|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X
mi odpukać działa
pewnie przeciążyłyśmy im serwery ![]() poszłam do mamy na lekką kawkę, i doszłam do wniosku że jestem niemożliwa... Kawę zagryzłam jabłkiem, jabłko zagryzłam kotletem mielonym, potem znowu jabłko i mleko ojjj noc na kibelku będzie
|
|
|
|
#3362 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję Wam dziewczyny za odpowiedź, bo już różne rzeczy czytałam na necie i zaczęłam się denerwować
|
|
|
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
kochana, każda z nas się denerwuje, jak pojawi się jakikolwiek ból. Wszystkie rozumiemy Cię doskonale
ale taką "igłą" się nie masz co przejmować. Niebawem zacznie Cię też tak pobolewać, jakby ktoś pięścią Ci od spodu walnął... i to jest też normalne ![]() ________________________ Wogóle, dziewczyny, muszę Wam coś opowiedzieć. Ten mój lekarz jest niesamowity, to była najlepsza decyzja w moim życiu, żeby prowadził moją ciążę!!! Jak byłam w gabinecie to przyszła babka, 60 lat - na cytologię. Niestety wiekowo już się podobno nie zalicza do bezpłatnej cytologii... No i położna weszła i mówi lekarzowi że pani zapomniała pieniędzy i później doniesie. A on na to "To jest najmniejszy problem, coś wymyślimy, ja nie jestem z tych czasów kiedy pieniądz rządzi światem!" Normalnie szczęka mi opadła! Pierwszy raz spotkałam lekarza który tak jasno wyraża się w kwestii pieniędzy. Nawet z nim później rozmawiałam o porodzie rodzinnym i szkole rodzenia. Okazało się, że do naszego szpitala to ON wprowadził porody rodzinne. I że on czuwa nad tym, żeby były one darmowe. A co do szkoły rodzenia powiedział, że warto się wybrać szczególnie przy pierwszej ciąży, ale jeśli mnie na to nie stać (150zł u nas kosztuje) to u nas w przychodni są "Pogadanki z położną" za darmo, i że tam mam iść bo to też jest jak szkoła rodzenia ![]() Mój lekarz zdecydowanie wynagradza mi kasę straconą na poprzedniego lekarza teraz z przyjemnością chodzę do ginekologa, wyobrażacie to sobie?
Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-08-29 o 19:57 |
|
|
|
#3364 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki dziekuje za kciuki, juz po wizycie.Nie bylo tak źle. Z malutka wszystko ok, bylo sluchanie tetna i usg,choc monitora nie widzialam
potwierdzil,ze raczej dziewczynka,wiec kupilam na lumpkach pierwsza sukieneczke dostalam nowe leki,ale juz nie antybiotyk, jakies globulki,ktore maja zakwasic ph po wybraniu antybiotykow. Szyjka zamknieta. Polozna kazala mi myc sie kefirem. No i do tego dieta bez cukru upsss to moze byc trudne,bo ja najchetniej wszystko na slodko,ale trzeba sie za siebie wziac! Zwolnienie dal bez problemu i skierowanie na nastepne badania, miedzy innymi nasz ulubiony test obciazenia glukoza.Cisnienie 120/80. No prawie okaz zdrowia i czego sie bylo tak bac. ehhh baba
|
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
peperoniku cieszę się bardzo, że wszystko ok!!! glukozy się nie bój, bo nie jest aż taka zła
mi jak wiesz smakowała bardzo, mimo że od dzieciństwa nie słodzę herbaty czy kawy a ciśnienie miałam dziś dokładnie takie jak Twoje
|
|
|
|
#3366 |
|
Rozeznanie
|
Cześć mamuśki
Wczorajsza wizyta udana w 100% Wizytę miałam na 20.15, ale weszłam o 21.30- mąż był ze mną. Wyniki morfologii, moczu i glukozy super, ciśnienie też, szyjka super, zamknięta, długa etc.. Na USG też wszystko ok, a nerką to faktycznie ma powiększony układ kielichowo-miedniczkowy (czy jak mu tam), ale w granicach normy i nie ma żadnych towarzyszących symptomów, które mogłyby wskazywać na wadę bądź jakąś niewydolność. Wszystko funkcjonuje prawidłowo, nie ma wody w brzuszku, kanaliki się opróżniają, więc na razie mam nie zawracać sobie tym głowy, bo dopiero po porodzie córcia będzie miała USG i wtedy się okażę, czy jest dobrze. Od początku przytyłam 7 kg, z czego też jestem szczęśliwa, lekarz również zadowolony, wróży mi łatwy poród, chociaż mało o nim rozmawialiśmy. Nela szacunkowo waży już 1800 gram - duża z niej dziewczynka, ale gin powiedział, że raczej 4 z przodu jej nie grozi Następna wizyta jeszcze za 4 tygodnie (26 września), a dopiero później skracamy czas pomiędzy wizytami. Szkoda, że to moja ostatnia wizyta u niego (czego mu nie powiedziałam, żeby mnie nie olał). Zadzwonię jak już przeprowadzka się skończy i powiem mu co i jak. Wymyśliłam, że zadzwonię do tej kliniki i lekko na ściemniam, że przeprowadzam się dopiero w połowie września i spróbuję zapisać się na wizytę po 15. Bo nie ma sensu latać co tydzień. Także jestem szczęśliwa i cieszę się, że moja córunia tak ładnie rośnie
|
#3367 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
ale się stęskniłam I oby tak zostało.Zniknę później, bo spodziewam się do południa wizyty teściowej - już Wam wspominałam, że obiecała wpaść na kawę nie wiem, o czym z nią będę rozmawiać Peperonik, Kasia gratuluję Wam bardzo udanych wizyt Dojotka, Muminek trzymam za Was kciuki, niezmiennie DeKajka, madzius90 za wizyty ![]() Kasiu już 8 miesiąc, ale to leci, szok I świetnie, że lekarz uspokoił Cię z tą nereczką Nelki Teraz jestem ciekawa ile moja Iza waży ale to 7 września się dowiem ![]() Miłego dnia życzę wszystkim |
|
|
|
#3368 |
|
Rozeznanie
|
Aerien dzięki
Ja też dziś po pracy jadę do teściów, a miałam ostatnio małe spięcie z teściem, więc może być ciekawie A z teściową najlepiej o pogodzie, ale i tak wiadomo, że będziecie rozmawiały głównie o córci Wyjeżdżamy po pracy, muszę jeszcze męża spakować, załatwić kilka spraw, więc pewnie zejdzie do 12. W Warszawie mamy zajechać zobaczyć wózek, chciałabym żeby okazał się godny uwagi, zawsze to kolejna rzecz do przodu Wczoraj poprosiłam mamę, żeby kupiła Nelci jakieś fajne ręczniki i okrycia kąpielowe, bo te wu nas w sklepach zupełnie mi sie nie podobają, a te które nawet się podobają kosztują grubo ponad 50 zł W niedziele zajeżdżamy po łóżeczko i inne pierdoły z Ikei
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
Hello dziewczynki.
arien - wizaż nie działał - za to na FB nastukałyśmy komentarzy pokrzywka - super brzuszek - śliczna mama z Ciebie ![]() Fajnie się czyta o waszych spotkaniach z lekarzami i cieszę się, że pozytywnych rzeczy można się dowiedzieć - Ewcia - super lekarz i takich potrzeba więcej! Kasia - gratuluje zdrowej ciąży no i super newsy Ja trochę wam zazdroszczę tej opieki w ciąży.. tutaj w Anglii to oprócz dwóch standardowych USG (12 i 20 tc) i badania krwi czy moczu to nic nie robią.. nawet szyjki nikt nie sprawdza. Chyba pierwszy raz kobieta krocze pokazuje podczas porodu
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-08-30 o 08:30 |
|
|
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rańca
Dzisiaj piękny dzień się zapowiada Słoneczko pięknie świeci..aż chce się żyć ![]() Z resztą mam dobry humor, bo idę dzisiaj do szkoły rodzenia Jeszcze chciałam napisać, że moje dziecko w środku nocy dostało mega czkawki i nie mogłam zasnąć przez pół godziny Pokrzywka- piękny masz brzunio ![]() Milenko, Kasiu- gratuluje udanych wizyt ![]() Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ! Przede wszystkim Karolka trzymaj się i nie denerwuj ! Będzie wszystko dobrze ! P.S. Wczoraj kupiłam w Tesco z F&F kombinezon dla maluszka Kosztował niecałe 30 zł Wzięłam oczywiście beżowy. Aerien czy Ty przypadkiem nie pisałaś, że kupiłaś w Tesco kombinezon ?
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-08-30 o 08:30 |
|
|
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
Zdaj relacje ze szkoły rodzenia - bo ja dopiero pod koniec września/ początek października mam. I to tylko 3 spotkania.
|
#3372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A kiedy będzie teraz zakończenie roku w 2013? trzymaj się ![]() Cytat:
Ale byłam wczoraj chora jak nie mogłam na wizaż wejsć, dopiero Was wieczorem znalazłam, dzięki peperonikowi.
|
|
#3373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gusiak- słyszałam, że już zawsze zakończenie roku szkolnego będzie w ostatni roboczy dzień czerwca )
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka, ja też dzisiaj do szkoły rodzenia idę
![]() A co do dzisiejszego dnia, to ja lewą nogą wstałam. Całą noc mi się śniło, że męża zdradzałam, a co się namęczyłam przy tym, to szok i budziłam się często A dzisiaj niezbyt się czuję w formie, chyba przez to niespanie w nocy za dzisiejsze wizyty. Mam nadzieję, że same dobre wiadomości będą.na pocieszenie piję sobie soczek marchewkowo- jabłuszkowy wyciśnięty wczoraj przez moją mamusię. pycha
|
#3375 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nam też już niewiele do kupienia zostało. Wczoraj kupiłam paczkę pieluch Dada w biedronce, jeszcze pampersy dokupimy i w aptece rzeczy apteczne i chyba wsio Wózek teście sponsorują, ale to w październiku. Teraz czekamy na łóżeczko bo zamówiliśmy.aaa no widzisz Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle śniła mi się nasza wizażowa lista z pierwszej strony Że już kilka mam było rozpakowanych
|
|||
|
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
A ja chyba już zdecydowałam się na imię.. chyba jednak będzie Eva
![]() chociaż mi się bardzo Olga podoba.. ale co robić jak tż cały czas ostre veto zgłasza ![]() Chyba zaszantażuję, że skoro on daje nazwisko to ja mogę imię wybrać
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-08-30 o 08:43 |
|
|
|
#3377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję za zaproszenie a i dzisiaj zaczynam 3otydzień ![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- ładnie, w dodatku podobnie brzmi i po Polsku i po Angielsku, pisownia podobna, więc będzie wygodnie. A w Waszej sytuacji, to ważne
|
|
#3378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuje nocy i snu Uwielbiam takie naturalne soczki Cytat:
No, ale coś tam o Tesco wspominałaś Zobaczysz jak się wciągniesz w zajęcia jak tylko zaczniesz chodzić ![]() Mi często się śnicie Widzę Wasze avatarki![]() Piękne Gusiak ! Gratuluje 3 z przodu !!!!!!!!!!!!!! ......................... Dziewczyny wiecie coś o Muminku i Dojotce ???
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-08-30 o 08:49 |
||
|
|
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje udanych wizyt!
Ja sie kiepsko zoladkowo czuje, wczoraj jak na ciężarną mało/złe jadlam bo wychodziliśmy na Metro do Buffo i jakoś tak wyszło...w nocy myślałam ze zejdą, pierwszy raz zgaga i chciało mi sie wymiotowac ale nie mogłam... Teraz zgagi nie mam ale nadal kiepsko sie czuje zoladkowo, zmusze sie do śniadania A w tym teatrze tez ledwo wysiedzialam było tak duszno..ze zamiast oglądać odliczalam ile do końca i czy wytrzymam, do d..y jakoś
|
|
#3380 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak miło czyta się takie wiadomości z rana.Oby tak dalej. Już za wczasu gratuluję tego ósmego miesiąca (aaaaale ten czas leci) ![]() A tak swoją drogą z ciekawości i nieświadomości w którym tc zaczyna się ósmy miesiąc? ![]() Cytat:
Gratulacje |
||
|
|
|
#3381 |
|
Zadomowienie
|
Hej Kobietki, witam się z Wami z rana
![]() Wczoraj byłam tak pochłonięta szukaniem sukienki, że zapomniałam o tym, że zaczęliśmy 26tc ![]() Dzwoniła do mnie dziewczyna od tej sukienki którą wczoraj pokazywałam Wam na Tablicy i..... mam sukienkę
|
|
|
|
#3382 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Ale nam ten wizaz dał popalić Wiecie co, tak się zastanawiam czemu mój lekarz tak jakby gubi mi jeden tydzień ciąży. Licząc sobie jako pierwszy od OM to wychodzi mi w tym tygodniu 28, a lekarz mi wylicza, że 27. Może on liczy zakończone tygodnie. Nie chce się go pytać, żeby jakoś źle tego nie odebrał, że pacjentka go kontroluje czy coś. I nawet jak sprawdzam sobie na rożnych kalkulatorach ciąży, to wszędzie pokazuje że lekarz mi ten tydzień zaniża. Wybieram się dzisiaj do Biedronki, bo dzisiaj wchodzą te ładne, kolorowe śpioszki Jak coś kupię, to wrzucę zdjęcie
|
|
|
|
#3383 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
i jakie kolorki tam maja?? bo chetnie bym pojechala ale to jednak pare km ode mnie jest i nie wiem czy wartoCytat:
Cytat:
super!!!!!!!! widzialam sliczna kiecka za wizyty kciuki: DeKajka, madzius90 i Marti ![]() :kci uki:
|
||||||
|
|
|
#3385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w szpitalu tez sie tym kieruja w ogole dzwonil TŻ ze mam po 2 godzinach cukier 111 czyli nie mam cukrzycy i jeszcze wczoraj umowil sie z jakims kolesiem na ogladanie dzialki pod budowe domu sam chce juz dom w koncu!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
#3386 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
cześć wczoraj już nie miałam cierpliwości, nie mogłam się zalogować cały dzień i jeszcze wieczorem ![]() dzisiaj spałam całą noc i raz byłam siku, nie wierzę normalnie |
|||||
|
|
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Mi dalej wizaż zamula |
|
|
|
#3388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie,że same dobre wieści
|
|
#3389 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dlatego są takie rozbieżności !Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za badaniaA widzisz mówiłam, że będzie chciał dom tylko musi to przeanalizować !!!
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|||||
|
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
mi dopiero teraz zaczyna normalnie chodzić
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.

pewnie przeciążyłyśmy im serwery 
potwierdzil,ze raczej dziewczynka,wiec kupilam na lumpkach pierwsza sukieneczke
nie wiem, o czym z nią będę rozmawiać

I świetnie, że lekarz uspokoił Cię z tą nereczką Nelki 

A z teściową najlepiej o pogodzie, ale i tak wiadomo, że będziecie rozmawiały głównie o córci 

Ja mam termin na grudzień więc po doliczeniu tego dodatkowego macierzyńskiego (20+4) wychodzi mi wolne do początku czerwca. W czerwcu chcę wykorzystać właśnie te 6 tygodni za tegoroczne wakacje. No a we wrześniu do pracy
Wózek teście sponsorują, ale to w październiku. Teraz czekamy na łóżeczko bo zamówiliśmy.
i jakie kolorki tam maja?? bo chetnie bym pojechala ale to jednak pare km ode mnie jest i nie wiem czy warto