|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Próbować do skutku!!!!!!!
poryczałam się... dzięki jukolku
|
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
sloneczko a czego Ty plakusiasz??
nieeee bo i ja bede
|
|
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
a moje dwie kolerzanki z innego forum własnie zafasolkowały po długim czasie starań wiec i nam na pewno sie uda
|
|
|
|
#3455 |
|
Zadomowienie
|
taki dzień dzisiaj. jutro @ mi dołoży zapewne między oczy
och... kropnie mi źle. najgorsze jest to, ze wiem, że powoduje to napięcie przedmiesiączkowe
|
|
#3456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez mam dzis straszny humor jak i wczoraj wieczorem nie wiem co jest.I mam wrazenie ze oddalam sie od TZ ... ehhhhhh
|
|
|
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki nie smutajcie sie bedzie dobrze razem przejdzie przez to, jukolku twoje problemy z TŻ na pewno miną i zblizycie sie do siebie jeszcze bardziej moze on tez cos przezywa
http://www.fertilityfriend.com/home/1848fa Edytowane przez Nikita_Wawa Czas edycji: 2007-02-05 o 18:11 |
|
|
|
#3458 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie zrobiłaś odstępu po [quote....... ] mam nadzieje że rozumiesz o co mi chodzi ?ja też trzymam kciuki |
||
|
|
|
#3459 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja też trzymam kciuki i nie płakac mi tu już ![]() Cytat:
ale już mi przeszło ![]() Własnie wróciłam od doktorka. Usg pokazało, że pęcherzyk pękł. Jak teraz nie zajdę wciazę, to za ok 2 tygodni odrazu po @ mam zadzwoni i umówi się na posiew a potem na HSG - sprawdzenie drożności jajowodów.Kurde wyniki dobre, test przezywalności plemniorów celujący, wyjdzie na to że jestem niedrożna buuuuuuuuuuuuuu
|
|||||
|
|
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3461 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem , może już to opisywałaś, ale napisz jak wygląda to badanie przeżywalności jajników. kto Ci je robił?
|
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
aaa i wiem skad te mdłości, to po tym Bromku, lekarz sam sie spytał jak sie czuje po tych lekach. No ale coz trzeba brac dalej..
|
|
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3464 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny,
u mnie nadal bez zmian, mija 35 dc, @ brak. Czasem podbrzusze zkłuje, temp nie spada, biust obolały tylko przy dotykaniu...Ale nadziei sobie nie robię. Smutno mi, bo mam wrażenie, że coś jest nie tak... Liczę, że joolineczka przerwie to ciszę i stagnację, bo cos pesymizm opanowuje wątek... Widziałam dziś stado dziskich gęsi jak lecialo kluczem...może i bociany niedługo się zlitują i przylecą?? |
|
|
|
#3465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tydzien temu jak byłam niego na USG był już pecherzyk 16mm, miałam robic testy owu i nawet jak sie pokaże jasna kreska dzwonic do niego, nakazał też kilkudniową (3-4dni) abstynencje seksualną i alkoholową. Jak tylko pokazał sie jasna krecha zadzwoniłam do niego i od razu nakazał wieczorne i poranne staranka, a na drugi dzien do niego na ten test. Pobrał ode mnie probke sluzu z plemniczkami i badał pod mikroskopem. W sluzie badał objetośc, przejrzystosc, lepkosc, ciagliwosc, krystalizację, liczbę plemników i ich ruchliwośc. Wszystko trwało chwilkę i nic nie bolało
|
|
|
|
|
#3466 | |
|
Rozeznanie
|
Próbować do skutku!!!!!!!
Umnie też z nastrojem nieciekawie
Dzisiaj w nocy było mi gorąco to typowy dla mnie objaw ,że @ się zbliża. A miałam taką nadzieję...Na dodatek ten mój wielgachny brzuchol ciągle mi sie wydaje ,że to już... Czuję ,że znowu popadnę w smutek. Wiem ,ze tak nie można ale to czasem silniejsze. Zreszta co ja Wam tu mówię same wiecie jak to jest.Cytat:
Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-02-05 o 19:57 |
|
|
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzis bylam u nowego ginekologa, zeby jednak sprawdzic czy wszystko jest ok zanim zaczniemy starania. Lekarz taki suchy jakis, chcialam cos pozartowac, ale mi to nie wyszlo. Mowie, ze bede sie starac zajsc w ciaze, on dziwnym wzrokiem na mnie - to ja ze nie sama, tylko z mezem
Ale wypalilam. Ale przynajmniej jakos mnie nie krepowal. Choc wygladal na takiego rzeznika Badanie ok. Pobral mi probke do cytologii. Wynik za 10 dni. No i powiedzial: "to ze ma pani tylozgiecie macicy to chyba nie musze mowic. Wie juz pani?" No ja mowie, ze wiem. On od razu mowi ze wcale to nie oznacza ze nie bede mogla zajsc w ciaze.... ale mnie pocieszyl - nigdy o tym nie myslalam w ten sposob. Szczerze mowiac mialam nadzieje ze w ciaze zajde tak hop ciup. A tu jakies tylozgiecie... Mam nadzieje ze faktycznie nie bedzie przeszkadzac.No i lekarz kazal witaminki dla kobiet w ciazy wcinac, jakies prenatal, itp. (bo tam juz jest kwas foliowy). Wiec od jutra wcinam i za kilka dni zaczynam akcje Ps. Z ta moja przelozona jeszcze raz potem mialam okazje rozmawiac - raczej smiesznie, nie sadze ze miala cos zlego na mysli. Raczej powinnam sie stresowac mojego wystajacego brzuszka na spotkaniu niz bac sie co bedzie jak bede naprawde w ciazy. Smialam sie ze teraz bede musiala przy niej brzuch wciagac. A ona ze specjalnie zakiety nosi, zeby nie bylo faldek widac. Ale wszystko na duzym luzie i z usmiechem (bardzo towarzysko - czasem nam sie zdarza tak rozmawiac). Tlumacze, bo widze ze sprowokowalam jakies straszne wizje przelozonych zwalniajacych z pracy kobiety w ciazy... W mojej firmie tak nie jest. Nikogo nie strasza i nie zwalniaja jak jest w ciazy. Co najwyzej juz mu sie nie zrzuca wielu zadan. Ale nadal odbieram to pozytywnie. Raczej ta osoba mnie naparwde ceni - i akurat bym sie jej nie bala. Bardziej moglo mnie dotknac, ze ktos mi zwraca uwage na brzuch (ze to niby gruba jestem czy jak) albo ze mnie testuje (czy moze dac mi jakies fajne zadania, czy juz sie nie oplaca bo i tak pojde niebawem na macierzynskie). Ale na pewno nie mam powodow po obaw ze ktos bedzie mnie chcial zwolnic, zastraszyc, itp. To nie jest naprawde tego typu firma.
|
|
|
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam delikatnego doła, dziś mam 24d.c owu oczywiście nie miałam w takim wypadku to niewiem czy jest sens iść w środę na USG bo wtedy bede miała 26d.c, po za tym dzwoniłam zapytać się o wyniki badań ale Pani powiedziała że mi ich nie poda prosiła żebym umówiła się na wizytę to lekarz mi wszystko wyjaśni, skoro kazała umówić mi sie na wizytę i nie zgodziła się żebym je odebrała to oznacza że wyniki nie są nienajlepsze
|
|
|
|
|
#3469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3471 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
ja mysle ze w takim wypadku jak masz juz 26dc to szkoda kasy na USG.
|
|
|
|
#3473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Próbować do skutku!!!!!!!
Cytat:
Cytat:
Nikito, a ty czemu masz doła, co się dzieje? |
||
|
|
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz rozmawialismy wczoraj poważnie z mężem i sama nie wiem czy dobrze robie ze tak na niego naciskałam ale on chce iść i wiedziec a ja juz nie jestem tego taka pewna, ciesze sie ze kolerzanki zaciązyły ale jakos mnie to troche zasmuciło tak jakos mi dzisiaj dziwnie
|
|
|
|
#3477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po za tym że mam doła to byłam jeszcze u dentysty i miałam robione dwie jedynki, niby małe dziurki ale od godziny puszcza mi znieczulenie i zęby bolą mnie jak cholera
|
|
|
|
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.

?
a potem na HSG - sprawdzenie drożności jajowodów.