Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-30, 12:28   #871
Dzastin08
Wtajemniczenie

Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
szukam i czytam :

W przypadku zatrzymania miesiączki należy najpierw wykluczyć czynniki fizjologiczne tj. ciążę i menopauzę (!). Następnie rozważa się ( m.in.)

przedwczesne wygasanie czynności jajników ( JA)
zniszczenie endometrium i zrosty (#)
kwitka Ty panikaro, a może @ się spóźnia bo jesteś w ciąży?! pamiętaj dopóki nie ma @ wszystko jest możliwe... I proszę nie szukać i nie czytać niczego w necie bo to złooooooo, sama wiem po sobie...
Dziś rano też "szukałam i czytałam" i załapałam przez to doła...

FD_nika- i to jest b. dobre podejście.. bo na prawdę można ześwirować... ja bym teraz sobie najchętniej wyjechała i wróciła za tydzień- taki mały relaksik

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2012-08-30 o 12:31
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 12:33   #872
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
szukam i czytam :

W przypadku zatrzymania miesiączki należy najpierw wykluczyć czynniki fizjologiczne tj. ciążę i menopauzę (!). Następnie rozważa się ( m.in.)

przedwczesne wygasanie czynności jajników ( JA)
zniszczenie endometrium i zrosty (#)
Kwitka ty nie wyszukuj takich rzeczyTylko jak dalej nie będzie @ a testy bedą negatywne to idz do gina.

Cytat:
Napisane przez FD_nika Pokaż wiadomość
Ehh lec po testa a nie tylko napiecie nam tu wprowadzasz ja cos czuje ze to nie przed @ ale nie chce Cie nakrecac .... tylko to moje przeczucie

Zmykam wezme kapiel, potem jakis obiadek bo popoludniu mam gosci wyrwe sie troche dobrze mi to zrobi... staram sie zapełniać sobie czas by szybciej leciał i skierowac swoje mysli takze na inny tor niz fasolkowanie dziewczyny a wy przytulajcie sie testujcie miłego dzionka wam zycze i do "usłyszenia" jutro
Takie podejście jest najlepsze.Nie myśleć o tym.Spotkanie ze znajomymi dobrze ci zrobi,oderwiesz się od tego wszystkiego

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 12:34   #873
kwitka13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
kwitka Ty panikaro, a może @ się spóźnia bo jesteś w ciąży?! pamiętaj dopóki nie ma @ wszystko jest możliwe... I proszę nie szukać i nie czytać niczego w necie bo to złooooooo, sama wiem po sobie...
Dziś rano też "szukałam i czytałam" i załapałam przez to doła...

FD_nika- i to jest b. dobre podejście.. bo na prawdę można ześwirować... ja bym teraz sobie najchętniej wyjechała i wróciła za tydzień- taki mały relaksik
no to baty dla mnie i dla Ciebie
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 12:37   #874
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
no to baty dla mnie i dla Ciebie
Ałaaa... no ale mi się należało i Tobie też więc jesteśmy kwita

No nic... ja uciekam do pracy bo pomału już czas na mnie, jutro na szczęście wolne i weekend też
Wieczorem może jeszcze na chwilkę zajrzę

Buziaki,miłego popołudnia

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2012-08-30 o 12:56
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 13:12   #875
07_Pati_07
Raczkowanie

hej, strasznie dużo piszecie i ciężko nadążać za Wami

Mokka gratuluję pięknie dzidzia się rozwija

dziewczyny ja załapałam doła bo @ przyszła, niby czułam że nic nie będzie, ale wiadomo jak jest... wczoraj z tego doła postanowiliśmy z mężem wypić sobie parę drineczków... no i masakra dawno nie piłam i dzisiaj od rana kac niemiłosierny, obiecuję już więcej nie pic
teraz czekam aż @ się skończy, we wtorek skoczę do gina na kontrole, bo miałam się pokazać jak mi się @ skończy i zobaczymy co powie, czy będzie kazała coś łykać... bo generalnie ja też mam torbiel na prawym jajniku, z tym że mam ją od kilku lat i nie rośnie ani się nie wchłania i jest dość mała, też miałam robione CA 125 ale tak bardziej dla świętego spokoju mojego poprzedniego gina, no i mojego oczywiście obecna lekarka trochę mnie załamała, mówiąc że przez tą torbiel nie wiadomo czy w ogóle dochodzi do owulacji i że powinniśmy często się przytulać, nie licząc żadnych dni płodnych itd.... z moim mężem na razie wszystko ok, po ostatnim badaniu mówi, że jądra go nie bolą.... ehh dlaczego to wszystko jest takie skomplikowane?

a mam takie pytanie: czy łykacie folik, czy może coś innego? widziałam, że któraś z dziewczyn jakiś suplement wit łyka...
07_Pati_07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 13:13   #876
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez FD_nika Pokaż wiadomość
Podziwiam te niektore laski za ich olewackie podejscie do życia naprawde. trzeba by je było wysłać do Perfekcyjnej Pani Domu albo do psychiatry
Marudexus nie tyczy sie to Twojego posta tylko wczesniejszych o dziewczynach z plesnia na naczyniach oczywiscie
No ja akurat mam trochę olewackie podejście "przewróciło się niech leży" itp, ale bez przesady. Sprzątam po prostu wtedy, keidy mi coś przeszkadza, ale też nie dopuszczam do mega syfu. Przynajmniej takiego żywnościowego bo graty to mam porozwalane wszędzie,

Cytat:
Heheheh... moja mama też pomału chce wychodzić z dywanów,ostatnio w jednym pokoju położyliśmy wykładzinę PCV i teraz tak po kolei chce wymieniać...
Ja prawie co dziennie piję te energetyki... już dziś jedna puszka poszła, i zaraz chyba druga- po prostu chyba się uzależniłam...
Ja dywanów nie chcę, bo na nich się zbiera wszystko. Wolę mieć płasko, gładko, można wymyć i wiadomo, że jest czysto. Tak samo nie lubię zasłon i firanek i bedę miała wszędzie roletki tylko. Dobrze, że w okna mi się nikt nie gapi
Stary 2012-08-30, 13:28   #877
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 07_Pati_07 Pokaż wiadomość
hej, strasznie dużo piszecie i ciężko nadążać za Wami

Mokka gratuluję pięknie dzidzia się rozwija

dziewczyny ja załapałam doła bo @ przyszła, niby czułam że nic nie będzie, ale wiadomo jak jest... wczoraj z tego doła postanowiliśmy z mężem wypić sobie parę drineczków... no i masakra dawno nie piłam i dzisiaj od rana kac niemiłosierny, obiecuję już więcej nie pic
teraz czekam aż @ się skończy, we wtorek skoczę do gina na kontrole, bo miałam się pokazać jak mi się @ skończy i zobaczymy co powie, czy będzie kazała coś łykać... bo generalnie ja też mam torbiel na prawym jajniku, z tym że mam ją od kilku lat i nie rośnie ani się nie wchłania i jest dość mała, też miałam robione CA 125 ale tak bardziej dla świętego spokoju mojego poprzedniego gina, no i mojego oczywiście obecna lekarka trochę mnie załamała, mówiąc że przez tą torbiel nie wiadomo czy w ogóle dochodzi do owulacji i że powinniśmy często się przytulać, nie licząc żadnych dni płodnych itd.... z moim mężem na razie wszystko ok, po ostatnim badaniu mówi, że jądra go nie bolą.... ehh dlaczego to wszystko jest takie skomplikowane?

a mam takie pytanie: czy łykacie folik, czy może coś innego? widziałam, że któraś z dziewczyn jakiś suplement wit łyka...
Nie martw się,w końcu się udaJa łykam tylko folik.

Stary 2012-08-30, 14:09   #878
colorblue
Zakorzenienie

Ja łykam od tygodnia Folik i Magnez z vit B6. ale Magnez to już predzej brałam sobie profilaktycznie 1 tabl. dziennie.

Iza to widzę,że nas testujących na niedzielę będzie trochę Ty, Ja, Dzastino, Banka... Ktoś jeszcze chętny???

Kurcze przyjaciółka ciągnie mnie już od wczoraj na drina do siebie. Wczoraj jakoś się wykręciłam, ale dzisiaj nie wiem czy mi się uda. A jak już pójdę to co mam powiedzieć? że czemu nie chcę pić?
Przecież w sumie na dobrą sprawę to nie wiem czy jestem w ciąży czy nie. A jak wypije 1-2 drinki i się później okaże,że jednak jestem???

Z tego co pamiętam to Luncia też się popiwkowała przed zrobieniem testu bo była pewna,że nic tam nie ma No i jest ok. Ale u jednej będzie ok a u drugiej nie bardzo.
Co robić???

No i w ciągu 16 dni od kiedy tutaj z Wami jestem stuknęło mi już 100 postów

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000

Edytowane przez colorblue
Czas edycji: 2012-08-30 o 14:10
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 14:14   #879
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Witaj
Wcześniej brałam kwas foliowy, a teraz łykam Vita-min plus Mama (planowanie, ciąża, karmienie), zawiera kwas foliowy (400) i inne witaminy, jak np. E pomagającą przy poczęciu. Żelazo i takie inne farmazony. No i płaciłam 13,50zł/30 tabl. a w innej aptece 17,49zł

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 14:29   #880
Kejthx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

To się chwali
Stary 2012-08-30, 14:42   #881
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Ja łykam od tygodnia Folik i Magnez z vit B6. ale Magnez to już predzej brałam sobie profilaktycznie 1 tabl. dziennie.

Iza to widzę,że nas testujących na niedzielę będzie trochę Ty, Ja, Dzastino, Banka... Ktoś jeszcze chętny???

Kurcze przyjaciółka ciągnie mnie już od wczoraj na drina do siebie. Wczoraj jakoś się wykręciłam, ale dzisiaj nie wiem czy mi się uda. A jak już pójdę to co mam powiedzieć? że czemu nie chcę pić?
Przecież w sumie na dobrą sprawę to nie wiem czy jestem w ciąży czy nie. A jak wypije 1-2 drinki i się później okaże,że jednak jestem???

Z tego co pamiętam to Luncia też się popiwkowała przed zrobieniem testu bo była pewna,że nic tam nie ma No i jest ok. Ale u jednej będzie ok a u drugiej nie bardzo.
Co robić???

Ja bym się napiła 1-2 drinków.

Stary 2012-08-30, 14:50   #882
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
I ja

Cytat:

Co robić???
W pierwszych tygodniach ciąży zarodek jest bezpieczny, bo jeszcze nie połączony z mamą i jakby samowystarczalny, dopiero po jakimś czasie wszystko co zje/wypije mama ma wpływ na płód. Tylko nie wiem do kiedy tak jest. Ale pierwsze 2 tyg na pewno.
Stary 2012-08-30, 14:55   #883
magdaammm
Raczkowanie

Cytat:
i jaa! wlasnie na niedziele. nie kupuje specjalnie teraz testu, co by mnie wczesniej nie korcilo ale dołączam do was. ostatnio sie mam w ogole czasu, zeby cos tu poskrobac..;( i jakos mi tego wlasnie brakuje..

Mokka! ale piekny gosciu na zdjeciu!
magdaammm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 14:56   #884
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

Co robić???

Gratki z okazji 100 ) Ja biore foli od tygodnia , nie biore wit, bo nie polecaja w pierwszych tyg. ciazy dopiero po 3 mc , a ze moge w niej byc to nie biore heheh

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Ja bym się napiła 1-2 drinków.
Mysle ze jak słabe 2 driny sie napijesz to nic sie nie stanie, ale mozepowiedz kolezance ze zle sie czujesz oklam ja ze masz@ i nie za bardzo chcesz alkoholu hehe
Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Witaj
Wcześniej brałam kwas foliowy, a teraz łykam Vita-min plus Mama (planowanie, ciąża, karmienie), zawiera kwas foliowy (400) i inne witaminy, jak np. E pomagającą przy poczęciu. Żelazo i takie inne farmazony. No i płaciłam 13,50zł/30 tabl. a w innej aptece 17,49zł
Boli mnie brzusio cały dzien i tak dziwnie pulsuje na jajniki troche , wziełabym no-spe ale nie wiem czy moge
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 14:57   #885
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Mokka gratulacje !!! piękna dzidzia i taka duża
Będziemy rodzic razem bo różnią nas tylko 4 dni

Kwitka daj znać za godzine czy coś się pojawiło, bo jak się nie pojawi to może tamte testy były złe, ale jak się pojawi to chyba wszystki inne złe nie są

a ja sie wczoraj zdołowałam...
Wysprzątaliśmy garderobe na tym mieszkaniu już na błysk, odkurzyliśmy wszystkie zakamarki i wchodze wczoraj... i odrazu wrzask! TŻ to by się wyzabijał.. no bo znów jakiś skur**syn się pojawił na ścianie
mam tego dość... normalnie żałuje że sie wzieliśmy za to mieszkanie, wszędzie są pająki
aż mi się śnią po nocach... bo tam wszędzie są szpary i mendy wyłażą stamtąd...
będziemy musieli zasilikonować to wszystko, już kupiłam raid na pająki i jeszcze inny specyfik, założe też moskitiery (parter) i może wygram tą walkę bo inaczej nerwowo tam nie wytrzymam...
Wogole to nie wiem co za syfiarze tam mieszkali przede mną i to jeszcze z dzieckiem nawet w łużku mieli pająki... wszędzie pajączyny, brud, nie wiem jak tak można żyć?!
może macie jakies dobre sposoby na pająki? przyjmę wszystko
lunka, jak pracowalam w uk to niektorzy rezydenci mieli takie elektryczne odstraszacze na pajaki one niby emitowaly jakies dzwieki, dla nas nie slyszalne, ale drazniace pajaki http://allegro.pl/skuteczy-odstrasza...586587925.html

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to witam za rana I w końcu nigdzie nie pędzę i się nie spieszę. KONIEC Z MOIMI PRAKTYKAMI dostałam 5, a opinie to powiedziała, żebym sama sobie napisała; coś że miła jestem punktualna pracowita itp. Rozwaliłą mnie babka.
Jakaś przeziębiona jestem. Dziś mój 16 dc, 2 dzień brania dupka.

Potrzebuję rady. Otóż mój bliski przyjaciel poprosił mnie, żebym z nim poszła na wesele za tydzień. Wstępnie gadąłam z tżtem i się zgodził. Zastanawiam się czy iść...
kiedys mialam syt, ze nie mialam z kim isc na polowinki, bo moj Tz byl za granica. poprosilam naszego wspolnego kumpla, T. pozornie nie mial mi tego za zle, ale niestety pozniej sie to na nas odbilo troche;/ no i teraz na pewno nie popelnilabym tego samego bledu

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
WoW w końcu mogę coś napisać tak mi tnie wizaż Wczoraj w ogóle nie nie weszłam bo mi nie ładowało.

Tyle miałam pisać i nie pamiętam już co komu Jeżeli się pomylę to mnie nie zjedzcie :

Mokka śliczne dziecię

Iza Babcia akurat do najbiedniejszych nie należy

A u mnie spokój. Dzisiaj i jutro wolne w pon dopiero do pracy. Za jakiś czas mam zamiar wyjść na siłownie i muszę pozałatwiać parę spraw może jakieś zakupy jak znajdę coś ciekawego. Liczyłam że mama się odezwie ale ona ma czas zawsze gdy ja go nie mam no masakra nie zgadamy się Nastawiam się na ten wyjazd do polski a chyba nie powinnam na razie bo nie wiadomo jak Tż z pracą załatwi. A chce jechać na dwa tyg aby sobie w Polsce odpocząć heh on tak uwielbia jeździć do polski prawdziwy patriota z niego

ha;d ja tez mam wolne az do poniedzialku no i tez lubie jezdzic do Pl na urlopy chociaz teraz te wycieczki ogranicze na ew wycieczke gdzies w ciepelko

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Powodzenia w walce z pajakami

Ja też nie wiem jak można w takim syfie życ z dzieckiem.Kuzyn tż zaprosił nas kiedyś do siebie a mieszka z siostrą,szwagrem i ich małym dzieckiem.Opowiadał jakie z nich brudasy ale to co zobaczyliśmy w tym mieszkaniu toOna siedzi w domu z dzieckiem on pracuje.Ona wogóle nie gotuje nie sprząta,cały dzień leży w łożku przed tv.W kuchni spleśniałe garnki w zlewie,spleśniałe kanapki na stole,z 5 opakowań po pizzy bo ona co dzień zamawia pizze na obiadLodówki strach sie dotknać bo była tak czarna A w łazience jeszcze gorzej wanna czarna,toaleta też.W pokoju kurzu tyle że ja bym chyba pylicy dostała.Dziewczyna kuzyna tż opowiadała że ona tam myła ostatnio podłogi bo tamta nie zrobiła tego od pół rokuJak się coś rozbije to leży,leży aż jej brat tego nie posprząta a przypominam że mają małe dziecko.W życiu nigdy u nikogo nie widziałam takiego syfu aż mi nie dobrze tam było.

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Jezeli nie dostane @ to w niedziele.
o jaaaaa;/ a to ja myslalam, zem balaganiara ale nigdy nie mialam takiego syfu

witam

alez Was tutaj testujacych sie narobilo az rachube trace;D ale ja Wam mowie, wszystkie jak jeden maz razem na porodowke bedziecie jechac;D

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 14:59   #886
banka26
Zakorzenienie

heheheh ale mi cytuje heheh hehehe ja cytowalam colourblue a wizaz mi wszystkie po kolei dziewczyny wrrr
Stary 2012-08-30, 15:03   #887
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Gratki z okazji 100 ) Ja biore foli od tygodnia , nie biore wit, bo nie polecaja w pierwszych tyg. ciazy dopiero po 3 mc , a ze moge w niej byc to nie biore heheh

Mysle ze jak słabe 2 driny sie napijesz to nic sie nie stanie, ale mozepowiedz kolezance ze zle sie czujesz oklam ja ze masz@ i nie za bardzo chcesz alkoholu hehe

Boli mnie brzusio cały dzien i tak dziwnie pulsuje na jajniki troche , wziełabym no-spe ale nie wiem czy moge
Spokojnie w ciaży możesz no -spe brać

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość

alez Was tutaj testujacych sie narobilo az rachube trace;D ale ja Wam mowie, wszystkie jak jeden maz razem na porodowke bedziecie jechac;D
Ale sie uśmiałam

Stary 2012-08-30, 15:06   #888
colorblue
Zakorzenienie

O jaaaa to w sumie nas 6 naliczyłam na niedziele
Kurde będą zbiorowe II kreski

Ale chyba nie u mnie. Co prawda cały czas mi mokro i mam wrażenie że coś leci i sprawdzam, ale to nie biały śluz. Praktycznie wodnisty,przeźroczysty, czasami tylko widać,że jest troszke mleczny. A taki śluz raczej ciąży nie wróży tylko @ bo w ciąży powinien być biały co oznacza,że progesteron w normie.
Tak mi się wydaje
Szlag mnie trafia bo te nasze starania w tym cyklu to nie były typowe starania tylko raczej taki spontan. A jak zapytałam męża czy jakbym teraz nie była w ciąży to czy spróbujemy znowu to powiedział,że nie wie. Obawiam się,że u nas trzecie dziecko to będzie albo wpadka albo dopiero później bo ciężko tak do końca świadomie podjąć taką decyzję.
Dlatego tak bardzo bym chciała,żeby teraz się udało i los podjął decyzję za nas

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-08-30, 15:09   #889
kwitka13
Zadomowienie

no ładnie się testujących w nd nazbierało, pewnie i ja do nich dołączę z tym, że ja to będę testować i jutro i w sob i w nd A CO!

dziewczyny mialyscie kiedyś takie jakby skurcze/kłucia pod łopatką ( lewą)? Męczy mnie od godziny i nawet gorzej mi się oddycha co w połączeniu z bólem cycowym sprawia nie najlepsze wrażenie.
ps. @ nadal niet
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz

Edytowane przez kwitka13
Czas edycji: 2012-08-30 o 15:13
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 15:16   #890
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
no ładnie się testujących w nd nazbierało, pewnie i ja do nich dołączę z tym, że ja to będę testować i jutro i w sob i w nd A CO!

dziewczyny mialyscie kiedyś takie jakby skurcze/kłucia pod łopatką ( lewą)? Męczy mnie od godziny i nawet gorzej mi się oddycha co w połączeniu z bólem cycowym sprawia nie najlepsze wrażenie.
ps. @ nadal niet
Heheeh jak szaleć to szaleć Ja gdybym teraz miała jakiś zapas testów w domku to pewnie też bym tak codziennie robiła i sprawdzała czy ten cień tam jest czy go nie ma;D
No to będzie nas 7 o kurde eheh

OBY TO BYŁA SZCZĘŚLIWA 7

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-08-30, 15:22   #891
Kejthx
Zadomowienie

Dziewczyny, mam nadzieję, że przełamiecie złą passę i będą II krechy, bo ja zara po Was testować pewnie będę
Także, ten, teges już doczekac się nie mogę... pamiętam jak kiedyś był taki dzień, dwa dni (dokładnie nie ogarniam) jak fasolki sypały się jak z rękawa Toż to były emocje, tak w teleturnieju Zanim oderwałam głowę od kompa, kolejna pisała o II krechach... marzy mi się taki czas, jak po kolei będziemy wklejać foty testów z krechami

Edytowane przez Kejthx
Czas edycji: 2012-08-30 o 15:23
Kejthx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 15:29   #892
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
O jaaaa to w sumie nas 6 naliczyłam na niedziele
Kurde będą zbiorowe II kreski

Ale chyba nie u mnie. Co prawda cały czas mi mokro i mam wrażenie że coś leci i sprawdzam, ale to nie biały śluz. Praktycznie wodnisty,przeźroczysty, czasami tylko widać,że jest troszke mleczny. A taki śluz raczej ciąży nie wróży tylko @ bo w ciąży powinien być biały co oznacza,że progesteron w normie.
Tak mi się wydaje
Szlag mnie trafia bo te nasze starania w tym cyklu to nie były typowe starania tylko raczej taki spontan. A jak zapytałam męża czy jakbym teraz nie była w ciąży to czy spróbujemy znowu to powiedział,że nie wie. Obawiam się,że u nas trzecie dziecko to będzie albo wpadka albo dopiero później bo ciężko tak do końca świadomie podjąć taką decyzję.
Dlatego tak bardzo bym chciała,żeby teraz się udało i los podjął decyzję za nas
to ja sie bede modlila o Twoje II kreski , a śluz śluzem nigdy nie wiadomo co tam sie w srodku dzieje a moze fasolka sobie w przezroczystym woli powstawac niz w takim perłowym heheheh)

Cytat:
Heheeh jak szaleć to szaleć Ja gdybym teraz miała jakiś zapas testów w domku to pewnie też bym tak codziennie robiła i sprawdzała czy ten cień tam jest czy go nie ma;D
No to będzie nas 7 o kurde eheh

OBY TO BYŁA SZCZĘŚLIWA 7
ach bym chciala jzu niedziele ehhehe trzeba w sobote w testy sie zaopatrzyc, i dziewczyny niedziela wstajemy 9,00 i robimy testy a potem 9,05 na wizaz ))
Stary 2012-08-30, 15:57   #893
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Ło matko ja wysiadam ... dziś też nie skończą i jeszcze jutro będę miała szlifowanie ... przeciez ja tego nie posprzątam dziś, bo po co ...
Zabrałam się za mycie szafek kuchennych, trochę je zaniedbałam na górze właśnie - są tłuste tam. Ale obłożę tym razem gazetami i będę je wymieniać po prostu zamiast tak szorować.

A co do śluzu to u mnie jak u Colorblue - raczej taki wodnisty podbielony i w sumie mało go. Więc się tym bardziej nie nastawiam.
A i jajnik zaczął pikać więc @ się pewnie zbliża.
Stary 2012-08-30, 16:10   #894
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Heheheh... moja mama też pomału chce wychodzić z dywanów,ostatnio w jednym pokoju położyliśmy wykładzinę PCV i teraz tak po kolei chce wymieniać...
Ja prawie co dziennie piję te energetyki... już dziś jedna puszka poszła, i zaraz chyba druga- po prostu chyba się uzależniłam...
Ja na początku pierwszej i drugiej ciąży miałam smaka na energetyki nie wiem moze dziodziol potrzebowal energi ale zawsze jak bylam jeszcze przed testem to uwielbiałam je pić co na codzien nie bardzo mi smakowaly

Cytat:

Co robić???
Folik i magnez to podstawa, ja też tak brałam
A źle pamiętasz, bo ja własnie wiedziałam że pewnie coś tam będzie i musiałam mieć swoje ostatnie chwile z alkoholem taka ze mnie wyrodna matka poprostu w dniu @ czy nawet dalej alkohol jeszcze nie przenika do dziecka wiec nie ma sie co stresować ale dziwnie by było pić wiedząć już że dzidziuś jest... dlatego ja piłam dzień przed testem, chciałam zrobić jeszcze wieczorem ale stwierdziłam że pijana zobaczyc II kreski to raczej nie wypada...

Cytat:
lunka, jak pracowalam w uk to niektorzy rezydenci mieli takie elektryczne odstraszacze na pajaki one niby emitowaly jakies dzwieki, dla nas nie slyszalne, ale drazniace pajaki http://allegro.pl/skuteczy-odstrasza...586587925.html
No własnie wczoraj je obczajałam i tak myśle żeby zakupić chociaż nie do końca w nie wierzę... ale zakupie dopiero po ciąży bo teraz nie wiem jaki ma wpływ na płód, a nigdzie takich informacji znaleźć nie mogę

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 16:28   #895
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Witam z powrotem Ja też nie należę do pedantek, nie mam w nawyku sprzątać codziennie ale teraz staram się chociaż w sobotę porządnie posprzątać, a w tygodniu to jak jest straszny bajzer to tak trochę z grubsza przejadę

Natomiast mam podobną historię do waszych rodzinie niestety. Otóż jeszcze trzy czy cztery lata temu mój wujek był w sumie dalej jest alkoholikiem ale mówię od czterech lat już trzeźwym. Gdy jeszcze pił poznał swoją żonę z którą wpadli po pijaku oczywiście i urodziła najpierw jednego syna później jeszcze czworo dzieci. Odkąd pamiętam nigdy nie pracowała, mało kiedy widziałam żeby cokolwiek w domu robiła niestety babcia moja mieszka z nimi i jej nie da żeby nic nie robić więc babcia gotuje obiady żeby dzieci miały co jeść, mimo że ma swój pokoik to i tak non stop tam dzieci przebywają, babcia chodzi w pole sadzi ziemniaki warzywa przeróżne owoce wszystko jest i babcia to robi, bo ona się nie ruszy nawet, wielka pani tylko siedzi z najmłodszą córką karmi ja i tv ogląda z nogami wyłożonymi na stole masakra jakaś W ich części domu masakra bajzel w sumie mają czterech synów i tą najmłodszą córkę to wiadomo dzieci gonią, tłuką się normalnie dramat, chodzą niezadbane, a ta ma w nosie gdyby nie babcia to czasami nawet nie mieli by co jeść. A co najlepsze ostatnio mój wujek usłyszał że jego cudowna żonka rozpowiada wokoło że ona nie pójdzie do pracy bo nie ma jej kto się dziećmi zająć, że ona biedna musi non stop tylko obiady gotować, ciężko pracować podobno bardzo się wujek wkurzył bo on odkąd nie pije to zmienił się strasznie widać że mu zależy pracuje, wyremontował prawie cały dom, a ona mu jeszcze pieniądze podbiera n papierosy, dodam ze ona i piła i paliła w każdej swojej ciąży co jest dla mnie na prawdę chore, patologia. W ogóle to nawet nie walczyła o to aby wujek przestał pić jej to na rękę było bo mogła robić co chciała a teraz jak zrobił jej raz awanturę to powiedziała że weźmie najmłodszą córkę i sobie pójdzie... Sorki za oftop ale na prawdę jak wspomniałyście o tym temacie tak mi się aż zagotowało że tacy ludzie w ogóle istnieją
Stary 2012-08-30, 16:35   #896
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

Cytat:

ps. @ nadal niet
wiesz co, ja cos takiego mialam wlasnie pare lat temu zdarzalo mi sie, ze sie schylalam i nie moglam sie wyprostowac, bo zabieralo mi oddech;/ i potem przez pare dni to czulam dosc dotkliwie;/ do tej pory mam taki punkt na plecach, ze jak go nacisne to czuje takie kłłcie własnie pewnie jakis nerw sie odzywa;/

co do alko: idziemy na to wesele 15 wrzesnia i tak sie zastanawiam czy jesli bedzie sie @ spozniala(a mam nie miec 12) to czy testowania na 16 nie przelozyc co by udawac, ze mam czyste sumienie

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 16:44   #897
Szejda
Rozeznanie

No nareszcie, się udało! Od wczoraj próbuje sie do Was dobić i nie moge Nie dość, że wizaz ma jakieś problemy to w pracy też mi internet szwankuje
Witam, nowe i "stare"staraczki, trochę nam sie gron powiększa ale to tobrze w kupie raźniej I trzymam kciuki, za testujace. Trzeba ruszyć ten zastój fasolkowy, bo nic sie nie dzieje Ja Was podczytywałam ale jakos nie miałam weny na pisanie.
U mnie 8 dc, także jeszcze dużo pracy przede mną
We wtorek miała druga rocznicę ślubu i z tej okazji zaprosiłam Tż na kolację. On dla mnie też miał niespodziankę w postaci wyników badań żołnierzyków. Okazało się, że wyniki są bardzo dobre i strasznie się z tego cieszęJestem dumna z mojego Tż, że się odważyl na taki i krok i zrobil to w tajemnicy, żebym sie nie stresowala. Wiem jakie to jest trudne dla faceta przeżycie. Ale sobie poradził a teraz chodzi dumny jak paw Tż stwierdził, że ja też pewnie jestem zdrowa, tylko muszę sobie główkę odblokować i wszystko będzie dobrze. Humorek mi się poprawił i mam nadzieję, że w tym cyklu żołnierzyki pokazą na co je stać
Mokka śliczny dziudziuś i jaki już duży
Szejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 16:45   #898
vanessa1781
Zakorzenienie

hej

ja dziś mam zamiar przeprowadzić poważną rozmowę z Tżem
dziś już prawie nie mam @ (a dostałam dopiero we wtorek), mam zamiar mu oznajmić, że od jutra przytulamy się co drugi dzień, a koło 10 września przez kilka dni codziennie, a co ciekawe co on na to, hihi, a jeśli nie wyjdzie to idę do gina, bo coś mi się nie podoba ten mój krótki cykl i krótkie miesiączki, bo 2 dni to chyba za krótkie?

Mokka - super że z dzidzią wszystko ok i gratuluję
Stary 2012-08-30, 16:47   #899
Szejda
Rozeznanie

Cytat:
wiesz co, ja cos takiego mialam wlasnie pare lat temu zdarzalo mi sie, ze sie schylalam i nie moglam sie wyprostowac, bo zabieralo mi oddech;/ i potem przez pare dni to czulam dosc dotkliwie;/ do tej pory mam taki punkt na plecach, ze jak go nacisne to czuje takie kłłcie własnie pewnie jakis nerw sie odzywa;/

co do alko: idziemy na to wesele 15 wrzesnia i tak sie zastanawiam czy jesli bedzie sie @ spozniala(a mam nie miec 12) to czy testowania na 16 nie przelozyc co by udawac, ze mam czyste sumienie
Też mam wesele 15, będziemy się razem bawić Co do alko, ja bym przełozyła testowanie na 16. Taka okazja szybko sie nie powtórzy, jeśli się okazę, że jest fasolka. Korzystaj
Szejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 16:49   #900
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szejda Pokaż wiadomość
No nareszcie, się udało! Od wczoraj próbuje sie do Was dobić i nie moge Nie dość, że wizaz ma jakieś problemy to w pracy też mi internet szwankuje
Witam, nowe i "stare"staraczki, trochę nam sie gron powiększa ale to tobrze w kupie raźniej I trzymam kciuki, za testujace. Trzeba ruszyć ten zastój fasolkowy, bo nic sie nie dzieje Ja Was podczytywałam ale jakos nie miałam weny na pisanie.
U mnie 8 dc, także jeszcze dużo pracy przede mną
We wtorek miała druga rocznicę ślubu i z tej okazji zaprosiłam Tż na kolację. On dla mnie też miał niespodziankę w postaci wyników badań żołnierzyków. Okazało się, że wyniki są bardzo dobre i strasznie się z tego cieszęJestem dumna z mojego Tż, że się odważyl na taki i krok i zrobil to w tajemnicy, żebym sie nie stresowala. Wiem jakie to jest trudne dla faceta przeżycie. Ale sobie poradził a teraz chodzi dumny jak paw Tż stwierdził, że ja też pewnie jestem zdrowa, tylko muszę sobie główkę odblokować i wszystko będzie dobrze. Humorek mi się poprawił i mam nadzieję, że w tym cyklu żołnierzyki pokazą na co je stać
Mokka śliczny dziudziuś i jaki już duży

my w sobotę mamy 5 rocznicę, no i tak myślę że fasolka to byłby idealny prezent dla rodziców

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości