|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
dziewczyny codziennie zmieniacie body i pajace/śpiochy po nocy??
my juz po kąpieli i kaszce mam nadzieje ze młody zaraz sie położy spac bo mi nogi w d... wchodzą juz wyszłam na pol godziny sama do rossmana i młody z tz został sam i dal rade ostatnio Wiktorek byl sam z dziadkami 3h muszę go przyzwyczajać
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-08-28 o 19:39 |
|
|
|
#3362 | |
|
Zadomowienie
|
I od skończonego 6 ?
Cytat:
, bonie wyrabiam z praniem( nie mamy ogrodu i wszystko w małym mieszkaniu suszymy i codziennie ogrzewanie chodzi
|
|
|
|
|
#3363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do zostawiania dziecka na dłużej z kimś innym, to u nas jest problem, bo Hani troszkę odbiło i czasem jest strasznie głodna i je co dwie godzinki (wtedy raczej pije, ale herbatka ani woda nie są w stanie Jej oszukać na dłużej niż 15minut)... a ja nie jestem w stanie odciągnąć mleczka laktatorem (najwyżej 20-30ml mi się udaje) i tak sobie myślę, że spróbować na takie sytuacje zostawiać mm... tylko nie wiem, które kupić, które będzie najłagodniejsze dla Jej wrażliwego brzuszka... |
|
|
|
|
#3364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3366 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#3367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nosi ktoras z was okulary? u nas to masakra bo mlody ciagle je nam sciaga
|
|
|
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zmieniam codziennie body w ktorym mala spi, sama tez lubie klasc sie w swiezej pizamce
Julia pije humane, ale o ile sie zorientowalam teraz w pl to tego mleka nie ma? Dalam jej bebiko zastepczo i bylo oki. Pijemy juz 2, te po 6m-cu od kilku dni i nosimy pampki 4od ok trzech tygodni
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3370 |
|
Zadomowienie
|
hej
my dzis mielismy aktywny dzien, mielismy gosci, spacerowalismy sporo , nie mam siły .Mala dołączam sie do zachwytów dziewczyn, super wygladasz i brawo za odwage Tymonek uroczy chłopiec![]() Jolka nie przejmuj sie tak bardzo ciałem, ja miałam super ciało nie chwaląc sie przed ciąża, a tearz niestety uda galaretkowate, brzuch tak samo, piersi dobrze za sa odpowiednie staniki dla takich kochanych skarbów warto dla nich i tak zawsze bedziemy najpiekniejsze tak jak dziewczyny radza dla świetego spokoju zrob sobie chociazby morfologie.Ja z mlekiem 2 wstrzymam sie do 19 wrzenia, wtedy idziemy na szczepienie , wiec dopytam co i jak, dzis kupilam kaszke manne nestle. Cytrynko ja pajace nakladam zazwyczaj dwa razy na noc. Rano zawsze przebieram, obojetnie czy gdzies idziemy czy nie.
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
Heja
no to pobyliśmy na dworze 5 godzin, zrobiłam zakupy w rossmanie , cały koszyk zapakowany ( zupki, kaszki itp.) a tu przy kasie zonk, nie wzięłam karty, schowałam wczoraj u tż wczoraj w portfelu na zakupach , zostawiłam zakupy w kasie i tż odebrał. ![]() Mała super foty , no i widać,że wakacje udane, czy widzę Mrzeżyno? czy tego gofra wcinasz na ławce w Mrzeżynie? no i redę w mrzeżynie chyba widzę ps.piszesz ,że Kołobrzeg, ale opis zdjęcia masz Mrzeżyno, teraz widzę, ale rozpoznałam po tej redzie i płocie z siatki,oj chyba jak będzie ładny wrzesień to się garniemy jeszcze raz na parę dni , bo czekać rok to jednak dłuuuugo jest Cytrynka co dwa dni świeże coś do spania, no chyba ,że coś się wydarzy .. edit:to nie gofry ,tylko pączki, przepraszam , ale kurna niezależnie co to to kurna zgłodniałam
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-08-28 o 20:58 |
|
|
|
#3372 |
|
Zakorzenienie
|
88natka wiesz chyba nie bede czekac co do dnia aż skończy te 6 m-cy... bo jedynki mają po prostu więcej jakiś kwasów potrzebnych na początku....a tak to chyba to samo więc tydzień Nas nie zbawi
![]() Konia i Tynka i inne dziewczyny...dzięki Wakacje udane i tak Konia to Mrzeżyno chociaż akurat ta ławka była w Kołobrzegu i to nie gofry tam wcinam tylko słynne racuszki z jagodami i bita śmietaną...pamiętam jak byłam dzieckiem i rodzice zabierali mnie zawsze na te racuszki PYCHA!!!!!!Tynka Ekstra spacer i ładna okolica Wyglądasz super...laska jak się patrzy a synek widzę chyba obeznany z aparatem bo Twój mały przystojniak patrzy prawie na każdym zdjęciu w obiektyw hihi
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-08-28 o 21:04 |
|
|
|
#3373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajnie tam jest nie? ten lasek sosnowy i to fajne zejście płaskie na plaże ....a rybkę polecam w Złotej Rybce ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
Tynka podpiszę się pod Małą, masz te nogi ,. nonono Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-08-28 o 21:08 |
||
|
|
|
#3374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tam byliśmy pierwszy raz..zdradziłam Kołobrzeg...bo ja znowu serce zostawiam w tym mieście ![]() Mrzeżyno fajne...ten lasek i widoki piekne...miło spacerować, jest gdzie zjeść...piękna plaża i tu przy porcie to zejście super Miejsce polecam ale jesli o emocje chodzi to dla mnie "to nie to" rozumiesz... jeśli kiedyś będę chciała jeszcze pojechac nad polskie morze to na pewno wybiore Kołobrzeg...ostatnio były okolice raz Ustronie Morskie...wcześniej Dzwirzyno no i teraz Mrzeżyno...Cytrynka...body nie zmieniam co dziennie...zależy jak pobrudzi...lub się mocno zaślini czy upoci to zmieniam...ale zazwyczaj co 2 dzień
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-08-28 o 21:10 |
|
|
|
|
#3375 |
|
Zadomowienie
|
Mała dziekujemy
tata robił głupie miny![]() my tez bylismy w Mrzeżynie, które TZ czesto wspomina, bo byl tam w wojsku ![]() lubimy tez niechorze ![]() no nogi mam długśne Mateuszek tez , a TZ mówi do mnie pająku![]() Plamki na szyjce Mateuszkowi juz prawie calkowicie znikneły, wiec pewnie byly od gorąca , albo od ukąszenia czegos.
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-08-28 o 21:14 |
|
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze jaki ten świat mały
|
#3377 |
|
Zadomowienie
|
Hej! U nas dziś masakra
już w nocy była pobudka co jakieś 3 godz. w dzień było chyba apogeum ząbkowania bo od rana był płacz, nic nie pomagało. Potem poszła spać, pospała 40min i znowu płacz. Dopiero czopek z paracetamolem pomógł. Po południu więcej pospała bo od 16:40 do 18:20 z czego godzinkę ja z nią bo byłam padnięta. mąż znowu w pracy na 16 teraz Madzia już śpi od 20. Jak jutro też tak bedzie to nie wiem, przecież nie mogę ją tak faszerować chemią... chciałam iść do lekarki ale do pon na urlopie i nie wiem co robić...postaram sie Was nadrobić, ale chyba zaraz pójdę spać bo padam
|
#3378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja juz pajace na 3-6 miesiecy pochowałam a wydaje mi sie ze tydzień temu sie w nich topil
|
|
|
|
|
#3379 | |
|
Rozeznanie
|
Mała - super wyglądasz w tej fryzurze i tak w ogóle mi się podobasz
![]() Tynka - no nogi to Ty masz zgrabne gosia - ale superancka czapa! Cytat:
i też zazwyczaj to pajace albo bodziaki jak jest ciepło.A i okulary też noszę w domu...a jak gdzieś wychodzę to soczewki...Piotruś też próbuje za nie łapać, ale póki co udaje mi się uniknąć ich zrzucenia ![]() dziewczyny, czy kaszkę podajecie przed czy po kapieli? pytanie głównie do tych z was, które karmią łyżeczką
|
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
Karo....ja kaszkę dziś dałam Tymciowi przed kąpielą po dałam cycka
![]() A mam pytanie...bo nie udało mi się cofnąc do waszych rozmówo BLW...czy któraś z Was stosuje tą metodę? co już dawałyście dziecku do rączki, w kawałkach?... I napiszcie mi dziewczynu mniej więcej jak się Wam chce o których godzinach dajecie zupki i deserki w jakiej ilości i czy to są kaszki czy kleiki czy owoce czy zupki?? tak ogólnie
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-08-28 o 21:43 |
|
|
|
#3381 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała wyglądasz bombowo Jakbym była facetem to bym się zakochała ![]() Cytat:
Cytat:
![]() U Nas dzień marudny ale to chyba przez upał i dlatego że Oskarowi ciężko się w dzień śpi. Dziś sprzątałam na raty generalne porządki - wchodzenie do każdej szpary ale pokój i kuchnia wysprzątana.U Nas już 2 noc z rzędu gdzie Oskar sam zasnął w łóżeczku Jak chcecie chwalić to tak po cichu aby nie zapeszyć na dalsze nocki :P
|
|||
|
|
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Niki już luknełam super fotki...no i pięknie tam mieliście jestem zazdrosna...a wiesz o co?, że Mały ma całkiem Twoje oczy, widać, że jest tez Twój ...ja jak trzymam Tymonka to widac, że to cały cały...caaaały Tata
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-08-28 o 21:54 |
|
|
|
#3383 |
|
Wtajemniczenie
|
Konia tak sobie pomyslalam ze Twojego imienia I nazwisk to Anglik za Chiny by nie wypowiedzial
|
|
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
idę po jogurt i ciasteczka
naszło mnie![]() potem prysznic i lulu dobranoc moje drogie spijcie i śnijcie kolorowo Buźka!
|
#3385 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie zajrzałam na chwilkę tutaj przed snem i na maila
Śliczne zdjęcia a Wy Mamusie prezentujecie się pięknie, szczuplutkie, zgrabniutkie, jakbyście nigdy nie rodziły Super wyglądacie a Wasze Skarby są niesamowite ![]() Moja Zuzia dziś miała trzecie szczepienie na którym była z Tatusiem. Zobaczymy jak jutro będzie się zachowywać, oby nie gorączkowała. Dzis podałam jej kaszkę bananową, żeby sprawdzić czy nie będzie uczulona, a oprocz tego dostawała już szpinak przez tydzień i było po nim ok, i teraz przez 4 dni marchew no i kaszkę jabłkową którą dostaje od 4 miesiąca. Tyle że mam problem teraz bo uczulenie wyszło 7 godzin po podaniu kaszki bananowej i nie wiem czy to banan czy marchew. No ale marchew nie uczula przecież i w dodatku dostaje ją juz od kilku dni i nic się nie działo i akurat dziś podałam kaszkę z bananem i po paru godzinach plamki na przedramionach wyskoczyły. Jestem w kropce już... Może coś doradzicie...od poniedzialku do żłobka idziemy więc za bardzo kombinować nie chcę teraz... |
|
|
|
#3386 |
|
Wtajemniczenie
|
ciasteczKa
![]() Kolorowych snow Mala
|
|
|
|
#3387 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak się nauczyła że po kąpaniu od razu jest cyc i spanko
|
|
#3388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a propos kaszek, to właśnie dzisiaj szukałam kaszki bezsmakowej mlecznej i ni ma a no i jednak będę dawać już mleczną , bo jakoś tego ściągania mojego mleka i kombinowania nie widzę ' kaszkę będę dawać przed kąpaniem , jeśli będzie wieczorami dawana, bo jak się upierniczy Kajula to akurat przed kąpaniem
|
|
|
|
|
#3389 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja mam takie plany,ale to jeszcze conajmniej 2 miesiace jak do tego dojdziemy,bo zaczniemy jak Eryk bedzie siedziec umial.
|
|
#3390 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki..
..nie mam co pisać...u nas dzień za dniem praktycznie taki sam bez żadnych ekscesów....z nowości to Morficzek zaczął siadać jak trzymam go na rękach do karmienia i teraz zamiast jeść to się tak podnosi do siadu i podnosi, a jak mu nie daje to marudzi Za szybko lecą te dni...za niecałe 3 miesiące do pracy Cały czas trzymam się nadziei że w międzyczasie trafię 6 w Totolotka i będę ogła zostać z syneczkiem w domu..Gosia super że Eryczek zniósł dzielnie szczepienie i nie ma skutków ubocznych... Emigra super, ze wyjazd do PL się udał... Cytrynka Morficzek nocny stroj ma 2-3 dni jeśli nie zabrudzi...a na dzień zawsze ma co innego i to po kilka razy zmieniane bo jak nie uleje to obslini albo jeszcze co innego..jedynie spodnie dresowe i bluzy ma po kilka razy zakładane... Natkulec biedna Madzia |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.

i młody z tz został sam i dal rade
ostatnio Wiktorek byl sam z dziadkami 3h

u nas to masakra bo mlody ciagle je nam sciaga 

już w nocy była pobudka co jakieś 3 godz. w dzień było chyba apogeum ząbkowania bo od rana był płacz, nic nie pomagało. Potem poszła spać, pospała 40min i znowu płacz. Dopiero czopek z paracetamolem pomógł. Po południu więcej pospała bo od 16:40 do 18:20 z czego godzinkę ja z nią 

naszło mnie
Cały czas trzymam się nadziei że w międzyczasie trafię 6 w Totolotka