Krakowianki - część XIX - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-30, 13:11   #4111
nicRu
maszyna, nie człowiek

Dot.: Krakowianki - część XIX

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
A dla mnie po prostu się czepiasz
Masz racje, ale to nihil novi - zawsze czepiam się głupoty i dyskryminacji Dalej nie wiem co to ma dać prócz tego, że facet, któremu z jakiegoś względu zabraknie 20zł na bilet nie kupi go, bo przypadkowo jest nieodpowiedniej płci. To, że dla kobiety to wygodne i kobieta przyklaśnie nie znaczy od razu, że jest to normalne.
nicRu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 13:14   #4112
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Masz racje, ale to nihil novi - zawsze czepiam się głupoty i dyskryminacji Dalej nie wiem co to ma dać prócz tego, że facet, któremu z jakiegoś względu zabraknie 20zł na bilet nie kupi go, bo przypadkowo jest nieodpowiedniej płci. To, że dla kobiety to wygodne i kobieta przyklaśnie nie znaczy od razu, że jest to normalne.
Ty naprawdę nie rozumiesz...
Stary 2012-08-30, 13:14   #4113
OneMoreDress
Zakorzenienie

Nicru a co zatem powiesz na temat darmowych dla kobiet wejść do klubów?
Z jednej strony 'dyskryminacja' mężczyzn-muszą płacić, z drugiej-kobiet, bo są one w tym momencie traktowane jak narybek, który przyciągnie facetów

Nie żebym narzekała na darmowe wejścia, wręcz przeciwnie... Tak tylko ciekawa jestem
Stary 2012-08-30, 13:16   #4114
nicRu
maszyna, nie człowiek

A może tym razem nie rozumiesz Ty ? Bo nie wiem czego mam nie rozumieć. Z jednej strony fajnie - może jakaś kobiet się skusi, bo taniej. Super sprawa, niezły bajer. Przy czym "filtrem" jest kwestia zainteresowań czyli coś totalnie niezależne od płci. Z drugiej - jak ktoś jest aktywnym kibicem, to co ma do tego płeć?

OMD - nie chadzam do klubów, a na imprezach na których ewentualnie bywam wejściówka jest darmowa albo płaci się tyle samo niezależnie od tego kto wchodzi (no, poza seniorami i dziećmi, bo raczej ich nie ma). W sobotę idę na imprezę do kolegi i nawet "po znajomości" nie mam ani odrobinę taniej... Ani ja ani mój chłopak, którego to jest dobry kolega

Edytowane przez nicRu
Czas edycji: 2012-08-30 o 13:20
Stary 2012-08-30, 13:24   #4115
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam FB w którejś zakładek otwarte i spoglądam co jakiś czas, bo zwykle mam wyłączone GG Poza tym jest formą codziennego kontaktu z rozsianymi po całej Polsce osobami z fanklubu, które lubię.
Masz swój własny fanklub?
Cytat:
A dla mnie po prostu się czepiasz
No imho to też szukanie dziury w całym.

Uwaga, pedałowałam dzisiaj po raz pierwszy na rowerku stacjonarnym muszę obczaić jakiś fajny serial z odcinkami o długości ok. 40 minut, taki, żeby już było dużo sezonów do nadrabiania - żebym miała co oglądać podczas ćwiczeń

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
OMD - nie chadzam do klubów, a na imprezach na których ewentualnie bywam wejściówka jest darmowa albo płaci się tyle samo niezależnie od tego kto wchodzi (no, poza seniorami i dziećmi, bo raczej ich nie ma). W sobotę idę na imprezę do kolegi i nawet "po znajomości" nie mam ani odrobinę taniej... Ani ja ani mój chłopak, którego to jest dobry kolega
A na mecze chodzisz?

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 13:24   #4116
cholernarejestracja
Copyraptor

Grey's Anatomy!
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 13:31   #4117
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ola, a gdyby był bilet normalny - 100zł, senior - 50zł oraz bilet kobieta - 150zł+ksiązeczka z wytłumaczeniem co to jest spalony/piłka meczowa/cokolwiek ?
A jak się trafi normalna kobieta w wieku seniora?

A w sobotę się pokłócę, 3/3 didżejów to moi znajomi, a do tego w dowodzie mam płeć żeńską. I piwo też powinnam mieć za darmo Poza tym jestem ładna i rok temu też przyciągnęłam kilku facetów na parkiet, a przecież na pewno musieli wypić na odwagę - powinni mi jeszcze dopłacić za przyjście

Kończąc dyskusję z mojej strony - ide o zakład, że każda z was za pracę na pełnym etacie na stanowisku X chce zarabiać tyle samo co kolega pełnoetatowiec na stanowisku X. gdybyście zarabiały mniej, to byłaby to dyskryminacja. Jednak gdy szala przechyla się w drugą stronę, to jak widać dyskryminacji nie ma, bo wam to odpowiada, a niestety nie ma żadnego innego argumentu dlaczego kobieta miałaby płacić mniej... Niestety w mocno kobiecym gronie o takich sprawach się nie pogada, bo większość kobiet widzi tylko jedną stronę równouprawnienia...

Edytowane przez nicRu
Czas edycji: 2012-08-30 o 13:36
Stary 2012-08-30, 13:34   #4118
noicojamamtuwpisac
Zadomowienie

Ineso - dostałaś moje PW?
noicojamamtuwpisac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 13:37   #4119
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Grey's Anatomy!
nowe odcinki?!?!

Edit: dopiero 27 września... łeeee...

Edytowane przez f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Czas edycji: 2012-08-30 o 13:39
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 13:37   #4120
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Dziewczyny nadal kręcicie hula-hop? Chyba sobie sprawię jakieś zwykłe
http://aniamaluje.blogspot.com/2012/...log+urodowy%29
Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość
Ja tam jakiejś szczególnej różnicy między 1 a 2 zdjęciem nie widzę. Że już nie wspomnę o tym, że gdybym miała wygląd z 1, to by mi w zupełności wystarczyło
No właśnie też nie wiem skąd aż taki zachwyt .

Ja kręciłam przez miesiąc, 2x 20min. i 7 cm w talii mi ubyło . Tyle, że mnie jest z czego ubywać, więc też pewnie dlatego .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 13:38   #4121
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Grey's Anatomy!
Dzięki!
Cytat:
Ola, a gdyby był bilet normalny - 100zł, senior - 50zł oraz bilet kobieta - 150zł+ksiązeczka z wytłumaczeniem co to jest spalony/piłka meczowa/cokolwiek ?

A w sobotę się pokłócę, 3/3 didżejów to moi znajomi, a do tego w dowodzie mam płeć żeńską. I piwo też powinnam mieć za darmo Poza tym jestem ładna i rok temu też przyciągnęłam kilku facetów na parkiet, a przecież na pewno musieli wypić na odwagę - powinni mi jeszcze dopłacić za przyjście
Ale tutaj jest ZNIŻKA a nie podwyżka czyli normalny użytkownik ma bilet w określonej cenie, seniorzy mają taniej i kobiety też mają swego rodzaju ulgę. To tak jakby się kłócić, że ludzie mają prawo do tańszych biletów w mpk, a jak normalny człowiek jedzie to musi płacić pełną cenę. Myślę, że kobiety-seniorzy korzystają z tej oferty, która jest korzystniejsza.

W ogóle to pytałam, czy chodzisz na mecze

Natomiast w niektórych klubach są określone dni/godziny, w których kobiety mają wejście za darmo, drinki gratis czy inne atrakcje i OMD pytała, czy to też Cię razi. To nie znaczy, że w każdym lokalu należą nam się zniżki i specjalne oferty

Tak właśnie.
Stary 2012-08-30, 13:39   #4122
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:

No...to idę poczytać książkę

SdC czytałaś Cobena "Wszyscy mamy tajemnice"? Chyba niedawno wyszła, połknęłam ją w 2 dni ale zaczynają mnie już niektóre pomysły Cobena drażnić

Edytowane przez OneMoreDress
Czas edycji: 2012-08-30 o 13:41
OneMoreDress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 13:40   #4123
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:

Kończąc dyskusję z mojej strony - ide o zakład, że każda z was za pracę na pełnym etacie na stanowisku X chce zarabiać tyle samo co kolega pełnoetatowiec na stanowisku X. gdybyście zarabiały mniej, to byłaby to dyskryminacja. Jednak gdy szala przechyla się w drugą stronę, to jak widać dyskryminacji nie ma, bo wam to odpowiada, a niestety nie ma żadnego innego argumentu dlaczego kobieta miałaby płacić mniej... Niestety w mocno kobiecym gronie o takich sprawach się nie pogada, bo większość kobiet widzi tylko jedną stronę równouprawnienia...
Ale nie chodzi o zarobki, łamanie ustaw itd. tylko prawo do zniżki
Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość

Ja kręciłam przez miesiąc, 2x 20min. i 7 cm w talii mi ubyło . Tyle, że mnie jest z czego ubywać, więc też pewnie dlatego .
2x20 min to znaczy, że rano i wieczorem, tak? 7 cm, wow! A teraz już nie kręcisz, czy nie ma równie imponujących efektów?

Tak właśnie.
Stary 2012-08-30, 13:44   #4124
2016070953
Konto usunięte

Hiper oryginalne meliski powinny być w Zebrze na Rynku
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 13:44   #4125
Mysia mysz
Zakorzenienie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36210066]nowe odcinki?!?!

Edit: dopiero 27 września... łeeee...[/QUOTE]

też się juz napaliłam
Stary 2012-08-30, 13:51   #4126
Lenkapuma
Zakorzenienie

hiper, oryginalne meliski są na tej ulicy gdzie jest Chimera i sushi 77 (boczna rynku). Mały sklepik z odjechanymi butami - nie pamiętam nazwy.

Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 13:57   #4127
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
też się juz napaliłam
Mam do Ciebie pytanko o Szafobranie - bo przydałoby się już powoli robić pranie byłaś na takim czymś wcześniej, prawda? Powinnam wiedzieć coś ze stricte praktycznego punktu widzenia, poza teorią, która jest na stronie?

Tak właśnie.
Stary 2012-08-30, 13:59   #4128
2016070953
Konto usunięte

Cytat:

przede wszystkim to jesteś wbita w dume i przemawia przez ciebie pycha. to że jakichś facetów przyciągnełaś na parkiet nic nie znaczy.
Stary 2012-08-30, 14:02   #4129
ola_gie
Zakorzenienie

Hard, ona chyba żartowała
W ogóle to chyba dawno Cię tu nie było, co robiłaś?

Tak właśnie.
Stary 2012-08-30, 14:16   #4130
Malla
Nie depcze krokusów

nicRu - co ma zniżka do zarobków?

Czyli mam zacząć się kłócić, że płacę pełną cenę za bilety, a studenci mają taniej? Dlaczego małe dzieci jeżdżą za darmo, jaki mam wpływ na starzenie się?! Dlaczego osoby kupujące częściej w danym sklepie dostają w nim zniżki, a ja jestem dyskryminowana, bo mnie nie stać na częste zakupy?

Rozbawiłaś mnie, nie ma co To jeszcze większe czepialstwo niż do "prawie inżyniera".
Stary 2012-08-30, 14:20   #4131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
Hiper oryginalne meliski powinny być w Zebrze na Rynku
Patrzyłam do Zebry w Carrefourze właśnie, ale mieli 2 modele na krzyż...

Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość
hiper, oryginalne meliski są na tej ulicy gdzie jest Chimera i sushi 77 (boczna rynku). Mały sklepik z odjechanymi butami - nie pamiętam nazwy.
Oooo, dzięki To kto ze mną idzie na zakupy?
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 14:20   #4132
2016070953
Konto usunięte

ola_gie, ograniczyłam pisanie na wizazu do minimum. A co robiłam - nic porywającego, najpierw urlop ale o tym pisałam a teraz pracuję dalej tam gdzie pracowałam, uczę się na egzamin na marzec, i takie tam
Stary 2012-08-30, 14:32   #4133
Ineso
Matka Smoka

Dostałam pakę Paese - ale jestem wk... że to zamówiłam
Jedyne dwie fajne rzeczy mam rozwalone w drobny mak - cień i róż. Wg mnie takie spakowali, bo chyba niemożliwe, żeby coś takiego zapakowane w bąbelkową, potem w mały karton, a potem w duzy się tak rozwaliło?
mam:
crack nr 305 (wygląda na czarny) - kto chce?
błyszczyk nr 506 - pyt. j.w.
tusz supralash wydłużająco rodzielający nt03 (wygląda na czarny)
rozświetlający róż nr 26 (brudny ceglasto różowy)
diamentywy cień nr 19 (srebrny)
konturówka nr6 (śliwkowa)

Nojko - tak, ale nie byłam na wizażu na tyle długo, żeby Ci treściwie coś napisać
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 14:32   #4134
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
Mam do Ciebie pytanko o Szafobranie - bo przydałoby się już powoli robić pranie byłaś na takim czymś wcześniej, prawda? Powinnam wiedzieć coś ze stricte praktycznego punktu widzenia, poza teorią, która jest na stronie?
Kilka porad z mojej strony
1. Nie bierz wieszaków które lubisz - bo lubią ginąć
2. Weź sporo wieszaków bo nie bardzo jest gdzie rozkładać ciuchy poza wieszaniem właśnie.
3. Umówimy się wcześniej to razem sobie zajmiemy dobre miejsce i wspólny wieszak
4. Wybierz najlepsze ciuchy bo tam laski są baardzo wybredne

chyba tyle no i drobne bo często się nie uda wymienić i się kupuje za 5-10 zł
Stary 2012-08-30, 14:42   #4135
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
Ale nie chodzi o zarobki, łamanie ustaw itd. tylko prawo do zniżki

2x20 min to znaczy, że rano i wieczorem, tak? 7 cm, wow! A teraz już nie kręcisz, czy nie ma równie imponujących efektów?
Bo bylam ciekawa jaka byłaby reakcja na przeciwne zagranie
Cytat:
przede wszystkim to jesteś wbita w dume i przemawia przez ciebie pycha. to że jakichś facetów przyciągnełaś na parkiet nic nie znaczy.
Ponoc zrozumienie ironii świadczy o potencjalnej inteligencji... Dla lepszego zrozumienia dodam, że mój chłopak powinien mieć jeszcze bardziej darmowe wejścia, bo koleś, ktory próbował mi go kiedyś odbić w tańcu prawdopodobnie (sądząc po błędnym wzroku) wygenerował poprzez sączenie alkoholu większy zysk niż ktokolwiek, kto podbił kiedykolwiek do mnie jest jaśniej?
Cytat:
nicRu - co ma zniżka do zarobków?

Czyli mam zacząć się kłócić, że płacę pełną cenę za bilety, a studenci mają taniej? Dlaczego małe dzieci jeżdżą za darmo, jaki mam wpływ na starzenie się?! Dlaczego osoby kupujące częściej w danym sklepie dostają w nim zniżki, a ja jestem dyskryminowana, bo mnie nie stać na częste zakupy?

Rozbawiłaś mnie, nie ma co To jeszcze większe czepialstwo niż do "prawie inżyniera".
Jesli nie dążysz do równouprawnienia w kwestiach ekonomicznych, to nie ma nic.
Dobrze, że chociaż do oskarżania wszystkich o próbe otrucia mi kota jest mi wciąż daleko
Stary 2012-08-30, 14:46   #4136
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Jedyne dwie fajne rzeczy mam rozwalone w drobny mak - cień i róż. Wg mnie takie spakowali, bo chyba niemożliwe, żeby coś takiego zapakowane w bąbelkową, potem w mały karton, a potem w duzy się tak rozwaliło?
mam:
crack nr 305 (wygląda na czarny) - kto chce?
błyszczyk nr 506 - pyt. j.w.
tusz supralash wydłużająco rodzielający nt03 (wygląda na czarny)
rozświetlający róż nr 26 (brudny ceglasto różowy)
diamentywy cień nr 19 (srebrny)
konturówka nr6 (śliwkowa)
Mogłabym przygarnąć błyszczyk (on jest jakiś taki koralowy?), a co chcesz w zamian?
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Kilka porad z mojej strony
1. Nie bierz wieszaków które lubisz - bo lubią ginąć
2. Weź sporo wieszaków bo nie bardzo jest gdzie rozkładać ciuchy poza wieszaniem właśnie.
3. Umówimy się wcześniej to razem sobie zajmiemy dobre miejsce i wspólny wieszak
4. Wybierz najlepsze ciuchy bo tam laski są baardzo wybredne

chyba tyle no i drobne bo często się nie uda wymienić i się kupuje za 5-10 zł
Dzięki

Tak właśnie.
Stary 2012-08-30, 14:50   #4137
2016070953
Konto usunięte

nicRu a brak zrozumienia pewnych wypowiedzi o czy świadczy?
czepiałaś się "prawie inżyniera" "budowlańca samozwańca" itp - rzucałas się jak pchła na łańcuchu.

a inteligentna osoba nawet ironizując by nie napisała czegoś typu "jestem ładna przyciągnełam facetów na parkiet".

może i masz wyższe IQ od mojego ale mądra nie jesteś bo mądrość i inteligencja nie idą w parze.

a co do czepiania się do posiadania zniżek itp to Malla ma rację.

nicRu Z Twoim podejściem musiałabym nienawidzić dzieci, starszych osób, niewidomych, kalek, krwiodawców, psów przewodników, stałych klientów itp - za to że ja płacę pełna stawke a nie mam zniżki lub za free.
Twoje podjeście jest polaczkowate - byle się nachapac jak najwięcej za darmo lub pół ceny.

Edytowane przez 2016070953
Czas edycji: 2012-08-30 o 14:52
Stary 2012-08-30, 14:51   #4138
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
No to reklamuj!
Stary 2012-08-30, 14:53   #4139

Cytat:

a inteligentna osoba nawet ironizując by nie napisała czegoś typu "jestem ładna przyciągnełam facetów na parkiet".
.
Inteligentna osoba potrafi użyć prawie każdych sformułowań do zastosowania ironii. Hard, nie czepiaj się słówek.
I przy okazji: jak tam pocztówki?
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 15:04   #4140
Ineso
Matka Smoka

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36212256]No to reklamuj![/QUOTE]
Była naklejka na paczce, że nalezy sprawdzić przy kurierze - myślę, że się zabezpieczają w ten sposób wiedząc, że mało kto to robi.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości