|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Dziewczyny co oznacza szyjka wysoko troche twarda taka jakby rozpulchniona?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#722 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Misia widziałam chyba z tysiąc razy. Też lubimy PRL ![]() Ja na robaki wszelkie mam wtyczki do kontaktu i nalepki na okna ( u mnie masa much... ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
trzymam za Ciebie
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2012-08-29 o 09:21 |
||
|
|
|
#723 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
uda się. Poza tym, nawiązując do tematu "celibatu" póki co możecie spokojnie się nie oszczędzać ![]() ![]() , bo w kolejnym cyklu już może nie bedziecie mogli, bo się zapewne uda
|
|
#724 | |
|
Raczkowanie
|
Witam witam
![]() Cytat:
Ciało jest moją świątynią a rodzina bogiem.... ![]() Edytowane przez FD_nika Czas edycji: 2012-08-29 o 09:29 |
|
|
|
|
#725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko że wczoraj wieczorem znów miałam plamienie Cholera mogłaby się ta @ rozkręcić a nie takie nie wiadomo co.Ale jestem zaskoczona tą szyjka dziś jest tak wysoko że prawie nie mogłam jej dosięgnąć.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-08-29 o 09:31 |
|
|
|
|
#726 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja w poprzednim cyklu wiedziałam ze nie zaskoczylo co potwierdzil test (chodz sie łudzilam i łudzilam ) a okres przyszedl 5 dni pozniej a ja juz chcialam zaczynac nowy cykl wiedzac ze ten nie byl owocny a ona sobie przyszła po 5 dniach Co do szyjki znam tylko sucha teorie nigdy sie nie obserwowałam w ten spospob
|
|
#727 |
|
Zadomowienie
|
testy ciągle te same pre- test... Plan jest taki, że jak do końca tyg się nie rozkręci to idę na bete. Do tego czasu pewnie i tak codzień sikańca będę robić.
|
#728 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. A co do lekarza, to nie powiedział, że nie ma szans, tylko, ze będzie ciężko, chociaż moim zdaniem nie powinien dołować pacjentki.. Jeśli będziesz się lepiej czuła u innego ginekologa, to go zmień. Płaci się lekarzowi i uważam, ze oprócz wiedzy, masz prawo tez oczekiwać komfortu psychicznego.Cytat:
Dla mnie czas od jednej do drugiej owu dzieli się na 3 fazy: - pierwsza pod tytułem "nie nakręcam się , ale mam nadzieję, że się udało" trwa do testu, - druga po negatywnym teście, a jeszcze przed @ pod tytułem "cholera wiem, że nic z tego ... ale może jednak, bo @ nie przyszła" (i ta jest najgorsza - trzecia od dnia @ do owu pod tytułem "znowu się nie udało, cały świat jest przeciwko mnie, wszystkim się uda a ja umrę stara, samotna z kotem/psem/rybką zamiast dziecka na kolanach, bla bla bla ... ale w sumie za kilka dni znowu staranka, więc moze tym razem?" ... i ja Ci życzę, żebyś jednak do tej "mojej" trzeciej fazy nie przeskoczyła, bo w końcu @ ciagle brak. |
||
|
|
|
#729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
Bardzo ci tego życze
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-08-29 o 09:45 |
||
|
|
|
#730 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiesz co a ja tak wierzyłam ze Ci sie uda w tym miesiącu....Ale wiesz co nadal wierze wiec rob jutro sikańca i dawaj znać ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Napisane przez lady_malgo Lekarz niestety niezbyt optymistycznie mnie nastroił. Spojrzał w moją kartę na długość cykli i te plamienia i mówi pod nosem: "oj będzie bardzo trudno o ciążę". Tak więc z dnia na dzień z cyklu na cykl coraz mniej wierzę i mam nadzieję... Nabieram przekonania, że dziecka nie urodzę. ![]() Przestan sie wkrecac urodzisz urodzisz .... A oprocz tego ze Cie zdołował przepisał Ci jakieś tabletki? Dziewczyny jak ostatnio byłam u gina spotkałam bardzo sympatyczna kobiete ... a ze gin dobry i kolejka długa to sobie poklachalysmy i wiecie co miala w brzuszku 7 cm fasolke .... ale to nic bo starała sie o nia 13 lat wyobrazacie sobie a my sie czasem poddajemy po paru miesiacach. nie zycze nikomu tylu bezowocnych lat staran tylko zycze kazdej z nas tyle wytrwałosci co tamta kobieta miała ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
ale czasem mi ciezko
Ciało jest moją świątynią a rodzina bogiem.... ![]() Edytowane przez FD_nika Czas edycji: 2012-08-29 o 09:50 |
||
|
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W mojej rodzinie ciotka i wujek starali się 16 lat,kilka nieudanych zabiegów in vitro a teraz mają 2 dzieci
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#732 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy nie można sie poddawać,każda z nas będzie miała w końcu swoją fasolkeA @ jeszcze nie ma,tylko od czasu do czasu dziwne plamienie od kilku dni Ale nie rozkręca sie narazie.
|
|
|
|
#734 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#735 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja juz lece z 23 tygodniem,maly coraz wiecej sie rusza,ogolnie czuje sie ok,tylko puchna mi nogi. Pamietajcie Dziewczyny,ze lekarze nie sa zadna wyrocznia!! 8 cykli sie staralam i zanim sie dowiedzielismy ze jestem wciazy uslyszlam,ze musze rozpoczac leczenie,branie tabsow anty przez pol roku,sprawdzenie jajowodow,a na koncu ze to moze byc endometrioza. Oj zaliczylam wtedy porzadna podlamke,doszlam chyba juz do swojej granicy wytrzymalosci i chyba wtedy cos we mnie peklo i sie udalo ![]() takze najwazniejsza jest nasz wiara,ze sie uda! |
|
|
|
|
#736 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Także ja zdania nie zmieniam, cień jest a Ty zamiast się męczyć powinnaś szorować już na bete ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
kiedy zaczęłaś czuć ruchy?
|
|||
|
|
|
#737 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, wiara czyni cuda! Nie placzemy, nie lamentujemy, nie dołujemy się!!!!
Każda z nas przeżywa swój "dramat" każda z Nas wie, jak to jest jak czeka na te II krechy, a tu I a do tego @. Brrrr, ale zawsze trzeba wierzyć i probować. To dla Nas Wszytkich! http://demotywatory.pl/162761/Dopoki-walczysz
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
Łomatko laski, ale sajgon...jak ja to posprzątam ????
|
#739 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
hehe... nie no... Kwitka, ale mnie rozbawiłas od rana
Cytat:
Dlatego jak ktoś juz ma maleństwo, to nie dziwię się że marzy się kolejne do parkiCytat:
Ona tak strasznie marzyła o córce Tym bardziej, że jak powiedziała - kwestie finansowe nie pozwalają im na 3cie dziecko. Oczywiście kocha szalenie swoich dwóch urwisów, ale wiem że gdzieś tam w serduszku nadal siedzi marzenie o córce... I mimo wszystko czuję że za jakieś czas jednak zrobią to 3cie podejście![]() [QUOTE=vanessa1781;3618126 3]Witam. Szukałam, szukałam i w końcu znalazłam chyba wątek dla siebie, troszkę was sobie podczytałam i chciałabym móc z wami się dzielić swoimi problemami i umilać czas czekania na @ lub jej brak. Przyjmiecie mnie?? QUOTE]witaj Cytat:
![]() Cytat:
). Ale dzielnie zbywaliśmy wszelkie pytania o dziecko, choć bez nerwów się nieraz nie obyło. I najbardziej wkurzalo mnie to, że rodzice widzieli że denermują nas te pytania i czasem już z nerwami im odpowiadaliśmy, a mimo to i tak pytania między wierszami sie pojawiały przy okazji jakichś świąt, itp... No ale za to jaki był dla nich szok, gdy bez specjalnej okazji pojechaliśmy do nich z maleńkimi bucikamiCytat:
Cytat:
Ja tam nadal trzymam :kciuki, bo nie chce mi się wierzyć że nie zafasolkowałaśCytat:
Dziewczyny, a ja oczywiście w nocy spać nie mogłam i siedzę tu od rana z duszą na ramieniu Mam dziś wizytę, ale dopiero o 14.40 Chyba zeświruję do tego czasu Nie widziałam naszej fasolki prawie 3 tyg, to dla mnie wieczność... I strasznie się boję czy fasolka ma się dobrze. Czy jest taka duża jak powinna być, itp...
|
|
#740 | |
|
Zakorzenienie
|
Dasz rade
![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- [QUOTE=Mokka_83;36195602]hehe... nie no... Kwitka, ale mnie rozbawiłas od rana to mi się wydaje zupełnie normalne Dlatego jak ktoś juz ma maleństwo, to nie dziwię się że marzy się kolejne do parkimojej przyjaciólce niedawno urodził się drugi chłopak. Pamiętam rozcarowanie bidulki jak się dowiedziała na którymś usg, że znowu chłopak Ona tak strasznie marzyła o córce Tym bardziej, że jak powiedziała - kwestie finansowe nie pozwalają im na 3cie dziecko. Oczywiście kocha szalenie swoich dwóch urwisów, ale wiem że gdzieś tam w serduszku nadal siedzi marzenie o córce... I mimo wszystko czuję że za jakieś czas jednak zrobią to 3cie podejście![]() Cytat:
Daj znać od razu po wizycie.
|
|
|
|
#741 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#742 |
|
Raczkowanie
|
Hejka laseczki
![]() Dobrze że napisałyście że po # trzeba uważać a najlepiej to szlaban,bo ja mojego TŻ-ta starałam się do siebie nie dopuszczać ale ostatnio bardzo ostrożnie coś się zadziałało ale żadnej krwi nie było także myślę że jest okej.A ty Luna się nie denerwuj tą plotkarą.Ja mam gorzej- Tż mimo moich próśb wypaplaj już praktycznie wszystkim że jestem w ciąży. |
|
|
|
#743 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#744 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzielna dziewczynka z Ciebie to dasz rade
) Twardym trza być a nie miekkim![]() Cytat:
Święte słowa. Ja już też na luźno to wszystko biore. A nawet już nastawiłam się wręcz,że tym razem lipa z maluszka.Cytat:
) Fajnie,że już ponad połowa ciąży za Tobą Niedługo maluszek będzie z WamiWitam się Środowo Kwitka nie poddawaj się! póki nie ma @ jest nadzieja. A jak przyjdzie wstręciucha to przyjdzie i czas na kolejne fikołki z TŻ Uda się zobaczysz!!!Luncia Ty to potrafisz nadzieji jednak narobić eheheh. Powodzenia w sprzątaniu swojego gniazdka ![]() Izka idź kobieto na te bete a nie się zadręczasz., Będziesz miała czarno na białym czy jest fasolka czy nie Bo u Ciebie to już cyrki się dzieją. Który to dc?Mokka trzymam mocno kciuki za wizyte i nie puszcze do 14.40!!! Wszystko jest dobrze z dzidzią i powtarzam Ci to poraz kolejny ![]() A mi to się kop w dupe należy i to porządny Zrobiłam dzisiaj z rana ale nie z pierwszego moczu tylko z drugiego później. No i dalej jakieś widmo II kreski pod światło mnie tam nawiedza, ale żeby je zobaczyć musze naprawde dać pod światło i dobrze test obkręcić Nawet sama nie mam pewności czy to co widze to jest to czy tylko cień który fabrycznie sie pokazuje na testach po wyschnięciu. Bo jak dla mnie jakby ciąża była to i te choćby cień cienia byłby troszku chociaż wyraźniejszy. A nie takie widmo... Dzisiaj mój 24dc. czekam sobie dalej. Mężowi nawet się nie przyznaje,że wykorzystałam ten test co mi kupił bo on prosił mnie żebym się wstrzymała i nie robiła za szybko. A ja i tak swoje
|
|
|
#745 |
|
Raczkowanie
|
ja dzis 14dc a sluzu nadal brak
jakiegokolwiek
|
#746 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powtór z test koło piatku/soboty Poza tym zgadzam się z Luną masz objawy na fasolke.Ja mam 31 dc @ brak. Dziewczyny ponawiam pytanie o castagnus.Mimo że ziołowy można go brać bez konsultacji z lekarzem?Bo boję się jeszcze bardziej namieszać ![]() Czekaj cierpliwie
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-08-29 o 11:36 |
|
|
|
|
#748 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze dziewczyny minęła godzina od zrobienia testu i ten cień cienia co go musiałam usilnie wypatrywac pod światło zrobił się troszkę wyraźniejszy. Leży test na ławie i jak na niego spojrzę to widzę ten cień bez żadnego wpatrywania się.
Lunaaaa miałaś tak?? ![]() Wykonam kolejny test za kilka dni jeśli @ nie przyjdzie. Dopiero wtedy uwierzę,że to jest ta kreska a nie jakiś fabryczny wybryk testu...
|
|
#749 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#750 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciało jest moją świątynią a rodzina bogiem.... ![]() Edytowane przez FD_nika Czas edycji: 2012-08-29 o 13:41 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:31.

a potem
ależ będzie ogień 
Podczytywałam i już myslałam, że oczywiscie tam się rodzi w brzuniu mała ksieżniczka
A moze zmień gina, nie powinien tak mówić lekarz na samym starcie, co za psychol 

Cholera mogłaby się ta @ rozkręcić a nie takie nie wiadomo co.Ale jestem zaskoczona tą szyjka dziś jest tak wysoko że prawie nie mogłam jej dosięgnąć.

kiedy zaczęłaś czuć ruchy? 
Chyba zeświruję do tego czasu

Zrobiłam dzisiaj z rana ale nie z pierwszego moczu tylko z drugiego później. No i dalej jakieś widmo II kreski pod światło mnie tam nawiedza, ale żeby je zobaczyć musze naprawde dać pod światło i dobrze test obkręcić