Sponsoring czy paranoja - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-30, 21:14   #151
Iska00
Zadomowienie

Dot.: Sponsoring czy paranoja

Gwiazdeczka1978 zgadzam się z Tobą w 100 %

Rozdmuchałyście tą sprawe jakby o coś poważnego chodziło.
Jest sobie para. Chłopak ma pieniądze, dziewczyna nie, więc czasami coś jej kupi... ot cała filozofia
Iska00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 21:14   #152
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Konto usunięte

Mozna kupowac prezenty na szczegolne okazje i sie rowniez rewanzowac - jak najbardziej. Mozna rowniez kupowac kwiaty bez okazji i czasami zaprosic na kolacje, ale, ze buty i ubrania? I do nich na kupe wyjazdy i kolacje. Nie za duzo tego? Ja tam nigdy sie na takie uklady nie godzilam. Dlaczego? Bo nigdy nie chcialam byc od nikogo zalezna w zaden sposob, w szczegolnosci jakby mi sie nagle 'odwidzialo' i zechcialabym odejsc od takiego faceta. I co wtedy? A no wtedy moglabym uslyszec, ze ja ci kupowalem, dawalem, utrzymywalem cie, wozilem, itd. i pewnie mialabym wyrzuty sumienia i byloby mi wstyd. I zeby uniknac takich sytuacji, to jechalam sobie na czystej karcie i dobrze mi z tym bylo. Byly takie dziewczyny jak i Ty, ale przyznam szczerze, ze nigdy o nich super dobrze nie myslalam, bo takie zachowanie jest dla mnie troche takie niehonorowe. Ale zyj, jak chcesz. Ludziom sie nie dziw tylko.

Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Czas edycji: 2012-08-30 o 21:16
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 21:19   #153
wiktoriol
Raczkowanie

Ciekawy wątek, ciekawa dyskusja, to i ja swoje zdanie wyraże

Nie nazwałabym tego sponsoringiem, ale też nie jest to odpowiednie zachowanie. Jak dla mnie to co innego wycieczka (na której spędzamy wspólnie czas, mam wspomnienia na lata, zbliżamy się do siebie i po prostu sprawia to przyjemnośc nie tylko stronie która za wycieczke nie płaci, ale także tej która płaci, bo ja np. bym się źle bawiła na wakacjach bez chłopaka), a co innego kupowanie kosmetyków czy ciuchów, o czym już wiele osób napisało, że od tego mamy rodziców. Ale też należy odróżnic gdy ktoś uwielbia biżuterie i chłopak kupuje dziewczynie raz na miesiac, czy dwa miesiące jakieś kolczyki czy łańcuszek, bo to jest sprawianie przyjemności, czy akurat kupienie leginsów bo wie, że się dziewczynie spodobały, a kupowanie czegoś bo się skończyło/ potrzebuję/ nie mam. A upowanie kosmetyków codziennego użytku właśnie podlega pod rzeczy które powinien nam kupic rodzic. Bo tez jest różnica pomiędzy np. perfumem, czy lakierem, gdzie perfuma o jednym zapachu nam wystarczy, czy kilka lakierów, ale facet w ramach upominku kupi kolejne, a pomiędzy masłem do ciała, czy mleczkiem.

A zresztą autorka strasznie mota, bo na początku było, że często, potem że tylko 2 masła, następnie doszły buty, kolejne było mleczko, po iluś postach lakier do paznokci, wię to nie są upominki raz na jakiś czas...
wiktoriol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 21:23   #154
LatteLady
Raczkowanie

tak jak już wspominałam na początku raz na jakiś czas dla każdego znaczy co innego. Mówiłam też że nie biegnę do chłopaka jak skonczy mi się tusz i nie ciągne za rękaw do drogerii bo nie mam
co do wyjazdów
Ja nie powiedziałam nic takiego także prosiłabym o nie wmawianie mi..
LatteLady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 21:24   #155
CremaCatalana
Rozeznanie

[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;36223483] I zeby uniknac takich sytuacji, to jechalam sobie na czystej karcie i dobrze mi z tym bylo. Byly takie dziewczyny jak i Ty, ale przyznam szczerze, ze nigdy o nich super dobrze nie myslalam, bo takie zachowanie jest dla mnie troche takie niehonorowe. [/QUOTE]

Bardzo dobrze ujęte.
Ja uciekam spać, dobranoc.
Stary 2012-08-30, 21:31   #156
lady17
Wtajemniczenie

[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;36223483]A no wtedy moglabym uslyszec, ze ja ci kupowalem, dawalem, utrzymywalem cie, wozilem, itd. i pewnie mialabym wyrzuty sumienia i byloby mi wstyd. I zeby uniknac takich sytuacji, to jechalam sobie na czystej karcie i dobrze mi z tym bylo. [/QUOTE]

No to musiałaś spotykać się z "fajnymi" kolesiami skoro bałaś sie takich rzeczy. Dla mnie to jest normalne,że kupi się swojemu partnerowi coś, co mu się podoba, nie koniecznie z powodu jakiejś okazji i nie ważne co to jest. Jeżeli lubi i podoba mu sie bluza niech będzie bluza, jak kosmetyk to kosmetyk, czy nawet ta wycieczka, która przecież do najtańszych nie należy. Naprawdę nie widze sensu patrzenia na różne prezenty w rożny sposób.
lady17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 21:31   #157
TmargoT
Zakorzenienie

[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;36223483]Mozna kupowac prezenty na szczegolne okazje i sie rowniez rewanzowac - jak najbardziej. Mozna rowniez kupowac kwiaty bez okazji i czasami zaprosic na kolacje, ale, ze buty i ubrania? I do nich na kupe wyjazdy i kolacje. Nie za duzo tego? Ja tam nigdy sie na takie uklady nie godzilam. Dlaczego? Bo nigdy nie chcialam byc od nikogo zalezna w zaden sposob, w szczegolnosci jakby mi sie nagle 'odwidzialo' i zechcialabym odejsc od takiego faceta. I co wtedy? A no wtedy moglabym uslyszec, ze ja ci kupowalem, dawalem, utrzymywalem cie, wozilem, itd. i pewnie mialabym wyrzuty sumienia i byloby mi wstyd. I zeby uniknac takich sytuacji, to jechalam sobie na czystej karcie i dobrze mi z tym bylo. Byly takie dziewczyny jak i Ty, ale przyznam szczerze, ze nigdy o nich super dobrze nie myslalam, bo takie zachowanie jest dla mnie troche takie niehonorowe. Ale zyj, jak chcesz. Ludziom sie nie dziw tylko.[/QUOTE]

równie dobrze można tak powiedziec o żonie,która nie pracuje zawodowo,a ciągnie kase tylko od biednego męża,który urabia sobie ręce po łokcie
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-30, 21:34   #158
wiktoriol
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LatteLady Pokaż wiadomość
tak jak już wspominałam na początku raz na jakiś czas dla każdego znaczy co innego. Mówiłam też że nie biegnę do chłopaka jak skonczy mi się tusz i nie ciągne za rękaw do drogerii bo nie mam
co do wyjazdów
Ja nie powiedziałam nic takiego także prosiłabym o nie wmawianie mi..
No może i nie biegniesz, ale skądś wie że ci się to czy tamto skończyło, a faceci sie na takich rzeczach nie znają, więc musisz o tym wspominac, bo nie wierze że ci przeszukuje kosmetyki i sprawdza co masz na wykończeniu, jak by mi po takim przeszukaniu kupował, to bym powiedziała że to są osobiste rzeczy i żeby mi nie grzebał.

Co do wyjazdu, nikomu niczego nie wmawiam, odniosłam się do wypowiedzi normalnegoFaceta i jakbyś nie zauważyła, to uważam że to jest ok, jeżeli akurat 2 osoba nie ma kasy.

A i zapomniałam dodac, że dla mnie najważniejszy jest staż związku, wiadomo że jak jest się już z 2 lata i jakaś zażyłośc jest, czy się ze sobą mieszka, to można sobie na więcej planowac, ale twój związek jest pół roczny, więc dla mnie to jest etap na kupowanie kwiatów i zabieraniu na randki, plus prezenty na konkretną okazje, na bezinteresowne bez okazji jakiś drobny bardzo upominek też bym się zgodziła, tylko że w twojej sytuacji to nie upominki.
Stary 2012-08-30, 21:36   #159
Atomoowka
Wtajemniczenie

No to jestem ciekawa jaką ja mam rolę w swoim związku?
Mieszkam z moim facetem, on pracuje, ja siedzę na tyłku w domu i nie mam ani grosza-zajmuję się dzieckiem
On kupuje wszystko sobie i mi.
Wyjazdy-płaci on
Kosmetyki-płaci on
Ubrania-on
Wszystko on i co kim jestem?

Jak jeszcze pracowałam dzieliliśmy sie po równo
Jak gdzieś byłam na wyjeździe zawsze mu coś kupiłam
Jak miałam ochotę upiec mu ciasto piekłam
Jak on miał ochotę kupić mi np mp3 kupował
Jak spodobała mi się koszula kupowałam mu
Wtedy kim byłam?

Nie popadajmy w paranoję
Jeżeli ktoś jest w związku i myśli o sobie poważnie a nie na zasadzie kupie jej krem to przez tydzień będzie mi robiła loda nie widzę w tym nic złego.

Facet dba o to żeby jego kobieta była piękna, wypielęgnowana, pachnąca dla niego bo zapewne taką ją lubi

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 21:40   #160
LatteLady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiktoriol Pokaż wiadomość
No może i nie biegniesz, ale skądś wie że ci się to czy tamto skończyło, a faceci sie na takich rzeczach nie znają, więc musisz o tym wspominac, bo nie wierze że ci przeszukuje kosmetyki i sprawdza co masz na wykończeniu, jak by mi po takim przeszukaniu kupował, to bym powiedziała że to są osobiste rzeczy i żeby mi nie grzebał.

Co do wyjazdu, nikomu niczego nie wmawiam, odniosłam się do wypowiedzi normalnegoFaceta i jakbyś nie zauważyła, to uważam że to jest ok, jeżeli akurat 2 osoba nie ma kasy.

A i zapomniałam dodac, że dla mnie najważniejszy jest staż związku, wiadomo że jak jest się już z 2 lata i jakaś zażyłośc jest, czy się ze sobą mieszka, to można sobie na więcej planowac, ale twój związek jest pół roczny, więc dla mnie to jest etap na kupowanie kwiatów i zabieraniu na randki, plus prezenty na konkretną okazje, na bezinteresowne bez okazji jakiś drobny bardzo upominek też bym się zgodziła, tylko że w twojej sytuacji to nie upominki.

ja jednak uważałabym że upominki, Nikt mi sie sprawdza kosmetyczki.Ale z ciekawości zjrzę
Pokdład-kupiła mama
puder-mama
tusz-mama i mamy spółkę
cienie-mamy
eyelnier-hmmm kupiłam mamie ale nie chciała to zabrałam hahaha
błyszczyk-mum
upss mleczo jest od TŻ
Stary 2012-08-30, 21:41   #161
wiktoriol
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Mieszkam z moim facetem, on pracuje, ja siedzę na tyłku w domu i nie mam ani grosza-zajmuję się dzieckiem
Wyjazdy-płaci on
Kosmetyki-płaci on
Ubrania-on

Wtedy kim byłam?

Nie popadajmy w paranoję
Jeżeli ktoś jest w związku i myśli o sobie poważnie a nie na zasadzie kupie jej krem to przez tydzień będzie mi robiła loda nie widzę w tym nic złego.

Facet dba o to żeby jego kobieta była piękna, wypielęgnowana, pachnąca dla niego bo zapewne taką ją lubi
Jesteś z facetem zapewne pare lat, całymi dniami zajmujesz sie domem i opiekujesz waszym dzieckiem, to tez jaka praca, nie porównujmy związku który trwa pół roku i w którym różowe okulary nie opadły i jeszcze nawet nie wiadomo czy to napewno miłośc, do twojego związku, który już swoje przeszedł

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-30, 21:43   #162
LatteLady
Raczkowanie

Dlaczego oceniasz Mój związek? akurat do tego niee upoważniam:/
Stary 2012-08-30, 21:45   #163
wiktoriol
Raczkowanie

Cytat:
ja jednak uważałabym że upominki, Nikt mi sie sprawdza kosmetyczki.Ale z ciekawości zjrzę
Pokdład-kupiła mama
puder-mama
tusz-mama i mamy spółkę
cienie-mamy
eyelnier-hmmm kupiłam mamie ale nie chciała to zabrałam hahaha
błyszczyk-mum
upss mleczo jest od TŻ
mało tych kosmetyków coś masz, to teraz jeszcze zajrzyj do szafy i szafki z butami i nam tu powymieniaj, ale czekaj... nie mamy możliwości aby sprawdzic twoje informacje, więc to bez sensu

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
Dlaczego oceniasz Mój związek? akurat do tego niee upoważniam:/
Oceniam jedynie staż związku, a raczej w każdym przebiega początek podobnie, chyba że jest jakiś toksyczny, albo na szybkich obrotach, ale ty ze swoim faceten nie mieszkasz, więc norma
Stary 2012-08-30, 21:47   #164
LatteLady
Raczkowanie

Cytat:
mało tych kosmetyków coś masz, to teraz jeszcze zajrzyj do szafy i szafki z butami i nam tu powymieniaj, ale czekaj... nie mamy możliwości aby sprawdzic twoje informacje, więc to bez sensu
tak samo jak kłamanie gdy nie mam nic do stracenia
Kocham mojego TŻ in nie wiesz ile się znamy i co przeżyliśmy i co nas połączyło >
W sumie nawet jak otworzę tą szafę to się uśmiechnę jak coś od niego zobaczę
Stary 2012-08-30, 21:48   #165
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Wyjazdy-płaci on
Kosmetyki-płaci on
Ubrania-on

Wtedy kim byłam?

Nie popadajmy w paranoję

Jak dla mnie jesteś całkowicie zależną od niego osobą czyli de facto nie daj Boże gdyby coś mu się stało to życiowo i finansowo świat Twój i jego dzieci by się zawalił.
Osobiście nie wyobrażam sobie żebym mogła spokojnie spać z taką świadomością. Tym bardziej gdybym miała dziecko.
Życzę Ci jak najlepiej ale z doświadczenia wiem, że różnie bywa i będąc w wieku emerytalnym nie chciałabym być w Twojej skórze.
MissChievousTess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 21:51   #166
LatteLady
Raczkowanie

Jako ciekawostkę powiem że kilka dni temu zadzwonił informując mnie że ma prezent dla mojej mamy.Voucher do spa.Jeden dzień dla naszych mam , mojej i jego.Czyli uznać można że też ją sponsoruję?
Stary 2012-08-30, 21:57   #167
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
Jak dla mnie jesteś całkowicie zależną od niego osobą czyli de facto nie daj Boże gdyby coś mu się stało to życiowo i finansowo świat Twój i jego dzieci by się zawalił.
Osobiście nie wyobrażam sobie żebym mogła spokojnie spać z taką świadomością. Tym bardziej gdybym miała dziecko.
Życzę Ci jak najlepiej ale z doświadczenia wiem, że różnie bywa i będąc w wieku emerytalnym nie chciałabym być w Twojej skórze.

Dziękuję za troskę ale o emeryturę się nie martwię.
Przepracowane mam już kilka ładnych lat i owszem masz racje, w tym momencie jestem zależna od TŻ w 100%, nie jest to dla mnie mega komfortowe ale takie życie i już
Sytuacja ta nie będzie wieczna, dziecko podrośnie i spadam znowu harować na swoją emeryturę

Wiktoriol owszem jestem z facetem kilka lat ale moim zdaniem każdy związek jest inny i rozwija się w innym tempie
Zapewne oni nie przeżyli tyle co ja i TŻ razem ale mimo to nie mnie oceniać czy kupowanie prezentów swojej lasce wypada po pół rocznym związku czy może dopiero po 2-óch latach

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 21:59   #168
wiktoriol
Raczkowanie

Cytat:
tak samo jak kłamanie gdy nie mam nic do stracenia
Kocham mojego TŻ in nie wiesz ile się znamy i co przeżyliśmy i co nas połączyło >
W sumie nawet jak otworzę tą szafę to się uśmiechnę jak coś od niego zobaczę
Ależ masz do stracenia, a dokładnie rzecz biorąc, to teraz częśc osób, które zapewne kupują prezent raz na ruski rok swojemu partnerowi, się do Ciebie porównały i Cię popierają jakby usłyszały że połowa twoich butów, czy częśc szafy została Ci podarowana przez twojego chłopaka, to by stwierdziły, ze to jednak dostanie czegoś od czasu do czasu, to nie podobna sytuacja (nie, nie wyczytałam tego z twoich postów, ale chodziłam do klasy z dziewczynami, którym chłopaki kupowali różne rzeczy, więc mniej więcej się orientuję jak to wygląda, u Ciebie może byc inaczej, ale z wypowiedzi sądzę że jednak jest podobnie).

I napisałaś, że na początku miałaś wątpliwości czy twoje zachowanie jest ok, ale teraz już ich nie masz, jak dla mnie to chciałaś tu przeczytac ze wszystko jest ok, potem koleżance byś pokazała wątek i sumienie czyste, jednak niestety się rozczarowalaś i teraz atakując innych próbujesz się wybielic, tak czy siak i tak nadal będziesz te "upominki" przyjmowac, więc dyskusja jest zbędna, zwłaszcza że się i tak juz niepotrzebnie zniżyłam do twojego poziomu wypowiedzi/ odpowiedzi.
Stary 2012-08-30, 22:05   #169
LatteLady
Raczkowanie

otóż to Pozrawiam

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Atomoowka

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
Ależ masz do stracenia, a dokładnie rzecz biorąc, to teraz częśc osób, które zapewne kupują prezent raz na ruski rok swojemu partnerowi, się do Ciebie porównały i Cię popierają jakby usłyszały że połowa twoich butów, czy częśc szafy została Ci podarowana przez twojego chłopaka, to by stwierdziły, ze to jednak dostanie czegoś od czasu do czasu, to nie podobna sytuacja (nie, nie wyczytałam tego z twoich postów, ale chodziłam do klasy z dziewczynami, którym chłopaki kupowali różne rzeczy, więc mniej więcej się orientuję jak to wygląda, u Ciebie może byc inaczej, ale z wypowiedzi sądzę że jednak jest podobnie).

I napisałaś, że na początku miałaś wątpliwości czy twoje zachowanie jest ok, ale teraz już ich nie masz, jak dla mnie to chciałaś tu przeczytac ze wszystko jest ok, potem koleżance byś pokazała wątek i sumienie czyste, jednak niestety się rozczarowalaś i teraz atakując innych próbujesz się wybielic, tak czy siak i tak nadal będziesz te "upominki" przyjmowac, więc dyskusja jest zbędna, zwłaszcza że się i tak juz niepotrzebnie zniżyłam do twojego poziomu wypowiedzi/ odpowiedzi.
Twoja wypowiedź nawet nie wymaga komentarza. Osoby którym się to nie podoba mowią co myślą i już. Ta atakujesz mocno i rzucasz krzywdzące słowa tam gdzie nie powinnaś
Czyżby porblemik?
nie podoba ci się moje zachowanie?szanuję to ale ty szanuj mnie i nie obrażaj

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-30, 22:09   #170
yes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
Popieram koleżankę wyżej. Wy chyba nie rozumiecie słowa "sponsoring". To nie jest związek czysto oparty na seksie, ona nie dostaje za każde "danie dupy" (przepraszam za określenie) perfumu, tylko facet ją najzwyczajniej rozpieszcza. Czy jest w tym coś złego? Stać go, dziewczyna nie jest bogata, do tego ciągle w liceum, czy stać ją na te wszystkie rzeczy? Może jej rodziców nie stać? Czy Wy bierzecie takie rzeczy pod uwagę zanim kogoś osądzicie? Dla mnie określanie tego jako sponsoring to paranoja.
perfum
na 'perfumę' jestem przewrażliwiona takze proszę mi wybaczyć małe wytykanie
Stary 2012-08-30, 22:11   #171
wiktoriol
Raczkowanie

Cytat:
[/COLOR]
Twoja wypowiedź nawet nie wymaga komentarza. Osoby którym się to nie podoba mowią co myślą i już. Ta atakujesz mocno i rzucasz krzywdzące słowa tam gdzie nie powinnaś
Czyżby porblemik?
nie podoba ci się moje zachowanie?szanuję to ale ty szanuj mnie i nie obrażaj
No fakt, emocje mnie poniosły, ale denerwują mnie osoby które zakładają wątek aby się poradzic/ poznac opinie, a potem zawzięcie bronią swojego zdania i zmieniją wersje 3x.
Stary 2012-08-30, 22:14   #172
LatteLady
Raczkowanie

jasne ale piszę co czuję otwierdziłąm się w przekonaniu że nikogo nie krzywdzę zmieniałam zdanie owszem i cieszę się z tego powodu
Stary 2012-08-30, 22:14   #173
potwor_z_jeziora
BAN stały

Znałem kiedyś dziewczynę, która uskuteczniała sponsoring (jako strona sponsorowana).
Ja to rozumiem jako układ, w którym jedna strona daje korzyści materialne drugiej i w zamian otrzymuje seks/towarzystwo/cokolwiek. Jest to na zasadzie bardziej pracy, niż relacji między ludźmi.
Bez kasy by ten związek nie istniał i tyle.

Ten z tematu by istniał również bez kupowania kosmetyków czy innych pierdół, także nie ma nic wspólnego ze sponsoringiem. A że chłop hojny to się tylko cieszyć Mogłaś trafić na sknerę

Tutaj się niektóre marszczą jak im chłopak bluzkę kupuje, no to już ich problem. Ja dostałem parę takich prezentów od kobiet i zawsze miałem banana na ryju.
Toż to słodkie jest

Edytowane przez potwor_z_jeziora
Czas edycji: 2012-08-30 o 22:19
potwor_z_jeziora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 22:15   #174
lady17
Wtajemniczenie

Cytat:
No fakt, emocje mnie poniosły, ale denerwują mnie osoby które zakładają wątek aby się poradzic/ poznac opinie, a potem zawzięcie bronią swojego zdania i zmieniją wersje 3x.
No właśnie - chcą poznać opinie innych. Swoją już mają, więc jej bronią. Autorka ma swoje zdanie Ty swoje i każda z Was go broni.
lady17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 22:18   #175
yes
Zakorzenienie

autorko tak z ciekawości- ile Ty masz lat? mieszkasz z rodzicami, tak?
Stary 2012-08-30, 22:20   #176
LatteLady
Raczkowanie

tak pisalam juz ze mieszkam z mamą mam 19 lat,ale bez oceniania po pozorach
Stary 2012-08-30, 22:27   #177
potwor_z_jeziora
BAN stały

Cytat:
tak pisalam juz ze mieszkam z mamą mam 19 lat,ale bez oceniania po pozorach
Jakich pozorach?
potwor_z_jeziora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 22:31   #178
yes
Zakorzenienie

dla mnie sprawa wygląda tak - jeśli chodzi o randki (kino, teatr) itd. - to spoko, facet Cię może zabierać. Ale te się w jakiś sposób powinnaś rewanżować nie można tylko brać i tylko dostawać. Raz na jakiś czas odłóż pieniądze i zaproś go do kina- Twój portfel na pewno na tym nie ucierpi a i sama poczujesz się z tym lepiej

Co do ubrań- ja swojemu tżtowi potrafię kupić bokserki, t-shirt, bo po prostu chcę. Jednak nie ubieram go całego od stóp do głów. Po prostu raz na pare miesięcy dostanie ode mnie taki prezent bez okazji (albo z okazją ). Średnio co 2 miesiące kupuję mu krem do twarzy ale fakt faktem, to on częściej niż ja - zabiera mnie na randki, lody, do restauracji czy na pizzę. Więc można powiedzieć, że jesteśmy kwita.

Przede wszystkim nie wyobrażam sobie związku, gdzie jest się tylko osobą bierną. Jeśli Ty nie fundujesz mu nic 'poza randkami'- to dziwnie, żeby facet kupował Ci kosmetyki czy ubrania. Co za dużo to nie zdrowo, trzeba znać granicę. Co innego oczywiście w sytuacji mąż-żona (żona siedzi w domu z dzieckiem, facet zarabia) = wspólny budżet, za co ma się wtedy żonka ubrać? jednak w takiej sytuacji wolałabym sama płacić - w sensie, że ja mam pieniądze/kartę w ręku i ja dokonuję zakupu.

Chodzi mi o to, że powinnaś sama zadecydować, czy chcesz być postrzegana jako 'utrzymanka' czy nie. Przecież w wieku 19 lat możesz pracować dorywczo na weekendy i mieć pieniądze na swoje 'widzimisie'

Co do okazyjnego kupowania kosmetyków (nocujesz u tż i nie masz mleczka do demakijażu) - ok rozumiem, ale ja bym pewnie tak czy siak chciała się zrewanżować tżtowi i też mu kupić kiedyś (nawet bez powodu) kosmetyk. Chodzi o równowagę

Mimo, że nie masz warunków by dać mu więcej- możesz zawsze postawić granicę i brać mniej. Będziesz się z tym lepiej czuła. Bo jeśli np. regularnie dostajesz buty/ciuchy/kosmetyki od tżta to coś jest nie tak. Ja bym się czuła właśnie lekko sponsorowana, bo od zaspokajania takich potrzeb są rodzice a nie partner

Poza tym jak przyzwyczaisz się do takiego rozpieszczania to w razie (odpukać) jakiejś sytuacji gdzie powinnaś odejść, zaczniesz myśleć 'przecież z nim mi tak dobrze, mam wszystko, gdzie ja znajdę innego takiego'.. Wygoda może wtedy przyćmić rozum.
Stary 2012-08-30, 22:31   #179
LatteLady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez potwor_z_jeziora Pokaż wiadomość
Jakich pozorach?
nie wiem..
najłatwiej pomyśleć'' młoda ma w domu a ciągnie od faceta dla zabawy"
Stary 2012-08-30, 22:32   #180
tyene
Zakorzenienie

Nie wiem, o co Wam chodzi.

To prawda, że są idioci, którzy myślą, że dawanie prezentów oznacza, że partnerka jest od nich zależna i mogą od niej czegoś wymagać - np. określonych usług seksualnych etc.

Ale są mężczyźni (i ja osobiście w takich gustuję i z takimi mam do czynienia), którzy mają pieniądze i lubią je wydawać. Także na swoją kobietę. To są prezenty, osobiście nie widzę w nich nic złego.

Czy zdarzyło mi się, żeby TŻ (z którym nie mieszkam i nawet nie sypiam) kupił mi coś bez okazji? Owszem. Czy kupił mi ubranie? Tak, przypominam sobie co najmniej jedną sytuację, gdzie przymierzałam płaszczyk i sukienkę, obie rzeczy ślicznie leżały, miałam pieniądze na jedną i TŻ kupił drugą, uznając, że "przecież jest mi tak ślicznie".

Zakładam, że mężczyzna, z którym jestem, jest dojrzałym, odpowiedzialnym i rozsądnym facetem, który zna stan swojego konta. I jeżeli chce mnie obrzucać prezentami i go na to stać, to niech to robi.

Sponsoring zaś to układ, w którym za przedmioty materialne wymagane są usługi seksualne/usługi towarzyskie. Jest to związek opierający się na relacji władzy, gdzie mamy klienta-sponsora i usługodawcę-przedmiot-dziewczynę. To zupełnie inna rzecz.
tyene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości