|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
hej
![]() Panika Toressiątko jest silne i pięknie rośnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Ufffffff............ WSZYSTKO OK!!!!!!!!!!!!!!!!!
Małe ma 4cm, macha rączkami i nóżkami ![]() Wg OM mam dziś 11tc, wg USG - 10t6d, więc ładnie rośnie (dla porównania w 7tc miało 6t4d). |
![]() ![]() |
![]() |
#484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Eseska możesz wziąść ze sobą cytrynę ![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Zakorzenienie
|
oczywiście z wrażenia nie zapytałam o wszystko i teraz mam wątpliwości. spadła mi hemoglobina, lekarz coś mówił o witaminach, że będzie trzeba włączyć, ale ja myślałam wtedy tylko o tym, żeby zrobił USG i pokiwałam głową i tyle. dopiero po wizycie patrzę w kartę, a wpisane mam w lekach Pregna Plus, właśnie sprawdziłam w necie skład tych witamin i mam problem, bo po pierwsze zawierają jod - 150 mikrogramów, a ja biorę Jodid 200 i nie powinnam już tabletek z jodem, po drugie zawierają 400 mikrogramów kwasu foliowego a biorę Folik, po trzecie zawierają wit. B6 - 2 mg, a biorę Asmag B (magnez + B6), więc chyba więcej w tych witaminach dublujących się składników niż nowych. Ze względu na ten jod chyba ich nie kupię, bo endo jeszcze dopytywała mnie na wizycie czy na pewno nie biorę żadnych kompleksów witamin, żeby się jod nie dublował. tylko czy kupić sobie jakieś inne witaminy czy poczekać, będę na wizycie za tydzień, żeby dostać zwolnienie (nie wypisze lekarz zwolnienia wstecz, więc na 3 dni idę do pracy, potem L4).
|
![]() ![]() |
![]() |
#486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, ale sie ciesze!! ![]() p.s. dajcie nadzieje każdego dnia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzięki DASTI! o cytrynie mówil mi lekarz. Kupilam ta glukoze ale chyba zła - kupilam 75 g a ja mam 50g :-] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#488 |
Rozeznanie
|
Monika
![]() Eseska mam trochę problemów rodzinnych ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#489 |
Zakorzenienie
|
Monika mamy bliźniaki watkowe
![]() ![]()
![]() |
#490 |
Zakorzenienie
|
monika
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Zakorzenienie
|
EWEL! to życze by problemy rodzinne sie rozwiązały a wyluzowanie przyniosło efekty !
|
![]() ![]() |
![]() |
#492 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Zakorzenienie
|
no idziecie łeb w łeb
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#494 | |
Zakorzenienie
|
ja też
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#496 |
Rozeznanie
|
Monika nic się nie powinno stać jak nie będziesz brała witamin przez tydzień, jedz dużo owoców i warzyw
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Zakorzenienie
|
niby tak ale na skierowaniu mam 50 a z 75 to trzeba 2 godz czekac a tu pobireranie badan od 7.30 do 9.00. wole isc tu bo ini i tak zawoża do szpitala a tu chociaz miło i bez kolejki a w szpitalu to starsznie niemiło jest i miliony ludzi. a cena ta sama!
|
![]() ![]() |
![]() |
#498 |
Zakorzenienie
|
o 13 mieliśmy iść na spacer
![]() ![]() ![]() ciekawe o której się obudzi, najwyżej wtedy nakarmię przewinę i do wózka fajnie to musiało wyglądać ja obok Wiktor a w nogach jeszcze kot spał ![]() kot tylko oko otwiera kontrolnie jak Wiktor coś tam zastęka ![]()
#499 |
Zakorzenienie
|
Monika cieszę się bardzo, że wszystko jest dobrze. A pytałaś o to L4?
Ewel ![]()
![]() |
#500 |
Zakorzenienie
|
Ja gdzies czytałam, ze teraz nie powinno sie robic obciazenia glukoza tylko od razu hemoglobine glikolowana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Zakorzenienie
|
tak, gdzieś to napisałam już. nie wypisze mi lekarz z wsteczną datą, więc za tydzień idę na wizytę, ale tylko po L4 (chyba, żezrobię sobie jakąś listę pytań). także wracam do pracy na 3 dni, innego wyjścia nie ma. ale dzisiaj po usg jestem spokojniejsza i nie martwię się tak kilkoma dniami w pracy, dam radę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Zadomowienie
|
Super gratulacje
![]() |
#503 | |||
Zakorzenienie
|
haha ale dowaliłaś teraz
Cytat:
Cytat:
hej!!! ![]() Cytat:
![]() widzę dziś lekarzowy dzień, ja też u gina byłam, trochę zdenerwowałam się bo nie chciał mi cytologii zrobić, mówił, że mam ładną szyjkę, cholera ostatnio w grudniu widział ją i to całą zakrwawioną to skąd moze pamiętać? poza tym, powiedziałam o tym epizodzie z ciążą biochem, powiedział, że jak zdarzy się to przy ciąży którą będzie widać na usg, to będziemy robić badania genetyczna - kocham polską służbę zdrowia ![]() na zioła o dziwo nie krzyczał, powiedział, że mogą pomóc, tylko powiedział, że szkoda, że tego clo nie wzięłam, jest jeden plus - w czwartek na monitoring idę
![]() |
#504 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aganieszkab Czas edycji: 2012-08-28 o 13:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#505 | |
Zadomowienie
|
Gratulacje udanej wizyty i "zielonego" światełka
![]() Cytat:
![]() ![]() Fajnie się Wam z Paniczką ułożyło ![]() Alonka00 przepraszam za to co powiem, ale strasznie mnie rażą określenia typu "ciąża leci/poleci" itp.. tym bardziej używane przez kobietę która straciła dziecko.. Ale może ja jestem przewrażliwiona.. więc przepraszam że się wcinam.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Zakorzenienie
|
monika- super wieści, może u Ciebie będzie Tereska- wizażowa bliźniaczka Torresiątka
![]() adunia- nic nie wyszukuj na necie! Perse- trzymam mocno kciuki Alfa- my też się wybieramy na spacer ale później podziwiam- chodziłabym na rzęsach gdyby Kasia sama nie zasypiała Ostatnio były u mnie koleżanki z pracy i jedna z nich zapytała mnie: "A jak Kasię usypiasz?" nie wierzyła gdy odpowiedziałam: "Wkładam do łóżeczka i mówię KASIA ŚPIJ" Jedynie zdarza się nam mieć problem z wypadającym cumlem jak usypia i wtedy podnosi lekki alarm (wcześniej próbuje sama go znaleźć i szura głową po materacu ![]() Chociaż niewiele Kasię noszę na rękach a mam mega problemy z kręgosłupem - ostatnio w nocy prawie na czworaka szłam do łóżeczka gdy mała się obudziła...nigdy wcześniej nie miałam takich dolegliwości...widzę, że sofa pod moim ciężarem jest zdeformowana i może od tego bo mam pod kręgosłupem zapadnięty materac (teraz zwijam w tym miejscu poduszkę aby mieć równo) poza tym gdy karmię na siedząco bardzo się garbię a ciężkie piersi też pewnie wpływają na formę kręgosłupa - ostatnio jak się w nocy obudziłam nie mogłam złapać tchu- kręgosłup bolał i czułam się przygnieciona własnymi cyckami... eh to se ponarzekałam ![]() wszystko to drugoplanowe- Kasia najważniejsza - ale muszę mieć formę bo nie nadążę za nią jak zacznie biegać ![]() eseska, fioluś- ale czas leci....niebawem będziecie tulić Wasze Maleństwa ![]() ewel- tulę ewcik- no właśnie najbardziej bałabym się o pogodę na takiej pieszej pielgrzymce z Maluchem (i o burze i o mocne słońce), wszystkim innym nieudogodnieniom można zaradzić Dasti- Kasia nie spędza wielu godzin w foteliku bo nie było takiej potrzeby ale jazdę samochodem bardzo lubi ![]() eseska- masz rację - decyzja podjęta ![]() Dzisiaj miałam zamiar zostawić Kasię z Mamą i pojechać na wykopki do Tz-eta (znaczy do nas ![]() ![]() ![]() monika- ja miałam zelcony jodit100 i endo powiedział, ze jak zacznę brać preparat wit to sprawdzić czy zawiera jod i odstawić ten od niego zalecony
#507 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja od endo mam większy jod niż w tych witaminach dlatego nie wiem. póki co jestem za tym, żeby nie brać żadnych witamin (tydzień mnie chyba nie zbawi) i zostać przy tym co miałam, a za tydzień na wizycie dopytam o to. jeszcze jedno - znowu przytyłam. lekarz powiedział, żeby nie objadać się przesadnie, ale jak nie wymiotuję a mam apetyt to mam jeść. więc jem.. od pierwszej wizyty wpisanej do karty ciąży przybyło mi 2,3 kg. Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2012-08-28 o 13:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#508 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I super że pojedziecie do Częstochowy. Podziękujesz za Kasię i może.. zmówisz "zdrowaśkę" w intencji wszystkich AM ![]() A z kręgosłupem to naprawdę nie ciekawie.. współczuję.. nie myślałaś o lekarzu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Zakorzenienie
|
Dziwnie, bo to ogólnie jest dozwolone
#510 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.