|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Oj serdecznie gratuluję Bafi
duuzo zdrówka dla malenstwa !!!Ależ zaczynamy mieć tempo w rozpakowywaniu się ![]() Kazdy dzien prawie - nowy maluszek ![]() Sciskam za nas wszyustkie kciuki. Dziś muszę troszke ogarnąć pokój dziewczyn, przejrzec ubrania rajstopki itd przed pojsciem do szkoły / przedszkola więc czeka mnie masa roboty, byłam dzis w ciucholandize i troszkę rzeczy pokupiłam malej i starszakom moim i tez w pepco zrobilam nalot na rajstopki dla moich bab. ![]() Czekam juz na 3 wrzesnia Kocham swoje baby małe ale potrzebuje tych kilku tygodni kiedy bede miała choc kilka godzin tylko dla siebie kiedy zaprowadze je do szkoly/przedszkola a i one juz sie sobą przez te wakacje znudziły ![]() A po za tym pod koniec pierwszego tygodnai wrzesnia mam zaległy egzamn :/ i musze sie jakos przygotowac :/
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#3722 | |
|
Zakorzenienie
|
lilka00, Baobabek, Katee27, brawa za nowe tygodnie
Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam. Zielona, dobrze przeczytać, że nastrój już lepszy i powolutku wszystko udaje Wam się załatwić. Pomyśl, że jeżeli jeszcze troszkę wytrzymasz, to wkrótce czeka Cię najwspanialsza nagroda za cierpliwość i wytrwałość, jaką będzie Twój maluszek. ![]() A ja po wielu minutach spędzonych pod prysznicem i litrach wylanego tam potu, okiełznałam bobra i powoli zbieram się na wizytę. Mam nadzieję, że to będzie raczej rutynowa wizyta, bo moje problemy z twardym brzuchem i bólami, a także nieprzespane noce to przeszłość. Mimo wszystko proszę o kciuki, bo wsparcia dobrymi myślami nigdy nie za wiele. ![]() Cytat:
|
|
#3723 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Ja jestem pesymistka i sobie zawsze myślę, że co z tego, że 3 tygodnie temu było wszystko idealnie, ja teraz już może nie być . No ale ogólnie u mnie takie sprawy to temat rzeka, bo musiałam się leczyć na hipochondrię z depresją swego czasu.Cytat:
.Cytat:
i złożenia łóżeczka, ja to nie mam do takich rzeczy talentu Cytat:
.
|
||||
|
|
|
#3724 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Udanych dzisiejszych wizyt dziewczynki Zmykam sprzątać dalej |
||
|
|
|
#3725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam pytanie to jednak kupiłaś ten wózek czerwony bez torby?czy to inny jakiś?
|
|
#3726 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja sobie jutro humor poprawiam ide do frajera zrobic sobie wreszcie fryz nowy chociaz z moim otyłym ryjem nie widze sie w zadnej fryzurze... i henna mi wlasnie przyszła wreszcie bo miałam deficyt i sobie zaraz zrobie brewki piekne jejejejeje
pojade na porodówke laska nebeska |
|
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Bafi śliczna kruszynka! gratuluję !!!!!!Maggie ja nadal myślę i myślę .. w pn idziemy się zważyć i zmierzyć i skonsultować wyniki moczu więc porozmawiam z pediatrą na ten temat .... Zielona weź się w garść musisz wytrzymać jeszcze troszkę dla synusia z racji braku cytowania zapomniałam co jeszcze miałam napisać ... my już po przedpołudniowym spacerku ... mała śpi więc zabieram się za obiadek
|
#3728 |
|
Wtajemniczenie
|
lilka cham i prostak z tego twojego małża... mój tez czasem palnie cos ale dlatego ze un mało inteligentny i nie chce mi przykrosci robic tylko czasem sie nie zastanowi i powie nie dokonca tak jak chciał hahahah ale twój to przegioł pałe ... ja mówie mojemu zawsze w takich sytuacjach ze on tez za pieknie nie wyglada.. no ale cóż chłop to chłop nie trza sioe dziwic prostackiemu zachowaniu... mój chociaz jak w ciazy jestem to nie mówi ze jestem gruba np ciagle mnie pociesza ze bede jeszcze laska ze w ogóle bede pikna
ale np zapusciłam sie w sprawie włosów i makijazu i on na mnie siada zawsze ze sie mamuska zrobiłam i ze mam isc do fryzjera i modna byc jak kiedys a nie z babiała mamka no to ide co nie?? |
|
|
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Bafi
![]() Zielona rozumiem, że Ci bardzo ciężko, ja byłam w szpitalu tylko 3 dni, a bardzo źle to znosiłam, wieczorem łzy same leciały mi z oczu, bo tęskniłam za TŻtem, z którym od prawie 2 lat, czyli od ślubu nigdy się nie rozstawaliśmy na więcej niż 12 godzin, więc dobrze Cię rozumiem, że masz doła. Ale musisz być silna dla dobra dziecka, bo to jest teraz najważniejsze. Masz dostęp do internetu, więc spróbuj się zająć czymś innym, może jakieś filmy pooglądaj, albo coś. Wiem, że pewnie wcale nie masz na to ochoty, ale zawsze trochę oddalisz się myślami od tego co się dzieje. A nie możesz iść do lekarza, który prowadzi Twoją salę i jego wypytać? Albo jak ktoś przyjedzie do Ciebie, to niech on idzie podpytać? |
|
|
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jeszcze henną muszę sobie zrobić,też muszę być piękna na porodówce
![]() Dzisiaj normalnie cały czas myślę jak ta nasza malutka będzie wyglądać,wyobrażam sobie jak ją przytulam,całuję Mężul taki przejęty że co 2 godziny dzwoni i pyta się jak się czuję,kochany jest,coś czuję że on bardziej będzie przeżywał poród niż ja.
|
#3731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż mój też długo nie siedział, max 2 godziny bo do pracy musiał iś, poza tym zmęczony, więc jakoś starałam sie komunikować z babami z sali - no ale wiadomo zawsze chce sie do domu do bliskich tym bardziej że masz już jednego szkraba. Trzymam za Ciebie kciuki kochana żebyś miała siłe wytrwać w tym fajdolonym szpitalu bo dokładnie wiem co czujesz. Ja byłam pierwszy raz jako dorosły człowiek w szpitalu i było do d... Ehhh, jeszcze ciut i będziesz w domciu z maluchem ![]() Ooo, faktycznie że seriale znowu polecą
|
|
|
|
|
#3732 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zaczynam 40 tydzień więc właściwie codziennie powinnam się nim zająć żeby być gota w razie czego, ale coś mi się nie chce... Jak najbardziej życzę udanej wizyty! Czekamy na wieści. Cytat:
|
||
|
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie a dlaczego nie wychodzicie na dwór? Mój pediatra mówi że przeciwskazaniem do spacerów jest tylko gorączka
my na pneumo musimuy szczepić poprzez że Zuza do przedszkola no i mąż pracuje w firmie gdzie zatrudnia się koło 500 osob także nie wiadomo co on może przynieś a tym bartdziej że my jako wcześniacy mamy ją za darmo Gratiulujemy donoszonych ciąż wielkie rozpakowanie wielkim\i krokami sie zbliza teraz to się posypią dzieciaczki raz dwa Pisałam do Alfabii ale nie odpisała. Napewno jak napiszę dam znać. Musimy cierpliwie czekać Aaa wstawiłąm na mejla zdjęcie z tą platformą i proszę nie zwracać na mnie uwagi bosz to wielka tragedia ![]() Co do seriali ja juz oglądałam przepremierowy odcinek Lekarzy
|
|
|
|
#3734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój tylko po pracy wchodzi do domu i pyta czy wody mi odeszły |
|
|
|
|
#3735 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no nie przesadzaj.Trochę zazdroszczę tego fryzjera,bo u mnie debet na koncie do przyszłego tygodnia a mąż mówi,że nie ma.A jak mu mówię,że zobacz jaka jestem zaniedbana to mówi,że nie zauważył W ogóle przytyłam 15kg,niby książkowo,ale czuje się grubo,ciężko i chodze jak babulinda.W nocy wiadomo kilka spacerów do wc i człowiek niewyspany a skąd mam wziąć siłe na poród???to ponarzekałam trochę.Choć ostatnio znajomi i nie tylko mnie komplementują,że wszystko poszło w brzuch i ładnie wyglądam ![]() Tamlin podziwiam Twoją Paule,mój Jurek tak się dziś zapierał przed tym szczepieniem,że szok.A jak się darł wniebogłosy na całą przychodnie...Dostał na polio doustnie 2kropelki i błonnica,krztusiec,tężec w jednym zastrzyku.Dobrze,że już mamy to za sobą...uff... Iwoncia mam do Ciebie pytanie co do tej maści na hemoroidy co stosowałaś.Też ją chciałam nabyć,ale pani w aptece pokazała ulotkę i tam napisane,że w ciąży nie stosuje się a Tobie pomogła.Ty pytałaś gina czy możesz to stosować,czy sama na własną rękę kupiłaś?Poradź proszę,bo te hemoroidy mnie wykończą,mimo,że nie mam mega zaparć,czuję dyskomfort straszny...
|
|
#3736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Poza tym mój to nie mąż |
|
|
|
|
#3737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stosowałam 2x dziennie przez okres 3 dni i przeszło. Smarowałam bardzo ostrożnie tylko tam gdzie trzeba żeby nie nalazło w drugą dziurke
|
|
|
|
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Katee ja używałam okresowo maść Proktis i mi pomógł. Tam jest wyciąg z kwasu hialuronowego. NIe ma wpisane nic oo ciązy - czyli brak danych. Ale użyłam, bo ostatnio podkrwawiłam i się strasznie wystraszyłam, że to coś z Maluchem. CIekawe co tam u Alfabi?? Czy już po?
|
#3739 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Hihi, aż się śmiałam jak czytałam wiad.od Luci:P, tak to wszystko fajnie napisała, że humor mi wrócił .Ja w ogóle silna psychicznie jestem i wiele rzeczy po mnie spływa... ale jak najbliższa osoba tak mówi, a innym kobietom potrafi mówić komplementy to jest to mego przykre... |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3740 |
|
Zadomowienie
|
Buu ja nadal odcieta od neta
nie wiem o co chodzi... alfabia juz pewnie po bo planowane cc ssa rano zazwyczaj ![]() mumiinku oby tak dalej, oby wiecej takich pozytywnych informacji!! zielona glowa do gory wytrzzymasz nie masz innnego wyjscia. maggie Zuzke w wozek i na dwor-najlepsze lekarstwo na katar. a my sie dzis przeterminowalysmy:P i jakos minelo mi parcie na rodzenie, czyzby. maly cykor ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Buu ja nadal odcieta od neta nie wiem o co chodzi... alfabia juz pewnie po bo planowane cc ssa rano zazwyczaj ![]() mumiinku oby tak dalej, oby wiecej takich pozytywnych informacji!! zielona glowa do gory wytrzzymasz nie masz innnego wyjscia. maggie Zuzke w wozek i na dwor-najlepsze lekarstwo na katar. a my sie dzis przeterminowalysmy:P i jakos minelo mi parcie na rodzenie, czyzby. maly cykor
|
#3741 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nadal trzymamy z Melcią kciuki za Laurkę ![]() Cytat:
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36203211]zielona mnie to by pierdzieliło czy opiepszy mnie jakiś ordynator czy nie.poszłabym do niego tak czy siak i oczekiwała informacji o moim stanie zdrowia.no daj spokój że sie starego dziada boisz.jak go nie dołapiesz to koczuj na innego doktorka[/QUOTE] Teraz najważniejsze jest dziecko, które Zielona nosi w sobie. Więc bez względu na wszystko powinna udać się do ordynatora i prosić o jakiekolwiek informacje. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
My dzisiaj z Maludą coś dogadać się nie możemy Humorzasta jest.. A dzisiaj przecież mija tydzień odkąd z Nami jest
|
|||||
|
|
|
#3742 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czas rodzic :P
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
|
#3743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mój tysz nie mąz i w dodatku sie dowiedziałam ze tesciowa nie ma parcia na slub kloscielny czyli wyszło na moje bieremy se cywilny jak sie doprowadze do stanu uzywalnosci ( czyli never )
|
|
|
|
|
#3744 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a mi na całej twarzy naczynka popękały, kazdego dnia jest coraz gorzej ale dziś tapety będę musiała nałożyć...
|
|
#3745 |
|
Wtajemniczenie
|
jak bede wygladac w miare to sie pochwale hahaha
|
|
|
|
#3746 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A my się przeterminujemy jutro, no chyba że coś się nagle rozkręci
|
|
|
|
|
#3747 |
|
Zakorzenienie
|
wyniki z wymazu malego GRONKOWIEC ZŁOCISTY
Maly byl u mnie,nawet nie chcial mnie przytulic,ledwo wszedl i juz wył ze chce do domu,dobrze ze tz mu kupil gazete to siedzial na chwile,ale do mnie wogole nic nie gadal,czulam sie jakobca osoba dla niego,smutne troche.. katee tak kupilam ten bez torby za 300zl ale torbe ona ma jednak cos tam w srodku jest roztargane to zszyje sobie.. wogole od soboty nie robilam kupy,jakos nie moge tutaj tego zrobic
|
|
|
|
#3748 |
|
Zakorzenienie
|
O matuuuuuluuu
![]() Cały brzuchol mi sie świeci z rozstępów czy czegoś podobnego ![]() Jak to tak można teraz przy końcówce sie pękać?? Buuuuu
|
|
|
|
#3749 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczyny!
Wruciłam za szpitala, pewnie już o nas zapomniałyście. Muminku bardzo mi przykro,jesteśmy wszystkie z Tobą całym sercem i trzymamy kciuki za Laurkę duża z niej kobietka da sobie radę! Ja leżałam 5 dni na patalogi ciąży, w sobotę rano miałam ktg na którym wyszło 5 skurczy małych.Po odłączeniu od ktg o 9.30 dostałam regularnych bolesnych skurczy co 2 min. Zgłosiłam położnej to stwierdziła że najwyżej urodzę(1 poród był ekspresowy i też to zgłaszałam położnym).Poszłam do kibelka a tam trochę czopa na wkładce to ja znowu do położnej,dała mi zastrzyk przeciwbólowy i za 3 min. znowu do niej poszłam że czuję główkę,zawołała lekarza a ten że biegiem na porodówkę.No i powtórka z rozrywki z 1 ciąży zdążyłam tylko wejść na łóżko porodowe i mówię że będę przeć(mieli robić cc) i 10.40 wyskoczył Hubert 2450g 49cm 8 pkt.Ból ustał,akcja stanęła,doktorek łapę wsadził i mówi że malutka ułożona poprzecznie wysoko no i mnie pocięli 10.50 wyciągnęli Oliwię 1870g 44cm 3pkt.Mała miała zagrażającą zamartwicę i nie oddychała musieli ją odśluzować czy coś. Teraz maluchy leżą na noworodkach w inkubatorach,Synuś miał tlen podawany przez 3 doby.Oliwka lepiej sobie radzi na 3 dzień dostałam ją na ręce do nakarmienia i już czasami potrafi ładnie zjeść z piersi.Ja jestem w domu ściągam mleczko i wożę rano i wieczorem. |
|
|
|
#3750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boże sie uśmiałam teraz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:21.

duuzo zdrówka dla malenstwa !!!

Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam. 

jutro bierzemy sie za zamawianie bujaczka i konika
i nie widziałam tych sexi zdjęć gda.
.

nie wiem o co chodzi... 

ale dziś tapety będę musiała nałożyć...