|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |||
|
BAN stały
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie dziwi koleżanka, która jeszcze 2 lata temu nie tykała alkoholu, w ogóle wódka be, a piwo śmierdzi, a teraz na każdej imprezie wymiotuje i film jej się urywa po 2h i jeszcze jej pytanie do mnie: Nigdy nie zwymiotowałaś po alkoholu? Ja na to, że nie, a ona: no co Ty, tak się nie da. No kurr, ja piję na imprezach, ale znam granicę, bo nie mam ochoty wylądować u kogoś w łóżku, albo być wymacana przez obcych ludzi.
Edytowane przez IzzieSt Czas edycji: 2012-08-30 o 16:17 |
|
|
|
#603 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
jest burza, wbiegamy szybko do klatki z TŻ, a tam rozpłaszczony na podłodze jak naleśnik wielki jak cielak czarny pies (tak z 50kg) i do psa za smyczy przyczepiona drobna kobieta i próbuje tego psa z klatki wyciągnąć. Okazało się, że pies boi się burzy i za chińskiego boga na zewnątrz nie wyjdzie. Pani do psa: - No Madzia chooodź! Nasza mina Do tej pory wspominamy Madzię |
||
|
|
|
#604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Rozumiem każdemu się może zdarzyć, może być zły dzień, albo po prostu można przekroczyć swoje możliwości, ale na każdej imprezie?
|
|
#605 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#606 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#607 |
|
BAN stały
|
[1=0f0603ed06f411a5d3d78a7 f01b50240947bf49a_6024742 79be1e;36214429]dobre
Jak to przeczytałam to mi się jeszcze jedna sytuacja przypomniała związana z imieniem: jest burza, wbiegamy szybko do klatki z TŻ, a tam rozpłaszczony na podłodze jak naleśnik wielki jak cielak czarny pies (tak z 50kg) i do psa za smyczy przyczepiona drobna kobieta i próbuje tego psa z klatki wyciągnąć. Okazało się, że pies boi się burzy i za chińskiego boga na zewnątrz nie wyjdzie. Pani do psa: - No Madzia chooodź! Nasza mina Do tej pory wspominamy MadzięTak mnie trochę ruszyło - co za BABA wyciąga psa na burzę? To mimo iż mój się burzy nie boi to też baaardzo nie chętnie wychodzi na spacer w czasie deszczu. Ona nie miała innej pory tylko akurat burzę?
|
|
|
|
#608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#609 |
|
Konto usunięte
|
To nie tak, ona mówiła, że były gdzieś na spacerze, czy skadś wracały, już nie pamiętam, i zastała je burza, więc chodu do domu. A że akurat grzmotnęło jak przechodziły pod naszą klatką, to Madzia się wystraszyła i odruchowo wskoczyła do klatki.
|
|
|
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
Co do niejedzenia różnych rzeczy. Mam taką znajomą z czasów magisterki, która je bardzo niewiele produktów. Kiedyś ją zaprosiliśmy na Andrzejki i zrobiłam m.in. sernik na zimno, jakieś sałatki, pizzę itp. A ona siedziała i podziubała troszkę pizzy, a prócz tego zażerała się paluszkami i chipsami, bo ona sernika nie lubi, tamtego nie lubi i tego o też nie lubi
Mnie wkurza namawianie kogoś do picia alkoholu. Owszem, miałam w swoim życiu epizod, że lubiłam sobie wypić na imprezie. Od jakoś 3 lat wolę lekkie drinki albo piwo typu Karmi a teraz to już w ogóle bezalkoholowe (polecam Bavarię 0,0, która faktycznie nie ma nawet cienia alkoholu). Jak ktoś nie ma ochoty pić albo nie lubi wódki (ja nie znoszę), to od razu jest, że jest dziiiiiwny i w ogóle, jakiś nie tego. To samo miałam, jak byłam na praktykach z obsługi ruchu turystycznego na Lazurowym Wybrzeżu i się mnie animatorzy z kampingu pytali, czy lubię wódkę, skoro jestem z Polski. Jak powiedziałam, że nie, to byli w ciężkim szoku. A ludzi, którzy unikali jak ognia praktyk nie ogarniałam nigdy. Rozumiem, że ktoś pracuje to ok, ale większość z nich nie robiła kompletnie nic. Ja tam lubiłam praktyki, bo się poznało fajnych ludzi i dowiedziało kilku rzeczy. |
|
|
|
#611 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
|
|
#612 |
|
BAN stały
|
[1=0f0603ed06f411a5d3d78a7 f01b50240947bf49a_6024742 79be1e;36214766]To nie tak, ona mówiła, że były gdzieś na spacerze, czy skadś wracały, już nie pamiętam, i zastała je burza, więc chodu do domu. A że akurat grzmotnęło jak przechodziły pod naszą klatką, to Madzia się wystraszyła i odruchowo wskoczyła do klatki.[/QUOTE]
Ach, to wszystko wyjaśnia |
|
|
|
#613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwię siebie też ja. Myślałam, że wyjeżdżając na praktyki za granicę będę robiła coś super, nauczę się czegoś, a siedzę całe dnie na facebooku, gram w gry, bo moja praktyka polega na wklepaniu danych do komputera. Straciłam tylko kupę pieniedzy...
|
|
#614 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Ale Hitler, Stalin - nawet pasuje. Ja słyszałam, że imię powinno być krótkie i z "a".
|
|
#615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Na szczęście jedyne koszty, jakie poniosłam, to kupienie sobie eurasków, żeby mieć za co jeść.
|
|
|
|
|
#616 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
. Uwielbiam twarde jak kamień kotlety. Większosć ludzi to dziwi.---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
|
|
#617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dowiedziałam się przy okazji na jak słabym poziomie stoją studia techniczne w Wielkiej Brytanii, na dość dobrym uniwersytecie i parę dni spędziłam w Londynie. Tyle dobrego Żałuję, oj żałuję...
|
|
#618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W nadleśnictwie na samym wejściu dali im znać, że nie mają się czasu nimi zajmować i lepiej dla wszystkich będzie, jak wezmą pieczątkę z praktyk. Moja mama pracuje w nadleśnictwie, gdzie jest dużo praktykantów przecież, to też mówi, że to zmarnowane 4 tygodnie, że studenci mogliby w tym czasie robić ciekawsze rzeczy. Z tego co wiem, niektórzy mają naprawdę fajne praktyki, a mój TŻ trafił na jakieś pechowe nadleśnictwo. Zły jest jak nie wiem, bo chciał coś ciekawego zobaczyć. Raz tylko ich zabrali w teren. No ale z drugiej strony leśniczowie mają dużo pracy, więc mi też by się nie chciało oprowadzać studentów.
Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2012-08-30 o 17:28 |
|
|
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie na palcach można policzyć ile ludzi poszło na praktyki, a nie tylko po pieczątkę ![]() Agniesikk akurat uważam, że na moim kierunku praktyki są niezbędne. Edytowane przez matyldaaaa Czas edycji: 2012-08-30 o 17:28 |
|
|
|
|
#620 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Chociaż, tyle dobrego, że Londyn zwiedziłaś . W ogóle zauważyłam, że tutaj studia nie są ludziom do szczęścia potrzebne. Jak się chce być np. nauczycielem, to się idzie na odpowiedni kurs. Co innego, jak się chce być inżynierem czy lekarzem, to wtedy idzie się na studia. Mieszkałam jakiś czas w Delft (ojczyzna holenderskiej porcelany i jeden z głównych ośrodków akademickich w Holandii) i tam jak studia, to architektura, budownictwo, czy jakieś tam technologie. Ponoć mają wysoki poziom, nie wiem. Tutaj w edukacji stawiają bardziej na wiedzę praktyczną, niż teoretyczną i nie obciążają ludzi wiedzą, która będą mogli użyć co najwyżej w krzyżówkach.Jogurt przez sitko.... masakra. Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-08-30 o 17:32 |
|
|
|
|
#622 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie na kierunku praktyki są obowiązkowe; polegają na tym, że cały rok jedzie w teren i tam pracujemy, więc nie ma opcji żeby sobie wziąć pieczątkę
|
|
|
|
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
Są studia, gdzie samemu trzeba sobie załatwić praktyki i uczelnia tego nawet nie sprawdza. A takie rzeczy, jak piszesz to my mieliśmy w ramach zajęć terenowych.
|
|
|
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc z tym się zgadzam. Ale mój TŻ jak studiuje leśnictwo, to tak naprawdę uczy się dopiero na stażu, który i tak musi odrobić, żeby go zatrudniono w lasach. Te praktyki to straszne nuuuudy, nikomu się nie chce zajmować tymi biednymi studentami. Jak już pisałam, raz leśniczy zabrał ich w teren na cały dzień, ale swoje obowiązki też ma. Oczywiście mieli też praktyki obowiązkowe, np. z geodezji, których nie można sobie odpuścić, ale te w nadleśnictwach są niekontrolowane przez uczelnię, to i odbywają się po macoszemu.
Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2012-08-30 o 17:40 |
|
|
|
|
#625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wpadli też na to, by spróbować go podłączyć w inne miejsce. I było dużo takich sytuacji ukazujących ich niewiedzę...Miałam uczestniczyć w badaniach i uczestniczę. Robię rozkłady studenta, wykresy i liczę błędy w excelu Ambitnie.
|
|
#626 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() Koleżanka to akurat współlokatorka.
|
|
#627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) starają. Po prostu wydaje mi się, że umawiając się na praktyki w jakiejś firmie, przed ich rozpoczęciem powinniśmy zostać poinformowani na czym będą polegać... |
|
|
|
|
#628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a czemu zakładasz, że to widzimisię? Tobie zawsze wszystko smakuje?Jak postawisz wegetarianinowi talerz mięcha, to rozumiem, że tez jego widzimisię i kaprys, że nie zje? Dziwi mnie, ze nawyki zywieniowe innych wywołują takie emocje. Jak ktoś chce jogurt przez sitko przelewac, to niech sobie przelewa. |
|
|
|
|
#629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdy jestem w gościach, to co innego. Jem wszystko (jeszcze nie zostałam wystawiona na próbę, iż po prostu nie dam rady czegoś przełknąć i odmawiam). Do dziś stoją mi w pamięci kanapki z masłem i pomidorem, które jadłam za młodu u dalekiej rodziny z uśmiechem na ustach, mimo iż mam odruchy wymiotne po maśle, a pomidorów nie jem. Ale nie odmawiam, nie będę zachowywać się jak księżniczka. Jedynie odmawiam w bliższym towarzystwie, gdzie czuję się swobodnie. Np. dlatego nie rozumiem MonikiFaustyny. Jeżeli czegoś nie lubię i jestem na imprezie u znajomej, też bym nie jadła. Edytowane przez ville Czas edycji: 2012-08-30 o 17:55 |
|
|
|
|
#630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie każę nikomu sprzątać jedzenia ze stołu. Jak kogoś znam i wiem, że nie je mięsa, to normalne, że nie dostanie tony mięsa. Nie rozumiem takiej spiny od strony sadie. Po prostu moja znajoma nigdy jasno nie powiedziała, czego nie lubi. Ciężko się było na prawdę połapać. No i... jeszcze fajnie, jakby to jakoś normalnie powiedziała, że nie lubi. Ale reakcja: o bleee nie zjem tego, bo to sernik na zimno z galaretką np. malinową, ja wolę. Jakby to powiedziała jakoś normalniej, że nie jem .... i cała litania, to by było spoko. Dodatkowo uważam, że jeśli czegoś nie lubię, to mówię, zanim do kogoś mam przyjść. Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-08-30 o 18:04 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.

Do tej pory wspominamy Madzię

. Chociaż, tyle dobrego, że Londyn zwiedziłaś