Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-29, 10:43   #2551
ewela28a
Przyczajenie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
chyba cos jednak zle liczysz, zaplodnienie nie zachodzi w pierwszym dniu miesiaczki, a dopiero po owulacji, czyli jak ty juz jestes w drugim tygodniu ciazy, to nawet jeszcze nie doszlo do owulacji i pozniejszego zaplodnienia.
Tak tak wiem,ze zaplodnienie nie zachodzi w pierwszym dniu miesiaczki,ale masz racje cos zle licze bo jak jeszcze raz policzylam wszystko sie zgadza,ale gapa ze mnie
ewela28a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-29, 10:46   #2552
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
OM - 8 lipca. test 04.08 też tak jak u Ciebie pokazał straaaaasznie bladą kreskę... przyznam, że Twoja sytuacja nieco mnie pociesza, bo u mnie też własnie wychodzi różnica jakichś 10 dni....
04.08 to był 28 dzień cyklu, a ostatnio moje cykle miały 25-26 dni.
za tydzień powinno sie serduszko pokazać

kazdy organizm jest niestety inny, a nawet te nasze ksiazkowe 28 dniowe cykle potrafia spłatać figle
Stary 2012-08-29, 10:55   #2553
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

Cześć dziewczyny
Chciałam się z Wami przywitać; dopiero się zarejestrowałam na forum.
Otóż - od jakiegoś czasu podejrzewałam, że jestem w ciąży, a dziś wreszcie zrobiłam test - wyszły wspaniałe, cudowne, wyczekiwane długo DWIE KRESKI
Oboje z Mężczyzną jesteśmy dziś najszczęśliwszymi ludźmi na tej planecie

Aha, piszę tu, bo z moich obliczeń wynika, że dzieciątko urodzi się na przełomie kwietnia i maja (a wątku o Mamusiach majowych nie zauważyłam chyba )
witamy i gratulujemy
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej
a ja mam jutro usg, ale mam stresa mam nadzieje że wszystko będzie dobrze
trzymamy kciuki
Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
i ja już po badaniach.. jakoś wytrzymałam, ale było ciężko.. przyszłam wcześniej żeby sobie zająć kolejkę, było tak duszno, myślałam że zemdleje..
robiłam, morfo, mocz, TSH, toxo IgM, CMV IgM i zapłaciłam 100zł..
za wytrzymanie a kiedy wyniki ?

Cytat:
hej
jestem juz po usg i sama nie wiem co myśleć.... wg OM jestem w 7t3d ciąży. ale wg usg jest to 5/6 tc.... sęk w tym, że nie ma serduszka położna mówiła że są 3 opcje:
1. później zaszłam w ciąże
2. płód rozwija się troszkę wolniej
3. płód się nie rozwija, ciąża jest martwa

no i nie wiem co myśleć niby obraz ciąży jest jak najbardziej prawidłowy, pęcherzyk ok, płód ładnie widoczny, tylko malutki no i nie ma serduszka

trochę mi smutno.... mam przyjść na kolejne usg za min 7 dni. i teraz mam wątpliwości, bo mogę iść dokładnie za tydzień, albo prawie za dwa, i nie mam pojęcia co lepsze, że już na 100% wiedzieć co i jak
ja bym poszła za tydzien, dwoch tyg bym nie wytrzymala.
może zaszłaś trochę później

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

No a ja sobie czekam na jutrzejszą wizytę...-na tą myśl sama buzia mi się uśmiecha...wreszcie zobaczę mojego maluszka!!!
Wiecie, już zaczęłam odczuwać delikatne "bulgotanie",tak od 2 dni....jeszcze nie jest to wyrażne,napewno nie kopniaki ale taki wolniejszy trzepot,właśnie bulgotanie...tylko jak się położę juz spać- to ja się wyciszam,otoczenie też ....a mój brzuch zaczyna....
Nie miałam żadnych dolegliwości -bez wymiotów itp a teraz nawet siusianie mi przeszło.Już nie muszę wstawać w nocy !!!
wow szybko
Cytat:
OM - 8 lipca. test 04.08 też tak jak u Ciebie pokazał straaaaasznie bladą kreskę... przyznam, że Twoja sytuacja nieco mnie pociesza, bo u mnie też własnie wychodzi różnica jakichś 10 dni....
no jakbys zaszla prawidlowo to juz 3 dni pozniej byla by mocna krecha, moze masz krotkie cykle ale owulacje zdarzaly sie dopiero pod koniec cyklu głowa do góry

a mnie dzis strasznie boli głowa ;/

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-29, 10:58   #2554
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
No trzeba się uzbroić w cierpliwość, różnie to czasami bywa z tymi owulacjami.

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
chyba cos jednak zle liczysz, zaplodnienie nie zachodzi w pierwszym dniu miesiaczki, a dopiero po owulacji, czyli jak ty juz jestes w drugim tygodniu ciazy, to nawet jeszcze nie doszlo do owulacji i pozniejszego zaplodnienia.

Odsylam do podstaw
https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_ci...ykul,1046.html
dokładnie.
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-29, 11:02   #2555
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
hej

jestem juz po usg i sama nie wiem co myśleć.... wg OM jestem w 7t3d ciąży. ale wg usg jest to 5/6 tc.... sęk w tym, że nie ma serduszka położna mówiła że są 3 opcje:

no i nie wiem co myśleć niby obraz ciąży jest jak najbardziej prawidłowy, pęcherzyk ok, płód ładnie widoczny, tylko malutki no i nie ma serduszka

trochę mi smutno.... mam przyjść na kolejne usg za min 7 dni. i teraz mam wątpliwości, bo mogę iść dokładnie za tydzień, albo prawie za dwa, i nie mam pojęcia co lepsze, że już na 100% wiedzieć co i jak
Ja bym nie wytrzymała i poszła do gabinetu, gdzie mają świetne USG.
Tak miałam w pierwszej ciąży w 5 tygodniu - jeden lekarz nie widział serduszka, a następnego dnia na lepszym USG widziałam już jak bije. Czego i Tobie życzę.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-29, 11:03   #2556
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a ja mam jutro usg, ale mam stresa mam nadzieje że wszystko będzie dobrze
kochana, bede jutro bardzo mocno zaciskac kciuki
Stary 2012-08-29, 11:31   #2557
Tasia34
Wtajemniczenie

Mam jeszcze pytanie: może któraś z Was miała podobną sytuację i mi poradzi...
Od kilku lat biorę leki przeciw nadciśnieniu (2 rodzaje). Wiem, że przynajmniej 1 z tych leków jest niewskazany w ciąży (a drugi coś na zasadzie, że "jeśli lekarz powie, że trzeba, to brać i w ciąży, tylko robić częściej badania). Do mojego internisty zapisałam się na poniedziałek. Czy odstawić ten groźniejszy lek na ten czas, czy odstawić oba, czy brać do tego poniedziałku? (dodam, że miałam spore nadciśnienie i boję się tak nagle odstawić leki; ale strasznie też boję się o ciążę...).
Nie wiem za bardzo, jak zrobić...
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-29, 11:39   #2558
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Od kilku lat biorę leki przeciw nadciśnieniu (2 rodzaje). Wiem, że przynajmniej 1 z tych leków jest niewskazany w ciąży (a drugi coś na zasadzie, że "jeśli lekarz powie, że trzeba, to brać i w ciąży, tylko robić częściej badania). Do mojego internisty zapisałam się na poniedziałek. Czy odstawić ten groźniejszy lek na ten czas, czy odstawić oba, czy brać do tego poniedziałku? (dodam, że miałam spore nadciśnienie i boję się tak nagle odstawić leki; ale strasznie też boję się o ciążę...).
a nie mozesz zadzwonic do ginka? to tylko lekarz moze ci powiedziec

http://www.papilot.pl/dziecko/13468/...bjawienia.html

aaaaaaa
zapomniałam
dziś równo 14 tydzień = 4 miesiąc = II trymestr !!

Edytowane przez Dragusia88
Czas edycji: 2012-08-29 o 13:47
Stary 2012-08-29, 13:55   #2559
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
a jak sie czujesz jak nie bierzesz leków? przez wiele lat leczyłam sie na nadciśnienie (na szczęście na 1 roku studiów samo mineło ) i ja bez leków nie miałam funkcjonowania. Spróbuj odstawic na 1 dzień najwyżej jak ci cisnienie nie da spokoju to lykniesz tabletkę ale najlepiej dopytać jakiegoś lekarza

Dragusia za 2 trymestr.
Fajne te fotki u nas Julka ma fotke z usg jak ssie sobie palca u nogi
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-29, 14:54   #2560
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
A czy któraś z was bierze pregnal plus ??? jeśli tak to ile za nie płacicie /??
ja powinnam, bo gin mi wpisał w kartę ciąży w lekach, ale zapomniał mi o tym powiedzieć(?), jeszcze nie kupiłam i nie kupię do następnej wizyty dopóki nie upewnię się, że jest mi on potrzebny.

Cytat:
Bety nie robiłam, bo gin stwierdziła że jeśli test jest pozytywny, to nie ma sensu robić bety... teraz sama już nie wiem
dziękuje za porady, umówię sie na nastepny tydzień, ale nie wiem jak ja ten tydzień przetrwam
mój gin bez bety nie uznaje ciąży. to co możesz zrobić już to iść na betę np. jutro z rana a potem powtórzyć za 3 dni. jeśli beta rośnie to wszystko jest ok i dziecko rozwija się. w ten sposób wcześniej niż za tydzień będziesz wiedziała co i jak. a usg za tydzień swoją drogą. wierzę, że będzie dobrze. tak się zdarza, że ciąża jest młodsza niż wychodzi to z OM.

Cytat:
musisz skontaktować się z lekarzem, który przepisuje Ci te leki i zapytać o to. ja też biorę leki i jedyne co powiedział mi na to gin to kazał zapytać lekarz który mi je przepisuje czy mogę je brać w ciąży (ale to wiedziałam już przed ciążą). często na lekach są informacje, że w ciąży brać tylko po konsultacji z lekarzem, czy coś w tym stylu, a tak na prawdę branie takich leków jest bezpieczniejsze dla matki i dziecka niż ich odstawienie, które może mieć poważne konsekwencje. nie możesz podejść do najbliższej przychodni i zapytać? bo do poniedziałku jeszcze trochę czasu.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-29, 15:27   #2561
Sorceresss
Wtajemniczenie

I znów skrótowo napiszę:
WITAM NOWE MAMUSIE KWIETNIOWE
WITAM "STARE" MAMUSIE!

Wróciłam z dalekiej podróży - po prostu padałam jak trupek codziennie. W poniedziałek miałam taki kryzys, że wracałam do domu z pracy i płakałam - tak mi było słabo i niedobrze! Dosłownie czułam w gardle wszystko co zjadłam... Hormony poszalały jak opętane. Ostatecznie wzięłam sobie od dzisiaj 3 dni L4 - a co za tym idzie w pracy się już dowiedzieli
Na całe szczęście to był mój kryzys bo z Fasolinką pewnie wsio w porządku - nic nie boli, nic nie plami więc się baaaardzo cieszę....

Co do serduszka - ja byłam w 5t3dz (w USG 5t5dz) i lekarz mimo dobrego sprzętu też jeszcze nie widział - ale nic nie komentował tylko powiedział: "No, serduszka jeszcze nie ma". Za 3 tyg, na następnej wizycie, rwało się serducho z młodej piersi jak oszalałe

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2012-08-29 o 15:37
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-29, 15:37   #2562
Dragusia88
Zakorzenienie

pochwalę sie tym co już mam
skarpeteczki dostałam kiedyś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02746.jpg (129,5 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02748.jpg (120,1 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02749.jpg (115,5 KB, 9 załadowań)

Stary 2012-08-29, 15:59   #2563
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
hej

Kochana nie przejmuj się, jak poczytasz na internecie to dużo dziewczyn pisze że serduszko pojawiło się dopiero w 8-9 tc Idź za tydzień jeśli dzidziuś bedzie wiekszy to wiadomo że rośnie a serduszko jak nie za tydzien to pojawi się za dwa ale pojawi napewno
Wiem jakie to przykre iść po na wizyte po super wiadomości i się zawieść

Cytat:
Test w 4tc powinien wyjść mocny, mi przy obu ciążach wyszły blade kreski i na becie okazywało się że to 3 tc, więc tydzień to normalna różnica, a jeszcze zarodek zagnieżdża się przecież pare dni, u jednych trzy u innych 7 i też nie ma reguły

Monika.g
Ja też jak zarodek był za maly miałam przyjść za tydzien na USG, ale zaraz zrobiłam bete a później ją powtórzyłam... i już nie miałam wątpliwości
Niestety po zobaczeniu wyniku nogi mi się ugieły, ale dla spokoju warto zrobić bo może być to też dowód że wszystko jest ok

Dragusia
za II trymestr, ale to musi być wspaniałe uczucie
powiedziałaś już wszystkim o ciąży?

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."

Edytowane przez Luna0
Czas edycji: 2012-08-29 o 16:00
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-29, 17:14   #2564
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Wd mnie pilnie do ginekologa. Nie pytałaś o to jak planowałaś zachodzić w ciążę ? hm..

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

monika dobry pomysł z tą betą

Dragusia gratuluję drugiego trymestru

Sorceresss myślę że 3 dni wolnego plus weekend i będziesz jak nówka

kurde coś mi się wizaż kaszani cały czas, u Was dobrze działa?

Edytowane przez ObserwujeCie
Czas edycji: 2012-08-29 o 17:16
Stary 2012-08-29, 17:28   #2565
maria28
Kniaginia

Natala84, ja też bym poszła do gina za tydzień, a oprócz tego szybko bym zrobiła sobie HCG, żeby się uspokoić.
Moja ciąża jest młodsza o tydzień niż to wynika według liczenia od OM.

Dragusia88, gratuluję II trym!!

Miałam wrażliwość na zapachy, ale teraz to już przesada - drażni mnie nawet zapach mojej własnej skóry Pół szafy wyprałam, piorę pościele, bo też mi coś ciągle śmierdzi.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-29, 17:59   #2566
Dragusia88
Zakorzenienie

Luna0 - wszyscy już wiedzą dawno
ObserwujeCie - no mi tez coś nie działa , doszły te moje fotki? nawet cytować nie umiem ;/

Stary 2012-08-29, 18:32   #2567
maria28
Kniaginia

Dragusia, nie weszły te fotki. Pewnie przez świrujący wizaż. Będziesz je musiała jeszcze raz wstawić, jak się uspokoi. Cytowanie teraz nie działa. Coś aktualizują, czy co?
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-29, 18:36   #2568
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Bety nie robiłam, bo gin stwierdziła że jeśli test jest pozytywny, to nie ma sensu robić bety... teraz sama już nie wiem

Pierwszy test robiłam 4.08 i druga kreska była słabiutka. Tydzień później była już bardzo wyraźna...

dziękuje za porady, umówię sie na nastepny tydzień, ale nie wiem jak ja ten tydzień przetrwam
na pewno wszystko będzie dobrze.. ale ja tak jak dziewczyny uważam, że mogłabyś się przejść na betę..

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

No a ja sobie czekam na jutrzejszą wizytę...-na tą myśl sama buzia mi się uśmiecha...wreszcie zobaczę mojego maluszka!!!
Wiecie, już zaczęłam odczuwać delikatne "bulgotanie",tak od 2 dni....jeszcze nie jest to wyrażne,napewno nie kopniaki ale taki wolniejszy trzepot,właśnie bulgotanie...tylko jak się położę juz spać- to ja się wyciszam,otoczenie też ....a mój brzuch zaczyna....
Nie miałam żadnych dolegliwości -bez wymiotów itp a teraz nawet siusianie mi przeszło.Już nie muszę wstawać w nocy !!!
a który tydzień? ja się już nie mogę doczekać ruchów, liczę na to, że w drugiej ciąży będą szybciej odczuwalne..

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
za wytrzymanie a kiedy wyniki ?
w piątek.. od razu zrobię sobie cytologię..
i gratulacje tygodni..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-29, 19:01   #2569
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Luna - co by nie było lepsza beta i 3 dni niepewności niż czekanie na USG przez tydzień. przynajmniej ja od razu poleciałabym na betę. oby się okazało, że wszystko będzie dobrze.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-29, 19:35   #2570
AgatkaL
Wtajemniczenie

Hej
Byłam wczoraj na wizycie kontrolnej...wynik badania histopatologicznego nic nie powiedział. Jedynie, że były kosmki odpowiadające I trym oraz brak obecności tkanek płodu...hmmm to mnie zastanawia...niby gdzie się podział?
Niestety mam powiększony jajnik z ciałkiem krwotocznym, który boli Ponoć to częste po #. Mam czekać, że może samo się wchłonie, bo to coś w rodzaju torbieli. Echhhh...jak nie urok, to...Acha i lekarz powiedział, że on jest zwolennikiem podjęcia prób ponownego zajścia w ciąż od razu, bez czekania 3 czy 6 m-cy, ale jakoś średnio mi się to widzi.

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png

Edytowane przez AgatkaL
Czas edycji: 2012-08-30 o 08:43
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-29, 19:43   #2571
Mokka_83
Wtajemniczenie

witajcie Dziewczyny
Naczytałam, się, nazaznaczałam do cytowania, a ten wstrętny wizaż ma mnie gdzieś I wywalało mnie kilka razy
No w każdym razie chwalę się, że jestem dziś najszczęśliwszą osobą pod słońcem Byliśmy dziś podglądać naszą Kruszynkę I wszystko z nią dobrze, rośnie jak na drożdżach. Dotychczas na wizytach usg pokazywało że jest 2 dni młodsza niż wg terminu OM, a dziś na usg już było o 2 dni większa niż wg OM Ma już 42 mm no i zaczyna się 12 tydzień
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10t6d wizaż.jpg (31,6 KB, 34 załadowań)
Stary 2012-08-29, 20:00   #2572
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

jak wspaniale byc w domu !!! no dzis dziewczyny myslalam ze umre w pracy, tak mnie rwalo w dole, jakby lewy jajnik, a tu ani zadnych talbletek nawt glupiej nospy w aptece nie mieli ( w sumie i tak za bardzo nie umialam im wytlumaczyc po norwesku o co mi dokladnie chodzi , chyba faktycznie musze sie ostro wziasc za nauke ). no ale co do tego nawet teraz czuje ucisk a jak robie kroki staralam sie w pracy rozchodzic i NIC !!. no i w dodatku ze tak powiem 'smierdzi' mi inaczej niz zazwyczja, chodzi o uplawy wlacze z nimi odkad pamietam no ale dzis to juz masakra z 5 razy wkladke zmieniac musialam, bo nie szlo wytrzymac, pewnie inni nie czuli tego ale az wstyd mi bylo . nie wiem co robic

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-29, 21:18   #2573
Natala84
Zakorzenienie

dziękuje Wam ślicznie dziewczyny za wszystkie słowa otuchy wiele dla mnie znaczą, bo rano byłam po prostu kłębkiem nerwów, a teraz już spokojniej do tego podchodzę

jak wróciłam do domu po pracy, to wyciągnęłam całą historie ciąży z Marysią. Okazało się, że jak byłam na pierwszej wizycie to był to 7 tc i też jeszcze nie było serduszka... Dopiero 9t3 miałam usg na którym serduszko biło... tyle że wtedy byłam o tyle szczęśliwsza, że kompletnie nie miałam żadnej wiedzy na temat przebiegu ciąży, nie miałam pojęcia kiedy serce powinno bić, więc kompletnie to na mnie nie wpłynęło... tym razem "niestety" jestem mądrzejsza

ja wiem, że 5/6 tc to może być za wcześnie na serce, tyle że teoretycznie jestem w 7/8 tc.... więc po prostu jest spora rozbieżność między wiekiem z OM a z USG

myślałam też o tej becie, poczym spojrzałam w wyniki z ciąży z Marysią.. pierwsza beta - 38 tyś, dwa dni później - 36 tyś i znów, lepiej że nie wiedziałam co to może znaczyć, bo jak widać nie znaczyło nic

jutro mam wizytę, pogadam z gin co o tym myśli, co sugeruje i zaleca zrobić

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 06:16   #2574
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Hej
Byłam wczoraj na wizycie kontrolnej...wynik badania histopatologicznego nic nie powiedział. Jedynie, że były kosmki odpowiadające I trym oraz brak obecności tkanek płodu...hmmm to mnie zastanawia...niby gdzie się podział?
Niestety mam powiększony jajnik z ciałkiem krwotocznym, który boli Ponoć to częste po #. Mam czekać, że może samo się wchłonie, bo to coś w rodzaju torbieli. Echhhh...jak nie urok, to...Acha i lekarz powiedział, że on jest zwolennikiem podjęcia prób ponownego zajścia w ciąż od razu, bez czekania 3 czy 6 m-cy, ale jakoś średnio mi się to widzi.
Agatka to chyba znaczy, że było tzw.puste jajo płodowe. JA tak miałam, ale u mnie dopisane było w rozpoznaniu"puste jajo płodowe" My czekaliśmy te 3 miesiace, a ponad miesiąc to nawet nie współżylismy- bo lekarz zabronił do nastepnej miesiączki...Ale to już musisz lekarzowi zaufać. 3maj sie i głowa do góry!!

Cytat:
dziękuje Wam ślicznie dziewczyny za wszystkie słowa otuchy wiele dla mnie znaczą, bo rano byłam po prostu kłębkiem nerwów, a teraz już spokojniej do tego podchodzę

jak wróciłam do domu po pracy, to wyciągnęłam całą historie ciąży z Marysią. Okazało się, że jak byłam na pierwszej wizycie to był to 7 tc i też jeszcze nie było serduszka... Dopiero 9t3 miałam usg na którym serduszko biło... tyle że wtedy byłam o tyle szczęśliwsza, że kompletnie nie miałam żadnej wiedzy na temat przebiegu ciąży, nie miałam pojęcia kiedy serce powinno bić, więc kompletnie to na mnie nie wpłynęło... tym razem "niestety" jestem mądrzejsza

ja wiem, że 5/6 tc to może być za wcześnie na serce, tyle że teoretycznie jestem w 7/8 tc.... więc po prostu jest spora rozbieżność między wiekiem z OM a z USG

myślałam też o tej becie, poczym spojrzałam w wyniki z ciąży z Marysią.. pierwsza beta - 38 tyś, dwa dni później - 36 tyś i znów, lepiej że nie wiedziałam co to może znaczyć, bo jak widać nie znaczyło nic

To ta Twoja MArysia to jakiś CUD WIększośc lekarzy przy spadajacej becie diagnozema jednoznaczną i definitywną. Widocznie taka uroda Twojego organizmu... 3maj się

Ja juz się cieszyłam, ze wraz z 12 tygodniem przeszły wymioty a tu wczoraj wieczorem znów W sumie dobrze, że mam wieczorem, nie rano kiedy się idzie do pracy
Ponadto wczoraj 3 razy leciała mi krew z nosa....Czy to normalne, tez tak macie czy mam leciec do rodzinnego? Zaraz poczytam w necie co piszą. Wczoraj już chciałąm Was nadrobić, ale mi tez wizaż wariował Miłego poranka i reszty dnia!
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 06:32   #2575
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Luna0 - wszyscy już wiedzą dawno
ObserwujeCie - no mi tez coś nie działa , doszły te moje fotki? nawet cytować nie umiem ;/
No teraz jak wizaż naprawili weszły a rzeczy cudo .

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość

a który tydzień? ja się już nie mogę doczekać ruchów, liczę na to, że w drugiej ciąży będą szybciej odczuwalne..
Czytałam w mojej książce ciążowej, że w drugiej ciąży czuć wcześniej i szybciej widać brzuszek. A ruchy można już czuć od 15-16 tyg

Cytat:
.Acha i lekarz powiedział, że on jest zwolennikiem podjęcia prób ponownego zajścia w ciąż od razu, bez czekania 3 czy 6 m-cy, ale jakoś średnio mi się to widzi.
No z tym zachodzeniem to musisz sobie ocenić, ja bym raczej zachodziła od razu jeśli nie ma wskazań medycznych do niezachodzenia, bo po co sobie jakoś utrwalać tą sytuację i przeciągać myślenie o tym co było. No ale każdy musi ocenić według siebie.

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
witajcie Dziewczyny
Naczytałam, się, nazaznaczałam do cytowania, a ten wstrętny wizaż ma mnie gdzieś I wywalało mnie kilka razy
No w każdym razie chwalę się, że jestem dziś najszczęśliwszą osobą pod słońcem Byliśmy dziś podglądać naszą Kruszynkę I wszystko z nią dobrze, rośnie jak na drożdżach. Dotychczas na wizytach usg pokazywało że jest 2 dni młodsza niż wg terminu OM, a dziś na usg już było o 2 dni większa niż wg OM Ma już 42 mm no i zaczyna się 12 tydzień
No wizaż dawał popalić, gratulacje ja też wczoraj byłam u lekarza, zrobiliśmy szybki podgląd czy serducho bije i rośnie no i wszystko ok u mojego malucha, mąż się strasznie wkręcił bo widział głowę i zalążki rączek

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
jak wspaniale byc w domu !!! no dzis dziewczyny myslalam ze umre w pracy, tak mnie rwalo w dole, jakby lewy jajnik, a tu ani zadnych talbletek nawt glupiej nospy w aptece nie mieli ( w sumie i tak za bardzo nie umialam im wytlumaczyc po norwesku o co mi dokladnie chodzi , chyba faktycznie musze sie ostro wziasc za nauke ). no ale co do tego nawet teraz czuje ucisk a jak robie kroki staralam sie w pracy rozchodzic i NIC !!. no i w dodatku ze tak powiem 'smierdzi' mi inaczej niz zazwyczja, chodzi o uplawy wlacze z nimi odkad pamietam no ale dzis to juz masakra z 5 razy wkladke zmieniac musialam, bo nie szlo wytrzymac, pewnie inni nie czuli tego ale az wstyd mi bylo . nie wiem co robic
hmm a nie masz żadnej infekcji ?? A co do skurczy, to nie wiem czy rozchodzenie coś da, mój lekarz poleca raczej leżenie a nie rozchodzenie, nie masz opcji na kilka dni wolnego ?

Cytat:

No to w takim wypadku lepiej obgadać z gin bo widać po prostu u Ciebie jest troszkę inaczej i może nie ma co się stresować dodatkowo tylko poczekać spokojnie na usg.

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Ja juz się cieszyłam, ze wraz z 12 tygodniem przeszły wymioty a tu wczoraj wieczorem znów W sumie dobrze, że mam wieczorem, nie rano kiedy się idzie do pracy
Ponadto wczoraj 3 razy leciała mi krew z nosa....Czy to normalne, tez tak macie czy mam leciec do rodzinnego? Zaraz poczytam w necie co piszą. Wczoraj już chciałąm Was nadrobić, ale mi tez wizaż wariował Miłego poranka i reszty dnia!
Kurcze mam nadzieję, że mi się wymioty nagle nie pojawią
Nastawiłam się, że już ich nie będzie. A swoją drogą widzę, że z Ciebie też ranny ptaszek Ja coś nie mogłam spać, to wstałam
Stary 2012-08-30, 07:10   #2576
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

aaaaaaa
zapomniałam
dziś równo 14 tydzień = 4 miesiąc = II trymestr !!

Cytat:
pochwalę sie tym co już mam
skarpeteczki dostałam kiedyś
Śliczne ja dziś pędze po pracy do biedronki kupię może ze 2 szt. body bo nie wiem jaki kolor więc muszą być nautralne hehe a porządne zakupy zaczne dopiero od listopada jak będę na wolnym będzie duuużo czasu

Cytat:
Hej
No to Agatka musisz się zastanowić teraz czy starać się od razu czy poczekać. Mam nadzieję, że ciałko krwotoczne się wchłonie i nie będzie dawać Ci popalić za bardzo

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
witajcie Dziewczyny
Ale cudne ujęcie
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 07:12   #2577
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
hej

jestem juz po usg i sama nie wiem co myśleć.... wg OM jestem w 7t3d ciąży. ale wg usg jest to 5/6 tc.... sęk w tym, że nie ma serduszka
mam taką sytuacje jak Ty, bylam znowu wczoraj i nic. jak za tydzien znowu nic to wiadomo....

gin kazał mi isc na hcg i dokładnie za 48h powtórzyć, jak urośnie dwukrotnie to będzie ok, jak nie to wiadomo że ciążą nie rozwija sie prawidłowo - moze tez tak zrobisz??
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 07:43   #2578
AgatkaL
Wtajemniczenie

Klementyna...to nie było puste jajo, bo przecież widzieliśmy już serduszko. Poza tym mam zdjęcia USG, na którym widać zarodek, więc nie wiem.
No raczej nie będziemy się starać od razu. Tzn. jeszcze w szpitalu lekarz kazał odczekać z sexem do pierwszego okresu. Ten teraz nie każe wogóle No my czekamy. Ja nie czuje, że już wszystko jest w porządku...poza tym ten jajnik Więc odczekamy za 3 m-ce.
Natala...u mnie też ciąża wychodziła młodsza o ok. tydzień od OM, a miałam regularne, więc w późniejsze zapłodnienie nie chciało mi się wierzyć. Nie robiłam bety, bo mi nikt tego nie zlecił. Ale następnym razem na pewno będę sprawdzać czy wszystko prawidłowo przyrasta. W każdym razie u każdego to jest inaczej u jednych to zły sygnał, a u drugich zupełnie normalna sprawa.
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi i wszystkiego dobrego dla Was i waszych pięknych maluchów

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png

Edytowane przez AgatkaL
Czas edycji: 2012-08-30 o 08:45
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 08:23   #2579
czarny flamaster
Zadomowienie

Kobietki, nadrabiam, nadrabiam i nadrabiam Wasze posty! ) Dużo zdrówka dla Was i dzieciaczków

Udąło mi się dziś zapisać do lekarza i chodzę z wielkim bananem na buzi, bo cieszę się, że zobaczę w końcu moje maleństwo ) Wybraliśmy już imiona z mężem dla bobasa. Bardzo chcemy mieć synka, ale wiadomo, ważne żeby było zdrowe Sławek lub Antosia. Nie potrafiliśmy znaleźć imienia dla dziewczynki, dla gdy przeglądałam imiona to wpadła mi własnie Antosia i już mi tak w głowie została.

Dostałam też grafik w pracy na wrzesień. Nie mówiłam jeszcze nic szefostwu o ciąży, a tutaj proszę- 19 dni wolnych ) Czas na wszystko, na badania itd Jestem bardzo zadowolona )

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 08:32   #2580
anna maria 79
Raczkowanie

witam
nie wiem jak to się dzieje wróciły nudności ale wieczorami...
Dagusia super ubranka ja muszę przejrzec pudła z ubrankami po synu i tak jak będzie chłopiec to mam niebieskie i zielone gorzej jak dziewczynka...
co do imion dla dziewczynki Hanna Maria dla chłopca Leon (oczywiście od leo mesiego
anna maria 79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości