|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | ||
|
Gang Iren
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
Hej!
Chyba jeszcze cos nie tak jest z wizazem.Mega wolno mi chodzi. Ale mialam ciezka nocke,Eryk budzil sie z placzem.Najpierw plakal tak strasznie jakby cos go bolalo,wrzask byl niesamowity.To pierwszy raz w jego zyciu,bo moj synus nie placze.Ogolnie malo placze,a tak to nigdy nie bylo.Tak sie zdenerwowalam,ze sama sie poryczalam.W nocy budzil sie kilkanascie razy i poplakiwal,dawalam mu smoczka i sie uspokajal (bo od jakiegos czasu lubi smoczka czasem do zasypiania).Jestem mega niewyspana,bo w sumie niewiele co spalam. Cytat:
![]() Bo karmienia tak szybko nie zakoncze. Fajne te lampiony,chyba u nas tez gdzies to widzialam. Reszta zdjec super,jaki fajny z Filipka wedkarz i to zdjecie co razem jada autem super ![]() Cytat:
|
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja tak na szybko ![]() gosiu mysle, ze jak wprowadzicie stałe pokarmy to kupki beda inne. Wspolczuje nocy mama d cudowna ta Twoja Zosia
|
#3453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
8 - mleczko 12 obiadek 13 mleczko i spanie 30 minut 15 mleczko 17 deserek i mleczko + 30 minut snu 19.30 kąpiel, potem mleczko z obu piersi i spanie (czasem "zabawa" trwa do 22-23) 2-3 karmienie, 5-6 karmienie Kleik na noc nie rozwiązał problemu nocnego karmienia, ale będę próbowała, bo zjadła go około 100 ml zamiast pełnej porcji. Od dziś zaczyna się nauka ![]() Cytat:
Po wczorajszym wieczorze i czopku mała spała całkiem ładnie, karmienia nocne co 3-4 godziny więc nie tak tragicznie. Obudziła się o 10.30 i bawi się nóżkami ![]() Mama d, Zosieńka jest śliczna
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-08-30 o 10:48 |
||
|
|
|
#3454 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
Dziekuje Kobietki za dobre słowa dla Robcia Dzis rano bylismy u swojej lekarki, ktora nas na badanie skierowala. Dostalismy jeszcze skierowanie do hematologa na konsultacje. Swoją drogą Pani dr nas uprzedziła, że leczenie będzie długotrwale i mamy się nastawic na 6mc do takiego całkowitego uzupelnienia brakow jakie teraz ma. Swoją droga lekarka byla zdziwiona, ze zaden z lekarzy jaki do tej pory Go oglądał(np.kontrolnie przy okazji szczepien) nie zlecil morfologi. Dzieci z niska waga urodzeniowa i wczesniaki sa szczegolnie narazone na anemie,wlasnie w okolicach 6mc, kiedy normalnie dzieciom "koncza sie zapasy". Nic to wazne, ze teraz trzymamy reke na pulsie i wyprowadzimy na prostą. Rob dalej niechetnie je...choc wnocy na spiocha jadl dzis dobre 30min(co Mu sie w ciagu dnia nie zdarza), wiec tyle dobrze. Za to teraz musialam się nacudowac aby wypil 50ml. Moze jak wstanie rozespany to przemyce cos . Swoją drogą nie wiem czy to jakis cud czy cus..ale juz drugi dzien zasypia sam w lozeczku...normalnie jestem w ciezkim szoku. Zero placzu, walki, poprostu zasypia. Dziwnie sie az czuje piszac to hehefajowskie zdjecie na hustawce mama d, widac, ze cora zadowolona! aa zapomnialam napisac wczoraj Tynka zgrabna z Ciebie kobietka Emigra widze,ze Ty tez "cudujesz" coby Julci cos przemycic. Kurka nie sadzilam, ze kiedys bede dziecko do jedzenia namawiac, a teraz czlowiek sie glowi co tu zrobic aby cos zjadl. Z tego co pamietam to Julcia od dluzszego czasu male ilosci zjada ,prawda? Bo u nas to w sumie od tyg jest taki wiekszy bunt..wczensiej oczywiscie super nie bylo,ale choc sloiki jadl;/. sorry za pytanie jak juz gdzies byl ten temat poruszany. Chce kupic butelke w ktorej podam Robowi kaszke bardziej plynna, mozecie cos polecic? tak zeby w miare leciało, ale od razu Mu uszami nie wychodzilo. Kombinuje, ze moze butelke"lyknie" skoro mamla smoczek w zwiazku z ząbkami. Potrzeba matką wynalazku;] ![]() No nic musze ogarnac mieszkanie i cos zjesc,bo za chwile pewnie dziec wstanie i skonczy sie slodkie nic nie robienie.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka moja mama będzie uczyła Ewelinkę jeść kaszkę z butelki. Zobaczymy
Butelka może być zwykła tylko smoczek z dużą dziurą. Jeśli chcesz TT, to mają smoczki do kaszek oznaczony krzyżykiem "x" (o zmiennym przepływie) oraz taki z wielką dziurą opisany jako do kaszki.
|
#3456 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
Mala jaka laska z ciebie
|
|
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się póki co tylko witam i zmykam nakarmić.Ja niewiem co w moje dziecko ostatnimi czasy wstąpiło,bo bywa czasami nieznośny. :/ Teraz leży i ja ja ja ja
|
|
|
|
#3459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My mamy butelki aventu i smoczek trojprzeplywowy wlasnie do kaszek. Aguska, oby skok szybko sie zakonczyl i wrocil Twoj aniolek ![]() Gosiu, Viki tez z tych nieplaczacych, jesli juz to marudziata jest. Wiec wierze ze sie zdenerwowalas jak Eryk sie tak rozplakal Pisalyscie a tabletkach anty, ja mam takie samo podejscie jak wiele z Was, uwazam ze za kilka-kilkanascie lat moze wyjsc na jaw jakie to naprawde ma skutki dla naszych organizmow. Brac kilka m-cy mysle ze jest jeszcze ok, ale kilkanascie lat lub kilkadziesiat napewno nie pozostanie bez wplywu. Nie wiem jak to jest z wasekotomia u nas w Pl, ale moj tz przymierza sie do tego w szwecji gdzie jest to dozwolone i powszechnie praktykowane! uwazam ze jesli na 100% nie chce sie wiecej dzieci to jest to najwieksze rozwiazanie. Ostatnio Adas mi powiedzial ze jak zobaczy spadajaca gwiazde to zazyczy sobie rodzenstwo - BLIZNIAKI, wiec do czasu zabiegu tz-a z sexu nici ![]() Gumkom nie ufam bo juz raz zawiodly Asika, pisalas o nowym uczuleniu Zuzi (czy to byl ktos inny?) Marchewka tak jak wszystko inne moze uczulac, dlaczego nie? Pisalas z uzywacie bebilon pepti, a jak podajesz kaszke to robisz na bebillonie czy kupujesz mleczna? Co do jedzonka to my przerobilysmy marchewke i teraz wprowadzam marchewke z ziemniaczkiem.Podaje rowniez kleik ryzowy w butelce, kupilam kaszke owocowa wczesniej ,ale jak przeczytalam ,ze w skladzie ma cukier to odstawilam bo uwazam, ze bez sensu pakowac takiego maluszka cukrem! Za jakis czas bede podawac kleik lyzeczka i najwyzej dodam jakies owocki ze sloiczka zeby uniknac cukru Co do zabkow to u nas rowniez brak, a Adas mial pierwszego jak mial 4 m-ce i tydzien, wiec myslalam ze tez beziemy mialy szybko a tu cisza w tym temacie, co prawda zapamietale gryzie wszystko i slini sie, ale dziaselka nie sa rozpulchnione. Urodzinki Adasia sie udaly - Natka - dziekuje za pamiec, zawsze to milo jak ktos pamieta Akwarium zrobilo furore Pozatym dostal trampoline, ktora zajela nam pol ogrodu, ale co tam, mi tylko stoli i krzeselko potrzebne w ogrodku Pozatym to stuknelo nam przedwczoraj 4 m-ce, Viki nadal grzeczna, ale bardzo towarzyska, uwielbia jak sie do niej mowi, smieje i wyglupia, jest pogodnym dzieckiem! Nadal zawziecie cwiczy przewroty. Gratukuje wszystkim skonczonych miesiecy i tygodni, czas pedzi a nasze kruszynki coraz wieksze, ale tak byc musi. Zaraz postaram sie dodac jakies zdjecia i popodziwiam wasze skarby na mialu bo daaaawno mnie tam nie bylo!
|
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gosia to moze macie skok bo u nas podczas skoku 19 tygodnia Julcia budzila sie z wielkim krzykiem w nocy po kilka razy i ciezko bylo ja uspokoic. Musze przyznac ze Julia juz moze ogladac TV... tzn ostatnio wlaczam w ciagu dni i zdarzy sie ze mala chwile popatrzy, ale nie na bajki itp nic jej specjalnie nie wlaczam, po prostu nie panikuje juz jak spojrzy w TV, bo nie ma skutkow nocnych ![]() mozliwe ze tamta reakcja nalozyla sie ze skokiem i stad ten caly cyrk..
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A widze ze zainteresowana jest na maxa Obejrzalam zdjecia, takie piekne maluszki mamy ze hej normalnie, nie jestem w stanie wszystkich skomentowac niestety, ale naprawde mamy przecudne dzieciaczki i widzialam, ze niektore juz siedza, no tylko podziwiac normalnie!
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-08-30 o 12:19 |
|
|
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
Ok,nadrobie w miare możliwości
![]() emi,lepiej się na forum nie przyznawaj,że Jula może już ogladac tv,bo inne mądre mamy Cię za to zjedzą. Oczywiście żartuje
|
|
|
|
#3463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja tam uwazam ze mozna cos komus napisac wychodzac z zalozenia ze np ktos tam czegos nie doczytal czy cos, ze nie wiem, np ze dzieci miodu nie powinny jesc czy cos w tym stylu, a pozniej co kto zrobi to juz wplywu na to i tak nikt nie ma ![]() I zeby nie bylo ze ja taka madra to uwazam, ze w niektorych tematach jestem ciemna jak noc
|
|
#3464 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To fajnie,że za free masz okulary i że paszport przyszedł ![]() Rosołu wczorajszego zazdraszczam ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
z forum ogólnie ![]() Ja się też nie obraże ( chyba ) jak ktoś mi zwróci uwage ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3465 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sztuka jest napisac cos komus taktownie i samemu potrafic przyznac ze sie nie wiedzialo, w koncu nie ma takiego co wszystko wie chyba
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piąteczka ad pogody ![]() Ja również współczuje dziecku mravki anemii. |
|
|
|
|
#3467 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hej,
Dzięki za odpowiedzi odnośnie podawania kaszki przed/po kąpieli. Ja raz podałam po kąpieli ale Piotruś nadawał się znowu do mycia, więc daję przed ![]() A wczoraj miał jakiś dziwny dzień. Nie chciał za bardzo jeść. Na obiadek podałam mu zupkę jarzynową hippa i mu nie podeszła...może przez ten kalafior w składzie z deserkiem też był problem...ale zjadł pół słoiczka gruszki, ale co mnie zdziwiło najbardziej to to, że kaszki nie chciał totalnie zjeść, a poprzednio to wydawało mi się że ze wszystkiego co mu do tej pory podawałam ta kaszka smakowała mu najbardziej! no ale i tak ładnie spał w nocy więc widocznie nie potrzebował. Zasnął o 20.30 potem karmienie o 2 i 6 i pospaliśmy do 9 ![]() A jak o 6 się obudził to się dobrze bawił w łóżeczku, gadał pukał w karuzelkę i jak wstałam i nachyliłam się nad łóżeczko to aż się mnie wystraszył biedny! ![]() Cytat:
Cytat:
narazie nie mogę jeść sera, ale jak skończę przygode z karmieniem z chęcią skosztuję ![]() zupkę po pierwszej dremce koło 12-13 deserek koło 17 Cytat:
Cytat:
|
|
#3468 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
a tak właśnie też bywa ,że budzi się jak tatuś po 5 ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak tak, dobrze prawisz ![]() trochę się można posprzeczać , ale i tak i tak dzieci każdy ma własne , więc skutki tego czy owege będzie sam ponosił , można jakoś coś podpowiedzieć itd. ale jakoś tak z głową a nie że się wyjeżdża z patologią np. za to siebie się stawia na wzór cnótGosia może Erykowi się ząb wyrzyna ? no nie wiem, oby minęło, trzymaj się , ogólnie naprawiono mi net , bo mulił raz na dobę, pan z kablówki miał focha , bo sie okazało ,że kabelek za luźny, a skąd ja mam to wiedzieć ? przecież w skrzynce nie siedzę, a to kiedys robili mi tu faceci w domu , ech no dziadyga, ale naprawił i dziękuję i nara i mogę nadrabiać Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-08-30 o 13:06 |
|
|
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
Asika ja tez slyszalam ze marchew uczula ponoc, ja juz nic nie podaje ani kaszki ani marchewki nic
i chyba przejde po chrzcinach na mm bo sama juz nie wiele co jem
|
|
|
|
#3471 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, podajcie proszę namiary na maila, chetnie pooogladam Wasze dzieciaczki
|
|
|
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
Położyłam dziecko spać i chyba zasnął,bo cisza.Ufff
![]() Moge sobie zrobić coś wkońcu do jedzenia i picia,bo śniadania jeszcze nie jadłam
|
|
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie glowa strasznie boli dzis
|
|
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam sobie coś do zjedzenia i poszłam zobaczyć jak mały śpi i zastałam uroczy widok spiącego małego wtulonego w konika tzn on go objął ręką.
|
|
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dostęp jest po spełnieniu warunków ze strony pierwszej i pieczę nad tym trzyma Karolca, trzeba chyba mieć 100 postów i być 3 miechy na wizażu ...więc jeszcze chwilka ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- :d |
|
|
|
|
#3476 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To pędzę na stronę 1. ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- będąc na str 1 zauważyłam, ze ja i Kukmkura urodziłyśmy jednego dnia
|
|
|
|
|
#3477 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiadomo juz co dostanie na kolejne urodziny- Blizniaki . Calkiem fajowy prezent, ale dlugo trzeba nosic. Oj desia...nie mow,ze bys nie chciala![]() dziekowac ..wlasnie do tej z aventu sie przymierzam, juz dzwonilam do Smyka z pytaniem, czy maja...bo sie okazuje,ze kupienie takiej butli to wcale nie takie hop siup! ale dzis T po pracy pojedzie i jutro rano testowo damy. Ciekawe czy bedzie wcinal. Cytat:
Fajnie,ze TV juz jest na TAK. Czasem tak jest, ze kilka rzeczy naraz wskoczy i ciezko nawet stwierdzic po czym bylo "ała" Cytat:
![]() oo ksiaze sie obudzil to tyle mojego pisania... _____________________ Dziekuje za slowa otuchy wierze,ze bedzie wszystko dobrze i szybko problem zniknie. Grunt to cierpliwosc!
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||
|
|
|
#3478 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
U nas się chyba skok skończył, bo Hania zaczęła jakoś tak więcej spać... może nie dłużej, ale więcej i spokojnie zasypia... czasem przy piersi, czasem na spacerze, czasem sama w łóżeczku. Ciężko mi przewidzieć ostatnio Jej drzemki bo zaczęła spać o porach, w których do tej pory nie było o tym mowy. Dziś podałam pierwszą malutką dawkę mm - w związku z tymi moimi całotygodniowymi zajęciami na uczelni we wrześniu. Hania wypiła ze smakiem o oczywiście poprawiła moim mleczkiem i przy piersi zasnęła. Mam pytanie, czy za każdym razem wyparzacie butelkę przy podawaniu mm? A tak w ogóle, to ostatnio wychodzimy na dłuuuuuugie spacerki i Hanka jest zachwycona... podziwia każde drzewo i przemawia do listków... No i zaczęłyśmy używać pieluszek wielorazowych i jak narazie jest OK. Nie ma odparzeń i nic nie przecieka... dziś robimy próbę nocną... |
|
|
|
#3479 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie no, blizniakow to napewno bym nie chciala ![]() Mam juz jedno "nadprogramowe" dziecko, i tym samym koncze moja przygode z rozmnazaniem Jednak jakby nie bylo to od kiedy weszlam w dorosle zycie - znaczy spotkalam TZ-a t mamy w domu dzieci, pomimo ze Fredrik mial 11 lat, to zawsze juz dziecko w domu bylo i nigdy sila rzeczy nie bylismy tylko MY ale zawsze najpierw trzeba bylo myslec o Nim, bo tak to juz jest! Na wakacjach sami bylismy raz ,jak Fredrik pojechal na wakacje z kolega i jego rodzicami, wiec wiesz, ja juz swoje przezylam!
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-08-30 o 14:45 |
|
|
|
|
#3480 |
|
Zakorzenienie
|
CZeść laski
![]() Kurcze ale się wczoraj zawiesił ten wizaż ...taki fajny post mi się napisał i dupa! dziś rano też nie mogłam się zalogować Fajnie , że juz jest oki![]() WRACAJĄC DO MOJEGO POSTU: Mravka Przykro mi że Rob ma ta anemię trzymam aby szybko wszystko wróciło do normy![]() Cytrynka ta yhy ![]() Karolcia Pisałaś wczoraj o snach...ja tez w moich podróżowałam ale po Polsce i byłam na najpiękniejszym jeziorem jakie mogło mi się przyśnić szkoda, że to sen byłKupiłam dziś Tymkowi kurtę moro na jesień/zimę fajowa !oj krzyczy Tymuś...... Aguska biedna jestes z tym skokiem Szymonka... u Nas chyba dopiero się zaczyna ten skok...bo MaLy ostatnio marudny...i nie wiem czy to skok czy zabki?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.

ale oczywiscie sie pochamowałam
a tak właśnie też bywa ,że budzi się jak tatuś po 5 

i chyba przejde po chrzcinach na mm