Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13) - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-30, 10:09   #3451
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)

Hej!
Chyba jeszcze cos nie tak jest z wizazem.Mega wolno mi chodzi.
Ale mialam ciezka nocke,Eryk budzil sie z placzem.Najpierw plakal tak strasznie jakby cos go bolalo,wrzask byl niesamowity.To pierwszy raz w jego zyciu,bo moj synus nie placze.Ogolnie malo placze,a tak to nigdy nie bylo.Tak sie zdenerwowalam,ze sama sie poryczalam.W nocy budzil sie kilkanascie razy i poplakiwal,dawalam mu smoczka i sie uspokajal (bo od jakiegos czasu lubi smoczka czasem do zasypiania).Jestem mega niewyspana,bo w sumie niewiele co spalam.

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

Kurcze przechlapane z tymi kupkami i to pewnie tak bedzie dopoki bedziesz karmic cycem prawda?
U nas te kupki sie zmienily po wprowadzenie mm.
Co do lampionow dalam zdjecie na mailu.
No on od zawsze ma tendencje do rzadkich kup.Najgorszy stres mam jak gdzies idziemy,ze mi sie przekupa.Moze jak bedzie jadl wiecej stalych pokarmow,to troche inne beda te kupki
Bo karmienia tak szybko nie zakoncze.
Fajne te lampiony,chyba u nas tez gdzies to widzialam.
Reszta zdjec super,jaki fajny z Filipka wedkarz i to zdjecie co razem jada autem super

Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość
Sliczna Zosia,fajnie wyglada!
Stary 2012-08-30, 10:37   #3452
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej

Ja tak na szybko

gosiu mysle, ze jak wprowadzicie stałe pokarmy to kupki beda inne.
Wspolczuje nocy

mama d cudowna ta Twoja Zosia
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 10:46   #3453
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
my idziemy trybem:
rano mleko solo
II śanidania mleko z kleikiem
kaszka (często pomijamy ten posiłek)
obiadek
deser
mleko solo
mleko z klejem (kolacja)

wiem, ze jemy często w porównaniu z innymi dziećmi ale nie potrafimy inaczej. Choćbym nie wiem jak ją zajmowała to i tak się upomni o swoje
Hmm... Ja karmię piersią więc u mnie wygląda to nieco inaczej ale mniej więcej tak
8 - mleczko
12 obiadek
13 mleczko i spanie 30 minut
15 mleczko
17 deserek i mleczko + 30 minut snu
19.30 kąpiel, potem mleczko z obu piersi i spanie (czasem "zabawa" trwa do 22-23)
2-3 karmienie,
5-6 karmienie

Kleik na noc nie rozwiązał problemu nocnego karmienia, ale będę próbowała, bo zjadła go około 100 ml zamiast pełnej porcji. Od dziś zaczyna się nauka

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Ja przestalam Julci podawac kleik ... czy je mleko z nim czy bez niego i tak spi tyle samo
U mnie póki co też. Z tym, że nocki mamy długie bo Ewelinka najwcześniej budzi się o 9, obojętnie czy zasnie na noc o 20 czy 23.

Po wczorajszym wieczorze i czopku mała spała całkiem ładnie, karmienia nocne co 3-4 godziny więc nie tak tragicznie. Obudziła się o 10.30 i bawi się nóżkami

Mama d, Zosieńka jest śliczna

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Edytowane przez karolca
Czas edycji: 2012-08-30 o 10:48
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 10:58   #3454
Mravka
Zadomowienie

Hejka
Dziekuje Kobietki za dobre słowa dla Robcia
Dzis rano bylismy u swojej lekarki, ktora nas na badanie skierowala. Dostalismy jeszcze skierowanie do hematologa na konsultacje. Swoją drogą Pani dr nas uprzedziła, że leczenie będzie długotrwale i mamy się nastawic na 6mc do takiego całkowitego uzupelnienia brakow jakie teraz ma. Swoją droga lekarka byla zdziwiona, ze zaden z lekarzy jaki do tej pory Go oglądał(np.kontrolnie przy okazji szczepien) nie zlecil morfologi. Dzieci z niska waga urodzeniowa i wczesniaki sa szczegolnie narazone na anemie,wlasnie w okolicach 6mc, kiedy normalnie dzieciom "koncza sie zapasy".
Nic to wazne, ze teraz trzymamy reke na pulsie i wyprowadzimy na prostą. Rob dalej niechetnie je...choc wnocy na spiocha jadl dzis dobre 30min(co Mu sie w ciagu dnia nie zdarza), wiec tyle dobrze. Za to teraz musialam się nacudowac aby wypil 50ml. Moze jak wstanie rozespany to przemyce cos .
Swoją drogą nie wiem czy to jakis cud czy cus..ale juz drugi dzien zasypia sam w lozeczku...normalnie jestem w ciezkim szoku. Zero placzu, walki, poprostu zasypia. Dziwnie sie az czuje piszac to hehe

fajowskie zdjecie na hustawce mama d, widac, ze cora zadowolona!
aa zapomnialam napisac wczoraj Tynka zgrabna z Ciebie kobietka
Emigra widze,ze Ty tez "cudujesz" coby Julci cos przemycic. Kurka nie sadzilam, ze kiedys bede dziecko do jedzenia namawiac, a teraz czlowiek sie glowi co tu zrobic aby cos zjadl. Z tego co pamietam to Julcia od dluzszego czasu male ilosci zjada ,prawda? Bo u nas to w sumie od tyg jest taki wiekszy bunt..wczensiej oczywiscie super nie bylo,ale choc sloiki jadl;/.

sorry za pytanie jak juz gdzies byl ten temat poruszany. Chce kupic butelke w ktorej podam Robowi kaszke bardziej plynna, mozecie cos polecic? tak zeby w miare leciało, ale od razu Mu uszami nie wychodzilo. Kombinuje, ze moze butelke"lyknie" skoro mamla smoczek w zwiazku z ząbkami. Potrzeba matką wynalazku;]

No nic musze ogarnac mieszkanie i cos zjesc,bo za chwile pewnie dziec wstanie i skonczy sie slodkie nic nie robienie.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 11:06   #3455
karolca
Zakorzenienie

Mravka moja mama będzie uczyła Ewelinkę jeść kaszkę z butelki. Zobaczymy Butelka może być zwykła tylko smoczek z dużą dziurą. Jeśli chcesz TT, to mają smoczki do kaszek oznaczony krzyżykiem "x" (o zmiennym przepływie) oraz taki z wielką dziurą opisany jako do kaszki.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 11:14   #3456
88natka
Zadomowienie

Cytat:
karinio slodki zestaw

my mamy taka czape z uszami a ta szara kupilam ostatnio w h&m
Super Julcia wygląda
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Eryk ma tez stan podgoraczkowy.W nocy mial 37.8,a teraz 37.3
Ale czuje sie dobrze,jest wesolutki.

Ale u nas dzis pogoda,ze spaceru nici
Ciemno caly dzien jakby pozny wieczor byl,leje deszcz i jest 16 stopni.A taka mialam nadzieje,ze w te ostatnie wakacyjne dni uda nam sie gdzies pojechac,zrobic sobie wycieczke,a tu d.upa.

Kurcze wspolczuje wam tej anemii,mam nadzieje,ze wyniki szybko sie poprawia!No i zycze Robciowi duzo zdrowka
U nas też cały dzień ciemno było
Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Hania konczy dzis 24tyg

Cytat:
śliczna Zosieńka
Cytat:
Hej!
Ale mialam ciezka nocke,Eryk budzil sie z placzem.Najpierw plakal tak strasznie jakby cos go bolalo,wrzask byl niesamowity.To pierwszy raz w jego zyciu,bo moj synus nie placze.Ogolnie malo placze,a tak to nigdy nie bylo.Tak sie zdenerwowalam,ze sama sie poryczalam.W nocy budzil sie kilkanascie razy i poplakiwal,dawalam mu smoczka i sie uspokajal (bo od jakiegos czasu lubi smoczka czasem do zasypiania).Jestem mega niewyspana,bo w sumie niewiele co spalam.

No on od zawsze ma tendencje do rzadkich kup.Najgorszy stres mam jak gdzies idziemy,ze mi sie przekupa.Moze jak bedzie jadl wiecej stalych pokarmow,to troche inne beda te kupki
Reszta zdjec super,jaki fajny z Filipka wedkarz i to zdjecie co razem jada autem super

U naas się tak zdarzyło parę razy właśnie w tym skoku, no i u nas ten skok jest najgorszy. Płacz albo pisk w nocy niesamowity. Biedulka moja.

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 11:46   #3457
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Mala jaka laska z ciebie
Stary 2012-08-30, 11:51   #3458
Karinio
Zakorzenienie

Ja się póki co tylko witam i zmykam nakarmić.Ja niewiem co w moje dziecko ostatnimi czasy wstąpiło,bo bywa czasami nieznośny. :/ Teraz leży i ja ja ja ja
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 11:58   #3459
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Hejka
Dzis rano bylismy u swojej lekarki, ktora nas na badanie skierowala. Dostalismy jeszcze skierowanie do hematologa na konsultacje. Swoją drogą Pani dr nas uprzedziła, że leczenie będzie długotrwale i mamy się nastawic na 6mc do takiego całkowitego uzupelnienia brakow jakie teraz ma. Swoją droga lekarka byla zdziwiona, ze zaden z lekarzy jaki do tej pory Go oglądał(np.kontrolnie przy okazji szczepien) nie zlecil morfologi. Dzieci z niska waga urodzeniowa i wczesniaki sa szczegolnie narazone na anemie,wlasnie w okolicach 6mc, kiedy normalnie dzieciom "koncza sie zapasy".
Nic to wazne, ze teraz trzymamy reke na pulsie i wyprowadzimy na prostą. Rob dalej niechetnie je...choc wnocy na spiocha jadl dzis dobre 30min(co Mu sie w ciagu dnia nie zdarza), wiec tyle dobrze. Za to teraz musialam się nacudowac aby wypil 50ml. Moze jak wstanie rozespany to przemyce cos .
Swoją drogą nie wiem czy to jakis cud czy cus..ale juz drugi dzien zasypia sam w lozeczku...normalnie jestem w ciezkim szoku. Zero placzu, walki, poprostu zasypia. Dziwnie sie az czuje piszac to hehe

Emigra widze,ze Ty tez "cudujesz" coby Julci cos przemycic. Kurka nie sadzilam, ze kiedys bede dziecko do jedzenia namawiac, a teraz czlowiek sie glowi co tu zrobic aby cos zjadl. Z tego co pamietam to Julcia od dluzszego czasu male ilosci zjada ,prawda? Bo u nas to w sumie od tyg jest taki wiekszy bunt..wczensiej oczywiscie super nie bylo,ale choc sloiki jadl;/.

sorry za pytanie jak juz gdzies byl ten temat poruszany. Chce kupic butelke w ktorej podam Robowi kaszke bardziej plynna, mozecie cos polecic? tak zeby w miare leciało, ale od razu Mu uszami nie wychodzilo. Kombinuje, ze moze butelke"lyknie" skoro mamla smoczek w zwiazku z ząbkami. Potrzeba matką wynalazku;]

No nic musze ogarnac mieszkanie i cos zjesc,bo za chwile pewnie dziec wstanie i skonczy sie slodkie nic nie robienie.
Mravka, serdecznie wpolczuje Robsonowi anemii, ale najwazniejsze ze juz wiecie i leki wlaczone, bedzie dobrze!
My mamy butelki aventu i smoczek trojprzeplywowy wlasnie do kaszek.

Aguska, oby skok szybko sie zakonczyl i wrocil Twoj aniolek

Gosiu, Viki tez z tych nieplaczacych, jesli juz to marudziata jest. Wiec wierze ze sie zdenerwowalas jak Eryk sie tak rozplakal

Pisalyscie a tabletkach anty, ja mam takie samo podejscie jak wiele z Was, uwazam ze za kilka-kilkanascie lat moze wyjsc na jaw jakie to naprawde ma skutki dla naszych organizmow. Brac kilka m-cy mysle ze jest jeszcze ok, ale kilkanascie lat lub kilkadziesiat napewno nie pozostanie bez wplywu.
Nie wiem jak to jest z wasekotomia u nas w Pl, ale moj tz przymierza sie do tego w szwecji gdzie jest to dozwolone i powszechnie praktykowane!
uwazam ze jesli na 100% nie chce sie wiecej dzieci to jest to najwieksze rozwiazanie.
Ostatnio Adas mi powiedzial ze jak zobaczy spadajaca gwiazde to zazyczy sobie rodzenstwo - BLIZNIAKI, wiec do czasu zabiegu tz-a z sexu nici
Gumkom nie ufam bo juz raz zawiodly nie zebym narzekala bo efekt (Viki) jest cudny i nie wyobrazam sobie swiata bez Niej
Asika, pisalas o nowym uczuleniu Zuzi (czy to byl ktos inny?)
Marchewka tak jak wszystko inne moze uczulac, dlaczego nie?
Pisalas z uzywacie bebilon pepti, a jak podajesz kaszke to robisz na bebillonie czy kupujesz mleczna?

Co do jedzonka to my przerobilysmy marchewke i teraz wprowadzam marchewke z ziemniaczkiem.Podaje rowniez kleik ryzowy w butelce, kupilam kaszke owocowa wczesniej ,ale jak przeczytalam ,ze w skladzie ma cukier to odstawilam bo uwazam, ze bez sensu pakowac takiego maluszka cukrem!
Za jakis czas bede podawac kleik lyzeczka i najwyzej dodam jakies owocki ze sloiczka zeby uniknac cukru

Co do zabkow to u nas rowniez brak, a Adas mial pierwszego jak mial 4 m-ce i tydzien, wiec myslalam ze tez beziemy mialy szybko a tu cisza w tym temacie, co prawda zapamietale gryzie wszystko i slini sie, ale dziaselka nie sa rozpulchnione.

Urodzinki Adasia sie udaly - Natka - dziekuje za pamiec, zawsze to milo jak ktos pamieta
Akwarium zrobilo furore
Pozatym dostal trampoline, ktora zajela nam pol ogrodu, ale co tam, mi tylko stoli i krzeselko potrzebne w ogrodku

Pozatym to stuknelo nam przedwczoraj 4 m-ce, Viki nadal grzeczna, ale bardzo towarzyska, uwielbia jak sie do niej mowi, smieje i wyglupia, jest pogodnym dzieckiem!
Nadal zawziecie cwiczy przewroty.

Gratukuje wszystkim skonczonych miesiecy i tygodni, czas pedzi a nasze kruszynki coraz wieksze, ale tak byc musi.

Zaraz postaram sie dodac jakies zdjecia i popodziwiam wasze skarby na mialu bo daaaawno mnie tam nie bylo!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 12:04   #3460
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka

Julia jakos jak 2 m-ce skonczyla to zaczela niechetnie jesc... do tej pory je malo, zdarza sie ze wsunie niezla porcje mleka ale obiadu np nadal zje gora pol sloiczka... deserku tak samo, owocow nie chce wcale...

Gosia to moze macie skok bo u nas podczas skoku 19 tygodnia Julcia budzila sie z wielkim krzykiem w nocy po kilka razy i ciezko bylo ja uspokoic.

Musze przyznac ze Julia juz moze ogladac TV... tzn ostatnio wlaczam w ciagu dni i zdarzy sie ze mala chwile popatrzy, ale nie na bajki itp nic jej specjalnie nie wlaczam, po prostu nie panikuje juz jak spojrzy w TV, bo nie ma skutkow nocnych
mozliwe ze tamta reakcja nalozyla sie ze skokiem i stad ten caly cyrk..
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 12:17   #3461
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Julia jakos jak 2 m-ce skonczyla to zaczela niechetnie jesc... do tej pory je malo, zdarza sie ze wsunie niezla porcje mleka ale obiadu np nadal zje gora pol sloiczka... deserku tak samo, owocow nie chce wcale...

Gosia to moze macie skok bo u nas podczas skoku 19 tygodnia Julcia budzila sie z wielkim krzykiem w nocy po kilka razy i ciezko bylo ja uspokoic.

Musze przyznac ze Julia juz moze ogladac TV... tzn ostatnio wlaczam w ciagu dni i zdarzy sie ze mala chwile popatrzy, ale nie na bajki itp nic jej specjalnie nie wlaczam, po prostu nie panikuje juz jak spojrzy w TV, bo nie ma skutkow nocnych
Wiesz, ja tez nie panikuje, Adas czesto oglada bajki, nawet jak nie oglada to nie pozwala wylaczyc, wiec sila rzeczy Viki czesto spojrzy i nic sie nie dzieje, nie posadzilabym Jej centralnie na bajki na 30 minut na przyklad, ale jak spjrzy minute od czasu do czasy to przeciez nic sie nie stanie, tak uwazam!
A widze ze zainteresowana jest na maxa

Obejrzalam zdjecia, takie piekne maluszki mamy ze hej normalnie, nie jestem w stanie wszystkich skomentowac niestety, ale naprawde mamy przecudne dzieciaczki i widzialam, ze niektore juz siedza, no tylko podziwiac normalnie!

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-08-30 o 12:19
Stary 2012-08-30, 12:35   #3462
Karinio
Zakorzenienie

Ok,nadrobie w miare możliwości
emi,lepiej się na forum nie przyznawaj,że Jula może już ogladac tv,bo inne mądre mamy Cię za to zjedzą. Oczywiście żartuje
Stary 2012-08-30, 12:38   #3463
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Ok,nadrobie w miare możliwości
emi,lepiej się na forum nie przyznawaj,że Jula może już ogladac tv,bo inne mądre mamy Cię za to zjedzą. Oczywiście żartuje
Nie no my takie wredne nie jestesmy chyba
Ja tam uwazam ze mozna cos komus napisac wychodzac z zalozenia ze np ktos tam czegos nie doczytal czy cos, ze nie wiem, np ze dzieci miodu nie powinny jesc czy cos w tym stylu, a pozniej co kto zrobi to juz wplywu na to i tak nikt nie ma
I zeby nie bylo ze ja taka madra to uwazam, ze w niektorych tematach jestem ciemna jak noc

Viki 28.04.2012
Stary 2012-08-30, 12:46   #3464
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
ale super! napewno ślicznie wygląda. Też muszę się wybrać do primarku
Ja byłam u okulisty i idę w następnym tygodniu po okulary na szczęście dostanę za darmo. Będę miała tylko do czytania i oglądania.
Dziś przyszedł nam paszport tzn Olivii
Właśnie zjadłam pyszny rosołek tż zrobił
Ja z kompa piszę bo tam automatyczne logowanie a na ipadzie nie mogę sie zalogować
Dziękuje-my,a no super super wygląda i się koniecznie do Primarka wybierz
To fajnie,że za free masz okulary i że paszport przyszedł
Rosołu wczorajszego zazdraszczam

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Ja tam uwazam ze mozna cos komus napisac wychodzac z zalozenia ze np ktos tam czegos nie doczytal czy cos, ze nie wiem, np ze dzieci miodu nie powinny jesc czy cos w tym stylu, a pozniej co kto zrobi to juz wplywu na to i tak nikt nie ma
I zeby nie bylo ze ja taka madra to uwazam, ze w niektorych tematach jestem ciemna jak noc
Nie,nie nikogo z tego wątku nie miałam na mysli z forum ogólnie
Ja się też nie obraże ( chyba ) jak ktoś mi zwróci uwage

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Bez wizazu jak bez reki
Bylysmy z Juliska na spacerku onad 2 h z czego poltorej przespala no i przesiadlysmy sie w spacerowke - mala duzo urosla bo nie topi sie juz w siedzisku no i bardzo ale to bardzo jej sie podobalo w lesie tak sie wyluzowala, ze jak tylko polozylam ja na plasko (tak to byla na pollezaco ciagle) to zaraz zasnela
To gratki za udany spacer

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
u nas pogoda sie pogorszyla i tylko 15 stopni jest, dobrze ze poszlysmy o 11 na spacer na lake (polskich znakow nie mam i wertepy byly i Hania zasnela.
No, u mnie wczoraj prawie cały dzień lało,siedzieliśmy w domu.Dzisiaj zaplanowałam iść na spacer,bo zapowiadało się,że będzie ładna pogoda.Taaa właśnie się zachmurzyło,ale i słońce teraz wyszło.Oszaleć można z tą pogodą.

Cytat:
karinio slodki zestaw
my mamy taka czape z uszami a ta szara kupilam ostatnio w h&m
Dziękuje-my Julcia też ma śliczne czapy,super w nich wygląda
Stary 2012-08-30, 12:47   #3465
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Dziękuje-my,a no super super wygląda i się koniecznie do Primarka wybierz
To fajnie,że za free masz okulary i że paszport przyszedł
Rosołu wczorajszego zazdraszczam

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Nie,nie nikogo z tego wątku nie miałam na mysli z forum ogólnie
Ja się też nie obraże ( chyba ) jak ktoś mi zwróci uwage

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

To gratki za udany spacer
No czlowiek juz chyba jest takim stworzeniem, ze nie lubi jak mu sie zwraca uwage
Sztuka jest napisac cos komus taktownie i samemu potrafic przyznac ze sie nie wiedzialo, w koncu nie ma takiego co wszystko wie
chyba

Viki 28.04.2012
Stary 2012-08-30, 12:48   #3466
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Eryk ma tez stan podgoraczkowy.W nocy mial 37.8,a teraz 37.3
Ale czuje sie dobrze,jest wesolutki.
Ale u nas dzis pogoda,ze spaceru nici
Ciemno caly dzien jakby pozny wieczor byl,leje deszcz i jest 16 stopni.A taka mialam nadzieje,ze w te ostatnie wakacyjne dni uda nam sie gdzies pojechac,zrobic sobie wycieczke,a tu d.upa.
Kurcze wspolczuje wam tej anemii,mam nadzieje,ze wyniki szybko sie poprawia!No i zycze Robciowi duzo zdrowka
UUu,mam nadzieje że dzisaj już lerpiej dobrze,że pomimo tego miał humor Piąteczka ad pogody
Ja również współczuje dziecku mravki anemii.
Stary 2012-08-30, 12:51   #3467
karo_z
Rozeznanie

Hej,

Dzięki za odpowiedzi odnośnie podawania kaszki przed/po kąpieli. Ja raz podałam po kąpieli ale Piotruś nadawał się znowu do mycia, więc daję przed
A wczoraj miał jakiś dziwny dzień. Nie chciał za bardzo jeść. Na obiadek podałam mu zupkę jarzynową hippa i mu nie podeszła...może przez ten kalafior w składzie
z deserkiem też był problem...ale zjadł pół słoiczka gruszki, ale co mnie zdziwiło najbardziej to to, że kaszki nie chciał totalnie zjeść, a poprzednio to wydawało mi się że ze wszystkiego co mu do tej pory podawałam ta kaszka smakowała mu najbardziej! no ale i tak ładnie spał w nocy więc widocznie nie potrzebował.
Zasnął o 20.30 potem karmienie o 2 i 6 i pospaliśmy do 9

A jak o 6 się obudził to się dobrze bawił w łóżeczku, gadał pukał w karuzelkę i jak wstałam i nachyliłam się nad łóżeczko to aż się mnie wystraszył biedny!

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Właśnie zajrzałam na chwilkę tutaj przed snem i na maila Śliczne zdjęcia a Wy Mamusie prezentujecie się pięknie, szczuplutkie, zgrabniutkie, jakbyście nigdy nie rodziły Super wyglądacie a Wasze Skarby są niesamowite
Moja Zuzia dziś miała trzecie szczepienie na którym była z Tatusiem. Zobaczymy jak jutro będzie się zachowywać, oby nie gorączkowała. Dzis podałam jej kaszkę bananową, żeby sprawdzić czy nie będzie uczulona, a oprocz tego dostawała już szpinak przez tydzień i było po nim ok, i teraz przez 4 dni marchew no i kaszkę jabłkową którą dostaje od 4 miesiąca. Tyle że mam problem teraz bo uczulenie wyszło 7 godzin po podaniu kaszki bananowej i nie wiem czy to banan czy marchew. No ale marchew nie uczula przecież i w dodatku dostaje ją juz od kilku dni i nic się nie działo i akurat dziś podałam kaszkę z bananem i po paru godzinach plamki na przedramionach wyskoczyły. Jestem w kropce już... Może coś doradzicie...od poniedzialku do żłobka idziemy więc za bardzo kombinować nie chcę teraz...
Czytałąm że marchew też dość często uczula niestety. Ja podejrzewam że Piotrusia właśnie uczula i na jakiś czas odstawię i zobaczę.

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
tak, tak, zaprawy zimowe Ciotka udostępniła swoją szklarnie i powiedziała - ile zerwiecie, tyle wasze. A że ma naprawdę pyszne ogórki to nie wziąć. Za darmo! I marchew, pietruszka, ziemniaki, seler, koper... wszystko!

Póki co problemów jedzeniowych nie mamy, oby tak zostało

Ja niedawno zjadłam dwa kawałki sernika gotowanego (w internecie nigdzie takiego nie ma )

I kładę się spać, bo rano ciąg dalszy robót kuchennych

Ojej, stracić ząbek, który dopiero wyrósł...
to zdradź przepis na ten sernik narazie nie mogę jeść sera, ale jak skończę przygode z karmieniem z chęcią skosztuję

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Dziewczyny o jakich godzinach podajecie maluszkom zupki i owoce??
zupkę po pierwszej dremce koło 12-13 deserek koło 17

Cytat:
Hej kobietki
Fajnie,ze takie udane nocki macie, nasza bez zmian...spalam cale 3h. Robsona meczyly wzdecia, wiec cala zabawa zaczela sie od nowa...ehh

Emigra oo rewelacja ,ze wyjazd udany. Jednym slowem stres byl niepotrzebny,bo wszystko poszlo gladko. Super,ze Julcia taka zadowolona. Zawsze to milo spedzic czas z rodzina i nie nabawic sie niecheci. Niezle sie obkupiliscie! rozumiem, ze przyczepke braliscie na te wszystkie szpargały ? heh

Mała no no obejrzalam foty, wygladasz rewelacyjne. Masz w sobie to cos. Fryzurka odwazna, ale bardzo Ci pasuje. W ogole wygladacie wszyscy swietnie. Tymcio to Maly przystojniacha i oj beda za Nim biegały lachony.

CO do zmieniania spaniowych ubranek. U nas przewaznie 2 nocki,no chyba,ze sie przesika. Pewnie zmienialabym codziennie,ale zwyczajnie nie mam tyle ubranek. Mamy 3 fajne, ktore sie nadaja do spania...takie pidzamki bez stopek i w tym oblatuje nocki. pajacyki u nas totalnie sie nie sprawdzily,bo On tak wierzga przez sen, ze stopy Mu sie potem zawieruszaja w polowie "kolan" spiochowych. Musi miec cos co sie nie podwinie itp. Choc czesto i tak sie budzi bez skarpet. Znalazlam w sumie takie cos i zamierzam kupic http://www.fabrykawafelkow.pl/dla-dz...-sock-ons.html

Swoja droga to wczoraj zadzwonila Pani z laboratorium, ze ma wyniki morfologii Robsona i ma bardzo silna anemie i mamy sie pilnie zglosic do lekarza pediatry. pojechalismy na dyżur, gdzie udalo sie trafic na bardzo fajna kobietke. Skrupulatna, milą i przede wszystkim z normalnym podejsciem. Zobaczyła te wyniki i przepisala nam leki,a jak leki nie pomoga to powiedziala, ze nie chce nas straszyc, ale wtedy sie robi transfuzje. Okazuje sie, ze cala sytuacja powstala prawdopodobnie dlatego, ze dziecko dostaje dawke zelaza na starcie i potem z niej korzysta. Nie absorbuje z mleka matki...W zwiazku z tym,ze Robson bardzo szybko urosl, bo z 2370 do praktycznie 8kg w pol roku to bardzo duzo, Jego zapasy sie wyczerpaly. Prawdopodobnie Jego niechec do jedzenia to oprocz kwestii zabkowania to tez kwestia anemii. Wg wazenia przez 2tyg przytyl tylko 180g.. to nie jest zbyt wiele. Swoja droga dopiero teraz zaczelam laczyc pewne fakty. Ciezko Mu wytrzymac dluzej niz 2h bedac aktywnym. Nawet jak sie przespi i wyspi to 2h to juz maks maks..przewaznie 1,5h. Ma tez nieladne skorki przy paznokciach i paznokietki sie lamia.
Kurcze, wiedzialam, ze cos jest nie halo..w sensie czulam, ze cos jest i faktycznie. On jest ogolnie bardzo ruchliwy i wesoly i to moze byc mylace. Mamy przed soba 3mc leczenia przynajmniej. Jutro idziemy do swojej pani dr ktora te badania zlecila,bo wlasnie Jej sie Rob" nie podobal"..bo za blady- nie chodzi tu o odcien skory, ale sluzowek.

Dzis za to zasnal SAM samiutenki na boczku w swoim lozeczku. Wlaczylam kolysanke i poszlam cos ogarniac wkuchni, a ten gadal do zabawek, pojeczal...przychodze a On w najlepsze spi. Mialam ochote Go usciskac ale oczywiscie sie pochamowałam
Oj, dobrze że w końcu anemia została przez lekarza zauważona i możecie teraz działać! oby leczenie szybko przyniosło poprawę

Cytat:
Hej!

Myślę że jak zaczniesz podawać mu stałe pokarmy to kupki będą gęstsze. U nas tak było
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 12:56   #3468
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
No czlowiek juz chyba jest takim stworzeniem, ze nie lubi jak mu sie zwraca uwage
Sztuka jest napisac cos komus taktownie i samemu potrafic przyznac ze sie nie wiedzialo, w koncu nie ma takiego co wszystko wie
chyba
Otóż to

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Nasza nocka ok, mala obudzila sie o 1.30, zjadla troche, pomarudzila ale dosyc szybko zasnela. Tylko ze o 5.55 zrobila mi juz pobudke na dobre... moje dziecko wdalo sie w ojca, bo on tez zawsze tak wczesnie wstaje .... ech.
Oj ranny ptaszek.moje o dziwo obudziło się 7:30 a tak właśnie też bywa ,że budzi się jak tatuś po 5

Cytat:
Śliczna
Stary 2012-08-30, 13:02   #3469
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Heja
a tak tak, dobrze prawisz

trochę się można posprzeczać , ale i tak i tak dzieci każdy ma własne , więc skutki tego czy owege będzie sam ponosił , można jakoś coś podpowiedzieć itd. ale jakoś tak z głową a nie że się wyjeżdża z patologią np. za to siebie się stawia na wzór cnót

Gosia może Erykowi się ząb wyrzyna ? no nie wiem, oby minęło, trzymaj się ,

ogólnie naprawiono mi net , bo mulił raz na dobę, pan z kablówki miał focha , bo sie okazało ,że kabelek za luźny, a skąd ja mam to wiedzieć ? przecież w skrzynce nie siedzę, a to kiedys robili mi tu faceci w domu , ech no dziadyga, ale naprawił i dziękuję i nara i mogę nadrabiać

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-08-30 o 13:06
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 13:07   #3470
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Asika ja tez slyszalam ze marchew uczula ponoc, ja juz nic nie podaje ani kaszki ani marchewki nic i chyba przejde po chrzcinach na mm bo sama juz nie wiele co jem
Stary 2012-08-30, 13:33   #3471
mama d
Raczkowanie

dziewczyny, podajcie proszę namiary na maila, chetnie pooogladam Wasze dzieciaczki
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 13:38   #3472
Karinio
Zakorzenienie

Położyłam dziecko spać i chyba zasnął,bo cisza.Ufff
Moge sobie zrobić coś wkońcu do jedzenia i picia,bo śniadania jeszcze nie jadłam
Stary 2012-08-30, 13:48   #3473
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

ale mnie glowa strasznie boli dzis
Stary 2012-08-30, 13:53   #3474
Karinio
Zakorzenienie

Zrobiłam sobie coś do zjedzenia i poszłam zobaczyć jak mały śpi i zastałam uroczy widok spiącego małego wtulonego w konika tzn on go objął ręką. Zrobiłam mu fotke.
Stary 2012-08-30, 14:00   #3475
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, podajcie proszę namiary na maila, chetnie pooogladam Wasze dzieciaczki

dostęp jest po spełnieniu warunków ze strony pierwszej i pieczę nad tym trzyma Karolca, trzeba chyba mieć 100 postów i być 3 miechy na wizażu ...więc jeszcze chwilka

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Napisane przez karinio Pokaż wiadomość
zrobiłam sobie coś do zjedzenia i poszłam zobaczyć jak mały śpi i zastałam uroczy widok spiącego małego wtulonego w konika tzn on go objął ręką. Zrobiłam mu fotke.
:d
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 14:08   #3476
mama d
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
dostęp jest po spełnieniu warunków ze strony pierwszej i pieczę nad tym trzyma Karolca, trzeba chyba mieć 100 postów i być 3 miechy na wizażu ...więc jeszcze chwilka

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

:d

To pędzę na stronę 1.

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

będąc na str 1 zauważyłam, ze ja i Kukmkura urodziłyśmy jednego dnia
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 14:14   #3477
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Mravka moja mama będzie uczyła Ewelinkę jeść kaszkę z butelki. Zobaczymy Butelka może być zwykła tylko smoczek z dużą dziurą. Jeśli chcesz TT, to mają smoczki do kaszek oznaczony krzyżykiem "x" (o zmiennym przepływie) oraz taki z wielką dziurą opisany jako do kaszki.
aa dziekowac..wlasnie jeszcze w miedzy czasie wujek google mi wyswietlil cos z aventu..widze potem, ze desia tez o tej butli pisze;]

Cytat:
Mravka, serdecznie wpolczuje Robsonowi anemii, ale najwazniejsze ze juz wiecie i leki wlaczone, bedzie dobrze!
My mamy butelki aventu i smoczek trojprzeplywowy wlasnie do kaszek.

Aguska, oby skok szybko sie zakonczyl i wrocil Twoj aniolek

Gosiu, Viki tez z tych nieplaczacych, jesli juz to marudziata jest. Wiec wierze ze sie zdenerwowalas jak Eryk sie tak rozplakal

Pisalyscie a tabletkach anty, ja mam takie samo podejscie jak wiele z Was, uwazam ze za kilka-kilkanascie lat moze wyjsc na jaw jakie to naprawde ma skutki dla naszych organizmow. Brac kilka m-cy mysle ze jest jeszcze ok, ale kilkanascie lat lub kilkadziesiat napewno nie pozostanie bez wplywu.
Nie wiem jak to jest z wasekotomia u nas w Pl, ale moj tz przymierza sie do tego w szwecji gdzie jest to dozwolone i powszechnie praktykowane!
uwazam ze jesli na 100% nie chce sie wiecej dzieci to jest to najwieksze rozwiazanie.
Ostatnio Adas mi powiedzial ze jak zobaczy spadajaca gwiazde to zazyczy sobie rodzenstwo - BLIZNIAKI, wiec do czasu zabiegu tz-a z sexu nici
Gumkom nie ufam bo juz raz zawiodly nie zebym narzekala bo efekt (Viki) jest cudny i nie wyobrazam sobie swiata bez Niej
Asika, pisalas o nowym uczuleniu Zuzi (czy to byl ktos inny?)
Marchewka tak jak wszystko inne moze uczulac, dlaczego nie?
Pisalas z uzywacie bebilon pepti, a jak podajesz kaszke to robisz na bebillonie czy kupujesz mleczna?

Co do jedzonka to my przerobilysmy marchewke i teraz wprowadzam marchewke z ziemniaczkiem.Podaje rowniez kleik ryzowy w butelce, kupilam kaszke owocowa wczesniej ,ale jak przeczytalam ,ze w skladzie ma cukier to odstawilam bo uwazam, ze bez sensu pakowac takiego maluszka cukrem!
Za jakis czas bede podawac kleik lyzeczka i najwyzej dodam jakies owocki ze sloiczka zeby uniknac cukru

Co do zabkow to u nas rowniez brak, a Adas mial pierwszego jak mial 4 m-ce i tydzien, wiec myslalam ze tez beziemy mialy szybko a tu cisza w tym temacie, co prawda zapamietale gryzie wszystko i slini sie, ale dziaselka nie sa rozpulchnione.

Urodzinki Adasia sie udaly - Natka - dziekuje za pamiec, zawsze to milo jak ktos pamieta
Akwarium zrobilo furore
Pozatym dostal trampoline, ktora zajela nam pol ogrodu, ale co tam, mi tylko stoli i krzeselko potrzebne w ogrodku

Pozatym to stuknelo nam przedwczoraj 4 m-ce, Viki nadal grzeczna, ale bardzo towarzyska, uwielbia jak sie do niej mowi, smieje i wyglupia, jest pogodnym dzieckiem!
Nadal zawziecie cwiczy przewroty.

Gratukuje wszystkim skonczonych miesiecy i tygodni, czas pedzi a nasze kruszynki coraz wieksze, ale tak byc musi.

Zaraz postaram sie dodac jakies zdjecia i popodziwiam wasze skarby na mialu bo daaaawno mnie tam nie bylo!
No to u Was ladnie, Adas ma swoje "zwierzaki" Wiadomo juz co dostanie na kolejne urodziny- Blizniaki. Calkiem fajowy prezent, ale dlugo trzeba nosic. Oj desia...nie mow,ze bys nie chciala

dziekowac ..wlasnie do tej z aventu sie przymierzam, juz dzwonilam do Smyka z pytaniem, czy maja...bo sie okazuje,ze kupienie takiej butli to wcale nie takie hop siup! ale dzis T po pracy pojedzie i jutro rano testowo damy. Ciekawe czy bedzie wcinal.

Cytat:

wiesz..najwazniejsze, ze je.. porcje wiadomo kazxde dziecko zjada inne. Przybiera i to sie liczy. Choc wiem, ze czlowiek to i tak sie zawsze martwi czy aby wszystko jest w porzadku.

Fajnie,ze TV juz jest na TAK. Czasem tak jest, ze kilka rzeczy naraz wskoczy i ciezko nawet stwierdzic po czym bylo "ała"
Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Heja
a tak tak, dobrze prawisz

trochę się można posprzeczać , ale i tak i tak dzieci każdy ma własne , więc skutki tego czy owege będzie sam ponosił , można jakoś coś podpowiedzieć itd. ale jakoś tak z głową a nie że się wyjeżdża z patologią np. za to siebie się stawia na wzór cnót

Gosia może Erykowi się ząb wyrzyna ? no nie wiem, oby minęło, trzymaj się ,

ogólnie naprawiono mi net , bo mulił raz na dobę, pan z kablówki miał focha , bo sie okazało ,że kabelek za luźny, a skąd ja mam to wiedzieć ? przecież w skrzynce nie siedzę, a to kiedys robili mi tu faceci w domu , ech no dziadyga, ale naprawił i dziękuję i nara i mogę nadrabiać
eee no konia kto jak kto, ale TY nie wiesz, ze kabel luzny? no ja Cie prosze...:P

oo ksiaze sie obudzil to tyle mojego pisania...

"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 14:14   #3478
gkatarzynka
Zadomowienie

Dzień dobry
U nas się chyba skok skończył, bo Hania zaczęła jakoś tak więcej spać... może nie dłużej, ale więcej i spokojnie zasypia... czasem przy piersi, czasem na spacerze, czasem sama w łóżeczku. Ciężko mi przewidzieć ostatnio Jej drzemki bo zaczęła spać o porach, w których do tej pory nie było o tym mowy.
Dziś podałam pierwszą malutką dawkę mm - w związku z tymi moimi całotygodniowymi zajęciami na uczelni we wrześniu. Hania wypiła ze smakiem o oczywiście poprawiła moim mleczkiem i przy piersi zasnęła.
Mam pytanie, czy za każdym razem wyparzacie butelkę przy podawaniu mm?
A tak w ogóle, to ostatnio wychodzimy na dłuuuuuugie spacerki i Hanka jest zachwycona... podziwia każde drzewo i przemawia do listków...
No i zaczęłyśmy używać pieluszek wielorazowych i jak narazie jest OK. Nie ma odparzeń i nic nie przecieka... dziś robimy próbę nocną...
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 14:26   #3479
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
aa dziekowac..wlasnie jeszcze w miedzy czasie wujek google mi wyswietlil cos z aventu..widze potem, ze desia tez o tej butli pisze;]

No to u Was ladnie, Adas ma swoje "zwierzaki" Wiadomo juz co dostanie na kolejne urodziny- Blizniaki. Calkiem fajowy prezent, ale dlugo trzeba nosic. Oj desia...nie mow,ze bys nie chciala

dziekowac ..wlasnie do tej z aventu sie przymierzam, juz dzwonilam do Smyka z pytaniem, czy maja...bo sie okazuje,ze kupienie takiej butli to wcale nie takie hop siup! ale dzis T po pracy pojedzie i jutro rano testowo damy. Ciekawe czy bedzie wcinal.

wiesz..najwazniejsze, ze je.. porcje wiadomo kazxde dziecko zjada inne. Przybiera i to sie liczy. Choc wiem, ze czlowiek to i tak sie zawsze martwi czy aby wszystko jest w porzadku.

Fajnie,ze TV juz jest na TAK. Czasem tak jest, ze kilka rzeczy naraz wskoczy i ciezko nawet stwierdzic po czym bylo "ała"

eee no konia kto jak kto, ale TY nie wiesz, ze kabel luzny? no ja Cie prosze...:P

oo ksiaze sie obudzil to tyle mojego pisania...

Mam juz jedno "nadprogramowe" dziecko, i tym samym koncze moja przygode z rozmnazaniem

Jednak jakby nie bylo to od kiedy weszlam w dorosle zycie - znaczy spotkalam TZ-a t mamy w domu dzieci, pomimo ze Fredrik mial 11 lat, to zawsze juz dziecko w domu bylo i nigdy sila rzeczy nie bylismy tylko MY ale zawsze najpierw trzeba bylo myslec o Nim, bo tak to juz jest!
Na wakacjach sami bylismy raz ,jak Fredrik pojechal na wakacje z kolega i jego rodzicami, wiec wiesz, ja juz swoje przezylam!

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-08-30 o 14:45
Stary 2012-08-30, 14:37   #3480
Mała!
Zakorzenienie

CZeść laski

Kurcze ale się wczoraj zawiesił ten wizaż ...taki fajny post mi się napisał i dupa! dziś rano też nie mogłam się zalogować Fajnie , że juz jest oki

WRACAJĄC DO MOJEGO POSTU:
Mravka Przykro mi że Rob ma ta anemię trzymam aby szybko wszystko wróciło do normy

Cytrynka ta yhy

Karolcia Pisałaś wczoraj o snach...ja tez w moich podróżowałam ale po Polsce i byłam na najpiękniejszym jeziorem jakie mogło mi się przyśnić szkoda, że to sen był

Kupiłam dziś Tymkowi kurtę moro na jesień/zimę fajowa !

oj krzyczy Tymuś......

Aguska biedna jestes z tym skokiem Szymonka... u Nas chyba dopiero się zaczyna ten skok...bo MaLy ostatnio marudny...i nie wiem czy to skok czy zabki?

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości