|
|
#2431 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
[QUOTE=Dragusia88;36169719]dzieki dziewczyny
no niby tez tak slyszalam. lekarz hm.. pytam sie czy mozemy zmienic tp to mowi ze jest dobry wg miesiaczki. no wg miesiaczki to mi wlasnie ten 27 luty wychodzi, tylko ze owulacja napewno byla pozniej. zapytam tej mojej prywatnej ginki. no nie wiem to co mam nie zmieniac suwaczka? mam mowic ze jestem już dziś wg moich piewszych obliczej w 13 tygodniu jak wg usg wychodzi dzis juz prawie 14? 13t6d? stripi ty zmienilas prawda? potem jak znowu pojde do luxmedu i zapytaja sie mnie to sie pomyle. nie wiem jak dziecko w 14 to ja chyba tez, najwyzej nie urodze w 40 tylko w 41 tygodniu tak ? Miałam podobną sytuację w pierwszej ciąży, zaszłam w ciąże ok. 29 dnia cyklu, ale moja lekarka ciągle liczyła wg miesiączki i przez całą ciąże słyszałam że coś jest nie tak, bo dziecko jest 2 tygodnie za małe, dodatkwoe badania itp. urodziłam w 42 tygodniu (2 dni przed terminem na wywołanie porodu), oczywiście wg niej po terminie, a wg mnie w terminie, tak się panicznie bałam wywoływania że 3 dni przed spędziłam pół dnia w markecie na zakupach, a potem jeszcze nosiłam mat.budowlane po schodach, bo mąż kończył akurat remont, żeby tylko urodzić . I udało się, w nocy byłam na porodówce .Teraz też mam podobnie tylko innego lekarza i ten od razu mi powiedział że ciąża jest młodsza o 2 tygodnie i jak policzyłam wszystko się zgadza bo zaszłam w ciąże znowu ok 29 dnia cyklu ( a niby mam cykle ok. 35 dni, ale natura potrafi swoje). Więc tym razem już spokojnie. |
|
|
|
|
#2432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oooooooooooooooo wczoraj zaczol mi sie 5 tydzien i jak na razie ok, ale za to samk mam ciagle o jedzniu mysle a samej mi sie gotowac nie chce haha
Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2012-08-28 o 10:03 |
|
|
|
|
|
#2433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a do 16-tej jeszcze tak dalekko
|
|
|
#2434 |
|
Raczkowanie
|
Witam was dziewczynki
Barbara_barbie witam serdecznie i gratuluję terminami jesteśmy bardzo blisko Strippi no idę na l4 ale dopiero z a3 tyg ponieważ mama tż zatrudniła mnie jeszcze dodatkowo u siebie abym miała dodatkowoą kase z zusu 00anulka00 skąd dokładnie jesteś??? klementyna1 ciebie odrzuca od wędlin i mięska a pomyśl sobie jak ja mam przerąbane ja pracuje na dziale WĘDLIN annamaria79 wiataj widzę że powoli dołaczają do mnie mamy z kwietnia ZDRÓWKA DLA WSZYSTKICH MAM I ICH POCIECH Ja po cichutku marzę o chłopczyku ale jeżeli będzie dziewczynka to się nie pogniewam bo będzie córeczką mamusi ![]()
|
|
#2435 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam dzis wolne to sie za was moge wyspac. u mnie pogoda taka ze az pozal sie boze, zimno zimno chyba jest max 10 stopni i jak zawsze w tym miescie PADA wczoraj w nocy byla mala wichura chyba sztorm na morzu norweskim byl bo az spac sie nie dalo
|
|
|
|
|
#2436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ja miałam jeszcze po 1-wszej przerwe w drzemce bo Julka sie obudziła i mówi że kopy jej sie chce
|
|
|
#2437 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#2438 |
|
Raczkowanie
|
Małpa rozumiem że masz córeczkę..ile ma latek?
Kasia ja z osiedla julisz, teraz mieszkamy w tychach od 6 lat i bym już nie wróciła... Maluda życzę synka, ja już mam łobuza teraz fajnie było by mieć córeczkę mamusi
|
|
|
|
|
#2439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
ale sie wyspie wyspie cos mysle ze dojem snaidanie meczoe je od 30 minut i pojde sie zdrzemnac, byle by nie tak jak ost o 12 a obudzialam sie o 19 haha malutka drzemka byla, a jaka za to pelna energii bylam haha |
||
|
|
|
|
#2440 |
|
Raczkowanie
|
tychy fajne miasto ja mieszkam blisko rynku
![]() to też masz termin na 18.04.2013r...i marzysz o córce czy synu? |
|
|
|
|
#2441 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() kurcze dziewczyny ja jutro muszę iść na badania.. a nie wiem jak rano tak wcześnie wstanę.. i to jeszcze bez jedzenia.. znów mnie bardzo męczą mdłości.. boję się, że tam w tym lab to zwymiotuję..
|
|
|
#2442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jula ma 3 latka i 4 miesiące Cytat:
chociaż już sporo ponad rok spi bez pieluchy i tylko raz jej sie zdarzylo zrobić siku to zapłakana przyszła że ma mokro, no ale wiem że jak się sni to i starszemu się moze zdazyć
|
|
|
#2443 |
|
Raczkowanie
|
Malpka przepraszam
![]() znikam do usłyszenia
|
|
|
|
|
#2444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
marze o chlopczyku, ale jak bd dziewczynka tez sie bede cieszyly, byle zdrowe bylo |
|
|
|
|
|
#2445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2446 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
! Cytat:
Cytat:
!Ja też jestem mamą 6 letniego( no prawie 7 )łobuza i 3 letniej łobuziary... !...ja też.... Cytat:
[QUOTE=anna maria 79;36169244 my o drugie staraliśmy się koło roku z pierwszym wpadka ale 2 lata po ślubie dowiedziałam się o synku w połowie 3 miesiąca bo normalnie miesiączkowałam teraz książkowo brak okresu i po 3 dniach test 2 kreski....i tu po takim wyczekiwaniu strach czy nie za późno czy nie za duża różnica wieku między dziećmi...teraz wrzuciłam na luz i się ciesze zresztą dziś mamy 8 rocznice ślubu![]() [/QUOTE] Gratulacje z okazji Rocznicy Cytat:
Moje dzieci właśnie wstały...... .... ..no jestem ciekawa jak to będzie za tydzień....przedszkole i szkoła....wstanie rano to wyzwanie |
|||||
|
|
|
|
#2447 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratuluję ciąży Przynajmniej wiesz, że po ciąży nie będziesz miała problemu ze zrzuceniem wagiCytat:
A ja wczoraj na kolację miałam kurczaka curry ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tzn, cykle masz dłuższe i wiesz, że owu miałaś później niż 14 d.c? W tych wszystkich kalkulatorach wpisuje się dlugość cyklu i im się wpisze dłuższy, tym poźniejszy wychodzi termin porodu (no bo owu byla później). Ogólnie, to tak się zastanawiam co do oznaczania terminu porodu na podstawie wielkości dziecka w późniejszych tyg ciąży... No to jeśli np. w 20 tyg ciąży pójdziesz na usg i okaże się że Twoj bobas jest bardzo duży (wygląda np. na 23 tydzień), to wtedy lekarz termin porosu przesunie o 3 tyg do przodu? pomimo tego, że nie miałabyś szansy zajść tyle wcześniej w ciążę, bo był to jeszcze poprzedni cykl?
|
|
|
#2448 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, przyjmiecie mnie?
![]() Dokładnie 23 lipca dowiedziałam się, że będę mamą. Radość była przeogromna, mężu niedowierzał, ale jak tydzień później zobaczył fotkę to uśmiech mu z twarzy nie znikał. Byłam już 2razy na podglądaniu Bąbla. TP wg. OM 24.03.2013, ale cykle miałam rozjechane i wg. USG maluch ma teraz jakieś 8t3d, więc mniej więcej powinien wyleźć na początku kwietnia ![]() Ja na razie męczą mnie mdłości i senność. Najpyszniejsza jajecznica, którą robi mój mąż teraz wywołuje u mnie odruch wymiotny i na sam jej zapach płakać mi się chce. W ogóle, najchętniej to ciągle bym płakała, na reklamie, przy jedzeniu, bo mąż coś nie tak powie, bo pogoda nie taka, szał ![]() Miłego dnia! |
|
|
|
|
#2449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie za to Julka wstaje bardzo rano 6, 7 a za tydzień idzie do przedszkola i ciekawe czy wtedy nie zacznie dłużej spac i będzie problem z budzeniem
|
|
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Właśnie mam chwileczkę w pracy by coś skrobnąć. Z dobrych wieści to wyspałam się w miarę ale w nocy wstaję do wc to później nie mogę zasnąć i tak przerywnik 2 godzinny. Doszłam do wniosku, że w nocy cierpię na bezsenność a popołudniu jak usnę to wstać nie mogę i chyba muszę jakoś przetrzymać południowe senności i ewentualnie wcześniej się kłaść spać. Z rana dzwonił ginekolog i na 3 mam wizytę witaminki z kwasem mam łykać. Mi wychodzi termin na 22 kwietnia zobaczymy co ginekolog na to Czy przypadkiem się maj z tego nie zrobi. Bo właściwie nie wiem czy dobrze liczę ten pierwszy raz zawsze najtrudniejszy mówią ![]() A mam pytanie do dziewczyn z Poznania i okolic do jakich ginekologów chodzicie ??? Buziaki dziewczyny i miłego dzionka
|
|
|
|
|
#2451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do płakania to jest masakra jakaś rozjechana emocjonalnie jestem ![]() Mam nadzieję, że szybko mi to minie bo w pracy z zaszklonymi oczami siedzieć nie wypada bo co chwila się ktoś pyta co się stało
|
|
|
|
|
|
#2453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam takie pytanie do dziewczyn, które chodzą do 2 lekarzy. Jak daję Wam skierowanie ten na NFZ to później wyniki Wam daję żebyście mogły pokazać temu prywatnie czy jak? Bo jestem zapisana na 4 września na NFZ i miałam dzwonić odmówić ponieważ ten lekarz nie daje L4 ale teraz się zastanawiam skoro to możliwe żeby chodzić do niego równolegle to chociaż po te badania? No ale nie wiem czy to ma sens? W ogóle dziewczyny które już mają dzieci i poprzednią ciąże prowadziły prywatnie czy możecie tak mniej więcej powiedzieć ile Was kosztowały badania w ciąży? Czy to jest aż taka duża suma? |
|
|
|
|
|
#2454 | ||
|
Raczkowanie
|
oliwka__, oo, jakoś milej, że nie jestem z tym sama
Cytat:
Cytat:
Ciekawe ile po podliczeniu wyjdzie przez całą ciąże. |
||
|
|
|
|
#2455 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie jak od pierwszego lekarza dostałam skierowanie na WR i grupę to jak poszłam zrobić badania to Pani powiedziała, że wyniki pójdą prosto do tego lekarza... i zrezygnowałam bo do tamtego lekarza nie miałam zamiaru wracać.
|
|
|
|
|
#2456 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
witamy i gratulujemy ![]() Cytat:
Cytat:
ja mam wyniki albo osobiscie albo w necie. rok temu chodzilam na nfz to wyniki szly do rejestracji od lekarza to poszłam do tam i mówie ze chce moje wyniki i tyle. MUSZĄ CI DAĆ BO TO TWOJA WŁASNOŚĆ. polecam bo mi ginka prywatna zlecila znowu badania moczu i morfologie pewnie z 20zl to kosztuje ale 20 co miesiac to troche bedzie, bylam dzis na wizycie darmowej i dala mi tez skierowanie na to wiec nie place. a i kilka dodatkowych usg sie zalapie. jak dla mnie fajnie ![]() a poradzcie mi zapisala mi te tabletki najdrozsze pharmaton maturele czy jakos tak, no ale chyba moge brac inne po 20zl a nie te za 100zl ?
|
|
|
#2457 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!Cytat:
A do przedszkola chodziły na 9-i to była masakra ze wstawaniem.... .O j dla mnie 6 -to jest noc..... .... Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#2458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio po weselu jak szalała tam z dzieciakami do 23 to wstała na drugi dzień po 9-tej a tak to ranny ptaszek z niej chyba po babci to ma
|
|
|
#2459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dragusia88 a powiedz mi jeszcze czy myślisz przez całą ciąże chodzić do 2 lekarzy? Rozumiem, że karty masz 2 i jeden o drugim nie wie? Edytowane przez monicca1989 Czas edycji: 2012-08-28 o 12:30 |
|
|
|
|
|
#2460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
........może to faktycznie geny....ja np.jestem strasznym śpiochem (potrafię spać do 11 , 12) ale w dzień też adhd -mam to po rodzicach ,no a moje dzieci po mnie....ciekawe jak będzie z trzecim brzdącem -pierwsze noce na pewno będą trudniejsze ale może szybko nauczę go spać w nocy-gorzej jak okaże się rannym ptaszkiem.....
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

. I udało się, w nocy byłam na porodówce 

i jak na razie ok, ale za to samk mam ciagle o jedzniu mysle a samej mi sie gotowac nie chce haha
a do 16-tej jeszcze tak dalekko
05.07.2008

ale zrzuciłam..

wygląda na to że ja także zostanę mamusią ale kwietniową. Czekam obecnie na telefon od ginekologa kiedy mam przyjechać, póki co wczoraj test i dzisiaj momentalnie pokazały dwie kreski, 10 dni po dacie planowanego okresu a go nie ma i piersi strasznie bolą w jajnikach? kręci i z dnia na dzień chodzę bardziej śpiąca.
Przynajmniej wiesz, że po ciąży nie będziesz miała problemu ze zrzuceniem wagi