|
|
#301 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Chłopak w damskich ciuchach.
Cytat:
jesli facet ubiera sie jak baba, to nie wyglada mesko; moze niech ci zona wytlumaczy, ale z pewnoscia jej nie masz...
|
|
|
|
|
|
#302 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym po co silić się na jakieś osobiste przytyczki pokroju 'i tak pewnie nie masz żony"? O ile w naszej kulturze tępi się panów preferujących styl unisexowy, czy wręcz kobiecy, to np. w krajach azjatyckich taki wzorzec jest bardzo popularny. Mi osobiście to nie przeszkadza, nie lubię zakładania, że 'skoro jesteś facetem, to masz być tak twardy, że zamiast miodu będziesz jeść pszczoły". Co kto lubi, nie mnie oceniać. Może dlatego, że zawsze drażniły mnie podziały kulturowe odnośnie płci. |
|
|
|
|
|
#303 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
i faceci i kobiety tam kulturowo to 2 inne światy. |
|
|
|
|
|
#304 |
|
Rozeznanie
|
To jak wytłumaczyć fenomen boysbandów,w których członkowie są bardziej wypięknieni niż niejedna kobieta? Ba, ile mają fanek. Nie jestem jedną z nich, ale wiem, że są kobiety, którym własnie tacy panowie się podobają.
|
|
|
|
|
#305 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() :conf used:przeciez to jest oczywist ; jestem kobieta, znam mnostwo kobiet, zadna nie zwrocilaby uwagi na faceta w damskich ciuszkach, to jakby zachwianie plci it d; wiemy co nas kreci, owszem, sam juz typ urody to kwestia gustu, ale facet w ciasnych, DAMSKICH rurkach wywoluje raczej wstret, odpycha, zawsze taki ktos jest obiektem wytykania palcem, jest wysmiewany i szykanowany; tak samo, jak pogardliwie mowi sie o nie dbajacych o siebie kobietach "babo-chlop", nie maja seksapilu i raczej nie sa obiektem westchnien;nie wiem dlaczego tak bardzo bronisz tutaj pozycji nordcata, moze masz prywatny w tym cel, kwestia zony, to raczej pytanie retoryczne, jakos tak ciekawosc wierci mi dziure w brzuchu; czy jest na tym padole kobieta, "kobieca kobieta", normalna kobieta, ktora akceptuje takiego faceta i czy jest szczesliwa, bo na bank bylaby wysmiewana przez jego "odmiennosc"; no tyle
|
|
|
|
|
|
#306 |
|
Raczkowanie
|
cały ten wątek to jedna reklama ciuszków z allegro
|
|
|
|
|
#307 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W ogóle wynioskowałam z tego posta, że wszyscy musimy być "normalni' bo inaczej to społeczna pogarda i banicja. No cóż. Po prostu nie lubię wycieczek personalnych i opierania wszystkiego na opinii publicznej. |
|
|
|
|
|
#308 |
|
Przyczajenie
|
a to sie akurat zgadza i nie ja o tym decyduje
|
|
|
|
|
#309 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Mozliwe choć osobliwą formę reklamy sobie wybrał |
|
|
|
|
|
#310 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Temat można kontynuować, bo akurat Japończycy zawsze inaczej postrzegali cielesność, seksualność, itd., dorzućmy do tego całą otoczkę visual kei i inną estetykę. Po prostu chciałam zaznaczyć, że to, co dziwne w naszej kulturze, w innej może szokować ciut mniej.
|
|
|
|
|
|
#311 |
|
Przyczajenie
|
ja tam wole faceta w dresiorach...
---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- albo w MESKICH jeansach, koszulce polo, rozpietej na klacie |
|
|
|
|
#312 |
|
Przyczajenie
|
Powiem Ci tak, jesli nie potrafisz przyjac dobrej rady, to o nia nie pros. Przeczytalem wiekszosc rad skierowanych do Ciebie i prawie wszyscy maja racje, to nazywa sie transwestytyzm, i nie pitol tu ze nim nie jestes. Widzialem wiele damskich spodni, swetrow czy innych, ale nigdy nie widzialem meskich kiecek czy innych. Transwetytyzm kobiecy nie istnieje, jest tylko transseksualizm, ale TY transseksualista nie jestes, wiec kim? Normalnym facetem w kiecce? Nie uwazasz ze to troche smieszne? Jestes transwestyta tak jak maslo jest maslane. Dam Ci dobra rade teraz, zapomnij o tym co chcesz zrobic i znajdz sobie jakas dupe, skoro uwazasz sie za faceta. A przebieranki zostaw dla siebie.
|
|
|
|
|
#313 |
|
BAN stały
|
Paweł2012, po pierwsze nie przetrząsnąłeś netu.
Po co zakładasz taki temat na pierwszym lepszym forum? Musisz wiedzieć, że tutaj jest sporo chamskich ludzi, którzy tylko czekają na okazję, by po kimś pojechać. Tu się prowadzi rozmowy na poziomie: http://nowamoda.avx.pl/. Wiem, że ich głównym tematem są rajstopy, ale istnieją też wątki o męskich spódnicach czy szpilkach. Poza tym w Polsce jest trochę takich facetów jak Ty, którzy już dawno się ujawnili. Wystarczy tylko poszukać. Jednym z nich jest np. Antyfacet: http://antyfacet.com.pl/. Dodatkowo zauważ jakie bzdurne argumenty mają tutejsze użytkowniczki. Mam tu na myśli przede wszystkim argument o narażaniu się na śmieszność. Użytkowniczka radzi, by się nie ujawniać, bo ludzie mogą się z tego śmiać. A ja mogę się śmiać np. z tego, że ktoś wierzy w Boga. Ha, ha, ha! Albo że laska nosi glany. Ha, ha, ha! I co z tego? To oznacza, że nie szanuję ludzi, którzy są w jakiś sposób odmienny? P.S. Nie wierz idiotom, którzy mówią/piszą, że to transwestytyzm. Ci ludzie udają ekspertów w dziedzinie o której nie mają zielonego pojęcia. P.S. P.S. Jeśli powtarzam coś, co zostało już tu napisane, to sorry. Po prostu przeczytałem tylko kilka pierwszych wypowiedzi w tym wątku. Edytowane przez rrmaciej1983 Czas edycji: 2012-10-15 o 15:26 |
|
|
|
|
#314 |
|
Raczkowanie
|
Linki do stron które podałeś znam, tyle, że ja nie znajduję tam nic ciekawego. Nowomoda kojarzy mi się szczerze mówiąc z totalnym bezguściem. Połączenie krótkich spodenek z rajstopami wygląda tragicznie ponieważ jedna rzecz wyklucza drugą. To jest mniej więcej tak samo jakby założyć sportowe buty do garnituru. Wątki o innych ciuchach są praktycznie ,,martwe''. Zaglądam na tamto forum z ciekawości co kilka kilkanaście dni, ale nie mam tam konta i nie mam zamiaru zakładać.
Natomiast strona antyfaceta już samą nazwą mnie przeraża i odrzuca. Ja czuję się normalnym facetem choć zdaję sobie sprawę, że dla wiele osób może mieć mnie za nienormalnego. Nie jestem jakąś życiową pierdołą, zachowuję się jak każdy normalny facet. Mam dobre relację z kumplami i jestem przekonany, że o nic mnie nie podejrzewają. Antyfacet jest ode mnie dużo starszy więc ciężko jest mi się z nim porównywać. Poza tym on organizuje jakiś akcje na których się lansuje, a ja chciałbym się ubrać w to co mi się podoba i normalnie żyć, zająć się codziennymi sprawami i zniknąć w tłumie. |
|
|
|
|
#315 |
|
BAN stały
|
On przecież chodzi tak ubrany (tzn. w to co mu się podoba) na co dzień. Do pracy i w ogóle. Nawet po domu nosi klapki na koturnie. Wiem, bo znam go z reala.
Normalny facet to nie wiem jaki to. Ja się czuję normalnym facetem, a na co dzień noszę buty na wysokich obcasach. Czasem nawet wysokie obcasy + spódnica. |
|
|
|
|
#316 |
|
Raczkowanie
|
Ja też chciałbym ubierać się w to co mi się podoba tylko, że nie zamierzam się lansować. Wiem, że nie uniknę całkowitego wtopienia się w tłum, nie chcę też by wszyscy się na mnie patrzyli, bo nie lubię odgrywać głównej roli. Gdybym urodził się dziewczyną to pewnie niczym bym się nie wyróżniał, ale urodziłem się facetem i nie żałuję. Płeć mojego mózgu zgadza się z płcią ciała.
Swoją drogą żałuję, że nie zdecydowałem się na tą rewolucję wcześniej. Gdybym przeszedł ją kilka lat temu (teraz uważam, że wakacje pomiędzy gimnazjum, a szkołą średnią były idealnym czasem) to było by mi wówczas łatwiej bo można by to odebrać, że różne pomysły rodzą się w głowach nastolatków. Teraz boję się, że znajomi pomyślą, że mi po prostu odbiło. Choć wszyscy mówią, że nie wyglądam na swój wiek, ja też czuję się na 20, to metryka nie kłamie. Zostało mi coraz mniej czasu ponieważ uważam, że tak ubierać się mogę max to czterdziestki. Mimo tego, że mam delikatne rysy twarzy (tak mówią) to moja twarz będzie się starzeć zapewne po męsku i już wówczas nie będzie nawet mowy czy wyglądam ,,w miarę''. |
|
|
|
|
#317 |
|
BAN stały
|
Na pewno widziałeś wiele starszych kobiet, które wyglądają jak transwestyci i się jakoś tym nie martwią (a przynajmniej nie widać tego, bo np. makijaż przesadzony, zupełnie niedopasowany do wieku albo krótka spódnica odsłaniająca słoniowate nogi).
Wydaje mi się, że starsze kobiety w "damskich" ciuchach nie wyglądają korzystniej niż starsi mężczyźni. "Teraz boję się, że znajomi pomyślą, że mi po prostu odbiło" - a co? Przejmujesz się tym, że ktoś bezpodstawnie myśli o Tobie coś, co jest nieprawdą? Gdyby nawet tak było, to by oznaczało tylko tyle, że mają jakieś kłopoty z myśleniem, gdyż dochodzą do absurdalnych wniosków. Poza tym ja też nie lubię być w centrum uwagi, ale nie mam wrażenia, żeby tak było. Moim ubiorem, z niewiadomych przyczyn, interesują się głównie młodzi mężczyźni. Zwłaszcza ci w dresach, ogoleni na łyso. Może skrywają przed światem jakieś wstydliwe tajemnice? ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Jeszcze może dodam, że "damskie" ciuchy raczej nie są dla tych, którzy ubierają się jak szare myszki. Wiadomo że jak np. ktoś nosi szpilki (zwłaszcza z metalowymi flekami), to wzbudzi większą uwagę. Jednak zauważyłem, że jakieś 90% ludzi zbyt emocjonalnie na widok mężczyzny na wysokich obcasach czy w spódnicy nie reaguje. Przeważa obojętność. Bywają takie dni, że ktoś na mój widok zrobi wielkie oczy lub się za mną obejrzy. Albo że spotkam jakiegoś chama. O ile tego drugiego można się spodziewać (wiadomo, Polska - taka mentalność; do cywilizowanego kraju trochę brakuje), o tyle to pierwsze jest dziwne (czyżby nie widzieli Michała Szpaka ?).Wydaje się, że zdecydowanie częściej interesują się moim ubiorem mężczyźni. Na ogół trudno powiedzieć, czy kobieta, która dostrzegła jak jestem ubrany cokolwiek na ten temat myśli. Zwłaszcza jak jest młoda - chyba więcej ja się gapię na młode kobiety niż one na mnie. |
|
|
|
|
#318 |
|
Raczkowanie
|
A w co dokładnie się ubierasz? Ty jesteś tym studentem z Koszalina którego wywalili z akademika?
Nie przejmuję się tym co pomyślą inni. I tu nawet nie chodzi o moją zmianę stylu tylko ogólnie. Chodzi o to, że jestem lubiany i szanowany i nie chcę tego zepsuć. Mam różnych znajomych, przysłowiowych ,,dresów'' jak i ludzi którzy robią doktorat. Wszyscy darzą mnie sympatią, a ja z każdym potrafię się dogadać. |
|
|
|
|
#319 | |
|
BAN stały
|
Tu jest jako taki przekrój:
http://i3.fmix.pl/fmi621/910cddaa002b2ac649da7475 http://i3.fmix.pl/fmi2910/b646bf000014c34d49e07ae5 http://i1.fmix.pl/fmi1416/9d08be130017913a49b04660 http://i1.fmix.pl/fmi1852/7e5bce5a0008689c49b0466c http://i3.fmix.pl/fmi1078/90f9ebe7001f800f49b04645 http://i1.fmix.pl/fmi1888/4abaad7b000196384cb701d6 Tak. Cytat:
---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Tu jeszcze coś jest: Oglądaj od 4:18. Nagrałem siebie z ukrytej kamery |
|
|
|
|
|
#320 |
|
Raczkowanie
|
Nie jestem podlizywaczem! Tylko tak jak pisałem nie chcę zepsuć opinii o sobie. Dlatego postanowiłem, że swoją zmianę stylu będę przechodził stopniowo.
Co do Twojego sposobu ubierania się to preferujemy trochę inne style. Ja wolę rurki, legginsy itp. Choć spódnic/sukienek też nie wykluczam. Preferuję ciuchy takie w których chodzą dziewczyny w moim wieku na co dzień. Gdybym urodził się dziewczyną to pewnie niczym bym się nie wyróżniał, ale jestem facetem tyle że los mnie tak ,,pokarał'' że podobają mi się damskie ciuchy. Nie lubię lubię łączenia damskich ciuchów z męskimi ponieważ to się ,,gryzie''. Moje ulubione zestawy to tunika, legginsy, ramoneska, baleriny, pasek i na głowie chusta/apaszka taka 70x70 złożona w trójkąt i związana z tyłu głowy (Tak mi się podoba, a poza tym nie widać wówczas moich krótkich włosów-5mm., które ,,gryzą'' się z resztą ubioru. Włosów nie zamierzam zapuszczać ponieważ nie mam ku temu możliwości-duże zakola, a poza tym moje włosy to tzw. siano) lub jeansowe rurki, zwykła bluzka, sweter oversize, baleriny i chusta jak poprzednio. Myślę, że dziewczyna tak ubrana niczym by się nie wyróżniała. Mamy też chyba trochę inne charaktery ponieważ Ty na każdym ze zdjęć masz ponurą minę, a ja mam dość lajtowe podejście do życia i ,,morda'' prawie zawsze mi się śmieje. Oczywiście bez przesady. Kiedy trzeba powagę potrafię zachować. Mimo to bardzo się cieszę, że poznałem w końcu osobę o podobnych zainteresowaniach. Co do wyrzucenia Cię z akademika to szczerzę współczuję i mam nadzieję, że wywalili Cie tylko z akademia, a nie z uczelni. Możesz napisać coś więcej na ten temat? Edytowane przez pawel2012 Czas edycji: 2012-10-21 o 22:43 |
|
|
|
|
#321 |
|
BAN stały
|
Oczywiście, że tylko z akademika. To nie był akademik uczelni, na której studiowałem. Dokładniej była to wrocławska Jubilatka (nie pamiętam jaka uczelnia, ale jakaś medyczna). W każdym bądź razie bezproblemowo dostałem tam pokój (na jedną noc) i zapłaciłem za niego z góry.
Wieczorem przyszła recepcjonistka i powiedziała, że muszę zwolnić pokój i dodała mniej więcej: "mnie to nie przeszkadza, ale tu są studenci i muszą się uczyć". Dokładnie to nie pamiętam, ale domyśliłem się jaka jest przyczyna, przez którą muszę się wymeldować. Ciekawe w jaki sposób dowiedziała się o mnie osoba odpowiedzialna za usunięcie mnie. Bo chyba recepcjonistka nie decyduje o takich sprawach? A przynajmniej mi powiedziała, że decyzję podjęła kierowniczka. Może kierowniczka siedzi gdzieś tam (np. w krzakach) i obserwuje jak się ubierają ludzie, którzy chcą wynająć pokój? Albo inaczej. Pewnie recepcjonistka musi informować kierowniczkę kto doszedł, więc to musiało wyglądać tak: "Pan Maciej Raniszewski w skórzanej kurtce, dżinsach, szpilkach w panterkę zajął już pokój". A jak ktoś inny przychodzi to np. tak: "Pani Joanna Kowalska w różowym swetrze, spódnicy dżinsowej, grubych grafitowych rajstopach i czarnych balerinach zajęła już pokój". Dzięki temu kierowniczka wie kto np. ubrał się w stylu passe albo źle dobrał kolory i tego kogoś wywala. ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Ja też mam zakola, niestety. I włosy mało puszyste. |
|
|
|
|
#322 |
|
Raczkowanie
|
Bo pewnie zaraz jak przyszedłeś to powstało wśród administracji akademia wielkie zamieszanie i poinformowano kogo trzeba. W społeczeństwie krąży opinia, że facet w damskich ciuchach to zboczeniec, gej, erotoman itp. Więc pewnie dlatego zostałeś źle odebrany.
Co ciekawe jeżeli dziewczyna ubierze się po męsku to raczej nikt nie zwróci na nią uwagi, a na pewno nikt nie będzie w tym szukał podtekstów seksualnych. Do gimnazjum chodziłem z pewną dziewczyną która interesowała się kulturą hip-hop. Zakładała męskie bluzy z kapturem, spodnie z luźnym krokiem i męskie sportowe buty. Oczywiście nikt o niej nie myślał, że może być z nią coś nie tak. Co do włosów to ja jakoś za bardzo nie przejmuję się, że moje włosy są takie byle jakie, ponieważ nawet gdyby dobrej jakości to raczej też bym ich nie zapuścił z uwagi na to, że krótkie włosy są o wiele praktyczniejsze. Nie trzeba rozczesywać, wyschną chwilę po umyciu itp. Podoba mi się wariant z chustą. Nawet jak jestem ubrany w męskie ciuchy to zawsze lubię coś na głowie mieć. Żadnej peruki też nie mam zamiaru nosić ponieważ moim celem nie jest upodobanie się do kobiety. Makijaż, kolczyki może kiedyś, jako ostatki element zmiany stylu, ale peruka nigdy. |
|
|
|
|
#323 |
|
BAN stały
|
Chyba raczej nie wśród społeczeństwa, tylko wśród idiotów. Co być może na jedno wychodzi.
|
|
|
|
|
#324 |
|
Raczkowanie
|
No wiesz, idiotów na świecie nie brakuje.
|
|
|
|
|
#325 |
|
Zadomowienie
|
co myślicie o tych wdziankach?
może nie typowo "męskie", ale za to oryginalne ![]() znalazłam ich ubrania na allegro...http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=26896501 Edytowane przez genialefrau Czas edycji: 2012-12-03 o 13:23 |
|
|
|
|
#326 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bezdomny style. Jestem na nie. |
|
|
|
|
|
#327 |
|
Przyczajenie
|
A mnie bardzo się podobają. Trochę w stylu bitników czy pierwszych hipsterów z lat 50. ;-)
|
|
|
|
|
#328 |
|
Zadomowienie
|
może i bezdomny style, ale właśnie w tym ich urok...
|
|
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
A może tylko ten "model" i cała scenografia powodują, że ubrania wyglądają jak łachmany. Może gdyby ubrał to facet nieziemsko przystojny w ciekawszym otoczeniu efekt były odwrotny? A może ja już bredzę?
|
|
|
#330 |
|
Przyczajenie
|
a jestem chłopakiem i uwielbiam się przebierać za dziewczyne posiadam w swojej garderobie spódniczki pettiskrit peruki rajstopki i kurtki damskie zimowe szczegulnie uwielbiam te ortalionowe i różowe lubie jak szeleśći materiał kto by był chętny ze mną popisać to śmiało niech pisze
Edytowane przez kaledonia Czas edycji: 2019-01-08 o 18:41 Powód: dane kontaktowe |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.

i faceci i kobiety tam kulturowo to 2 inne światy.