|
|
#121 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wizażowe pierworódki :)
Kiedy zacząć prać ciuszki? W którym tygodniu się za to wzięłyście lub planujecie?
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W tym tygodniu mam zamiar dokończyc reszte
|
|
|
#123 |
|
Zadomowienie
|
Aha, bo ja się zastanawiam, czy to nie za wcześnie jeszcze, tak myślę zacząć po 30 tygodniu dopiero, żeby też nie zostało na ostatnią chwilę.
|
|
|
|
|
#124 |
|
Zadomowienie
|
Ja swoje prałam w 34 tygodniu bodaj, bo nie chciałam żeby na "świeżości" za bardzo straciły... Teraz wydaje mi się że to było trochę późno, bo w między czasie trafiłam do szpitala - nie wiadomo było kiedy wyjdę i była groźba porodu... A czego ja się najbardziej obawiałam? Tego że ubranka przecież niepoprane! hahaha!
|
|
|
|
|
#125 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Znajoma wszystkie ciuszki z SH i po znajomych gotowała kilkanaście minut na kuchence - myslicie, że az tak trzeba? |
||
|
|
|
|
#126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurde, a dziś musiałam obrączkę ściągnac, tak mi dziwnie teraz bez niej. ![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się ponownie
i witam nasze nowe mamusie ![]() Ja wyprawkę mam całą, ale to dlatego, że miałam problemy od samego początku i wolę nic nie zostawiać na ostatnią chwilę. W każdym razie ja już zaczęłam III trymestr ![]() Czuję się fatalnie, obwód brzucha to 125cm... Do tego co chwilę łapią mnie skurcze, jutro wizyta u lekarza i mam nadzieję że wszystko będzie ok a dziś w nocy pierwszy raz od wieeelu lat miałam skurcz łydki. Boli do teraz
|
|
|
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę, na pewno wszystko dobrze jest Ja dopiero w ciązy dowiedziałam się co to skurcz łydki, nie sądziłam że to tak cholernie boli
|
|
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#130 |
|
Wtajemniczenie
|
Piszecie o skurczach łydki
![]() kiedyś miewałam, później długo, długo nic, a ostatnio mi się przypomina jak to jest... tzn. nie dosłownie, bo mnie nie łapią na razie (tfu, tfu, tfu!), ale w nocy jak nie mogę spać, to mam nieraz takie wrażenie, że zaraz mnie skurcz chwyci i wtedy zaczynam ruszać tą nogą i kręcić stopą |
|
|
|
|
#131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Almi mi już na ostatniej wizycie lekarz przy mierzeniu ciśnienia popukał długopisem w pierscionek zareczynowy
|
|
|
#132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#134 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny!
![]() Dziś potwierdziłam testem swoją pierwszą ciążę ![]() Mam już 34 lata, ale różne przeciwności losu nie dały nam dzieciątka wcześniej... Do tego 2 operacje ginekologiczne (no cóż, były potrzebne i, jak widać, skuteczne ).Będę czytać forum, koniecznie, chcę dowiedzieć się jak najwięcej; na razie jestem oszołomiona, ale oczywiście przeszczęśliwa ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#135 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I teraz tak mi łyso jak patrze na te ręce bo zawsze miałam conajmniej 5 pierscionków i obrączke na rękach ![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
|
|
|
#136 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziś zaczęłam 24tc
|
||
|
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też
|
|
|
#138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hania207, Neipys Wam również gratuluję skończonych 24 tygodni my z Basią jutro 37 zaczynamy ![]() mija kolejny dzień a ja nadal niespakowana do szpitala... ehhhh a wczoraj już drugi dzień miałam skurcze! kiedy ja się zmobilizuje do kupna tych brakujących rzeczy - chyba dopiero jak mi wody odejdą
|
|
|
|
|
|
#140 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witamy się w pierwszym dniu 26 tygodnia
Dziś nasze dziecię jakieś bardzo ruchliwe jest. Czy byłabym wyrodną matką nie piorąc w proszku dla dzieci tylko w normalnym albo w płynie do prania? Filusia ojjj kobietko czas zacząć się szykować i to wcale nie po mały ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez advena85 Czas edycji: 2012-08-29 o 15:58 |
|||||
|
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
No, uroki ciąży już mnie dopadły na dobre. Dziś w nocy kolejny skurcz łydki... Do tego byłam dziś u lekarza.
Mam anemię, dostałam żelazo w tabletkach i magnez na te skurcze. Szyjka zaczyna się skracać, więc muszę duuużo odpoczywać. Ale za to wyniki glukozy dobre, okazało się nawet że mam hipoglikemię, czyli za niski cukier. Z dwojga złego lepiej jak jest niski niż za wysoki No i wreszcie zaczęłam trochę tyć, bo od początku ciąży schudłam 10kg... Na dzień dzisiejszy jest 6,5kg na minusie od początku ciąży, więc już tragedii nie ma - pod koniec ciąży waga powinna się wyrównać z tą sprzed ciąży ![]() No i dziś całą masę komplementów usłyszałam... Najpierw lekarz stwierdził że wyglądam pięknie, jak okaz zdrowia i ciąża mi służy a potem siostra zaczęła chwalić, że skóra piękna, włosy piękne, figurka cudna i że każda kobieta w ciąży powinna tak wyglądać muszę się tym nacieszyć, bo zaczynam powoli puchnąć i nawet żylak mi się na łydce pojawił niebawem tak pięknie już nie będę wyglądać
|
|
|
|
|
#142 |
|
Zadomowienie
|
A mi wylazły rozstępy na brzuchu, mimo usilnej walki i kremowania
|
|
|
|
|
#143 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mimo wszystko radziłabym Ci wyprać ciuszki w płynie do ubranek dziecięcych, albo w płatkach mydlanych (chociaż ja ich w sklepie nie dostałam). Tu chodzi o to, że proszki często uczulają dorosłych, a co dopiero małe dzieciątko, które do tej pory nie miało styczności z żadną chemią. Skóra dziecka jest wrażliwsza niż nam się wydaje. Moja kuzynka jako czterolatka puchła niesamowicie i się dusiła, a dopiero ciocia później odkryła, że to od płynu do płukania (był taki z logo - misiem, nie będę przywoływać nazwy). Więc co dopiero taki noworodek? Ja generalnie jestem zwolenniczką wszystkiego co naturalne, w szczególności dla dzieci. Tak na marginesie, znalazłam świetną rzecz na zimę, "rośnie razem z dzieckiem", co o tym sądzicie? http://sklepkangurek.pl/pl/przedluza...-az-106cm.html |
|
|
|
|
|
#144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myśle że nie będziesz wyrodna, ale nie wiem czy warto ryzykowac, że dzidzius sie uczuli i dopiero beda problemy Cytat:
|
|
|
#145 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie ma nic nieprawidłowegoCytat:
|
||
|
|
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja biore raz dziennie 500 mg dobrze że wyniki ok
|
|
|
#147 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czyli wychodzi na to, że ja mam 750 mg, bo biorę jedną tabletkę trzy razy dziennie, bo brzuszek często się napina... Coś czuję, że mój Franko wcześniej się z nami przywita niż się spodziewamy...
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Rosnący brzuchol mnie cieszy
|
|
|
#149 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
Chętnie do Was dołączę jako kolejna pierworódka, bo do tej pory tylko podczytywałam wątki na poczekalni. My z Małą dziś zaczynamy 31 tc, termin mamy na 3.11, ale prawdopodobnie zostanie to rozwiązane poprzez cc planowane więc pewnie przed terminem. Wyprawkę mamy też nie całkiem skompletowaną, ale większość rzeczy już jest. Wczoraj wyprałam ciuszki, kocyk, pościel, dziś jak się chęci znajdą to poprasujemy i będziemy dokupować resztę. Najtrudniejszy wybór to wózek. A Wy macie już wózki wybrane/ zakupione ? Może się czymś zainspiruję
|
|
|
|
|
#150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wlasnie ostatnio zastanawiałam sie czy kocyk też trzeba prać ja mam na razie wybrany kolor wózka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.

za wizytę, na pewno wszystko dobrze jest 

niebawem tak pięknie już nie będę wyglądać