Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13) - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-28, 23:15   #3391
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)

Mala ja rowniez dolaczam swoje achy i ochy.Super wygladasz!
Tynka i ty rowniez sliczna mamuska,taka sexy
Stary 2012-08-28, 23:20   #3392
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej

U nas szczyt skoku, Szymon dziś jadl bardzo nieregularnie i czesto (przypomina mi sie jak ssal cyca co godzine zeby rozkrecic laktacje) to teraz domaga sie czesciej mleczka, ale wiem, ze jesscze troszke i mu przejdzie i wroci moj Aniołek
Za to nabywa nowe umiejetnosci wiec to na pewno skok 22-26 tygodnia

Wczoraj i dzis bylismy zrobic zakupy bo od jutra mielismy remontowac kibelek, ale okazalo sie, ze Panu ktory mial nam remontowac wc, zmarł tata i wszystko musi czekac. A maz ma specjalnie urlop. No coz, takie sytuacje sie zdarzaja...

Za to w Castoramie Pan na kafelkach zapytal czy w czyms pomoc wiec stwierdzilam ze chyba ze mna nie tak zle, skoro chlopaki jeszcze do mnie zagaduja Oczywiscie maz musial podejsc nie w tej chwili co trzeba, no ale mąż zawsze wie kiedy sie zjawic hihi

Co do tabl anty, to po ich odstawieniu ciagle krwawie, kurcze denerwuje mnie toile jeszcze czasu bede krwawic?
Bo @ dostalam 15 sierpnia i krwawie do dzis (no ale zaczelam brac tabl anty, ktore 3 dni temu odstawilam). No to sobie namieszalam teraz w organizmie.

Dzis przyszly mi lampiony szczescia ktore zamowilam na all, bo moj Filip ma bzika na ich punkcie no i wieczorkiem jeszcze z mezem i Filipem puszczalismy w niebo lampiony O jak sie dziecko cieszylo

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Tak w ogóle przyszła już któraś z Was na pampersy 4 ?? bo Oskar ma już 3 za ciasne trochę tak mi się zdaje miałam na próbę od znajomych 4 i są dobre.
Super ze wyjazd udany Zdjecia sliczne.
Co do pampersow, ja uzywam juz 4+
Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
A mi się ostatnio dziwiłaś że 13 dni miałam @ myślę że wszystko się reguluje
No tak, przypomnialo mi sie teraz ze Ty tak krwawilas dlugo...
No ja juz 2 tygonie i to taka zywoczerwona krew. Nie jakies duze ilosci ale tez nie małe

gosia super ze po kolejnym szczepieniu juz jestescie i ze wszystko jest ok!
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2012-08-28 o 23:21
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 23:25   #3393
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
u nas tez pajacyk to tylko pizamka
nosi ktoras z was okulary? u nas to masakra bo mlody ciagle je nam sciaga
ja idę jutro do okulisty i też będę nosić.
Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Heja

no to pobyliśmy na dworze 5 godzin, zrobiłam zakupy w rossmanie , cały koszyk zapakowany ( zupki, kaszki itp.) a tu przy kasie zonk, nie wzięłam karty, schowałam wczoraj u tż wczoraj w portfelu na zakupach , zostawiłam zakupy w kasie i tż odebrał.

Mała super foty , no i widać,że wakacje udane, czy widzę Mrzeżyno? czy tego gofra wcinasz na ławce w Mrzeżynie? no i redę w mrzeżynie chyba widzę

ps.piszesz ,że Kołobrzeg, ale opis zdjęcia masz Mrzeżyno, teraz widzę, ale rozpoznałam po tej redzie i płocie z siatki,oj chyba jak będzie ładny wrzesień to się garniemy jeszcze raz na parę dni , bo czekać rok to jednak dłuuuugo jest

Cytrynka co dwa dni świeże coś do spania, no chyba ,że coś się wydarzy ..

edit:to nie gofry ,tylko pączki, przepraszam , ale kurna niezależnie co to to kurna zgłodniałam
Ja też bym takie pyszności zjadła też kiedyś takie zakupy w tesco zrobiłam
Cytat:
jejku jakie te nasze dzieci duze juz ja juz pajace na 3-6 miesiecy pochowałam a wydaje mi sie ze tydzień temu sie w nich topil
My już 2 tygodnie temu schowaliśmy ubranka 3-6 czas leci i nasze dzieciaki rosną

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 23:25   #3394
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
u nas tez pajacyk to tylko pizamka
nosi ktoras z was okulary? u nas to masakra bo mlody ciagle je nam sciaga
Nie noszę, ale Ewelinka jak widzi u kogoś okulary to też je chętnie ciągnie. Z resztą wyciąga łapki do wszystkiego W związku z tym zrezygnowałam już dawno z łańcuszków i wiszącej biżuterii.

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Konia i Tynka i inne dziewczyny...dzięki Wakacje udane i tak Konia to Mrzeżyno chociaż akurat ta ławka była w Kołobrzegu i to nie gofry tam wcinam tylko słynne racuszki z jagodami i bita śmietaną...pamiętam jak byłam dzieckiem i rodzice zabierali mnie zawsze na te racuszki PYCHA!!!!!!
Bardzo lubię Mrzeżyno. Byłam kilka razy w ośrodku przy Bursztynowej (zaraz na początku miejscowości), blisko do plazy, cisza, spokój Plaża piękna, woda ciepła Chętnie tam wracam ale ostatnio nie mogę znaleźć namiarów na "nasz" ośrodek

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy kaszkę podajecie przed czy po kapieli? pytanie głównie do tych z was, które karmią łyżeczką
Dziś dałam pierwszy raz i dałam po kąpieli. Na szczęście Ewelinka [póki co, nie chwaląc tfu tfu tfu] ładnie jada z łyżeczki. Zobaczę jak będzie wyglądała dzisiejsza nocka po kaszce i piersi. Jeśli będzie 6 godzin snu, będę zachwycona Wczoraj spała mi nieprzerwanie przez 5 godzin. Boskie uczucie

Cały dzien obierałam dziś ogórki i marchew na sałatkę. Zaprawiamy z mamą. Marchwi miałam chyba 5 kg, obierałam stojąc w kuchni a Ewelinka z przodu w nosidle skakała po blacie tylko tak była spokojna. Od czasu jak stanęła na 4 wiecznie by się podnosiła na nogach. Jak jest w pozycji siedzącej to macha nogami tak, że jeśli ją trzymam pod paszki to wstaje i "skacze" jak sprężynka. W wanience lub wannie jak ją kąpie i położę na brzuszku jednym ruchem jest na 4 a chwilę potem podpiera się rączką i siedzi (ale cały czas ją trzymam, bo ma ochotę zanurkować ).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 23:43   #3395
Karinio
Zakorzenienie

Hej
Taa chciałam nadrobić,ale chyba nie dam rady teraz bo dziecie się przebudziło i trzeba będzie nakarmić.
No,ale tak na szybko pochwale się ,będąc dzisiaj na zakupach,weszłam do Primarka i kupiłam-liśmy małemu czapeczke i rękawiczki na chłodne pory
Jak mu założyłam,to tak słodko w niej wygląda-ł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg czaparekaw.jpg (46,9 KB, 16 załadowań)
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 23:48   #3396
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Nie noszę, ale Ewelinka jak widzi u kogoś okulary to też je chętnie ciągnie. Z resztą wyciąga łapki do wszystkiego W związku z tym zrezygnowałam już dawno z łańcuszków i wiszącej biżuterii.
Znam to skądś moje dziecie lubi ciągnąć mnie za sznurki od koszulki,czy łańcuszek,już nie wspomne o włosach i tym,że ostatnio zaczął poznawać swoje ciało i miętosi swoje jajka
Stary 2012-08-28, 23:52   #3397
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Znam to skądś moje dziecie lubi ciągnąć mnie za sznurki od koszulki,czy łańcuszek,już nie wspomne o włosach i tym,że ostatnio zaczął poznawać swoje ciało i miętosi swoje jajka
a to ciekawe
Ewelinka chętnie ciągnie nawet moje koszulki jak mam coś luźnego na sobie (a pochylam się nad nią aby przebrać/przewinąć...). I ma radochę
Na szczepieniu panią doktor też łapała za okulary, aż musiała się odsuwać. Jestem pełna podziwu, bo jak leży na plecach a chce coś sięgnąć to tak fajnie rozciągają się jej te rączki, że i tak dosięgnie Boski widok.

Czapeczka i rękawiczki są urocze

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-08-29, 00:01   #3398
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
a to ciekawe
Ewelinka chętnie ciągnie nawet moje koszulki jak mam coś luźnego na sobie (a pochylam się nad nią aby przebrać/przewinąć...). I ma radochę
Na szczepieniu panią doktor też łapała za okulary, aż musiała się odsuwać. Jestem pełna podziwu, bo jak leży na plecach a chce coś sięgnąć to tak fajnie rozciągają się jej te rączki, że i tak dosięgnie Boski widok.

Czapeczka i rękawiczki są urocze
No mówicie Ci tzn pisze Najlepsze jest to,że jak przebieram mu pieluche to za każdym razem się łapie.a jak zrobi kupe,przy przywijaniu mąż musi trzymać mu ręce,bo inaczej ręce w....
To super,bo to znak że nasze dziecie rozwijają się prawidłowo
Dziękuje,dla dziewczynek były różowe

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

I zaciskam kciuki by Ewelinka ładnie przespała dużoo godzin
A co do zapraw,nieźle
Stary 2012-08-29, 00:11   #3399
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
No mówicie Ci tzn pisze Najlepsze jest to,że jak przebieram mu pieluche to za każdym razem się łapie.a jak zrobi kupe,przy przywijaniu mąż musi trzymać mu ręce,bo inaczej ręce w....
To super,bo to znak że nasze dziecie rozwijają się prawidłowo
Dziękuje,dla dziewczynek były różowe

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

I zaciskam kciuki by Ewelinka ładnie przespała dużoo godzin
A co do zapraw,nieźle
Dzisiaj po kupce to Ewelina wylądowała w umywalce Najpierw machała nogami, ledwo odpięłam pieluchę. Masakra była... na szczęście nie grzebie sobie między nogami ale to pewnie kwestia czasu tylko

A z zaprawami to mam dość... musiałam wziąć wanienkę Ewelinki aby móc mieć w czym wymieszać sałatkę Z mamą śmiałyśmy się, że to trening przed chrzcinami Następna w ruch pójdzie nasza duża wanna Jutro jeszcze musimy ją doprawić zielem angielskim i pieprzem bo trochę mało pikantna jest.

Aha! Malutka dostała dziś do polizania ogóra kiszonego. Kwasiła się, ale smakowało jej, że aż miło Z resztą chyba wszystko jej póki co smakuje

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-08-29, 00:33   #3400
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny codziennie zmieniacie body i pajace/śpiochy po nocy??

my juz po kąpieli i kaszce mam nadzieje ze młody zaraz sie położy spac bo mi nogi w d... wchodzą juz
wyszłam na pol godziny sama do rossmana i młody z tz został sam i dal rade ostatnio Wiktorek byl sam z dziadkami 3h muszę go przyzwyczajać
Praktycznie codziennie Śpioszki używam tylko do spania.Tzn po rannym wstaniu,spaniu,karmieniu 2,tak gdzieś ok godziny 9,przebieram małego w body czy to z krótkim bądz długim rękawem i do tego spodnie dresowe,skarpetki
Oj znam ten ból moje dziecie ostatnio też daje mi w kość.

Cytat:
Dzisiaj po kupce to Ewelina wylądowała w umywalce Najpierw machała nogami, ledwo odpięłam pieluchę. Masakra była... na szczęście nie grzebie sobie między nogami ale to pewnie kwestia czasu tylko

A z zaprawami to mam dość... musiałam wziąć wanienkę Ewelinki aby móc mieć w czym wymieszać sałatkę Z mamą śmiałyśmy się, że to trening przed chrzcinami Następna w ruch pójdzie nasza duża wanna Jutro jeszcze musimy ją doprawić zielem angielskim i pieprzem bo trochę mało pikantna jest.

Aha! Malutka dostała dziś do polizania ogóra kiszonego. Kwasiła się, ale smakowało jej, że aż miło Z resztą chyba wszystko jej póki co smakuje
No to ładną dzisiaj miałyście przygode kupną Ja dzisiaj z pare razy młodzieńca przebierałam ,bo albo jak przebierałam mu pieluche mówie do niego,tylko mi teraz nie sikaj,noi co jajco,bo młody puścił dziś tak dwa razy fotnanne i był do przebrania,albo zwrócił też dzisiaj,bo to szogun nie usiedzi na miejscu,albo jest tak spocony bo szaleje.Jutro musze zaś pranie wstawić.
Pewnie tak ad kwestii czasu macania się
Ad zapraw robienia w wanience Ewelinki to Rozumiem,że to już zimowe zapasy
O prosze,to fajnie że nie ma problemów z apetytem

Głodna jestem,zjem sobie mufinke z truskawkami w środku,tak jakby mus i z białą czekoladą.
Aaa,mąż dzisiaj był u fryzjera.A ta nasza fryzjerka urodziła 3 dni przede mną I mały ma 4 zęby już,tzn miał bo ponoć jednego sobie wybił A ja myślałam,że to nasze tylko takie łobuzowate,dzisiaj tez ze dwa razy przyfasolił głową w rame od łóżka.

Edytowane przez Karinio
Czas edycji: 2012-08-29 o 00:35
Stary 2012-08-29, 00:38   #3401
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Ad zapraw robienia w wanience Ewelinki to Rozumiem,że to już zimowe zapasy
O prosze,to fajnie że nie ma problemów z apetytem

Głodna jestem,zjem sobie mufinke z truskawkami w środku,tak jakby mus i z białą czekoladą.
Aaa,mąż dzisiaj był u fryzjera.A ta nasza fryzjerka urodziła 3 dni przede mną I mały ma 4 zęby już,tzn miał bo ponoć jednego sobie wybił A ja myślałam,że to nasze tylko takie łobuzowate,dzisiaj tez ze dwa razy przyfasolił głową w rame od łóżka.
tak, tak, zaprawy zimowe Ciotka udostępniła swoją szklarnie i powiedziała - ile zerwiecie, tyle wasze. A że ma naprawdę pyszne ogórki to nie wziąć. Za darmo! I marchew, pietruszka, ziemniaki, seler, koper... wszystko!

Póki co problemów jedzeniowych nie mamy, oby tak zostało

Ja niedawno zjadłam dwa kawałki sernika gotowanego (w internecie nigdzie takiego nie ma )

I kładę się spać, bo rano ciąg dalszy robót kuchennych

Ojej, stracić ząbek, który dopiero wyrósł...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-08-29, 01:47   #3402
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
tak, tak, zaprawy zimowe Ciotka udostępniła swoją szklarnie i powiedziała - ile zerwiecie, tyle wasze. A że ma naprawdę pyszne ogórki to nie wziąć. Za darmo! I marchew, pietruszka, ziemniaki, seler, koper... wszystko!

Póki co problemów jedzeniowych nie mamy, oby tak zostało

Ja niedawno zjadłam dwa kawałki sernika gotowanego (w internecie nigdzie takiego nie ma )

I kładę się spać, bo rano ciąg dalszy robót kuchennych

Ojej, stracić ząbek, który dopiero wyrósł...
To super,bo wszystko swojskie wasze,nie trzeba będzie kupować,tylko się wyciągnie i zje ze smakiem
To fajno
Mniami,sernik to moje ulubione ciacho
Ja również ide spać-wkońcu,bo się zasiedziałam oglądając takie filmiki jak te http://www.youtube.com/watch?v=La25O...eature=related
Stary 2012-08-29, 07:17   #3403
emigra
Zakorzenienie

dzien dobry

nie umiem Was nadrobic .. i jakos wbic sie w temat .... ech.

---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Cytat:
mojej kolezanki synek zaczal dostawac zabki jak skonczyl 7 miesiecy, majac 9 czy 10 jednego sobie wybil wlasnie i do tej pory lata ze szczerbem a ma ponad 3 latka teraz musi czekac na nastepne zabki po prostu
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 09:07   #3404
monika83
Raczkowanie

Czesc dziewczyny, vzytam Was regularnie i czerpie wiedze z Waszego doswiadczenia, ale nie mam za bardzo czasu na pisanie. Staram sie codziennie wyjsc na spacer, a ze meiszkam za zad... to robimy mega dlugie spacery zeby dotrzec np. do parku. Podziwiam Was, a szczegolnie mamy dwojki dzieciaczkow ze macie czas na pisanie.
My juz mamy dwa zabki, Adas jest szczuplutki, ale rozwija sie piekni. Podnsi juz dupke na brzuszku i przesuwa sie jak dzdzownica Bylismy w Bieszczadach, tak wiec maly zaliczyl pierwsze szlaki A tak w ogole to powiem Wam, ze czasem caly czas mi ciezko uwierzyc ze mam juz takie duze dziecko...
Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Alegnaa, widze ze piszesz ze bys chciala dac mm na noc. Ja na noc (o 23 w sumie) podaje butelke, 4 miesiace odciagalam cudowalam. W koncu z lenistwa dalam cala butle mm (czasami dolewalam mm jak swojego nie mialam wystarczajaco) i zauwazylam zmiane na plus (spokojniejszy sen Ani). Dla wlasnej wygody tak juz teraz co dzien robie, w dzien karmie 5 razy piersia no i ta butelka mm. Piersi sie szybciochem przyzwyczajaja Jedna ma zawsze 12h przewy a druga czasem i 16, nie ma problemu a potem Ania dostaje duzo na raz z rana Ja cenie sobie karmienie piersia ale pomyslalam ze po 4 miesiacu nawet jakbym zaczela miec coraz mniej pokarmu to przezyje. Ale nie zauwazylam takiego efektu, moze nawet bede dluzej karmic piersia jak nie musze odciagac. Teraz knuje czy nie przejsc na takie karmienie ze rano i wieczorem piers a w dzien w w nocy butelka. Takie troche kombinowanie, ale wazne ze mi tak pasuje.
Zia, ja tak zaczelam robic i jestem bardzo zadowolona. Tez mialam problem z odciaganiem pokarmu i zaczelam dokarmiac mm i w tej chwili daje raz butle w ciagu dnia i na noc. W dzien czesto daje mm na spacerze, dzieki czemu nie musze sie martwic gdzie i jak moge go nakarmic. mm malemu smakuje, ja nie mam problemu z pokarmem, cycki sie migusiem dostosowaly, tak wiec jak dla mnie same plusy. A 4 miesiace byl sam cyc, wiec mysle ze malemu krzywdy nie robie.
Kaszki dla dzieci gotujecie same, czy dajeci gotowce? te gotowe mi sie srednio podobaja, prawie wszystkie maja cukier...

Ogladam Wasze dzieciaczki na mailu, wszystkie sa sliczne) Ale usmialam sie wlasnie z moim mezem, bo Ona10101 - nasz synek jest tez Adas, mamy takie same ogrodniczki (te z pierwszego zdjecia, bezowe z kangurkiem) i nasz Adas jest bardzo podobny to Waszego, tylko uszka ma inne i inny kolor oczkow)

Edytowane przez monika83
Czas edycji: 2012-08-29 o 09:34
monika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 09:36   #3405
Mała!
Zakorzenienie

Dzieńdobry Tymcio dziś ładnie spal od 20:30 -do 7:30...obudził się po 2:00 i po 5:00 pogadał do siebie...nie wstawałam do niego i zasnał sam no i wstał juz na jedzenie o 7:30!...więc nocka super...ja tylko ostatnio niby dobrze śpię...ale budzę się nieprzytomna! z bólem głowy do tego

monika Ja dałam Tymkowi kaszkę z trzy razy...gotową traktuje ją jako deserek i zawsze robię co majmniej o połowe mniej niż na przepisie...bo uważam, że za dużo kalorii i cukru w niej! ale niedługo będę mu robić sama...lub po prostu kupie kleiki i dosłodzę owockami lub sokiem a nie cukrem!

Za godzinę Tymcio idzie na spacer z moją Teściową! ahhh.... widzę, że jest już lekko śpiący bo lubi sobie pospać z godzinkę tak ok 10:00 ale przetrzymuje go zawsze, żeby pospał na spacerku

Dziewczyny o jakich godzinach podajecie maluszkom zupki i owoce??

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 09:38   #3406
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

monika83 witaj
ja podaje kaszke po kapieli taki nasz juz rytual co do kolczykow to nosze tylko na sztyfty i łańcuszek ktory jest obiektem zainteresowan malego
Stary 2012-08-29, 09:45   #3407
Mała!
Zakorzenienie

Cytrynka a jaką dajesz kaszkę? i czy dajesz z butli czy łyżeczką ? no i jaka porcję zje Twój mały hihi

Stary 2012-08-29, 09:46   #3408
gosia261282
Gang Iren

Hej!
Eryk znow ma mega luzna kupe.
Dostal przedwczoraj troszke zupki,ugotowalam mu z ziemniaczka i marchewki,wczoraj nic nie dostal.Chyba,ze ta kupa moze po szczepieniu byc
Wkurza mnie to,bo wszystkie kupy przelatuja.Od wczoraj popoludnia juz 4 razy ubranie mu zmienialam,do tego material z lezaczka do prania,bo jedna kupa tam byla i przescieradlo,bo jedna byla w lozeczku.
Ale Eryk ewidentnie chce jesc inne rzeczy,patrzy jak jemy i otwiera buzie,slinka mu cieknie.Jak mu zupke dawalam to tez buzke szeroko otwieral.

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

Dzis przyszly mi lampiony szczescia ktore zamowilam na all, bo moj Filip ma bzika na ich punkcie no i wieczorkiem jeszcze z mezem i Filipem puszczalismy w niebo lampiony O jak sie dziecko cieszylo
O a co to te lampiony?Fajnie to brzmi.Super,ze Filipek mial taka radoche!

Cytat:

Cały dzien obierałam dziś ogórki i marchew na sałatkę. Zaprawiamy z mamą. Marchwi miałam chyba 5 kg, obierałam stojąc w kuchni a Ewelinka z przodu w nosidle skakała po blacie tylko tak była spokojna. Od czasu jak stanęła na 4 wiecznie by się podnosiła na nogach. Jak jest w pozycji siedzącej to macha nogami tak, że jeśli ją trzymam pod paszki to wstaje i "skacze" jak sprężynka. W wanience lub wannie jak ją kąpie i położę na brzuszku jednym ruchem jest na 4 a chwilę potem podpiera się rączką i siedzi (ale cały czas ją trzymam, bo ma ochotę zanurkować ).
Ale juz Ewelinka sobie radzi
Jak tak czytam i porownuje,to Eryk taki bobas,a Ewelinka juz panienka

Cytat:
Hej
Taa chciałam nadrobić,ale chyba nie dam rady teraz bo dziecie się przebudziło i trzeba będzie nakarmić.
No,ale tak na szybko pochwale się ,będąc dzisiaj na zakupach,weszłam do Primarka i kupiłam-liśmy małemu czapeczke i rękawiczki na chłodne pory
Jak mu założyłam,to tak słodko w niej wygląda-ł

Swietny komplet,na pewno wyglada cudownie!
Stary 2012-08-29, 09:49   #3409
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Cytrynka a jaką dajesz kaszkę? i czy dajesz z butli czy łyżeczką ? no i jaka porcję zje Twój mały hihi
daje bobvity mleczno-ryzowa bananowa, zjada 150ml czyli cala porcje
Stary 2012-08-29, 09:55   #3410
Mała!
Zakorzenienie

Karino To czapa super a rekawiczki słodziutkie kurcze przypomniałaś mi..., że idzie jesień...a po niej szybko zima a ja nie mam jesiennych ciuszków dla Małego no i dla siebie też nie mam styl mi się troszkę zmienił...i moje sweterki i spodnie oddałam... bluzki i sweterki i tak opinały sie na biuście przede wszystkim szukam fajnej kurtki i płaszcza bo na widok mojego robi mi się niedobrze!!!

Stary 2012-08-29, 10:11   #3411
tynka88
Zadomowienie

dzien dobry, u nas dzis nocka rewelacyjna Matueszek usnał o 20-30 i pospalismy bez zadnej pobudki do 7, teraz od nowa spi,ale zanim usnął zjadł, zwymiotował, zrobił dwie kupy i znowu zjadł , przepraszam za szczegóły

dziekujemy dziewczyny za miłe słowa

Aguska ja juz wspominałam ,ze po nagłym odstawieniu tabletek dostałam duzego krwotoku i musialam isc z tym do lekarza, dostałam jakies leki, żelazo i przeszlo, ale powiedzialam, ze wiecej tabletek nie wezme, a tak na marginesie biorac tabletki calkowicie zanikła mi ochota na sex

KArinio mój syn tez tarmosi jajka i siusiaka

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 10:42   #3412
Mravka
Zadomowienie

Hej kobietki
Fajnie,ze takie udane nocki macie, nasza bez zmian...spalam cale 3h. Robsona meczyly wzdecia, wiec cala zabawa zaczela sie od nowa...ehh

Emigra oo rewelacja ,ze wyjazd udany. Jednym slowem stres byl niepotrzebny,bo wszystko poszlo gladko. Super,ze Julcia taka zadowolona. Zawsze to milo spedzic czas z rodzina i nie nabawic sie niecheci. Niezle sie obkupiliscie! rozumiem, ze przyczepke braliscie na te wszystkie szpargały ? heh

Mała no no obejrzalam foty, wygladasz rewelacyjne. Masz w sobie to cos. Fryzurka odwazna, ale bardzo Ci pasuje. W ogole wygladacie wszyscy swietnie. Tymcio to Maly przystojniacha i oj beda za Nim biegały lachony.

CO do zmieniania spaniowych ubranek. U nas przewaznie 2 nocki,no chyba,ze sie przesika. Pewnie zmienialabym codziennie,ale zwyczajnie nie mam tyle ubranek. Mamy 3 fajne, ktore sie nadaja do spania...takie pidzamki bez stopek i w tym oblatuje nocki. pajacyki u nas totalnie sie nie sprawdzily,bo On tak wierzga przez sen, ze stopy Mu sie potem zawieruszaja w polowie "kolan" spiochowych. Musi miec cos co sie nie podwinie itp. Choc czesto i tak sie budzi bez skarpet. Znalazlam w sumie takie cos i zamierzam kupic http://www.fabrykawafelkow.pl/dla-dz...-sock-ons.html

Swoja droga to wczoraj zadzwonila Pani z laboratorium, ze ma wyniki morfologii Robsona i ma bardzo silna anemie i mamy sie pilnie zglosic do lekarza pediatry. pojechalismy na dyżur, gdzie udalo sie trafic na bardzo fajna kobietke. Skrupulatna, milą i przede wszystkim z normalnym podejsciem. Zobaczyła te wyniki i przepisala nam leki,a jak leki nie pomoga to powiedziala, ze nie chce nas straszyc, ale wtedy sie robi transfuzje. Okazuje sie, ze cala sytuacja powstala prawdopodobnie dlatego, ze dziecko dostaje dawke zelaza na starcie i potem z niej korzysta. Nie absorbuje z mleka matki...W zwiazku z tym,ze Robson bardzo szybko urosl, bo z 2370 do praktycznie 8kg w pol roku to bardzo duzo, Jego zapasy sie wyczerpaly. Prawdopodobnie Jego niechec do jedzenia to oprocz kwestii zabkowania to tez kwestia anemii. Wg wazenia przez 2tyg przytyl tylko 180g.. to nie jest zbyt wiele. Swoja droga dopiero teraz zaczelam laczyc pewne fakty. Ciezko Mu wytrzymac dluzej niz 2h bedac aktywnym. Nawet jak sie przespi i wyspi to 2h to juz maks maks..przewaznie 1,5h. Ma tez nieladne skorki przy paznokciach i paznokietki sie lamia.
Kurcze, wiedzialam, ze cos jest nie halo..w sensie czulam, ze cos jest i faktycznie. On jest ogolnie bardzo ruchliwy i wesoly i to moze byc mylace. Mamy przed soba 3mc leczenia przynajmniej. Jutro idziemy do swojej pani dr ktora te badania zlecila,bo wlasnie Jej sie Rob" nie podobal"..bo za blady- nie chodzi tu o odcien skory, ale sluzowek.

Dzis za to zasnal SAM samiutenki na boczku w swoim lozeczku. Wlaczylam kolysanke i poszlam cos ogarniac wkuchni, a ten gadal do zabawek, pojeczal...przychodze a On w najlepsze spi. Mialam ochote Go usciskac ale oczywiscie sie pochamowałam
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 10:49   #3413
karolca
Zakorzenienie

U mnie nocka standardowa, karmienie o 2 i przed 6, potem o 8 i spała do 10.30. Dodam, że się nie wybudza na karmienia.
o 3 płakała i zerwała mnie na nogi a chciała tylko zmienić pozycję i się zaklinowała. Położyłam na brzuszku i smacznie spała dalej.
Generalnie to i tak nie jestem wyspana.
Śniły mi się głupoty.
Najpierw ciotka męża, która żaliła się babci, że Ewelinka to taka niegrzeczna, że jesteśmy beznadziejnymi rodzicami bo nie potrafimy jej uspokoić i powiedziałam im parę słów.
Później śniło mi się, że byłam u dziadków, niby nic, ale dziadkowie mieszkali gdzie indziej niż obecnie, ale nadal w domku. Dziadek z babcią mieli punkt naprawy obuwia o pięknej nazwie "Karolinka" i ładne pieniądze kosili z tego Wysłali mnie i tatę gdzieś tam i jak przyjechaliśmy było wolne miejsce postojowe przed bramką, ucieszyłam się, że nie będę musiała daleko nieść fotelika z Ewelinką. Ale w tym czasie przyjechał jakiś baran, co tam wcześniej parkował i zaczął się ze mną kłócić...
Następnie byłam w Nowym Jorku i jechałam na samolot, ale we wszystkich serwisach informacyjnych podawali, że loty są odwołane bo przechodzą nad miastem tornada. Widziałam kilka, jedne pojawiały się nagle, inne tak samo nagle znikały. Ale mimo tego było bardzo spokojnie, zrobiłam kilka ładnych zdjęć, bo przecież nikt mi nie uwierzy a w jakiś serwis informacyjny prowadził Palikot i skończył program wcześnie i tłumaczył, że z politykami nie da się poprowadzić żadnego normalnego wywiadu więc wolał skończyć niż ciągnąć jakąś głupią "zabawę".
Oj, chyba musiałam być bardzo zmęczona tej nocy

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-08-29, 13:49   #3414
Karinio
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Kurczaki forum miało awarie i nie działało,ale już jest ok.Mieliśmy iść dzisiaj zważyć małego,ale się rozpadało,więc posiedzimy w domu.
Karolca jaki sen

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
nie umiem Was nadrobic .. i jakos wbic sie w temat .... ech.
mojej kolezanki synek zaczal dostawac zabki jak skonczyl 7 miesiecy, majac 9 czy 10 jednego sobie wybil wlasnie i do tej pory lata ze szczerbem a ma ponad 3 latka teraz musi czekac na nastepne zabki po prostu
Tez tak miewam czasami,teraz przez tą awarie cisza-pustki.I moge na spokojnie nadrobić
No to nieźle ja kiedyś jedynke straciłam jako dziecko bo się w akuku z kuzynem bawiłam i wybiłam sobie zęba o rame łóżka u babcia i dziadka.

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

monika83,to super że małemu ładnie się rozwija i większość czasu spędzasz na zewnątrz.Jak jest piękna pogoda,to tylko korzystać,bo mnie czasami cos trafia na zmienne pogody tutaj.

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Dzieńdobry Tymcio dziś ładnie spal od 20:30 -do 7:30...obudził się po 2:00 i po 5:00 pogadał do siebie...nie wstawałam do niego i zasnał sam no i wstał juz na jedzenie o 7:30!...więc nocka super...ja tylko ostatnio niby dobrze śpię...ale budzę się nieprzytomna! z bólem głowy do tego
Za godzinę Tymcio idzie na spacer z moją Teściową! ahhh.... widzę, że jest już lekko śpiący bo lubi sobie pospać z godzinkę tak ok 10:00 ale przetrzymuje go zawsze, żeby pospał na spacerku
Dziewczyny o jakich godzinach podajecie maluszkom zupki i owoce??
Wow,gratuluje świetnie przespanej nocki. U nas też nocki ok,mały zazwyczaj śpi do 6,czasami 7-dmej,choć zdarza mu się obudzić po 5 tej Noi niby powinnam być wyspana bo sobie pospie te 6-7 godzin,ale wyspana czasami się nie czuje.
To miłego spaceru synkowi z Teściową życze
zazwyczaj o 13-14
Stary 2012-08-29, 13:53   #3415
Asika21
Rozeznanie

W końcu wizaż działa A moja Zuzia właśnie taką kupkę zrobiła, że musiałam ją przebierać całą, wszystko brudne

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 13:58   #3416
Karinio
Zakorzenienie

Tylko,z logowaniem miałam problem ale zaznaczyłam zapamiętaj i udało się,z tym że cytowanie teraz zaś mi coś szwankuje bo zacytowałam Asika twoją wypowiedz,ale okienko puste To nieźle córcia dała czadu

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
U mnie nocka standardowa, karmienie o 2 i przed 6, potem o 8 i spała do 10.30. Dodam, że się nie wybudza na karmienia.
o 3 płakała i zerwała mnie na nogi a chciała tylko zmienić pozycję i się zaklinowała. Położyłam na brzuszku i smacznie spała dalej.
Generalnie to i tak nie jestem wyspana.
Oj, chyba musiałam być bardzo zmęczona tej nocy
To fajnie,że nocka ok tylko,że bidulka się zaklinowała oj,moje dziecie ma teraz faze przewracania się na brzuch ciągle,położe go spać,a ten już na brzuch i zadowolony.
Pewnie ta..
Stary 2012-08-29, 14:01   #3417
Asika21
Rozeznanie

Już drugi raz w ciągu kilku dni mnie tak załatwiła Tyle, że wczoraj miała szczepienie i też chyba stolec rozluźniony nieco po tych szczepionkach jest. No ale niezłego ambarasu mi narobiła

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 14:05   #3418
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Hej!
Eryk znow ma mega luzna kupe.
Dostal przedwczoraj troszke zupki,ugotowalam mu z ziemniaczka i marchewki,wczoraj nic nie dostal.Chyba,ze ta kupa moze po szczepieniu byc
Wkurza mnie to,bo wszystkie kupy przelatuja.Od wczoraj popoludnia juz 4 razy ubranie mu zmienialam,do tego material z lezaczka do prania,bo jedna kupa tam byla i przescieradlo,bo jedna byla w lozeczku.
Ale Eryk ewidentnie chce jesc inne rzeczy,patrzy jak jemy i otwiera buzie,slinka mu cieknie.Jak mu zupke dawalam to tez buzke szeroko otwieral.
Swietny komplet,na pewno wyglada cudownie!
O kurcze,biedny Eryk z tymi kupkami,no chyba że tak jak piszesz może być tak po szczepieniu. Ja ostatnio małemu dawałam ziemniaka bo jedliśmy obiad i się patrzył,a kwasił sie jakbym nie wie co mu dawała,aczkolwiek ze słoiczka zje ziemniaka z dynia
Dziękujemy a no świetnie wygląda i dałam jedyne 3 funty I jakie fajne sweterki,bluzy są dla maluchów.

Cytat:
Karino To czapa super a rekawiczki słodziutkie kurcze przypomniałaś mi..., że idzie jesień...a po niej szybko zima a ja nie mam jesiennych ciuszków dla Małego no i dla siebie też nie mam styl mi się troszkę zmienił...i moje sweterki i spodnie oddałam... bluzki i sweterki i tak opinały sie na biuście przede wszystkim szukam fajnej kurtki i płaszcza bo na widok mojego robi mi się niedobrze!!!
Dziękuje-my No to fakt jesien się zbliża nieuchronnie,ja mam wrażenie że lada chwila.A szkoda,bo mam takie fajne ciuchy dla małego komplety na lato,czy też body z wójcika i co już ich nie założy raczej,a szkoda :/ Też musze pokupowac coś na jesien młodemu jeszcze jakąś kurtke,może kamizelke i jakąś ciepłą bluze,bądz dresiki.
No widzisz,to czeka Cię szał zakupowy

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
dzien dobry, u nas dzis nocka rewelacyjna Matueszek usnał o 20-30 i pospalismy bez zadnej pobudki do 7, teraz od nowa spi,ale zanim usnął zjadł, zwymiotował, zrobił dwie kupy i znowu zjadł , przepraszam za szczegóły
KArinio mój syn tez tarmosi jajka i siusiaka
Gratuluje świetnej nocki Uuuu...oj tam to ludzkie,a nic co ludzkie nie jest mi obce
Witam w klubie
Stary 2012-08-29, 14:09   #3419
Karinio
Zakorzenienie

Asiu,to malutka jest usprawiedliwiona że robi takie strzały
Kurka,zaś miałam puste okienko po zacytowaniu :/
Stary 2012-08-29, 15:07   #3420
Karinio
Zakorzenienie

Wizaż zaś muli

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Znowu padł wizaż,ale póki co działa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości