Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy! - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-29, 10:29   #3541
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
z moimi klykcinami nikt nic nie wie.
Ordynator za wiele tzetowi nie powie,bo jest tez jakis dziwny,powie pewnie trzeba czekac i tyle.. bezpieczny tydzien to 37 i ja mam jeszcze poltora tygodnia tutaj spedzic? normalnie czuje ze dostaje depresji,jeszcze tz zjechal i ma wolne do poniedzialku-jezeli nie urodze do tego terminu to musi wyjechac znowu w trase na 2 tygodnie i wczesniej napewno nie wroci i kto sie mna zajmnie? kto mnie odbierze ze szpitala? Niewiem jak sie Oskar czuje,zajmuje sie nim moja bardzo chora babcia,ktora ma zlamana jedna reke,chce mi sie ryczec,chce do domu!!! Chce stad wyjsc bo nie wytrztmam do jutra i cos sobie chyba zrobie!!
Jak ja Cie kochana rozumiem w 100% ja też depresji dostawałam w tym zasranym szpitalu bo nikt nic nie mówił mi co i jak i jeszcze jak usłyszałam że mam leżeć do samego porodu czyli miesiąc to myślałam że przy nich zaczne sie pakować i stamtąd uciekne.
Strasznie mi psychika tam siadła.

Była tam ze mną dziewczyna która leżała z powodu krwotoku który jej minął nie wiem w przeciągu jakiego czasu, a miała termin na 30 sierpnia.
Wzieli ją na badania i tymi paluchami jej tam naruszyli bo już szyjki właściwie nie miała i po tym badaniu zaczęły jej sie wody sączyć.
Przeniesli ją z ginekologii na porodówke i na drugi dzień już urodziła.
Tylko ona miała jakieś lekkie podejście do wszystkiego.
Jak ja tam zlądowałam to ona juz 2 tygodnie tam leżała, śmiała sie, cieszyła i mówiła że jej dobrze w tym szpitalu
To ja beczałam (i nietylko ja) że chce do domu itp a ona nie.
Dziwne podejscie jakieś
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 10:45   #3542
Dearlie
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!

Dzień dobry.
Ja też wpadłam od rana, aby przeczytać dobre wieści od Muminka i Laury, a tu cisza. W tej sytuacji wierzę, że czekają nas same dobre wiadomości od dziewczyn.

Ja przespałam kolejną noc i znowu nawet TŻ rano mnie nie obudził. Tzn. lekko się przebudziłam jak dawał buziaka na pożegnanie, ale później i tak do 10 spałam dalej. Mam nadzieję, że moje koszmarne noce to już przeszłość. Byłam już w labku z siuśkami... ciekawe czy wyniki pogorszyły się znowu, skoro infekcja wróciła.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Pozdrawiamy i mówimy dobranoc
Piękna Melania.

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Hej dziołszki, u mnie coś zaczyna się dziać - złazi mi czop - w pięknym różowym kolorze podbarwiony krwią. Maluszkowa kopie, a ja sobie zacznę pakować torbę - dobrze, że wszystko przygotowane no jakieś nieregularne skurczyki się pojawiają, tylko tym razem tego nie zostawię na ostatnią chwilę. Boli jak na okres w dole brzucha nie sprawdzam jeszcze regularności.
No i małż wykrakał, przegapiłam godzinę wizyty w poniedziałek z lekarzem, a on do mnie, żeby w środę nie okazało się, że już będzie po sprawie
i nie wiem czy moje dziecię przytyło, chociaż mnie się kiloski pojawiły i na dzisiaj na 12 mam iść - pytanie czy to sens, czy jechać tylko do szpitala niech sprawdzą czy bangla wsio.

W domku sajgon, kuchnia w połowie złożona kuzyn walczy, a małżonka zaraz wrócę do domu, bo właśnie do pracy dojeżdża, przy czym powiedziałam mu, rano, że chyba coś się zaczyna. Hmm ciekawe czy urodzę w tym samym dniu co Alfabia, czy jeszcze dzisiaj zobaczę maleństwo. W razie W będę informować naszą ciocię Lukrecję zatem idę współpracować z maleństwem i wdech i wydech, wdech i wydech
Ooo... szykuje nam się kolejna dzidzia. Czekam na rozwój sytuacji i ściskam kciuki.

Edytowane przez Dearlie
Czas edycji: 2012-08-29 o 10:46
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 10:49   #3543
LadyBeatta
Zadomowienie

muminku tak bardzo mi przykro... badz silna dla Laury, ona Cie potrzebuje
Stary 2012-08-29, 11:03   #3544
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Mamy kolejnego dzieciaczka
wlasnie dostalam sms od Katiem ze Kubus jest juz na swiecie

wiecej info nie znam

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 11:05   #3545
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
A ten napar, to podobno nie na przyspieszenie porodu, ale np. zmniejsza krwawienie poporodowe i przyspiesza obkurczanie się macicy
No to może bym popiła tego naparu, a jak w smaku, co przypomina?

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Bo to Sojka, Sandra i Karolluki blokują kolejkę
Też tak uważam, że tym sierpniówką się nie śpieszy
Stary 2012-08-29, 11:05   #3546
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość

wiecej info nie znam

aaaaaaaaaaaaaaaa jakie super wieści !!!!! a pisała ostatnio, że nic sie nie zapowiada a tu prosze

gratulacje mamuśka

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 11:07   #3547
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:

wiecej info nie znam
wreszcie kolejny chłopczyk, bo się strasznie różowo robiło
Stary 2012-08-29, 11:14   #3548
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dobry.
Nie ma wieści od Muminka...
Wieczorem miałam skurcze przez jakieś 2 godziny, ale przeszły same. No i wczoraj koleżanki też potwierdziły że mi się brzuch obniżył. Jutro wizyta, zobaczymy co gin powie.

Ja miałam 4050 i też mnie mama - pierwiastka rodziła sn z vaccum. Obojczyk też miałam połamany.

Zielona rozumiem Twoje wkurzenie, ale szpital to szpital. Musisz wytrzymać, w końcu chodzi o Twoje dziecko. Trzymaj się i bądź silna

Czyżby to to? Do szpitala to nam się kochana jeszcze nie pakuj jak nie regularne Czekamy na rozkręcenie akcji.

Ja tu czegoś nie rozumiem. Jak to na pewno wcześniej nie wróci? Ty w szpitalu, dziecko podrzucone do chorej kobiety a on musi jechać? No wybacz, ale jak dla mnie to śmieszne. Bierze się opiekę i dzieckiem zajmuje a nie jeździ. No do jasnej... najlepiej wypiąć się na wszystko, niech baba się martwi. Co on nie poważny jest? Weź Ty tym chłopem wstrząśnij, bo jak dla mnie to zachowuje się jak dupek a nie głowa rodziny. Ma gdzieś Ciebie i dzieci. Przepraszam za brutalność, ale dla mnie to chora sytuacja.

Hej hej, melduje, że skurcze b. nieregularne więc spokojnie siedzę w domku i nigdzie się nie wybieram, nie mam zamiaru żeby mnie odsyłali cudowali. Niech mała sama w swoim czasie pojawi się na świecie.

Powoli przeglądam czy nie zapomniałam żadnych rzeczy co do szpitala potrzebne. Mała przebiera nóżkami bo brzuch przybiera różne kształty, ale też widzę, że jest bardziej niecierpliwa jak przychodzi skurcz. Może do wieczora akcja się rozwinie. Zastanawiam się cały czas czy iść do tego gina może niech tylko tętno płodu zbada .

Zielona nie potrafię zrozumieć twojego męża, dla niego ważniejszy wyjazd niż wzięcie opieki na dziecko. W końcu to jego syn nie może być tak, że wszystko jest na Twojej głowie. Skoro u ciebie coś się dzieje, to musisz skupić się na sobie i na dziecku.

Muminku, dużo siły

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 11:22   #3549
tamlin111
Zakorzenienie

Kolejny dzidziuś
Pięknie się Katiem uwinęła
Stary 2012-08-29, 11:22   #3550
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

uzupełniam info od Katiem
o 23 odeszly mi wody, o 2 podali troszke oksy bo szyjka była długa. O 6.36 urodziłam, 3740g i 51 cm.Na partych darlam sie jak nie wiem coudalo sie bez naciecia.I mam założony jeden szew.

Katiem przesyla pozdrowienia dla wszystkich mamusiek

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 11:37   #3551
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:

wiecej info nie znam
Cytat:
o 23 odeszly mi wody, o 2 podali troszke oksy bo szyjka była długa. O 6.36 urodziłam, 3740g i 51 cm.Na partych darlam sie jak nie wiem coudalo sie bez naciecia.I mam założony jeden szew.

Ale niespodzianka od rana!!! Gratulację dla szczęśliwej mamusi! No i witamy gorąco na świecie Kubusia.
Stary 2012-08-29, 13:33   #3552
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Coś nam wizaż szwankował widze, a już miałam dzwonić do dostawcy internetu, że lipa ten jego internet bo coraz częściej jego prędkość wyprowadza mnie z równowagi
Stary 2012-08-29, 13:39   #3553
karolluki
Raczkowanie

Hej mamusie
Tyle się ocytowałam i mi wszystko wcięło

No to mamy kolejnego dzieciaczka, nic się nie szykowałao a tu Kubuś już na świecie, gratulacje dla szczęśliwej mamusi

Bafi trzymam kciuki za rozkręcenie akcji u ciebie i oby poszło szybciutko i bezboleśnie

Ciekawe co tam u Muminka bo widziałam że nie ma żadnych nowych wieści od rana ??

A u mnie cisza, spokój, moje dziecię się na świat nie pcha, ja już męża molestuję kolejny dzień (nie to żeby się nie cieszył ), wysprzątałam cały dom na błysk i nic więc pewnie poblokuję tu jeszcze kolejkę zresztą w ogóle jakoś te sierpniowe nasze panieneczki nie spieszą wcale
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 13:46   #3554
Sojka1990
Zadomowienie

Gratulacje dla Katiem!!! u nas nadall dziwnie dzis na ktg skkurcze batdzo ladne. w nocy budzily mnie co chwila od 2 do 6tej bolace jak cholera -jakby paraliz mnie jakis dopadl z bbolu byly okropnne ale w dosc dlugich przerwach. ja juz stracilam nadzieje na porod w sierpniu choc juutro tp. tak wiec wybaczcie ale was jeszcze troche poblokuje
Stary 2012-08-29, 13:46   #3555
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:

wiecej info nie znam
Cytat:

i gratulacje

Nooo w końcu po awarii bo już też myślałam że to coś z moim netem i się wkurzałam
Stary 2012-08-29, 13:47   #3556
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:

wiecej info nie znam
kolejny maluszek na swiecie!!!! No chyba nigdzie tak szybko dzidki sie nie rodza jak na naszym wątku

Bafi!!! Trzymam kciuki!!!!

a ja mam znowu depresje gangstera... boli mnie tak kosc łonowa ze jak ma mnie tak podczas porodu bolec to ja nie wiem... bolą mnie cycki, leje mi sie siara, nogi mi puchną a szczególnie prawa i to masakrycznie wystarczy ze chwile postoje... leze wiec w łózku z nogami na poduszkach, nie mam weny na obiad, nie chgce mi sie iusc do sklepu, plakac mi sie vchgce i nikt mnie nie kocha

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 13:51   #3557
elena_100
Wtajemniczenie

Lucia my cię kochamy

Zapytałam dziś Katarzinki czy miała zgagę. Miała okropną od 5 miesiąca. Widać w każdej głupocie jest ziarnko prawdy Kasia pozdrawia was wszystkie, gratuluje nowej mamie i trzyma kciuki za kolejne dobre wieści

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 13:58   #3558
marzenka1984
Rozeznanie

Witam się

Nie wyspałam się dzisiaj, mimo że milutko pod kołderką spać bo już chłodniej w nocy to jakieś koszmary miałam ;/

Katiem gratuluje mam nadzieje, że nie długo pojawi się zdjęcie przystojniaka na forum a nie na meilu

Wczoraj kupiłam w Rossmanie pampersy do szpitala, zastanawiałam się nad pieluchami BabyDream pakowane po dwie sztuki, kupiła któraś takie lub stosowała?
Stary 2012-08-29, 13:58   #3559
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Lucia jaki Ty masz piękny brzuszek, a ten mały dzidziuś co w nim siedzi kocha Cie najbardziej na świcie

Ja też sprzątam mieszkanie, bo mi nie wolno było więc jak się rozkręciłam to w każdą dziure zaglądam. Syfek był - mężuś niedokładny
Stary 2012-08-29, 13:58   #3560
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:

wiecej info nie znam
Cytat:

Katime gratuluję !! Zdrówka dla Kubusia a dla Was samej radości z synka i cierpliwości życzę

Bafi
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2012-08-29 o 14:03
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 14:01   #3561
lukrecja_25
Wtajemniczenie

ja mam taką zgagę ze juz sie nie zalę nawet bo nic to i tak nie da.... az mi sie te kwasy cofają czasen az na wymioty mnie ciągnie, zawsze o 2 w nocy jest najgorzej. po wszystkim ja mam taką jak nigdy!!!!I nic nie pomaga.. zobaczymy czy dzidek bedzie miał duze włosy bo na ostatnim usg w 20 tc to lekarz sie smiał zr takie ma w łosy ze dredy mozna zaplatac hahahahaha

Wiadomośc od BAFI:
"Jestem juz po lekarskiej kontroli jak mi powiedział rozwarcie na 2,5 palca. Dziecko w kanale rodnym dosc zaawansowane.Mam sie pakowac i jechac do szpitala."

bloguję
Stary 2012-08-29, 14:01   #3562
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Hej dziołszki, u mnie coś zaczyna się dziać - złazi mi czop - w pięknym różowym kolorze podbarwiony krwią. Maluszkowa kopie, a ja sobie zacznę pakować torbę - dobrze, że wszystko przygotowane no jakieś nieregularne skurczyki się pojawiają, tylko tym razem tego nie zostawię na ostatnią chwilę. Boli jak na okres w dole brzucha nie sprawdzam jeszcze regularności.
No i małż wykrakał, przegapiłam godzinę wizyty w poniedziałek z lekarzem, a on do mnie, żeby w środę nie okazało się, że już będzie po sprawie
i nie wiem czy moje dziecię przytyło, chociaż mnie się kiloski pojawiły i na dzisiaj na 12 mam iść - pytanie czy to sens, czy jechać tylko do szpitala niech sprawdzą czy bangla wsio.

W domku sajgon, kuchnia w połowie złożona kuzyn walczy, a małżonka zaraz wrócę do domu, bo właśnie do pracy dojeżdża, przy czym powiedziałam mu, rano, że chyba coś się zaczyna. Hmm ciekawe czy urodzę w tym samym dniu co Alfabia, czy jeszcze dzisiaj zobaczę maleństwo. W razie W będę informować naszą ciocię Lukrecję zatem idę współpracować z maleństwem i wdech i wydech, wdech i wydech
szykuje się kolejny maluszek

trzymam kciuki by akcja ładnie się rozwinęła

Cytat:

gratulacje

u mnie też coś wizaż szwankował, dopiero przed chwilą udało mi się zalogować...
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 14:02   #3563
Konczita
Zakorzenienie

.. hmm mam coś z cytowaniem ....
Lucia kochana, jeszcze troszeczkę musicie wytrzymać ja też tak strasznie puchłam i czułam się do dupy ale jeszcze tylko troszeczkę

My byłyśmy dzisiaj 1.5h na spacerku, Duśka kocha swoją brykę i śpi w niej jak aniołek .. szkoda że w środku nocy ma zachcianki na zabawę ...
Mam wrażenie że moje dziecko śpi mniej od przeciętnego niemowlaka

Asiulka, maggie, colds jaki wariant szczepień wybieracie ???
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 14:03   #3564
elena_100
Wtajemniczenie

Widzę, że przez te awarie zeżarło mi posta.

Bafi trzymam kciuki, żeby było szybko i jak się da najmniej boleśnie

Katiem gratuluję i witam Kubusia

Wercia gratuluję zdanego egzaminu, też mam jutro wizytę

Marta za nowy tydzień Ja od jutra zaczynam 38. Moja mama twierdzi, że brzuch wysoko, zobaczymy co gin powie.

Maggie
dzięki za odp. w sprawie paciorkowca. Hm, ale nie wiem czy zdążę zanim wody odejdą. Bo jak już na początku odejdą to lipa. Chciałabym jak najdłużej się da w domu wysiedzieć a nie w szpitalu się męczyć. Zobaczymy co mi jutro lekarz powie.

I mam łóżeczko. Teraz brakuje już tylko dwóch rzeczy. Wanienki i dzidziusia

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 14:05   #3565
aaliyah
Zakorzenienie

Witajcie

Przepraszam, że mnie nie było tak długo, ale miałam egzamin wczoraj i się musiałam uczyć. Ale już zdałam na szczęście.

Muminku, bardzo mi przykro. Nie potrafię słowami wyrazić żalu. Pomodlę się za duszyczkę Oliwii i za zdrowie dla Laury. Bądź silna i dobrej myśli.

Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym Mamusiom - Spioszce, Maggie, Colds, Katarzince, Katiem. Zazdroszczę Wam, że juz macie ciążę za sobą.

Zielona bądź dzielna w tym szpitalu. Rozumiem Twoją frustrację, ale to wszystko dla dobra dzidzi.

Mój maluszek strasznie się aktywny zrobił i silny. Wnętrzności mnie bolą jak zaczyna się rozpychać.

Ja czytałam sprzeczne informacje na temat tej herbatki z liści malin. Jedne źródła podają że skraca poród i obkurczanie się macicy, inne że lepiej nie używać jeśli miało się przedwczesny poród w poprzednich ciążach. Ja zacznę pić w 37mym tygodniu.

Edytowane przez aaliyah
Czas edycji: 2012-08-29 o 15:53
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 14:06   #3566
lukrecja_25
Wtajemniczenie

a brzuuuuchol to ja mam gigant i nic dziwnego ze wszyscy mysla ze tam sa bliźniaki jestem taka utyta juz 16 kg mam na plusie prawie mi oczu nie widac taka jestem spasiona na twarzy

bloguję
Stary 2012-08-29, 14:14   #3567
aga_ton
Wtajemniczenie

u mnie też dupa z cytowaniem

zapomniałam się Wam pochwalić, że wczoraj z samego rana był kurier i mam już leżaczek fishera i konika morskiego

od razu małżonek złożył leżaczek, nie mógł się chłopina doczekać. a cieszył się bardziej niż z wózka

konik morski super, długo lecą różne melodyjki i delikatnie świeci mu brzuszek. co raz słychać bąbelki, ciekawe czy noworodek ma je kojarzyć z czasami kiedy był w brzuszku u mamy ?

i jeszcze przyszedł laktator wraz z zestawem butelek. przesyłka ekspresowa

poza tym wczoraj razem z małżonkiem wysprzątaliśmy pokoik Leny, wszystko lśni, , łącznie z oknami
miałam dobre przeczucie, bo niedawno dzwonił kurier, że za 15 minut przywiezie mi łóżeczko
ostatnio mam farta do szybkich przesyłek
Stary 2012-08-29, 14:43   #3568
Dearlie
Zakorzenienie

Kurcze jak mi dzisiaj forum wariuje! Nie dość, że co chwilę przestaje się wyświetlać, to teraz jeszcze zjadło mi wiadomości, które miałam zacytować.

Odebrałam wyniki moczu i są znacznie lepsze niż poprzednio. Warto było łykać przez ten miesiąc ten urosept i wit. C.

Bafi POWODZENIA!!! Będziemy mieć kolejnego dzieciaczka jupi

Anesh śliczne zdjęcia na mailu. Bardzo ładna dziewczyna z Ciebie, a brzusio to masz w porównaniu do mojego malutki. Aż wierzyć się nie chce, że dzieli nas niecały tydzień według OM. A powiedz mi Słońce jak tam kwestia Twojego aparatu? Chyba kiedyś pisałaś, że przed porodem planujesz już zdjąć. Uda się? Ja mam wizytę w połowie września u ortodonty, ale chyba ją przełożę na po porodzie.
Stary 2012-08-29, 14:47   #3569
Dearlie
Zakorzenienie

Aaliyah gratuluję zdanego egzanimu. A niegrzeczna na szczęście jeszcze w dwupaku
Stary 2012-08-29, 14:50   #3570
aga_ton
Wtajemniczenie

mam już łóżeczko
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości