|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Babie lato za pasem, ranki chłodne, Młode Żonki 2012 i PMki są relacji głodne c
heloł, heloł!
W pracy nadal napięta atmosfera, więc melisa to moje zbawienie. Widziałam dużo zdjęć i muszę napisać, że wszystkie wyglądałyście pięknie Bardzo mi się podoba to, że pomimo różnych gustów każda z nas potrafiła znaleźć tą jedyną suknię i w tym dniu wyglądać niepowtarzalnie ![]() a po co Wam paragon?
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Babie lato za pasem, ranki chłodne, Młode Żonki 2012 i PMki są relacji głodne c
3 msc przed.... bo po spisaniu protokołu były zapowiedzi i wtedy nam kazali pójść
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
Zebrałam sie w sobie i jest...
![]() Ania & Kamil 11.08.2012 CZWARTEK 9.08.2012 Pobudka przed 7. Tz miał już wolne i pierwszy dzień załatwiania spraw. Na początek wyjazd do Radomia po odbiór dokumentów, myśleliśmy, że zajmie nam to kilka godzin. Jednak udało się ogarnąć w 15 minut. W związku z tym, ze mięliśmy zapas czasu, skoczyliśmy do galerii i kupiłam sweterek na ślub. Liczyłam jednak na to, ze będzie gorąco i nie będzie potrzebny. Przeliczyłam się i sweterek jednak się przydał. Po galerii pognaliśmy w przeciwną stronę, załatwić jeszcze sprawy w banku. Tż zamknął w końcu sprawę, z którą się bujał od dłuższego czasu. Następnie pojechaliśmy do wioski Tż, wzięliśmy busa i pognaliśmy do naszego mieszkanka wywieźć rzeczy, które nam się już nie przydadzą do wujka Tż. Tam troszkę posiedzieliśmy. Przyjechała córka wujka z rodziną i jej mąż wtedy po trochu wydał się jaką to Tż szykuje dla mnie niespodziankę po ślubie. Szkoda, że Tż go przyhamował. Czasu było coraz mniej. Pędem do rodziców Tż oddać busa, aby zdążyć na spowiedź przed 18. Zanim dotarliśmy do kościoła, wpadliśmy do mnie, zabraliśmy siostrę. Spowiedź minęła szybko. A w czasie, kiedy Tż się spowiadał. Przyszedł kościelny i z wiadra wlał wodę święconą. Z siostrą parsknęłyśmy śmiechem Wiadro wyglądało bardzo nieschludnie (ładnie pisząc). A ksiądz z Tż sie na nas spojrzeli.Po kościele udaliśmy się do naszego mieszkanka. Ogarnęliśmy je trochę. I wybiła godzina 20, pojechaliśmy do organisty. Wszystko miał ustalone już ze skrzypaczką i trębaczem (prezent ślubny od kuzyna Tż i jego dziewczyny). Także powiedział nam tylko jakie będą pieśni i pogadaliśmy od tak sobie. - Co do organisty. Zmieniliśmy go bo nie chciałam tego co gra u mnie w kościele. I razem z Tż byliśmy z tego bardzo zadowoleni. Nie zawiódł nas ani trochę. Organista prowadził orkiestrę, w której grał Tż. A jeszcze wcześniej był organistą, w mojej parafii. Po powrocie zrobiłam jeszcze babeczki, żeby była do paczek dla koleżanek. I o 22 poszłam do domu i padłam jak mucha. Nie miałam czasu na jedzenie. Jedyne co udało mi się przegryźć to, mc które w miedzy czasie kupiliśmy. PIĄTEK 10.08.2012 Dzień zaczął się spokojnie. Co mnie bardzo zdziwiło, ale to była burza przed wszystkim. Tuż przed 10 kiedy to praktycznie wychodziłam na paznokcie, dostałam smsa od bratowej żebym przyszła jednak o 11… Co nie było mi po drodze. Zadzwoniłam do pani Kasi. Mimo, że w piątki nie pracuje, to powiedziała, że może mnie przyjąć o 12. Musiałam przekręcić plan działania. Te 2 godziny później co miałam zrobić zrobiłam wcześnie. Schowałam to co potrzebne na sale i zgarnęłam siostrę i udałyśmy się do mieszkanka ozdobić babeczki, posprzątać resztę rzeczy i wio na paznokcie. Wyszły bardzo ładnie i trzymały się aż do tej niedzieli. Potem jeszcze rundka po mieście, kupienie cukierków i małych drobiazgów. Pędem do domu. Coś tam zjeść i o 14 byliśmy umówieni na sali. Przyjechali teściowie. Przywieźli alkohol i napoje. Tż się spóźniała. Okazało się że wylądował w jakimś centrum handlowym. Byłam jak nigdy zła na niego i miałam ochotę go utłuc Mimo to dokupił resztę trunków. A na sali teściowa jeszcze dodała swoje trzy grosze i miała do nas pretensje, że obrazka nie chcemy. Wspomnę tylko, że sala jeszcze była w proszku i nic nie było na swoim miejscu, nawet dekoracji za nami. Potem jeszcze dodała, że nie słuchamy jej żadnych rad. Tylko ja jej żadnych rad nie słyszałam, chyba, że mówiła Tż i on mi tego nie przekazywał. Na dokładkę wtrącił się teść. Spytał ile osób w końcu będzie to u mówię, że bez dzieci i bez obsługi 88. A on, że co to za wesele, że gdyby on organizował to byłoby na 300 i takie zrobi kolejnemu synowi. cdn... |
|
|
|
#844 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
w razie jakby się zepsuł to nie mamy dowodu zakupu do gwarancji...:/
oł noł... myślicie, że możemy mieć nieprzyjemności w związku z tym, że my jeszcze nie byliśmy?
|
#846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raczej nie
|
|
#847 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#849 |
|
Rozeznanie
|
POMOOOOCYYY !! Muszę wybrać sobie blender i nie mam pojęcia jaki Nie patrzcie na to który tańszy bo nie ja za niego płacę Moc min. 600W. Znalazłam na razie 2: http://www.neo24.pl/?p=bosch_msm_7700&aff_id=101372 http://www.neo24.pl/blender-braun-mr...?aff_id=101372 Nie wiem sama który lepszy... nie cierpię kupować takich rzeczy, bo nigdy nie umiem się zdecydować
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
Ania & Kamil 11.08.2012 SOBOTA 11.08.2012 - godz. 19:00 Myślałam, że będzie to nieprzespana noc jednak obudzałam się po 8. W miedzy czasie czytałam wizaż a ostatecznie z łóżka zwlekłam się po 9. Jakieś drobne śniadanko. A za oknem pochmurno. Jednak jakoś mnie to nie smuciło. Chodziłam po domu i śmiałam się z niczego. Nie było żadnego stresu, aż to dziwne dla mnie było. Ja panikara a tu luz. Wzięłam odprężającą kąpiel z mnóstwem piany i różnych soli. Czułam się jak w niebie. Po relaksie, wzięłyśmy się z siostra za pompowanie balonów na klatkę. 0 12:30 siostra była umówiona do fryzjera. Nie wiem kiedy ten czas zleciał. Sistra czesała się u tej samej osoby co ja. I pisała mi smsy, że jest opóźnienie i na fotel usiadła o 13. A ja miałam się czesać o 13:30. Co jakiś czas za chmur pojawiało się słonko i praktycznie wszyło na dobre. Mimo, to było chłodno. Przed wyjazdem powiesiliśmy z mamą balony. Do fryzjerki pojechałam samochodem, co by w razie deszczu aż tak bardzo nie zmoknąć. Na miejscu spotkałam panią dyrektor, która to przepraszała mnie, że nie będzie mogła przyjść do kościoła bo ma inny ślub. Przełknęłam ja bez bólu Na fotel usiadłam o 14. Stresu nie było. Miałam zapas czasu. Fryzura wyszła dużo lepiej niż na próbnej. Wychodząc od fryzjera miałam jeszcze 30 minut do kosmetyczki, stwierdziłam jednak, że jeszcze wpadnę do domu i trochę dopnę fryz. Wsiadam do samochodu a on ani drgnie. Dzwonie do Tż. Pyta się czy coś nie piszczało jak zamykałam samochód. Piszczało. Padł akumulator i piechotką do domu. Dobrze, że nie było daleko i nie padało. Wchodzę do klatki, a tam nie ma balonów, ide wyżej, a tam balony są, nie ma wstążek. Z deka się wkurzyłam. Tata poszedł wieszać balony przed klatką i pogonił dzieciaki. Siostra dopięła wstążki a ja poszłam do kosmetyczki na 16. Makijaż był cudowny, pani Kasia się spisała. Myślałam, że wyjdę stamtąd po godzinę a minęło zaledwie pół. Przyszłam do domu poczułam głód i pierwszy raz stres. Zajadłam go ciastem . Posiedziałam sobie. A Tż mi pisze, że już sa na sali, zawiózł bukiety i resztę rzeczy. Patrzę na zegarek a tu już po 17. Wpadł kamerzysta jak poparzony. I tu jestem trochę zła, bo miał być ktoś inny a był ktoś inny. Mam nadzieję, że jednak film wyjdzie ładnie. Zaczęłam się powoli ogarniać. Godzina 18 i są teściowie razem z dziewczyną brata Tz, której nie trawię Tż wszedł, oniemiałam Zanim weszliśmy do kościoła i wyszedł po nas ksiądz przygrywała nam orkiestra (Tż grał w niej z 13 lat i teść także). Msza była piękna odprawiło ją dwóch księży. Czego się nie spodziewałam. Liczyłam, że będzie proboszcz, gdyż kiedyś był proboszczem w parafii Tż i dobrze znał jego babcie jak i jego rodzinę. A zanim zaczęła się msza, gdy staliśmy przed ołtarzem, stałam jak w hipnozie a ksiądz zaczął się do mnie uśmiechać i to przełamało zamroczenie. Magda grała cudownie (skrzypaczka) w pewnym momencie aż łezki pociekły. Gdy wkładaliśmy sobie obrączki. Tż nie mógł mi jej włożyć Palce mi spuchły. Za to obrączka męża okazała się za duża. Po kościele życzenia. Gdy goście je składali, orkiestra grała. Nie spodziewałam się takiego ślubu. W ogóle o takim nie marzyłam. Było cudownie. Po życzeniach wio na sale. Po drodze była bramka zrobiona przez kolegów Tż wielkim Manem. Dostali wałówkę i prowadzili nas korowodem pod sale. A z tyłu na samochodzie był wielki napis „Koniec wolności” i ogromny uśmiech ![]() Goście czekali aż wejdziemy na górę co skutkowało tym, że nie było gdzie stłuc kieliszków bo byli za nami i musieliśmy czekać aż przechodnie przejdą. Przeniesienie przez próg. Sto lat i można było coś zjeść. Stresu nie miałam. Tż minął po pierwszym tańcu. A potem była zabawa do rana. Wesele trwało do 5. I Wtedy też wszyscy goście się zwinęli. A co do samego wesela. Bardzo się cieszę, że zmieniliśmy orkiestrę. Parkiet był cały czas pełny. Ludzie się bawili. Dzieci tańczyły. Każdy nam gratulował pięknego ślubu i udanej imprezy. Moje nogi wytrzymały w butach do samego rana. Nie musiałam przebierać. Sukienka – była kilka razy szyta, falbanki się odrywały Ale cóż się dziwić jak cały czas tańczyliśmy, mimo tego bawiłam sie cały czas. Raz się tak zdarzyło, że zaczepiłam o sukienkę pośliznęłam się i wpadłam w ramiona innego mężczyzny ![]() Stół wiejski był cały czas oblegany. Bimber poszedł w całości. Co skutkowało tym, że jeden z gości lepił się do mojego męża. W butelkach z wódką mieliśmy wodę i to był dobry pomysł, bo nie wiem czy byśmy wytrzymali do rana. Wujek pochwalił nas tez za to, że nie udajemy, że się całujemy (nie wiem jak można udawać) ze te nasze buziaki sa takie naturalne. W miedzy czasie wpadliśmy do kuchni, podziękowaliśmy pani Agacie, że wszystko świetnie zorganizowała. I napiliśmy się z resztą obsługi po 2 kieliszki.Co do samej orkiestry. Okazało się również, że teść zna prowadzącego, bo on również grał w orkiestrze, tyle, że tutejszej. Ale często bywał w miejscowości Tż. Już nad ranem, kiedy goście poszli zgarnęłam kelnerów i poszliśmy pić zdrowie młodych, a co Jeden z nich pracuje razem z Tż, wiec pani Agata nie robiła problemu. Dała tylko przykaz, że ma to być dzisiaj posprzątane. NIEDZIELA Po zebraniu niektórych rzeczy, zapakowaliśmy się do samochodu i pojechaliśmy do mieszkanka pożyczonym samochodem od teściów. Rozpakowaliśmy się. Mąż pomógł rozebrać sukienkę , odświeżenie się i usiadaliśmy na łóżku przeglądać prezenty. W ogóle nie spaliśmy. Emocje ciągle w nas były. Mąż zrobił jeszcze masaż i skonsumowaliśmy związek. Po 11 zadzwoniliśmy do fotografa aby umówić się na plener. Dogadaliśmy się wcześniej, że jak będzie ładna pogoda to robimy zaraz w niedziel. A jak nie to przekładamy. Na szczęście słonko świeciło, było ciepło. Pomiędzy przemieszczaniem się z jednego pleneru na inne miejsce, ucinałam sobie drzemki w samochodzie. Po plenerze odwieźliśmy fotografa, a że mieszka ona klatkę przed, gdzie mieszkałam, także od razu wstąpiliśmy do domu, zostawiłam sukienkę. A przed blokiem spotkaliśmy jeszcze brata z żoną i dzieciaki. Wiec były minimalne poprawiny. A jak wróciliśmy do domu to padliśmy. Z mojej strony mogę jeszcze powiedzieć, że to był najcudowniejszy dzień w moim życiu. Sukienka, która mi się nie podoba, w dniu ślubu okazała się najpiękniejszą ![]() I... z całego serca kocham swego męża |
|
|
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#852 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#853 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no chyba TŻ sobie to właśnie tak wymyślił
|
|
#855 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sklerozy raczej bym tu diagnozowała Tylko tyle nas tu sie przewija ![]() Cytat:
Cytat:
Ale mnie sie podoba ten z 2 linka |
|||
|
|
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam się przywitać W życiu nie nadrobię, ale serduchem jestem z Wami, czytam relację, oglądam zdjęcia i trzymam kciuki za wszystkie przyszłe PMki Po ślubie rozum zaczyna się wypełniać innymi sprawami niż te z obrazka wklejonego jeszcze w poprzednim wątku przez Goszę Idę obadać kto nam tu ostatnio zmienił stan cywilny Pozdrawiam
|
|
#857 |
|
Zakorzenienie
|
Już na pierwszy rzut oka widać, że jest solidniejszy
![]() ona super relacja!
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli na mieście spotkacie kogoś o podobnym wyglądzie, to znaczy, że właśnie obok Was przechodzę ![]() ojoj dlaczego????
Edytowane przez gosza_m Czas edycji: 2012-08-28 o 11:50 |
|
|
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję bardzo za słowa wsparcia
Widziałam też foty naszych boskich PMek
|
#860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja uwielbiam doradzać w takich sprawach ![]() Ale linki mi sie nie otwieraja Napiszesz jakie modele rozwaz to sobie zgoogluje ![]() Na poczatek powiem, ze lepiej jesli koncowka miksujaca jest metalowa, te plastikowe odbarwiaja sie od marchewki, brokuła, buraków itd. Ja mam Moulinexa
|
|
|
#862 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bosch msm 7700
|
|
|
#863 |
|
Raczkowanie
|
hej hi heloł!!!
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak mi sie wydaje
|
|
#866 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To niestety nie moja podróż ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
![]() Ale z Ciebie głuptas Ze zdjęć pamiętam, że jestes śliczna dziewczyną
|
|||
|
|
|
#867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#868 |
|
Zakorzenienie
|
Ma ktos ochote na tosta ?
![]() Właśnie pożeram ;D
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
My z TŻetem jesteśmy fanami Boscha, ALE ten blender nie ma trybu pulsacyjnego, a używam tego bardzo często. I ma jedną prędkość.
![]() Dla mnie wygrywa Braun. Chociaż tu nie napisali wcale czy jest tryb pulsacyjny. Ja mam Moulinex Click and Mix, ale on nie ma mis siekających. Opis w necie jest dziwny, bo podaje coś innego niż ja mam... Nie wiem jak działają te, które wybrałaś - mój trzeba trzymać na przycisku żeby miksował, ale dzięki temu możesz cały czas kontrolować miksowanie. Może te z misiami działają już inaczej. ![]() Byłaś je oglądać w sklepie?
|
|
#870 |
|
Konto usunięte
|
witam
![]() dzisiaj mam wolne i gotowałam obiadek był mniami ![]() jak wróci mąż z pracy to bierzemy sie za ogarnianie ekipy która bedzie nam robiła poddasze już nie moge sie doczekac co z tego wyjdzie i z przerażeniem myśle ile to bedzie kosztować ![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.

Bardzo mi się podoba to, że pomimo różnych gustów każda z nas potrafiła znaleźć tą jedyną suknię i w tym dniu wyglądać niepowtarzalnie 

Mimo to dokupił resztę trunków. A na sali teściowa jeszcze dodała swoje trzy grosze i miała do nas pretensje, że obrazka nie chcemy. Wspomnę tylko, że sala jeszcze była w proszku i nic nie było na swoim miejscu, nawet dekoracji za nami. Potem jeszcze dodała, że nie słuchamy jej żadnych rad. Tylko ja jej żadnych rad nie słyszałam, chyba, że mówiła Tż i on mi tego nie przekazywał. Na dokładkę wtrącił się teść. Spytał ile osób w końcu będzie to u mówię, że bez dzieci i bez obsługi 88. A on, że co to za wesele, że gdyby on organizował to byłoby na 300 i takie zrobi kolejnemu synowi.

Twoja Mama ma ewidentnie dziwne skojarzenia

)
Napiszesz jakie modele rozwaz to sobie zgoogluje