Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-30, 07:14   #4861
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Dzien dobry!

A ja tam sie ciesze, ze sie wizaz zepsul, bo przynajmniej mialam malo nadrabiania.

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
10300 g? WOW U nas 8,5 kg

Myha to i tak malo, jesli patrzyc na waage urodzeniowa i wzrost obecny. Bo ze wzrostem wykracza poza 97 centyl, a waga jest na 50. No i mowi sie, ze dziecko na 1 ur. potraja wage urodzeniowa, no i jeszcze jakis 1 kg mu brakuje...

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
a u nas porażka. miał byc ślub konkordatowy i teraz chyba d..pa. okazuje się, że nikt mi nie powiedział że tak czy siak musze jakieś zaświadczenia wziąśc z Urzedu stanu cywilnego. u nas sprawa się komplikuje, bo by dostać takie zaswiadczenie musimy przedstawić pewien papierek, którego nie możemy albo zwolnienie wydane przez sąd. wiec teraz trwa wyścig z czasem i tłumaczymy jego akt urodzenia, wysyłamy wniosek do sadu i trzymamy kciuki żeby sad zdążył sie dogadać z ministerstwem i odesłąć na czas. mamy generalnie czas do 21 września piątek do południa. a potem zostaje tylko chyba ślub kościelny. no własnie może byc sam kościelny bez cywilnego uprzedniego???
Pewnie moze, ale chyba bez skutku prawnego...

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
My po wizycie u doktorka.
Mamy antybiotyk,
bo damie wyszły pneumokoki
a dokładnie streptococcus pneumoniae...
ach.

Mam nadzieję, że raz dwa przejdzie!
Trzymam kciuki, zeby dziadostwo szybko sobie poszlo!

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Pozdrawiam znad Soliny . Wyskoczylismy na kilka dni w Bieszczady przy okazji zawozenia tesciowej do szpitala. Buziaki.
Milego wypoczynku!

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Witam się i ja.
Moje dziecko obudziło się dziś koło północy i też chciało się bawić. Ale to raczej moja wina, bo nie usłyszałam jak wstał, jak mnie wołał, mimo że łóżeczko mam metr od siebie. TŻ z drugiego pokoju usłyszał, że nie reaguję i przyszedł mnie obudzić No ale Młody był już tak "wyspany" że nic nie dawało, tulenie, odkładanie, kołysanie.
Tyle, że jak go wzięłam do łóżka to chwilę pomruczał i zasnął Także Stronczek miałaś gorzej

A teraz piorę pościel i prześcieradło, bo zostawiłam go rano w łóżeczku żeby się szybko ubrać, a on zrobił koopę i rozsmarował ją po nodze, łóżeczku, smoczku... bleeeee
He he, wesolo masz.

no a teraz sniadanko....
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 07:24   #4862
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:

A teraz piorę pościel i prześcieradło, bo zostawiłam go rano w łóżeczku żeby się szybko ubrać, a on zrobił koopę i rozsmarował ją po nodze, łóżeczku, smoczku... bleeeee
a to Cię załatwił synuś.
Wolne dzisiaj masz? czy to przed pracą szybkie pranko/

Kurcze nie zrobiłam wcz tej prezentacji. Tzn tylko zaczełam i poszłam spac.
Stary 2012-08-30, 07:56   #4863
madziaranew
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość

Dziala... A ja nie spie od poltorej godziny moje dziecko sie wyspalo i bawi sie w najlepsze ...Moze koło 5 padnie.
W pokoiku mam tv z dwoma programami. Jest tylko Polsat o tej porze. Oglądam wróżke Salomee co za durnota ...

Patik Jestes ?

Edit: Jest 5.10 i Zasnela ide i ja ...
Biedna Ty mam nadzieje ze Wiki pospi do 10 ,da sie wyspac mamuscie

Cytat:

A teraz piorę pościel i prześcieradło, bo zostawiłam go rano w łóżeczku żeby się szybko ubrać, a on zrobił koopę i rozsmarował ją po
nodze, łóżeczku, smoczku... bleeeee
Ale synus Ci zrobil kawal,kurcze napewno sie przerazilas jak go takiego zatalaa

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Mialo bys ,, ja go takiego zastalas". nie moglam edytowac
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 08:09   #4864
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
a to Cię załatwił synuś.
Wolne dzisiaj masz? czy to przed pracą szybkie pranko
Niestety nie wolne. A szkoda bo pogoda piękna. Przed pracą na szybko prałam, myłam, sprzątałam. Z tego też powodu zostało mi może 5 minut dla siebie i mój makijaż jest mocno niedopracowany. No bo musiałam jeszcze do Was zajrzeć

Dziołchy polećcie dobrą maseczkę? Mam sporo wągrów i trzeba mi twarz odświeżyć przed weselem. Najlepiej niedrogą i w saszetce, bo ja raczej nie używam takich cudów.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 08:15   #4865
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dzien dobry.

Wstalysmy 8.30

Patik pytałam o Ciebie bo pisalas ze bedziesz robic prezentacje cała noc a ty poszłas spać :atyatyaty: i nie miałam z Kim pogadać.

Jaciee to wesoły poranek miałas
Nie używam maseczek więc nie pomogę

Moj maz juz w Niemczech ( wyjechał wczoraj wieczorem)
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 08:35   #4866
CookieMonsters
Rozeznanie

Dobry
wizaz jeszcze sie nie pozbieral
Moje dziecko sobie śpi, bylysmy juz na zakupach, zagniotlysmy ciasto, pobilysmy doniczke
Zuzka sobie kiedys krzywde zrobi
jacieeee ja nie pomoge z maseczkami a kiedy macie to wesele? bo przeciez terminy do fryzjera odlegle
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 08:35   #4867
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety nie wolne. A szkoda bo pogoda piękna. Przed pracą na szybko prałam, myłam, sprzątałam. Z tego też powodu zostało mi może 5 minut dla siebie i mój makijaż jest mocno niedopracowany. No bo musiałam jeszcze do Was zajrzeć

Dziołchy polećcie dobrą maseczkę? Mam sporo wągrów i trzeba mi twarz odświeżyć przed weselem. Najlepiej niedrogą i w saszetce, bo ja raczej nie używam takich cudów.
ja używam z rossmana z aloesem rival de loop. Po wyschnięciu się ją ściąga. Fajna jest. Oczyszcza dobrze. I taniocha, 1,69 za dwie chyba płaciłam.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-30, 08:42   #4868
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Dobry
wizaz jeszcze sie nie pozbieral
W nocy dobrze dzialal...teraz znow...
Stary 2012-08-30, 09:10   #4869
patik87
Zakorzenienie

Co oni modzą z tym wizażem
Stary 2012-08-30, 09:19   #4870
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie tak zaczyna się każdy dzień - dosłownie - brudny pajac, usmarowane prześcieradło, pluszaki i szczebelki w łóżeczku.
Każdy nasz dzień zaczyna się od kąpieli małego. Tak jest od końca lipca.
Miałam już to kiedyś pisać, bo mam już tego dość..

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 09:42   #4871
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
U mnie tak zaczyna się każdy dzień - dosłownie - brudny pajac, usmarowane prześcieradło, pluszaki i szczebelki w łóżeczku.

Madziulka moze to wina pieluch, zle dobrane... nie powinno tak sie dziac. A Szymek robi rzadka kupke?
Stary 2012-08-30, 09:47   #4872
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

OMG a czego tak się dzieje..? współczuję śmierdzącej sprawy.
Stary 2012-08-30, 09:55   #4873
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Madziulka moze to wina pieluch, zle dobrane... nie powinno tak sie dziac. A Szymek robi rzadka kupke?
Napewno to nie wina pampersów, bo przetestowaliśmy kilka rodzajów i w każdych jest to samo ( pampers, huggies, little angels, te z lidla.. ). Kupka nie jest wodnista, ale też nie jest gęsta - taka średnia. Rozmawiałam z moją siostrą na ten temat, pytała pediatry w PL. Podaję aktualnie Szymonowi probiotyk - dierol - niby może zagęścić kupkę. Mi się wydaje, że ta kupka jest tak duża, że nie mieści się w pampersie - Szymon robi tylko jedną kupkę na dobę, a właśnie taką dużą..

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
OMG a czego tak się dzieje..? współczuję śmierdzącej sprawy.
Patik Poprostu rano jest cały zasrany

Jeszcze myślałam, że to może, dlatego, że już rano jest pampek zbyt mocno przesikany i ciąży w dół, a kupka wychodzi górą, ale też to nie to, bo mąż zaczął mu zmieniać o 5 rano przed wyjściem do pracy i nic to nie daje

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html

Edytowane przez Madziulka_17
Czas edycji: 2012-08-30 o 09:57
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 10:01   #4874
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
Brumku, Ty kiedys pokazywałas zdjęcia, możesz jeszcze raz?? nie mogę znaleźć, bo chciałabym sobie zamówić tylko z grawerem, i chyba jeszcze Natka zamawiała,Oliweczka a Ty zwracałas bo sznureczek był nie zawiązany?i z tej stronki zamawiałas
Zdjęcia mojej? Wkleję poniżej w załączniku.

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
Brumku nie dziwię ci się, że szybko jechałaś na działkę..jak nam Hanka wyje w samochodzie, to też każę mężowi trzecią prędkość kosmiczną rozwinąć, bo znieść tych wrzasków nie idzie
No, mi normalnie serce pęka, jak to słyszę Nie wiem czy lepiej go tulić, czy szybko jechac dalej.

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
jak byłam z Zuzka w szpitalu z naczyniakami, to na naszej sali leżał bardzo chory wcześniak, tzn miał ze 3 miesiące, ale normalnie akurat w tym czasie powinien sie urodzic co ja byłam. po 2 operacjach głowy, wrzeszczał okropnie cały czas. Też był sam, mama go tylko odwiedzała popołudniami, bo miała jeszcze 2 starszych dzieci. Ale to dziecko nawet przez pielegniarki było zaniedbywane, karmiły go co 3 godziny, a on był głodny zazwyczaj po dwóch i przez godzine sie darł, a one tylko mi mówiły, że już idą już idą... przewijały go też tylko kilka razy dziennie, na moje oko za mało jak na takie małe dziecko..
Boże

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
ciesz się,że nie byłaś jak był szał na zabawki Lamaze ;-), i oball

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
chciałam napisać, że wczoraj byliśmy na szczepieniu z Leną i moja kruszynka spisała się na medal, nawet nie jęknęła przy wkłuciu i po nim, cały czas się uśmiechała
waży 8800 g i ma 78 cm, więc maleńka jest, a jak pielęgniarka wyszła do lekarki przekazać jej książeczkę Leny to wskoczyłam na wagę- 46 kg

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Końcem kwietnia kupiła książkę na tablica.pl - Dzieciozmagania.
Umówiłam się z babką, że wyśle mi ją na polski adres, bo akurat mielismy jechać do pl. Jej oczywiście tak zeszło, że nie wysłała. Więc umówiłyśmy się że dopłacam jej do wysyłki i wysyla na niemcy.
Książka oczywiście nie dotarła... Babka podobno była na poczcie sie dowiadywać co i jak ale nic jej nie powiedzieli... Powiedziala, że kase zwróci ale do dziś kasy nie ma.. pisalam jej juz kilka smsów zapewniala że zaplaci, wysyłałam 2 razy nr konta i dalej nic...
Normalnie głupio mi już sie tak upominać, ale w sumie to nie mi powinno byc głupio, a 60zł piechotą też nie chodzi...
Napisać jej znowu smsa czy dać sobie siana...?
Pewnie że pisać! Jednego za drugim. Nie może Ci być głupio, bo masz pełne prawo tak robić.

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
My po wizycie u doktorka.
Mamy antybiotyk,
bo damie wyszły pneumokoki
a dokładnie streptococcus pneumoniae...
ach.
Ojej, to niedobrze Pozbądźcie się tego paskudztwa szybko, bo to cholernie niebezpieczna sprawa.
A robili Emi antybiogram?

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
a u nas porażka. miał byc ślub konkordatowy i teraz chyba d..pa. okazuje się, że nikt mi nie powiedział że tak czy siak musze jakieś zaświadczenia wziąśc z Urzedu stanu cywilnego. u nas sprawa się komplikuje, bo by dostać takie zaswiadczenie musimy przedstawić pewien papierek, którego nie możemy albo zwolnienie wydane przez sąd. wiec teraz trwa wyścig z czasem i tłumaczymy jego akt urodzenia, wysyłamy wniosek do sadu i trzymamy kciuki żeby sad zdążył sie dogadać z ministerstwem i odesłąć na czas. mamy generalnie czas do 21 września piątek do południa. a potem zostaje tylko chyba ślub kościelny. no własnie może byc sam kościelny bez cywilnego uprzedniego???
Oj, współczuję, Agni My musieliśmy złożyć ten papierek chyba najpóźniej miesiąc przed ślubem, bo tyle czasu oni potrzebują.
Kościelny bez cywilnego można brać jak najbardziej. Tylko, jeśli to sam kościelny, a nie konkordatowy, to do czasu zawarcia związku cywilnego przez państwo i prawo nie będziecie traktowani jako małżeństwo.

A teraz dzień dobry po długiej przerwie
Ale na wizaż wczoraj numer wywinął,co?
My wciąż na działce. Jest milutkoi fajnie, choć noce tragiczne. I Tymek nie śpi, i ja nie śpię i potem rano oboje chodzimy jak zombie. Potem on się wysypie koło południa, a ja jakoś z powietrza siły odzyskuję i tak lecimy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_5435.jpg (32,6 KB, 42 załadowań)
Stary 2012-08-30, 10:22   #4875
Marina1
Zakorzenienie

Hej!

A u mnie wypadek z rana- Igor w.piął .ię na .zafkę rtv i .padł
Ja akurat kawę zalewałam w kuchni...

Ma.akra.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 10:48   #4876
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Wow zazdroszczę:P
No i oczywiście dla Lenki, dzielna dziewczynka!

Nie mam pojęcia jak to jest z samym kościelnym:/ Mysmy brali konkordatowy jak większość.

No w końcu działa!!

Dziewczyny doradźcie mi...

Umówiłam się z babką, że wyśle mi ją na polski adres, bo akurat mielismy jechać do pl. Jej oczywiście tak zeszło, że nie wysłała. Więc umówiłyśmy się że dopłacam jej do wysyłki i wysyla na niemcy.
Książka oczywiście nie dotarła... Babka podobno była na poczcie sie dowiadywać co i jak ale nic jej nie powiedzieli... Powiedziala, że kase zwróci ale do dziś kasy nie ma.. pisalam jej juz kilka smsów zapewniala że zaplaci, wysyłałam 2 razy nr konta i dalej nic...
Normalnie głupio mi już sie tak upominać, ale w sumie to nie mi powinno byc głupio, a 60zł piechotą też nie chodzi...
ja bym sie upominala, druga sprawa jesli nadala przesylka polecona ma nr nadania niech sklada reklamacje - ale ogolem wydaje mi sie ze kreci. A 60 zl piechota nie chodzi

Witam sie i spadam do pracy. mam juz srubke do jezdzika jest fantastyczny!!!!!!!!!!!!! !!!

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 10:56   #4877
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Hej!

Ma.akra.
A stało mu się coś groźnego?
Stary 2012-08-30, 10:57   #4878
Marina1
Zakorzenienie

brumciu guz na całe czoło... Teaz wychodzi na parapet...idę go łapać
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 11:02   #4879
agulaaabar
Zakorzenienie

Przez to dziwne szwankowanie wizazu nie pamietam co cytowalam

W każdym razie...

Zaneta
kurcze biedna Emi...znowu cos

Marinka o kurcze, to guz będzie pewnie niezly.. pamietam jak Lila spadla z lozka.. teraz mam juz w zapasie takie kuleczki Arnica żeby siniaki i opuchlizna szybciej schodzily...
I też na wszystko wlazi juz nie mam sily...

Stronczku
to się naspałyście nie zazdroszcze tż tej trasy ;/

Madziulka
nam się od wielkiego swięta zdarzy, że pampers nie pomieści, ale żeby codziennie? Lili też robi czasem i jedną na 3 dni ale aż tak źle nie jest...

Zapomniałam się przywitać..
Dzien dobry

Ide przelozyc Lili do łóżeczka, ogarnąć trochę mieszkanie i powoli pakować Lili do cioci i siebie do dentysty - zaczyna mnie brzuch boleć

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

A i napisalam przed chwila smsa do tej baby... ciekawe czy coś odpisze w ogóle...

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-30, 11:15   #4880
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!

Ma.akra.
o kurka. a tv stoi na tej szafce? znam przypadek że dziecko zwaliło na siebie telewizor - i zmarło

Cytat:
Przez to dziwne szwankowanie wizazu nie pamietam co cytowalam

W każdym razie...

Zaneta
kurcze biedna Emi...znowu cos

Marinka o kurcze, to guz będzie pewnie niezly.. pamietam jak Lila spadla z lozka.. teraz mam juz w zapasie takie kuleczki Arnica żeby siniaki i opuchlizna szybciej schodzily...
I też na wszystko wlazi juz nie mam sily...

Stronczku
to się naspałyście nie zazdroszcze tż tej trasy ;/

Madziulka
nam się od wielkiego swięta zdarzy, że pampers nie pomieści, ale żeby codziennie? Lili też robi czasem i jedną na 3 dni ale aż tak źle nie jest...

Zapomniałam się przywitać..
Dzien dobry

Ide przelozyc Lili do łóżeczka, ogarnąć trochę mieszkanie i powoli pakować Lili do cioci i siebie do dentysty - zaczyna mnie brzuch boleć

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

A i napisalam przed chwila smsa do tej baby... ciekawe czy coś odpisze w ogóle...
ja jak byłam w pon u dentysty- niby się nie boję, nie mam fobii. Ale w poczekalni chodziłam do wc tak mnie brzuch z nerwów bolał.
Potem jak usiądę na fotel to już ok.
No katuj tą babę, co ona sobie myśli..
Stary 2012-08-30, 11:17   #4881
DDewik
Raczkowanie

Witam!
I jesteśmy po pierwszej chorobie-trzydniówka(dzisiaj pojawila sie na pleckach wysypka), a ja myslalam ze to zęby albo po czwartkowym szczepieniu ma takie gorączki.Wczoraj nawet bylismy u lekarza aby zobaczyl czy cos tam groznego sie nie rozwija.
Wlasnie zrobilam obiadek (nadziewane cukinie), maly spi a ja odpoczywam(z maseczka algowa na twarzy).
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 11:21   #4882
agulaaabar
Zakorzenienie

Patik ja się boje panicznie... jak byłam mała mama zabrała mnie z bolącym zębem do dentysty-takiego w ośrodku zdrowia.. nie dość, że pijany.. opryskliwy, mame wyrzucił zgabinetu, na mnie się darł jak wariat bo płakałam to jeszcze wyrwał mi zdrową 6 zamiast zepsutej piątki....
Od tej pory boje się jak diabli i zęby mam jakie mam....

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 11:34   #4883
DDewik
Raczkowanie

Cytat:

Jezeli chodzi o tania z drogeri to z ziaji sa dobre, chciaz najlepiej kupic jakies profesjnalne(np Bielendy czy Clareny) na allegro, starczaja na bardzo dlugo i sa rewelacyjne.Sama je uzywam i polecamhttp://allegro.pl/show_item.php?item=254920 9570 czy ta:http://allegro.pl/show_item.php?item=2562349561

Cytat:

A teraz dzień dobry po długiej przerwie
Ale na wizaż wczoraj numer wywinął,co?
My wciąż na działce. Jest milutkoi fajnie, choć noce tragiczne. I Tymek nie śpi, i ja nie śpię i potem rano oboje chodzimy jak zombie. Potem on się wysypie koło południa, a ja jakoś z powietrza siły odzyskuję i tak lecimy
Ja tez Brumku zoombie, trzy noce nie spałam prawie, ale co zrobic...dziecko najwazniejsze

Cytat:
brumciu guz na całe czoło... Teaz wychodzi na parapet...idę go łapać

Biedny Igorek, oby guz szybko zniknąl

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2012-08-30 o 11:35

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-30, 11:35   #4884
marzena_S
Zadomowienie

Stronczku, kurcze szkoda auta. Mam nadzieję, że tż się nic nie stało?

Zaneta, biedna Emi, oby szybko wyzdrowiała.

Marina, nieźle musiałaś się wystraszyć. Siniak do wesela się zagoi. Hania wczoraj tż przywaliła głową w czoło i też ma niezłą śliwę.

Jacieee, niezły dowcipniś z Dominika. Co do maseczki to polecam saszetki z dermiki, dla mnie są rewelacyjne.

Madziulka, o kurcze, CODZIENNIE? U Nas takie akcje zdarzają się od święta, i wzbudzają śmiech bo nie wiadomo za co się łapać. Gdyby miały miejsce dzień w dzień to już by tak wesoło nie było.

Brumku, może spróbuj się położyć razem z Tymkiem w południe. Musisz się zregenerować, bo jak będziesz skrajnie zmęczona to i migreny mogą powrócić..

Hania zrobiła tż prezent urodzinowy i podczas jego imprezy zachowywała się jak anioł, a po kąpieli momentalnie zasnęła- znajomi nie chcieli wierzyć, że coś jej dolega. Za to po 24 czar prysł niczym w bajce o Kopciuszku i Hania zaczęła popłakiwać, postękiwać i często się budziła. Ciągle zbijamy temperaturę- mam nadzieję, że to 3-dniówka i szybko pójdzie precz.

Agulaa, brrrr no to się nie dziwię, że masz uraz.

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2012-08-30 o 11:39
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 11:43   #4885
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

DDewik elegancko wyszlo Ci cytowanie

Agulaaabar no droga jest meczaca, a jeszcze gorzej jak sie czeka na kogos kto jedzie. Pierwszy raz tak czekam i caly czas mysle....

Marinka biedny Igi. Teraz to trzeba miec 4 pary oczu by dopilnowac te nasze dzieciaki
przed wczoraj Wiki sturlala sie z lozka, mama jej nie przypilnowala, a odwrocila sie tylko na chwile. W mig pokonala dystans od sciany do brzegu i bach. Na szcczescie nic sobie nie zrobila, choc od kilku dni ma siniaka malego na policzku i nawet nie wiem kiedy go sobie nabila

Madziulka a moze tak sie dzieje bo pielucha po nocy jest mocno nasaczona i "rozpuszcza" kooope. Nie mam pomyslu. U nas sie to nie zdarza. Wiki robi klocuszki jak stary

Marzenko milo ze pytasz, na szczescie nic sie nie stalo, bo powoli jechal. Wygladalo to tak: byly dwa pasy w jednym kierunku. Na lewym pasie stanal autobus i za nim sie zrobil korek. Moj tez jechal prawym pasem i omijal ten korek, a babka (60 lat), ktora stala za autobusem chciala go wyminac (autobus) i wjechala na prawy pas prosto w bok mojego Tz. Bez kierunku, bez patrzenia w lusterko, poprostu skrecila i ruszyla. A jechala nowiuskim Clio M nie mial jak uciekac bo z na przeciwka jechaly inne auta ...

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2012-08-30 o 11:51
Stary 2012-08-30, 11:47   #4886
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny

ogłoszenia duszpasterskie:
Żbik przespał całą noc!! od 20.20 do 7 45:cojest : jestem w szoku dwa razy byłam zobaczyć czy moje dziecko nie ma powyżej 40 stopni gorączki lub czy nie zemdlało kości mnie bolą od leżenia

nadrabiam.....
Stary 2012-08-30, 11:50   #4887
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Marina, nieźle musiałaś się wystraszyć. Siniak do wesela się zagoi. Hania wczoraj tż przywaliła głową w czoło i też ma niezłą śliwę.

dla Żbiczka

ide polozyc moja paniusie na drzemke

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2012-08-30 o 12:04
Stary 2012-08-30, 12:06   #4888
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
DDewik elegancko wyszlo Ci cytowanie
Ach!dziekuje, ale czyja to zasluga!

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Bry Kuny

Żbik przespał całą noc!! od 20.20 do 7 45:cojest : jestem w szoku dwa razy byłam zobaczyć czy moje dziecko nie ma powyżej 40 stopni gorączki lub czy nie zemdlało kości mnie bolą od leżenia

nadrabiam.....
, oby To Zbikowi w nawyk weszlo
Stary 2012-08-30, 12:10   #4889
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ja ! ja!
całę 73kg żywej wagi ale się tam cieszę bo i tak przed ciążą wazyłam 78kg

chyba może - wtedy ślub ma charakter wyłącznie sakramentalny i chyba nie ma mocy prawnej - ale nie jestem pewna.

a jak to załatwiłaś skoro tz jest innego wyznania? pewnie łatwo nie było
no to przeciez schudłaś. ja mam 7 w nadwadze. odpadasz z tego konkursu
tak ze ślubem się dowiedziałam. rozmawiałam z księdzem. kościelny jest ważny w kościele, natomiast cywilny będziemy musieli wziąśc mimo wszystko. ale nie ma co rozpaczac jeszcze na zapas.
wyznanie to mały problem, bo według prawa kościelnego to orzynajmniej jedna ze stron musi być katolikiem. druga nie ważne. on jest protestantem. problem był w tym ,ze wymagane jest zaświadczenie, że ma zdolność do czynności prawnej 9tzn. nie jest żonaty), a takie zaswiadczenie wydawane jest w gminie miejsca zamieszkania i wszytsko byłoby ok. tylko on od 2007 roku nie mieszka w Danii i oni od tego czasu nie moga mu tego wystawić, a Wielka Brytania nie wystawia takich zaświadczeń obcokrajowcom. wiec trzeba skąłdac wniosek do sądu o zwolnienie z przedłożenia tego papierku. do sądu poza wnioskiem potrzebny jest jego akt urodzenia i t łumaczenie na j. polski przez tłumacza przysięgłego w Polsce. Uwierzycie?. no i teraz kluczem do tego jest czas, którego nam akurat brakuje. ale póki co trzymajcie kciuki
Cytat:

ja bym się upominała, bo 60 zł to kupa kasy. przecież to niezłe zakupy żywieniowe, albo jakies dwa ciuszki dla dziecka. albo podcięciez wymodelowaniem u fryzjera, albo bilet z białegostoku a Okęcie busem i jeszcze ci 10 zł zostaje na Fantę. nie przepuszczaj
Cytat:

Dziala... A ja nie spie od poltorej godziny moje dziecko sie wyspalo i bawi sie w najlepsze ...Moze koło 5 padnie.
W pokoiku mam tv z dwoma programami. Jest tylko Polsat o tej porze. Oglądam wróżke Salomee co za durnota ...

Patik Jestes ?

Edit: Jest 5.10 i Zasnela ide i ja ...
matko, takie pierdoły w telewizji są jak ja śpię??? to może i dobrze że śpię.
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Oj, współczuję, Agni My musieliśmy złożyć ten papierek chyba najpóźniej miesiąc przed ślubem, bo tyle czasu oni potrzebują.
Kościelny bez cywilnego można brać jak najbardziej. Tylko, jeśli to sam kościelny, a nie konkordatowy, to do czasu zawarcia związku cywilnego przez państwo i prawo nie będziecie traktowani jako małżeństwo.
dziękuję. jak wyżej napisałam.wyjasniło się. a państwo nie musi nas traktować jak małżeństwo, ważne by on traktował mnie jak żonę
Cytat:
Napewno to nie wina pampersów, bo przetestowaliśmy kilka rodzajów i w każdych jest to samo ( pampers, huggies, little angels, te z lidla.. ). Kupka nie jest wodnista, ale też nie jest gęsta - taka średnia. Rozmawiałam z moją siostrą na ten temat, pytała pediatry w PL. Podaję aktualnie Szymonowi probiotyk - dierol - niby może zagęścić kupkę. Mi się wydaje, że ta kupka jest tak duża, że nie mieści się w pampersie - Szymon robi tylko jedną kupkę na dobę, a właśnie taką dużą..
A próbowałaś inne rozmiary? może te, które uzywasz za duze? albo rzeczywiście robiąc kupke raz dziennie, to się trochę tego nazbiera.
U nas jest praktycznie przy kazdym przewijaniu, ale u nas to kulki (nie gwiazdki) i powiem ci że jak rano po nocy nie zmienię mu pieluchy przed kupka , to potem moge te kuleczki zbierać z ziemi, bo je gubi
Cytat:

a może spróbuj sobie zrobic z drożdzy. ja kiedys robiłam sobie. i jak widzę że mi się termin drożdży kończy to zużywam na maseczkę. drożdże chyba z miodem albo z sokiem z cytryny. wygoogluj sobie. tanie i fajnie odświeża.

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Bry Kuny

nadrabiam.....
no to ładnie. to jak ci tak źle to może podrzucę ci moje i dla rozruszania kości bedziesz wstawać o 4:30?
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 12:11   #4890
marzena_S
Zadomowienie

Stronczku,miało być głową w jego czoło - jednym słowem zderzenie czołowe nastąpiło.
No to kobieta zrobiła manewr życia , dobrze, że tż cały i zdrowy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości