|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Krakowianki - część XIX
Hiper wiesz że to coś do robienia bransoletek (?) czego ostatnio szukałaś jest teraz w Tchibo?
![]() Emilka co dostałaś? ![]() Dziewczyny Muszę kupić jakieś zabezpieczenie do rowera ale kompletnie nie jestem w temacie. Możecie coś doradzić? Jak zobaczyłam rozbieżność cen byłam w szoku i jestem ciekawa czy rzeczywiście te najdroższe są dużo lepsze
|
#4022 |
|
Copyraptor
|
Ineso, co z zamówieniem Twoim?
|
|
|
|
#4023 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Toż poprawione
|
|
|
|
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4025 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36185866]Gdzie, gdzie, gdzie?!
[/QUOTE]Widziałam wczoraj w Krakowskiej Ale powinno być we wszystkich, oni zmieniają towar chyba co 2 tygodnie
|
#4027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nie mają zmienić? Gdzieś czytałam, że mają nastąpić zmiany, ale nie pamiętam źródła, więc pewna nie jestem. |
|
|
|
|
#4028 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36186171]A kojarzysz może cenę? [/QUOTE]Chyba 60zł Nie mogę tego znaleźć na ich stronie, więc może akurat w tym sklepie jeszcze jest z jakiejś starszej kolekcji?
|
|
#4030 |
|
Copyraptor
|
W koooońcu odebrałam lakiery od Blair
i bb cream lioele, pachnie obłędnie i ta pompka! Ale to ma 50ml, ja 20ml z zamówienia sprzed chyba pół roku wciąż zużywam a jeszcze zamówiłam Revlona, chyba zwariowałam I bluzki z avanti są fajne |
|
|
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym się chętnie spotkała, ale odzew niewielki był
Jeśli chociaż te jednostki będą na 100 % to chętnie planów na jutro nie mam.O której by wam pasowalo ? I gdzie ? Bo ja to na lokalach się średnio znam
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
#4032 |
|
Matka Smoka
|
Odkrycia dnia:
1) domowa produkcja jogurtu - na bazie mleka i zakupionych bakterii. Podobno bakterie w jogurcie szybko giną, bo nie ma tam laktozy - i jak kupujemy jogurt w sklepie to prawie ich nie ma ![]() http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...ie_jogurt.html 2) tampony z probiotykiem - zapakowane w śliczną puszkę http://www.biomedical.pl/aktualnosci...onie-4756.html |
|
|
|
#4033 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Choć w zasadzie... Po dzisiejszej sytuacji już mam idealną kandydaturę do odstrzału. Wyobraźcie sobie że od września miałam pracować w przedszkolu jako pomoc wychowawczyni. Wszystko było ustalone - dyrektorka na pierwszej rozmowie powiedziała mi że chce żebym została tam na dłużej - kilka lat i że przez wstępny okres będę pracować na umowie o zlecenie, a później dostanę umowę o pracę. Dziś byłam w przedszkolu po skierowania do lekarzy i chciałam dowiedzieć się kilku kwestii. Kiedy zapytałam jej kiedy +/- mam się spodziewać umowy o pracę to popatrzyła na mnie jak na ufo i z wielkim oburzeniem zapytała: "Po co Ci umowa o pracę? Przecież będziesz miała ubezpieczenie na uczelni! Wszyscy studenci pracują na umowe o zlecenie!". Po tym pytaniu zadzwoniła do swojej znajomej (przy mnie!) wyśmiewając mnie w rozmowie z nią ("Ta studentka mi tu chce umowę o prace!"). No poprostu szczena mi opadła. Kiedy jej powiedziałam że ustalenie były inne to znowu mi wyskoczyła z tym ubezpieczeniem i powiedziała że umowę o pracę mogę dostać jak się skończę uczyć (czyli za jakieś 6 lat!) i że jeśli ja nie chcę tego stanowiska to ona weźmie kogoś innego. Wyobrażacie sobie pracować 6 lat bez prawa do urlopu czy chorobowego? Miałabym przychodzic chora do dzieci bo np w najgorszej sytuacji nie miałabym się jak utrzymać? No chore! Jestem wściekła, a najgorsze jest to że, z racji tego że miałam iść do przedszkola to w aktualnej pracy jestem tylko do końca tego tygodnia... Rozumiem umowa o zlecenie, jeśli praca jest na okres kilku miesięcy, ale nie coś takiego. Tym bardziej że aktualna babeczka u której pracuję, zadzwoniła do znajomego prawnika i dowiedziała się że nie mają prawa mnie zatrudnić na umowę zlecenie jeśli sami ustalają mi godziny pracy w którym mam robić. Masakra. Zostaje na lodzie, cholera. A właśnie Cholerko, z zamówieniem coś ruszyło? ![]() Cytat:
W chwili kryzysu kupiłam kiedyś żel do twarzy z tej samej serii, też za jakieś śmieszne pieniądze i całkiem nieźle się sprawdza jak na produkt za kilka złotych. ![]() Cytat:
Ta szczotka za mną chodzi i chodzi, ale z racji ceny jeszcze się wstrzymam. Muszę dojrzeć do takiego wydatku na 'zwykła'(?) szczotkę. ![]() Cytat:
Cytat:
No to nieźle! Cytat:
Wybieram się do tego Pepco i wybieram, i wybrać nie mogę... Ale fakt faktem że w sieci tych sklepów można kupić fajne rzeczy za śmieszne pieniądze. Ostatnio (co prawda w innym oddziale) kupiłam torebkę do ręki Dorothy Perkins (zdjęcie w załączniku) za 14zł (na torebce była oryginalna cena - w przeliczeniu jakieś 60zł na polskie)! ------ Dziewczyny a jak często robicie zamówienie w Awantii?
|
|
|
#4034 |
|
Copyraptor
|
Tomaszynko, jak skończę malować paznokcie to Ci wyślę PW
![]() Baby, co z tym odsuwaniem skórek na paznokciach w końcu jest? Jak to się powinno robić, po co się to robi, i czy to niczym nie grozi? Nie będą mi się robić bolesne zadziorki? |
|
|
|
#4035 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Też patrzyłam na ich stronę i nic takiego nie widziałam. Ale przejdę się przy najbliższej okazji z czystej ciekawości nawet. Dzięki za cynk! ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4036 |
|
Copyraptor
|
A czemu nie wolno wycinać?
I chyba jak się odsunie, to one się robią takie suche i brzydkie, nie? |
|
|
|
#4037 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A jak odsuwasz (kiedyś robiłam to kilka razy dziennie) to przestają Ci w ogóle zarastać. Na suche skórki polecam wszelkiego rodzaju oliwki i kremy A brzydsze są wycięte niż odsunięte, przynajmniej moim zdaniem... |
|
|
|
|
#4038 |
|
Copyraptor
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36189553]Wycinać nie wolno, bo rosną coraz grubsze i mocniejsze. Poza tym tniesz sobie normalne skórę, więc łatwo i infekcje.
A jak odsuwasz (kiedyś robiłam to kilka razy dziennie) to przestają Ci w ogóle zarastać. Na suche skórki polecam wszelkiego rodzaju oliwki i kremy A brzydsze są wycięte niż odsunięte, przynajmniej moim zdaniem...[/QUOTE] Dobra, poczytałam coś o takim odsuwaniu, że się podwija w dół. To popróbuję
|
|
|
|
#4039 |
|
Raczkowanie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36189353]
![]() [/QUOTE] Nie uwierzę dopóki nie wypróbuję - a żeby to zrobić muszę 'dojrzeć'.
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
Tomaszynka ale Cię urządzili
![]() Mam nadzieję, że znajdziesz szybko coś lepszego ![]() [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36189353]Ja kupiłam za 55 zł ![]() Też patrzyłam na ich stronę i nic takiego nie widziałam. Ale przejdę się przy najbliższej okazji z czystej ciekawości nawet. Dzięki za cynk! [/QUOTE] Nie ma za co. Tam chyba był cały zestaw do tego, jakieś koraliki itp. ![]() Nikt nie wiem jak z tymi zapięciami?
|
#4041 |
|
Pani Buka
|
Melka, ja też nie znam się na lokalach. Ale bardziej by mi pasowały okolice Rynku bo mam teraz utrudniony dojazd na Kazimierz.
Tomaszynka, niestety... co innego dorabiać od czasu do czasu w trakcie studiów na umowę zlecenie, a co innego pracować w tym samym miejscu parę lat. Niestety, problem w tym że pewnie znajdą kogoś, kto na to pójdzie...
|
#4042 |
|
Matka Smoka
|
Lenka, hiper - stapiz arganowy pachnie mocno orientem, identycznie jak dawna seria afrykańska Bielendy
|
|
|
|
#4043 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Byłam dzisiaj na rozmowie z konsultantką i teraz sama już nie wiem, czy zmieniać, bo od dziś są nowe warunki. Wcześniej, żeby mieć premię 1% od wynagrodzenia należało dokonać trzech transakcji bezgotówkowych. Teraz jest dodatkowy wymóg, że na min. 300zł, a jak przeanalizowałam na szybko swoje ostatnie wydatki, to większość płacę przelewami. A chciałam zmienić, bo BGŻ za samo posiadanie konta osobistego dawałby mi taki przychód, jaki obecnie mam na lokacie w mBanku na oszczędnościowym. Reszty się domyśl, boś inteligentna dziewczyna, a mnie się nie chce rozpisywać.... Rozumiem, pourlopowy leń ![]() 3. Chyba poważnie powinnam rozważyć przebranżowienie się Akurat dla mnie to na plus, bo z miejsca identyfikujące przystanek. A co do reszty zmian.... mnie to ryba, i tak korzystam z "jak dojade" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36189353]Odsuwać możesz, nawet należy, wycinać nu-nu Eeeee tam. Będę kompletną ignorantką paznokciową i napiszę, że sranie w banie z tym babraniem się ze skórkami. Kupiłam i patyczki drewniane i zmiękczacz do skórek (czy tam co...) i efekty mnie tak powaliły, że upadając z wrażenia na podłogę musiałam złapać za dłutko i je poprawić (czyt. ściąć).
|
|
|
#4044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) . Sami programiści tego nie polecają na razie .---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Cytat:
.
|
||
|
|
|
#4045 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A jakie to są gigant skórki? Pewnie moje, przycinane dłutkiem od dawien dawna Edit: SdC, chyba nie umiem poruszać się po Twoim blogu. Kliknęłam w jedną z górnych notek, nawet dodałam komentarz, po czym spojrzałam uważniej i notka jest z maja
Teraz źle jest kotu. Edytowane przez Lenkapuma Czas edycji: 2012-08-29 o 00:18 |
||
|
|
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4047 |
|
Zakorzenienie
|
Szybka jesteś
I w dodatku pleciuga
|
|
#4048 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4049 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Co dostałaś? Cytat:
Poprzednie nazwy mi nie przeszkadzały, I i II też nie.Dziś jechałam na Kurdwanów... toż to cała wyprawa była z 50 przesiadkami!
|
|
|
#4050 | |
|
Matka Smoka
|
A to Ty jesteś w Kr?
![]() Cytat:
Sama nie sprawdziłam, bo A.K dla mnie jakimś tam autorytetem jest.Czyli mogę jeść jogurt i mieć pewność, że są tam żyjątka? Co nie zmienia faktu, że i tak chciałabym spróbować zrobić ten jogurt. Jako piekarnia funkcjonuję kiepsko, może moim przeznaczeniem jest mleczarnia?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:08.

.

a jeszcze zamówiłam Revlona, chyba zwariowałam

Nie uwierzę dopóki nie wypróbuję - a żeby to zrobić muszę 'dojrzeć'.