|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X
Już Ci piszę jak to robię
![]() produkty: 1 opakowanie mielonego 2 cebule średniej wielkości, duża jedna pietruszka (im więcej u mnie lepiej) 1 jajko kromka chlebka (my dodajemy taki wieloziarnisty, ale bez chlebka też wyjdą pyszne) puszka pomidorów lub świeże mocno dojrzałe pół koncentratu pomidorowego 1 fix do spaetti oliwa sól pieprz Na początek smażymy cebulkę na oleju, mięso mielone wrzucamy do miski, dodajemy jajko, namoczony wcześniej w wodzie chlebek (wrzucając rozdrabniamy go w rączkach na małe elementy), jajko, sól pieprz, natkę pietruszki i na końcu zeszkloną cebulkę "(najlepiej aby trochę ostygła, bo może nam się jajko ściąć). Mieszamy, mieszamy, ugniatamy rękami wszystkie produkty w misce, y już masa jest jednolita w dłoniach formujemy małe kuleczki, średnica max 4cm. to nie mają być klopsy tylko bardziej takie małe klopsiki. Smażymy na patelni do momentu aż kuleczki nabiorą ładnego koloru, obracając co jakiś czas, aby z każdej strony nam się usmażyło, następnie do klopsów wrzucamy pomidorki i dusimy 4 minutki, dodajemy pół koncentratu i zalewamy pół szklanki wody, znów dusimy 5 minut, dodajemy pietruszkę do sosu oraz fixa zgodnie z przepisem na opakowaniu (czyli rozcieńczając go w szklance wody) i znów dusimy 10 minut. W międzyczasie gotujemy makaronik. Można podawać z kaszą, ryżem, ziemniaczkami posypać serkiem i zapiec w piekarniku, wtedy mamy np. jednego dnia makaronem, a drugiego zapiekankę (ziemniaczki, sosik, żółty ser wrzucamy do piekarnika).Powinny wyglądać tak: http://4.bp.blogspot.com/-ae4ZLlio3w...kiDSC_0676.jpg
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
wiem, wiem... e tam w nosie mam ten zus. afera w tv się robi to i sprawdzać zaczynają ; /
|
|
|
|
#3484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no B ma każda z nas bo to ciąża ![]() różnica czy 1 - chory musi leżeć czy 2 - chory może chodzić |
|
|
|
|
#3485 | |
|
Zakorzenienie
|
uciekam kochane będę później!
---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
badz co badz jak już pisałam i tak nie mieszkam pod adresem który mam na zwolnieniu ; p |
|
|
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś na obiadek wyjęłam leczo z zamrażarki... co sie będę przemęczać
|
#3487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dwójki od 3 do 6 kg czyli bardzo podobnie ale to zalezy od budowy dziaciaczka bo jak bedzie dlugi to dwojki moga byc za szerokie troszke juz nie pamietam jak to u nas na samym poczatku bylo |
|
|
|
|
#3488 |
|
Wtajemniczenie
|
a co myslicie o kosmetykach Nivea Baby?
bo byłam wczoraj pierwszy raz na tej bezpłatnej szkole rodzenia i dostałam rózne próbki Oilatum i kremiku nivea i kupon 20% zniżki na nivea własnie. Coś tam się dowiedziałam - o połogu głównie było itp ale nie było tej pani, która zawsze prowadzi i jakas ją zastępowała (chyba trochę mniej kompetentna, z tego co mi koleżanka mówiła), a za tydz mam być kąpanie maluszka ![]() było tam kilka dziewczyn w ciąży juz z drugim bądź nawet trzecim dzieckiem i mówiły, że chcą chodzić z nowu do tej szkoły bo bardzo im poprzednio pomogło oddychanie, którego się tu nauczyły... ![]() były dziewczyny, kóre są w 38tyg i miały taaaakie duże brzucholki
|
|
|
|
#3489 |
|
Zakorzenienie
|
idę sobie zrobić spacer do mamy
![]() pogoda piękna |
|
|
|
#3490 |
|
Zadomowienie
|
U mnie buraczkowa
![]() Ja myślę, że paczka 1 wystarczy, ale zobaczymy... Najwyżej się dokupi |
|
|
|
#3491 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
To moze kupię jeden stanik...ale jak mi nie urosły i nadal mam B to chyba juz nic sie nie wydarzy...?
Edytowane przez Gabi2 Czas edycji: 2012-08-30 o 12:28 |
||||
|
|
|
#3492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pieluszek to ja juz sama nie wiem... kupie jedne 1 a jedne 2 i git.
|
|
|
#3493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
Boże już ta godzina???? Ale mi dzisiaj zleciało...
A tak wogóle to muszę po raz pierwszy naskarżyć na mojego męża!!!!!!!!!!! We wtorek pojechal do takiego kumpla po pracy, bo zakłada mu dach po godzinach i oczywiście potem sobie wypili. Ja nigdy nie miałam nic do alkoholu, wszystko jest dla ludzi a i sama lubię sobie piwko wypić. Ale chodzi o to, że on (moj mąż) wsiadła po 8 piwach do samochodu i przyjechał do domu
|
#3495 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki a od kiedy weszły te kobinezony dla dzieciaczków w Tesco. Bo do miejscowosci gdzie jest Tesco mam 30 km i nie wiem czy sie wybierac, czy mogą byc juz wykupione.
|
|
|
|
#3496 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i teraz w sumie nie wiem czy jednak nie zainwestuje w pampersy, można taniej kupić w Smyku on-line i odebrać w sklepie (dostawa za darmo).
|
|
#3497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jak zacznę odczuwać ruchy to znaczy,że wszystko ok?
|
|
|
|
|
#3499 |
|
Zadomowienie
|
Hejka!!!
Dawno mnie nie było bo siedziałam na wakacjach Najpierw Kąty Rybackie potem Jastrzębia Góra a jeszcze potem działeczka - ale wypoczełam ....Rosnę namiętnie przytyłam 7 kg ( 7 miesiąc) Anielka rusza się nie miłosiernie - czasami aż boleśnie to odczuwam ehhh - ciąża strasznie się mi dłuży a tu jeszcze 3 miechy . Następne usg mam 12 września - mam nadzieję, że Anielka ma się dobrze ![]() Wojtuś od poniedziałku idzie do przedszkola i tu mam już stresik ( mam nadzieję, że będzie grzeczny ) ............... Dziewczyny trzymam za was kciuki tak mocno jak się da a wiem, że to pomaga bo jak krwawiłam z Anielką na początku to 2 wątki trzymały kciuki za malutką i się udało!!! Nie wiem czy wam pisałam ale u Anieli było podejrzenie arytmi serduszka przeszłam szereg badań w różnych szpitalach od genetycznego usg poprzez krew na jony po echo serduszka i wszystko ok. Mam już rozwarcie ale niewielkie na opuszek palca i nic się dalej nie dzieje mimo, że prowadzę aktywny tryb życia ![]() W poniedziałek zaczełyśmy z Anielką 29 tydzień
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasiu-nie dziwie się, ze sie zdenerwowałaś ! Ja dosłownie bym udusiła ! Dla mnie jest to szczyt bezmyślności ! Nie dość, że sobie można zrobić krzywdę to jeszcze innej osobie !Biedroneczko- fajnie, że już wróciłaś ! Gratuluje kolejnego tygodnia !
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-08-30 o 12:47 |
|
|
|
|
#3501 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedna DojotkaCytat:
Cytat:
brzmi pysznie. Muszę sobie zapisać przepis Cytat:
Cytat:
wlej mu koniecznie, bo to bardzo nieodpowiedzialne było.anett, żeby ok byłokoleżanka u mnie była, poplotkowałyśmy i mi wnerw przeszedł ![]() biorę się za obiad
|
|
#3502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jakiś czas temu walczyłam z wózkiem i nie umielam go złożyć i wymyslilam kolejny sposób ale potrzebowałam sie zaprzec i raczke "naciskalam" pod cyckiem zebrem, a pózniej pomyślałam ze jestem głupia jak but, ze mogłam poczekać na męża itd zwłaszcza ze pózniej przez kilka h mnie bolało w tym miejscu, ruchow nie czułam ale jak poczułam to od razu i bol mi minął ![]() Ale tak jak dziewczyny pisały, czasami lepiej dmuchać na zimne.
|
|
|
#3504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki oby wszystko nadal było ok ![]() Może własnie to,że prowadzisz taki a nie inny tryb życia od samego początku trzyma Cię tak fajnie ![]() Gratuluję kolejnego tygodnia ![]() |
|
|
|
|
#3505 |
|
Rozeznanie
|
Ale ja źle się dzisiaj czuję, głowa mnie pobolewa i jestem jakaś taka otępiała. Jak sobie pomyślę, że dziś znowu muszę jeździć z tym kołaczem weselnym to odechciewa mi się wszystkiego. Wczoraj wyssało to ze mnie całą energię, ale mama obiecała, że załatwimy to szybko. Taką mam nadzieję, aczkolwiek przeraża mnie podróż godzinę w jedną stronę w tym upale.
Ehhh i jak cudownie, wypłata już przyszła - trzeba więc kupić zlew do kuchni
|
#3506 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Weź mu wygarnij tak ostro żeby więcej takich głupot nie robił!!! Po 1. to mógł sobie coś zrobić a po 2. to kogoś potrącić i poszedłby na 10 lat do pierdla ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
Ale trzymam żeby było ok
|
||
|
|
|
#3508 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I super, że wypłata jest. My też coś zawsze do domku staramy się kupić po wypłacie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.

brzmi mega pysznie 

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)
Klaudia 16.10.2009
( mam nadzieję, że będzie grzeczny
)
biedna Dojotka