę. Tylko zastanawiamy się jak to ominąć, jakś zgodę podpisać?
Któraś na to nie szczepiła??

No to super! Pochwal się fryzurą!
Trzymam za chirurga.
Co do spania to ja najpóźniej chodzę o 23.

Aniu jakie boskie zdjęcie!Jak samopoczucie?
Adaś słodki chłopak, za to mój taki nerwus się zrobił!

Jak coś mu się nie podoba to aż się tak napina, trzęsie się, podnosi rączki, wystawia dolne ząbki napinając mięśnie żuchwy i szyi. Trochę śmiesznie to wygląda ale ja też byłam taki nerwus. I zostałam do tej pory Będzie miał po mnie charakterek.

Kajool no właśnie gdzie się wybierasz?
Telik ja też mam chaos w domu

Ten mały Kostuś o którym wam kiedyś pisałam, że leży w szpitalu na zachłystowe zapalenie płuc znów w szpitalu leży- od soboty. Ma teraz 4 miesiące. Cały czas pojawia się krew w kupce.
Trochę chorowity dzieciaczek. Szkoda go ale cóż zrobić...

Przepraszam, że tak po łebkach ale oczy mam na wpół otwarte. Lecę kawę zrobić bo naprawdę zaraz zasnę...
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Sto lat, sto lat niech żyją, żyją Nam.
Sto lat, sto lat niech żyją, żyją Nam...
A kto?
JOHNY & ANTHONY!
Najlepszego przystojniacy kochani.

Trzymam żeby wyszło jak najbardziej pomyślnie dla Was.

Aaniu, na tym zdjęciu wygląda jakby miś służył za przynętę dla Adasia. Jestem w szoku, że taki maluch dzielnie zwiedza i maszeruje razem z Wami.

Madziaranew, super przyjęcie. Śliczne jesteście obie i też widzę Cię po raz pierwszy.

DDewik, Borys przystojniak i ma świetne imię!

Anka, dla mnie to co innego. Taką masz pracę, która wymaga wyjazdów. Mnie jedynie dziwi fakt, że ktoś zakłada rodzinę, a wolne chwile/wakacje chce spędzać bez niej.(dziwi mnie, ale też nie będę potępiać) Dzieci szybko rosną i takie wspólne wakacje nie będą trwać wiecznie.

Telik, Ty mi się tu bez zdjęć nie pokazuj.

Kajool, mów o co chodzi z tym pakowaniem, bo już mi się w nocy śniło, że pojechałam z Hanią Ci pomagać przy przeprowadzce do tż.

Patik, no widzisz jest światełko w tunelu. Zaraz się będziesz chwalić, że obroniłaś się na 5!

Pieleszko, no to znalazłaś sposób na tż i wszyscy na tym korzystają. Mama ma spokój, Hania się dotlenia a tż robi co lubi.
Odpowiadam zbiorowo, bo rzeczywiscie wyszlo z tego zamieszanie. Spakowalam dobytek z mieszkania, wyprowadzka na razie do rodzicow niestety... Do TZ ciagle nie wiemkiedy

Marzenka do pakowania pomocy juz nie potrzebuje, ale mozesz przyjechac na kawe

JASIU i ANTOSIU STO LAT MALUCHY SLODKIE!!!!
Stary 2012-08-28, 10:38   #4699
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mogę drukować pracę Już z górki powinno być.
Jeszcze ta prezentacja.
Wreszcie się pozbędziesz szanownej promotorki raz na zawsze

Cytat:
ja to tak 21:30 zaraz po tym jak Zuzia zaśnie, od jej urodzenia tak mam
Podziwiam koleżankę

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Brumciu a wiesz ze siostrzenice kocham jak corke ,mieszkalysmy w jednym domu jak byla malutka
To jakbyś w lustro patrzyła A siostra też do Ciebie taka podobna?

Cytat:

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Jak, napisz proszę

Jade na działkę. Ładna pogoda, może ostatni raz w tym sezonie ;(, więc szybko się z Tymciem spakujemy i jedziemy Tylko oczywiście spania tam się obawiam, więc nie wiem ile wytrzymamy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-28, 10:38   #4700
anka_1984
Raczkowanie

eveewe, alibany, Pieleszka – dzięki, że trochę rozumiecie!!!
Pierwszy raz, jak zawiozłam małego i wracałam sama, to nieźle się poryczałam i bardzo się zastanawiałam, czy nie próbować zmienić pracy. Jednak 5 dni rozłąki szybko minęło (oczywiście baaaaardzo tęskniłam, myślałam, co robi, czy zjadł wszystko itp.) i kolejnym razem było już łatwiej.
a co do zmiany pracy po rozmowie z mężem doszliśmy do wniosku, że to nie jest dobre rozwiązanie, ponieważ w nowej pracy nie wiadomo na kogo się trafi, jakie warunki, i na początku zawsze trzeba poświęcić dużo czasu na wdrożenie się, itp. A w obecnej to chociaż wiem, jakie panują zasady, że gdy nagle potrzebuję urlopu to go dostanę, panuje spoko atmosfera, wiem na czym stoję…

patik87, marzena_S– na wakacje bez dziecka na pewno bym nie wyjechała, w końcu to jest wolny czas dla rodziny, przede wszystkim na nadrobienie czasu z dzieckiem, którego w trakcie tygodnia tak mało…
patik87 - to kiedy będziemy mogli składać gratulacje z okazji obrony
Stary 2012-08-28, 10:45   #4701
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
alibany ja mam też takie podejście - po cichutku "zazdroszczę" możliwości zostawienia dziecka... ja bym pewnie mogła-dziadkowie (obojętnie czy moi rodzice, czy teściowie) bardzo by się ucieszyli, że mogą pobyć z wnuczką, ale u nas ciągle jeszcze UU rządzi, więc chwilowo nie mogę skorzystać nie mówię tu o tygodniu - tyle bym psychicznie nie wytrzymała, ale tak na dzień i noc to nie widzę problemu ale pewnie mi lżej niż mamom nie pracującym.. ja już Hankę zostawiam odkąd skończyła pół roku i to obcym ludziom: najpierw żłobek, teraz niania, więc pewnie mi łatwiej sobie wyobrazić taką "rozłąkę" z dzieckiem. zwłaszcza, że to już nie taki bezbronny niemowlaczek,a całkiem "sprytne" małe dziecko
No a u mnie z kolei brak tej możliwości z powodu "oporności" teściów w tym temacie. Nie lubię się narzucac, a i tka czasami mam wrażenie, że psuję im nie raz plany danego dnia, gdy wpadam pdorzucić im małą na godzinkę. fakt, szaleją za nią strasznie!! Wszystko dla niej, ale najlpeije jak nas odwiedza na 2godzinki i wracają do swoich obowiązków. A moja mama za daleko bym tak na jeden dzień wiozła małą do niej no i też ciągle z dyżuru na dyżur jedzie i nie ma za dużo wolnego czasu...:/

Cytat:

Alibany trzymam kciuki za pomyślne rozwiąznie sprawy. Jak z Twoją pracą? wysyłasz cv? jak tak patrzę na oferty to ciężko wogóle gdzieś cv wysłać. na pracuj.pl to raczej takie ogłoszenia dla konkretnych osób, z doświadczeniem i pojęciem...
dziękuję
A ja raz na tydzień coś wyślę, ale tak jak piszesz, większośc ofert to albo dla specjalistów, konkretnych zawodów, albo takie firmy "krzak"...ciężko

Cytat:
Jasiu, najsłodszy blondasku, cicia brumkowa życzy Ci stu przyjemnych, łatwych, zdrowych lat!!!
Cicia brumkowa- jak ty pieszczotliwie o sobie mówisz

marzenka dziękuję
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 10:58   #4702
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Cicia brumkowa- jak ty pieszczotliwie o sobie mówisz

Idę poprawiać
Stary 2012-08-28, 10:58   #4703
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
No a u mnie z kolei brak tej możliwości z powodu "oporności" teściów w tym temacie. Nie lubię się narzucac, a i tka czasami mam wrażenie, że psuję im nie raz plany danego dnia,
u mnie to .amo. Plu. rodzice. NIgdy nie pobawili mi małego nawet na chwilę... zaw.ze kuzynka M. 15-letnia.
Chociaż nie raz mama przyjechała- jak .ię broniłam. Ale jak zadzwoniłam, że wracam, o już ubrana była i gotowa do wyj.cia...

Antoni i Janie!
1000 lat na.ze kochane chłopaki! zdrówka, miło.ci i duuużo cukierków
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-08-28 o 11:13
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 11:03   #4704
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
eveewe, alibany, Pieleszka – dzięki, że trochę rozumiecie!!!
Pierwszy raz, jak zawiozłam małego i wracałam sama, to nieźle się poryczałam i bardzo się zastanawiałam, czy nie próbować zmienić pracy. Jednak 5 dni rozłąki szybko minęło (oczywiście baaaaardzo tęskniłam, myślałam, co robi, czy zjadł wszystko itp.) i kolejnym razem było już łatwiej.
a co do zmiany pracy po rozmowie z mężem doszliśmy do wniosku, że to nie jest dobre rozwiązanie, ponieważ w nowej pracy nie wiadomo na kogo się trafi, jakie warunki, i na początku zawsze trzeba poświęcić dużo czasu na wdrożenie się, itp. A w obecnej to chociaż wiem, jakie panują zasady, że gdy nagle potrzebuję urlopu to go dostanę, panuje spoko atmosfera, wiem na czym stoję…

patik87, marzena_S– na wakacje bez dziecka na pewno bym nie wyjechała, w końcu to jest wolny czas dla rodziny, przede wszystkim na nadrobienie czasu z dzieckiem, którego w trakcie tygodnia tak mało…
patik87 - to kiedy będziemy mogli składać gratulacje z okazji obrony
pogrubione - dlatego ja, mimo iz mam małopłatna prace, jestem w mojej, bo wiem ze na opiekuncze moge isc, dziecko zaszczepic czy cos nawet w czasie rpacy. w nowej nie byłoby pewnie juz tak różowo. mam prace na rozszerzanie rodziny

Stary 2012-08-28, 11:12   #4705
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
u mnie to .amo. Plu. rodzice. NIgdy nie pobawili mi małego nawet na chwilę... zaw.ze kuzynka M. 15-letnia.

Antoni i Janie!
1000 lat na.ze kochane chłopaki! zdrówka, miło.ci i duuużo cukierków
Ja w tej kwestii nie mogę złego słowa powiedzieć, zarówno rodzice jak i teściowie mieszkają daleko od nas (ok 150 km), ale wszyscy chcą zabierać małego, a ja żeby nikogo nie faworyzowac, to zaworzena zmianę (inaczej byłby foch ).
Wręcz moge powiedzieć, że muszę im odmawiać, bo najchętniej to chcieliby, żeby był z nimi cały czas...

Marina bardzo współczuję, że nikt nie może się chociaż na pół dnia zająć Igim (poza wspomnianą kuzynką, która za chwile będzie miała mniej czasu, bo pójdzie do szkoły), bo pamiętma jak jeszcze byłam na macierzyńskim i Rafciu miał kolki, jka chciałam chociaż godzinkę posiedzieć, w spokoju coś przeczytać...
Z tego co pamiętam, pisałaś, że może uda się ze złobkiem, to trochę odetchniesz no i w kwestii finansowej byłoby lepiej.

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
pogrubione - dlatego ja, mimo iz mam małopłatna prace, jestem w mojej, bo wiem ze na opiekuncze moge isc, dziecko zaszczepic czy cos nawet w czasie rpacy. w nowej nie byłoby pewnie juz tak różowo. mam prace na rozszerzanie rodziny
Mam takie samo podejście, drugie dziecko też chciałabym jeszcze urodzić w tej pracy Ostatnio nawet dyr się pytał, czy już o drugim myślę...
Stary 2012-08-28, 11:14   #4706
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w tej kwestii nie mogę złego słowa powiedzieć, zarówno rodzice jak i teściowie mieszkają daleko od nas (ok 150 km), ale wszyscy chcą zabierać małego, a ja żeby nikogo nie faworyzowac, to zaworzena zmianę (inaczej byłby foch ).
Wręcz moge powiedzieć, że muszę im odmawiać, bo najchętniej to chcieliby, żeby był z nimi cały czas...

Marina bardzo współczuję, że nikt nie może się chociaż na pół dnia zająć Igim (poza wspomnianą kuzynką, która za chwile będzie miała mniej czasu, bo pójdzie do szkoły), bo pamiętma jak jeszcze byłam na macierzyńskim i Rafciu miał kolki, jka chciałam chociaż godzinkę posiedzieć, w spokoju coś przeczytać...
Z tego co pamiętam, pisałaś, że może uda się ze złobkiem, to trochę odetchniesz no i w kwestii finansowej byłoby lepiej.[COLOR="Silver"]
no wła.nie aniu- może w .tyczniu .ię uda- dobrze pamięta.z
I też Ci .ię nie dziwię - jak alibany zazdro.zczę
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 11:18   #4707
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Mam takie samo podejście, drugie dziecko też chciałabym jeszcze urodzić w tej pracy Ostatnio nawet dyr się pytał, czy już o drugim myślę...
ja nawet trzecie bym chciała ale chyba mam szansę

Stary 2012-08-28, 11:18   #4708
brumek
Zakorzenienie

Beatko - kupiłam paputki-tuptusie
Sowy
Stary 2012-08-28, 11:30   #4709
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja nawet trzecie bym chciała ale chyba mam szansę
Czyżby, kolejna przyszłam mama - ta, która się nie ujawniła?
Przepraszam, że pytam, pewnie już wiele razy pisałaś, ale masz teraz dwójkę dziecie?
Stary 2012-08-28, 11:39   #4710
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Czyżby, kolejna przyszłam mama - ta, która się nie ujawniła?
Przepraszam, że pytam, pewnie już wiele razy pisałaś, ale masz teraz dwójkę dziecie?
tak, mam dwójke, chce jeszcze jedno, ale jeszcze nawet mi sie nie ujawniło wiec i wam nie

cos ciekawego znalazłam na stronach zusu

Zasiłek macierzyński przysługuje objętym ubezpieczeniem chorobowym:
  • pracownikom,
  • członkom rolniczych spółdzielni produkcyjnych i spółdzielni kółek rolniczych,
  • osobom wykonującym pracę nakładczą,
  • osobom wykonującym pracę na podstawie umowy agencyjnej lub umowy-zlecenia albo innej umowy o świadczenie usług, do której zgodnie z Kodeksem cywilnym stosuje się przepisy dotyczące zlecenia, oraz osobom z nimi współpracującym, w tym osoom świadczącym pracę na podstawie umowy uaktywniającej określonej przepisami ustawy z 4 lutego 2011r. o opiece nad dziećmi w wieku do 3 lat (Dz.U. Nr 45, poz. 235 ze zm.),
  • osobom prowadzącym pozarolniczą działalność oraz osobom z nimi współpracującym,
  • osobom wykonującym odpłatnie pracę, na podstawie skierowania do pracy, w czasie odbywania kary pozbawienia wolności lub tymczasowego aresztowania,
  • osobom odbywającym służbę zastępczą,
  • duchownym.
pogrubione - ciekawe.... (chociaz wiem ze dotyczy tez tych co adoptują dziecko, ale i tak ciekawe )

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości