|
|||||||
| Notka |
|
| Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ślubujące w 2012 - część II
Gawa - czy ty miałaś taki wielgachny rozporek w swojej sukni?? to był muślin prawda?
|
|
|
|
#3152 |
|
Rozeznanie
|
Powiedzmy że to był rozporek
Pod spodem miałam mini, jak zrobiło się późno to ten muślin upiełam w ogon a została mi taka minióweczka. Kiecka to mój wymysł
|
|
|
|
#3153 |
|
Raczkowanie
|
dobra, to może po prostu poproszę o radę
![]() więc tak, kolczyki mam Swarovskiego łezki, takie jak tutaj: http://www.nefryt-sklep.pl/kswk010--...-id-10184.aspx myślałam o tym by dokupić do nich naszyjnik w tym samym stylu, np. taki: http://www.shineoflady.pl/Naszyjnik_..._lezka-22.html niestety tu problem z biżuterią się nie kończy... otóż w jednym uchu mam standardową 1 dziurkę, a w drugim 5... i zastanawiam się czy nie powinnam dokupić jakiś drobnych kolczyków z kryształkami? dodam jeszcze, że jeden kolczyk jest "na samym czubku ucha". hmmm...może zrobię fotkę i wam wrzucę żeby było łatwiej zrozumieć ![]() gawa - wow! piękna suknia! prosta ale jaka śliczna
|
|
|
|
#3154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może jakaś relacja???? Bardziej szczegółowa ??? ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Ale tu dziś cisza! Gawa suknia prześliczna, taka delikatna a zarazem odważna!
|
|
#3155 |
|
Rozeznanie
|
Mnie się ona najbardziej podobała w wersji końcowej , czyli mini z ogonem, może ktoś z gości w końcu się zlituje i podeśle więcej fotek. Suknia mojego projektu , nie podobała się tylko jednej osobie .... teściowej
....
|
|
|
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
Gawa - jak będziesz miała fotkę, zwłaszcza tej mini, to koniecznie podeślij... moja pierwsza suknia, była o podobnym zamyśle (zdejmowało się spódnicę i była krótka pod spodem) - suknia Gala model Juliette
http://www.bellissima.pl/gala.php?s=16.juliette ale niestety nie mogłam jej nigdzie znaleźć żeby przymierzyć... jednak twoja brzmi jeszcze ciekawiej ![]() Neave - ja bym pozostawiła tylko kolczyki, po jednym, jakoś więcej w jednym uchu (zwłaszcza w dzień ślubu) kojarzy mi się z takimi małolatami... i jakoś mało elegancko dla mnie. Z tego co pamiętam to masz troszkę zdobień na gorsecie, więc tym bardziej nie zakładałabym naszyjnika. |
|
|
|
#3157 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
do tego mamy kolorowe alkohole do drinków bo będziemy mieć barmana Dodam że wesele jednodniowe, więc na jakieś chrzciny może zostanieCytat:
ja lubię w bukiecie trochę koloru, ale wiadomo, dla każdego cos dobrego ![]() Cytat:
zdjęcia przepiękne i te paznokcie jednak wyglądały superCytat:
![]() gawa- piękna, lekka suknia nieoklepana i ten rozczaskA ja dziewczynki w wielkich przygotowaniach na sobote codziennie coś załatwiam, dokupuję... dziś byłam u szewca bo troche mnie buty uwierały i za 4 zł!! mi je rozbił ładnie![]() Dziś byłam nakolejnej przymiarce suknie, tzn miałam ja juz odbierać, ale jeszcze wynikły jakieś poprawki. Powiem wam że mam ramiączka- cieniutkie takl jak proponowały panie krawcowe i wygląda to fajnie próbowały mnie jeszcze przekonac na tą ozdobę, ale ja zostałam nieugięta i już jutro będę miała w domku moją suknię marzeń do tego dostaję dwa welony (3m + krótki dwuwarstwowy). Wyniesie mnie to 1480zł
|
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
Katie - o to cena bardzo przyzwoita, a może uda nam się zobaczyć jakieś zdjęcia sukni???
|
|
|
|
#3159 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Malgos ja znowu zawsze chciałąm krótką , później wymyśliłam żeby miała ogon, a dodatkowo doszłą moda na takie półprzeźroczyste doły, moja do tego wszystkiego ma zrobiony odpinany tren, troche inspirowany sukienką Anji Rubik ale u mnie przód musiałbyć spokojnieszy bo nie jestem taka tyczka . Wyszło jak wyszło, jestem zadowolona z efektu , dobrze się w niej czułam i co chwila wyglądałam inaczej
|
|
|
|
|
#3160 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Twojego Tża leń dopadł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla przezornego tatyCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Super ta Twoja suknia Cytat:
Cytat:
za buty i suknię ![]() Moja suknia też dziś dotarła do mnie ale nie jestem zadowolona i chyba czeka mnie jeszcze jedna wycieczka do krawcowej
|
||||||||||
|
|
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip - co nie tak z sukienką??
|
|
|
|
#3162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super sukienka ![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
ja bym sobie dała spokój z pozostałymi kolczykami, sama mam w jednym uchu trzy dziurki ale założyłam normalne kolczyki- dwie dziurki były puste. Tego i tak nie widać a taki przesyt to moim zdaniem za dużo
|
|
|
#3163 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki za przepisy na lekarstwa na chrypkę Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jeeej jak to już blisko ![]() Cytat:
![]() co nie tak z suknią?
|
|
#3164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dawaj fotkę. Wyglądałaś super- tak delikatnie i świeżo- rewelacja ![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
bardzo dobrz że nie dałaś się namówić na tą ozdobę zrób fotkę jak będziesz miała sukienkę w domku. Cena super
|
|
|
#3165 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
wszyscy mi odradzają ![]() za to dałyście mi zagwozdkę jeśli chodzi o kolczyki... wogóle nie rozważałam aby je zupełnie zdjąć... móc oczywiście można, tyle, że musiałabym je zdjąć jakiś tydzień wcześniej żebym nie miała całkowicie czerwonego ucha. szczerze mówiąc nigdy tego nie robiłam, bo obawiam się żeby mi się dziurki nie zrosły, robiłam je sama nie u kosmetyczki. katie - super cena! i jeszcze 2 welony w cenie o kurcze, właśnie zobaczyłam, że Twój dzień jest już w najbliższą sobotę! pewnie już wszystko masz zapięte na ostatni guzik ![]() Cytat:
ale cóż, na początek dobre i to farby jednak dokupimy, więc na brakującym wyposażeniu trzeba oszczędzać. chociaż TŻ stwierdził: "kochanie, nie ma co kupować za dużo garnków, bo to zawsze pewny prezent na ślubie..." próbowałam go uświadomić że to tylko obiad i goście mogą nie szaleć tak z prezentami. zresztą ja nie robię ślubu dla prezentów...eh, nawet mi nie wspominaj o tym leniu... nie wiem jak się wyrobimy, a zaplanowałam że za 2 tyg w weekend (15.09) zrobimy przeprowadzkę. no i musimy kogoś znaleźć do przewiezienia drugiej partii farb, bo nasi przyjaciele, którzy pomogli nam przewieźć pierwszą partię wyjechali już... Pradip - ojej, a co nie tak z sukienką? |
|||
|
|
|
#3166 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
różne są zwyczaje - ja to pierwszy raz spotkałam ze 4 lata temu- też tego nie znałam ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
moje dodatkowe dwie dziurki tez robiłam sama. Na codzień nie noszę w nich kolczyków, w ogóle teraz nie noszę Nic mi nie zarasta w żadnych dziurkach no ale zależy pewnie jaki kto ma organizm.Zdejmij je a do ślubu załóż normalnie- tak jak dziewczyny mówiły tak będzie elegancko
|
|
|
#3167 |
|
Raczkowanie
|
a propos tortów miałam jeszcze skrobnąć
![]() napisałam do naszej babeczki od tortów - robiła tort z Krecikiem na 1-sze urodziny maluszka sporo tych tortów obejrzeliśmy z TŻtem i skłaniamy się ku takim jak poniżej
|
|
|
|
#3168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My będziemy mieć taki, tylko kwiatki będą w kolorze bladoróżowym
|
|
#3169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się podoba ten z motylkami ale ja lubię motylki więc obiektywna mogę nie być ![]() Fajny i elegancki jest też ten trzeci- można np powtórzyć na nim np wzór aplikacji z sukienki, zdobienia z zaproszeń itp
|
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
Neave - podoba mi się pierwszy
Jojla - fajny torcik, ale jak widzę tą białą masę, która oblewa cały tort to aż mi się coś dzieje, bo to cholerstwo strasznie słodkie ...bleeee ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- dziękuję za wszystkie kciuki - pomogły, wprawdzie autko nie przeszło, ale wyszła taka mała bzdura, więc jest OK, nie na darmo mazdy mają dobre opinie nasze autko ma przejechane prawie 240tys/km a nie robiliśmy przy praktycznie nic, oprócz klocków hamulcowych (no wiadomo - rzeczy które się zużywają)
|
|
|
|
#3171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ale Wy jesteście kochane...
Na ostatniej przymiarce krawcowa zaznaczyła miejsca gdzie ma wszyć napy do tych zakładek z tyłu i robiła to juz na manekinie no i widać coś jej się przesunęły bo na mnie nadal odstają i widać miedzy nimi wiązanie. I o ile z tym sama bym sobie poradziła przeszywając je to szew na prawym boku który jest delikatnie krzywo wszyty i miał nie robić większej różnicy po wszyciu fiszbiny jak usiadłam odkształcił się i mnie uwiera ![]() Cytat:
Cytat:
)
|
||
|
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip - a to takie kosmetyczne sprawy z sukienką.... to dobrze
z tym optymizmem to chyba coś jest, bo nawet mój tż dziś to zauważył, że nawet w złych rzeczach zawsze znajdziemy jakieś pozytywy
|
|
|
|
#3173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale bez tego będzie duże ryzyko, że tort się rozwali ale może jeszcze uda mi się panie w cukierni przekonać, żeby był bez polewy marcepanowej ![]() super, że kciuki się przydały ![]() Cytat:
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
Jojla mój kuzyn miał bez takiej polewy, ale te krążki miał osobno, nie przylegały do siebie, więc pewnie w tym przypadku taka polewa pewnie jest konieczna... ale pewnie - popytaj, oni lepiej wiedzą.
|
|
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip- to kosmetyka z tą sukienką, na pewno szybciutko to poprawią
|
|
#3176 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chociaż prawie na pewno zrezygnujemy z nr 3 (rolki filmów). na chwilę obecną najbardziej się skłaniamy ku tortowi nr 4 z kwiatkami kwitnącej wiśni no i TŻ miałby swój akcent Japoński ![]() a ja jutro chyba odbiorę butki swoje chyba, bo oczywiście miałam zadzwonić się dopytać czy już są gotowe i zapomniałam...dziewczyny, czy wiecie może co mi "grozi" jeśli nie zdążę w wyznaczonym terminie dostarczyć do swojej parafii kartki na zapowiedzi? wszystko mi nachodzi na ten nasz termin. moja firma otwiera showroom (trochę się to przesuwało) i w końcu szefowa wybrała termin - 28/29 września ---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:09 ---------- TORT ![]() pytanie finansowe - na ile wycenili wam tort (i na ile był on osób). dostałam dzisiaj wycenę od tej naszej babeczki i zastanawiam się czy źle zrobiłam prognozę czy cenę nam dała świetną (do tej pory w porównaniu z cenami w cukierniach wychodziło taniej). otóż tort na 50 osób, 6kg wyceniła na 80zł za kg. czy wg Was to dużo czy mało? |
|
|
|
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
Neave - ja nie miałam zapowiedzi, więc nie pomogę...
Co do tortu, to jak pytałam w moich stronach to standardowo brali 60zł/kg, więc dla mnie dość dużo, poza tym wzięłam babeczki, więc płaciłam jeszcze mniej |
|
|
|
#3178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znajomi mieli problem bo ksiądz pomylił adres pana młodego i myślał, że on jest z tej samej parafii co panna młoda i nie dał im karteczki na zapowiedzi w parafii młodego. Było trochę stresu bo jak się zorientował to się bardzo przestraszył Na szczęście byli u niego na tyle wcześnie, że zdążyli z zapowiedziami w tej drugie parafii akurat na tydzień przed ślubem, gdyby nie zdążyli to ksiądz mówił, że musiałby to załatwić przez kurię - ale wydaje mi się, ze lekko przesadzał ![]() Co do tortu to nie wiem za bardzo ile wyszła cena za kg w naszym przypadku bo płacimy za cały pakiet ciasta, paczki dla gości i tort. Natomiast jak pisałam z inną cukiernią to odpisano mi, że cena tortu zależy od tego z czego jest wykonany ale średnio wychodzi 70zł/kg.
|
|
#3179 |
|
Raczkowanie
|
Malgos - a jak ci się udało nie mieć zapowiedzi?? ja też chcę, w sensie nie chcę
![]() z cenami tortu poczekam na dziewczyny z Warszawy, bo tutaj zawsze są wyższe ceny niż w reszcie kraju aha i wycena dotyczy tego tortu
|
|
|
|
#3180 |
|
Raczkowanie
|
jojla - czyli tak jak myślałam, jak zwykle wszystko zależy od księdza... grrr... nasz nam dał karteczki, ale coś się nie możemy od miesiąca z tym zebrać...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.

Pod spodem miałam mini, jak zrobiło się późno to ten muślin upiełam w ogon a została mi taka minióweczka. Kiecka to mój wymysł 

i dodaje kilka zdjęć

dla przezornego taty

16.06.2012