|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też depresji dostawałam w tym zasranym szpitalu bo nikt nic nie mówił mi co i jak i jeszcze jak usłyszałam że mam leżeć do samego porodu czyli miesiąc to myślałam że przy nich zaczne sie pakować i stamtąd uciekne.Strasznie mi psychika tam siadła. Była tam ze mną dziewczyna która leżała z powodu krwotoku który jej minął nie wiem w przeciągu jakiego czasu, a miała termin na 30 sierpnia. Wzieli ją na badania i tymi paluchami jej tam naruszyli bo już szyjki właściwie nie miała i po tym badaniu zaczęły jej sie wody sączyć. Przeniesli ją z ginekologii na porodówke i na drugi dzień już urodziła. Tylko ona miała jakieś lekkie podejście do wszystkiego. Jak ja tam zlądowałam to ona juz 2 tygodnie tam leżała, śmiała sie, cieszyła i mówiła że jej dobrze w tym szpitalu To ja beczałam (i nietylko ja) że chce do domu itp a ona nie. Dziwne podejscie jakieś
|
|
|
|
|
#3542 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Dzień dobry.
Ja też wpadłam od rana, aby przeczytać dobre wieści od Muminka i Laury, a tu cisza. W tej sytuacji wierzę, że czekają nas same dobre wiadomości od dziewczyn. Ja przespałam kolejną noc i znowu nawet TŻ rano mnie nie obudził. Tzn. lekko się przebudziłam jak dawał buziaka na pożegnanie, ale później i tak do 10 spałam dalej. Mam nadzieję, że moje koszmarne noce to już przeszłość. Byłam już w labku z siuśkami... ciekawe czy wyniki pogorszyły się znowu, skoro infekcja wróciła. ![]() Piękna Melania. Cytat:
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-08-29 o 10:46 |
|
|
|
|
#3543 |
|
Zadomowienie
|
muminku tak bardzo mi przykro...
badz silna dla Laury, ona Cie potrzebuje
|
#3544 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamy kolejnego dzieciaczka
wlasnie dostalam sms od Katiem ze Kubus jest juz na swiecie wiecej info nie znam ![]() |
|
|
|
#3545 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też tak uważam, że tym sierpniówką się nie śpieszy
|
|
#3546 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aaaaaaaaaaaaaaaa jakie super wieści !!!!! ![]() gratulacje mamuśka |
|
|
|
|
#3547 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej hej, melduje, że skurcze b. nieregularne więc spokojnie siedzę w domku i nigdzie się nie wybieram, nie mam zamiaru żeby mnie odsyłali cudowali. Niech mała sama w swoim czasie pojawi się na świecie. Powoli przeglądam czy nie zapomniałam żadnych rzeczy co do szpitala potrzebne. Mała przebiera nóżkami bo brzuch przybiera różne kształty, ale też widzę, że jest bardziej niecierpliwa jak przychodzi skurcz. Może do wieczora akcja się rozwinie. Zastanawiam się cały czas czy iść do tego gina może niech tylko tętno płodu zbada .Zielona nie potrafię zrozumieć twojego męża, dla niego ważniejszy wyjazd niż wzięcie opieki na dziecko. W końcu to jego syn nie może być tak, że wszystko jest na Twojej głowie. Skoro u ciebie coś się dzieje, to musisz skupić się na sobie i na dziecku. Muminku, dużo siły
|
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejny dzidziuś
Pięknie się Katiem uwinęła
|
|
|
|
#3550 |
|
Wtajemniczenie
|
uzupełniam info od Katiem
o 23 odeszly mi wody, o 2 podali troszke oksy bo szyjka była długa. O 6.36 urodziłam, 3740g i 51 cm.Na partych darlam sie jak nie wiem co udalo sie bez naciecia.I mam założony jeden szew.Katiem przesyla pozdrowienia dla wszystkich mamusiek |
|
|
|
#3551 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3552 |
|
Rozeznanie
|
Coś nam wizaż szwankował widze, a już miałam dzwonić do dostawcy internetu, że lipa ten jego internet bo coraz częściej jego prędkość wyprowadza mnie z równowagi
|
#3553 |
|
Raczkowanie
|
Hej mamusie
![]() Tyle się ocytowałam i mi wszystko wcięło No to mamy kolejnego dzieciaczka, nic się nie szykowałao a tu Kubuś już na świecie, gratulacje dla szczęśliwej mamusi ![]() Bafi trzymam kciuki za rozkręcenie akcji u ciebie i oby poszło szybciutko i bezboleśnie Ciekawe co tam u Muminka bo widziałam że nie ma żadnych nowych wieści od rana ?? A u mnie cisza, spokój, moje dziecię się na świat nie pcha, ja już męża molestuję kolejny dzień (nie to żeby się nie cieszył ), wysprzątałam cały dom na błysk i nic więc pewnie poblokuję tu jeszcze kolejkę
|
|
|
|
#3554 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje dla Katiem!!! u nas nadall dziwnie dzis na ktg skkurcze batdzo ladne. w nocy budzily mnie co chwila od 2 do 6tej bolace jak cholera -jakby paraliz mnie jakis dopadl z bbolu byly okropnne ale w dosc dlugich przerwach. ja juz stracilam nadzieje na porod w sierpniu choc juutro tp. tak wiec wybaczcie ale was jeszcze troche poblokuje
|
#3555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i gratulacje Nooo w końcu po awarii bo już też myślałam że to coś z moim netem i się wkurzałam
|
|
#3556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bafi!!! Trzymam kciuki!!!! a ja mam znowu depresje gangstera... boli mnie tak kosc łonowa ze jak ma mnie tak podczas porodu bolec to ja nie wiem... bolą mnie cycki, leje mi sie siara, nogi mi puchną a szczególnie prawa i to masakrycznie wystarczy ze chwile postoje... leze wiec w łózku z nogami na poduszkach, nie mam weny na obiad, nie chgce mi sie iusc do sklepu, plakac mi sie vchgce i nikt mnie nie kocha
|
|
|
|
|
#3557 |
|
Wtajemniczenie
|
Lucia my cię kochamy
Zapytałam dziś Katarzinki czy miała zgagę. Miała okropną od 5 miesiąca. Widać w każdej głupocie jest ziarnko prawdy Kasia pozdrawia was wszystkie, gratuluje nowej mamie i trzyma kciuki za kolejne dobre wieści
|
#3558 |
|
Rozeznanie
|
Witam się
Nie wyspałam się dzisiaj, mimo że milutko pod kołderką spać bo już chłodniej w nocy to jakieś koszmary miałam ;/ Katiem gratuluje ![]() Wczoraj kupiłam w Rossmanie pampersy do szpitala, zastanawiałam się nad pieluchami BabyDream pakowane po dwie sztuki, kupiła któraś takie lub stosowała? |
|
|
|
#3559 |
|
Rozeznanie
|
Lucia jaki Ty masz piękny brzuszek, a ten mały dzidziuś co w nim siedzi kocha Cie najbardziej na świcie
Ja też sprzątam mieszkanie, bo mi nie wolno było więc jak się rozkręciłam to w każdą dziure zaglądam. Syfek był - mężuś niedokładny
|
#3560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Katime gratuluję !! Zdrówka dla Kubusia a dla Was samej radości z synka ![]() Bafi
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2012-08-29 o 14:03 |
||
|
|
|
#3561 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam taką zgagę ze juz sie nie zalę nawet bo nic to i tak nie da.... az mi sie te kwasy cofają czasen az na wymioty mnie ciągnie, zawsze o 2 w nocy jest najgorzej. po wszystkim ja mam taką jak nigdy!!!!I nic nie pomaga.. zobaczymy czy dzidek bedzie miał duze włosy bo na ostatnim usg w 20 tc to lekarz sie smiał zr takie ma w łosy ze dredy mozna zaplatac hahahahaha
Wiadomośc od BAFI: "Jestem juz po lekarskiej kontroli jak mi powiedział rozwarcie na 2,5 palca. Dziecko w kanale rodnym dosc zaawansowane.Mam sie pakowac i jechac do szpitala." |
|
|
|
#3562 | ||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() Cytat:
trzymam kciuki by akcja ładnie się rozwinęła Cytat:
u mnie też coś wizaż szwankował, dopiero przed chwilą udało mi się zalogować... |
||
|
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
.. hmm mam coś z cytowaniem ....
Lucia kochana, jeszcze troszeczkę musicie wytrzymać My byłyśmy dzisiaj 1.5h na spacerku, Duśka kocha swoją brykę i śpi w niej jak aniołek .. szkoda że w środku nocy ma zachcianki na zabawę ... Mam wrażenie że moje dziecko śpi mniej od przeciętnego niemowlaka ![]() Asiulka, maggie, colds jaki wariant szczepień wybieracie ???
|
#3564 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że przez te awarie zeżarło mi posta.
Bafi trzymam kciuki, żeby było szybko i jak się da najmniej boleśnie ![]() Katiem gratuluję i witam Kubusia Wercia gratuluję zdanego egzaminu, też mam jutro wizytę Marta za nowy tydzień Ja od jutra zaczynam 38. Moja mama twierdzi, że brzuch wysoko, zobaczymy co gin powie.Maggie dzięki za odp. w sprawie paciorkowca. Hm, ale nie wiem czy zdążę zanim wody odejdą. Bo jak już na początku odejdą to lipa. Chciałabym jak najdłużej się da w domu wysiedzieć a nie w szpitalu się męczyć. Zobaczymy co mi jutro lekarz powie. I mam łóżeczko. Teraz brakuje już tylko dwóch rzeczy. Wanienki i dzidziusia
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Przepraszam, że mnie nie było tak długo, ale miałam egzamin wczoraj i się musiałam uczyć. Ale już zdałam na szczęście. ![]() Muminku, bardzo mi przykro. Nie potrafię słowami wyrazić żalu. Pomodlę się za duszyczkę Oliwii i za zdrowie dla Laury. Bądź silna i dobrej myśli. Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym Mamusiom - Spioszce, Maggie, Colds, Katarzince, Katiem. Zazdroszczę Wam, że juz macie ciążę za sobą. ![]() Zielona bądź dzielna w tym szpitalu. Rozumiem Twoją frustrację, ale to wszystko dla dobra dzidzi. Mój maluszek strasznie się aktywny zrobił i silny. Wnętrzności mnie bolą jak zaczyna się rozpychać. Ja czytałam sprzeczne informacje na temat tej herbatki z liści malin. Jedne źródła podają że skraca poród i obkurczanie się macicy, inne że lepiej nie używać jeśli miało się przedwczesny poród w poprzednich ciążach. Ja zacznę pić w 37mym tygodniu. Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2012-08-29 o 15:53 |
|
|
|
#3566 |
|
Wtajemniczenie
|
a brzuuuuchol to ja mam gigant i nic dziwnego ze wszyscy mysla ze tam sa bliźniaki
jestem taka utyta juz 16 kg mam na plusie prawie mi oczu nie widac taka jestem spasiona na twarzy
|
|
|
|
#3567 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie też dupa z cytowaniem
![]() zapomniałam się Wam pochwalić, że wczoraj z samego rana był kurier i mam już leżaczek fishera i konika morskiego od razu małżonek złożył leżaczek, nie mógł się chłopina doczekać. a cieszył się bardziej niż z wózka ![]() konik morski super, długo lecą różne melodyjki i delikatnie świeci mu brzuszek. co raz słychać bąbelki, ciekawe czy noworodek ma je kojarzyć z czasami kiedy był w brzuszku u mamy ? ![]() i jeszcze przyszedł laktator wraz z zestawem butelek. przesyłka ekspresowa poza tym wczoraj razem z małżonkiem wysprzątaliśmy pokoik Leny, wszystko lśni, , łącznie z oknami ![]() miałam dobre przeczucie, bo niedawno dzwonił kurier, że za 15 minut przywiezie mi łóżeczko ![]() ostatnio mam farta do szybkich przesyłek |
|
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze jak mi dzisiaj forum wariuje! Nie dość, że co chwilę przestaje się wyświetlać, to teraz jeszcze zjadło mi wiadomości, które miałam zacytować.
Odebrałam wyniki moczu i są znacznie lepsze niż poprzednio. ![]() Bafi POWODZENIA!!! Będziemy mieć kolejnego dzieciaczka jupi Anesh śliczne zdjęcia na mailu. Bardzo ładna dziewczyna z Ciebie, a brzusio to masz w porównaniu do mojego malutki. Aż wierzyć się nie chce, że dzieli nas niecały tydzień według OM. A powiedz mi Słońce jak tam kwestia Twojego aparatu? Chyba kiedyś pisałaś, że przed porodem planujesz już zdjąć. Uda się? Ja mam wizytę w połowie września u ortodonty, ale chyba ją przełożę na po porodzie.
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
Aaliyah gratuluję zdanego egzanimu.
|
#3570 |
|
Wtajemniczenie
|
mam już łóżeczko
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:28.

ja też depresji dostawałam w tym zasranym szpitalu bo nikt nic nie mówił mi co i jak i jeszcze jak usłyszałam że mam leżeć do samego porodu czyli miesiąc to myślałam że przy nich zaczne sie pakować i stamtąd uciekne.

Tzn. lekko się przebudziłam jak dawał buziaka na pożegnanie, ale później i tak do 10 spałam dalej. Mam nadzieję, że moje koszmarne noce to już przeszłość. Byłam już w labku z siuśkami... ciekawe czy wyniki pogorszyły się znowu, skoro infekcja wróciła. 
nie sprawdzam jeszcze regularności. 

badz silna dla Laury, ona Cie potrzebuje

.