|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
Cytat:
|
|
#3572 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Po jedzonku buzke myje wacikiem zwilzonym w wodzie lub mocze pieluche tetrowa I myje buzke i łapki przewaznie bo tak sie Szymon brudzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jedne sa mleczne inne bezmleczne ![]() Dla Szymonka kupujemy w sklepie ze zdrowa zywnoscia (sa to niemieckie kaszki): http://www.biodrogeria.pl/pl/kaszki-...0g-topfer.html Tą bardzo lubi: ta jest bezmleczna. http://sklep.smaknatury.pl/p/pl/4006...+175g+eko.html i tą na zmianę z tamtą tez daje. Ale sa tez mleczne np: http://www.biodrogeria.pl/pl/kaszki-...0g-topfer.html No musialabys sobie jeszcze poszukac innych smakow bo jest tego troszke ![]() Inne kaszki ktore Filipowi dawalismy i Szymonkowi tez zaczynam dawac to np: Nestle "Zdrowy brzuszek"- i tu sa rozne te kaszki: http://www.nokaut.pl/kaszki-dla-dzie...iwka-250g.html (tą np bardzo lubi Filip-ta jest bezmleczna) http://www.nokaut.pl/kaszki-dla-dzie...acu-zycia.html No iz tej firmy sa rozne inne jeszcze, musialabys sobie wpisac ta nazwe, to ukaza Ci sie rozne te kaszki. Cytat:
![]() Cytat:
![]() A lampiony bardzo ucieszyly Filipa. Krzyczal hip hip hura skakal, nie wiedzial co ma ze soba zrobic hihi
|
|
#3573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3574 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() Mateusz dzis wstał o 5 do 6 sie pobawil troche sam w lozeczku troche z nami, po czym zaczał marudzic , wiec zrobiłam mu mleczko, zjadł 150 ml, w trakcie juz spał i nagle go odbiło i zwymiotował wszystko, wczoraj tak samo, sama nie wiem dlaczego tak sie dzieje, zazwyczaj tylko rano sie to zdarza, moze to za duzo, jak na pierwszy posiłek, moze ząbkowanie. miłego dnia dziewczyny
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana nie śpimy od 7 nocka spoko 3 pobudki, dziękuje za rady w kwesti alergi
|
|
|
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
![]() U nas noc ok...Tymus tak sie przekrecil w lozeczku ze sie zaklinowal i o 4 mnie obudzil...distal cycusia i spal dalej... Zrobilam mu kilka dni przerwy z mm i tetaz nie chce ale bede codziennie probowac zobaczymy... musze go powoli przyzwyczajac...wczesniej jadl na noc i bylo super!Nadrobie Was pozniej bo pisze z tel...a maly na widze chec na zabawe...gryzie teraz miekka ksiazeczke...i wariuje wiec ide sie pobawic z moim wesolkiem ![]() Ze spaceru dzis chyba nici bo pogoda tragiczna ...leje...i jest tak ciemno ze szok! A musze dzis pojechac po swiadectwo pracy do faceta u ktorego chwile pracowalam...i do urzedu pracy zarejestrowac sie Na pewno dzis tu jeszcze bede milego dnia!
|
#3577 | |||
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=gosia261282;3622474 2]
Cytat:
Ja tez uwielbiam kupowac szczegolnie takie slodkie malenkie ciuszki Jako balwanek bylby z cala pewnoscia przeuroczy Tylko nie wiem co Wiki na Twoj pomysl co do stroju Pani Mikolajowej ![]() Cytat:
Cytat:
Bo to troszke podejrzane chyba ![]() Dzien Dobry! Dzisiaj mam dobry humorek bo wczoraj obkupilam troche Viki i zdazylam wstawic jedno prani i dzisiaj ma juz na sobie nowe ubranka No i oficjalnie nosimy juz rozmiar 74 i wcale w nim nie tonie, myslalam ze bedzie gorzej
|
|
#3578 |
|
Raczkowanie
|
hej. U nas nocka bardzo fajna - oby już na stałe
Adaś obudził się o 5, dałam mu smoczka żeby spokojnie zrobić mleko a On zasnął i obudził się o 6.40 ![]() Dziewczyny oglądałam ulotkę z Rossmanna i jeśli któraś z Was daje dziecku soczki BoboFrut i kaszki BoboVita to są promocje a mianowicie: - przy zakupie 3 soczków, 4 jest gratis (3*3 zł, więc za 9 zł można mieć 4 buteleczki tj. 2.25/szt) -przy zakupie 2 opakowań kaszek po 6 zł dostaje się puszkę na kaszkę gratis. A tak poza tym jestem uziemiona dzisiaj, jutro i przez najbliższe dni bo kółko mi się popsuło w wózku więc nici ze spaceru z Adasiem dopóki nie kupię spacerówki lub dopóki się nie naprawi tego kółka, a pogoda dzisiaj u nas piękna...
|
|
#3579 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Olivia wczoraj zasnęła o 21.30. Dwa razy robiłam mleko bo ani jeść ani spać nie chciała. Zjadła dopiero jak zaczęłam udawać że jem jej mleko, rozpłakała się i zjadła całą butle ![]() wstała dopiero o 6 rano zjadła i dopiero teraz wstała właśnie robi kupę, zmieniłam jej pampersa 2 minuty temu |
||
|
|
|
#3580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oczywiscie zaruje sobie Viki tez uwielbia walnac kupke w czystego pampersa
|
|
#3581 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Ja to się nie mogę doczekać świąt. Chce żeby były wyjątkowe, musze przekonać do nich męża,bo dla niego to dzień jak codzień. Muszę się bardzo postarać jeszcze tylko 115 dni
|
|
|
|
|
#3582 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kochane!
Podczytuję Was sukcesywnie, ale nie mam zbytnio czasu na pisanie dalej siedzę sama cały tydzień, męczę licencjat i dopada mnie chyba jakaś deprecha ![]() Laura rośnie jak na drożdżach, była grzeczniutka jak aniołek, ale już ewidentnie zaczyna się nam kolejny skok. Wczoraj skończyła 23 tygodnie zębów brak, rwie się do siadania, ale niestety nie umie przekręcać się z pleców na brzuch (z brzucha na plecy jakoś jej wychodzi), coraz więcej gada i potrafi dłużej zainteresować się zabawką. Chodzimy na spacery już w spacerówce, bo oczywiście gondola nie dość, że jakaś przymała to jeszcze nic z niej nie widać Wcina zupki z mięsem, próbujemy z kaszą, ale ewidentnie jej nie smakuję (choć próbowałam już różne rodzaje), pijemy soczki i nektarki.Co do wymiarów to 7 kg i 69cm, waga trochę poniżej 50centyla, a za to wzrost w górnej granicy - mam nadzieję, że będzie modelka ![]() Podziwiałam Wasze "maluszki" na mejlu niektóre dzieci tak wyrosły, że głowa mała ale same ślicznotki i przystojniaki Wiecie co? pozostał już tylko rok do naszego ślubu Nie mogę się doczekać, aż zrobi się w moim życiu troszkę luźniej i będe mogła tu przesiadywać jak dawniej
|
#3583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super że tylko rok do ślubu został. Zobaczysz jak zleci ![]() Piękna modelka Ci rośnie
|
|
|
|
|
#3584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po czopku Ewelinka spała dość ładnie, ale o 8 znowu obudziła się z krzykiem Posmarowałam dziąsełka i było ok, przysypiała, budziła się i tak do 10. Więc to na pewno zęby. Poza tym ma dwie czerwone, płaskie krosteczki na buzi Mam nadzieję, że to żadne uczulenie tylko jakaś ćma ją kąsneła (bo w nocy latała jakaś głupia ćma).
|
|
#3585 | |
|
Gang Iren
|
Hej!
U nas nocka taka sobie.Byly dwa karmienia,w sumie karmieniami nazwac nie mozna,bo popil sobie troszke tylko.Cos ten moj synus dziwnie sie zachowuje,nigdy tak nie bylo.Budzi sie i poplakuje.Daje mu smoczka to z reguly sie uspokaja (nie chcialam uczyc smoka,ale pomaga w tych sytuacjach,za to w dzien nigdy nie ma smoczka w buzi),ale musze wstawac po kilkanascie razy w nocy,zeby tego smoczka podac,bo on uspokoi sie i wypluje,a potem znowu poplakuje Ladne slonce dzis u nas,niebo czyste,na razie nie jest za goraco,bo 16 stopni,ale mysle ze bedzie ladnie,trzeba odbyc dlugo spacer,bo moje mlodsze dziecko zaniedbane spacerowo,bo Wiki to nawet w deszcze biega po dworze ![]() Cytat:
To Vikunia wystrojona,ale fajnie! To Viki chyba jest dluga dosc,prawda?Moze modelka bedzie? ![]() Eryk jeszcze w 68,ale niektore juz przymalawe,a inne takie w sam raz.Jeszcze troche ponosimy 68,ale na 74 juz mam wszystko kupione co potrzeba,a nawet wiecej-jak to ja. Erykowi rzeczy sie rozchodza na szerokosc,bo on jest krociutki,tydzien temu go mierzyli to mial 63,5 cm.Mam nadzieje,ze nie wyrosnie z niego maly gruby facecik,tylko przystojny mezczyzna ![]() Ale Wiki tez byla krotka,a teraz jest wysoka dziewczynka
|
|
#3586 |
|
Zadomowienie
|
Desiu no wlasnie u nas te wymioty zdarzaja sie co jakis czas, zobacze jak bedzie jutro rano i jesli sie powtórzy to pojdziemy do lekarza.
Nie wiem moze to wynika z tego ,ze on za duzo je, albo ze dawalam mu kaszke ,a ona taka slodka, dzis pojedziemy z TZ do sklepu z ekologiczna zywnoscia i kupie mu kaszke firmy baby sun , bez cukru. Narazie kaszke z bobovity zjem sama, a do mleczka bede dodawac tylko kleik. Znowu ma plamki na szyjce, ale dzis to wyglada bardziej jak odparzenie, on ma ciagle ta szyjke wilgotną , a powietrze tam za bardzo nie dochodzi, smaruje i osuszam cały czas, dwa dni bylo lepiej , a teraz znowu. Gosia strój bałwanka najbardziej mi sie w moje wyobrazni podoba sama bym chyab Mateuszka tak wystroiła, ale nie wiem czy uda mi sie znazlezc takie ubranko.
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-08-31 o 10:48 |
|
|
|
#3587 |
|
Gang Iren
|
Co do kaszek to tez musze sie przejsc po sklepach i poczytac sklady,bo porazka z tym cukrem.
|
#3588 |
|
Zadomowienie
|
http://www.biobabysun.pl/ ja znalazlam niedaleko siebie sklep gdzie maja te produkty, zobaczymy czy nam podpasuja.
|
#3589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie sądzę,żeby to zależało od smaku, bo wypróbowaliśmy wszystkie wersje, z mlekiem, bez, słodkie, i niesłodzone.Ogólnie u dzieci dość często są pawiki po kaszkach. Popytajcie lekarza, niech obejrzy Małego, ale póki co się chyba nie masz co martwić, skoro to jest sporadyczne to raczej nie choroba, a taki urok , oby |
|
|
|
|
#3590 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3591 |
|
Zadomowienie
|
Konia, u nas zazwyczaj jest rano, jutro sprobuje dac mu samo mleczko bez niczego na pierwszy posilek, bo nie wiem czy ja jakbym z rana zjadła taka kasze to bym nie pusciła pawia.
|
#3592 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas dziś pogoda do duszy pada pada pada i końca nie widać więc chyba nici ze spaceru, a mi się chce strasznie spać, synkowi za to nie bardzo
![]() kaszka na noc nie przyniosła zamierzonego efektu karmienie bylo tradycyjnie co 3 godz
|
#3593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3594 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
Desia, a mi sie wydaje ze mowi sie zeby juz nie dosladzac bo wlasnie w wielu produktach ten cukier juz jest
Ja nie ''panikuje'' bo wiem, ze i tak nie da sie w 100% uniknac cukru, slodkiego itp Mialam ambitny plan zeby Julia nie pila herbatek i soczkow a pije tylko to bo od jakiegos czasu woda mi wymiotuje... Kaszki podaje z Humany, Hippa i Bobovity, nie karmie jej tym na kazdy posilek a raz dziennie wiec mysle ze jest ok. Przestalam czytac sklady sloiczkow itp bo zwariowac idzie -im gorszy sklad tym bardziej dziecku smakuje Umiecie mi cos poradzic na niejadztwo mojego dziecka? Tak czytam jak Waszym maluszkom wszystko smakuje, jak wcinaja z zapalem nowe jedzonko a Julce to wisi i powiewa moglaby o mleku zyc....
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3596 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tez uwazam ze nasze dzieciaczki sa przepiekne Gratulacje 23 tygodni ![]() No i pieknie rosnie, a kiedys mialyscie problem z przybieraniem o ile sie nie myle? Cytat:
![]() No wlansie Gosia, dzieci maja swoje okresy wzrostu i te co szybko rosna moga sobie wyhamowac i odwrotnie,wiec narazie to zaden obraz jest! Cytat:
![]() Wymioty tez moga byc objawem alergii, choc Wam tego nie zycze-oby nie! Cytat:
![]() A skoro istnieja bez cukru to wiadomo ze lepiej wybrac takie. ja piozamawiam na tej strone ze zdrowa zywnosci zo Aguska podala i widze ze maja tam tez psternak w sloiczku tej niemieckiej firmy, strasznie sie ciesze! Zamowie Viki bo w Szwecji wszystkie dzieci wcinaja pasternak a u nas nie ma ![]() Adasiowi pamietam ze bardzo smakowal no i jest zdrowy!
|
|
#3597 |
|
Zadomowienie
|
za 1,5 tygodnia idziemy na szczepienie , zobaczymy co lekarka powie na te dolgliwosci Mateuszka.
a tak z innej beczki, w sobote robimy grilla i chcialabym cos do tego meiska przygotowac, jakas salatke, jakas przystawke ,zeby to miesko czyms zagryzc, podrzuccie jakis pomysł bo musze dzis zrobic zakupy , a nic mi do głowy nie przychodzi
|
#3598 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Desia pieczywko czosnkowe ale nie,będę twarda, na obiad szpinak
|
|
|
|
|
#3600 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A wie ze sie odchudzam
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.

że to może być edukacyjne,ale pewnie do czasu jak zacznie ściągać pranie

nic juz nie daje ani kaszki ani marchewki ani jablka 

To są na mleku? czy trzeba mieć mm? Może kupię i będę dawać naprzemiennie. Będę merdać z owockami.