|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Cześć dziewczyny,
Jestem nowa w wątku od tego miesiąca zaczynamy się konkretnie starać z tz o maleństwo. W lipcu odstawiłam tabletki antywłamaniowe , od czerwca łykam kwas foliowy, który 1,5 miesiąca temu zmieniłam na vita min plus mama. Miesiączkę miałam 16 i dzisiaj mam 13 dzień cyklu. Poprzytulalismy się troszkę 8 i 9 dnia cyklu i czekam na płodny śluz, który powinien się zacząć robić przeźroczysty (wychodzi, że owulacja powinna być jutro - cykl poprzedni miałam 27 dni), a tu mleko, które się nie rozciąga Mało prawdopodobne bym była w ciąży z tego 9 dnia... ale oczywiście zaczynam się nakręcać. Mam nadzieję, że mogę się do Was przyłączyć trzymam kciukaski za resztę starających się przyszłych mam i tatusiów
Edytowane przez anoxee Czas edycji: 2012-08-28 o 14:27 |
|
|
|
#662 |
|
Raczkowanie
|
ATENA thx
kochana jestes
|
#663 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Nie było mnie przez weekend i tyle stron do nadrobienia ! U mnie ten cykl odpada przez te moje problemy z pęcherzem, o których pisałam ostatnio, ale trzymam kciuki za te testujące w najbliższym czasie ![]() Do tego wszystkiego jeszcze się przeziębiłam :/ Dzisiaj aż się zwolniłam z pracy, bo nie ogarniałam zbytnio co się wokół mnie dzieje, stan podgorączkowy, katar, ból gardła, wrr ! Jutro robię znów badania moczu ogólne i posiew, mam nadzieję, że mi pomagają te lekarstwa. Tylko zastanawiam się, jak jestem przeziębiona i faszeruję się gripexami, fervexami itp to czy wynik nie będzie jakoś lekko 'sfałszowany', wiecie coś na ten temat? |
|
|
|
#664 |
|
Zadomowienie
|
muszę się wam do czegoś przyznać i proszę, nie oceniajcie mnie z góry najgorzej...
Jak wiecie mam syna, który jest całym moim światem i teraz przy staraniach bardzo marzy mi sie dziewczynka. Wiem, że najważniejsze jest to żeby dzidzia była zdrowa ale ja jakoś tak podświadomie już chyba jak myśle o dziecku to zawsze o dziewczynce. Mijając na mieście małe dzieci zwracam uwagę tylko na dziewczynki, oglądam ubranka dla dziewczynek i myśle o pokoiku dla dziewczynki. Wiem, ze to okropne Boję się mojej reakcji jak dowiem się, że to będzie chłopczyk... ale wiem też, że będę cieszyć się bez względu na płeć. Takie mam rozsiane te myśli...
|
#665 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
|
|
#666 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja tez mam ostatnio ochotę na mleko... najlepiej zimne prosto z butelki Jak wcześniej ciągle wyrzucałam przeterminowane butle, to w niedzielę wypiłam cały litr Teraz też miałabym ochotę ![]() Nastroje też zmienne, w jednej chwili jestem wesoła i wariuję za chwilę dół i chce mi się płakać. |
|
|
|
|
#667 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ufff nadrobiłam Was...
Cytat:
Co to jest 70 brzuszków? Ja robiłam po 200-300 ![]() Teraz jakos sie zapuściłam ![]() Cytat:
Lunka nie ma co sie przejmowac. U mnie ostatnio mnie obgadali, ze mam męża starucha i jak ja moge z takim "starym" być. Przypomnę, że mąż jest 12 lat starszy.... ![]() Szkoda, ze gadają tak osoby, kóre wiedza o tym z FB. Ci, którzy nas znaja wiedzą jacy jestesmy.... Cytat:
Jestem chudzinka...![]() Chciałabym tyle ważyc po 2 ciążach Cytat:
Chyba mogę juz gratulować ![]() Cytat:
Ja uważam to za normalne jednak pamietaj, ze sie mega rozczarujesz jak bedzie chłopak..próbuj sobie tłumaczyc, ze może byc różnie U nas ostatni miesiac bez staranek oby do 20.09 a póxniej znowu będziemy próbować...boje sie jak cholera, ale chemy miec dziecko
|
|||||
|
|
|
#668 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale nas duzo super życze Ci powodzenia i jak najszybszego spelnienia marzenia o dzieciatku i widze ze slub Wam sie zbliza? świetnie,,,cudowny dzien przed Wami ![]() kocurku, 70 brzuszkow to niewiele, wiem :P ale po 1000 skokach na skakance ciesze sie, ze robie te 70 brzuszkow dalabym rade wiecej ale zwyczjanie mi sie juz pozniej nie chce ![]() Dziewczynki zbieram sie powoli z pracy do domku ![]() do zobaczyska jutro rano
Edytowane przez magbes Czas edycji: 2012-08-28 o 14:56 |
|
|
|
|
#669 |
|
Raczkowanie
|
anoxee
Cześć dziewczyny, Jestem nowa w wątku od tego miesiąca zaczynamy się konkretnie starać z tz o maleństwo. W lipcu odstawiłam tabletki antywłamaniowe , od czerwca łykam kwas foliowy, który 1,5 miesiąca temu zmieniłam na vita min plus mama. Miesiączkę miałam 16 i dzisiaj mam 13 dzień cyklu. Poprzytulalismy się troszkę 8 i 9 dnia cyklu i czekam na płodny śluz, który powinien się zacząć robić przeźroczysty (wychodzi, że owulacja powinna być jutro - cykl poprzedni miałam 27 dni), a tu mleko, które się nie rozciąga Mało prawdopodobne bym była w ciąży z tego 9 dnia... ale oczywiście zaczynam się nakręcać. Mam nadzieję, że mogę się do Was przyłączyć trzymam kciukaski za resztę starających się przyszłych mam i tatusiów ![]() ................ dopiero teraz dostrzegłam ten wpis dzieki Magbes ![]() Witaj cyli mialas @ tak jak ja wiec mniej wiecej bedziemy testowac w tym samym czasie no ja pare dni pozniej bo cykle mam 30 dniowe...tyle ze u mnie zero jakichkolwiek oplawow sluzu ale juz nie zanudzam o tym pamietaj podziele sie z toba moja mysla przewodnia poki nie ma @ sa szanse na fasolke
|
#670 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najchętniej poszłabym do ołtarza już w dwupaku ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#671 |
|
Raczkowanie
|
niop ja za ciebie tez 3 mam kciuki
|
#672 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Myśle ze nie ma co sie nakrecac , przytulajcie sie co 2 dzien i bedzie dobrze
))Cytat:
)) Cytat:
) trzymam kciuki![]() Cytat:
)) , i przytulasy dzisiaj i tak do 18-20 dc i bedzie dobrze![]() Cytat:
)) i Ty napewno tez Ja dzisiaj rano było spokojnie w brzuchu , zero objawów , a tak od 11-12 znowu takie cmienie w podbrzuszu , takie lekkie skurcze .... hmm najlepsze jest to ze mam ochote zrobic test , chociaz wiem ze zawczesnie
|
|
#673 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś mój 22 dc tak jak u Ciebie jak nam się uda to rodzic też bedziemy w podobnym terminie ![]() Trzymam za Ciebie kciuki!
|
|
#674 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mam już 2 chłopców i zdecydowałam się na to ryzyko kolejnej ciąży tylko i wyłącznie dlatego,że MA być córka Jakoś nie umiem sobie przetłumaczyć,że może być 3 chłopak a na samą myśl o tym chce mi się wyć bo wiem że 4 dziecka i 4 próby już nie będzieMa być Kornelcia i koniec kropka ![]() Chociaż wiem,że jak będzie jednak synek i go zobaczę to nie zamienię go na 100 dziewczynek to póki co narazie nie dopuszczam do siebie takich myśli bo odrazu mam doła. Chore to, ale chyba tak to już z nami jest Kocurku no heloł kochana
Edytowane przez colorblue Czas edycji: 2012-08-28 o 15:48 |
|||
|
|
|
#675 |
|
Raczkowanie
|
A ja u bocianka zamowilam Kaje
|
#676 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Co do imienia Kornelia to też miałam je w planach ale mój syn stwierdził, że dzieciaki by ją kornik przezywały
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
Dobijacie mnie dziewczyny, wpadłam tylko na chwile a tyle naskrobałyście że nie zdążę nadrobić
![]() Za chwile lecę bo umówiłam się ze znajomą na siłownię. Zrobiłam dzisiaj placki ziemniaczane w końcu i do tego gotuje gulasz Zobaczymy co wyjdzie Wrócę wieczorem pozdrowionka a i witam nową koleżankę
|
#678 |
|
Raczkowanie
|
Ja sie odmeldowywuje mam nadzieje ze jutro nadrobie was z rana
.... i mam nadzieje ze wroce juz z lepszym nastawieniem tymczasem czekam na mezusia obiadek a potem przytulanie tak na bobasowo. pozdrawiam i milego popoludnia wam zycze
|
#679 |
|
Wtajemniczenie
|
No witaaaaaaam laski
Uff.. wszystko nadrobione, coś czuję że przebrniemy raz,dwa przez tą część wątku ![]() Po pierwsze witam nowe kobitki ![]() A po drugie kwitka- mam nadzieję że jutro Nam ogłosisz oficjalnie że zobaczyłaś II grube krechy na teście!!! Ostatnio coś krucho u Nas z fasolkami więc któraś by już mogła zacząć ten wysyp?? ![]() U mnie owulacja chyba była wczoraj-wszystko na to wskazywało prócz tempki która jeszcze nie poszła w górę.. (dziś 36,4 tak jak wczoraj)... więc w razie "W" zadziałaliśmy Teraz pozostaje czekać ok 2 tygodnie... jakie to będą dłuuuuuuugie 2 tygodnie.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No może i długie będą te 2 tygodnie, ale ważne by były owocne ![]() Trzymam kciuki mocno by wkońcu któraś z nas przerwała te złą passe! ![]() A do mnie właśnie dotarło,że magnez z wit B6 ma wpływ na faze lutealną i ją przedłuża. No a ja go przyjmuje od kilku dni łącznie z folikiem. także to może dlatego jeszcze nie mam @. Coraz bardziej trace nadzieje na fasolke. Mam jakieś dziwne bóle to tu to tam, ale lżejsze o wiele niż na @, do tego ciągle mi mokro i latam do kibelka sprawdzać czy może przyszła wstręciucha. Poprostu mam wrażenie,że cykl mi się przestawił a ja niepotrzebnie robie sobie jakieś nadzieje
|
|
|
#681 |
|
Wtajemniczenie
|
colorblue- ojj tam, ojj tam... będzie dobrze i nie ma co się bez sensu przejmować tym bardziej póki nie ma @...
Ja jakoś jak się zaczynam nakręcać to przypomina mi się moja wysoka prolaktyna i tracę nadzieję że coś z tego będzie..., tym bardziej że tego bromka biorę dopiero od 2 dni.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#682 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czy ten śluż jest przeźroczysty czy biały, czy gęsty, lepki itd to bez znaczenia bo w tamtej ciazy był gęsty i biały a teraz wodnisty i bardziej przeźroczysty ![]() Cytat:
jak możesz widzieć cień cienia i się nie cieszyć to nie wiem, ale jutro jak zrobisz test to masz nam tu wkleić zdjecie i owszem wiem wiem nic nie będzie widać, ale ja tez tak myslałam a niektóre tu się dopatrzyły i chyba dopiero wtedy uwierzyłam Gratulacje a żadne OT bo ile można o śluzach i dzieciach pisać ![]() przykry ten pogrzeb i dobrze że byłaś przy nich... ![]() Cytat:
wiec nie ważne czy sucho czy mokro byle by zaskoczyło ![]() Cytat:
![]() Witaj Cytat:
i też zwracam uwagę tylko na chłopców... myślę że to zależy kto co ma, ja wychowałam dwie siostrzenice i wiem jak to z dziewczynka dlatego mam ogromną ochote mieć chłopaka bo tak jakoś inaczej Myślę że to naturalne i nie ma co się tym przejmować. Tym bardziej że kochane będą tak czy tak, tylko ewentualnie przy rozpoznawaniu płci troche zrzędnie Ci mina, ale to tylko na chwile ![]() Cytat:
masz racje ludzie gadają i będą gadać, szczególnie typu fb i nk ![]() Tylko że po to trzymam mojego dzidziola w tajemnicy żeby sama ogłosić tą nowine kiedy będzie czas, a nie jakaś małpa będzie mi tu rozpowiadać... bo to wszystko to wspólni znajomi więc jak nie będą trzymać języka za zębami to dowiedzą się wszyscy w mgnieniu oka. A nie tak chciałam |
||||||
|
|
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Szukałam, szukałam i w końcu znalazłam chyba wątek dla siebie, troszkę was sobie podczytałam i chciałabym móc z wami się dzielić swoimi problemami i umilać czas czekania na @ lub jej brak. Przyjmiecie mnie?? ![]() Staramy się co prawda dopiero 2 cykle i o ile dawniej zdawałam sobie sprawę z tego, że ciąży nie da się zapalnować wtedy kiedy by sie chciało, o tyle teraz już jak zaczęłam się starać to miałam nadzieję, że jak się postaramy w trakcie owalucji, to musi być ciąża. No i już drugi miesiąc z rzędu się zawiodłam. Jeszcze do wczoraj żyłam nadzieją, w niedzielę zrobiłam test-wyszedł negatywny-ale pomyślałam ze może za wcześnie. W sobotę już nawet miałam objawy, wieczorem miałam ochotę na wino-ale po 2 łykach mnie "odrzuciło", było mi nie dobrze, a piersi bolały mnie jak nigdy dotąd, jeszcze koleżanki mi tak wmówiły tą ciążę, że naprawdę uwierzyłam że w niej jetsem. Ale dziś @ rozwiała moje wątpliwości i nadzieje. W ogóle założyłam sobie że chcę urodzić dziecko na wiosnę dlatego zaczęliśmy starania od lipca. Następne starania koło przyszłego weekendu ![]() A wyczytałam jeszcze tu gdzieś coś o wiesiołku, jakie on ma działanie, po co się go bierze i czy tak na własną rękę, czy z przepisu lekarza?
|
#684 |
|
Zadomowienie
|
Lunka ajlowju
|
#685 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam, oj jak miło mi się tu zagląda
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie też cykle 30-dniowe, dziś mam 16 d.c i w sumie od wczoraj jakby zaczal mi sie taki jakis plodny sluz, i wydaje mi sie ze dzis tez jest, ale wiadomo, u każdego jest inaczej Cytat:
tyle sie od was tu ucze ![]() Cytat:
a jak przyjdzie co do czego i jak juz bedziesz wiedziała co Ci tam w brzuszku dojrzewa, to itak pokochasz i nie zamienisz na zadne inne, nawet jeśli drugiego synka ![]() Cytat:
. ale 3 razy narazie sie nie udało, mimo to trzymam kciuki, wszystko okaże sie za jakies 2 tygodnia....
|
|
#686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nikt Cię lepiej nie zrozumie niż my większość z nas zawiodła się już wiele razy. Wiesiolek korzystnie wpływa na owu i powoduje zwiększenie ilosci sluzu ( a nam chodzi o duuużo płodnego ) trzeba go łykać od pierwszego dc do owu, nie dłużej, bo powoduje skurcze i może prowadzić do # Jest sprzedawany bez recepty, bo to suplement diety.
|
|
#687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz? uzależniłam się chyba ahahahah.Zobaczysz szybko będziesz miała swoją fasolkę, jak każda tutaj z nas! ![]() Cytat:
wiem, wiem tylko spokój nas uratuje ehehehehNo więc czekam i wszystko wyjdzie w praniu ![]() Luncia a ta pierdyknięta paniusia to chyba dawno w zęby nie dostała Jak można informować innych o ciąży i to nie swojej. Ja pierdziele jaka wieś![]() A co do mnie i śluzu to ok już wyjaśniłaś ( nakręciłam się ) ale powiedz mi jak z tymi dziwnymi bólami. ni to krzyż mnie ćmi, to za chwile coś kłuje, to pachwiny mi rozpiera. dziwne uczucie. raz mam wrażenie że to na @ a raz,że....
|
|
|
#688 |
|
Raczkowanie
|
Ło matko, zostawić Was na "chwilkę" i już człowiek nie ogarnia
Witam więc hurtem wszystkie nowe i mam prośbę, dopiszcie się na pierwszej stronie u Dzastino8, to może nie tylko mnie będzie łatwiej się połapać .W związku z tym, że ostatni miesiąc nie zaowocował u żadnej II, to uważam, że najwyższy czas "zrzucić" kilka z Was piętro niżej - ze staraczek na mamusie. Oczywiście jutro bladym switem bedę zaglądać, żeby sprawdzić, czy u kwitki13 kreseczki spuchły i czy Maru może zostać wróżką. Ja tam się nie rozpycham kopytami, ale jest sporo nowych, więc dziewczyny - może by tak skok w dół na liście? . Trzymam kciuki.Luna, Mokka, jak ten czas leci. Ja dopiero czytałam o Waszym testowaniu, a tu już 1/4 ciąży za Wami. |
|
|
|
#689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ten wiesiołek to tak poprostu woła się w aptece wiesiołek, czy ma jakąś nazwę Cytat:
)
|
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
Laseczki, jednak nie zrobię jutro testu, bo mi się nie chciało iść kupić
![]() Więc poczekamy sobie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.

od tego miesiąca zaczynamy się konkretnie starać z tz o maleństwo. W lipcu odstawiłam tabletki antywłamaniowe
, od czerwca łykam kwas foliowy, który 1,5 miesiąca temu zmieniłam na vita min plus mama. Miesiączkę miałam 16 i dzisiaj mam 13 dzień cyklu. Poprzytulalismy się troszkę 8 i 9 dnia cyklu i czekam na płodny śluz, który powinien się zacząć robić przeźroczysty (wychodzi, że owulacja powinna być jutro - cykl poprzedni miałam 27 dni), a tu mleko, które się nie rozciąga
Mało prawdopodobne bym była w ciąży z tego 9 dnia... ale oczywiście zaczynam się nakręcać. Mam nadzieję, że mogę się do Was przyłączyć 

kochana jestes

a i na dodatek doła łapie non stop
Teraz też miałabym ochotę 

Jakoś nie umiem sobie przetłumaczyć,że może być 3 chłopak a na samą myśl o tym chce mi się wyć bo wiem że 4 dziecka i 4 próby już nie będzie