|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X
Cytat:
ło jeny jaki brzuszek duuuży |
|
|
|
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
tzn miesci sie w normach-tych widelkach ale ma wyniki na 30tc itd
---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Landi super brzusio ![]() ![]()
|
|
|
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
Marti miło się to czyta
![]() a co do Dojotki to brak mi słów ![]() ja mam po prostu nadzieję że te skurcze miną i wszystko dobrze się skończy
|
|
|
|
#3634 |
|
Zadomowienie
|
marti
gratki za wizytę. Masakra z tym co u Dojotki, nie pojmuję w takim razie podejścia tamtejszych lekarzy A madzius i DeKajka wizyty mają wieczorem, chyba koło 21 ![]() Landi promieniejesz kobito, ślicznie wyglądasz a brzusio ładnie rośnie ![]() Pokrzywka miłego wypoczynku, no Ty to masz teściową ![]() Cecilia89 też nie znam tej firmy ![]() A ja sama póki co, mąż na zebraniu wspólnoty mieszkaniowej a Kubuś u kolegi z przedszkola. No to hop na forum
|
|
|
|
#3635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekalam na wiescico do dojotki i jej szpitala nie wypowiadam sie bo nie wiem jak jest, chociaz z tego co mi wiadomosa faktycznie inne środki niż cc moga przeciez jej zalozyc szew prawda? |
|
|
|
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja odebralam pake z ochraniaczem, spiworkiem, rozkiem itd, wzór identyczny jak na zdjęciach, jestem zadowolona Moze jutro jak będę lepiej sie czuła zajmie sie tematem pieluch tetrowych, flanelowych i przescieradel, chciałabym tez u 1 sprzedawcy zamówić
|
|
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
No kurde dziewczyny ja rozumie jakby skurcze wpkywaly na dziecko!!ale kobiety ze skurczami i rozwarciem leza miesiacami w obawie zeby tylko wody nie odeszly a tu z wolnego wyboru?? nie kumam tego!!
|
|
|
|
#3638 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale nie rozumiem po kiego grzyba oni chce jej cc robic? bez ktg?? to co oni tam robia to jak sprawdzaja jej skurcze na oko? kurna jak mi odchodzily wody i to mowili ze beda trzymac mnie jak najdluzej, bo kazdy dzien jest wazny, no ale sie nie dalo i ktg mialam co 2 godziny praktycznie robione ![]() co to kurna za szpital |
|||
|
|
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
a zeby to stwierdzic to musieliby jej ktg podlaczyc!!
---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Judka no ja wlasnie tez tego nie rozumie!! ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- a dupa-jednak wg usg wychodzi mi maly o tydzien starszy zle spojrzalam ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- i teraz glupia mam stresa :/ ze to moze przez ta cukrzyce pierdzielona:/ Wagowo jest 28i2 a ogolnie 29i5 |
|
|
|
#3640 |
|
Zadomowienie
|
ja też się ciesze że lekarz znormalniał. Mam nadzieję że taka sytuacja jak w poniedziałek już się nie powtórzy. Spotkałam dziś koleżankę co też miała w poniedziałek usg tylko że po południu to już był normalny. Nawet zdjęcie ona dostała.
|
|
|
|
#3641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gin mowil ze to jest w normie, wazne zeby dziecko roslo harmonijnie zeby nie bylo ze przez pare tygodni urosnie tak ze nagle bedzie wygladalo na kilka tygodni starsze, takze spokojnie ja rozumiem cc u Dojotki jesli byloby zagrozenie zycia maluszka, albo jej ale jesli ni ema takich podstaw to skad te wymysly ja bym sie ewakuowala do innego szpitala, jesli mialabym mozliwosc nie musi wyrazic zgody na cc, jesli jej nie podadza wiarygodnych wskazan albo moze niech skonsultuje to jakos z innym ginem np telefonicznie Edytowane przez judkama Czas edycji: 2012-08-30 o 19:02 |
|
|
|
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
Przestudiowalam i jest ok
i bedzie krotkonogi jak ja i moj tz ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Judka ja juz gluoie mysli mam ze moze jej nie chca czegos powiedziec bo kurna my wiemy ze to nie jest powod do cc a co dopiero lekarz!! moj powiedzial ze poki sa wody i skurcze(o ile to skurcze bo powiedzial ze to moze maluch sie tak wypina i kobieta ma prawo nie odroznic i sie pomylic)nie maja wplywu neg na plod-co moze tylko stwierdzic ktg to powinni ja trzymac jak najdluzej 2w1 a nie robic cc!! Mi moj tez mowil ze wszystko z porzadku w usg ale wiesz jak jest-2 str a4 i wykresy, normy-trza popatrzec
|
|
|
|
#3643 |
|
Zadomowienie
|
zmykam bo mój M wrócił i zapewne będzie chciał na kompa. wpadnę do was jutro pa
|
|
|
|
#3644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze myslisz ze czegos jej nie mowia? ale to co usg robili? ktg jak nie robia to jak stwierdzaja skurcze, jakie sa i w gole nie wiem sama, Dojotka ma prawo wiedziec przeciez o co chodzi, moze teraz na obchodzie sie czegos dowiedziala
|
|
|
|
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
napisala mi tak( wstep ze miala skurcze co 13 min a nawet i co 3 min) "Mam wszystkie najsilniejsze dawki lekow, a skurcze sie dalej pojawiaja, ale juz mniej. jezeli mi nie przejdzie a szyjka bedzie sie dalej skracac to mnie wezma na cc.biore sterydy na rozwoj pluc i zobaczymy co sie bedzie dzialo"
---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- mowi ze dzis nie robili zadnych badan a jutro maja jej zbadac szyjke-kur*a daja jej silne leki etc bez ktg?? nie kumam tego!!!!!! |
|
|
|
#3646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po chu... cc?? |
|
|
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
napisala mi teraz ze szyjke ma 2,5 wiec uwazam ze tragedii nie ma!!!! wiadomo lezenie do konca i podstwa to zeby skurczow nie miala i zeby sie dalej nie skracala ale na huk na sile cc robic??
---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- z tego wszytskiego zapomnialam napisac ze kupilismy lozeczko ano i niania ![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- zgrzeszylam-zezarlam na obiad flaki i duuuzo frytek...glukometr oszalal |
|
|
|
#3648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczerze mowiac to zalozyli by jej szew i by bylo oki ehhhh |
|
|
|
|
#3649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do Dojotki, to hmmmmm, dziwne co najmniej. Mam nadzieję, że to się wszystko dobrze skończy. ja po szkole rodzenia, dzisiaj było o noszeniu i układaniu maluchów oraz o chustowaniu. No i ćwiczenia, moja ulubiona część ![]() Ja już uciekam, bo mi dziś humor znów nie dopisuje. do jutra kochane. Tzymajcie się cieplutko.
|
|
#3650 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wkurzało nas trochę to pikanie przez całą noc, ale widzieliśmy że lekarze walczą o każdy dzień- była w 33tc, mowy o CC nie było, tylko o tym że może się akcja porodowa zacząć- poród naturalny, przecież jeśli z dzieckiem wszystko ok, to po jakie licho CC.
|
|
#3651 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() fasolka124578 fajowe ciuszki Ja wróciłam z wizyty, szyjka ok, mały stan zapalny mam brać globulki pimafucin, usg szybkie ale wszytsko ok. lekarz chciał zrobić 3D ale Kacper odwrócił się plecami Następna wizyta za miesiąc.---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
No to widzę ostro jadą tam w szpitalu u Dojotki... Szkoda słow na tą polską służbę zdrowia!!! Trzeba Dojotkę uświadomić że są inne metody i niech najlepiej zadzwoni do swojego gina i poprosi o jego interwencję...
![]() A ja byłam w sklepie i się zagadałam z koleżanką dopiero teraz wróciłam więc z prania nici, jutro będę prać popołudniu bo rano z siostrzeńcem siedzę
|
|
|
|
#3653 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do Dojotki i jej szpitala to Cytat:
Też ostatnio miałam pimafucin (ja to nazywam rakietą bo tak mi to wygląda)Lodówkę mieli przywieźć między 11 a 16, a byli o .... 17.40 Mają szczęście, że i tak nigdzie się dzisiaj nie wybierałam ![]() Powiedzcie mi jeszcze jeśli chodzi o skurcze brackstona cośtam ![]() I zapomniałabym - landi - piękny brzuszek
Tymcio 01.12.2012 Edytowane przez happy_eve Czas edycji: 2012-08-30 o 20:26 |
||
|
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
Happy_eve - czasem te skurcze mogą być też bolesne. Ale niepokojące są dopiero wtedy jak albo strasznie bolą, albo jak są regularne... Każda kobieta inaczej je odczuwa - ale nigdy nie powinny być np równo co 10 minut
|
|
|
|
#3655 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Marti super wiadomości Dziewczyny o co chodzi z tymi cenami w tesco?????? u mnie kombinezony po 62,50zł, nie kumam ![]() póki co kupiłam tylko czapeczki i skarpetki w dwupaku Edytowane przez natallkaa Czas edycji: 2012-08-30 o 20:30 |
|
|
|
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie
Dziś miałam tylko usg dopochwowe, żeby sprawdzić stan szyjki, tak więc Synusia nie pooglądałam. Więc tak: - szyjka nadal krótka, ale na szczęście od ostatniej wizyty nic się nie skróciła i nadal zamknieta na amen - Bartuś jest nadal ułożony główkowo i ciągle jest strasznie nisko, bardzo mocno napiera mi na szyjkę łobuz jeden i przez to mam bóle krocza gin jak mi zrobiła usg, żeby sprawdzić szyjkę to mówiła, że pcha się cały na dół główką z rączką razem ![]() - posłuchałam tętna- wszystko w normie - nast. wizyta za 3 tygodnie (miała być za dwa tyg., ale pani dr jedzie na urlop) i wtedy będę miała usg i ktg- wreszcie zobaczę Synusia - dostałam silniejszy magnez na te skurcze - no i dalej mam leżeć jak najwięcej i odpoczywać (gin zapytała, czy mam warunki w domu do leżenia, bo jak nie to może mnie do szpitala wysłać ja dziękuję wolę sobie w domu poleżeć, do szpitala mam zamiar się wybrać najwcześniej na początku listopada, żeby urodzić Bartusia ) najgorzej, że w przyszłą sobotę zaczynam zajęcia na uczelni i nie wiem jak ja tam wysiedzę
|
|
|
|
#3657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
martwie sie dojotką a nie ma mozliwosci zmiany szpitala czy cos kurcze nie wiem
|
|
|
|
|
#3658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chcę już, żeby było za tydzień i moja wizyta
|
|
#3659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:00.

gratki za wizytę. Masakra z tym co u Dojotki, nie pojmuję w takim razie podejścia tamtejszych lekarzy 

no i siedzi lebkiem do dolu

) najgorzej, że w przyszłą sobotę zaczynam zajęcia na uczelni i nie wiem jak ja tam wysiedzę