|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Cytat:
, a może @ się spóźnia bo jesteś w ciąży?! pamiętaj dopóki nie ma @ wszystko jest możliwe... I proszę nie szukać i nie czytać niczego w necie bo to złooooooo, sama wiem po sobie...Dziś rano też "szukałam i czytałam" i załapałam przez to doła... FD_nika- i to jest b. dobre podejście.. bo na prawdę można ześwirować... ja bym teraz sobie najchętniej wyjechała i wróciła za tydzień- taki mały relaksik
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-08-30 o 12:31 |
|
|
|
|
#872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko jak dalej nie będzie @ a testy bedą negatywne to idz do gina.Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#873 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#874 |
|
Wtajemniczenie
|
Ałaaa... no ale mi się należało i Tobie też
![]() ![]() No nic... ja uciekam do pracy bo pomału już czas na mnie, jutro na szczęście wolne i weekend też ![]() Wieczorem może jeszcze na chwilkę zajrzę ![]() Buziaki,miłego popołudnia
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-08-30 o 12:56 |
|
|
|
#875 |
|
Raczkowanie
|
hej, strasznie dużo piszecie i ciężko nadążać za Wami
Mokka gratuluję pięknie dzidzia się rozwija ![]() dziewczyny ja załapałam doła bo @ przyszła, niby czułam że nic nie będzie, ale wiadomo jak jest... wczoraj z tego doła postanowiliśmy z mężem wypić sobie parę drineczków... no i masakra teraz czekam aż @ się skończy, we wtorek skoczę do gina na kontrole, bo miałam się pokazać jak mi się @ skończy i zobaczymy co powie, czy będzie kazała coś łykać... bo generalnie ja też mam torbiel na prawym jajniku, z tym że mam ją od kilku lat i nie rośnie ani się nie wchłania i jest dość mała, też miałam robione CA 125 ale tak bardziej dla świętego spokoju mojego poprzedniego gina, no i mojego oczywiście obecna lekarka trochę mnie załamała, mówiąc że przez tą torbiel nie wiadomo czy w ogóle dochodzi do owulacji i że powinniśmy często się przytulać, nie licząc żadnych dni płodnych itd.... z moim mężem na razie wszystko ok, po ostatnim badaniu mówi, że jądra go nie bolą.... ehh dlaczego to wszystko jest takie skomplikowane?a mam takie pytanie: czy łykacie folik, czy może coś innego? widziałam, że któraś z dziewczyn jakiś suplement wit łyka... |
|
|
|
#876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"przewróciło się niech leży" itp, ale bez przesady. Sprzątam po prostu wtedy, keidy mi coś przeszkadza, ale też nie dopuszczam do mega syfu. Przynajmniej takiego żywnościowego bo graty to mam porozwalane wszędzie,Cytat:
|
|
#877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
Ja łykam od tygodnia Folik i Magnez z vit B6. ale Magnez to już predzej brałam sobie profilaktycznie 1 tabl. dziennie.
Iza to widzę,że nas testujących na niedzielę będzie trochę Ty, Ja, Dzastino, Banka... Ktoś jeszcze chętny???Kurcze przyjaciółka ciągnie mnie już od wczoraj na drina do siebie. Wczoraj jakoś się wykręciłam, ale dzisiaj nie wiem czy mi się uda. A jak już pójdę to co mam powiedzieć? że czemu nie chcę pić? Przecież w sumie na dobrą sprawę to nie wiem czy jestem w ciąży czy nie. A jak wypije 1-2 drinki i się później okaże,że jednak jestem??? Z tego co pamiętam to Luncia też się popiwkowała przed zrobieniem testu bo była pewna,że nic tam nie ma No i jest ok. Ale u jednej będzie ok a u drugiej nie bardzo.Co robić??? No i w ciągu 16 dni od kiedy tutaj z Wami jestem stuknęło mi już 100 postów ![]()
Edytowane przez colorblue Czas edycji: 2012-08-30 o 14:10 |
|
|
|
#879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wcześniej brałam kwas foliowy, a teraz łykam Vita-min plus Mama (planowanie, ciąża, karmienie), zawiera kwas foliowy (400) i inne witaminy, jak np. E pomagającą przy poczęciu. Żelazo i takie inne farmazony. No i płaciłam 13,50zł/30 tabl. a w innej aptece 17,49zł
|
|
|
|
|
#880 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#882 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#883 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie kupuje specjalnie teraz testu, co by mnie wczesniej nie korcilo ale dołączam do was. ostatnio sie mam w ogole czasu, zeby cos tu poskrobac..;( i jakos mi tego wlasnie brakuje..Mokka! ale piekny gosciu na zdjeciu!
|
|
|
|
|
#884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Ja biore foli od tygodnia , nie biore wit, bo nie polecaja w pierwszych tyg. ciazy dopiero po 3 mc , a ze moge w niej byc to nie biore hehehMysle ze jak słabe 2 driny sie napijesz to nic sie nie stanie, ale mozepowiedz kolezance ze zle sie czujesz oklam ja ze masz@ i nie za bardzo chcesz alkoholu hehe Cytat:
cały dzien i tak dziwnie pulsuje na jajniki troche , wziełabym no-spe ale nie wiem czy moge
|
|
#885 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
one niby emitowaly jakies dzwieki, dla nas nie slyszalne, ale drazniace pajaki http://allegro.pl/skuteczy-odstrasza...586587925.htmlCytat:
![]() Cytat:
ha;d ja tez mam wolne az do poniedzialku chociaz teraz te wycieczki ogranicze na ew wycieczke gdzies w ciepelko![]() Cytat:
ale nigdy nie mialam takiego syfu![]() witam ![]() alez Was tutaj testujacych sie narobilo az rachube trace;D ale ja Wam mowie, wszystkie jak jeden maz razem na porodowke bedziecie jechac;D
|
||||
|
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
heheheh ale mi cytuje heheh hehehe ja cytowalam colourblue a wizaz mi wszystkie po kolei dziewczyny wrrr
|
#887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
O jaaaa to w sumie nas 6 naliczyłam na niedziele
Kurde będą zbiorowe II kreski ![]() Ale chyba nie u mnie. Co prawda cały czas mi mokro i mam wrażenie że coś leci i sprawdzam, ale to nie biały śluz. Praktycznie wodnisty,przeźroczysty, czasami tylko widać,że jest troszke mleczny. A taki śluz raczej ciąży nie wróży tylko @ bo w ciąży powinien być biały co oznacza,że progesteron w normie. Tak mi się wydaje ![]() Szlag mnie trafia bo te nasze starania w tym cyklu to nie były typowe starania tylko raczej taki spontan. A jak zapytałam męża czy jakbym teraz nie była w ciąży to czy spróbujemy znowu to powiedział,że nie wie. Obawiam się,że u nas trzecie dziecko to będzie albo wpadka albo dopiero później bo ciężko tak do końca świadomie podjąć taką decyzję. Dlatego tak bardzo bym chciała,żeby teraz się udało i los podjął decyzję za nas
|
|
#889 |
|
Zadomowienie
|
no ładnie się testujących w nd nazbierało, pewnie i ja do nich dołączę z tym, że ja to będę testować i jutro i w sob i w nd
A CO! dziewczyny mialyscie kiedyś takie jakby skurcze/kłucia pod łopatką ( lewą)? Męczy mnie od godziny i nawet gorzej mi się oddycha co w połączeniu z bólem cycowym sprawia nie najlepsze wrażenie. ps. @ nadal niet
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2012-08-30 o 15:13 |
|
|
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja gdybym teraz miała jakiś zapas testów w domku to pewnie też bym tak codziennie robiła i sprawdzała czy ten cień tam jest czy go nie ma;DNo to będzie nas 7 o kurde eheh![]() OBY TO BYŁA SZCZĘŚLIWA 7
|
|
|
#891 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mam nadzieję, że przełamiecie złą passę i będą II krechy, bo ja zara po Was testować pewnie będę
![]() Także, ten, teges już doczekac się nie mogę... pamiętam jak kiedyś był taki dzień, dwa dni (dokładnie nie ogarniam) jak fasolki sypały się jak z rękawa Toż to były emocje, tak w teleturnieju Zanim oderwałam głowę od kompa, kolejna pisała o II krechach... marzy mi się taki czas, jak po kolei będziemy wklejać foty testów z krechami
Żona Edytowane przez Kejthx Czas edycji: 2012-08-30 o 15:23 |
|
|
|
#892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Cytat:
))
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
Ło matko ja wysiadam ... dziś też nie skończą i jeszcze jutro będę miała szlifowanie ... przeciez ja tego nie posprzątam dziś, bo po co ...
Zabrałam się za mycie szafek kuchennych, trochę je zaniedbałam na górze właśnie - są tłuste tam. Ale obłożę tym razem gazetami i będę je wymieniać po prostu zamiast tak szorować. A co do śluzu to u mnie jak u Colorblue - raczej taki wodnisty podbielony i w sumie mało go. Więc się tym bardziej nie nastawiam.A i jajnik zaczął pikać więc @ się pewnie zbliża.
|
#894 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem moze dziodziol potrzebowal energi Cytat:
![]() A źle pamiętasz, bo ja własnie wiedziałam że pewnie coś tam będzie i musiałam mieć swoje ostatnie chwile z alkoholem taka ze mnie wyrodna matka poprostu w dniu @ czy nawet dalej alkohol jeszcze nie przenika do dziecka wiec nie ma sie co stresować ale dziwnie by było pić wiedząć już że dzidziuś jest... dlatego ja piłam dzień przed testem, chciałam zrobić jeszcze wieczorem ale stwierdziłam że pijana zobaczyc II kreski to raczej nie wypada... ![]() Cytat:
i tak myśle żeby zakupić chociaż nie do końca w nie wierzę... ale zakupie dopiero po ciąży bo teraz nie wiem jaki ma wpływ na płód, a nigdzie takich informacji znaleźć nie mogę
|
|||
|
|
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z powrotem
Ja też nie należę do pedantek, nie mam w nawyku sprzątać codziennie ale teraz staram się chociaż w sobotę porządnie posprzątać, a w tygodniu to jak jest straszny bajzer to tak trochę z grubsza przejadę![]() Natomiast mam podobną historię do waszych rodzinie niestety. Otóż jeszcze trzy czy cztery lata temu mój wujek był w sumie dalej jest alkoholikiem ale mówię od czterech lat już trzeźwym. Gdy jeszcze pił poznał swoją żonę z którą wpadli po pijaku oczywiście i urodziła najpierw jednego syna później jeszcze czworo dzieci. Odkąd pamiętam nigdy nie pracowała, mało kiedy widziałam żeby cokolwiek w domu robiła niestety babcia moja mieszka z nimi i jej nie da żeby nic nie robić więc babcia gotuje obiady żeby dzieci miały co jeść, mimo że ma swój pokoik to i tak non stop tam dzieci przebywają, babcia chodzi w pole sadzi ziemniaki warzywa przeróżne owoce wszystko jest i babcia to robi, bo ona się nie ruszy nawet, wielka pani tylko siedzi z najmłodszą córką karmi ja i tv ogląda z nogami wyłożonymi na stole masakra jakaś
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do alko: idziemy na to wesele 15 wrzesnia i tak sie zastanawiam czy jesli bedzie sie @ spozniala(a mam nie miec 12) to czy testowania na 16 nie przelozyc co by udawac, ze mam czyste sumienie |
|
|
|
|
#897 |
|
Rozeznanie
|
No nareszcie, się udało! Od wczoraj próbuje sie do Was dobić i nie moge
![]() Witam, nowe i "stare"staraczki, trochę nam sie gron powiększa ale to tobrze w kupie raźniej I trzymam kciuki, za testujace. Trzeba ruszyć ten zastój fasolkowy, bo nic sie nie dzieje Ja Was podczytywałam ale jakos nie miałam weny na pisanie. U mnie 8 dc, także jeszcze dużo pracy przede mną ![]() We wtorek miała druga rocznicę ślubu i z tej okazji zaprosiłam Tż na kolację. On dla mnie też miał niespodziankę w postaci wyników badań żołnierzyków. Okazało się, że wyniki są bardzo dobre i strasznie się z tego cieszę Tż stwierdził, że ja też pewnie jestem zdrowa, tylko muszę sobie główkę odblokować i wszystko będzie dobrze. Humorek mi się poprawił i mam nadzieję, że w tym cyklu żołnierzyki pokazą na co je stać![]() Mokka śliczny dziudziuś i jaki już duży
|
|
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja dziś mam zamiar przeprowadzić poważną rozmowę z Tżem ![]() dziś już prawie nie mam @ (a dostałam dopiero we wtorek), mam zamiar mu oznajmić, że od jutra przytulamy się co drugi dzień, a koło 10 września przez kilka dni codziennie, a co Mokka - super że z dzidzią wszystko ok i gratuluję
|
#899 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do alko, ja bym przełozyła testowanie na 16. Taka okazja szybko sie nie powtórzy, jeśli się okazę, że jest fasolka. Korzystaj
|
|
|
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my w sobotę mamy 5 rocznicę, no i tak myślę że fasolka to byłby idealny prezent dla rodziców
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.

, a może @ się spóźnia bo jesteś w ciąży?!
pamiętaj dopóki nie ma @ wszystko jest możliwe... I proszę nie szukać i nie czytać niczego w necie bo to złooooooo, sama wiem po sobie...

obecna lekarka trochę mnie załamała, mówiąc że przez tą torbiel nie wiadomo czy w ogóle dochodzi do owulacji i że powinniśmy często się przytulać, nie licząc żadnych dni płodnych itd.... z moim mężem na razie wszystko ok, po ostatnim badaniu mówi, że jądra go nie bolą.... ehh dlaczego to wszystko jest takie skomplikowane?
"przewróciło się niech leży" itp, ale bez przesady. Sprzątam po prostu wtedy, keidy mi coś przeszkadza, ale też nie dopuszczam do mega syfu. Przynajmniej takiego żywnościowego 

cały dzien i tak dziwnie pulsuje na jajniki troche , wziełabym no-spe ale nie wiem czy moge