|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XIII
Cud, ludzie cud się stał!
Już tłumaczę o co mi chodzi. W zeszłym roku przeszłam 4 operacje. No a jak to operacje to stres, narkozy, leki i ogółem domyślacie sie jak to sie odbiło na włosach. Zaczęły wypadać na potęgę. Używałam Jantara i różnych masek nie masek które miały owe wypadanie powstrzymać. Od mniej więcej ostatniego tygodnia lipca używam Szamponu Seboradin wzmacniającego włosy ale w sumie nic nie zrobił. Po ampułkach Radical tez wielkiego efektu nie ma, ale używam zostało 5 ampułek. Lotion Seboradinu tez był grany ale dostałam od niego uczulenia ![]() W wannie po umyciu głowy zawsze znajdowałam kłąb włosów. Dzisiaj naolejowałam włosy Amlą. I tylko kilko włosków (z 3?) znalazłam w wannie.
|
|
#362 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze ale pozbędziesz się ich tez jakos ![]() Cytat:
Cytat:
![]() hmm nawet spoko jest ale ja ogolnie nie mam problmów z pazurkami wiec trudno mi powiedziec tak do konca ![]() anoska - jakie włosy , padłam z zachwtu kascysko - koniecznie wpadne na bloga ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2012-08-30 o 21:55 |
||||
|
|
|
#363 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję Aparatu!
![]() Ja zbieram na lustrzankę od gimnazjum i jakoś tak się nie moge nazbirać. Boziu ześlij pieniążki
|
|
#364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także gratulację i oby tak już zostało
|
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
nie zauważyłam nic po tym oleju,ale użyłam do tej pory tylko kilka razy w dużych odstępach czasu. U mnie do tej pory żaden olej szału nie zrobił.
|
|
|
|
#366 |
|
Raczkowanie
|
A ten olej Amla to w aptekach można dostać? czy w jakiś drogeriach?
|
|
|
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
najprędzej na Allegro i w sklepach internetowych
|
|
|
|
#368 |
|
Wtajemniczenie
|
Przez internet. Ja kupowałam stacjonarnie. Ale to w wawie.
Inna sprawa, że mam lepsza morfologię więc to może też dlatego w końcu włosy zaczęły się ogarniac a nie jak głupie lecieć.
|
|
#369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od niedzieli będę tam mieszkać, a nie znam w ogóle terenu
|
|
|
|
|
#370 |
|
Wtajemniczenie
|
Warszawianki mogą kupić amle i ogółem kosmetyki indyjskie i tak dalej na młynarskiej 52. Sklep Shea.pl ma tam swoja"siedzibę" .
W kwiaciarni a Pan sprzedawca dosyć dziwnie na mnie patrzył ![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- O tu o tu o tu.
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio wklejałam adres sklepu dabur (nie pamiętam w tej chwili strony) i tam jest odbiór osobisty w waw
![]() zdenkowałam isanę i maść BD tylko, że z szafki wyjęłam następne z zapasów ale ta isana to mi zeszła w tydzień czy 2 a maść męczyłam tyle czasu, mimo że sobie nie żałuję nigdy ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- aaa i robię właśnie mix na noc - isana, potters, kapka maści, mix olejów: alterra 2 rodzaje i może jeszcze jakieś doleję
|
|
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#373 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wg moich włosów jest lepszy od arachidowego i kokosowego (narazie tylko tych używałam)myślę o zakupie Khadi stymulującego porost, tylko narazie brak funduszy, co o nim myślicie?? ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- a arachidowy pachnie chrupkami orzechowymi
|
|
|
#374 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze mam ochotę nałożyć dziś pod olej ten krem biedronkowy ale jakoś mam opory nie wiem czemu
![]() Przedwczoraj nakładałam miód pod olej i to zostawiłam na noc ale gdy umyłam włosy miałam wrażenie , że mnie 'przylizało' choć włosy były super miękkie i sypkie to trochę wina moich włosów a raczej genów bo są strasznie rzadkie i cienkie i takie nawilżenie jedynie je przylizuje
|
|
|
|
#375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nałóż może na końce najpierw ? ![]() to nie bedziesz miec oporów
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, myślicie że dam radę domyć włosy maską Bingo 40 aktywnych składników?
Nie za bardzo lubię ją jako maskę, a że robię akcję denko to dokańczam różne specyfiki, które mi zostały i właśnie tak myślę, czy nie spróbować tym myć włosów... ![]() Mam też końcówkę Biovaxa Latte, ma sens mieszanie tego z oliwą z oliwek i nałożenie na pół godziny? Moje włosy dawno protein nie widziały, chyba je zaniedbuję... |
|
|
|
#377 |
|
Wtajemniczenie
|
chyba tak zrobię
|
|
|
|
#378 |
|
Zakorzenienie
|
na mnie mixy (odżywki różne plus oleje różne)dobrze działają na godzinę, dwie przed myciem. Na całą noc jeszcze nie wiem
|
|
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, idę kombinować, bo się nie doczekam odpowiedzi
![]() Dopiero teraz wyczaiłam, że Biovax Latte ma silikon dość wysoko w składzie ![]() Ale i tak mam zamiar go użyć z oliwą z oliwek, tylko potrzymam 15 minut, a nie 30... bo jak umyję odżywką plus dowalę sobie maskę z silikonem to mogę mieć przyklapus pospolitus
|
|
|
|
#380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
Vision, trochę nie bardzo do mycia ta kuracja, ale jak potraktujesz wcześniej włosy minimalistycznie, to może się uda
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
To znaczy ja nic wcześniej nie nakładałam na włosy, po prostu umyłam je teraz tą kuracją i po spłukaniu jej w dotyku włosy były takie gładkie, że szok
|
|
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
Nałożyłam krem biedronkowy po umyciu na suche włosy na końce, w sumie to tak się wchłonął że nic nie widać żeby były jakieś oblepione czy tłuste
a poza tym bardzo minimalistycznie czyli zwykły szampon z sls i odżywka garnier AiK bo po wczorajszej przesadzie potrzebowały chyba odpoczynku i to była dobra decyzja bo fajne są jednak co za dużo to niezdrowo ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- hmm ja tam latte bardzo lubiłam, chyba najlepszy z biowaxów jakie do tej pory używałam zobaczysz jak wyschną co będzie ja się muszę chyba zagłębić w wątek o myciu odżywką bo jednak chciałabym spróbować i muszę kupić jakąś bo te co mam to się nie nadają tylko co tu wybrać pewnie padnie na jakiegoś pottersa albo isanę
|
|
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
Wysuszę je przed spaniem i powiem co i jak.
Ostatnio położyłam się w mokrych spać i po około 7 godzinach snu wstałam i włosy dalej były mokre Ogólnie teraz byłam ponad tydzień u rodziców i tam jest jakaś dziwna woda, inna niż w Krakowie. Skórę mam tak suchą, że aż boli. Szczególnie na twarzy i dłoniach :/ Teraz jestem w Krakowie i próbuję się ratować, dzisiaj robię spa ![]() Mam tylko nadzieję, że w Warszawie trafię na "lepszą" wodę |
|
|
|
#385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#386 |
|
Zakorzenienie
|
Znów mi klęka wizaż
![]() Więc powiem tylko że miałam gości z Białegostoku i objechaliśmy dziś Kraków i Wieliczkę ![]() Nogi mi odpadają więc idę się położyć ![]() Choćbym chciała, to nie zacytuję bo mnie wywala z wizażu ![]() Pa
|
#387 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A głupoty to nie są. Wiele nowych Wizażanek {"starym" też się to, niestety, zdarza Dlatego też zareagowałam. Cytat:
Teraz testuję { } te osławione syberyjskie. Tak jak przypuszczałam - zioła i brak silikonów powoli odsuwają je w stronę kosza. Dostały jeszcze jedną szansę. U mnie wyznacznikiem, że kosmetyk do włosów jest dobry, jest ilość włosów, które wypadły podczas jego stosowania. No i kołtunoróbstwo. Serio ? To się bardzo cieszę. Mam litra to się podzielę {bez komentarza proszę}, bo sama będę go przez pięć lat używać i nie wiem czy dożyję Poczytaj trochę KWC Setki razy ostrzegałam. Cytat:
|
|||
|
|
|
#388 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
znam to uczucie - po pierwszej masce z drożdży zamiast 30 włosów wypadło mi przy myciu 6 niby ciężko uwierzyć, że jeden raz tak może pomóc, ale radość jest ogromna ![]() ---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Cytat:
na lekturę tego wątku to wolę poczytać najpierw coś, co naprawdę mi się przyda, a potem można wracać do starszych wątków. A i mi isana też wysuszyła włosy, ale Mimi (o ile dobrze pamiętam ) pytała o odżywki bez protein to wymieniłam jej te, które sporo osób sobie chwali. Wiadomo, że na każdego działają inaczej i trzeba wszystko przetestować na sobie. Z mojej strony koniec OT![]() Swoją drogą ostatnio znalazłam rewelacyjną odżywkę do mycia, Inecto Pure Coconut. Nie ma jej nawet na KWC więc chyba nie jest jeszcze bardzo popularna. Sama natknęłam się na nią przypadkiem w leclercu jak miałam kupować hegrona, ale zapach tej odżywki mnie uwiódł Jakby kogoś skład interesował: aqua, cetearyl alcohol, stearalkonium chloride, cetrimonium chloride, cocos nucifera (coconut) oil, parfum, magnesium nitrate, methylchloroisothiazolino ne, magnesium chloride, methylisothiazolinone, citric acid. Tylko nie wiem jeszcze jak działa jako odżywka, bo w ten sposób jej nie używałam moje włosy chyba się za bardzo przyzwyczaiły do masek, bo same odżywki nie dają im rady... Mam nadzieję, że stosowanie masek co mycie im nie zaszkodzi ![]()
Dbam o włosy od: 25 I 2012 Olejowanie od: 27 II 2012 Drożdże (III) od: 8 maja 2013 Zapuszczam naturalne, zdrowe włosy Edytowane przez weronka19 Czas edycji: 2012-08-31 o 07:32 |
||
|
|
|
#389 |
|
Spaceroholiczka
|
Wczoraj znów byłam u dermatologa. Dostałam taką robioną papkę, tabletki na alergię i wodę/roztwór do przemywania twarzy, bo mam odstawić zwykłą kranówkę, ponieważ coś z nią nie tak
Chyba nałożę na włosy olejek BD, skoro zamierzam sprzątać...
|
|
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
Kascysko mam subskrypcje Twojego bloga włączoną
I powiem Ci, że odwaliłaś kawal dobrej roboty Dziękuję A co do mycia odżywką, bo widzę że temat się przewija tutaj. To możecie mi napisać jak to w praktyce wygląda? Bo jakoś średnio przemawia do mnie pomysł nakładania odżywki na skórę głowy. A na metodę już się natknęłam przy wątku o metodzie CG, którą rozważam, ale póki co nie mam odwagi
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.

ale pozbędziesz się ich tez jakos 

ale ta isana to mi zeszła w tydzień czy 2
a maść męczyłam tyle czasu, mimo że sobie nie żałuję nigdy 

} te osławione syberyjskie. Tak jak przypuszczałam - zioła i brak silikonów powoli odsuwają je w stronę kosza. Dostały jeszcze jedną szansę.
znam to uczucie - po pierwszej masce z drożdży zamiast 30 włosów wypadło mi przy myciu 6