Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-30, 18:37   #3631
judkama
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
Znowu mi brzuchol wywaliło... Macie fotki

Cecilia ja niestety Ci nie odpowiem bo pierworódką jestem, i nie miałam z nimi styczności

ło jeny jaki brzuszek duuuży

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 18:39   #3632
marti86
Zakorzenienie

tzn miesci sie w normach-tych widelkach ale ma wyniki na 30tc itd

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Landi super brzusio

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 18:40   #3633
T'ai
Zakorzenienie

Marti miło się to czyta oby tak dalej
a co do Dojotki to brak mi słów
ja mam po prostu nadzieję że te skurcze miną i wszystko dobrze się skończy
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 18:40   #3634
aerien83
Zadomowienie

marti gratki za wizytę. Masakra z tym co u Dojotki, nie pojmuję w takim razie podejścia tamtejszych lekarzy A madzius i DeKajka wizyty mają wieczorem, chyba koło 21

Landi
promieniejesz kobito, ślicznie wyglądasz a brzusio ładnie rośnie

Pokrzywka
miłego wypoczynku, no Ty to masz teściową

Cecilia89 też nie znam tej firmy

A ja sama póki co, mąż na zebraniu wspólnoty mieszkaniowej a Kubuś u kolegi z przedszkola. No to hop na forum
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 18:40   #3635
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
hej kobity
Jestemy

a wiec....z szyjka bez zmian(nie badal mnie palcem bo mowil ze nic sie nie zmienilo a po badaniu wziernikiem mowil ze szyjka zamknieta i nie chce pchac palcow zeby nie prowokowac zadnych infekcji etc ale pewnie mowil wiec mu ufam ) powiedzial ze jak na te 9 tyg to jest super i oby tak dalej. ze to sukces i kazdy dzien na wage zlota. z usg wyszlo ze maly wazy 1248 no i siedzi lebkiem do dolu wg usg 28i2 a wg om 28i5. poszczegolne pomiary sa poodchylane ale wysredniony ma idealnie w polowie.musze zobaczyc co tam szczegolowo bo mi pokazal tylko ta krzywa a dopiero w aucie spojrzalam na szczegoly na wydruku z usg i w normach szczegolowych wypada roznie i powyzej i ponizej zalezy co-ale pewnie na to nie ma co zwracac uwagi.w moim przypadku waga jest bardzo istatna ze wg na cukrzyce-zeby nie bylo makrosomii plodu wiec chyba jest gitara!!powiedzial mi ze z ta cukrzyca ciazowa i normami jakie sa to jest paranoja!! ze on to ma wrazenie ze to wszytsko jest tak naciagniete zeby tylko z nfz pieniadze szly

Pisalam z Dojotka i jestem wkur****a na opieke jaka tam ma az poruszylam temat z moim ginem.mowi ze jak jej skurcze nie ustapia a szyjka dalej sie bedzie skracac to chca jej cc zrobic.pytalam na jakiej podstawie czy czynnosc skurczowa wplywa na malenstwo a ona mi ze jej nawet ktg nie podlaczyli to ja sie kur*a pytam jakie oni tam maja wytyczne?? bo z tego co wiem ani skrucona szyjka ani rozwarcie nie jest wskazaniem do cc i to w tak wczesniej ciazy lezala ze mna dziewczyna w 30tc ktora miala juz cala akcje porodowa i skurcze-regulane BOLESNE(a nie tak jk Dojotka bezbolesne) oraz rozwarcie na 5cm i powstrzymywali porod-zatrzymali czynnosc skurczowa, wstrzykneli jakies zel zeby zamknac szyjke i zadna infekcja sie nie wdala i lezala dziewczyna z nogami do gory.powiedzieli ze dopoki wody nie odejda kazdy dzien w macicy sie liczy!!!!!! i to samo powiedzial moj gin-ze on tego nie rozumie-ze u nas sa inne metody i walczy sie o kazdy jeden dzien przed terminem!! a oni chca ja ciac 10tyg przed bo ma skurcze i szyjke skrocona????????????????? ??? no chyba tak pojade i ich
pozniej mi sie tel rozladowal i nie wiem co u niej.zaraz podlacze moze sie odezwala.
Lece czytac co u Was-sa jakies wiesci od DeKajki i Madzi??
super martuś ze ok czekalam na wiesci

co do dojotki i jej szpitala nie wypowiadam sie bo nie wiem jak jest, chociaz z tego co mi wiadomosa faktycznie inne środki niż cc moga przeciez jej zalozyc szew prawda?
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 18:43   #3636
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Znowu mi brzuchol wywaliło... Macie fotki

Cecilia ja niestety Ci nie odpowiem bo pierworódką jestem, i nie miałam z nimi styczności
Duży no ślicznie

A ja odebralam pake z ochraniaczem, spiworkiem, rozkiem itd, wzór identyczny jak na zdjęciach, jestem zadowolona
Moze jutro jak będę lepiej sie czuła zajmie sie tematem pieluch tetrowych, flanelowych i przescieradel, chciałabym tez u 1 sprzedawcy zamówić

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 18:48   #3637
marti86
Zakorzenienie

No kurde dziewczyny ja rozumie jakby skurcze wpkywaly na dziecko!!ale kobiety ze skurczami i rozwarciem leza miesiacami w obawie zeby tylko wody nie odeszly a tu z wolnego wyboru?? nie kumam tego!!

Stary 2012-08-30, 18:50   #3638
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
witam. Ja tylko na chwilkę, Korzystam zanim M poszedł pomóc dla taty. Jestem już dziś po wizycie. Powiem,że dziś lekarz był normalny. Dało się z nim pozmawiać i i był normalny w zachowaniu. W ciągu dwóch tygodni wpadło mi aż 2 kg. Z maleństwem jest wszystko ok. tętno 140 waga prawie pół kilo. stałam skierowanie na krew moc i ... glukozę. i Jakieś podwyższone am dzisiaj ciśnienie, Ale jest ok . Następna wizyta 27 września.
dobrze ze wszystko w porzadku i lekarz sie jakos opamietal

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki
TŻ wyciągnął mnie na spacer i na lody do Mc Donalda i oczywiście co musiałam cheeseburgera wtrąbić i frytki
Jutro wyjeżdżamy do Władysławowa rano, wracamy w niedzielę teściowa funduje wypad. Jak wrócę pewnie będzie nowy wątek.
Buziaczki Kochane, dbajcie o siebie.
udanego wyjazdu

Cytat:
hej kobity
Jestemy

a wiec....z szyjka bez zmian(nie badal mnie palcem bo mowil ze nic sie nie zmienilo a po badaniu wziernikiem mowil ze szyjka zamknieta i nie chce pchac palcow zeby nie prowokowac zadnych infekcji etc ale pewnie mowil wiec mu ufam ) powiedzial ze jak na te 9 tyg to jest super i oby tak dalej. ze to sukces i kazdy dzien na wage zlota. z usg wyszlo ze maly wazy 1248 no i siedzi lebkiem do dolu wg usg 28i2 a wg om 28i5. poszczegolne pomiary sa poodchylane ale wysredniony ma idealnie w polowie.musze zobaczyc co tam szczegolowo bo mi pokazal tylko ta krzywa a dopiero w aucie spojrzalam na szczegoly na wydruku z usg i w normach szczegolowych wypada roznie i powyzej i ponizej zalezy co-ale pewnie na to nie ma co zwracac uwagi.w moim przypadku waga jest bardzo istatna ze wg na cukrzyce-zeby nie bylo makrosomii plodu wiec chyba jest gitara!!powiedzial mi ze z ta cukrzyca ciazowa i normami jakie sa to jest paranoja!! ze on to ma wrazenie ze to wszytsko jest tak naciagniete zeby tylko z nfz pieniadze szly

Pisalam z Dojotka i jestem wkur****a na opieke jaka tam ma az poruszylam temat z moim ginem.mowi ze jak jej skurcze nie ustapia a szyjka dalej sie bedzie skracac to chca jej cc zrobic.pytalam na jakiej podstawie czy czynnosc skurczowa wplywa na malenstwo a ona mi ze jej nawet ktg nie podlaczyli to ja sie kur*a pytam jakie oni tam maja wytyczne?? bo z tego co wiem ani skrucona szyjka ani rozwarcie nie jest wskazaniem do cc i to w tak wczesniej ciazy lezala ze mna dziewczyna w 30tc ktora miala juz cala akcje porodowa i skurcze-regulane BOLESNE(a nie tak jk Dojotka bezbolesne) oraz rozwarcie na 5cm i powstrzymywali porod-zatrzymali czynnosc skurczowa, wstrzykneli jakies zel zeby zamknac szyjke i zadna infekcja sie nie wdala i lezala dziewczyna z nogami do gory.powiedzieli ze dopoki wody nie odejda kazdy dzien w macicy sie liczy!!!!!! i to samo powiedzial moj gin-ze on tego nie rozumie-ze u nas sa inne metody i walczy sie o kazdy jeden dzien przed terminem!! a oni chca ja ciac 10tyg przed bo ma skurcze i szyjke skrocona????????????????? ??? no chyba tak pojade i ich
pozniej mi sie tel rozladowal i nie wiem co u niej.zaraz podlacze moze sie odezwala.
Lece czytac co u Was-sa jakies wiesci od DeKajki i Madzi??
fajnie, ze u Ciebie jest tak dobrze

ale nie rozumiem po kiego grzyba oni chce jej cc robic?
bez ktg?? to co oni tam robia
to jak sprawdzaja jej skurcze na oko?

kurna jak mi odchodzily wody i to mowili ze beda trzymac mnie jak najdluzej, bo kazdy dzien jest wazny, no ale sie nie dalo
i ktg mialam co 2 godziny praktycznie robione

co to kurna za szpital

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-08-30, 18:54   #3639
marti86
Zakorzenienie

a zeby to stwierdzic to musieliby jej ktg podlaczyc!!

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Judka no ja wlasnie tez tego nie rozumie!!

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

a dupa-jednak wg usg wychodzi mi maly o tydzien starszy zle spojrzalam

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

i teraz glupia mam stresa :/ ze to moze przez ta cukrzyce pierdzielona:/
Wagowo jest 28i2 a ogolnie 29i5

Stary 2012-08-30, 18:57   #3640
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

ja też się ciesze że lekarz znormalniał. Mam nadzieję że taka sytuacja jak w poniedziałek już się nie powtórzy. Spotkałam dziś koleżankę co też miała w poniedziałek usg tylko że po południu to już był normalny. Nawet zdjęcie ona dostała.
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 18:59   #3641
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
a zeby to stwierdzic to musieliby jej ktg podlaczyc!!

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Judka no ja wlasnie tez tego nie rozumie!!

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

a dupa-jednak wg usg wychodzi mi maly o tydzien starszy zle spojrzalam

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

i teraz glupia mam stresa :/ ze to moze przez ta cukrzyce pierdzielona:/
spokojnie mi tez wychodzi tydzien starsza dzidzia, a niektore pomiary mowia ze nawet 2
gin mowil ze to jest w normie, wazne zeby dziecko roslo harmonijnie
zeby nie bylo ze przez pare tygodni urosnie tak ze nagle bedzie wygladalo na kilka tygodni starsze,
takze spokojnie

ja rozumiem cc u Dojotki jesli byloby zagrozenie zycia maluszka, albo jej
ale jesli ni ema takich podstaw to skad te wymysly
ja bym sie ewakuowala do innego szpitala, jesli mialabym mozliwosc
nie musi wyrazic zgody na cc, jesli jej nie podadza wiarygodnych wskazan
albo moze niech skonsultuje to jakos z innym ginem np telefonicznie

synuś
córeczka
synuś

Edytowane przez judkama
Czas edycji: 2012-08-30 o 19:02
Stary 2012-08-30, 19:04   #3642
marti86
Zakorzenienie

Przestudiowalam i jest ok
i bedzie krotkonogi jak ja i moj tz bo wszedzie w pomiarach jest w polowie a FL na najnizszym szczeblu tak jak na wsyztskich usg :P

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Judka ja juz gluoie mysli mam ze moze jej nie chca czegos powiedziec bo kurna my wiemy ze to nie jest powod do cc a co dopiero lekarz!!
moj powiedzial ze poki sa wody i skurcze(o ile to skurcze bo powiedzial ze to moze maluch sie tak wypina i kobieta ma prawo nie odroznic i sie pomylic)nie maja wplywu neg na plod-co moze tylko stwierdzic ktg to powinni ja trzymac jak najdluzej 2w1 a nie robic cc!!

Mi moj tez mowil ze wszystko z porzadku w usg ale wiesz jak jest-2 str a4 i wykresy, normy-trza popatrzec

Stary 2012-08-30, 19:05   #3643
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

zmykam bo mój M wrócił i zapewne będzie chciał na kompa. wpadnę do was jutro pa
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 19:16   #3644
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Przestudiowalam i jest ok
i bedzie krotkonogi jak ja i moj tz bo wszedzie w pomiarach jest w polowie a FL na najnizszym szczeblu tak jak na wsyztskich usg :P

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Judka ja juz gluoie mysli mam ze moze jej nie chca czegos powiedziec bo kurna my wiemy ze to nie jest powod do cc a co dopiero lekarz!!
moj powiedzial ze poki sa wody i skurcze(o ile to skurcze bo powiedzial ze to moze maluch sie tak wypina i kobieta ma prawo nie odroznic i sie pomylic)nie maja wplywu neg na plod-co moze tylko stwierdzic ktg to powinni ja trzymac jak najdluzej 2w1 a nie robic cc!!

Mi moj tez mowil ze wszystko z porzadku w usg ale wiesz jak jest-2 str a4 i wykresy, normy-trza popatrzec
hehe rozumiem Cie

kurcze myslisz ze czegos jej nie mowia? ale to co usg robili?
ktg jak nie robia to jak stwierdzaja skurcze, jakie sa i w gole
nie wiem sama, Dojotka ma prawo wiedziec przeciez o co chodzi,
moze teraz na obchodzie sie czegos dowiedziala

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-08-30, 19:32   #3645
marti86
Zakorzenienie

napisala mi tak( wstep ze miala skurcze co 13 min a nawet i co 3 min) "Mam wszystkie najsilniejsze dawki lekow, a skurcze sie dalej pojawiaja, ale juz mniej. jezeli mi nie przejdzie a szyjka bedzie sie dalej skracac to mnie wezma na cc.biore sterydy na rozwoj pluc i zobaczymy co sie bedzie dzialo"

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

mowi ze dzis nie robili zadnych badan a jutro maja jej zbadac szyjke-kur*a daja jej silne leki etc bez ktg?? nie kumam tego!!!!!!

Stary 2012-08-30, 19:38   #3646
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
napisala mi tak( wstep ze miala skurcze co 13 min a nawet i co 3 min) "Mam wszystkie najsilniejsze dawki lekow, a skurcze sie dalej pojawiaja, ale juz mniej. jezeli mi nie przejdzie a szyjka bedzie sie dalej skracac to mnie wezma na cc.biore sterydy na rozwoj pluc i zobaczymy co sie bedzie dzialo"

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

mowi ze dzis nie robili zadnych badan a jutro maja jej zbadac szyjke-kur*a daja jej silne leki etc bez ktg?? nie kumam tego!!!!!!
no to juz nie rozumiem tego wcale
po chu... cc??

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-08-30, 19:50   #3647
marti86
Zakorzenienie

napisala mi teraz ze szyjke ma 2,5 wiec uwazam ze tragedii nie ma!!!! wiadomo lezenie do konca i podstwa to zeby skurczow nie miala i zeby sie dalej nie skracala ale na huk na sile cc robic??

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

z tego wszytskiego zapomnialam napisac ze kupilismy lozeczko rozek, reczniki, grubszy kocyk-bo tz sie uparl a wiec zostaja mi pojedyncze rzeczy do kupienia-typowo pielegnacyjne do mycia i do odparzen oraz pampersy dla mnie na tylek i na cycki i chyba juz wszytsko mamy ano i niania

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

zgrzeszylam-zezarlam na obiad flaki i duuuzo frytek...glukometr oszalal

Stary 2012-08-30, 19:51   #3648
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
napisala mi teraz ze szyjke ma 2,5 wiec uwazam ze tragedii nie ma!!!! wiadomo lezenie do konca i podstwa to zeby skurczow nie miala i zeby sie dalej nie skracala ale na huk na sile cc robic??

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

z tego wszytskiego zapomnialam napisac ze kupilismy lozeczko rozek, reczniki, grubszy kocyk-bo tz sie uparl a wiec zostaja mi pojedyncze rzeczy do kupienia-typowo pielegnacyjne do mycia i do odparzen oraz pampersy dla mnie na tylek i na cycki i chyba juz wszytsko mamy ano i niania
o to udane zakupki

szczerze mowiac to zalozyli by jej szew i by bylo oki ehhhh

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-08-30, 19:58   #3649
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Gratuluję zakupów.

A co do Dojotki, to hmmmmm, dziwne co najmniej. Mam nadzieję, że to się wszystko dobrze skończy.

ja po szkole rodzenia, dzisiaj było o noszeniu i układaniu maluchów oraz o chustowaniu. No i ćwiczenia, moja ulubiona część

Ja już uciekam, bo mi dziś humor znów nie dopisuje. do jutra kochane. Tzymajcie się cieplutko.
Stary 2012-08-30, 20:06   #3650
evvelina88
Rozeznanie

Cytat:

na oddziale ze mną leżała dziewczyna z 4cm rozwarciem i ciągle miała podpięte KTG.

Wkurzało nas trochę to pikanie przez całą noc, ale widzieliśmy że lekarze walczą o każdy dzień- była w 33tc, mowy o CC nie było, tylko o tym że może się akcja porodowa zacząć- poród naturalny, przecież jeśli z dzieckiem wszystko ok, to po jakie licho CC.

NT7mm- kariotyp prawidlowy męski
06.01.2013- Synek Nikodem
evvelina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 20:19   #3651
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
witam. Ja tylko na chwilkę, Korzystam zanim M poszedł pomóc dla taty. Jestem już dziś po wizycie. Powiem,że dziś lekarz był normalny. Dało się z nim pozmawiać i i był normalny w zachowaniu. W ciągu dwóch tygodni wpadło mi aż 2 kg. Z maleństwem jest wszystko ok. tętno 140 waga prawie pół kilo. stałam skierowanie na krew moc i ... glukozę. i Jakieś podwyższone am dzisiaj ciśnienie, Ale jest ok . Następna wizyta 27 września.

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki
TŻ wyciągnął mnie na spacer i na lody do Mc Donalda i oczywiście co musiałam cheeseburgera wtrąbić i frytki
Jutro wyjeżdżamy do Władysławowa rano, wracamy w niedzielę teściowa funduje wypad. Jak wrócę pewnie będzie nowy wątek.
Buziaczki Kochane, dbajcie o siebie.
Udanego wyjazdu!

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
dobra lece gotowac stefanie zaraz
bede sie obzerac skoro cukrzycy nie mam
a i morfologia ladnie poszla do gory po pokrzywie i zurawinie, bo hemofer dopiero zaczelam lykac wiec to po ziolkach

fasolka124578
fajowe ciuszki

Ja wróciłam z wizyty, szyjka ok, mały stan zapalny mam brać globulki pimafucin, usg szybkie ale wszytsko ok. lekarz chciał zrobić 3D ale Kacper odwrócił się plecami Następna wizyta za miesiąc.

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:

Zazdroszcze zakupów bo ja jakaś nizdecydowana jestem, nawet łóżeczka nie mogę wybrać, a TŻ mówi że przecież wszystkie są prawie takie same
Stary 2012-08-30, 20:20   #3652
landi0909
Zakorzenienie

No to widzę ostro jadą tam w szpitalu u Dojotki... Szkoda słow na tą polską służbę zdrowia!!! Trzeba Dojotkę uświadomić że są inne metody i niech najlepiej zadzwoni do swojego gina i poprosi o jego interwencję...

A ja byłam w sklepie i się zagadałam z koleżanką dopiero teraz wróciłam więc z prania nici, jutro będę prać popołudniu bo rano z siostrzeńcem siedzę
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 20:25   #3653
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:

Super, że u Ciebie ok
A co do Dojotki i jej szpitala to

Cytat:
Napisane przez Dorisp Pokaż wiadomość
Ja wróciłam z wizyty, szyjka ok, mały stan zapalny mam brać globulki pimafucin, usg szybkie ale wszytsko ok. lekarz chciał zrobić 3D ale Kacper odwrócił się plecami Następna wizyta za miesiąc.
Cieszę się, że wszystko ok
Też ostatnio miałam pimafucin (ja to nazywam rakietą bo tak mi to wygląda)

Lodówkę mieli przywieźć między 11 a 16, a byli o .... 17.40 Mają szczęście, że i tak nigdzie się dzisiaj nie wybierałam

Powiedzcie mi jeszcze jeśli chodzi o skurcze brackstona cośtam Dopóki są bezbolesne mam się nie martwić?? Bo jakoś dziwnie odczuwam coś w brzuchu - albo mały się tak wygina albo to te skurcze. Tylko nie bolą nic a nic, to raczej takie dziwne uczucie, nie potrafię go nazwać

I zapomniałabym - landi - piękny brzuszek

Edytowane przez happy_eve
Czas edycji: 2012-08-30 o 20:26
happy_eve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 20:28   #3654
landi0909
Zakorzenienie

Happy_eve - czasem te skurcze mogą być też bolesne. Ale niepokojące są dopiero wtedy jak albo strasznie bolą, albo jak są regularne... Każda kobieta inaczej je odczuwa - ale nigdy nie powinny być np równo co 10 minut
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 20:28   #3655
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
No to widzę ostro jadą tam w szpitalu u Dojotki... Szkoda słow na tą polską służbę zdrowia!!! Trzeba Dojotkę uświadomić że są inne metody i niech najlepiej zadzwoni do swojego gina i poprosi o jego interwencję...
kurczę może faktycznie...

Marti super wiadomości

Dziewczyny o co chodzi z tymi cenami w tesco?????? u mnie kombinezony po 62,50zł, nie kumam
póki co kupiłam tylko czapeczki i skarpetki w dwupaku

Edytowane przez natallkaa
Czas edycji: 2012-08-30 o 20:30
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 20:40   #3656
madzius90
Zakorzenienie

Jestem po wizycie

Dziś miałam tylko usg dopochwowe, żeby sprawdzić stan szyjki, tak więc Synusia nie pooglądałam.

Więc tak:
- szyjka nadal krótka, ale na szczęście od ostatniej wizyty nic się nie skróciła i nadal zamknieta na amen
- Bartuś jest nadal ułożony główkowo i ciągle jest strasznie nisko, bardzo mocno napiera mi na szyjkę łobuz jeden i przez to mam bóle krocza gin jak mi zrobiła usg, żeby sprawdzić szyjkę to mówiła, że pcha się cały na dół główką z rączką razem
- posłuchałam tętna- wszystko w normie
- nast. wizyta za 3 tygodnie (miała być za dwa tyg., ale pani dr jedzie na urlop) i wtedy będę miała usg i ktg- wreszcie zobaczę Synusia
- dostałam silniejszy magnez na te skurcze
- no i dalej mam leżeć jak najwięcej i odpoczywać (gin zapytała, czy mam warunki w domu do leżenia, bo jak nie to może mnie do szpitala wysłać ja dziękuję wolę sobie w domu poleżeć, do szpitala mam zamiar się wybrać najwcześniej na początku listopada, żeby urodzić Bartusia ) najgorzej, że w przyszłą sobotę zaczynam zajęcia na uczelni i nie wiem jak ja tam wysiedzę chyba część po prostu sobie odpuszczę
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 20:45   #3657
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Duży no ślicznie

A ja odebralam pake z ochraniaczem, spiworkiem, rozkiem itd, wzór identyczny jak na zdjęciach, jestem zadowolona
Moze jutro jak będę lepiej sie czuła zajmie sie tematem pieluch tetrowych, flanelowych i przescieradel, chciałabym tez u 1 sprzedawcy zamówić
a podasz mi nazwe sprzedawcy??bylabym wdzieczna, bo szukam sprawdzonych, teraz zamowilam u tego http://allegro.pl/show_user.php?search=budmax-lomza i bylam bardzo zadowolona, naprawde super sprzedawca , bardzo szybko tyle ze nie ma wszystkeigo czego chcialam

martwie sie dojotką a nie ma mozliwosci zmiany szpitala czy cos kurcze nie wiem
Stary 2012-08-30, 20:46   #3658
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie

Dziś miałam tylko usg dopochwowe, żeby sprawdzić stan szyjki, tak więc Synusia nie pooglądałam.

Więc tak:
- szyjka nadal krótka, ale na szczęście od ostatniej wizyty nic się nie skróciła i nadal zamknieta na amen
- Bartuś jest nadal ułożony główkowo i ciągle jest strasznie nisko, bardzo mocno napiera mi na szyjkę łobuz jeden i przez to mam bóle krocza gin jak mi zrobiła usg, żeby sprawdzić szyjkę to mówiła, że pcha się cały na dół główką z rączką razem
- nast. wizyta za 3 tygodnie (miała być za dwa tyg., ale pani dr jedzie na urlop) i wtedy będę miała usg i ktg- wreszcie zobaczę Synusia
- no i dalej mam leżeć jak najwięcej i odpoczywać (gin zapytała, czy mam warunki w domu do leżenia, bo jak nie to może mnie do szpitala wysłać ja dziękuję wolę sobie w domu poleżeć, do szpitala mam zamiar się wybrać najwcześniej na początku listopada, żeby urodzić Bartusia ) najgorzej, że w przyszłą sobotę zaczynam zajęcia na uczelni i nie wiem jak ja tam wysiedzę chyba część po prostu sobie odpuszczę
Kolejne dobre wieści Super
Chcę już, żeby było za tydzień i moja wizyta
Stary 2012-08-30, 20:47   #3659
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
kurczę może faktycznie...

Marti super wiadomości

Dziewczyny o co chodzi z tymi cenami w tesco?????? u mnie kombinezony po 62,50zł, nie kumam
póki co kupiłam tylko czapeczki i skarpetki w dwupaku
no wlasnie u mnie tez kombinezony po 60 wiec nie wiem

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie

Więc tak:
no suuuper
Stary 2012-08-30, 20:50   #3660
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
a podasz mi nazwe sprzedawcy??bylabym wdzieczna, bo szukam sprawdzonych, teraz zamowilam u tego http://allegro.pl/show_user.php?search=budmax-lomza i bylam bardzo zadowolona, naprawde super sprzedawca , bardzo szybko tyle ze nie ma wszystkeigo czego chcialam

martwie sie dojotką a nie ma mozliwosci zmiany szpitala czy cos kurcze nie wiem
Proszę http://allegro.pl/show_user.php?uid=16306017

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości