Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz. 5. - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-30, 16:09   #601
Mother Hedgehog
BAN stały

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Jak to w gimnazjum, przecież wiadomo, że studenci tylko chleją i jedzą zupki chińskie

Też mnie to irytuje i śmieszy, jeszcze dorośli faceci albo dziewczyny przekrój wiekowy 19-26 lat (studenci) i się "podniecają" ile to nie wypili i gdzie to nie byli na imprezie albo co "naodwalali" w akademiku. Żenada. I jeszcze zazwyczaj te wszystkie imprezki to za rodziców pieniądze co dla mnie jest jeszcze bardziej żenujące
I jeszcze te wszystkie przechwałki są często słyszane w komunikacji miejskiej. Mówią tak głośno jakby na prawdę się tym chwalili

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Cytat:
Napisane przez matyldaaaa Pokaż wiadomość
Jeszcze mi się przypomniało na temat studiów: dziwią mnie osoby, które załatwiają sobie tylko pieczątkę z praktyk zamiast na nie chodzić. Rozumiem jak ktoś ma stałą pracę i nie może, no ale to praktyczne zetknięcie ze swoim przyszłym zawodem, a oni to mają gdzieś bo wolą przebimbać całe wakacje.
Przypomniałaś mi, że brakuje mi jednego podpisu w indeksie. Nie chcę skończyć jak moja koleżanka, która na drugim roku przez brak jednego podpisu musiała wylecieć z kierunku- ewentualnie zapłacić za te dwa lata i dalej kontynuować czy jakoś tak :O

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
Moja koleżanka w podstawówce tak miała. Pamiętam, że w środy zawsze fasolka po bretońsku
Love it Daj mi do niej namiary
Mother Hedgehog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 16:15   #602
IzzieSt
Zakorzenienie

Mnie dziwi koleżanka, która jeszcze 2 lata temu nie tykała alkoholu, w ogóle wódka be, a piwo śmierdzi, a teraz na każdej imprezie wymiotuje i film jej się urywa po 2h i jeszcze jej pytanie do mnie: Nigdy nie zwymiotowałaś po alkoholu? Ja na to, że nie, a ona: no co Ty, tak się nie da. No kurr, ja piję na imprezach, ale znam granicę, bo nie mam ochoty wylądować u kogoś w łóżku, albo być wymacana przez obcych ludzi.

Edytowane przez IzzieSt
Czas edycji: 2012-08-30 o 16:17
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 16:22   #603
0f0603ed06f411a5d3d78a7f01b50240947bf49a_602474279be1e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Miałam kiedyś chomika - Tomika. Na nieszczęście przyjechała do nas w odwiedziny czeska rodzina, gdzie chłopczyk miał na imię... Tomik W czasie ich przyjazdu był zakaz używania imienia chomika. "Oficjalnie" chomik miał na imię Chomik
dobre

Cytat:
Moja ciotka kiedyś się spotkała z tym, że babka wołała `Marta, Marta`, ciotka się rozgląda gdzie jakaś Marta, a to się później okazało, że ona psa wołała
Jak to przeczytałam to mi się jeszcze jedna sytuacja przypomniała związana z imieniem:
jest burza, wbiegamy szybko do klatki z TŻ, a tam rozpłaszczony na podłodze jak naleśnik wielki jak cielak czarny pies (tak z 50kg) i do psa za smyczy przyczepiona drobna kobieta i próbuje tego psa z klatki wyciągnąć. Okazało się, że pies boi się burzy i za chińskiego boga na zewnątrz nie wyjdzie. Pani do psa:
- No Madzia chooodź!
Nasza mina Do tej pory wspominamy Madzię
0f0603ed06f411a5d3d78a7f01b50240947bf49a_602474279be1e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 16:24   #604
Taranka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lagerfeldised Pokaż wiadomość
Czasem tak myślę, że ten wątek powinien się nazywać "Ludzkie zachowania(...)które wku*wiają.

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
Mnie dziwi koleżanka, która jeszcze 2 lata temu nie tykała alkoholu, w ogóle wódka be, a piwo śmierdzi, a teraz na każdej imprezie wymiotuje i film jej się urywa po 2h i jeszcze jej pytanie do mnie: Nigdy nie zwymiotowałaś po alkoholu? Ja na to, że nie, a ona: no co Ty, tak się nie da. No kurr, ja piję na imprezach, ale znam granicę, bo nie mam ochoty wylądować u kogoś w łóżku, albo być wymacana przez obcych ludzi.
No cóż, mój znajomy ma to samo, każda impreza kończy się zasypianiem z głową w kiblu, nie mam pojęcia co to za radocha.
Rozumiem każdemu się może zdarzyć, może być zły dzień, albo po prostu można przekroczyć swoje możliwości, ale na każdej imprezie?
Stary 2012-08-30, 16:24   #605
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Nie znoszę tego! Zwłaszcza na facebooku. Na żywo jeszcze rozumiem, że imprezowicze, powiedzmy następnego dnia chcą sobie trochę poprzypominać i się wspólnie pośmiać, ale informacje na temat tego jak to się strasznie dużo wypiło i jak to się strasznie dużo chamstwa narobiło, jeszcze do tego na facebooku - wstyd!
My z kręgiem znajomych mamy założoną na fb grupę prywatną i tam możemy sobie do woli wspominać i nie musimy się wstydzić przed innymi znajomymi ^^ A jak chcę się pośmiać z wczorajszej imprezy z kimś spoza kręgu to zawsze można zrobić to na czacie. Ale niektórzy chyba tego nie ogarniają i wydaje im się, że wszystko trzeba publicznie robić.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 16:28   #606
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Mój kot ma bardzo.. ludzkie imię. A co myślicie właśnie o nazywaniu pupili w stylu; Aga, Maks, nie wiem Karol Patryk Helmut itp?
Jak dla mnie, spoko. Choć sama bym tak swojego zwierzaka raczej nie nazwała.

Cytat:
Jak się lubi gotować, to czasami denerwujące jest, że został obiad z poprzedniego dnia, a przepisy czekają...
Mam tak samo
Stary 2012-08-30, 16:32   #607
Mother Hedgehog
BAN stały

[1=0f0603ed06f411a5d3d78a7 f01b50240947bf49a_6024742 79be1e;36214429]dobre

Jak to przeczytałam to mi się jeszcze jedna sytuacja przypomniała związana z imieniem:
jest burza, wbiegamy szybko do klatki z TŻ, a tam rozpłaszczony na podłodze jak naleśnik wielki jak cielak czarny pies (tak z 50kg) i do psa za smyczy przyczepiona drobna kobieta i próbuje tego psa z klatki wyciągnąć. Okazało się, że pies boi się burzy i za chińskiego boga na zewnątrz nie wyjdzie. Pani do psa:
- No Madzia chooodź!
Nasza mina Do tej pory wspominamy Madzię[/QUOTE]
Tak mnie trochę ruszyło - co za BABA wyciąga psa na burzę? To mimo iż mój się burzy nie boi to też baaardzo nie chętnie wychodzi na spacer w czasie deszczu. Ona nie miała innej pory tylko akurat burzę?
Stary 2012-08-30, 16:35   #608
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taranka Pokaż wiadomość

No cóż, mój znajomy ma to samo, każda impreza kończy się zasypianiem z głową w kiblu, nie mam pojęcia co to za radocha.
Rozumiem każdemu się może zdarzyć, może być zły dzień, albo po prostu można przekroczyć swoje możliwości, ale na każdej imprezie?
Szczególnie, że dla niej impreza tak mocno niezakrapiana to beznadziejna impreza. Oglądałam jej zdjęcia z imrez i TYLKO ona zawsze leży gdzieś, a reszta bawi się, też z alkoholem, ale z umiarem
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 16:38   #609
0f0603ed06f411a5d3d78a7f01b50240947bf49a_602474279be1e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mother Hedgehog Pokaż wiadomość
Tak mnie trochę ruszyło - co za BABA wyciąga psa na burzę? To mimo iż mój się burzy nie boi to też baaardzo nie chętnie wychodzi na spacer w czasie deszczu. Ona nie miała innej pory tylko akurat burzę?
To nie tak, ona mówiła, że były gdzieś na spacerze, czy skadś wracały, już nie pamiętam, i zastała je burza, więc chodu do domu. A że akurat grzmotnęło jak przechodziły pod naszą klatką, to Madzia się wystraszyła i odruchowo wskoczyła do klatki.
0f0603ed06f411a5d3d78a7f01b50240947bf49a_602474279be1e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 16:48   #610
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Co do niejedzenia różnych rzeczy. Mam taką znajomą z czasów magisterki, która je bardzo niewiele produktów. Kiedyś ją zaprosiliśmy na Andrzejki i zrobiłam m.in. sernik na zimno, jakieś sałatki, pizzę itp. A ona siedziała i podziubała troszkę pizzy, a prócz tego zażerała się paluszkami i chipsami, bo ona sernika nie lubi, tamtego nie lubi i tego o też nie lubi . No ja pierniczę, dobrze, że mieliśmy jeszcze paru innych gości, bo mi się przykro zrobiło, że ja się tak starałam a ona to olała, bo ma takie widzimisię.

Mnie wkurza namawianie kogoś do picia alkoholu. Owszem, miałam w swoim życiu epizod, że lubiłam sobie wypić na imprezie. Od jakoś 3 lat wolę lekkie drinki albo piwo typu Karmi a teraz to już w ogóle bezalkoholowe (polecam Bavarię 0,0, która faktycznie nie ma nawet cienia alkoholu). Jak ktoś nie ma ochoty pić albo nie lubi wódki (ja nie znoszę), to od razu jest, że jest dziiiiiwny i w ogóle, jakiś nie tego. To samo miałam, jak byłam na praktykach z obsługi ruchu turystycznego na Lazurowym Wybrzeżu i się mnie animatorzy z kampingu pytali, czy lubię wódkę, skoro jestem z Polski. Jak powiedziałam, że nie, to byli w ciężkim szoku.

A ludzi, którzy unikali jak ognia praktyk nie ogarniałam nigdy. Rozumiem, że ktoś pracuje to ok, ale większość z nich nie robiła kompletnie nic. Ja tam lubiłam praktyki, bo się poznało fajnych ludzi i dowiedziało kilku rzeczy.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 16:57   #611
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Kadin_ Pokaż wiadomość
Hodowcy których ja znam dom sprawdzają przed wydaniem psa, sprawdzają znajomość rasy, w jakich warunkach pies będzie przebywał i mieszkał. No i taka przyziemność - jeśli płacisz np. 2 -3 tys za psa to zastanowisz się czy naprawdę go chcesz, a nie jest to chwilowa zachcianka
Jeśli nie trafiają do Ciebie argumenty to zapytam z innej strony : idziesz na spacer ze swoim dzieckiem, podbiega do Ciebie pies rottweiler pomieszany z pitbulem i pogryzie Ci dziecko. Do kogo masz pretensje ? Do psa, bo jest nieudolnie skrzyżowany ?
Do właściciela, że go nie upilnował. A nie upilnować można też psa rodowodowego, więc... Każdy pies może ugryźć.

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Napisane przez natalia1011 Pokaż wiadomość
A mnie dziwi bronienie pseudohodowców. Jak sie chce miec psa do kochania i nie stac człowieka na rodowodowego psa (od prawdziwego hodowcy!) to sie idzie do schroniska. Pseudohodowcy rozmnażają psy dla zarobku, pies przypomina jakąs rasę, ale czesto ma bardzo wiele wad. Jeżeli chodzi o ludzi którym sunia wpadła (chociaz tego tez nie cierpię bo psa trzeba pilnowac i byc za niego odpowiedzialnym!) to jak porozdają pieski osobom odpowiedzialnym, to jeszcze jakos to potrafie zniesc (wole to niż uśmiercanie szczeniaków). Moi rodzice wzieli tak od znajomych psa do kochania i towarzystwa, nie są pierwszej młodości, a pies sprawił, że wstąpiło w nich nowe życie
Dana rasa może mi się podobać wizualnie i dlatego chcę takiego psa. Nie widzę nic zdrożnego w tym.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 17:00   #612
Mother Hedgehog
BAN stały

[1=0f0603ed06f411a5d3d78a7 f01b50240947bf49a_6024742 79be1e;36214766]To nie tak, ona mówiła, że były gdzieś na spacerze, czy skadś wracały, już nie pamiętam, i zastała je burza, więc chodu do domu. A że akurat grzmotnęło jak przechodziły pod naszą klatką, to Madzia się wystraszyła i odruchowo wskoczyła do klatki.[/QUOTE]
Ach, to wszystko wyjaśnia
Stary 2012-08-30, 17:03   #613
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze mi się przypomniało na temat studiów: dziwią mnie osoby, które załatwiają sobie tylko pieczątkę z praktyk zamiast na nie chodzić. Rozumiem jak ktoś ma stałą pracę i nie może, no ale to praktyczne zetknięcie ze swoim przyszłym zawodem, a oni to mają gdzieś bo wolą przebimbać całe wakacje.
Też mnie to dziwi. Na praktykach można pobyć w tylu ciekawych miejscach, poznań tajniki zawodu.

Dziwię siebie też ja. Myślałam, że wyjeżdżając na praktyki za granicę będę robiła coś super, nauczę się czegoś, a siedzę całe dnie na facebooku, gram w gry, bo moja praktyka polega na wklepaniu danych do komputera. Straciłam tylko kupę pieniedzy...

cudo <3
Oh Peggy Brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 17:13   #614
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Mój kot ma bardzo.. ludzkie imię. A co myślicie właśnie o nazywaniu pupili w stylu; Aga, Maks, nie wiem Karol Patryk Helmut itp?
Trochę mnie to zawsze dziwi. Moja psina m imię lekko podobne do ludzkiego imienia i nienawidzę, jak ktoś przeinaczy i nazwie ją tym właśnie imieniem.
Ale Hitler, Stalin - nawet pasuje.
Ja słyszałam, że imię powinno być krótkie i z "a".

Stary 2012-08-30, 17:17   #615
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oh Peggy Brown Pokaż wiadomość
Też mnie to dziwi. Na praktykach można pobyć w tylu ciekawych miejscach, poznań tajniki zawodu.

Dziwię siebie też ja. Myślałam, że wyjeżdżając na praktyki za granicę będę robiła coś super, nauczę się czegoś, a siedzę całe dnie na facebooku, gram w gry, bo moja praktyka polega na wklepaniu danych do komputera. Straciłam tylko kupę pieniedzy...
Ja jak byłam na praktykach za granicą, to wtedy nie miałam ani laptopa, ani facebook nie był popularny, jak teraz. Za to... sprzątałam domki na kampingu, albo informowałam turystów o wycieczkach fakultatywnych, a jak nie było nic do roboty (większość czasu), to chodziłam na plażę . Na szczęście jedyne koszty, jakie poniosłam, to kupienie sobie eurasków, żeby mieć za co jeść.
Stary 2012-08-30, 17:21   #616
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
ale jak podgrzewasz np. kotleta, to niezależnie od mocy wyjdzie albo twardy jak kamień, albo gumowy
Twardy jak kamień, mniam mniam. Uwielbiam twarde jak kamień kotlety. Większosć ludzi to dziwi.

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
Też mnie to strasznie zdziwiło jak koleżanka tak zrobiła. No, idiotyzm.

Stary 2012-08-30, 17:22   #617
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Ja jak byłam na praktykach za granicą, to wtedy nie miałam ani laptopa, ani facebook nie był popularny, jak teraz. Za to... sprzątałam domki na kampingu, albo informowałam turystów o wycieczkach fakultatywnych, a jak nie było nic do roboty (większość czasu), to chodziłam na plażę . Na szczęście jedyne koszty, jakie poniosłam, to kupienie sobie eurasków, żeby mieć za co jeść.
Ja niestety wydałam ponad 500 zł na loty, 850 zł za miejsce w akademiku i 1200 zł na jedzenie :/
Dowiedziałam się przy okazji na jak słabym poziomie stoją studia techniczne w Wielkiej Brytanii, na dość dobrym uniwersytecie i parę dni spędziłam w Londynie. Tyle dobrego Żałuję, oj żałuję...

cudo <3
Stary 2012-08-30, 17:24   #618
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Mój TŻ tak zrobił W nadleśnictwie na samym wejściu dali im znać, że nie mają się czasu nimi zajmować i lepiej dla wszystkich będzie, jak wezmą pieczątkę z praktyk. Moja mama pracuje w nadleśnictwie, gdzie jest dużo praktykantów przecież, to też mówi, że to zmarnowane 4 tygodnie, że studenci mogliby w tym czasie robić ciekawsze rzeczy. Z tego co wiem, niektórzy mają naprawdę fajne praktyki, a mój TŻ trafił na jakieś pechowe nadleśnictwo. Zły jest jak nie wiem, bo chciał coś ciekawego zobaczyć. Raz tylko ich zabrali w teren. No ale z drugiej strony leśniczowie mają dużo pracy, więc mi też by się nie chciało oprowadzać studentów.

Edytowane przez agniesikk
Czas edycji: 2012-08-30 o 17:28
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 17:27   #619
matyldaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość

Też mnie to strasznie zdziwiło jak koleżanka tak zrobiła. No, idiotyzm.
Tylko koleżanka?
U mnie na palcach można policzyć ile ludzi poszło na praktyki, a nie tylko po pieczątkę

Agniesikk akurat uważam, że na moim kierunku praktyki są niezbędne.

Edytowane przez matyldaaaa
Czas edycji: 2012-08-30 o 17:28
matyldaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 17:27   #620
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Co do niejedzenia różnych rzeczy. Mam taką znajomą z czasów magisterki, która je bardzo niewiele produktów. Kiedyś ją zaprosiliśmy na Andrzejki i zrobiłam m.in. sernik na zimno, jakieś sałatki, pizzę itp. A ona siedziała i podziubała troszkę pizzy, a prócz tego zażerała się paluszkami i chipsami, bo ona sernika nie lubi, tamtego nie lubi i tego o też nie lubi . No ja pierniczę, dobrze, że mieliśmy jeszcze paru innych gości, bo mi się przykro zrobiło, że ja się tak starałam a ona to olała, bo ma takie widzimisię.
Też mnie to dziwi i nie wiadomo czemu wkurza, bo w domu mam taką jedną. Naprawdę mnie to niesamowicie irytuje, jak na śniadanie ona sobie jogurt przeciera przez sitko, bo z owocami.

Stary 2012-08-30, 17:30   #621
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja niestety wydałam ponad 500 zł na loty, 850 zł za miejsce w akademiku i 1200 zł na jedzenie :/
Dowiedziałam się przy okazji na jak słabym poziomie stoją studia techniczne w Wielkiej Brytanii, na dość dobrym uniwersytecie i parę dni spędziłam w Londynie. Tyle dobrego Żałuję, oj żałuję...
Oj to przykro . Chociaż, tyle dobrego, że Londyn zwiedziłaś . W ogóle zauważyłam, że tutaj studia nie są ludziom do szczęścia potrzebne. Jak się chce być np. nauczycielem, to się idzie na odpowiedni kurs. Co innego, jak się chce być inżynierem czy lekarzem, to wtedy idzie się na studia. Mieszkałam jakiś czas w Delft (ojczyzna holenderskiej porcelany i jeden z głównych ośrodków akademickich w Holandii) i tam jak studia, to architektura, budownictwo, czy jakieś tam technologie. Ponoć mają wysoki poziom, nie wiem. Tutaj w edukacji stawiają bardziej na wiedzę praktyczną, niż teoretyczną i nie obciążają ludzi wiedzą, która będą mogli użyć co najwyżej w krzyżówkach.

Jogurt przez sitko.... masakra.

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2012-08-30 o 17:32
Stary 2012-08-30, 17:32   #622
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Nikt Ci wcześniej nie powiedział co będziesz tam robić?

U mnie na kierunku praktyki są obowiązkowe; polegają na tym, że cały rok jedzie w teren i tam pracujemy, więc nie ma opcji żeby sobie wziąć pieczątkę
Asji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 17:35   #623
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asji Pokaż wiadomość

U mnie na kierunku praktyki są obowiązkowe; polegają na tym, że cały rok jedzie w teren i tam pracujemy, więc nie ma opcji żeby sobie wziąć pieczątkę
Są studia, gdzie samemu trzeba sobie załatwić praktyki i uczelnia tego nawet nie sprawdza. A takie rzeczy, jak piszesz to my mieliśmy w ramach zajęć terenowych.
Stary 2012-08-30, 17:38   #624
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko koleżanka?
U mnie na palcach można policzyć ile ludzi poszło na praktyki, a nie tylko po pieczątkę

Pamiętam co studiujesz więc z tym się zgadzam. Ale mój TŻ jak studiuje leśnictwo, to tak naprawdę uczy się dopiero na stażu, który i tak musi odrobić, żeby go zatrudniono w lasach. Te praktyki to straszne nuuuudy, nikomu się nie chce zajmować tymi biednymi studentami. Jak już pisałam, raz leśniczy zabrał ich w teren na cały dzień, ale swoje obowiązki też ma. Oczywiście mieli też praktyki obowiązkowe, np. z geodezji, których nie można sobie odpuścić, ale te w nadleśnictwach są niekontrolowane przez uczelnię, to i odbywają się po macoszemu.

Edytowane przez agniesikk
Czas edycji: 2012-08-30 o 17:40
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 17:39   #625
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Cytat:
Oj to przykro . Chociaż, tyle dobrego, że Londyn zwiedziłaś . W ogóle zauważyłam, że tutaj studia nie są ludziom do szczęścia potrzebne. Jak się chce być np. nauczycielem, to się idzie na odpowiedni kurs. Co innego, jak się chce być inżynierem czy lekarzem, to wtedy idzie się na studia. Mieszkałam jakiś czas w Delft (ojczyzna holenderskiej porcelany i jeden z głównych ośrodków akademickich w Holandii) i tam jak studia, to architektura, budownictwo, czy jakieś tam technologie. Ponoć mają wysoki poziom, nie wiem. Tutaj w edukacji stawiają bardziej na wiedzę praktyczną, niż teoretyczną i nie obciążają ludzi wiedzą, która będą mogli użyć co najwyżej w krzyżówkach.

Jogurt przez sitko.... masakra.
Problem w tym, że tam nie mają ani wiedzy teoretycznej, ani praktycznej :P Jeden przykład: próbowali podłączyć amperomierz, podłączyli gdziekolwiek, nie działa i od razu wołali pomoc, bo nie działa :O a nie wpadli na to, by spojrzeć na obudowę, na której widnieje obrazek informujący, gdzie co podłączyć nie wpadli też na to, by spróbować go podłączyć w inne miejsce. I było dużo takich sytuacji ukazujących ich niewiedzę...

Cytat:
Miałam uczestniczyć w badaniach i uczestniczę. Robię rozkłady studenta, wykresy i liczę błędy w excelu Ambitnie.

cudo <3
Stary 2012-08-30, 17:39   #626
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Tylko koleżanka?

Nie wiem, nie obchodzą mnie ludzie z roku
Koleżanka to akurat współlokatorka.

Stary 2012-08-30, 17:41   #627
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Są studia, gdzie samemu trzeba sobie załatwić praktyki i uczelnia tego nawet nie sprawdza. A takie rzeczy, jak piszesz to my mieliśmy w ramach zajęć terenowych.
To, że są, to ja wiem. I chyba nawet na większości uczelni trzeba sobie samemu załatwiać, tak mi się przynajmniej wydaje sądząc po liczbie znajomych, którzy się o nie (pieczątkę) starają.
Po prostu wydaje mi się, że umawiając się na praktyki w jakiejś firmie, przed ich rozpoczęciem powinniśmy zostać poinformowani na czym będą polegać...
Asji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 17:52   #628
sadie
Zadomowienie

Cytat:
a czemu zakładasz, że to widzimisię? Tobie zawsze wszystko smakuje?
Jak postawisz wegetarianinowi talerz mięcha, to rozumiem, że tez jego widzimisię i kaprys, że nie zje?
Dziwi mnie, ze nawyki zywieniowe innych wywołują takie emocje. Jak ktoś chce jogurt przez sitko przelewac, to niech sobie przelewa.
sadie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 17:54   #629

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Też mnie to dziwi i nie wiadomo czemu wkurza, bo w domu mam taką jedną. Naprawdę mnie to niesamowicie irytuje, jak na śniadanie ona sobie jogurt przeciera przez sitko, bo z owocami.
Ale to jest jej sprawa? Ja też jestem wybredna i np. wydłubuję z sernika rodzynki, bo nie lubię. Po co mam się krzywić, skoro mogę zjeść z przyjemnością coś, co lubię. Jeżeli nikomu nie sprawiam tym problemu, to mogę grymasić jak primabalerina.

Gdy jestem w gościach, to co innego. Jem wszystko (jeszcze nie zostałam wystawiona na próbę, iż po prostu nie dam rady czegoś przełknąć i odmawiam). Do dziś stoją mi w pamięci kanapki z masłem i pomidorem, które jadłam za młodu u dalekiej rodziny z uśmiechem na ustach, mimo iż mam odruchy wymiotne po maśle, a pomidorów nie jem. Ale nie odmawiam, nie będę zachowywać się jak księżniczka. Jedynie odmawiam w bliższym towarzystwie, gdzie czuję się swobodnie. Np. dlatego nie rozumiem MonikiFaustyny. Jeżeli czegoś nie lubię i jestem na imprezie u znajomej, też bym nie jadła.

Edytowane przez ville
Czas edycji: 2012-08-30 o 17:55
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 17:57   #630
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
To, że są, to ja wiem. I chyba nawet na większości uczelni trzeba sobie samemu załatwiać, tak mi się przynajmniej wydaje sądząc po liczbie znajomych, którzy się o nie (pieczątkę) starają.
Po prostu wydaje mi się, że umawiając się na praktyki w jakiejś firmie, przed ich rozpoczęciem powinniśmy zostać poinformowani na czym będą polegać...
A to fakt. Mi mówili, co mam robić. Ogólnie miło wspominam wszystkie przedsiębiorstwa, jakie odwiedziłam... no może poza jednym, gdzie szef był chamem. Żal mi tych studentów, którzy idą na jakieś praktyki a potem siedzą i się patrzą w sufit i nikt ich w nic nie wtajemniczy. Jakby potem samemu wystawiać jakąś opinię, która by coś znaczyła, to może tym przedsiębiorstwom by zależało. Oczywiście pewnie wiązałoby się to z posmarowaniem pewnej ilości PLNów od uczelni takiemu szefowi. Bo niestety bez tego, to co się będą przejmować żółtodziobami. Szkoda, że w przypadku np. biura podróży taki żółtodziób może być lub nie być ich klientem prywatnym albo jak mu się poszczęści w życiu, to organizatorem jakichś imprez integracyjnych czy kimkolwiek innym, kto przyniesie odpowiednią sumkę czy reklamę takiemu przedsiębiorcy.

Ja nie każę nikomu sprzątać jedzenia ze stołu. Jak kogoś znam i wiem, że nie je mięsa, to normalne, że nie dostanie tony mięsa. Nie rozumiem takiej spiny od strony sadie. Po prostu moja znajoma nigdy jasno nie powiedziała, czego nie lubi. Ciężko się było na prawdę połapać. No i... jeszcze fajnie, jakby to jakoś normalnie powiedziała, że nie lubi. Ale reakcja: o bleee nie zjem tego, bo to sernik na zimno z galaretką np. malinową, ja wolę. Jakby to powiedziała jakoś normalniej, że nie jem .... i cała litania, to by było spoko. Dodatkowo uważam, że jeśli czegoś nie lubię, to mówię, zanim do kogoś mam przyjść.

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2012-08-30 o 18:04
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości