|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Gang Iren
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
Mala ja rowniez dolaczam swoje achy i ochy.Super wygladasz!
![]() Tynka i ty rowniez sliczna mamuska,taka sexy
|
#3392 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U nas szczyt skoku, Szymon dziś jadl bardzo nieregularnie i czesto (przypomina mi sie jak ssal cyca co godzine zeby rozkrecic laktacje) to teraz domaga sie czesciej mleczka, ale wiem, ze jesscze troszke i mu przejdzie i wroci moj Aniołek ![]() Za to nabywa nowe umiejetnosci wiec to na pewno skok 22-26 tygodnia ![]() Wczoraj i dzis bylismy zrobic zakupy bo od jutra mielismy remontowac kibelek, ale okazalo sie, ze Panu ktory mial nam remontowac wc, zmarł tata i wszystko musi czekac. A maz ma specjalnie urlop. No coz, takie sytuacje sie zdarzaja... Za to w Castoramie Pan na kafelkach zapytal czy w czyms pomoc wiec stwierdzilam ze chyba ze mna nie tak zle, skoro chlopaki jeszcze do mnie zagaduja Oczywiscie maz musial podejsc nie w tej chwili co trzeba, no ale mąż zawsze wie kiedy sie zjawic hihiCo do tabl anty, to po ich odstawieniu ciagle krwawie, kurcze denerwuje mnie to Bo @ dostalam 15 sierpnia i krwawie do dzis (no ale zaczelam brac tabl anty, ktore 3 dni temu odstawilam). No to sobie namieszalam teraz w organizmie. Dzis przyszly mi lampiony szczescia ktore zamowilam na all, bo moj Filip ma bzika na ich punkcie no i wieczorkiem jeszcze z mezem i Filipem puszczalismy w niebo lampiony O jak sie dziecko cieszylo![]() Cytat:
Zdjecia sliczne.Co do pampersow, ja uzywam juz 4+ ![]() Cytat:
No ja juz 2 tygonie i to taka zywoczerwona krew. Nie jakies duze ilosci ale tez nie małe ![]() gosia super ze po kolejnym szczepieniu juz jestescie i ze wszystko jest ok!
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-08-28 o 23:21 |
||
|
|
|
#3393 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
też kiedyś takie zakupy w tesco zrobiłam![]() Cytat:
czas leci i nasze dzieciaki rosną
|
|||
|
|
|
#3394 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Plaża piękna, woda ciepła Chętnie tam wracam ale ostatnio nie mogę znaleźć namiarów na "nasz" ośrodek ![]() Cytat:
Wczoraj spała mi nieprzerwanie przez 5 godzin. Boskie uczucie ![]() Cały dzien obierałam dziś ogórki i marchew na sałatkę. Zaprawiamy z mamą. Marchwi miałam chyba 5 kg, obierałam stojąc w kuchni a Ewelinka z przodu w nosidle skakała po blacie ).
|
|
#3395 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Taa chciałam nadrobić,ale chyba nie dam rady teraz bo dziecie się przebudziło i trzeba będzie nakarmić. No,ale tak na szybko pochwale się ![]() Jak mu założyłam,to tak słodko w niej wygląda-ł
|
|
|
|
#3396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje dziecie lubi ciągnąć mnie za sznurki od koszulki,czy łańcuszek,już nie wspomne o włosach i tym,że ostatnio zaczął poznawać swoje ciało i miętosi swoje jajka
|
|
|
|
|
#3397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewelinka chętnie ciągnie nawet moje koszulki jak mam coś luźnego na sobie (a pochylam się nad nią aby przebrać/przewinąć...). I ma radochę Na szczepieniu panią doktor też łapała za okulary, aż musiała się odsuwać. Jestem pełna podziwu, bo jak leży na plecach a chce coś sięgnąć to tak fajnie rozciągają się jej te rączki, że i tak dosięgnie Czapeczka i rękawiczki są urocze
|
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze jest to,że jak przebieram mu pieluche to za każdym razem się łapie.a jak zrobi kupe,przy przywijaniu mąż musi trzymać mu ręce,bo inaczej ręce w.... ![]() To super,bo to znak że nasze dziecie rozwijają się prawidłowo ![]() Dziękuje,dla dziewczynek były różowe ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- I zaciskam kciuki by Ewelinka ładnie przespała dużoo godzin ![]() A co do zapraw,nieźle
|
|
|
|
|
#3399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z zaprawami to mam dość... musiałam wziąć wanienkę Ewelinki aby móc mieć w czym wymieszać sałatkę Jutro jeszcze musimy ją doprawić zielem angielskim i pieprzem bo trochę mało pikantna jest. Aha! Malutka dostała dziś do polizania ogóra kiszonego. Kwasiła się, ale smakowało jej, że aż miło Z resztą chyba wszystko jej póki co smakuje
|
|
#3400 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj znam ten ból moje dziecie ostatnio też daje mi w kość. ![]() Cytat:
Ja dzisiaj z pare razy młodzieńca przebierałam ![]() Pewnie tak ad kwestii czasu macania się ![]() Ad zapraw robienia w wanience Ewelinki to ![]() O prosze,to fajnie że nie ma problemów z apetytem Głodna jestem,zjem sobie mufinke z truskawkami w środku,tak jakby mus i z białą czekoladą. Aaa,mąż dzisiaj był u fryzjera.A ta nasza fryzjerka urodziła 3 dni przede mną I mały ma 4 zęby już,tzn miał bo ponoć jednego sobie wybił A ja myślałam,że to nasze tylko takie łobuzowate,dzisiaj tez ze dwa razy przyfasolił głową w rame od łóżka.
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-08-29 o 00:35 |
||
|
|
|
#3401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki co problemów jedzeniowych nie mamy, oby tak zostało ![]() Ja niedawno zjadłam dwa kawałki sernika gotowanego (w internecie nigdzie takiego nie ma I kładę się spać, bo rano ciąg dalszy robót kuchennych ![]() Ojej, stracić ząbek, który dopiero wyrósł...
|
|
#3402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To fajno ![]() Mniami,sernik to moje ulubione ciacho Ja również ide spać-wkońcu,bo się zasiedziałam oglądając takie filmiki jak te http://www.youtube.com/watch?v=La25O...eature=related
|
|
|
|
|
#3403 | |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
nie umiem Was nadrobic .. i jakos wbic sie w temat .... ech. ---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- Cytat:
a ma ponad 3 latka teraz musi czekac na nastepne zabki po prostu
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3404 | |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny, vzytam Was regularnie i czerpie wiedze z Waszego doswiadczenia, ale nie mam za bardzo czasu na pisanie. Staram sie codziennie wyjsc na spacer, a ze meiszkam za zad... to robimy mega dlugie spacery zeby dotrzec np. do parku. Podziwiam Was, a szczegolnie mamy dwojki dzieciaczkow ze macie czas na pisanie.
My juz mamy dwa zabki, Adas jest szczuplutki, ale rozwija sie piekni. Podnsi juz dupke na brzuszku i przesuwa sie jak dzdzownica Bylismy w Bieszczadach, tak wiec maly zaliczyl pierwsze szlaki A tak w ogole to powiem Wam, ze czasem caly czas mi ciezko uwierzyc ze mam juz takie duze dziecko...Cytat:
Kaszki dla dzieci gotujecie same, czy dajeci gotowce? te gotowe mi sie srednio podobaja, prawie wszystkie maja cukier... Ogladam Wasze dzieciaczki na mailu, wszystkie sa sliczne ) Ale usmialam sie wlasnie z moim mezem, bo Ona10101 - nasz synek jest tez Adas, mamy takie same ogrodniczki (te z pierwszego zdjecia, bezowe z kangurkiem) i nasz Adas jest bardzo podobny to Waszego, tylko uszka ma inne i inny kolor oczkow )
Edytowane przez monika83 Czas edycji: 2012-08-29 o 09:34 |
|
|
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
Tymcio dziś ładnie spal od 20:30 -do 7:30...obudził się po 2:00 i po 5:00 pogadał do siebie...nie wstawałam do niego i zasnał sam no i wstał juz na jedzenie o 7:30!...więc nocka super...ja tylko ostatnio niby dobrze śpię...ale budzę się nieprzytomna! z bólem głowy do tego![]() monika Ja dałam Tymkowi kaszkę z trzy razy...gotową traktuje ją jako deserek i zawsze robię co majmniej o połowe mniej niż na przepisie...bo uważam, że za dużo kalorii i cukru w niej! ale niedługo będę mu robić sama...lub po prostu kupie kleiki i dosłodzę owockami lub sokiem a nie cukrem! Za godzinę Tymcio idzie na spacer z moją Teściową! ahhh.... widzę, że jest już lekko śpiący bo lubi sobie pospać z godzinkę tak ok 10:00 ale przetrzymuje go zawsze, żeby pospał na spacerku ![]() Dziewczyny o jakich godzinach podajecie maluszkom zupki i owoce??
|
#3406 |
|
Zakorzenienie
|
monika83 witaj
![]() ja podaje kaszke po kapieli taki nasz juz rytual co do kolczykow to nosze tylko na sztyfty i łańcuszek ktory jest obiektem zainteresowan malego
|
|
|
|
#3407 |
|
Zakorzenienie
|
Cytrynka a jaką dajesz kaszkę? i czy dajesz z butli czy łyżeczką ? no i jaka porcję zje Twój mały hihi
|
#3408 | |||
|
Gang Iren
|
Hej!
Eryk znow ma mega luzna kupe. Dostal przedwczoraj troszke zupki,ugotowalam mu z ziemniaczka i marchewki,wczoraj nic nie dostal.Chyba,ze ta kupa moze po szczepieniu byc ![]() Wkurza mnie to,bo wszystkie kupy przelatuja.Od wczoraj popoludnia juz 4 razy ubranie mu zmienialam,do tego material z lezaczka do prania,bo jedna kupa tam byla i przescieradlo,bo jedna byla w lozeczku. Ale Eryk ewidentnie chce jesc inne rzeczy,patrzy jak jemy i otwiera buzie,slinka mu cieknie.Jak mu zupke dawalam to tez buzke szeroko otwieral. Cytat:
Cytat:
![]() Jak tak czytam i porownuje,to Eryk taki bobas,a Ewelinka juz panienka ![]() Cytat:
Swietny komplet,na pewno wyglada cudownie!
|
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
Karino To czapa super a rekawiczki słodziutkie
kurcze przypomniałaś mi..., że idzie jesień...a po niej szybko zima a ja nie mam jesiennych ciuszków dla Małego no i dla siebie też nie mam styl mi się troszkę zmienił...i moje sweterki i spodnie oddałam... bluzki i sweterki i tak opinały sie na biuście przede wszystkim szukam fajnej kurtki i płaszcza bo na widok mojego robi mi się niedobrze!!!
|
#3411 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry, u nas dzis nocka rewelacyjna
Matueszek usnał o 20-30 i pospalismy bez zadnej pobudki do 7, teraz od nowa spi,ale zanim usnął zjadł, zwymiotował, zrobił dwie kupy i znowu zjadł , przepraszam za szczegóły![]() dziekujemy dziewczyny za miłe słowa Aguska ja juz wspominałam ,ze po nagłym odstawieniu tabletek dostałam duzego krwotoku i musialam isc z tym do lekarza, dostałam jakies leki, żelazo i przeszlo, ale powiedzialam, ze wiecej tabletek nie wezme, a tak na marginesie biorac tabletki calkowicie zanikła mi ochota na sex ![]() KArinio mój syn tez tarmosi jajka i siusiaka
|
#3412 |
|
Zadomowienie
|
Hej kobietki
Fajnie,ze takie udane nocki macie, nasza bez zmian...spalam cale 3h. Robsona meczyly wzdecia, wiec cala zabawa zaczela sie od nowa...ehh ![]() Emigra oo rewelacja ,ze wyjazd udany. Jednym slowem stres byl niepotrzebny,bo wszystko poszlo gladko. Super,ze Julcia taka zadowolona. Zawsze to milo spedzic czas z rodzina i nie nabawic sie niecheci. Niezle sie obkupiliscie! rozumiem, ze przyczepke braliscie na te wszystkie szpargały ? hehMała no no obejrzalam foty, wygladasz rewelacyjne. Masz w sobie to cos . Fryzurka odwazna, ale bardzo Ci pasuje. W ogole wygladacie wszyscy swietnie. Tymcio to Maly przystojniacha i oj beda za Nim biegały lachony. CO do zmieniania spaniowych ubranek. U nas przewaznie 2 nocki,no chyba,ze sie przesika. Pewnie zmienialabym codziennie,ale zwyczajnie nie mam tyle ubranek . Mamy 3 fajne, ktore sie nadaja do spania...takie pidzamki bez stopek i w tym oblatuje nocki. pajacyki u nas totalnie sie nie sprawdzily,bo On tak wierzga przez sen, ze stopy Mu sie potem zawieruszaja w polowie "kolan" spiochowych. Musi miec cos co sie nie podwinie itp. Choc czesto i tak sie budzi bez skarpet. Znalazlam w sumie takie cos i zamierzam kupic http://www.fabrykawafelkow.pl/dla-dz...-sock-ons.htmlSwoja droga to wczoraj zadzwonila Pani z laboratorium, ze ma wyniki morfologii Robsona i ma bardzo silna anemie i mamy sie pilnie zglosic do lekarza pediatry. pojechalismy na dyżur, gdzie udalo sie trafic na bardzo fajna kobietke. Skrupulatna, milą i przede wszystkim z normalnym podejsciem. Zobaczyła te wyniki i przepisala nam leki,a jak leki nie pomoga to powiedziala, ze nie chce nas straszyc, ale wtedy sie robi transfuzje. Okazuje sie, ze cala sytuacja powstala prawdopodobnie dlatego, ze dziecko dostaje dawke zelaza na starcie i potem z niej korzysta. Nie absorbuje z mleka matki...W zwiazku z tym,ze Robson bardzo szybko urosl, bo z 2370 do praktycznie 8kg w pol roku to bardzo duzo, Jego zapasy sie wyczerpaly. Prawdopodobnie Jego niechec do jedzenia to oprocz kwestii zabkowania to tez kwestia anemii. Wg wazenia przez 2tyg przytyl tylko 180g.. to nie jest zbyt wiele. Swoja droga dopiero teraz zaczelam laczyc pewne fakty. Ciezko Mu wytrzymac dluzej niz 2h bedac aktywnym. Nawet jak sie przespi i wyspi to 2h to juz maks maks..przewaznie 1,5h. Ma tez nieladne skorki przy paznokciach i paznokietki sie lamia. Kurcze, wiedzialam, ze cos jest nie halo..w sensie czulam, ze cos jest i faktycznie. On jest ogolnie bardzo ruchliwy i wesoly i to moze byc mylace. Mamy przed soba 3mc leczenia przynajmniej. Jutro idziemy do swojej pani dr ktora te badania zlecila,bo wlasnie Jej sie Rob" nie podobal"..bo za blady- nie chodzi tu o odcien skory, ale sluzowek. Dzis za to zasnal SAM samiutenki na boczku w swoim lozeczku. Wlaczylam kolysanke i poszlam cos ogarniac wkuchni, a ten gadal do zabawek, pojeczal...przychodze a On w najlepsze spi. Mialam ochote Go usciskac ale oczywiscie sie pochamowałam
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nocka standardowa, karmienie o 2 i przed 6, potem o 8 i spała do 10.30. Dodam, że się nie wybudza na karmienia.
o 3 płakała i zerwała mnie na nogi a chciała tylko zmienić pozycję i się zaklinowała. Położyłam na brzuszku i smacznie spała dalej. Generalnie to i tak nie jestem wyspana. Śniły mi się głupoty. Najpierw ciotka męża, która żaliła się babci, że Ewelinka to taka niegrzeczna, że jesteśmy beznadziejnymi rodzicami bo nie potrafimy jej uspokoić i powiedziałam im parę słów. Później śniło mi się, że byłam u dziadków, niby nic, ale dziadkowie mieszkali gdzie indziej niż obecnie, ale nadal w domku. Dziadek z babcią mieli punkt naprawy obuwia o pięknej nazwie "Karolinka" Wysłali mnie i tatę gdzieś tam i jak przyjechaliśmy było wolne miejsce postojowe przed bramką, ucieszyłam się, że nie będę musiała daleko nieść fotelika z Ewelinką. Ale w tym czasie przyjechał jakiś baran, co tam wcześniej parkował i zaczął się ze mną kłócić... Następnie byłam w Nowym Jorku i jechałam na samolot, ale we wszystkich serwisach informacyjnych podawali, że loty są odwołane bo przechodzą nad miastem tornada. Widziałam kilka, jedne pojawiały się nagle, inne tak samo nagle znikały. Ale mimo tego było bardzo spokojnie, zrobiłam kilka ładnych zdjęć, bo przecież nikt mi nie uwierzy i skończył program wcześnie i tłumaczył, że z politykami nie da się poprowadzić żadnego normalnego wywiadu więc wolał skończyć niż ciągnąć jakąś głupią "zabawę". Oj, chyba musiałam być bardzo zmęczona tej nocy
|
#3414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Kurczaki forum miało awarie i nie działało,ale już jest ok.Mieliśmy iść dzisiaj zważyć małego,ale się rozpadało,więc posiedzimy w domu. Karolca jaki sen ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
![]() No to nieźle ja kiedyś jedynke straciłam jako dziecko bo się w akuku z kuzynem bawiłam i wybiłam sobie zęba o rame łóżka u babcia i dziadka. ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- monika83,to super że małemu ładnie się rozwija i większość czasu spędzasz na zewnątrz.Jak jest piękna pogoda,to tylko korzystać,bo mnie czasami cos trafia na zmienne pogody tutaj. ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
U nas też nocki ok,mały zazwyczaj śpi do 6,czasami 7-dmej,choć zdarza mu się obudzić po 5 tej Noi niby powinnam być wyspana bo sobie pospie te 6-7 godzin,ale wyspana czasami się nie czuje. To miłego spaceru synkowi z Teściową życze ![]() zazwyczaj o 13-14
|
||
|
|
|
#3415 |
|
Rozeznanie
|
W końcu wizaż działa
A moja Zuzia właśnie taką kupkę zrobiła, że musiałam ją przebierać całą, wszystko brudne
|
|
|
|
#3416 | |
|
Zakorzenienie
|
Tylko,z logowaniem miałam problem ale zaznaczyłam zapamiętaj i udało się,z tym że cytowanie teraz zaś mi coś szwankuje bo zacytowałam Asika twoją wypowiedz,ale okienko puste
To nieźle córcia dała czadu ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
Pewnie ta.. |
|
|
|
|
#3417 |
|
Rozeznanie
|
Już drugi raz w ciągu kilku dni mnie tak załatwiła
Tyle, że wczoraj miała szczepienie i też chyba stolec rozluźniony nieco po tych szczepionkach jest. No ale niezłego ambarasu mi narobiła
|
|
|
|
#3418 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio małemu dawałam ziemniaka bo jedliśmy obiad i się patrzył,a kwasił sie jakbym nie wie co mu dawała,aczkolwiek ze słoiczka zje ziemniaka z dynia ![]() Dziękujemy I jakie fajne sweterki,bluzy są dla maluchów. ![]() Cytat:
No widzisz,to czeka Cię szał zakupowy ![]() Cytat:
Uuuu...oj tam to ludzkie,a nic co ludzkie nie jest mi obce ![]() Witam w klubie
|
|||
|
|
|
#3419 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu,to malutka jest usprawiedliwiona że robi takie strzały
![]() Kurka,zaś miałam puste okienko po zacytowaniu :/ |
|
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
Wizaż zaś muli
![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Znowu padł wizaż,ale póki co działa
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:31.

u nas to masakra bo mlody ciagle je nam sciaga 

Jutro jeszcze musimy ją doprawić zielem angielskim i pieprzem bo trochę mało pikantna jest.

Noi niby powinnam być wyspana bo sobie pospie te 6-7 godzin,ale wyspana czasami się nie czuje.
Ja ostatnio małemu dawałam ziemniaka bo jedliśmy obiad i się patrzył,a kwasił sie jakbym nie wie co mu dawała,aczkolwiek ze słoiczka zje ziemniaka z dynia