|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.
Jogurt przez sitko, cebula wydłubywana z sosu, pizza tylko i wyłącznie z serem, nawet z tym sosem co się leje na ciasto do każdej pizzy nie, 0 warzyw, 0 owoców, ble są truskawki, maliny, wszystko. Je praktycznie tylko chleb z serem i kisiel błyskawiczny z torebki, no i przekąski: słodycze, paluszki. No trudno, może Cię to dziwić, ale mnie to wkurza. Bo to nie jest 1-2-10 rzeczy. 10 rzeczy to ona jest w stanie zjeść.
#632 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i akurat te dziewczynę rozumiem, bo cebulę również wydłubuję z wszystkiego, co się da, bo jej nie cierpię, truskawki i maliny też są dla mnie "ble"... Edytowane przez ville Czas edycji: 2012-08-30 o 17:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#634 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zupy to złoooo, jeśli już jakąś jeść to obowiązkowo przelewaną przez sitko czyli... woda, woda, woda! ![]() Dziwi mnie to, dziwi. Różne są upodobania, ale bez przesady. I tak, mówię to ja, naczelna wybrzydzająca w rodzinie! ![]() Dzięki Bogu, wyrosłam i jem dużo, dużo więcej potraw niż kiedyś. Nigdy bym nie pomyślała, że będę jeść szpinak, brokuły, zupę botwinkową... A gdzie tam! Kiedyś to byłoby niemożliwe ![]()
Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział: - Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie... ![]() Edytowane przez Naciaaa1991 Czas edycji: 2012-08-30 o 17:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#635 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie też. Często jestem nawet świadkiem namawiania kierujących do picia ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#636 |
Zakorzenienie
|
czytam czytam i tak mnie naszło..
pisala tu ktoras o tym leśnictwie.. że "też by się komus tam nie opłacało oprowadzać studentów jak tu tyle pracy" mnie wkurza to że ludzie mają jakieś dziwne przekonanie że student nic nie umie i jest 5-letnim dzieckiem któremu nie można powierzyć żadnego zadania.. albo że o bo on jest studentem i nic nie umie.. albo że jest po studiach i ja mu nie dam zrobić tego czy tamtego no jasne .. bo studia niczego nie uczą a studiuje się dla przyjemnosci w ramach hobby.. studia to przecież tylko gadanie na wykładach o błyszczykach i o ostatniej imprezie.. ![]() ![]()
#637 |
Zakorzenienie
|
Ja się może narażę, ale napiszę z perspektywy takiej właśnie wybrzydzającej osoby.
Mi osobiście z tym faktem bynajmniej fajnie się nie żyje ![]() ![]() ![]() ![]() Wiele razy słyszałam miłe komentarze, że "głodu do ![]() ![]() A co do imienin i urodzin - w mojej rodzinie wszyscy obchodzą imieniny, ale na Śląsku z kolei obchodzi się urodziny i to mi się o wiele bardziej podoba ![]()
#638 |
Raczkowanie
|
Jestem na FiRze. Kierunek podoba mi się, są rzeczy ciekawe, mniej ciekawe (jak wszędzie). Sama zagłębiam wiedzę, bo mi się to podoba. Miłam 6 tygodni praktyk w banku. Składałam teczki reklamowe, długopisy, robiłam ksero i z nudów parzyłam kawę. Inne równie 'pasjonujące' rzeczy też się znalazły. Te 6 tygodni to było za krótko, żebym mogła się czegoś konkretnego nauczyć (musiałabym tam być jakieś 3 miesiące żeby z grubsza ogarnąć), oprócz tego tajemnica bankowa, więc do tych najważniejszych rzeczy, najbardziej przydatnych i najwięcej wnoszących nie miałam dostępu. Więc cóż, można studiować coś, z czego praktyki są kompletną porażką.
|
![]() ![]() |
![]() |
#639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie w rodzinie się obchodzi głównie urodziny, natomiast w rodzinie męża to i to. Ja zawsze wychodzę jak Filip z konopi, bo nigdy nie pamiętam dat imienin... bo z urodzinami często mam problem. Swoją drogą dziękuję opcji z facebooka, która przypomina o urodzinach, bo tak, to bym składała życzenia tylko najbliższej rodzinie z mojej strony... w sensie córce, mężowi, moim rodzicom i bratu. Bo już o urodzinach teściów czy szwagierek nie pamiętam, kiedy dokładnie są. Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-08-30 o 19:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#641 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#642 |
Zakorzenienie
|
ja się nie raz spotkałam z zachowaniem typu
- nie chcesz może kukurydzy? - nie, nie lubię - a jadłeś kiedyś? - nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#643 |
Konto usunięte
|
Ostatnio zwróciłam uwagę na jedną dziwną rzecz.
Mam hobby wymagające siedzenia przez dłuższy czas "w terenie". Nie ma prądu, bieżącej wody itp. więc zdarza się rozpalać ogień w małym piecu lub ognisko. Rozpalanie jest rzeczą, która dobrze mi się udaje nawet w trudnych warunkach i często z całej grupy ludzi właśnie ja się tym zajmuję. Zawsze, ale to zawsze znajdzie się facet, który siądzie gdzieś z boku i wyśmiewa się z mojego rozpalania. Najczęściej to typ wyrokujący wcześniej, że w obecnych warunkach rozpalenie czegokolwiek jest niemożliwe. Podobne zjawisko zauważyłam przy obsłudze agregatu prądotwórczego. Kobieta szła w stronę tego urządzenia, jeszcze nie zdążyła dotknąć, a facet już mruczał pod nosem coś w stylu "oho, baby i technika" i że pewnie zaraz trzeba będzie ratować sytuację. Potem, gdy już okaże się, że męska pomoc była zbędna, typ chowa się w cień, unika, nie rozmawia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#644 |
Zakorzenienie
|
No właśnie takie zachowanie mnie dziwi i ciekawi. Bo jak ktoś czegoś może nie lubić, skoro nawet nie spróbował? Ja to czego nie lubię, próbowałam i wiem, że nie lubię, bo mi nie smakuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#645 |
Zakorzenienie
|
A ja się dziwie sama sobie, że lubię tak mało rzeczy do jedzenia. Jak widzę jakieś nowe dania to oczami bym jadła nawet nie gryzła, a jak tylko spróbuję to mi nie smakuje ;( Np. gotowane warzywa, tak ślicznie wyglądają ale nie przełknę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#646 |
Zakorzenienie
|
Ja się jeszcze odniosę do tematu urodzin/imienin
Prywatnie nie robię imprezy z żadnej z tych okazji, życzenia od rodziny/znajomych dostaję różnię, wolę na urodziny Natomiast u mnie w pracy jest zwyczaj świętowania imienin. Jeszcze jak ktoś ma jakieś imię co nikt nie wie kiedy są imieniny to może nie obchodzić. Ja mam imię bardzo znane, imieniny są raz w roku, każdy wie że to ten dzień, w tv o tym mówią ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wydaje mi się po prostu że takie osoby mają własne przekonanie o smaku takiej potrawy i nie mogą się przemóc żeby tego spróbować
![]() ![]() |
![]() |
#648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#649 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym, moi sąsiedzi z bloku chcieli mieć właśnie Yorka, ale nie płacić za niego dużo... No to mają jazgoczącego, czarnego szczura, którego rodzice koło Yorka może stali ![]() Oczywiście, to nie jest dowodem na to, że tak jest zawsze, tylko ma zobrazować to, że jak bierzemy psa bez metryki, to nawet jeżeli jakimś cudem mamy 100% pewności, że tatuś i mamusia wyglądali jak York (chyba musielibyśmy zrobić testy DNA ![]() Pewnie, jak już nam wyrośnie na szczura, to i tak będziemy go kochać, ale skoro tak, to po co w ogóle płacić za psa, jak można go adoptować? A miałam nic już nie pisać w tym temacie... Ale się we mnie gotuje jak widzę takie rzeczy ![]()
![]() |
#650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#651 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogę zrozumieć ludzkie zdziwienie na takie zachowanie. Sama nie wiem, jak mogę to wytłumaczyć, ale ja darzę pewne rzeczy nieufnością od początku i muszę się przemóc, żeby je spróbować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
Zakorzenienie
|
A dla mnie pies to pies.. czy ze schroniska czy z hodowli czy z pseudohodowli czy z lasu czy od znajomego..
co to wgl za podział?! pies ze schroniska cacy a pies z pseudohodowli be.. osobiście za psa bym złamanego grosza nie dała więc nie kupułabym go ani z hodowli ani z pseudohodowli.. ale jakbym miala górę pieniędzy to bym wybrała psa takiego który by mnie zwyczajnie zauroczył.. nie ważne czy ze wspaniałego schroniska lub hodowli czy z okropnej pseudohodowli.. mialabym to gdzieś skad biore psa.. i może mi by się bardziej podobał pies z pseudohodowli bo by był trochę inny może by mial ładnie klapniete ucho i to by mnie w nim urzekło.. i co? i teraz mozecie mnie zlinczowac ale mi nikt nie będzie mówił że mam wziąć psa z hodowli.. bo według mnie pies to nie przedmiot a te z pseudohodowli też potrzebuja domu jakie by nie były "uszkodzone"!
#654 | ||||||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
I ja też jestem wybrzydzająca, ale bez przesady. Ona nie je tego co ja+ stu tysięcy innych potraw. ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
![]()
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2012-08-30 o 20:13 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#655 |
Zakorzenienie
|
ja nie lubię sernika
![]() nienawidzę tłustych rzeczy w stylu boczek, golonka itp. z wędliny zawsze to białe odkrajam. o, i na sam zapach topionego smalcu reaguję odruchem wymiotnym ![]() sushi lubię ![]() kiszka + ziemniaki + kapusta kiszona ![]() ![]()
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2012-08-30 o 20:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Zakorzenienie
|
Ciri zgadłaś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#657 | ||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Możliwości, charakter - owszem, dlatego nigdy nie wzięłabym bullterriera, pitbulla, niezależnie czy z pseudo- czy normalnej hodowli, bo po prostu bym się bała i raczej nie sprostała. Dlatego miałam/mam psy mniej wymagające, niekoniecznie mniejsze. ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
Mieszańca ze schroniska też może być ciężko wychować, czym się w tym względzie różni od psa z pseudohodowli? Wobec żadnego z nich nie mam wielkich oczekiwań. ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- To w sumie jedyne imię, o którym tak trąbią. A jak dziewczynka się urodzi 4 grudnia to najczęściej muszą jej dać na imię Barbara ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#658 |
Zakorzenienie
|
Ja obchodzę urodziny i imieniny
![]() ![]() Co do jedzenia, to ja dopóki nie związałam się z moim TŻ, okropnie brzydziłam się serem pleśniowym. Uważałam, że to szczyt ohydy i nie rozumiałam, jak ktoś może zjeść coś, co tak śmierdzi. TŻ mnie zmusił, bym spróbowała i od tamtej pory kocham ser pleśniowy ![]() Mój TŻ natomiast nienawidzi flaczków (mniaaaam) i nigdy nie jadł serduszek (mniaaaaam) i mam zamiar je w niego wmusić :P Cebulę też wydłubuję z potraw, TŻ często jak gotuje, robi osobą wersję bezcebulową dla mnie. Mój starszy syn natomiast nie zjadłby jogurtu z owocami, więc też je wybiera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Zakorzenienie
|
Ja również przez wiele osób jestem postrzegana jako niejadek, bo z mięsa jem tylko pierś z kurczaka i indyka oraz ryby. A jak ktoś je wieprzowinę i wołowinę, ale za to ryb nie lubi to nie jest niejadkiem ; p Pokrętna logika. No i najbardziej mnie irytuje to, że bliskie mi stosunkowo osoby (typu babcia) są wielce zaskoczone, że nie jem innego mięsa i jak na obiedzie dziękuję za "schaboszczaka" to słyszę "a, jeszcze się nauczysz". Jak przez tyle lat nie jadłam tego mięsa to raczej się już nie nauczę...
#660 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Ja też nie lubię kawałków owoców w jogurtach - konsystencja musi być idealnie gładka. W ogóle nie mogę jeść rzeczy, które są ogólnie papkowate, ale są w nich twardsze kawałki (nie znoszę np. budyniu, bo zawsze sa w nim jakieś grudki)- mam wręcz odruch wymiotny. Gdzieś czytałam, że ma to związek z jakimś odruchem z wczesnego dzieciństwa, mającym chronić przed zadławieniem, gdy dziecko zaczyna przyjmować pokarmy inne niż mleko. Niektórym to zostaje na późniejsze lata. Edytowane przez Laurelindorenan Czas edycji: 2012-08-30 o 20:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:24.