Sponsoring czy paranoja - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-30, 17:11   #31
LatteLady
Raczkowanie

Dot.: Sponsoring czy paranoja

Poczekajcie poczekajcie, chyba muszę jeszcze wspomnieć że nie zawsze się zgadzam na coś

Czasem on chce mi cos kupić ..ale mimo tego że mi się to podoba odmawiam bo tak...bo nie chcę przeginać

nie z każdego sklepu wychodzę uśmiechnieta z siatką upominków
LatteLady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 17:11   #32
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda170325 Pokaż wiadomość
Ja jestem ze swoim chłopakiem ponad 3 lata. Niedawno chciał mi kupić bluzkę, nie kosztowała majątku - coś około 50 zł. Słowem mówiąc "zmarszczyłam się" jak mi wyskoczył z taką propozycją i odmówiłam.
Rozumiem, że jemu też nigdy koszuli nie kupisz o tak, bo się spodobała? Nie kumam tego, jak mam kasę to lubię coś kupić TŻowi nawet bardziej kosztownego, skoro mnie stać to czemu nie? Lubię mu dawać prezenty, lubię jak się cieszy i odwrotnie on też to lubi.

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 17:12   #33
CremaCatalana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
Popieram koleżankę wyżej. Wy chyba nie rozumiecie słowa "sponsoring". To nie jest związek czysto oparty na seksie, ona nie dostaje za każde "danie dupy" (przepraszam za określenie) perfumu, tylko facet ją najzwyczajniej rozpieszcza. Czy jest w tym coś złego? Stać go, dziewczyna nie jest bogata, do tego ciągle w liceum, czy stać ją na te wszystkie rzeczy? Może jej rodziców nie stać? Czy Wy bierzecie takie rzeczy pod uwagę zanim kogoś osądzicie? Dla mnie określanie tego jako sponsoring to paranoja.
Ja nie uważam tego za sponsoring. Ale nie dziwię się, że to jest tak postrzegane, kupowanie kosmetyków i butów swojej dziewczynie? No sorry. Nie mówię tu o prezentach raz na jakiś czas, ale nie wiem jak jest bo autorka zmieniła wersję
Stary 2012-08-30, 17:12   #34
ILTheCure
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CremaCatalana Pokaż wiadomość
Wybacz, ale napisałaś "Bardzo często też dba o to żebym miała wszystkie kosmetyki, nowe buty ,itd."

Z tego wynika, że są to wydatki stałe, częste i spore. Więc również sądzę, że autorka się wybiela.

Normalny Facecie: widzisz. Ty to robisz z miłości, bo chcesz, itd. itp. No i ok. Twoja kobieta to przyjmuje bo chce, i wporzo.

Problem polega na tym, że częśc mężczyzn traktuje takie wydatki jak INWESTYCJĘ, jak sposób przywiązania do siebie kobiety. W razie rozstania jest to pierwszy wywlekany temat i taka kobieta czuje się jak zwykła szmata, która była kupowana, li tylko i wyłącznie.

Jeśli ktoś już nie ma poglądowych zachamowań by drogie prezenty przyjmowac, to rozsądnie powinien się chociaż z nimi wstrzymac. Po prostu żeby sobie perspektywicznie za jakiś czas nie narobic syfu.

Pół roczny związek to nic. Tutaj to ewentualnie powinny byc ulubione czekoladki, zapłacenie za randkę i kwiaty a nie:

"Bardzo często też dba o to żebym miała wszystkie kosmetyki, nowe buty ,itd."
ILTheCure jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 17:12   #35
Serenely
Zakorzenienie

A no właśnie! Ja też czasem coś mojemu kupię - choćby głupią koszulkę. Czy to czyni ze mnie sponsora, a jego utrzymanka? No ludzie. Kupuję, bo lubię mu radość sprawiać, nie zawsze go też stać, a jak dostanie premię, to stawia z kolei mi.
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 17:12   #36
LatteLady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CremaCatalana Pokaż wiadomość
Wybacz, ale napisałaś "Bardzo często też dba o to żebym miała wszystkie kosmetyki, nowe buty ,itd."
Dokładnie ale dba nie znaczy kupuję...pyta i się interesuję a jak czegoś potrzebuję to dostanę
Stary 2012-08-30, 17:14   #37
ILTheCure
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madia Pokaż wiadomość
Rozumiem, że jemu też nigdy koszuli nie kupisz o tak, bo się spodobała? Nie kumam tego, jak mam kasę to lubię coś kupić TŻowi nawet bardziej kosztownego, skoro mnie stać to czemu nie? Lubię mu dawać prezenty, lubię jak się cieszy i odwrotnie on też to lubi.

Dla mnie czym innym jest sporadycznie kupic prezent (ot bez okazji), za sumę, która nie skrępuje drugiej strony (nie będzie to TV za 5 tys zł np), a czym innym:

No, ale jak ktoś nie widzi między tym różnicy to wporzo. Wolny kraj poglądowo mamy, póki co.
ILTheCure jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-30, 17:16   #38
normalnyFacet
Zakorzenienie

Bardzo często =/= zawsze

Ona nie prosi go o to.
Nie ma tu sponsoringu.
Jest ZWIĄZEK a nie układ.
Autorka krępuje się przy przyjmowaniu = facet będzie imbecylem jak uzna ją za materialistkę. Materialistki raczej nie wstydzą się i nie krępują przyjmować czegokolwiek.

Autorko po prostu masz hojnego faceta, który niczego Ci nie żałuje. Taka moja wersja

ps. sam się zastanawiam czy do Hiszpanii polecieć z moja kobietą i o zgrozo za MOJE pieniądze Ale chce!

Edytowane przez normalnyFacet
Czas edycji: 2012-08-30 o 17:17
normalnyFacet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 17:18   #39
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILTheCure Pokaż wiadomość
Dla mnie czym innym jest sporadycznie kupic prezent (ot bez okazji), za sumę, która nie skrępuje drugiej strony (nie będzie to TV za 5 tys zł np), a czym innym:

No, ale jak ktoś nie widzi między tym różnicy to wporzo. Wolny kraj poglądowo mamy, póki co.
No odniosłam się do tego co napisała Magda że pokręciła nosem i odmówiła bluzki za 50zł więc domyślam się, że to nie tak że jej facet non-stop kupuje.

No dlatego uznałam, że skoro ani Autorka ani jej facet nie mają z tym problemu, to w czym problem? Koleżanka Autorki niech lepiej własnego tyłka pilnuje

Stary 2012-08-30, 17:19   #40
LatteLady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ILTheCure Pokaż wiadomość

rozumiem że zdania są podzielone, ja nie muszę się "wybielać" bo rzeczywistość pozostanie bez zmian i tak

faktem jest to że najwięcej dostałam butów..bo oboje jesteśmy fetyszystami tego tematu

ale w sumie zależy jakie dla kogo jest pojęcie "dużo"
Stary 2012-08-30, 17:20   #41
Madia
Zakorzenienie

NormalnyFacet: ja chyba też powiem TŻ żeby sobie sam teraz w góry jechał bo akurat na ten wyjazd mnie wybitnie nie stać w tym momencie, a on się uparł żebyśmy jechali i za to płaci, niby niedrogo ale ponad 50zł wyjdzie. Ale jestem sprzedajna hyhy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-30, 17:21   #42
LatteLady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez normalnyFacet Pokaż wiadomość
Bardzo często =/= zawsze

Ona nie prosi go o to.
Nie ma tu sponsoringu.
Autorka krępuje się przy przyjmowaniu = facet będzie imbecylem jak uzna ją za materialistkę. Materialistki raczej nie wstydzą się i nie krępują przyjmować czegokolwiek.

Autorko po prostu masz hojnego faceta, który niczego Ci nie żałuje. Taka moja wersja

ps. sam się zastanawiam czy do Hiszpanii polecieć z moja kobietą i o zgrozo za MOJE pieniądze Ale chce!
dziękuję;p
ps. Jest was więcej ojej)
Stary 2012-08-30, 17:21   #43
normalnyFacet
Zakorzenienie

Cytat:
NormalnyFacet: ja chyba też powiem TŻ żeby sobie sam teraz w góry jechał bo akurat na ten wyjazd mnie wybitnie nie stać w tym momencie, a on się uparł żebyśmy jechali i za to płaci, niby niedrogo ale ponad 50zł wyjdzie. Ale jestem sprzedajna hyhy
Jesteś materialistką i ekhm....utrzymanką Perfidnie perfidnie
Stary 2012-08-30, 17:23   #44
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Autorko ja myślę, że nie masz się co przejmować gadaniem koleżanki.
Nigdy związku opartego na miłości, uczuciach nie nazwałabym sponsoringiem
Mój mąż, wtedy jeszcze chłopak kupował mi ciuchy (kosmetyków raczej nie) i to dość często, musiałam go hamować bo czasem było mi z tym źle. On mówił, że sprawia mu to radość i jest mu głupio, że sam sobie kupuje a ja nie (nie miałam za bardzo pieniędzy wtedy, żeby szaleć). W knajpach, kinie też zawsze płacił. Na jakieś wyjazdy pieniądze dawali mi rodzice ale to nie były wielkie kwoty, więc on większość fundował. Kiedy nastały dla mnie lepsze czasy to mu się jakoś próbowałam odwdzięczyć, też kupowałam mu jakiś drobiazg czy ciuch bez okazji.

W ogóle już zauważyłam na wizażu, że jest sporo dziewczyn, które by się na to nie godziły, w sumie nie do końca to rozumiem ale ok Skoro facet mnie kocha a ja jego to nie widzę w tym nic złego.

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 17:26   #45
LatteLady
Raczkowanie

z drugiej strony tak sobie myslę że z boku z perspektywy koleżanki to tak może wyglądać prawda
ale nie ma jej kiedy lece do niego na złamanie karku autobusem z upieczonym ciastem bo biedactwo chore
nie ma jej też kiedy sprzątam mojemu wybrankowi pokój bo on sam nie ogarnia
nie ma jej też kiedy spędzamy całą noc na plaży planując przyszłośc
taka koleżanka widzi tylko parę butów którą dostałam baaa nawet pewnie wyłudziłam kusząc
Stary 2012-08-30, 17:27   #46
CremaCatalana
Rozeznanie

Jak dobrze się z tym czujesz i Ci się to podoba to spoko, Twoja sprawa. Nie wszyscy mają jednakowe poczucie niezależności.
Stary 2012-08-30, 17:27   #47
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteś materialistką i ekhm....utrzymanką Perfidnie perfidnie
Kajam się, kajam. Nie zjem dziś kolacji

Stary 2012-08-30, 17:27   #48
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Cytat:
Bardzo często =/= zawsze

Ona nie prosi go o to.
Nie ma tu sponsoringu.

Dokładnie, zgadzam się ze wszystkim.

Autorko, nie masz co się przejmować.
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 17:27   #49
201803290936
Konto usunięte

Jak dla mnie (subiektywna opinia) sponsoring się zaczyna w momencie, gdy jest się z kimś głównie, przede wszystkim dla tych prezentów, kasy, a nie dlatego, że tą osobę lubimy, kochamy, szanujemy. Jeżeli jesteś z facetem, bo się kochacie / bardzo lubicie, dobrze Wam ze sobą z wielu względów (i tak, na tej liście może się znaleźć również to, że potrafi Tobie, a i sobie przy okazji, sprawić przyjemność prezentem, wyjściem gdzieś - to nic złego), to nie jest sponsoring. Tylko należy też się starać w miarę możliwości, od czasu do czasu odwdzięczyć czymś miłym, żeby to nie było całkowicie jednostronne.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 17:28   #50
LatteLady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Autorko ja myślę, że nie masz się co przejmować gadaniem koleżanki.
Nigdy związku opartego na miłości, uczuciach nie nazwałabym sponsoringiem
Mój mąż, wtedy jeszcze chłopak kupował mi ciuchy (kosmetyków raczej nie) i to dość często, musiałam go hamować bo czasem było mi z tym źle. On mówił, że sprawia mu to radość i jest mu głupio, że sam sobie kupuje a ja nie (nie miałam za bardzo pieniędzy wtedy, żeby szaleć). W knajpach, kinie też zawsze płacił. Na jakieś wyjazdy pieniądze dawali mi rodzice ale to nie były wielkie kwoty, więc on większość fundował. Kiedy nastały dla mnie lepsze czasy to mu się jakoś próbowałam odwdzięczyć, też kupowałam mu jakiś drobiazg czy ciuch bez okazji.

W ogóle już zauważyłam na wizażu, że jest sporo dziewczyn, które by się na to nie godziły, w sumie nie do końca to rozumiem ale ok Skoro facet mnie kocha a ja jego to nie widzę w tym nic złego.
dziękuję u mnie było podobnie gdy jeszcze pracowałam trochę
Stary 2012-08-30, 17:28   #51
agniesikk
Zakorzenienie

Moim zdaniem jak obu stronom w związku to pasuje i facet nie robi tego z obowiązku, nie wymuszasz na nim, nie wypomina Ci, tylko zwyczajnie chce Ci sprawić przyjemność, bo wie, że nie masz pieniędzy, to czemu nie? Za jakiś czas może być tak, że to Ty będziesz mieć więcej kasy i to Ty będziesz sponsorować Wam wyjazdy. Jeśli się z tym faktycznie zaczniesz źle czuć, to powiedz o tym facetowi, no a na chwilę obecną to możesz sprawiać mu jakieś drobne niespodzianki, np. ugotować to, co lubi itp. Naprawdę różnie to w związku bywa, my z TŻtem też mamy takie okresy, że jedno albo drugie biedne jak mysz kościelna i nie raz od niego pożyczałam pieniądze czy mi doładowywał komórkę.

Edytowane przez agniesikk
Czas edycji: 2012-08-30 o 17:30
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 17:29   #52
ghana
Zakorzenienie

GG do ghana Send a message via Skype™ to ghana

Wiadomo wspolny wypad do kina/teatru, kolacja itp - to jest całkiem normalne ze facet funduje jakies wyjś cie Drobny prezent od czasu do czasu tez jakoś ujdzie. Ja jednak nie umiałabym przyjmować od mojego faceta butów, kosmetyków - bez okazji i dość często. Czułabym się z tym dziwnie, może nawet gorsza, ze sama nie moge sobie zapewnić jakis pdostawowych dla mnie rzeczy i tyle.
ghana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 17:32   #53
LatteLady
Raczkowanie

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;3621698 0]

Dokładnie, zgadzam się ze wszystkim.

Autorko, nie masz co się przejmować. [/QUOTE]

Dziękuję mam już duzo argumentów do rozmowy z koleżanka

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Moim zdaniem jak obu stronom w związku to pasuje i facet nie robi tego z obowiązku, nie wymuszasz na nim, nie wypomina Ci, tylko zwyczajnie chce Ci sprawić przyjemność, bo wie, że nie masz pieniędzy, to czemu nie? Za jakiś czas może być tak, że to Ty będziesz mieć więcej kasy i to Ty będziesz sponsorować Wam wyjazdy. Jeśli się z tym faktycznie zaczniesz źle czuć, to powiedz o tym facetowi, no a na chwilę obecną to możesz sprawiać mu jakieś drobne niespodzianki, np. ugotować to, co lubi itp. Naprawdę różnie to w związku bywa, my z TŻtem też mamy takie okresy, że jedno albo drugie biedne jak mysz kościelna i nie raz od niego pożyczałam pieniądze czy mi doładowywał komórkę.
pewnie, ale tu poruszyłaś jakże kontrowersyjny temat doładowań telefonu hahaha

Stary 2012-08-30, 17:33   #54
normalnyFacet
Zakorzenienie

Cytat:
Kajam się, kajam. Nie zjem dziś kolacji
i seksuuu też nie będzie nie licz na to
Stary 2012-08-30, 17:35   #55
letik
Zadomowienie

Autorko Jeśli Twój facet nie jest człowiekiem w wieku np. 50 lat to chyba wszystko w porządku

Jeśli kupuje Ci to z troski, z miłości, bo wie, że Ci potrzebne a nie masz..to nic z tym złego. A koleżanka wygląda mi na zazdrośnicę
Stary 2012-08-30, 17:36   #56
LatteLady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez letik Pokaż wiadomość
Autorko Jeśli Twój facet nie jest człowiekiem w wieku np. 50 lat to chyba wszystko w porządku

Jeśli kupuje Ci to z troski, z miłości, bo wie, że Ci potrzebne a nie masz..to nic z tym złego. A koleżanka wygląda mi na zazdrośnicę

nie, nie jest podstarzałym erotomanem
Stary 2012-08-30, 17:39   #57
cerveza
Zakorzenienie

Gdybym miała ogromne środki finansowe i chłopaka-studenta niepracujęcego, to też bym go rozpieszczała czym by się tylko dało
I nie uwazalabym, ze to sponsoring. Jak sie kogos kocha, to sie nie patrzy na pieniądze, tylko sie dzieli nimi.
cerveza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-30, 17:44   #58
Paszczurek666
Zakorzenienie

Facet chce to kupuje. Autorka nie prosi go o to. Nie wiem w czym problem.

Czytając niektóre wypowiedzi to mam wrażenie, że nie najlepszym pomysłem jest kupienie mojemu TŻtowi bluzy, która mu się spodobała. Ale mogę mu ciasto upiec?

Podskakuję z Mel B.
Joga

Jem czekoladę aż uszy mi się trzęsą.
----------------------------
Używasz poprawnie?
'Szlak prowadzi na wschód.'
'Szlag mnie trafia.'
Paszczurek666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 17:46   #59
CremaCatalana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez letik Pokaż wiadomość
A gdyby był, to już by można było oceniać niezależnie od tego, jaka jest prawda?
Stary 2012-08-30, 17:46   #60
LatteLady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Paszczurek666 Pokaż wiadomość
Facet chce to kupuje. Autorka nie prosi go o to. Nie wiem w czym problem.

Czytając niektóre wypowiedzi to mam wrażenie, że nie najlepszym pomysłem jest kupienie mojemu TŻtowi bluzy, która mu się spodobała. Ale mogę mu ciasto upiec?

tak ale poproś go o pieniądzę na składniki wtedy będzie uczciwie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości