|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XIII
Cytat:
Więc nie ma się czego bać.A co do mycia to myje się podobnie jak szamponem, tyle że sporo takiej odżywki trzeba użyć no i piany nie ma Efekt wow miałam po pierwszym użyciu hydratora Joico i po pierwszym użyciu Isany Profesional z olejkiem. A teraz znowu jedno i to samo
|
|
|
|
|
#392 |
|
Zakorzenienie
|
ja bardzo lubię myć odżywką, zwłaszcza pottersem
mam wtedy taką dużą jak na mnie objętość
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
Ja umyłam odżywką po farbowaniu
stwierdziłam, że mogę zaryzykować, bo robiłam to wieczorem więc na drugi dzień włosy i tak by kiepsko wyglądały. Dzisiaj już powinnam umyć włosy normalnie, ale od wczoraj nie mam wody w łazience dzisiaj mam co prawda koczka, ale wzmożonego przetłuszczania włosów nie odnotowałam więc może w ten sposób zmęczę tą Isanę z babassu nieszczęsną, ale ja i tak w większości olejuję, na zmywanie oleju odżywką się już nie pokuszę : ale szczerze to myślałam, że po takim myciu włosy będą raz dwa tłuste i brudne
|
|
|
|
#394 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Z mycia odżywka, ja używalam isane babassu i joanne naturie zieloną bs, babassu troszkę za ciężka, ale naturia bardzo fajnie sprawdziła się. Nakładasz po prostu jak szampon tyle, że moze w troche większej ilość, bez obaw, spróbuj jak będziesz miała wolniejszy dzień, może spodoba Ci się ten sposób
|
|
#395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takiego myjacza potrzebowałam![]() Cytat:
Jak swego czasu sama myłam, to do słoika lałam odżywki, dolewałam wody, byrdałam, wylewałam na włosy i masowałam - takie mycie jest dłuższe, bo statystyczną odżywkę ciężko spienić.
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
ja odżywką próbowałam myć, był nawet fajny efekt, ale ciężko to idzie, dużo kosmetyku, dużo prób mycia... no i oleju raczej tym nie zmyję. Może jeszcze wrócę do tego sposobu, ale przy myciu nigdy nie wiem kiedy dość, bo ani piany ani nic
|
|
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
kascysko - super spis!
nie wiem co dzis zrobić z wlosami :P
|
#398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast autorka tego tego bloga dla mnie jak najbardziej wiarygodna jest Krrem, piękne fale A różową Romantic ktoś miał?
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2012-08-31 o 10:42 |
|
|
|
|
#400 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja również myję włosy wieczorem, wiele CG również. A moje włosy tego lata mega długo schną, nieraz rano budziłam się jeszcze z mokrymi włosami, teraz je podsuszam tak do 70 % Czasem myję rano jak mam wolny poranek, tutaj nie ma reguły, jak komu wygodniej.Nie musisz myc odżywką, możesz również delikatnym szamponem, czy różnymi innymi produktami, znajdziesz swój sposób Ja odżywką myłam zaledwie kilka razy, chociaż, mam w planie wprowadzić ją co kilka myć. Obecnie jak dla mnie najwygodniej jest nałożyć, trochę oleju na końcówki włosów z godzinę przed myciem (chociaż czasem jest to niemal 15 min przed myciem), używam delikatnych szamponów (którymi myję samą skórę głowy) a później nakładam odżywkę lub maskę na krócej lub na dłużej, więc to też na swój sposób takie OMO. Jak trafisz w odpowiednie odżywki, które sprawdzają się na Twoich włosach to aż miło być CG i obserwować jak włosy staja się piękniejsze, warto spróbować ![]() CG to głównie delikatna pielęgnacja, nawilżanie i dopieszczanie włosów, które odwdzięczają się zdrowymi i pięknymi falami i lokami
|
|
#401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#402 |
|
Raczkowanie
|
zauważyłam u siebie mnóstwo nowych bejbików nie wiem czy to za sprawą drożdży czy jantara
|
#403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
ja kwc czytam, ale nie w sprawie włosów
Edytowane przez Dinulka Czas edycji: 2012-08-31 o 10:58 |
|
|
|
#405 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
świetną listę kosmetyków emolientowych stworzyłaś Zapisuję w zakładkach![]() A powiedz mi jeszcze, jaki to jest silikon modyfikowany?
|
|
|
#406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już prawie wcale nie czytam ![]() Dobra, idę w końcu zmyć sezama, już 12h mam go na głowie
|
|
#407 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Ja też nie, chciałam nałożyć pierwszy raz oliwę, ale jutro mam wyjście i chciałabym być pewna wyglądu ![]() Cytat:
![]() Miałam, trochę gęstsza od Pottersa, fajna, lekka, a dyscyplinująca ![]() Cytat:
Na przykład silikon modyfikowany PEGiem czy innymi ciekawościami. W takich przypadkach dość trudno rozsądzać o zmywalności na przykład, jednak z reguły są to silikony łatwiej zmywalne.
|
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja znam, lubię, z wielu rad korzystałam, a ze nie udziela sie w tym wątku![]() Jak tu już wcześniej zostało powiedziane, jeden lubi masło, drugi lubi ciasto i do kazdemu może co innego pasowac.Ale dziękuję za Twoją opinię, ale że lubię konfrontowac, przetestuję co zrobi ten "szit" z moim włosiem ![]()
|
|
|
#409 |
|
Zadomowienie
|
kascysko, dopiero teraz weszłam na bloga, świetny post o tych odżywkach
|
#410 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
odżywka isana babassu, odżywka garnier AiK, krem nivea FC (chociaż ostatnio rzadko używam, ale stoi w razie czego, polubiłam dawno temu), olej z pestek winogron, ziarna siemienia lnianego (z którego robię żel-maskę), teraz do grona niezbędników dołączył zielony krem z biedronki ![]() Nie tyle co używam je za każdym razem, ale sprawdziły się i zawsze mam je w zanadrzu ![]() Z tego co teraz jeszcze mam to jest maska gloria (sądzę, że też jest całkiem w porządku, jednakże jest lepsza kiedy stanowi bazę i doda się do niej coś jeszcze, więc jak ma wolny wieczór i czas dla siebie co miła opcja ukręcenia jakiejś papki na włosy ). Odżywka różowa artiste z proteinami, mam ją od pewnego czasu, ale używam bardzo sporadycznie, ze względu na zawartość protein, ale nie zdecyduje sie już chyba na nią ponownie, nie mam zastrzeżeń, ale raczej nie mam potrzeby posiadania tego produktu.Szukam szamponu czy jakiegoś myjadełka, obecnie mam dulgon kokosowy, jest nawet ok, ale póki co używałam go jakieś może 3 razy, więc za wcześnie oceniać. Miałam kilka odzywek bs joanny naturii (ostatnio miałam z pokrzywa i zieloną herbatą), są fajne, cene mają bardzo przyjemną, myślę, u mnie sprawdzają się do mycia odżywką ![]() Poza tym sprawdzam różne nowe rzeczy, szukam, wertuję, mam teraz na liście kilka masek które chcę sprawdzić, bo przydałoby mi się coś tego typu ![]() Co raz coś nowego i coś ciekawego odkrywam, dobra zabawa ![]() Wszystko zależy od tego jaki masz typ włosów ja poza tym, że mam fale i loki które bardzo lubią natłuszczanie i nawilżanie, to jestem alergikiem i mam wrażliwą skórę z czasem już wiem czego mam unikać w produktach, a co jest fajne
|
|
#411 |
|
Rozeznanie
|
objętość włosów mierzy się w kitce upiętej jak najniżej czy tak standardowo w prawie połowie?
|
|
#412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Isana do mycia czy też po?
|
|
|
|
|
#413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
i po fryzjerze
jestem zadowolona pani podcięła końcówki (!) tyle ile trzeba było - z tego co pokazywała to z 2cm poszło górną warstwę z 5cm, może ciut więcej grzyweczka i gra gitarka na sucho bez moczenia, prostowania, niczego lekko rozczesała tylko grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami ![]() na koniec czymś tam popsikała, ale najwyżej umyję SLS dla świętego spokoju następnym razem ![]() koszt przyjemności - 15zł
|
#415 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko o to, że nie wiem jakim cudem wg niej coś co ma wysoko w składzi ekonserwanty i PQ ma być fajne dla jakichkolwiek włosów Tu nie chodzi o udzielanie się w tym wątku ani o to co komu pasuje, ale o brak podstawowej wiedzy na temat tego, co pisze ![]() Konserwanty i pq na przodzie inci nie posłużą żadnym włosom, ale co ja Ci będę pisała, przecież masz już swoją wyrocznię - blogerkę ![]() Cytat:
Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2012-08-31 o 11:56 |
||
|
|
|
#416 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jakie to miasto ma takie fryzjerki?
|
|
|
#417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo zdolnam dla tej fryzjerki skończyć mój dwuipółletni rozbrat z profesjonalnymi ścinaczami ![]() A zdjątko będzie?
|
|
#418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To i ja idę poczytać tylko muszę odkopać tego bloga ![]() Po recenzji płukanki Marion zapowiada się ciekawie... edit: po tej recenzji padłam i nie wstałam, nie czytam dalej, bo mi ciśnienie skacze... proszę państwa wg tamtej blogerki to jest odżywka BARDZO TREŚCIWA Cytat:
Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2012-08-31 o 12:06 |
||
|
|
|
#419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba troszkę za duży ten naskok... I to przeze mnie. Szkoda, że tak do tego podeszłyście.
|
|
|
#420 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tam gdzies byla recenzja Tolpy która miala przed perfumem 2 fajne składniki a ona że te skaldniki będą w tak minimlanej ilośc że ich nie mozna poczuć a w innej recenzji chwali skłądniki które są w ciul na końcu za perfumem i pisze że odzywka jest bogata składowo jej analizy sa dobre na poprawę humoru
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.

I powiem Ci, że odwaliłaś kawal dobrej roboty
Dziękuję 
Więc nie ma się czego bać.

mam wtedy taką dużą jak na mnie objętość
dzisiaj mam co prawda koczka, ale wzmożonego przetłuszczania włosów nie odnotowałam
: ale szczerze to myślałam, że po takim myciu włosy będą raz dwa tłuste i brudne 

które bardzo lubią natłuszczanie i nawilżanie, to jestem alergikiem i mam wrażliwą skórę ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)