|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł ![]() |
|||
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,72% |
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
2 | 3,45% |
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
1 | 1,72% |
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
0 | 0% |
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
0 | 0% |
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
8 | 13,79% |
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
2 | 3,45% |
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
5 | 8,62% |
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
14 | 24,14% |
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
2 | 3,45% |
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
1 | 1,72% |
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
1 | 1,72% |
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
0 | 0% |
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
17 | 29,31% |
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
4 | 6,90% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Dzien dobry!
A ja tam sie ciesze, ze sie wizaz zepsul, bo przynajmniej mialam malo nadrabiania. Myha to i tak malo, jesli patrzyc na waage urodzeniowa i wzrost obecny. Bo ze wzrostem wykracza poza 97 centyl, a waga jest na 50. No i mowi sie, ze dziecko na 1 ur. potraja wage urodzeniowa, no i jeszcze jakis 1 kg mu brakuje... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no a teraz sniadanko.... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4862 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wolne dzisiaj masz? czy to przed pracą szybkie pranko/ Kurcze nie zrobiłam wcz tej prezentacji. Tzn tylko zaczełam i poszłam spac. ![]()
![]() |
#4863 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Mialo bys ,, ja go takiego zastalas". nie moglam edytowac |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4864 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziołchy polećcie dobrą maseczkę? Mam sporo wągrów i trzeba mi twarz odświeżyć przed weselem. Najlepiej niedrogą i w saszetce, bo ja raczej nie używam takich cudów.
![]() |
#4865 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry.
Wstalysmy 8.30 Patik pytałam o Ciebie bo pisalas ze bedziesz robic prezentacje cała noc ![]() Jaciee to wesoły poranek miałas ![]() Nie używam maseczek więc nie pomogę Moj maz juz w Niemczech ( wyjechał wczoraj wieczorem) |
![]() ![]() |
![]() |
#4866 |
Rozeznanie
|
Dobry
![]() wizaz jeszcze sie nie pozbieral ![]() Moje dziecko sobie śpi, bylysmy juz na zakupach, zagniotlysmy ciasto, pobilysmy doniczke ![]() Zuzka sobie kiedys krzywde zrobi ![]() jacieeee ja nie pomoge z maseczkami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4867 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4868 |
Wtajemniczenie
|
W nocy dobrze dzialal...teraz znow...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4869 |
Zakorzenienie
|
![]()
#4870 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Każdy nasz dzień zaczyna się od kąpieli małego. Tak jest od końca lipca. Miałam już to kiedyś pisać, bo mam już tego dość.. ![]()
![]() |
#4871 |
Wtajemniczenie
|
Madziulka moze to wina pieluch, zle dobrane... nie powinno tak sie dziac. A Szymek robi rzadka kupke?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4872 |
Zakorzenienie
|
OMG a czego tak się dzieje..? współczuję śmierdzącej sprawy.
#4873 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Patik ![]() ![]() Jeszcze myślałam, że to może, dlatego, że już rano jest pampek zbyt mocno przesikany i ciąży w dół, a kupka wychodzi górą, ale też to nie to, bo mąż zaczął mu zmieniać o 5 rano przed wyjściem do pracy i nic to nie daje ![]()
Szymon ![]() ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2012-08-30 o 09:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4874 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A robili Emi antybiogram? Cytat:
![]() Kościelny bez cywilnego można brać jak najbardziej. Tylko, jeśli to sam kościelny, a nie konkordatowy, to do czasu zawarcia związku cywilnego przez państwo i prawo nie będziecie traktowani jako małżeństwo. A teraz dzień dobry po długiej przerwie ![]() Ale na wizaż wczoraj numer wywinął,co? ![]() My wciąż na działce. Jest milutkoi fajnie, choć noce tragiczne. I Tymek nie śpi, i ja nie śpię i potem rano oboje chodzimy jak zombie. Potem on się wysypie koło południa, a ja jakoś z powietrza siły odzyskuję i tak lecimy ![]()
![]() |
#4875 |
Zakorzenienie
|
Hej!
A u mnie wypadek z rana- Igor w.piął .ię na .zafkę rtv i .padł ![]() ![]() Ja akurat kawę zalewałam w kuchni... Ma.akra.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#4876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam sie i spadam do pracy. mam juz srubke do jezdzika jest fantastyczny!!!!!!!!!!!!! !!! ![]()
![]() |
#4877 |
Zakorzenienie
|
A stało mu się coś groźnego?
#4878 |
Zakorzenienie
|
brumciu guz na całe czoło... Teaz wychodzi na parapet...idę go łapać
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#4879 |
Zakorzenienie
|
Przez to dziwne szwankowanie wizazu nie pamietam co cytowalam
![]() W każdym razie... Zaneta kurcze biedna Emi...znowu cos ![]() Marinka o kurcze, to guz będzie pewnie niezly.. pamietam jak Lila spadla z lozka.. teraz mam juz w zapasie takie kuleczki Arnica żeby siniaki i opuchlizna szybciej schodzily... I też na wszystko wlazi juz nie mam sily... Stronczku to się naspałyście ![]() Madziulka nam się od wielkiego swięta zdarzy, że pampers nie pomieści, ale żeby codziennie? ![]() Zapomniałam się przywitać.. Dzien dobry ![]() Ide przelozyc Lili do łóżeczka, ogarnąć trochę mieszkanie i powoli pakować Lili do cioci i siebie do dentysty - zaczyna mnie brzuch boleć ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- A i napisalam przed chwila smsa do tej baby... ciekawe czy coś odpisze w ogóle... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4880 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Potem jak usiądę na fotel to już ok. No katuj tą babę, co ona sobie myśli..
![]() |
#4881 |
Raczkowanie
|
Witam!
I jesteśmy po pierwszej chorobie-trzydniówka(dzisiaj pojawila sie na pleckach wysypka), a ja myslalam ze to zęby albo po czwartkowym szczepieniu ma takie gorączki.Wczoraj nawet bylismy u lekarza aby zobaczyl czy cos tam groznego sie nie rozwija. Wlasnie zrobilam obiadek (nadziewane cukinie), maly spi a ja odpoczywam(z maseczka algowa na twarzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4882 |
Zakorzenienie
|
Patik ja się boje panicznie... jak byłam mała mama zabrała mnie z bolącym zębem do dentysty-takiego w ośrodku zdrowia.. nie dość, że pijany.. opryskliwy, mame wyrzucił zgabinetu, na mnie się darł jak wariat bo płakałam to jeszcze wyrwał mi zdrową 6 zamiast zepsutej piątki....
Od tej pory boje się jak diabli i zęby mam jakie mam.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4883 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Biedny Igorek ![]() Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-08-30 o 11:35 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4884 |
Zadomowienie
|
Stronczku, kurcze szkoda auta.
![]() Zaneta, biedna Emi, oby szybko wyzdrowiała. ![]() Marina, nieźle musiałaś się wystraszyć. Siniak do wesela się zagoi. ![]() ![]() Jacieee, niezły dowcipniś z Dominika. ![]() ![]() Madziulka, o kurcze, CODZIENNIE? ![]() ![]() Brumku, może spróbuj się położyć razem z Tymkiem w południe. ![]() Hania zrobiła tż prezent urodzinowy i podczas jego imprezy zachowywała się jak anioł ![]() ![]() ![]() Agulaa, brrrr no to się nie dziwię, że masz uraz. ![]() Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-08-30 o 11:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4885 |
Wtajemniczenie
|
DDewik elegancko wyszlo Ci cytowanie
![]() Agulaaabar no droga jest meczaca, a jeszcze gorzej jak sie czeka na kogos kto jedzie. Pierwszy raz tak czekam i caly czas mysle.... Marinka biedny Igi. Teraz to trzeba miec 4 pary oczu by dopilnowac te nasze dzieciaki przed wczoraj Wiki sturlala sie z lozka, mama jej nie przypilnowala, a odwrocila sie tylko na chwile. W mig pokonala dystans od sciany do brzegu i bach. Na szcczescie nic sobie nie zrobila, choc od kilku dni ma siniaka malego na policzku i nawet nie wiem kiedy go sobie nabila ![]() Madziulka a moze tak sie dzieje bo pielucha po nocy jest mocno nasaczona i "rozpuszcza" kooope. Nie mam pomyslu. U nas sie to nie zdarza. Wiki robi klocuszki jak stary Marzenko milo ze pytasz, na szczescie nic sie nie stalo, bo powoli jechal. Wygladalo to tak: byly dwa pasy w jednym kierunku. Na lewym pasie stanal autobus i za nim sie zrobil korek. Moj tez jechal prawym pasem i omijal ten korek, a babka (60 lat), ktora stala za autobusem chciala go wyminac (autobus) i wjechala na prawy pas prosto w bok mojego Tz. Bez kierunku, bez patrzenia w lusterko, poprostu skrecila i ruszyla. A jechala nowiuskim Clio ![]() Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-08-30 o 11:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4886 |
Zadomowienie
|
Bry Kuny
![]() ogłoszenia duszpasterskie: Żbik przespał całą noc!! od 20.20 do 7 45 ![]() ![]() ![]() ![]() nadrabiam.....
#4887 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ide polozyc moja paniusie na drzemke Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-08-30 o 12:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4888 | |
Raczkowanie
|
Ach!dziekuje, ale czyja to zasluga
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4889 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() tak ze ślubem się dowiedziałam. rozmawiałam z księdzem. kościelny jest ważny w kościele, natomiast cywilny będziemy musieli wziąśc mimo wszystko. ale nie ma co rozpaczac jeszcze na zapas. wyznanie to mały problem, bo według prawa kościelnego to orzynajmniej jedna ze stron musi być katolikiem. druga nie ważne. on jest protestantem. problem był w tym ,ze wymagane jest zaświadczenie, że ma zdolność do czynności prawnej 9tzn. nie jest żonaty), a takie zaswiadczenie wydawane jest w gminie miejsca zamieszkania i wszytsko byłoby ok. tylko on od 2007 roku nie mieszka w Danii i oni od tego czasu nie moga mu tego wystawić, a Wielka Brytania nie wystawia takich zaświadczeń obcokrajowcom. wiec trzeba skąłdac wniosek do sądu o zwolnienie z przedłożenia tego papierku. do sądu poza wnioskiem potrzebny jest jego akt urodzenia i t łumaczenie na j. polski przez tłumacza przysięgłego w Polsce. Uwierzycie? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas jest praktycznie przy kazdym przewijaniu, ale u nas to kulki (nie gwiazdki ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4890 |
Zadomowienie
|
Stronczku,miało być głową w jego czoło
![]() ![]() No to kobieta zrobiła manewr życia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.