|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: I znów wątek zapisujemy od nowa, łącząc wszystkie PMki z Tarnowa!
[QUOTE=niu882;36160133]ale ładne
utalentowana z Was parka [COLOR="Silver"]Dziękujemy
|
|
|
|
#2852 |
|
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny!
Ja co prawda ślubu nie biorę, ale potrzebuję Waszej pomocy! PILNIE muszę zamówić tort weselny - ale niedrogi, nieprzekraczający 400-500zł na ok 80 osób. wesele już za niewiele ponad tydzień więc sytuacja podbramkowa Czy możecie polecić mi jakąś kucharkę która zajmuje sie pieczeniem tortów weselnych - dziewczynie nie potrzeba jakiejś masy marcepanowej czy czegoś wymyślnego A pan Piotr Rydz ma w swojej ofercie jakieś tańsze torty czy tylko powiedzmy dwukrotność mojej kwoty? bo nie bardzo się oreintuję...Najlepiej proszę o prywatne wiadomości, niestety nie mogę śledzić forum na bieżąco. |
|
|
|
#2853 |
|
Raczkowanie
|
W końcu mam chwilkę, żeby coś naskrobać
![]() Bardzo serdecznie dziękuję wszystkim za życzenia! A teraz moja krótka relacja z tego - naprawdę cudownego - dnia! Przyjęcie weselne mieliśmy w Bristolu. Na początku myśleliśmy, że będzie wszystko ok, ale niestety wpadek było bardzo dużo. Jedzenie smaczne i ładnie podane, ale kelnerzy nie kwapili się do obsługi. Dopiero jak dostali od nas dodatkowo do łapy, zabrali się do roboty. Po pierwszym tańcu kelner dosłownie wepchnął nam torta na salę - my zaskoczeni, że to już, bo umawialiśmy się, że tort ma być później, orkiestra też w szoku, na torcie miały być race, których oczywiście nie było. Podejrzewam, że chcieli się pozbyć torta z kuchni bardzo szybko bo u góry miało być drugie, mniejsze przyjęcie weselne i chyba przeszkadzaliśmy im. Ale przynajmniej tort był bardzo smaczny, bo wszyscy chwalili. Umawialiśmy się z właścicielem, że na tarasie będą dekoracje - świeczki pływające w wodzie - i też ich oczywiście nie było! Mieliśmy własny wiejski stół i stół z alkoholami, także domowymi (wino domowe i bimberek), ale na stół nie wyłożyli nam domowego wina i bimbru, bo podobno właściciel powiedział, że te butelki nie mają akcyzy i nie wolno ich wykładać! A jeszcze w czwartek przed weselem mówił, że nie ma problemu, że możemy mieć w mniejszych i większych butelkach i w razie czego nam przeleją żeby na stole ładnie wyglądało! Dopiero po naszej interwencji wyłożyli wszystko tak jak miało być. Mało tego w trakcie wesela dowiedzieliśmy się od zespołu, że właściciel strasznie na nas nagaduje, nie wiadomo o co. Zespół mieliśmy The Cover's Band i muszę chłopaków polecić całym sercem! Tak prowadzili zabawy, wszystkich zachęcali, grali świetnie - jednym słowem nic dodać nic ująć - goście wybawieni, wytańczeni i zadowoleni, nawet ciocie dobrze po 70 - tce. Ciasta zamawialiśmy z piekarni Anka i był to strzał w 10! Tak wszystkim smakowały, że na następny dzień kelnerzy musieli rozkroić ciasta z paczek dla gości ![]() Generalnie, mimo że ponad połowa gości odmówiła nam, wszyscy Ci co przyszli są bardzo zadowoleni, bawili się świetnie, z czego i my się bardzo cieszymy, zwłaszcza, że mój - już mąż - spać nie mógł po nocach ze zdenerowowania czy wszystko się uda i goście będą się bawić. Imprezę skończyliśmy o 6.30 Natomiast jeśli chodzi o lokal i o zachowanie właściciela to moja noga więcej tam na pewno nie postanie! Aha, co mogę jeszcze dodać - pseudo apartament dla nowożeńców - w pierwszym pokoju złuszczone skórzane (albo skóropodobne sofy), jak na nich usiadłam i położyłam gołe stopy, to te złuszczone drobinki poprzyklejały mi się do stóp - ochyda! Natomiast łazienka - wanna z jacuzi i prysznic. Po weselu chcieliśmy sobie wziąć kąpiel z bąbelkami w tej wannie, nalaliśmy wody, ale jak puściliśmy bąbelki to nagle z rur zaczęły wyskakiwać jakieś syfy a smrodek był nie do opisania! Więc z wielkimi obawami wzięliśmy prysznic. Mimo wszystko jesteśmy bardzo szczęśliwi i zadowoleni, bo był to najpiękniejszy dzień naszego wspólnego życia, a te wszystkie niedociągnięcia nie są w stanie przyćmić niczego
Zaręczeni od 3.05.2011 Nasz ślub 25.08.2012 ![]() Edytowane przez ptysiakm Czas edycji: 2012-08-28 o 13:39 |
|
|
|
#2854 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zespol TATRA z pod Limanowej moze maja jeszcze jakies wolne terminy u mnie wszyscy byli szalenie zadowoleni ![]() http://www.zespoltatra.pl/
|
|
#2855 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bardzo fajnie, że mimo wszystko dzień był dla Was piękny!!
|
|
|
#2856 |
|
Przyczajenie
|
Witam drogie forumowiczki! Mam pytanko czy możecie polecić dobrą kucharkę z okolic Tarnowa? Słyszałam coś o dobrym kucharzu z Zalasowej- może ktoś wie coś więcej??
|
|
|
|
#2857 |
|
Przyczajenie
|
Przyjęcie weselne mieliśmy w Bristolu. Na początku myśleliśmy, że będzie wszystko ok, ale niestety wpadek było bardzo dużo. Jedzenie smaczne i ładnie podane, ale kelnerzy nie kwapili się do obsługi. Dopiero jak dostali od nas dodatkowo do łapy, zabrali się do roboty. Po pierwszym tańcu kelner dosłownie wepchnął nam torta na salę - my zaskoczeni, że to już, bo umawialiśmy się, że tort ma być później, orkiestra też w szoku, na torcie miały być race, których oczywiście nie było. Podejrzewam, że chcieli się pozbyć torta z kuchni bardzo szybko bo u góry miało być drugie, mniejsze przyjęcie weselne i chyba przeszkadzaliśmy im. Ale przynajmniej tort był bardzo smaczny, bo wszyscy chwalili.
Umawialiśmy się z właścicielem, że na tarasie będą dekoracje - świeczki pływające w wodzie - i też ich oczywiście nie było! Mieliśmy własny wiejski stół i stół z alkoholami, także domowymi (wino domowe i bimberek), ale na stół nie wyłożyli nam domowego wina i bimbru, bo podobno właściciel powiedział, że te butelki nie mają akcyzy i nie wolno ich wykładać! A jeszcze w czwartek przed weselem mówił, że nie ma problemu, że możemy mieć w mniejszych i większych butelkach i w razie czego nam przeleją żeby na stole ładnie wyglądało! Dopiero po naszej interwencji wyłożyli wszystko tak jak miało być. Mało tego w trakcie wesela dowiedzieliśmy się od zespołu, że właściciel strasznie na nas nagaduje, nie wiadomo o co. Aha, co mogę jeszcze dodać - pseudo apartament dla nowożeńców - w pierwszym pokoju złuszczone skórzane (albo skóropodobne sofy), jak na nich usiadłam i położyłam gołe stopy, to te złuszczone drobinki poprzyklejały mi się do stóp - ochyda! Natomiast łazienka - wanna z jacuzi i prysznic. Po weselu chcieliśmy sobie wziąć kąpiel z bąbelkami w tej wannie, nalaliśmy wody, ale jak puściliśmy bąbelki to nagle z rur zaczęły wyskakiwać jakieś syfy a smrodek był nie do opisania! Więc z wielkimi obawami wzięliśmy prysznic. Nie strasz! Mam tam wesele za miesiąc, chyba zawału dostanę do tego czasu W ten piątek idziemy poustalać z właścicielem co i jak, proszę podpowiedz mi na co zwrócić uwagę i jak z nim rozmawiać. I oczywiście wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
|
|
|
|
#2858 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fotografa już wybraliśmy![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale dzięki ![]() Fotografa już wybraliśmy. Teraz podpisanie umowy ![]() Obecnie szukam dobrego kamerzysty ![]() Zastanawiam się na Panem Danielem Żywcem
|
|
#2859 |
|
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny czy mozecie i polecic jakas dobra krawcowa w okolicach tarnowa ktora byłaby w stanie sprostać moim nie dużym wymaganiom co do sukni ehhh
|
|
|
|
#2860 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2861 | ||
|
Zakorzenienie
|
PTYSIAKNa początku odrobinę spóźnione życzenia,wszystkiego co najlepsze !!!!!Witaj w gronie żonek
Cytat:
Co do orkiestry to naprawdę było nieźle. PISKA gratuluję szybkiego wyboru ![]() ![]() Fajne,takie inne ![]() Cytat:
sama drukowałam w domu i na pewno zaoszczędziłam,ale moje były w prostokącie więc łatwiej było sobie z nimi poradzić.
|
||
|
|
|
#2862 |
|
Zadomowienie
|
Czy któraś z naszych PMek miała dzisiaj wieczorną sesję wokół katedry i rynku ? Takiego natężenia par młodych nigdy nie widziałam, bo było chyba z 7 par !
|
#2863 |
|
Raczkowanie
|
Planuje wybrać się na pierwszy maraton po salonach sukien ślubnych, i tutaj pytanie do Was, do jakich salonów najlepiej się udać a które omijać z daleka? Orientujecie się może kiedy zaczynają się wyprzedaże? Z góry dziękuje za pomoc
|
|
#2864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ładne suknie widziałam w Alis i ONA 'A wyprzedaże sa jakoś w zimie z tego co wiem
|
|
#2865 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
mówię tylko jak u nas było. Chyba nie za wiele pomogę w podpowiedziach jak rozmawiać z właścicielem, bo u nas wszystko zapisał sobie w notesie, powtarzał, że z niczym nie ma problemu, a wyszło jak wyszło. Jedyne co mogę poradzić, to na weselu sprawdźcie sobie sami czy wszystko jest tak jak chcieliście - jeśli coś nie tak zgłoście to mu, albo kelnerom. Bo my np. dopiero koło 21.00 zorientowaliśmy się, że stół z alkoholem jest nie taki jak trzeba, po prostu nie zwróciliśmy uwagi.
|
|
|
#2866 |
|
Raczkowanie
|
Byłam ostatnio z siostrą w różnych salonach i niestety teraz jest lipa bo są same końcówki kolekcji i w zasadzie końcówka wyprzedaży nowe kolekcje mają wejść w październiku/listopadzie
|
|
|
|
#2867 |
|
Raczkowanie
|
My juz po!
Bardzo dziekuje za zyczenia i pamiec,bo przeciez tyle Pm-ek sie tu 'przewala'....... Nasze wesele w Oberzy pod Grzybem-REWELACJA!!!!!! Goscie pod ogromnym wrazeniem sali, jedzenie PYCHA, kelnerki uwijaly sie mega szybko. Wydawalo sie ze czytaly nam w myslach. Wystroj ladny choc skromnie z kwiatami.ale dolozylismy swoje i bylo kolorowiej. Wesele mielismy na 80 osob, poprawiny tez w Oberzy i frekwencja byla 100%-wszyscy przyszli ![]() Orkiestra Mars (2500zl) 5 osob,wokal damski i meski.Grali super!! Wesele skonczylo sie o 4 rano ![]() Placki od pani Halagardy z Rzuchowej-PYCHOTA, poszlo wszystko! Mielismy pysznego torta ananasowego -poprostu rewelacja! Kwiaty mialam z kwiaciarni Szept- polecam, wszystko jak chcialam i dostepne ceny ![]() Klaudia Klos zrobila mnie na bostwo- warta kazdej ceny! cala noc goscie sypali komplementami. Jedyna osoba ktora prawie zepsola moj wielki dzien byla pani krawcowa z Moscic (pani ktora na Traugutta ma wypozyczalnie). Tak NIEKOMPETENTNEJ osoby na swojej drodze jeszcze nie spotkalam!! NIedosc ze skasowala mnie 100 zl za przyszecie szelek,ktore byly juz uszyte. to jeszcze przyszyla je tak ze jak podnioslam reke to sie urwaly. No i na samym poczatku powiedziala mi jaka mam kiepska sukienke i zebym sobie wypozyczyla od niej. Nie polecam a wrecz zalecam obchodzic szerokim lukiem! Slub mielismy w Skrzyszowie,kosciol piekny,ksieza super,bardzo pomocni i zyczliwi
|
|
#2868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dla mnie wartni kazdej kasy http://zespol-paradise.zespoly-weselne.pl/ no i wszystkiego naj naj dla swiezo upieczonych mężatek
|
|
#2869 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nowe kolekcje już sa na 2013 rok a wyprzedaże to chyba wszędzie już są
Edytowane przez slubienka Czas edycji: 2012-08-29 o 19:32 |
|
|
|
|
#2870 |
|
Przyczajenie
|
Fajne,takie inne
![]() Metodą chałupniczą też wyjdą ładne sama drukowałam w domu i na pewno zaoszczędziłam,ale moje były w prostokącie więc łatwiej było sobie z nimi poradzić.Nasze akurat musiały mieć ładnie nasycone kolory, chałupniczo nie wyszły, zresztą próbowaliśmy drukować w kilku drukarniach i w końcu trafiliśmy na taką z dobrym sprzętem. Ale jak ktoś ma dobrą drukarkę to na pewno da się ładnie w domu zrobić
|
|
|
|
#2871 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2872 |
|
Raczkowanie
|
Czy słyszałyście może coś o kamerzystach z Krakowa z firm:
STUDIO DVD-Film Studio MIMA Digital Movie Studio Alma |
|
|
|
#2873 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja akurat ostatnio zrobiłam maraton bo krakowskich salonach, więc jeżeli one Cię też interesują to mogę coś podpowiedzieć![]() Cytat:
A ten tort ananasowy to też ta sama pani Ci piekła?
|
||
|
|
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale trochę mnie podłamałaś...
|
|
#2875 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nt Romy słyszałam negatywne opinie, ale odnosiły się one tylko i wyłącznie do organizowanych tam sylwestrów Także głowa do góry, pewnie wesela to inna bajka ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
|
|
|
#2876 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=piska;36211653]Wyprzedaże tak naprawdę już się kończą, właściwie to zostały takie "resztki" z kolekcji 2012, już teraz wchodzą te z 2013 a w październiku nie uświadczysz już sukienek z 2012 roku. Na wyprzedaże najlepiej ruszyć koniec lipca, początek sierpnia
Ja akurat ostatnio zrobiłam maraton bo krakowskich salonach, więc jeżeli one Cię też interesują to mogę coś podpowiedzieć![]() Ech to wychodzi na to, że za późno się obudziłam;/ W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak czekać na nową kolekcję Jeśli możesz to z chęcią posłucham Twojej relacji z krakowskich salonów
|
|
#2877 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2878 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja w Romie będę właśnie w tą sobotę na weselu więc obiektywnym okiem ocenię i swoją opinię przekażę. pozdrwiam
|
|
#2879 |
|
Raczkowanie
|
Został równiutki ROK do ślubu aż mnie żołądek zabolał
|
|
|
|
#2880 |
|
Raczkowanie
|
A co macie już załatwione w rok przed ślubem i weselem? ![]() U nas jeszcze cały rok i kawałek, a mamy dopiero: -salę weselną, -orkiestra, -makijażystka i.. tyle jesteśmy na etapie video + foto
Edytowane przez shy angel Czas edycji: 2012-08-31 o 12:39 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

utalentowana z Was parka
[COLOR="Silver"]