|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XIII
Post ten napisałam też w wątku o zapuszczaniu, ale tam edytuję, bo bardziej chcę się skupić na ogólnym dbaniu o włosy a nie tylko na ich długości (chociaż wiem, że to jest powiązane
)Witam wszystkie włosomaniaczki mam zamiar intensywnie do Was dołączyć i udać się jutro na wielkie zakupy przeczytałam cały wątek i w planach mam: -olejowanie przed każdym myciem (myję włosy co 3-4dni) na razie oliwa z oliwek z rycyną i naftą kosmetyczną, dokupię w przyszłości olejek kokosowy i może jeszcze jakieś inne. -codziennie drożdże (dobrze przeczytałam, że 1/3 kostki zalanej wrzątkiem? Ile można to stosować i czy robi się jakieś przerwy) -kupuję jutro wcierkę z jantara (mam nadzieję, ze w aptekach doz będzie, jeśli nie to ponoć w drogeriach firlit można dostać). Mogę ją wcierać w skórę głowy codziennie (trzeba ją spłukiwać) -będę polować na mgiełkę z green pharmacy (krem z tej firmy kupiłam w naturze więc mam nadzieję, że tam będzie jeśli nie sprawdzę też w firlit) -obowiązkowo kupię też tabsy z bioogrodów tylko powiedzcie mi czym się różni wersja forte od zwykłej (na jednej jest napis bioogrody a na drugiej biogarden). Którą z nich wybrać? Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi, bo po ostatniej tragedii jaką zrobił mi fryzjer, którego poprosiłam o podcięcie końcówek to chce mi się płakać. Jeszcze jedno: jaką gumką wiązać włosy na noc? Czytałam, że lepiej wiązać a do tej pory zawsze spałam w rozpuszczonych. Pozdrawiam |
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Vision odnośnie robienia tych olejów to wydaje się to prosta sprawa, bierzesz ziółka które chcesz, zalewasz olejem i czekasz aż wszystko co dobre przejdzie z ziółek do oleju, potem odsączasz i gotowe. Przynajmniej tak mi się wydaje że spokojnie powinno wyjść, ja się niedługo przekonam
no a ten olejek pseudoindyjski to chcę właśnie zrobić poprzez zalanie jakiejś maski w proszku, najlepiej mixa czyli by pasowało właśnie Kalpi tone czekam też aż kascysko będzie mieć swoją domową amlę gotową i podzieli się wrażeniami ostatnio się coś na nowo wkręciłam we włosomaniactwo, ale teraz jednak bardziej świadome niż na samym początku, a do tego wzięło mnie właśnie na takie samoróbkowe eksperymenty
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
miałam zazywac ta spirulinę ale sie zastanawiam czy nie co innego
( a własnie po niej sie chudnie? bo ja nie chce :P) wiem ze kupie olej z wiesiolka napewno :P
|
#34 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez madziula199090909090 Czas edycji: 2012-08-28 o 22:29 |
|
|
|
|
#35 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odżywka b/s ma pozostawić na włosach film, który utrzyma przykładowo wodę we włosie i przeciwdziała jej wyparowaniu. Od mycia do mycia powinien efekt być. Cytat:
To może te kołtunki to przykładowo 30 włosów, a tylko wyglądają na całą garść? ja tak mam ze swoimi kłaczkami
|
||
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#37 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A te ft3 i ft4 to co to jest? Po Skierowanie też do specjalisty czy do ogólnego? |
|
|
|
|
#39 | ||
|
Zadomowienie
|
fajowo
![]() po za tym że wylałam piwo w torbie i zalało mi wszytskie ciuchy ![]() spędziłamw DMie jakieś 1,5-2 h the rockfantastyczne zdjęcia! ![]() i zazdraszczam rownież ...zwłaszcza aloesu
Edytowane przez alex1989 Czas edycji: 2012-08-28 o 22:34 |
||
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co kojarzę to ze skierowaniem od endokrynologa się to robi, ale nie jestem pewna, bo dawno robiłam te badania... a tsh robiłam bez skierowania tylko płaciłam 40zł, może z tymi ft było podobnie, nie wiem sama
|
|
|
|
|
#42 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Hormony tarczycy. Też specjalista. |
||
|
|
|
#43 |
|
Rozeznanie
|
to i ja nadrabiam
na razie będę układać kłaczki na szczotkę, póki nie będą miały sensownej długości. no i odstawiam prostownicę ![]() od jutra sprawdzam, jak kłaczki reagują
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje włosy chyba po prostu zżerają te kosmetyki, bo po ok 24 h od nałożenia olejku czy kremu są suche jak siano. I na nowo je muszę smarować ![]() Chociaż nie powiem,od razu po umyciu to są idealne
|
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1. Włosów nie olejujemy z naftą, chyba, że na max 30 minut 2. Drożdże pijemy 3 miesiące, miesiąc przerwy i tak można ciągle. 3. Możesz jantara wcierać w dni które myjesz na kilka godzin przed myciem. 4. GP w Firlicie jest. 5. Drożdże Ci wystarczą zamiast tabsów, ewentualnie pij do tego skrzyp + pokrzywę herbatkową Gumki bez metalowych elementów
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
To pójdę do ginekologa. Mam nadzieję, że mnie nie ochrzani i nie wyrzuci. Bardzo nie przyjemna kobieta- jej badanie to normalnie gwałt. A prywatnie niestety mnie nie stać- dziennie studiuję i teraz w wakacje dorabiam, by mieć na swoje wydatki.
|
|
|
|
#48 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam , przyłączę się do Was
Ja jutro próbuje płukankę z kawy dam znać jak efekty alex1989 ojejuniu ile dobroci Któraś z Was na poprzedniej stronie pisała o joaśce z lnem i rumiankiem moim zdaniem jest fajna i moich włosów nie wysusza - zostawia fajny delikatny film na włosach i cuudownie nabłyszcza |
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale sobie zestawik kupiłaś
|
|
#50 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
- na noc wcierałam, rano myłam włosy - po myciu na mokre włosy Cytat:
|
|||
|
|
|
#51 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no daj koniecznie znać jak efekty a jak dokładnie robisz?Cytat:
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
warto brać alverde? widziałam na allegro. testuj i zdaj relacje |
|
|
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
W moim regionie sami tacy nie przyjemni są. Mieszkam na zadupiu. U mnie jest 3-4 ginekologów, ale albo są niekompetentni, albo nie przyjemni. I trzeba długo czekać. Kiedyś kazali mi czekać miesiąc na wizytę. Poszłam prywatnie i dobrze zrobiłam, bo operacja była potrzebna. Ja już 20 km dojeżdżam do gina (studiuję w tym mieście i dojeżdżam na studia). Ta co teraz chodzę to koleżance nie dała kiedyś recepty- leki na stałe, bo miała zły humor. Chodzę do niej, bo szybko się dostanę. Ale rzeczywiście pójdę do innej, do tej co ta koleżanka od czasu tej sytuacji z receptą chodzi. Ponoć w porządku.
Edytowane przez madziula199090909090 Czas edycji: 2012-08-28 o 22:55 |
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chodzi o płukankę czy odżywkę ?
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie, nie trzeba
|
|
#57 |
|
Rozeznanie
|
OMG!
myślałam że tylko mam 3 strony do nadrobienia, a tu już nowy wątek
|
|
#58 | ||||
|
Zadomowienie
|
no
Cytat:
bo ja chodziłam jak nacpana tam nie wszytsko jest dla mnie ![]() Cytat:
mam nadzieje że tak zapach kokosowego antyperspirantu i brzoskiwiniowej maski powala
|
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
Obiecałam sobie, że dołączę do Was od razu po powstaniu nowego wątku, więc jestem!
czytałam dwie poprzednie części, chyba nawet parę razy napisałam jakiegoś posta, ale dopiero teraz dorosłam do czynniejszego uczestniczenia. o ile oczywiście nadążę nad Waszym tempem, bo jest niesamowite ![]() moje włosy: wybitnie proste, średnioporowate, ledwie podatne na jakiekolwiek stylizacje. naturalnie blond, nigdy nie farbowałam. dość cienkie i gęste. skalp mało wrażliwy, ale ze skłonnością do przetłuszczania. obecna pielęgnacja: - staram sie olejować co mycie (czyli co dwa dni), najczęściej oliwką BD, ostatnio kokosem i hippem - 2 razy w tygodniu maska (biovax do blondów albo bingo z 5 algami, czaję się na kallosa latte) - na codzień myję kłaczki facelle, co 3-4 mycie farmoną rumiankową z SLES - odżywka d/s po kazdym myciu, isana z babassu albo garnier awokado i karite - końcówki zabezpieczam kremem z biedronki albo oliwką BD - b/s psikam żółtym gliss kurrem więcej grzechów nie pamiętam, więc rzucę eleganckie DZIEŃ DOBRY ![]() EDIT: wiedziałam, że o czymś zapomne. wcieram jantar po raz trzeci i łykam CP. za jakiś czas planuję powrót do pokrzywy i zapewne drożdży, bo zależy mi na przyroście
Edytowane przez santi santi Czas edycji: 2012-08-28 o 23:13 |
|
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzie mieszkasz zaraz u Ciebie będę
Edytowane przez karolcia198506 Czas edycji: 2012-08-28 o 23:18 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.

)

Wątpię, żeby jakikolwiek kosmetyk był w sanie zatrzymać to nawilżenie we włosach na dłużej...