|
|
#2131 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Walczymy o nasze marzenia! cz.4
Poczytać zawsze warto, ale jest to dieta raczej dla osób, które mają dosyć duzy "balast" do zrucenia
Na polskie oficjalnej stronie diety Dukana można zrobić test ile trzeba zrzuciś, ile poszczególne fazy powinny trwać oraz kiedy powinno się osiągnąć cel. Ja dużo przepisów biore z tego bloga http://zkotemwkuchni.blogspot.com/ , ale mozna w necie znaleźć baardzo dużo różniastych przepisów... Edytowane przez yolanda9 Czas edycji: 2012-08-23 o 14:33 |
|
|
|
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
Czy dieta Dukana to jest ta białkowa?
Jeśli tak to nie polecam, niszczy nerki A może by tak, ćwiczonka z Ewą Chodakowską ?Ja ćwiczyłam, efekty na pewno byłyby większe gdybym była systematyczna i nie jadła fast foodów
|
|
|
#2133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Od wczorajszej nocy mamy gości na 10 dni Teściowa z siostrzenicą męża przyleciały. Cytat:
W tamtym tygodniu byłam 3 razy a w tym niestety wcale...zależy od godzin pracy małża Raz na jakiś czas tez chodzę na basen...ale to raz w tygoniu, zazwyczaj w sobotę po pracy.Pogoda ostatnio była fajna, ciepło i dość słonecznie jak na Irlandię Teraz nie ma najlepszej prognozy, ale mam nadzieję, że nie będzie aż tak źle, bo chcemy trochę pojeździć z gośćmi Cytat:
Mam płytę Chodakowskiej ale jeszcze ani razu jej nie włączyłam
|
||
|
|
|
|
#2135 |
|
Raczkowanie
|
WITAM DZIEWCZYNY. MAM TAKIE PYTANIE.
zepsula mi sie waga w domu i poszlam do apteki zeby sie zwazyc na takiej wadze co mierzy wage wzrost i tkanke tluszczowa i bmi. jak sie zwazylam i zmierzylam zauwazylam ze pisze na wadze ze nie wolno uzywac wagi kobietom w ciazy i ludzion z np rozrusznikiem serca czy tam zastawka. boze narobilam paniki i ryczalam jak glupia-w aptece mi powiedzieli ze jak nie dotykalam metalowych raczek od mierzenia tej tkanki to nic sie nie stalo od samego zwazenia i zmierzenia. ale jak mnie ta maszyna mierzyla to nad glowa mialam jakies swiatlo czerwone :/. boze ja nie chce zeby mojemu malenstwu cos sie stalo i nie wybacze sobie tego jesli cos sie stanie!! prosze napiszccie obiektywnie jakie moga byc skutki tego i czym to grozi.
|
|
|
|
|
#2136 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm...tą pierwszą z "Shape"..wiem, że dwie są...a ma wyjść i trzecia
![]() nie wiem jak się dokładnie nazywa... Kadia mi się wydaje, że niepotrzebnie panikujesz...nic złego się nie stanie
|
|
|
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
jola sprawdzilam tą oficjalną stronę dukana, według obliczeń powinnam ważyć niecałe 63kg ale dla mnie to za dużo, całe życie ważyłam 58-60kg i z tym się dobrze czuje. Gwarantują mi dojście do 63kg w 124 dni ale chcą 115zł za instrukcje i schemat diety, szkoda mi kasy.
paula ja za sportem nigdy nie przepadalam ale był czas że chodziłam na siłownię, aerobik i zumbe, ale nigdy nie dawało to zamierzonych efektów, chociaż zumbe uwielbialam. Największy problem teraz leży w kasie, na maszynę do domu mnie nie stać teraz bo jestem na wychowawczym i nie dostaje wypłaty a dzieci nie są tanie w utrzymaniu. No i mieszkam 20-25 km od miasta więc wizyta w np. w siłowni wiąże się z kosztem dojazdu który jest większy niż sama cena karnetu. Oczywiście zostaje jeszcze kwestia braku czasu, bo nie mam z kim zostawić chłopców, muszę czekać aż mąż wróci a wtedy zostaje już niewiele czasu do kąpieli chłopców i jak gdziekolwiek jadę to z wywalonym językiem, wszystko w biegu. kadia nawet jak ta waga miała podczerwień to ta chwila wazenia w niczym nie szkodzi, nie martw się. |
|
|
|
|
#2138 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki, ale tu ruch teraz na wątku
...aż miło ![]() Lecę poczytać, a póki co Paulinko, zmień mi termin @ 23.08, cykl 45 ...chyba
|
|
#2139 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie znam żadnej osoby, która stosowała dietę prawidłowo i mimo tego miała jakieś tego typu problemy. O szkodliwości diety słyszę zazwyczaj od osób, które jej nie stosowały ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
równiez szkoda by mi było kasy Tam tylko test robiłam, żeby wiedzieć co i jak...a dalej już wszystko sama sobie organizowałam![]() Mnie też się tu podoba...mam nadzieję, że ruch będzie jeszcze więęększy Cytat:
Widziałam, ze robiłaś IUI, a teraz również masz jakieś wspomaganie?Jak dobrze, że to już piątek! Dzisiaj mój teściu ma urodzinki i chyba pojadę po pracy na kawkę do Ustki i przy okazji na spacerek nad morze Edytowane przez yolanda9 Czas edycji: 2012-08-24 o 07:43 |
|||||
|
|
|
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co u Ciebie? Jola a Tobie nie za dobrze z tym wypadem nad morze ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Wogóle to wątek staraczek zamienił się w wątek dietetyczny Mam nadzieję że staraczkom to nie przeszkadza, jak tak to odezwijcie się.paula a Ty też się teraz odchudzasz czy po prostu lubisz ruch? |
|
|
|
|
|
#2141 |
|
Zadomowienie
|
haha ano dobrze mam Ale dzisiaj pogoda no niech ten deszcz w końcu spadnie bo wykończyć się idzie... druga kawę popijam i pewnie dzisiaj na tym się nie skończy![]() Niech już będzie 15.... _____________________ No właśnie... za bardzo dietowo , to teraz musimy popisać trochę na właściwy temat U mnie 6dc i zbliżają się "te" dni
|
|
|
|
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pilam po 5 kaw dziennie i byłam senna, a teraz na diecie od trzech dni kawy nie pilam i czuje się świetnie, pelna energii
![]() Jola będzie u Was gorąco i nie mówię o pogodzie
|
|
|
|
|
#2143 |
|
Zadomowienie
|
Mam nadzieję
|
|
|
|
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
Diablica z Ciebie
![]() Owocnych staranek |
|
|
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak poszalejecie to lato do nas wróci
![]() Libra jak testy owu? |
|
|
|
|
#2147 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam z kawką
Uwaga! W związku z szybkim rozwojem naszego wątku, a co za tym idzie z dużą liczbą postów,proszę o pisanie do mnie na priv wiadomości dotyczącej zmiany danych, rotacji na liście oraz chęci zapisania się na nasz wątek Pozdrawiam Paulinaizabela. Niech jesienny dobry duszek zafasolkuje każdej brzuszek Na liście mamy 2 staraczki paulinaizabela (Paulina, 27 lat, Irlandia) staranka zawieszone KALWI23 (Magda, 28 lat, Cieszyn) staranka zawieszone LadyMK (Magda, 24lata, łódzkie)staranka zawieszone Ewakol (Ewa, 25 lat, Poznań) staranka zawieszone Libra22 (Monika, 27 lat, Bydgoszcz) cykl 6, last @ 12,08 yolanda9 (Jola, 31 lat, Pomorze) cykl 2, last @ 19,08 Cherubinka (Aga, 29 lat, Podlasie) cykl 45, last @ 23,08 Więc teraz serca mam dwa (II kreseczki) Mamy 3 zafasolkowane: Agasobo (Agnieszka, 29 lat, Łódź) gratulujemy! dwie kreseczki w 17 cyklu (t.p 16/18.11.2012r.) Kobra913 (Agnieszka) gratulujemy! dwie kreseczki w 20 cyklu (t.p 31.12.2012r.) Kadia83 (Anna, 28 lat, Anglia) gratulujemy! dwie kreseczki w 14 cyklu (t.p marzec 2013) Szczęśliwe mamusie i ich maleństwa, czyli nasze "wątkowe" spełnione marzenia !! Dra - Rafał - ur.14.09.2010r. Lisica1 - Małgorzata - ur.26.10.2010r. Kotek81 - Izabela - ur.21.11.2010r. Coralady - Liliana - ur.08.04.2011r. Bella7 - Lena i Liliana - ur.26.04.2011r. Nadiazloto1 - Amadeusz i Sergiusz - ur.14.06.2011r. Edzia - Camilla - ur.24.06.2011r. Malinka123108 - Lena - ur.13.07.2011r. Egwene6 - Gabriel i Emma ur.12.09.2011r. Magdulec - Gabriel - ur.27.09.2011r. Danika - Olga - ur.04.10.2011r. Tincia - Liliana - ur.04.11.2011r. Karolca - Ewelina - ur. 22.03.2012r. Rinco - Sebastian - ur. 20.05.2012r. Tacca - Piotr - ur. 17.06.2012r. Sas - Lena - ur.07.07.2012r. Irmusia81 - Leon - ur.11.07.2012r. Dziewczyny odzywajcie się i dajcie znać co u Was, trzeba uaktualnić listę !!! Cytat:
![]() Też nigdy nie lubiłam ćwiczyć haha...za to uwielbiam tańczyć, dlatego pokochałam zumbę W tym i przyszłym tygodniu nici z jakichkolwiek ćwiczeń, bo gości mamy...ale jutro i pojutrze wybywamy gdzieś w teren to się trochę pochodzi chociaż ![]() Cytat:
Cytat:
Hmm...chciałabym zrzucić parę kg...ale też polubiłam ruch Razem z mężem staramy się więcej ruszać i zdrowiej odżywiać (choć przekąsek nie brakuje Z 63kg byłabym happy ![]() Libra i Yolanda za staranka
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2012-08-24 o 19:14 |
|||
|
|
|
|
#2148 |
|
Wtajemniczenie
|
USTKA!!!!!!!!!!!!!!!!! To nasze kochane wyjątkowe magiczne miejsce
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
Przyznam, że KIEPSKO, dziś znowu wyszły dwie kreski jedna bledsza
A dodam, że dziś kończą mi się dni płodne. Dupa...nic mi nie wykazało może coś źle robiłam. Zrobię te 4 testy do końca, ale smutno mi, czy to oznacza że test nie wykrył LH? Że za mało mam tego hormonu?Dzięki ![]() A ja wróciłam z wypadu do klubu z dziewczynkami, oj potrzebowałam takiego resetu
|
|
|
#2150 |
|
Zadomowienie
|
Hejka!
mam chwile przerwy od gosci którzy do nas przyjechali a teraz pojechali odwiedzic babcie, wiec zagladam co tutaj słychac i mysle nad jakims szybkim ciachem do upieczenia i chyba bedzie piernik. paulinko naduś i yolanda Serdecznie dziekuje za życzonka! libra Gabrys raczej nie powinien robic scen bo przyzwyczajony jest do tego że go zostawiam u kogoś, mam taką nadzieje ze tak bedzie bardziej ja bede martwić się co tam u niego czy nic złego mu sie nie dzieje, ale pewnie tak samo by bylo i z opiekunką na którą nas nie stac. libra yolanda za staranka!!!!widze ze temat ochudzania poruszacie, ja tez sie odchudzam narazie jem ciemne pieczywo, ze slodyczy nie da sie całkiem zrezygnowac zato podjadanie w nocy tez sie skonczyło jak przestałam karmic piersią i w ciagu miesiaca 3kg mniej i jeszcze 3kg do wagi sprzed ciązy a chcialabym zżucić 8kg do wagi jaka była przed slubem :rolleyes :![]() ![]() a co z naszym klubem AA?zamkniety już?? |
|
|
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
libra może być zły stosunek lh do fsh ale równie dobrze może to być wina testów, jak dobrze kojarze to u mnie też wychodziła mało intensywna, ale warto sprawdzić te hormony.
magdulec ja też muszę wrócić do pracy i chłopcy od listopada muszą iść do żłobka i bardzo nad tym ubolewam, ale takie życie ![]() Ładnie schudlas ![]() Mi zeszło 3 kg w 3 dni bo byłam w fazie oczyszczania, teraz już waga będzie po malu spadała ale widzę po ciele że pozbyłam się nadmiaru wody i od razu lepiej się czuję ![]() Klub AA zamknięty bo alkohol tuczy ![]() My dzisiaj byliśmy u przyjaciół, chłopcy się wybiegali, wszyscy korzystalismy z ostatnich ciepłych dni. I pomyśleć że dopiero co lato się zaczynało a tu zanim się obejrzymy znów będzie zima
|
|
|
|
|
#2152 |
|
Zadomowienie
|
Paulinko, Nadia, nie piszę, bo właściwie u mnie nic się nie dzieje, stoję w miejscu
Yolanda, no już sporo tych cykli, niestety, ale są też dziewczyny z większymi przejściami. Choćby nasza Mezaga, Pacierpek , za które szczególnie mocno zaciskam kciuki. Ja przeszłam już staranka bez wspomagania, badanie hormonów, dowiedziałam się, że mam to nieszczęsne PCO, miałam laparoskopię, odpoczywałam jakiś rok od lekarzy, no i zaliczyłam jedno IUI, na które czekałam trochę, bo biorąc wspomagacze, nabawiłam się torbieli I tak zleciało 45 cykli To tak w skrócie moja historia staranek, ale muszę się pochwalić, że w przyszłym cyklu planujemy podejście do 2 IUI mnie torbiele. Muszę wspomagać się gonadotropinami, a to koszt rzędu chyba 800zł, o ile dobrze pamiętam. Tak, więc do 3 razy sztuka z IUI i chyba dalej nie ma sensu. Mam nadzieję, że będę mogła w końcu napisać szczęśliwe zakończenie tej historii Ależ nabazgrałam długaśnego posta ![]() P.s. A co do odchudzania, skoro już o nim mowa, to ja ważę około 57kg przy wzroście 163 i też moja figura pozostawia wiele do życzenia. Tylko ja to powinnam intensywnie poćwiczyć, bo jem nie za dużo ...no może powinnam jeść regularniej i więcej zdrowych rzeczy. Póki co motywacji brak do sportu, bo dużo pracuję i często padam po pracy nie mając już siły
laparo, PCO 52 cykl starań ... cud Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2012-08-26 o 00:00 Powód: dopisek, literówki ;) |
|
|
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
cherubinko jak macie plany to wcale nie stoicie w miejscu
Bardzo drogie te Twoje IUI. Trzy podejścia gdyby liczyć to 6tyś co daje połowę in vitro, szok.A probowalas znaleźć lekarza który pracuje w szpitalu i mógłby zrobić Wam IUI na fundusz? Wtedy zaplacilabys tylko za leki. Trzymam za Ciebie kciuki, oby ta próba była skuteczna. |
|
|
|
|
#2154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję za kciuki
laparo, PCO 52 cykl starań ... cud Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2012-08-26 o 19:42 |
|
|
|
|
|
#2155 | |||
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() Dla mnie też Uwielbiam Ustkę Cytat:
![]() Cytat:
wróciłam po 3 ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Witam w ten deszczowy i pochmurny poniedziałek ![]() Znów jestem ledwo żywa, bo synek obudzil się o 3 i darł się do 4.30. Przestal dopiero kiedy pozwoliliśmy mu przyjśc do naszego wyra, co oznaczało dla mnie koniec spania. no tak się rozpychał i kopal, ze nie było juz jak spać.... ![]() Miłego dnia! Oby te 8 h pracy minęło szybciutko... podpisałam liste i mam ochotę już wracać do domku Edytowane przez yolanda9 Czas edycji: 2012-08-27 o 07:17 |
|||
|
|
|
|
#2157 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczynki
Ja za Was też mocno trzymam kciuki, abyśmy wszystkie doczekaly się spełnienia naszego największego marzenia Odprawiam modły za owocne staranka ![]() Libra, oby @ nie przylazła
laparo, PCO 52 cykl starań ... cud Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2012-08-27 o 23:52 |
|
|
|
|
#2158 |
|
Zadomowienie
|
Hej! Jest tu jeszcze ktoś kto "walczy o swoje marzenia"???
Jakoś pusto tu ostatnio... U mnie nie za ciekawie...byłam profilaktycznie na "przeglądzie" podwozia... nic mi nie bylo, żadnych bóli a ni nic... Niestety okazało się, że mam torbiel endometrialną No i mam dwa wyjścia: usunąć to operacyjnie albo szybko w ciąże zajść - bardzo chętnie, tylko jakoś na razie nie wyszło... No nic to...będziemy próbować, a jak się nie uda to za 3 miesiące powtórka badania i sprawdzenie czy to szajstwo rośnie i ewentualnie co dalej... Także dziewczyny badajcie się!!!!
|
|
|
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem ja
![]() Od dwóch dni nie mogłam wejść na wizaz. Jola co za cholerstwo Ci się przypaletalo, oby szybko się udało ![]() Chociaż powiem szczerze że ja bym skonsultowala to, pod kątem tego czy ta torbiel na pewno nie zaszkodzi ciąży jak już zajdziesz, bo jednak to jest w endometrium a tam zagniezdza się zarodek, no i czy torbiel nie będzie przeszkadzać w zagniezdzeniu. |
|
|
|
|
#2160 |
|
Zadomowienie
|
U mnie ta torbiel jest w jajniku
, w którym zresztą w tym cyklu mam dominujące jajeczko Niby ciąża to najlepsza kuracja w tym momencie... Ogólnie rzecz biorąc z ta przypadłością trudniej jest zajść w ciąże... Bo ja operacji nie chcę a dzidziusia jak najbardziej![]() Niech mnie ktoś zresetuje, żeby o tym nie myśleć już...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:03.

Na polskie oficjalnej stronie diety Dukana można zrobić test ile trzeba zrzuciś, ile poszczególne fazy powinny trwać oraz kiedy powinno się osiągnąć cel. 

?
Teściowa z siostrzenicą męża przyleciały. 
W tamtym tygodniu byłam 3 razy a w tym niestety wcale...zależy od godzin pracy małża
Teraz nie ma najlepszej prognozy, ale mam nadzieję, że nie będzie aż tak źle, bo chcemy trochę pojeździć z gośćmi

no niech ten deszcz w końcu spadnie bo wykończyć się idzie... druga kawę popijam i pewnie dzisiaj na tym się nie skończy