|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III
Cytat:
chciałabym to widzieć
|
|
|
|
|
#4832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dla chłopca mam Filip, Mężowi się podoba ale jak tak częściej o tym myślę to już sama nie wiem ![]() Nie, nie biore absolutnie pod uwagę znaczenia imion. Musi mi się podobać i tyle Mało wybredna jestem he he |
|
|
|
|
#4833 | |
|
Rozeznanie
|
Co myślicie o tym?
http://allegro.pl/wyprawka-2czesci-k...569569880.html ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
|
|
#4834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i wydaje mi się że bardzo praktyczne ![]() djerba - dobra historia
|
|
#4835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez L4 od 3 września. Razem będziemy kisnąć ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
dobre |
||
|
|
|
#4837 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witam z rana ![]() Obudził mnie mały głód o 8, o 9 znowu jadłam ... i ciągle jestem nie najedzona ;/ Mdłości mam jak zwykle i do tego już 3 dzień boli mnie żołądek, pije herbatkę miętową ale nic mi to nie pomaga, dobrze że dziś idę do internisty to może coś poradzi na to, i się dowiem jak wyniki tarczycy. |
|
|
|
|
#4838 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mogłam mieć dziś fajny sen... Śniło mi się że byłam u mojej ginki i juz juz miała mi powiedziec płci dzidziusia a tu nagle ... wibracja tel mojego Męza. Pobudka do pracy
Czyżby oznaczało to to że na najbliższej wizycie nie poznam płci?
Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2012-08-29 o 10:12 |
|
|
|
#4839 |
|
Wtajemniczenie
|
Djerba
Gratuluję udanych wizyt i poznanych płci. Eff, u nas jakby Majce coś urosło to by był Mikołaj, ale już się nastawiłam na dziewuszkę Apropo imion, to my najpierw wybieraliśmy a potem sprawdzałam znaczenie i o dziwo wszystkie damskie które nam się podobały miały podobne znaczenie ![]() Ja się w nocy przeziębiłam, głowa mnie boli i mięśnie, z nosa się leje, z łóżka się zwlec nie mogłam... Mam nadzieję, że szybko przejdzie, zaraz sbie zrobię herbatkę z miodem i cypitrynką
|
|
|
|
#4840 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Szaja miała rację- w przyrodzie nic nie ginie![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Hahaha to mi się jeszcze nigdy nie przytrafilo, skarpety owszem- wypadały nagle ale majciochy nie![]()
|
||||||
|
|
|
#4841 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() współczuje Ci bo domyślam się jak mogłas sie czuć ja też czasem tak robie jak ściągam spodnie od dziś będę uważać![]() Cytat:
ale mam proste zęby i dobrze mi z tym.... miałam zwykły metalowy i nie było źle byłam dumna że go mam i będę mieć proste zęby... nie wiem jak to jest z przeźroczystymi ale zorientuj sie czy one nie żółkną przypadkiem, bo to wtedy bedzie duzo gorzej wyglądało niz metalowy...Mimo wielu cierpień (oo taaak) nie zawachała bym się jeszcze raz go założyć, bo przed tym to aż płakałam jak patrzałam do lustra. Cytat:
Wiesz, nie przejmuj się, ja mam z koleji tak że jak jakieś dziecko mi nie podpasuje to nie umiem nawiązac z nim kontaktu....(lub nie odczuwam takiej potrzeby) np moja przyjaciółka ma synka Franka uwielbiam go i moge z nim spędzać czas godzinami, z koleji siostra tż ma córkę roczną i owszem pozaczepiam ją czy coś ale nie mam potrzeby bawienia jej czy noszenia na rękach. Pozatym ja bym inaczej do niej podchodziła niż inni oni jej na wszystko pozwalają a jak tylko jej coś nie pasuje to zaczyna płakac i wszyscy jej ustępują, a ja nie skuli mnie to może płakac jeśli na dowrze ejst zimno a ona chce wyjśc to nie narażam zdrowia dziecka tylko dla jego widzimi sie, więc po prostu nie wtrącam się w to i nie angazuje w zabawianie. Ogólnie nie mam takiego zmysłu zabawy z dziećmi, mama nadzieję że mi to przyjdzie z czasem. Pozatym dziewczyny gratuluje SIUSIAKÓW Kurcze tyle z Was już wie....a ja jeszcze nie buuAle zaczynam czuć takie ruchy widoczne dla oka z tym że bardzo żadko i niewaidomo kiedy nagle tak i nagle przestaje.... 25.08 zaczęłam 5ty miesiąc jak sie mnie ludzie pytają i im mówie to nie wierzą
|
|
#4842 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4843 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też nikt nie wierzy, że to już 5ty miesiąc. Ale wiecie co? To chyba dobrze jest, że nie tyję, jeszcze zdążę na pewno - ważne, że dziecko zdrowe.
W ogóle na tym Usg szybkim (lekarka zawsze robi, żeby sprawdzić czy serduszko bije, ale to takie szybciutkie) był moment, że Mały (a?) otworzył buzię, widziałam otwartą paszczę dziecka, ziewał chyba - mega <3 Dziewczyny : czy miałyście badaną szyjkę usg dopochwowym? Właśnie ostatnio lekarka mnie badała w ten sposób, przez usg, a nie ręcznie. |
|
|
|
#4844 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4845 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Agatka 3 tygodnie spała w tym, a potem przełożyłam do śpiworka bez rękawów, bo gorąco bardzo było. I nieeee, jak już ktoś ją na rękach miał do bez rożka Cytat:
Cytat:
). Cytat:
Cytat:
A ja 21 tydzień zaczęłam
|
|||||
|
|
|
#4846 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4847 |
|
Rozeznanie
|
Sprzątałam kolejne szuflady, ale się zmachałam. Stwierdziłam, że mam za dużo dużych ręczników. Niektóre nawet nie używane. Jak zamieszkaliśmy razem z TZ to wszyscy nam ręczniki w prezencie dawali
|
#4848 |
|
Zadomowienie
|
witam
wózek Kajtex model raptor, za wszystko zaplacilam 1200zl na allegro pewnie taniej ale ja chcialam od razu brac i juz pozdrowniea |
|
|
|
#4849 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4850 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36195931]
U nas Julka miała być, ale jednak za dużo Julek jest (mam zawodowe skrzywienie ). [/QUOTE] He he, to ja sie właśnie smiałam wczoraj do Męża że ma szczęście ze wybrał akurat Julkę bo mam taka uczennice - baaaardzo ładna, baaaardzo zdolna i baaardzo ładnie spiewa Jakby podał inne imię to juz pewnie nie byłabym aż tak bardzo na "TAK" |
|
|
|
#4851 |
|
Zakorzenienie
|
dziopki, która miała jakąś infekcję tam na dole w ciąży? i co mogłyście brać? bo mnie coś zaczyna swędzieć, nie wiem czy clotrimazol możemy już w drugim trymestrze? Bo nie polecę płacić 100 zł za przepisanie recepty jak zaraz za darmo mogę mieć
|
|
|
|
#4852 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam na początku jak jeszcze brałam luteinę, potem dlugo nic i dopiero na ostatniej wizycie miałam badaną szyjkę ale ręcznie. Podejrzewam ze teraz pewnie bezie badana co wizytę ale jak to nie wiem...
---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4853 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak masz dużo nieużywanych to chętnie odkupię Cytat:
A tak sama z siebie to stosowałam clotrimazol plus jakieś globulki z probiotykiem |
||
|
|
|
#4854 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Djerba No nie mogę-koszmar z dzieciństwa powraca Ciesz się, że to Ty się zorientowałaś i nikt Ci nie zwrócił uwagi![]() Ja jem drożdzówę z jabłkiem, piję kawkę i biorę się do nauki... Tak to jest jak się nie chciało uczyć w sesji i sie miało to całe ciążowe zawirowanie za wymówkę TŻ mi zasiał taką wątpliwość- co jak się okaże na połówkowym, że nie będzie chłopiec? Jak się wchłonie co tam wystawało? Cieszyłabym się chyba z nowiny
|
|
|
|
|
#4855 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po co miałaś się dowiadywać od lekarza o płci dziecka w śnie?? Może właśnie dobrze, że się obudziłaś, jednym słowem przesłanie jest takie, żeby dowiedzieć się w realu a nie na śnie![]() Kurcze, ależ wywód strzeliłam. Może sennik napiszę, hehe Kurcze co do infekcji to ja ciągle coś łapie od kiedy jestem w ciąży. Jak to było bakteryjne na co wskazywały wyniki moczu to miałam tzw. metody naturalne bez leków. Natomiast przy ostatnim zapaleniu grzybicznym dostałam globulki (Gyno Pevaryl 50) na receptę do brania przez 14 dni. Zapłaciłam za to coś koło 48 zł, ale pomogło, bo dolegliwości ustąpiły. Mam nadzieję teraz na dłuższą przerwę z infekcjami, choć te od początku ciąży jakoś mnie nie oszczędzają.
|
|
#4856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4857 |
|
Rozeznanie
|
Strasznie wolno mi internet chodzi. Napisałam posta i chyba z dobre 15 min czekałam jak mi się załaduję. No jakaś masakra. Takie pisanie to nie pisanie. W ogóle każda inna stronka, którą chcę otworzyć otwiera się i otwiera i nic, wrr...
Także póki co zrezygnuję z pisania, ale co ważna informacja na dziś jest taka, że na 15.20 mam lekarza. Już się nie mogę doczekać. Mam nadzieję, że poznam dziś płeć. Potem wybiorę się na jakieś zakupy dzidziusiowe ![]() Odezwę się wieczorem i opowiem co i jak.
|
#4858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4859 |
|
Konto usunięte
|
Wizaż coś się zbuntował dzisiaj
|
|
|
|
#4860 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
No wkońcu mi się udało wizaż otworzyć !!! W ogóle mi się strona nie ładowała ![]() Mam pytanie do blondynek farbujących włosy w ciąży: Jakiej farby używałyście, takiej żeby była bezpieczna i dobrze pokrywała włosy ??? Ja już mam odrosty wołające o pomstę do nieba a nie chce mi się jechać 150 km do mojej fryzjerki, więc postanowiłam że pomaluję sama tylko nie wiem co wybrać i czy jedno opakowanie farby mi wystarczy jak mam włosy do łopatek? |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:56.

hehehe
chciałabym to widzieć

z tego wszystkiego zaczelam szukac meskich imion ale zadne mi sie nie podoba.

dobre