Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13) - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-30, 21:02   #3541
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Wiesz, Ty ich nie musisz lubic, ale Malemu powinny pomoc
A moze to jednak marchewka kurcze? bo Asika chyba tez marchewke podejrzewala
No a jak nie przejdzie to pewnie czeka Was lekarz

Czasami mam dobre pomysly (mam na mysli pieluszke)
lekarka powiedziala zeby uwazac na diete taaa

zaraz zwiariuje latam z malym caly dzien bo tz etraz mecz oglada i nie moze malego wziasc a ten nie chce polezec tylko na rekach
Stary 2012-08-30, 21:09   #3542
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
sorry za pytanie jak juz gdzies byl ten temat poruszany. Chce kupic butelke w ktorej podam Robowi kaszke bardziej plynna, mozecie cos polecic? tak zeby w miare leciało, ale od razu Mu uszami nie wychodzilo. Kombinuje, ze moze butelke"lyknie" skoro mamla smoczek w zwiazku z ząbkami. Potrzeba matką wynalazku;]
polecam butelkę lovi ze smoczkiem do kaszki, samo nie lecie a jak sie pociągnie to ładnie leci, Madzi odpowiada oznaczony jest 6+ kaszka
Stary 2012-08-30, 21:14   #3543
Nikii89
Zakorzenienie

Witam Was`

U mnie oczywiście brak czasu na wizaż , fb i cokolwiek innego.
mamy ładną pogodę więc siedzimy dużo na dworze.
Co do nocek to ostatnio Oskar często się budzi może przez ten upał ...
Większość dnia jest wesoły i śmieje się do wszystkiego i wszystkich
dzisiaj jadł na obiadek szpinak z ziemniaczkami i mu zasmakowało jadł aż mu się uszy trzęsły i ciagle poganiał "no rusz się matka z tą łyżeczką"

I wiecie co mam pomału dość mieszkania na tzw. "kupie" ludzi.... Chciałabym być na swoim ....
wtedy jak widzę że Oskar jest śpiący to go usypiam i nikt mi go w tym czasie nie zabawia itp.
nikt nie mówi co mam robić a co nie, jak wychowywać dziecko itp.
Fakt jednym uchem słucham a drugim wypuszczam , ale wkurza mnie już ta gadka.

a dziś na 15 min zostawiliśmy Oskara pod opieką dziadka bo musiałam jechać do PUP się wyrejestrować bo na razie ne chcę szukać pracy postanowiliśmy że zostaję w domu.... Tak więc kask na głowę i na motor.... a w oczach strach bo rok przerwy bez jazdy na moto a TŻ zamiast od nowa mnie "oswoić" to dawaj 200km/h .... ;/ ale dzięki temu szybko obróciliśmy :P

Edytowane przez Nikii89
Czas edycji: 2012-08-30 o 21:18
Nikii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 21:23   #3544
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Hej

Ewelinka wykąpana, nakarmiona, śpi.

Dostała kaszkę na kolację, zjadła 150 ml. Najpierw dostała z utelki to był taki foch, że nawet piersi nie chciała! Więc ją sru do fotelika, odkręciłam butlę i z łyżeczki zjadła. Odbiła, popiła mleczkiem mamusi i śpi. Ciekawe jak długo. Mam nadzieję, że nie będzie powtórki z wczoraj
A jak dlugo Jej zajelo zjedzenie takiej ilosci lyzeczka?
Bo nam to baaardzo powoli idzie
A Ewelinka jednak juz jakis czas wcina lyzeczka, nie?

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Witam Was`

U mnie oczywiście brak czasu na wizaż , fb i cokolwiek innego.
mamy ładną pogodę więc siedzimy dużo na dworze.
Co do nocek to ostatnio Oskar często się budzi może przez ten upał ...
Większość dnia jest wesoły i śmieje się do wszystkiego i wszystkich
dzisiaj jadł na obiadek szpinak z ziemniaczkami i mu zasmakowało jadł aż mu się uszy trzęsły i ciagle poganiał "no rusz się matka z tą łyżeczką"

I wiecie co mam pomału dość mieszkania na tzw. "kupie" ludzi.... Chciałabym być na swoim ....
wtedy jak widzę że Oskar jest śpiący to go usypiam i nikt mi go w tym czasie nie zabawia itp.
nikt nie mówi co mam robić a co nie, jak wychowywać dziecko itp.
Fakt jednym uchem słucham a drugim wypuszczam , ale wkurza mnie już ta gadka.

a dziś na 15 min zostawiliśmy Oskara pod opieką dziadka bo musiałam jechać do PUP się wyrejestrować bo na razie ne chcę szukać pracy postanowiliśmy że zostaję w domu.... Tak więc kask na głowę i na motor.... a w oczach strach bo rok przerwy bez jazdy na moto a TŻ zamiast od nowa mnie "oswoić" to dawaj 200km/h .... ;/ ale dzięki temu szybko obróciliśmy :P
A gdzie On rozwinal 200 na godzine
Czy to byl zart

Co do mieszkania na kupie to ja sobie juz nie wyobrazam, u siebie to jednak u siebie.
Ale takie mieszkanie ma tez i plusy, wiesz jak chcesz Oskarka zostawic to wszyscy wiedza co robic bo widza jak Ty robisz , nie trzeba gratow przenosic itp
no ale wiem, jak juz sie wtracaja to jest masakra!
Nie zazdroszcze generalnie

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 21:27   #3545
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość

natkulec jak sie spisuja kropelki na zabkowanie...widzisz jakas roznice?
kropelki zużyłyśmy prawie całe opakowanie i raczej nie było poprawy, tylko paracetamol pomaga, Madzia ciężko przechodzi te żabki dziś był mega płacz mogłyby już wyjść te pierwsze ząbki i tak nie męczyć, może już niedługo bo dzis poczułam jak mnie ugryzła dziąsłami i baaardzo bolało, ma też tam bardzo białe i zarysowane dziąsełka
Stary 2012-08-30, 21:30   #3546
Flowerbombka
Zadomowienie

Hej babeczki

Ja na razie napisze co u mnie a potem nadrobię was..

..wczoraj nerwicy dostałam na Wizaz..nie lubię jak wysiada...to już chyba uzależnienie

A więc...
dziś byłam w pracy swojej z Morficzkiem...nie będę pisać szczegółow na ogólnym bo nie wiem kto to poza nami czyta..ale wniosek jeden z tej wizyty jest taki, że zaczynam intensywnie szukać pracy..mam czas do 1 grudnia..
W każdym razie pojechałam z synkiem autobusami miejskimi i podmiejskimi..prawie cały dzień nas nie było a Morficzek był tak grzeczny że nie wiem, cierpliwy i wogóle nie płakał ani nie skwierczał, a wręcz co i rusz wybuchał śmiechem w odpowiedzi na moje miny...po wizycie w pracy zajechaliśmy do Reala gdzie kupiłam mu troszkę ubranek i książeczek
Najgorsze że jak stałam na przystanku w oczekiwaniu na autobus to zepsuł sie hamulec w wózku..dobrze że mam ręczny (oprócz takiego standardowego nożnego) to stałam tak w trzęsących autobusach zaciskając ręką ten ręczny hamulec...jutro zakwasy będą jak nic..dobrze że mały nie płakał bo nie miałabym go jak wyjąć..ech..
Jak wróciliśmy to synek padł hehe...to byla nasza pierwsza tak długa i daleka wycieczka bez auta
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 21:35   #3547
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:

A gdzie On rozwinal 200 na godzine
Czy to byl zart

Co do mieszkania na kupie to ja sobie juz nie wyobrazam, u siebie to jednak u siebie.
Ale takie mieszkanie ma tez i plusy, wiesz jak chcesz Oskarka zostawic to wszyscy wiedza co robic bo widza jak Ty robisz , nie trzeba gratow przenosic itp
no ale wiem, jak juz sie wtracaja to jest masakra!
Nie zazdroszcze generalnie
ni to nie żart ... TŻ ma ścigacza honde cbr i na dwupasmówce z Orzesza do łazisk chyba droga dk-81 to się nazywa tam rozwinął taką prędkość....

No tak ale jakoś jeszcze nie było okazji zostawiać na dłużej Oskara z nimi....są ku temu powody i za bardzo mnie nie ciągnie aby go z nimi zostawiać na długo max 30min może go przypilnowali jak musiałam gdzieś pilnie wyskoczyć
Stary 2012-08-30, 21:41   #3548
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
ni to nie żart ... TŻ ma ścigacza honde cbr i na dwupasmówce z Orzesza do łazisk chyba droga dk-81 to się nazywa tam rozwinął taką prędkość....

No tak ale jakoś jeszcze nie było okazji zostawiać na dłużej Oskara z nimi....są ku temu powody i za bardzo mnie nie ciągnie aby go z nimi zostawiać na długo max 30min może go przypilnowali jak musiałam gdzieś pilnie wyskoczyć
Chybabym sie posiusiala przy takiej predkosci na motorze

Viki 28.04.2012
Stary 2012-08-30, 21:55   #3549
Flowerbombka
Zadomowienie

Karinio i Emigra super czapeczki mają wasze dzieciaczki

Aguśka oby gorsze dni jak najszybciej Szymonkowi przeszły
Świetne te Twoje chłopaki są, na mailu widziałam
A puszczanie lampionów to pewnie super frajda dla Filipka..

Mama d śliczna Zosieńka..
Mój synek też nie lubi wszelkich zabiegów kosmetycznych...

Gosia
ale u Ciebie zimno..brr..oby jak najmniej takich nocek kiedy Eryczek płacze..

Nikki rany ja bym nie wsiadła z Tż jak on tak szybko jeździ...padłabym ze strachu..

Cytat:
ja uszy myje woda (a raczej same sie myja jak Ewelinka szalee w wodzie), potem zwijam róg tetry i wycieram. klade wtedy ja raz na jednym boczku, raz na drugim aby woda mogla wyleciec (tak w razie jakby naleciało)
O ja tak samo..

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Dziewczyny!!!!! Jaką kupcię ( a raczej kupsko ) strzelił teraz Tymonek to normalnie szok ( sorki za taki temat ) ale oboje z mężem staliśmy i patrzyliśmy ze zdziwieniem ile tego z niego wychodzi...a jak juz myślałam że koniec i smarowała go kremem to walna na dokładke jeszcze wielką porcję dosłownie dwa razy więcej niż nie jeden dorosły! no i nie obyło sie bez wsadzenia palca w to "zjawisko"...bllleee. ..
Stary 2012-08-30, 21:59   #3550
aalegna
Wtajemniczenie

witam zabieram się za nadrabianie sprzed dwóch dni bo ciągle coś i czasu na neta brak

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
A Ty aalegna podajesz kaszkę ?
nie nie podawalam bo jakoś niechętnie jadł łyżeczką, ale dziś kupiłam mu z hippa przysmak na dobranoc właśnie kaszka z mlekiem i bananami i zjadł dość chętnie pół słoiczka więc zobaczymy czy pośpi dłużej niż do północy

gosia twój Eryczek tak jak mój Seba też po szczepieniu nic się nie dzieje, twarde sztuki nam się trafiły no i dzięki za odp że jak bede butlą karmić na noc to nie strace pokarmu, tak jakoś miałam ubzdurane, nie wiem czemu no i Zia i Mala mi potwierdziły że u nich się to sprawdziło, wiec jak sama kaszka nie poskutkuje to wprowadze butle na noc

cytrynka ja nosze okulary u nas może z dwa raz się zdarzyło że Seba celowo chciał mi ściągnąć okulary ale powtórzyłam kilka razy że nie wolno i poskutkowało, ale domyślam się że później pewnie będzie gorzej no i pewnie kupie soczewki kontaktowe choć nie czuje się w nich super komfortowo

Mravka najważniejsze że wiecie już co jest Robsonowi i będziecie z tym walczyć oby jak najszybciej wyniki się ładnie poprawiły
Stary 2012-08-30, 22:04   #3551
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
a u nas alergi ciag dalszy, buzia, brzuszek, lokcie i kolana i pod udami tylko niech mi ktos powie od czego to! nic juz nie daje ani kaszki ani marchewki ani jablka sama nabialu znow nie jem
Cytat:
wiesz co nie wiem zglupialam juz zmienilam babydream na mydlo bambino bo wydaje mi sie ze ten babydream go wysuszyl strasznie teraz smaruje oliwka calego a zmiany na skorze bephantenem
88natka proszku uzywamy caly czas tego samego, rozwazam jeszcze jedna mysl ze ta buzia to od przecierania chusteczkami po jedzeniu taka moze sie zrobila, tylko czym ta buzke po jedzeniu wycierac w takim razie??
skoro nie podajesz mu ani nie jesz nic podejrzanego to może kosmetyki go uczulają jakieś? na Twoim miejscu zmieniłabym proszek...to co wcześniej nieuczulało po czasie może zacząć, no i kupiłabym do kąpieli emolient jakiś. Mnie lekarka poleciła kostkę do mycia a nie mydłodo kupienia w aptece ale narazie po 2 dniach stosowania nie wiem czy pomaga.
na buzi może być od tych chusteczek no ale skoro jest też gdzie indziej, to raczej chyba alergia...acha no i oliwkę bym odstawiła...
łączę się w bólu

Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość
Mi Zosia liże chusteczkę którą przecieram jej buzię więc biorę ją pod pachę i pod kranem mokrą dłonią przemywam jej buźkę oraz rączki które wkłada do buzi pełnej jedzenia.

A może ma te zmiany skórne od oliwki?
tyż tak robię

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Hej babeczki

Ja na razie napisze co u mnie a potem nadrobię was..

..wczoraj nerwicy dostałam na Wizaz..nie lubię jak wysiada...to już chyba uzależnienie

A więc...
dziś byłam w pracy swojej z Morficzkiem...nie będę pisać szczegółow na ogólnym bo nie wiem kto to poza nami czyta..ale wniosek jeden z tej wizyty jest taki, że zaczynam intensywnie szukać pracy..mam czas do 1 grudnia..
W każdym razie pojechałam z synkiem autobusami miejskimi i podmiejskimi..prawie cały dzień nas nie było a Morficzek był tak grzeczny że nie wiem, cierpliwy i wogóle nie płakał ani nie skwierczał, a wręcz co i rusz wybuchał śmiechem w odpowiedzi na moje miny...po wizycie w pracy zajechaliśmy do Reala gdzie kupiłam mu troszkę ubranek i książeczek
Najgorsze że jak stałam na przystanku w oczekiwaniu na autobus to zepsuł sie hamulec w wózku..dobrze że mam ręczny (oprócz takiego standardowego nożnego) to stałam tak w trzęsących autobusach zaciskając ręką ten ręczny hamulec...jutro zakwasy będą jak nic..dobrze że mały nie płakał bo nie miałabym go jak wyjąć..ech..
Jak wróciliśmy to synek padł hehe...to byla nasza pierwsza tak długa i daleka wycieczka bez auta
szkoda, że taka sytuacja z tą pracą wyszła
a dla Morfeuszka brawa ze tak dzielnie zniósł wycieczkę
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 22:05   #3552
Flowerbombka
Zadomowienie

Mravka kurcze a to się Robciowi anemia przyplątała...by jak najszybciej się wyniki poprawiły..

Tynka gratuluję 4 rocznicy ślubu
A Mateuszek zdolniaszek..

Natka i Monia to będziecie miały odwiedziny..zawsze jakieś urozmaicenie
Stary 2012-08-30, 22:08   #3553
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

karo do 2 dnich nie podaje marchewki itp a dzis juz nie bylo kaszki wiec i chusteczek na buzce, zobaczymy co dalej bedzie do buzia wyladniala jakims cudem zobaczymy co z reszta cialka bedzie
Stary 2012-08-30, 22:11   #3554
Karinio
Zakorzenienie

Jestem ponownie,jak ja lubie jak dziecie zaśnie przy butli.A to dlatego,że jak jadł o 18-stej tak nie spał do 20:30 dałam flache i padł i spi
Moge teraz nadrabiać

http://www.youtube.com/watch?v=to7uI...ayer_embedded#!
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 22:14   #3555
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
A jak dlugo Jej zajelo zjedzenie takiej ilosci lyzeczka?
Bo nam to baaardzo powoli idzie
A Ewelinka jednak juz jakis czas wcina lyzeczka, nie?
Dostaje od około miesiąca obiadki.
Jadła chyba 15 minut, może 20? Nawet nie wiem. Cały słoiczek zjada średnio w 15 minut.

Po spaniu już. Obudziła się z przeraźliwym płaczem, tak jak wczoraj. Nie wiem co jest grane. Podejrzewam, że to wina dolnych trójek, ma tam baaardzo czerwone dziąsełka :/
Dostała czopek ale spanie jej teraz nie w głowie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 22:18   #3556
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
W ogóle to kupiłam na ebayu strój pani mikołaj dla Olivii na 9-12 za 2 funty będzie miała na świéta
Ja juz ogladalam na necie ubranka z mysla o Swietach,ale fajowe sa.Tylko nie wiem w czym Erykowi bedzie lepiej,jako Mikolaj,elf czy renifer

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
my dzis z TZ mamy 4 rocznice slubu dostałam kwiaty i spedzilismy milo dzien na dzialce we trójke, wieczór jeszcze przed nami

Mateusz non stop ryczy o jedzenie juz nie wyrabiam, mleko dzis rano dorabialam 4 razy az doszlo do 270, pozniej przed 12 zjadł cąły sloiczek deserku i dalej plakal , wypil 180 mleka z kleikiem,pozniej obiadek caly sloik i 210 mleka, pozniej jeszcze 150 i az sie boje co bedzie jak wstanie. tez sie boje zeby nie byl grubaskiem, dobrze ze chociaz nocna przerwe ma okolo 10-11 godzin.
Gratulacje rocznicy!

A co do jedzenia,to Mateuszek rosnie,coraz wiecej sie rusza,to i spala kalorie.Nie martw sie na zapas.

Cytat:
a u nas alergi ciag dalszy, buzia, brzuszek, lokcie i kolana i pod udami tylko niech mi ktos powie od czego to! nic juz nie daje ani kaszki ani marchewki ani jablka sama nabialu znow nie jem
Oj wspolczuje wam
Oby szybko wyjasnilo sie od czego to!
A czy Wiktorek zle reagowal na jedzenie przez ciebie nabialu,ze teraz nie jesz?

Cytat:
wiesz co nie wiem zglupialam juz zmienilam babydream na mydlo bambino bo wydaje mi sie ze ten babydream go wysuszyl strasznie teraz smaruje oliwka calego a zmiany na skorze bephantenem
88natka proszku uzywamy caly czas tego samego, rozwazam jeszcze jedna mysl ze ta buzia to od przecierania chusteczkami po jedzeniu taka moze sie zrobila, tylko czym ta buzke po jedzeniu wycierac w takim razie??
Jak Eryk jest brudny,uleje,czy osliniony,no cokolwiek to wycieram go wilgotnym platkiem kosmetycznym,takie mam duze platki dla dzieci.

Cytat:

A więc...

Zycze ci powodzenia w szukaniu pracy,mam nadzieje,ze uda sie znalezc cos fajnego!

Cytat:

Gosia
ale u Ciebie zimno..brr..oby jak najmniej takich nocek kiedy Eryczek płacze..
Dziekuje
Stary 2012-08-30, 22:24   #3557
Karinio
Zakorzenienie

O kurcze karolca,bidulka z Ewelinki,że budzi się z płaczem.

http://www.youtube.com/watch?v=3-437...eature=related omg

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Też planuje zakupić strój świętego mikołaja,albo inny na święta
Tak swoją droga nie moge się doczekać świąt,pierwsze z synkiem,pierwsze jego ubieranie choinki,prezenty
Stary 2012-08-30, 22:25   #3558
desia888
Wtajemniczenie

[QUOTE=gosia261282;3622360 2]Ja juz ogladalam na necie ubranka z mysla o Swietach,ale fajowe sa.Tylko nie wiem w czym Erykowi bedzie lepiej,jako Mikolaj,elf czy renifer

QUOTE]

No to masz dylemat
Lubie Twoje opowiesci zakupowe, takie pelne czystego zapalu sa
A tak powaznie to napewno slicznie bedzie mu we wszyskim

Viki 28.04.2012
Stary 2012-08-30, 22:43   #3559
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Karinio i Emigra super czapeczki mają wasze dzieciaczki
Dziękuje-my

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
A więc...
O kurczaki :/ noi zycze powodzenia i kciuki za szukanie nowej pracy
Omg,już miałam wrażenie że przeczytam o kłopotach hamulcowych w autobusie No,ale pierwszy raz się spotykam,że oprócz tego hamulca noźnego,wózki mają ręczny
za to,że był grzeczny i dzielny

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

desia,nie nie ma możliwości by zrobić dziure w trampolinie

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Ja niewiem od czego to może być alergia

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Tak tak nad morzem. Jutro pakujemy się sprzątamy i wyjeżdżamy do domu.
ale wam fajnie,tylko szkoda że to co dobre szybko się kończy

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
My tylko sudocremu używamy, naprawde polecam. U nas o dziwo cały dzień słońce. Pewnie synek chciał zwrócić uwagę, stękając U nas dziś 4 kupki były ale wczoraj kurczaka dostała, pewnie dlatego moja córcia z dnia na dzień jest kochańsza sama nnie rozśmiesza. wczoraj się śmiała jak zaraziłam sié ziewaniem. No i furorę robi apsik tak jak chyba u aabi
Dzięki za polecenie To zazdraszczam pogody,mam nadzieje że jutro będzie ładnie,bo chciałabym iśc małego zważyć.być może chciał zwrócić na siebie uwage,a potrafi np specjalnie kaszleć.Duzo,ale jak dziecie dużo je to ma czym i ile robić
Oj znam to,jak wróciliśmy ze spacery to młody miał tak świetny humor,że jak robiłam sobie coś do zjedzenia,zabrałam go w bujaczku do kuchni,to tak się śmiał,że aż piszczał i kaszlał od tego.

Edytowane przez Karinio
Czas edycji: 2012-08-30 o 22:35
Stary 2012-08-30, 22:45   #3560
gkatarzynka
Zadomowienie

Monia, pytałaś o wielorazówki... zmieniam mniej więcej tak często jak jednorazówki czyli po każdym karmieniu ( z reguły w trakcie karmienia jest siku i co drugie karmienie kupa), a jak się coś przydarzy pomiędzy to też... Kupiłam pieluszki kieszonki i jak jest tylko siku, to zmieniam wkład... dziś na noc założyłam otulacz i dwa wkłady - narazie sprawdzałam i nic nie przeciekło... zobaczymy jak się Hanka obudzi na karmienie o 4.
Młoda też jest tymi pieluszkami zachwycona, bo są w róznych kolorach i zawsze przed zakładaniem ogląda każdą z każdej strony - komicznie to wygląda...
Dałam jej dziś pierwszą dawkę mm i nie było żadnych nieprzyjemności - jutro dam troszkę więcej... powiedzcie mi czy, żeby sprawdzić jak Ona rzeczywiście reaguje na modyfikowane, to najlepiej by było zrezygnować z jakiegoś przynajmniej jednego karmienia na jakiś czas?? Bo szczerze mówiąc nie uśmiecha mi się to... ale boję się tego jednego tygodnia poza domem... Nie mam pewności czy Marcin zdąży Hanię dowieźć do mnie na uczelnię albo czy ja zdążę dojechać na karmienie i wtedy przydałoby się mm... czy po prostu spróbować jeszcze przez parę dni po troszku i potem ewentualnie iść na żywioł?
Zastanawiam się czy nie lepiej wprowadzić jakieś obiadki... ale chyba już nie zdążę do 17września....
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 22:46   #3561
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Dziękuje-my

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

O kurczaki :/ noi zycze powodzenia i kciuki za szukanie nowej pracy
Omg,już miałam wrażenie że przeczytam o kłopotach hamulcowych w autobusie No,ale pierwszy raz się spotykam,że oprócz tego hamulca noźnego,wózki mają ręczny
za to,że był grzeczny i dzielny

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

desia,nie nie ma możliwości by zrobić dziure w trampolinie

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Ja niewiem od czego to może być alergia

ale wam fajnie,tylko szkoda że to co dobre szybko się kończy

Dzięki za polecenie To zazdraszczam pogody,mam nadzieje że jutro będzie ładnie,bo chciałabym iśc małego zważyć.być może chciał zwrócić na siebie uwage,a potrafi np specjalnie kaszleć.Duzo,ale jak dziecie dużo je to ma czym i ile robić
Oj znam to,jak wróciliśmy ze spacery to młody miał tak świetny humor,że jak robiłam sobie coś do zjedzenia,zabrałam go w bujaczku do kuchni,to tak się śmiał,że aż piszczał i kaszlał od tego.
Ale pewnie mozna te sprezynki po bokach pozrywac

Viki tez kaslajak chce zwrocic uwage , fajnei to wyglada i brzmi

Viki 28.04.2012
Stary 2012-08-30, 22:52   #3562
karolca
Zakorzenienie

Poprzytulałam ją, pokokosiła się w łóżeczku, dałam dojeść z piersi i śpi. Mam nadzieję, że juz na dobre zasnęła!

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-08-30, 22:59   #3563
gosia261282
Gang Iren

[QUOTE=desia888;36223850]
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja juz ogladalam na necie ubranka z mysla o Swietach,ale fajowe sa.Tylko nie wiem w czym Erykowi bedzie lepiej,jako Mikolaj,elf czy renifer

QUOTE]

No to masz dylemat
Lubie Twoje opowiesci zakupowe, takie pelne czystego zapalu sa
A tak powaznie to napewno slicznie bedzie mu we wszyskim

No bo ja tak lubie dzieciakom kupowac.Wiki moja juz raczej nie da sie wcisnac w stroj pani Mikolajowej,a moze jednak...
To ja wiem,ze Eryczkowi bedzie we wszystkim slicznie,w koncu mam slicznego synka Ale najlepiej chyba pasowalby balwanek,bo Eryk taki jak on okraglutki jest

Ale zaczal mnie brzuch bolec jak na okres.Ojoj,ciekawe czy dostane swoj pierwszy poporodowy.No i odstawilam tabletki,moze to ma jakis zwiazek
A i teraz to musze zaopatrzyc sie w duzo ilosc testow ciazowych,bo cos czuje,ze bede panike siac i co jakis czas bedzie trzeba test zrobic
Stary 2012-08-30, 23:04   #3564
Karinio
Zakorzenienie

desiu,no tak racja

karolca,to oby już tak spała

gosiu,rozbroiłaś mnie tymi testami. [COLOR="Silver"]

Ha,dzisiaj odkryłam a zapomniałam-liśmy,że mamy hałwe. Była w koszyku pod wózkiem

http://ryjbuk.pl/uwielbiam-uciac-sobie-drzemke-299083 jaka słodka.
Stary 2012-08-30, 23:05   #3565
gosia261282
Gang Iren

Uciekam spac.Moze uda sie tej nocy pospac kilka godzin ciagiem Jak na razie Eryczek spi spokojnie.
Dobranoc dziewczynki!
Stary 2012-08-30, 23:08   #3566
Karinio
Zakorzenienie

Dobranoc gosiu,spokojnej nocki
A ja ide rozwiesić pranie
Stary 2012-08-30, 23:08   #3567
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
desiu,no tak racja

karolca,to oby już tak spała

gosiu,rozbroiłaś mnie tymi testami. [COLOR="Silver"]

Ha,dzisiaj odkryłam a zapomniałam-liśmy,że mamy hałwe. Była w koszyku pod wózkiem

http://ryjbuk.pl/uwielbiam-uciac-sobie-drzemke-299083 jaka słodka.
Jak mozna zapomnieć o czymś słodkim?

Malutka urocza, kiedy nasze maluszki będa tak zasypiać?

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-08-30, 23:09   #3568
Karinio
Zakorzenienie

Yyy,ja niewiem dlaczego,ale patrze ewentualnie pacze ,że mąż niewiedzieć dlaczego postawił suszarke na macie małego.Gdzie młody ma jutro się bawić pod suszarką i bawić się praniem
Stary 2012-08-30, 23:13   #3569
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Yyy,ja niewiem dlaczego,ale patrze ewentualnie pacze ,że mąż niewiedzieć dlaczego postawił suszarke na macie małego.Gdzie młody ma jutro się bawić pod suszarką i bawić się praniem
Bardzo edukacyjna zabawa
Jak Ewelinka się kąpie a nad głową ma suszarkę pełną prania to lubi do niego gadać. Staram się wieszać tam kolorowe ubrania aby było "wesoło"

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-08-30, 23:20   #3570
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Jak mozna zapomnieć o czymś słodkim?
Malutka urocza, kiedy nasze maluszki będa tak zasypiać?
No właśnie niewiem
Oby jak najszybciej

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Bardzo edukacyjna zabawa
Jak Ewelinka się kąpie a nad głową ma suszarkę pełną prania to lubi do niego gadać. Staram się wieszać tam kolorowe ubrania aby było "wesoło"
O prosze,o tym nie pomyślałam że to może być edukacyjne,ale pewnie do czasu jak zacznie ściągać pranie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości